- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #9708 üzenetére
Menüből lehet kikapcsolni az FO és a Kapitány kijelzőit (attól függ melyik oldalon repülsz), de ki lehet venni a yokeon található checklistet is, stb.
Még az AS2012 textúráin kell kicsit finomítanom (nagyon sokféle van), de összességében minden hasít. Na persze, ha a P3D csak egy kicsit is jobban lesz optimalizálva, nem biztos, hogy nem csábulok el...
De a tesztek miatt az FSX-et akkor is megtartom.
Cintula: Köszönöm!
-
hhelikopter
tag
válasz
Korcsii #9506 üzenetére
Szia Korcsii!
Köszönöm a választ, így már érthetőbb! Tehát ha letöltöm a Prepar3D és telepítem akkor az FSX -hez hasonló felépítésű szimulátort kapok ha jól értem, ami kompatibilis az FS X bizonyos kiegészítőivel- gondolok itt a gépekre- . Neked mi volt a véleményed, mit vettél észre miután tesztelted?
köszi
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #9494 üzenetére
Ja, a 3,5 giga az az átlag. Még mindig a deafault-ot nézve, most koppant ki 3,94 GB-n az össz memóriahasználat, fagyott is minden. De ha nem is koppan ki, azért be-befagy ablakok közötti váltásnál. Intenzíven használja az erőforrásokat, azt meg kell hagyni (akárcsak letöltéskor a sávszélességet - szüneteltetni kellett a letöltést, hogy behozza egy szusszra az egész topikot etc
).
FPS-re lehet nincs hatással, akkor viszont v2-re és/vagy új hardverre kell várni.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #9457 üzenetére
Korcsii (#9457): [link]
Hardcore PMDG fanoknak: [link]
(#9458) Rudi50: Ezt valószínű külső fejlesztők fogják megcsinálni, az SDK már nyilvános, minden adott tehát.
A találkozó résztvevőinek: ha véletlenül elkerülnénk egymást, valaki nem talál oda, esetleg meg kell védenie a korábbi doktori diszertációját a szenátus előtt és késni fog
, akkor ezen a számon hívjatok: 06-306-183-034
A biztonság kedvéért még1x: holnap 12.00 HighFly.
Kellemes hétvégét!
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Korcsii #9440 üzenetére
Ezt már kicsit jobban nyomon követtem. Nem rossz, csak tényleg valakinek meg kéne vennie a grafikus motort/terrian generatort tőlük és alkotni egy nagyot. Eddig amit csináltak nagyszerű és nem is húzták el a dolgot időben. Csak kérdés, hogy ha senki nem akarja megvenni tőlük továbbfejlesztésre akkor megcsinálják majd ők a flightsimt, vagy leállnak a projekttel.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Korcsii #9431 üzenetére
Mit gondolsz? Megérné FSX-ről váltani? Ugye nagyobb fsp esélytelen, ugyanaz a motor (néha még minimálisan kevesebb is a zfps Prepar3d-ben). Hibák mik is vannak FSX-ben, amiket javítani kéne (gépigényen kívül)? Academic lisence vajon elérhető kis hazánkból is? FSX kieggekkel teljesen kompatibilis?
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #9431 üzenetére
Geryson bizony már nem gondolkozik. A múlt hétvégén az egészet újrahúztam. Este raktam fel az FSGlobalt, ma felmegy Jeppesen, az új AIRAC és hétvégén már repülni is szeretnék. Komolyan mondom, hogy ilyen gyorsan még soha nem húzta újra a rendszert.
Mondjuk tudom jól, hogy az első repüléseknél sorra fognak kijönni azok a dolgok, hogy ja, még ezt át kell állítanom, ja még azt is...
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #9373 üzenetére
Sziasztok,
Beszéltem Jánosékkal (High Fly) március 30. vagy 31.-én mehetünk délután 2 és 6 között. (Egyelőre két órát dumáltunk meg.)
Ár: ugyanannyiért kapjuk, mint az Airportal (12ezer/óra) én kifizetem az összeg egyik felét, a másikat pedig összedobjátok ti.
Remélem ez így mindenkinek megfelel.
Amiben dönteni kell, hogy 30. vagy a 31. a jobb időpont a többségnek.
Akit érdekel, és szeretne jönni, az küldjön nekem egy PÜ-t, hogy tudjam melyik időpontot foglaljam le, azt is tűntessétek fel lsz, hogy Boeing-ot vagy Airbust szeretnétek kipróbálni. Mindkettő van náluk.
Ez a korábbi HSZ és igen egyelőre mindenkinek a szombat (31.) a jobb. Annyiban módosult az időpont, hogy 12-14 között miénk a 737-es.
Akik eddig visszaszóltak privátban, vagy itt a topikban:
Cintula
Rudi
Korcsii
Jorus
GerysonJorust és Gerysont kérném, hogy erősítse meg PÜ-ben, hogy valóban jönnek-e.
Boeing kollégát kérdezném még, hogy van-e kedve jönni? Ő ugyanis kimaradt a megkérdezettek közül, amiért utólag is elnézést.
-
RCH663
aktív tag
válasz
Korcsii #9300 üzenetére
lehet olcsóbban mindent, de akkor legyen időd, mert mindent neked kell kireszelni.
Ha full 737ng a terv az sajnos nagyon drága, még akkor is ha szinte mindent maga csinál az ember. Az anyag költség is magas, persze ha nem törekszünk maximális élethűségre, hanem "a célnak megfeleljen" és kb úgy nézzen ki akkor nagyokat lehet vágni a költségeken.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Korcsii #9203 üzenetére
Ez az FSGlobal téma engem is érdekelne, Leginkább EU-ban röpködök (egyenlőre). FSGlobalt szándékoztam feltenni, de FS9 alatt még nem annyira varázsolt el a 20 GB-hoz képest. FSX alatt jobban néz ki? Esetleg egy UTX szebb a domborzat-textűra? Aerosoft repterek vannak néhányan (lhbp, lowi, egll...), de más domborzat egyenlőre nincs. Mit javasolnál?
-
RCH663
aktív tag
válasz
Korcsii #9147 üzenetére
Az elvileg csak shadermod 3 esetén működne. Most azon agyalok hogy lehetne ezt összevarázsolni rendesen bojote féle shader model 3-al (mert ugye akkor két helyen van definiálva...) ráadásul az anti aliassing is lehet ,0,1,2 és nem tom' mi még ami azt jelenti hogy itt lehet paraméterezni neki (mérték, vagy mód, nem tom') továbbá a dx10 üzemmódra ez milyen hatással van....
Most épp telepíteném az acceleration-t újra, saját vinyóra kerülne az fs, de könyékig vagyok a registry-ban me uninstall után neki nincsen joga a saját bejegyzését módosítani (amit nem mellesleg neki kellet volna eltakarítani). Komolyan lenyűgöz néha ez a jól átgondolt, felhasználó barát környezet.
.1 nem tom', példába volt, homály fedi, logikám szerint windowed mode lehet.
-
RCH663
aktív tag
válasz
Korcsii #9096 üzenetére
FSUIPC: Kitörölted az összes tengelyt az FS sima beállításaiból? Azt tapasztaltam, ha nincsenek kitörölve az FS-ből akkor valamiért elkezd okoskodni az FS, és megcímez néhány tengelyt a settingsben. ez akkor különösen igaz, ha az FSUIPC-ben nem "send FSUIPC to calibration" hanem "send FS as normal axes" van kiválasztva. Ha minden FSUPC calibration-re van beállítva, akkor ezek a gondok megszűnnek. Nekem is elég idegesítő volt, amikor online reülve, 3 óra repülés után landolok, olyan időben amikor a kutyát is behívod, tankönyvi lebegtetés után simulok rá a betonra, és bazi nagy csattanással elkenődök. Nézem... nézzem.... magasságira rárakta a féket is saját navigációval, így befékezett pacskerral sikerült földet érni.... énekeltem egy magyar népdalt, míg cstben magyaráztam az irányításnak hogy ezmiez volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Korcsii #9083 üzenetére
Ezekhez van valami bővebb leírás, hogy miként tweakeljek rajta, hogy további fps-t csikarjak ki belőle?
A procit nem tudom lecserélni, mert akkor azzal az alaplap is menne a levesbe ez így meg már aránytalanul sokba kerülne ahhoz képest, hogy csak az FSX-hez fejlesztek egyedül.
Miként tudom DX9 only módba tenni a játékot? Nekem annyira nem fontos a DX10... az többet ér, hogy nem egy "Google Maps" lapocska felett repkedek amin oda van hányva néhány épület, hanem tényleg van élet a földön.
Amúgy erre az FS2004 feltuningolósdira tudsz mondani valamit? Elnézve egy-két "FS2004 maxed out" videót eléggé meggyőző. Ennek így a gépigénye is alacsonyabb az FSX-hez képest, vagy így ebben a formában már ahhoz is kell a vas?
-
Đusty
addikt
válasz
Korcsii #9058 üzenetére
Igen, az a V1 nem tudom mit jelent talán az a wilcoé, gondolom.
Hát ha nekem együttműködik az fsx-el az nem hátrány, igazit úgysem fogok a kezembe venni soha
Nem tudod a Highfly-ba melyiket használják az airbus-hoz?
Akkor jövök majd kérdésekkel mert ahogy elnéztem az fmc logikája eléggé más, meg a kapcsolóké is. -
cintula187
addikt
válasz
Korcsii #9027 üzenetére
Pontosan. Nem reális, hogy lesz. Már most betömte az űrt vagy be fogja még jobban a többi légitársaság a kiesett járatokra.
Az amúgy lehetséges, hogy pl. a Ryanair ha itteni HUB ot csinál (vagy másik fapados) akkor kvázi fapados/normál légitársasággá válik? Úgy értem lesz fedélzeti (ingyenes, repjegyben árban benne foglaltatott) ellátás vagy megszünik a poggyász felár. Bár erre nem sok reményt látni.
-
Đusty
addikt
válasz
Korcsii #8984 üzenetére
Na megtaláltam a megoldást:
The first step is, open \NavData\airports.dat with the MS Editor. Search for VHHH, and add the line below:
Code:
VHHX 22.316667 114.203333
The second step: open \NavData\wpNavAPT.txt Search again for VHHH and add the line below:
Code:
HONG KONG KAI TAK VHHX13 10930136 22.321667 114.196667111.9008800015
HONG KONG KAI TAK VHHX31 10930316 22.305500 114.214500109.9031600015Így egyszerűbb és bármely típusnál működik.
-
válasz
Korcsii #8859 üzenetére
MCP-n disengage lekapcsolja az A/P-t. Azért találták ki, hogy vmi necces Autoland közben az izguló pilóta a szarvkormányon akaratlanul megnyomott disengage-dzsel ne tudja lekapcsolni CAT III-ban az A/P-t.
Szabatosabban megfogalmazva:
"For safety reasons, once autoland is engaged and the ILS signals have been acquired by the autoland system, it will proceed to landing without further intervention, and can be disengaged only by completely disconnecting the autopilot (this prevents accidental disengagement of the autoland system at a critical moment)." -
RCH663
aktív tag
válasz
Korcsii #8728 üzenetére
Azt figyeltétek hogy semmivel nem jobb/részletesebb a grafika, mint az FSX-é? Mert ugye ez egy jól megcsinált default scenery, nem pedig autogen. De a gépigény már el van szállva, mert a videón is lehet érezni a "stutter" jelenséget, hogy be szaggat... Úgy látom, hogy minden fícsör amivel az fsx-alatt szívunk (teljesítmény, kompatibilitás stb) az marad, csak a platform nyíltsága veszik el, és elmennek közösségi mikrotranzakciós lehúzósba. Ha meg olyan szimulációt akarsz, ami esetleg oktatáshoz is jól jöhet, akkor 1000 dolcsi az upgrade, és további 700 dolcsiért kapsz még majd talán olyan usb loggert ami beszámít IFR repdődbe ha leadod a légügyi hatóságnál (x-plane alá van ilyen csomag)
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Korcsii #8728 üzenetére
113-nak tetszik 225-nek nem... Szal.. Nemsemmi ez az ermegyujtogeto resz. Csodak nincsenek. Szelnek eresztettek az eredeti csapatot majd csinaltak egy arcade/adventure szart. Idaig biztam abban, hogy lesz vmi hasznos benne, de most minden remeny elszallt...
Lehet mindenki atpartol idovel az xplane-re?
-
mopa
csendes tag
válasz
Korcsii #8598 üzenetére
Köszönöm Korcsii a választ.
A bivaly gép világos. Ezt sejtettem.
Számomra az a nagy kérdés, hogy egy géppel, teszem azt Eyefiniyvel meg tudok e hajtani 3 vagy több monitort, és ebben az esetben meddig tudok elmenni a grafikai minőségben.
Amennyiben viewFS,vagy wideView -es megoldást választok, akkor ott egyből 4 gépet kell vennek. Kérdés, hogy ezek milyen performanciával kell, hogy rendelkezzenek. Gondolom itt is kell a jó videókártya és jó proci.A fő szempont, hogy 3 vagy több monitort meg tudjunk hajtani és nyilván az ár.Ami nyilván a grafikai minőség kárára menne.
Köszönöm előre is...
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #8578 üzenetére
Jajj, ne is mond, tényleg ilyen lenne a csúcs. A gondot az okozná, hogy lennének egyesek (igaz, peti_s???
), hogy egyesek rombolnának...
Pl. Farmville (vagy hogy is hívják) Vecsésen, közben Vecsést építi valaki SimCity-ben, Te meg jössz haza Londonból a fejük felett. Örület...
ChipKing: BF3 grafikája csodás, a hegyek, a távoli kép, az erdő...
-
-
peti_s
addikt
válasz
Korcsii #8564 üzenetére
Huh.
Youtube-n néztem róla videót is, határozottan jó lett. Kár, hogy kivonták a Concorde-kat, szerintem röhej h most 2x annyi ideig tart egy u.olyan út, a mai "modern" világban.
A legérdekesebb számomra pedig az, hogy a Concorde-al annyi idő Londonból NY-ba utazni, mint Pécsről Budapestre az IC-vel.
Az FS2000-ről azért még mindig nem mondtam le, de a Cnet-s 80 dolláros letöltésen kívül eddig sehol sem találom.
-
peti_s
addikt
válasz
Korcsii #8562 üzenetére
Voltam MM-ben ma, és pont egy Logitech tetszett meg, ott 9k volt, neten 5-6k. De, igen, az ilyen Logitech termékekkel nekem sincs jó tapasztalatom egy 12000-s kormány ment tönkre nagyon hamar nekem. Közben megtaláltam. Viszont, az nem tetszett benne, hogy könnyen felborul, nincs rajta öntapadó korong, v egyéb rögzítés. No, és a joystick előtt, alatt lévő kis kar, az beállítható hajtómű fordulatszámra?
Az a Concorde kiegészítő gondolom nem ingyenes.
Ám, a Concorde-al a Heathrow - JFK út lehet nagyon király.
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #8523 üzenetére
Ne hü, 40%? Az rengeteg! De ezt hol kapod, bármelyik boltban? Mondjuk valami 90 ropi az ára gyárilag, ugye?
Én mondjuk szarvat vennék még fele ennyiért is inkább. Gyere át és nézd meg, hogy mennyivel reálisabb. Csodaszép a G940, de nem vadászpilóta vagy, hanem Boeing. Amikor én anno megvettem, akkor mondták nekem, hogy a leszálláskor a legjobb egy szarv és ezt tényleg aláírom, fantasztikus ahogy kavarsz vele, ahogy ellensúlyozod a szél dobálását.
Mondjuk sajnos force feedback nincs úgy tudom egyik szarvon sem...
-
Acor
aktív tag
válasz
Korcsii #8487 üzenetére
Ahanyszor megnezem egyre jobban tetszik, tenyleg csodas miket ki nem birnak repulok es hogy ilyen pontosan letegye, meg ha szamitogep segitsegevel is de... huuuu
Egy masik "csend" tores ezt a kepet felettunk keszitettem regebben, csak most talaltam meg a fotoim kozott.
Lementem a gyerekkel setalni es mit latok odafentEgy gep rajzol az egen majd kb. 15 - 20 perc utan, egy masik jott delrol es "egyutt" tettek meg egy elipszist.. majd jobbra balra tavoztak... gondolom katonai talalka volt
(telefonnal keszitettem, de a lenyeg latszikProbaltam kovetni mit is akarnak de nem jottem ra, mert nem legi tankolas volt annyira nem ertek ossze..
-
-
Geryson
addikt
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #8472 üzenetére
"Mindenki az új M$ Flight-ra vár biztos, és addig már nem akar repülni/FSX-et telepíteni
"
Hát persze...
Most beszélgettem a Malévosokkal, tényleg nagyon bennem van, hogy visszamegyek és mesélik egy csomóan, hogy még csak ki sem próbálták az FSX-et...
Repülés:
Nem akarsz valami Ausztrál rövid 20 órást repülni?
Én szombaton tervezem az indulást, ELLX-WSSS-YSSY-WSSS-ELLX mint nyáron egyszer.
-
Acor
aktív tag
válasz
Korcsii #8459 üzenetére
Ez a 747 gyonyoru, persze nem egy bombazo
Kar hogy csak kepen lattam meg... A380-at hamarabb sikerult elkapnom mint a frankfurti bemutato
Azt aruljatok mar el, bar biztos volt kerdes hogy miert vesznek mindent videora Ferihegyen, o Liszt Ferencen
Itt az elso kepen is csinaljak jo persze lehet mert uj gep, de "sokat" repultem mar Bp-rol es mindig lattam kameras embereket, es azokat is vettek amikkel mi repultunk kezzel setalva....
Egyszeru biztonsagi oka van... dokumentacio? -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #8412 üzenetére
Néztem én is, hogy van-e rajta, de azt hittem, hogy csak nem használta. Mondjuk az áthúzás szép lehetett és bár a cargo gomb nagyon pici, ez még a 31L végéről is szép lehetett, ahogy szemben jött veled. Kétség kívül tömeg esetén viszont ott nagyon kicsi volt a hely a 31R-hez képest.
ChipKng: Én 3x voltam az Államokban, nekem már unalmas volt a harmadik utazása így visszagondolva, de szerintem ott anno már a másodikat untam. Pedig egyszer 747-el mentem Düsseldorf-New York útvonalon, de mind a 2 filmet végignéztem ami érdekelt és utána csak ültem valami öreg nő mellett, aki még büdös is volt...
(business osztályon ültem akkor). A kamera az Airbuson taxi közben tényleg jó móka!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Update 06.24. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest