- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trub
tag
válasz
Gizmo94 #2237 üzenetére
Kössz, persze nem gondoltam, hogy ezután elmennék pilótának, csak kíváncsi voltam.
Amikor helikopterrel egy kötél segítségével kell vontatni egy tárgyat, akkor magas beállításokkal is csak 22-24 fps-em volt, alacsonon meg 29-32. Nah akkor álltam fel és hagytam abba. De most újra kedvet kaptam. Gondolom a procit cserélhetem 4 magosra -
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2207 üzenetére
Tisztában vagyok vele!
Csak azért írtam, mert nyugodt szívvel töröltem annak ellenére, hogy fizettem érte...
Falconer: próbáltam letiltani, de valahogy ezek szerint továbbra is az FE textúráit használta az FS (vagyis az ActiveSky), inkább töröltem, semmit nem vesztettem.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94 #2200 üzenetére
Nálam PMDG 747-tel Manhattan körül csak 90-100 volt az fps, de aztán jött a mindenttudó nagyanyó és lekúrt, hogy formázzam fat-ra a vinyót és csak egy magot használjak a négyből.
Valamint a felbontást tegyem 800-600-ra és a color legyen BW.
Ez átütő és komoly eredményt hozott, most Bp-en 150-60 fps van, de kizárólag tailwind esetén az L31-en.
Akinek kell elküldöm a beállításokat privátban. -
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94 #2164 üzenetére
Nekem semmit nem csinál a Ctrl-J, pedig tényleg ezt írja a google is meg a shift-F10 is. Próbáltam Ferihegyen meg St. Maartenon, LHBP-n ráadásul van szemben egy kijelző, ami az ideális távolságnál kiírja, hogy stop. De semmit nem csinál a Ctrl-J. Akár le van állítva a hajtómű, akár nincs, akár nyitva van az ajtó, akár nincs. Parking brake-et behúztam. Malévos és gyári 737-essel se megy. Több ötletem nincs. Mi a trükkje?
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2147 üzenetére
Megnyugodtam.
Ma délelőtt kinn voltam kutyát sétáltatni a Margitsziget magasságában a Duna-parton Pesten, s "gyönyörűszép" FS9 szintű vattacukor felhők voltak felettünk az égen. Ezentúl foglalkozik a fene többet a felhőkkel...andorra: a #2081-es hsz-emben leírtam részletesen, milyen főbb kiegészítőket használok FS9-hez. A scenerykre és a göbzikre nem tértem ki...
-
-
Csorbi
addikt
válasz
Gizmo94 #1972 üzenetére
A drivereket természetesen én magam válogattam és telepítettem, a legutolsó 9.8-as Catalyst van fent, de hangsúlyozom, 2 nappal ezelőtt a Vistán kutya baja sem volt semminek, semmi nem melegszik. Már másodjára próbálkoztam a Win7-tel, mindkétszer ebbe futottam bele, a Win7 pedig eredeti MSDN-es, angol verzió. (MD5 is ellenőrizve.)
És csak az alap FSX van fenn, semmi kigészítő. SP1-gyel is BSOD, SP2-vel is.A VGA drivert mégegyszer megpróbálom, hátha...
A hibaüzenet mindig a win32k.sys-re vonatkozik sajnos.
-
Gizmo94
veterán
-
-
andorra
őstag
válasz
Gizmo94 #1957 üzenetére
Még azért véglegesen nem dőlt el.
Nekem meglepetés volt, mert rosszabbra emlékeztem. Persze annakidején nem volt pl. ilyen videorártyám, meg duál rendszerem. A szoftveres konfiguráció után, ahol is természtesen mindent maxra raktam, aminek volt értelme, zizegtek az apró részletek a fák épületek.
Azután az nvidia vezérlő panelen mindent beállítottam szintén full maxra, akkor ez a hiba teljesen megszünt. A táj megjelenése versenyképes az FSX-el, kivéve a talaj texturázását.
Viszont az FPS átlagban 50-60 egyszer sikerült Heathrown átmentileg leküzdenem leszállás közben 25-re. Mondjuk kiegészítőnek itt nem tudom milyen lenne a REX, viszont erre a verzióra nem találtam még a "bolt"ban. -
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94 #1947 üzenetére
Mivel csak Budapest és a FlyTampa van meg, más kiegészítővel még nem szórakoztam, ezért biztos, hogy ez a FlyTampa.
Viszont szépen leszálltam a géppel, majd nyomtam egy instant replayt, és közben mindent fenyomtam maxra. Vagy ez, vagy maga a visszajátszás okozhatja, hogy másképp néz ki, mint nálad.
A rádiós megoldást átküldöd priviben? Köszi. -
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94 #1917 üzenetére
Működik, istenkirály, köszi, csak rádiós panelem nincs, de az mintha az eredetiben sem lett volna, majd megnézem, ha kilátok a fejemből.
Amúgy a Corsair azért volt fontos, mert a kedvenc szigetemre repül, St. Maartenra. (Érdemes ráguglizni.) Meg mert 747-es, ebből fakadóan szép. Amúgy a legsűrűbben székezett gép, 582 embert visz Párizsból a Holland Antillákra.
Két kép az FSX-ből meg a való életből az Airlinersről.
igazából -
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94 #1903 üzenetére
Strandkorlátkék! Baszki, tényleg!
Amúgy valóban az, amire gondolsz. Itt van középen: http://www.projectopensky.com/downloads.php?aircraft=8ybhk9724&location=europe
Ha csinálsz vele valamit, köszi előre is. -
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94 #1883 üzenetére
Köszönöm az információkat, le is teszteltem az Overland 747-esét (mondjuk Corsair-festést nem tudok alá rakni, fekete marad a gép, de mindegy), és gyönyörűen megy minden, csak VC alatt egyszerűen rondák a műszerek, és ahogy mozog a gép, még ugrálnak is, mintha nem lenne anti-alias vagy ilyesmi. Nem tudom, érthető-e. Na, csináltam egy képet, kattintható:
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94 #1876 üzenetére
Ja, arra, hogy egyféle panelből összehozod third party panel nélkül, túlzottan sok esélyt nem látok, mert Poskyék 2D- panelt nem mellékelnek, alapból a VC-juk meg nem megy.
Ha mégis sikerülne egységesebb kinézetet produkáló megoldást találnod, akkor szívesen veszem, ha megosztod velem a módszert, mert én ettől besokalltam.Nahh, velem van tele a topik, asszem fékezek.
-
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94 #1866 üzenetére
Melyikkel szívsz konkrétan és milyen hibával küzdesz?
Cargolux és JAL 747-est próbáltam, illetve gyári Boeing-festésű 777-est, de a legkülönfélébb hibákat produkálja. Már 2D-ben sincsenek műszerek, 777-esben ezenfelül nincs hang és virtual cockpit. Aztán letöröltem mindet. Holnap megpróbálok egyre fókuszálni, aztán leírom, mi nem megy. (De a sejtésem az, hogy a műszerek nem lesznek láthatók.) -
lesaux
veterán
válasz
Gizmo94 #1863 üzenetére
Az jó. És nincs valami bevált módszered, pontosan mit hogy kell feltelepíteni és másolgatni? Napok óta szívok vele, a saját fórumán olvasom a how-to-kat, a tuti megoldásként rögzített sticky postokat, panel.cfg-ket szerkesztek stb., de nem megy, ráadásul úgy, hogy nem tartom magam különösen hülyének a számítógépekhez, vagy legalábbis eddig nem tartottam.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #1794 üzenetére
Egyébként azt vettem észre, hogy miután lerepültem az útvonalat, hogy csak bilinear volt beállítva trilinear helyett véletlenül. Amúgy EDDF (vagyis Frankfurt Mega Airport scenery) szerintem jobban eszi az fps-t FS9-ben, mint LHBP ha minden maxon van, főleg a nagyobb AI traffic miatt. FS9-ben egyébként valamennyire lehet skálázni a megjelenítés részletességét azzal, hogy mekkora max FPS-t engedélyeztünk. Minél nagyobb ez az érték, annál kisebb lesz a részletesség, na persze nem sokkal. Amúgy ma beállítottam maxra 40 FPS-t, s azt vettem észre, hogy az én konfigommal a legalacsonyabb FPS érték így sem ment 35 alá EDDF-en (PMDG MD-11-gyel). Amúgy a VGA élsimítást igenis érdemes kihasználni a lehető legjobban és a felbontást is natívban nyomni (TFT-n), mert ez szinte bele sem szól az elérhető FPS-be. Én 1680x1050-ben nyomom valami nagyon sokszoros élsimítással...
-
andorra
őstag
válasz
Gizmo94 #1784 üzenetére
Tudom, hogy mindíg csak kötözködök.......
Arra, hogy legyen egy kis élet, arra valóban akár jó is lehet, de valódi összehasonlításra sajnos nem.
Ahhoz legközelebb az vihetne, ha mindenki mellékelné azt a két fájlt: amelyekben a custom beállítások illetve az adott szituáció el lett mentve. Ehhez default gépet és default, forgalmas repteret kellene használni, mert az mindenkinek van.
A probléma azonban az, hogy igazi összehasonlításra még ez sem elég, mivel a számítógépek szoftveres környezete rendkívül erősen befolyásolja az FPS-t. -
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94 #1780 üzenetére
Egyébként ha bárki rakna képet ferihegyi takeoffról- landingról azt megnézném szívesen,mellékelve személyes beállításokkal, mert akkor tudnék viszonyítani és kísérletezni is jobb lenne.
Jöhet privátban is, ha nem akarjátok publikálni.Csak összehasonlításképpen.
Nem akarom szétoffolni a topikot,bár igazából azt sem tudom,hogy ezek a képek off-nak számítanak-e vagy sem, valamint amúgy sem annyira pörög itt az élet, így szerintem elfér benne néhány pic..
Tehát egy kis screenshot discussiont javaslok, ha hülyeség, nyugodtan szavazzatok le, vagy ne küldjetek semmit. -
haky
senior tag
válasz
Gizmo94 #1716 üzenetére
Köszi szépen. Én is sajnálnám a fesz emelés nélkül 4Ghz-en futó CPU-t eladni meg a jó kis X38-as deszkát..Minden játék hibátlan. Erre se mondom azt, h lassú de valahogy nem ezt várná az ember 2009-ben egy régebbi játéktól. Arról nem beszélve, h ehhez a gépigényhez képest a grafika és a szimuláció egy nagy 0. Lásd szimuláció terén a Condor-t (soaring)
-
Geryson
addikt
válasz
Gizmo94 #1588 üzenetére
Nagyon korrekt "kis" gép. Nekem azt tetszik a legjobban nála (még a 747-nél éreztem ilyen intenzíven ezt a hangeffektust), hogy amikor mondjuk megfújja a szél a gépet és ugye túlgyorsul, akkor visszaveszi az AT a tolóerőt. Ez is baromi jó hang, na de amikor utána rátolja megint, hát az valami überkirály hang.
-
andorra
őstag
válasz
Gizmo94 #1571 üzenetére
Valamit azért tisztázzunk. Nem a maximális FPS-t kell növelni, hanem a minimálisat !
Nekem a 20 bőven elég van akinek inkább 25 kell. Mindenképpen korlátozni kell az FPS-t éppen azért, mert így az alacsonyabb értéken stabilabb, jobb eredményt kapunk. A saját beépített limiternél nagyságrenddel jobb az FS limiter program, amit már ajánlottam. Ezt kell, érdemes használni és akkor az FSX limiterét már nem szabad, azt olyankor maximumra kell tolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Eredeti játékok OFF topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ezért utálod a Bluetooth-t, ha egyszerre több eszközt használsz
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest