- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gizmo94 #3092 üzenetére
Nimá, 67-es kollega.
Szép kis gép és képek!
Amúgy 30-as flaps-szel, 161 kts IAS-nál landingnél nem szokott probléma lenni? Teljes terhelésnél, 3000 m körüli hosszúságú RWY-n 150 kts alatti sebi tartozik 30-as fékszárny-álláshoz. Én rendszerint 144-148 kts körüli sebikkel szoktam bebillegni final-en, igaz, a rövid pályákat preferálom.
-
fatal`
titán
válasz
Gizmo94 #3081 üzenetére
Ez egy jó kérdés.
És nem PMDG géppel néztem, hanem alap a320al rex meg minden nélkül csak az alapjáték és egy mega airport heathrow. Ezenkívül még lehet hogy fent volt az aerosoft vfr london x de erre már nem emlékszem. Persze attól is függ hogy merre fordultam a kamerával, volt ahol 20 fps volt, de felszállás után a reptér fele nézve is 8-15fps. Nah ezért kukáztam ki a játékot.
Próbáltam a te configoddal is de avval sem volt jobb. És őszintén a fizika sem a legszimpatikusabb, mintha FS9ben jobb lenne ezért is maradtam annál.
Jah felbontás 1680x1050 és azt hiszem driverből volt rajta 2xAA mert anélkül nem bírom elviselni a recékkel.
Forgalom 20% (szintén default), autó és hajóforgalom 10.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #3040 üzenetére
Csak letesztelt, jól működő kiegészítők voltak fenn...
Igen, átláthatatlan volt már a rendszer, de nam azért, mert lomhalmaz volt, hanem mert már nem mindenre emlékszem, hogy mit milyen trükkökel, kompatibilátási nyűgökkel kellet felrakni. Na ezért lesz kihívás. Ha csak gépiesen egymás után fel kéne dobálni őket egymás után gondolkodás nélkül, akkor azt valahogy kibírnám... Így viszont nem kicsit parázok. Gépekből biztos, hogy csak a PMDG-k maradnak meg, aztán a Level-D 767-ese, az F1 ATR-je és talán a Concorde, meg egy-két ingyenes kisgép, amikkel szerettem csak úgy tesztelgetni sceneryket. Pedig ott van még az MD-80-as sorozat, meg a B-727-es, csak ezekkel alig repkedtem, de szerettem őket, akárcsak a DA Fokkert, ami állítólag nem megy x64-en. ja még szerintem felrakom a CRJ-ket, illetve az ERJ-145-öt, ezekkel is szerttem repkedni. Na ez máris nem olyan kevés... Áááá... -
válasz
Gizmo94 #3037 üzenetére
Hehhe, nekem alig 4.2GB az FS9 mappa.
A táj, felhők, vizek stb. nem érdekeltek sosem, mivel általában pocsék időben szeretek repülni, úgysem látszik semmi, így csak a modellek élethűsége fontos, és, hogy az utolsó gombot is úgy lehessen kattintani, mint a valóságban. Ami fent van: a már említett Level-D B763, Lago, PMDG Next Gen. 6-7-8-900, meg egy kis Cerenado. Igaz, ezek mind rendszeres használatban is vannak.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #3037 üzenetére
Nem értem, miért gondoljátok, hogy a 200 giga mindenképp szeméttelep, s ez semmiképp nem működhetett megbízhatóan. Hát nekem semmi gondom nem volt vele. Agybafőbe repkedtem vele, semmi baj nem volt. Egyszerűen nagyon sok kieg fen volt, szinte bármerre jártam, mindenhol volt egy nem default reptér, amire ha akartam volna, leszálhattam volna... Nem mondom, vigyázni kellett rá, s körültekintőnek kellett lenni, de nem volt lomtelep. Egyszerűen 2003 végétől ennyi minden gyűlt össze, amit használtam.
-
válasz
Gizmo94 #3006 üzenetére
Nekem pont múltkor volt hasonló élményem. Néztem a hegyek mögött lenyugvó napot, előtte a fák élesen kirajzolódtak az erős ellenfény ellenére is. Mondom, nézd már, micsoda HDR effekt...
Amúgy a gurulóutak fényei a valóságban is ilyenek, ezt megerősíthetem. Kis glória van körülöttük a nagy sötétségben, de azért ne kezdj el petéket telepíteni.
Elég sokat repülök a munkámból kifolyólag, úgyhogy volt alkalmam megfigyelni.
-
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94 #2915 üzenetére
gondoltam már rá, hogy nem kéne akkor magamban tartani... viszont még csak a wilco 777-ese van meg, mivel csak abból nem töröltem az új kódokat (elfelejtettem), így most azzal kezdtem... igazából csak a két szárnyon lévő landing light-okat csináltam meg vele, a többivel nem akartam szórakozni... a strobe lámpáknál sszerintem nem ad annyi pluszt, de majd ma még lehet megnézem... csak mondjuk a pmdg-nél, ahol a szárny fel-le mozog, hülyén néz ki, hogy a lámpa meg egyhelyben marad... a lényeg, hogy az orrfutó világításáról lemondtam, így a panel.cfg-ben is jó a sima kód... (most nem tudom megnézni, sry)... pár gépet még összeszenvedek, aztán küldöm
-
Geryson
addikt
válasz
Gizmo94 #2900 üzenetére
Most egy kicsit utánagondolva lehet, hogy a free Luxemburg scenery a hibás, ott volt a legtöbb esetem, de mondjuk hülye vagyok, mert megnézhettem volna, hogy mi volt a hibajelentésben. Most letíltottam a repülőteret plusz kisgépezek vagy 1 hétig és megnézem mi lesz. Jövő héten újrapróbálkozom, de lehet akkor inkább az lesz, hogy leszállás előtt átmegyek offline-ba és úgy szállok le, mert azért kicsit sajnáltam is ám...
-
tomi_mod
aktív tag
válasz
Gizmo94 #2850 üzenetére
Gyönyörű!
Csak azon csodálkozom, hogy ezt eddig miért nem lehetett megcsinálni, elvégre programszinten a felhők egy négyszögletű testben vannak benne vagy több egymást átfedő/egymásba "kapcsolódó" testben...nagyon egyszerűsítve!
Ebből lehetne árnyékot számoltatni esetleg egy véletlen generálással fodrozni szélét, hogy ne egy négyzet stb. legyen...végül egy átmenettel finomítani, így a valóshoz közeli lenne a végeredmény.más...
Jah akinek REX problémái vannak felhő szinten, hogy nem valami szép stb. annak ajánlom, hogy a REX időjárás motorja legyen aktív...értem ez alatt, hogy ne csak a textúrák legyenek betöltve FS-be, hanem a REX egy saját időjárás profliját, vagy real -time időjárását használják! Nekem így lett olyan eredmény mint a REX oldalán -addig nem volt olyan szép! -
Geryson
addikt
válasz
Gizmo94 #2806 üzenetére
Ugyan azokat a kiegészítőket használom lassan 1 éve és letoltam egy pár utat FSX-ben is, fagyás nélkül itt meg mondom 2 óra már csúcs volt.
Már tolom fel a kiegészítőket a XP64-re, holnap már repülök ha minden jól megy!
Szerk.: EZT láttátok már?
Félre értés ne essék, ez már a II. rész, nem az amiről anno beszéltünk, hogy valaki próbálta már. Vagy már esetleg ez is megvan valakinek? Érdemes a képeket megnézni, de a "downloads" szektorban is megnézni pl. az utat!
Ha nem fagyna ez a rohadt, akkor megvenném, mert ez valami csúcs...
-
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94 #2780 üzenetére
sry, a 747 PMDG, a 767 pedig Level-D volt... a concorde meg valami avsim-ről vadászott... memory out még soha nem volt szerencsére...
és tegnap akkor tűnt el szerintem, amikor az éjszakai textúrára akart átváltani (utána még repültem úgy 6 órát hiba nélkül restart után, és az egyetlen gépet, amivel találkoztam - MD11 Fedex - gond nélkül megjelenítette)... ez valahol az ukrán-orosz határ körül volt, ahol csak default scenery van, és egy gép nem volt a környéken, szóval nemhiszem, hogy a memória lett volna túlterhelve... és ezt az éjszakai textúrára váltást is 19/20 esetben simán megcsinálja, szóval nemhiszem, hogy a fájlokkal lenne a hiba.... o&o defrag volt, névszerint, azóta lejárt a trail, de az biztos, hogy a BAW 747-esen átment, mert azóta nem bántottam... meg ahogy észrevettem, teljesen random, hogy melyik tűnik ela futó programok meg a szokásosak voltak, amik általában futnak longhaul alatt, vagy alapból is... nem kevés, azt nem mondom... ESET SS, MSN, Winamp, xfire, Firefox, The KMplayer, meg még néhány apróbb program...
nah majd meglátom mi lesz, kösz a segítséget, win reinstallhoz valahogy nagyon nincs kedvem... csak az FSX mappája 55 Gb lol....
-
Gizmo94
veterán
válasz
Gizmo94 #2755 üzenetére
Siker koronázta a projektet, kösz a tippet mégegyszer mindenkinek.
Ferihegy 1-en máris láttam egy Wizz és egy Easyjet gépet is. Viszont eléggé érdekes légköri jelenséget is láttam, a Maléves VW mikrobuszok a levegőben repkednek, kb. a buszok tetejének magasságában. Lehet, mégis kimegyek.... -
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2750 üzenetére
De, repked ide a Wizz és a Ryanair, meg a Lufi is több járattal. Hogy még kik, szerintem nézd meg a Budapest airport oldalán a menetrendet. Ma reggel korán a Városligetből láttam, hogy pl. egy szép 767-es jött (nem láttam, hogy kinek a gépe volt, eléggé párás, ködös volt az idő - a zindex repülős topikjaiban sem derült még ki).
-
v!ct0y
veterán
válasz
Gizmo94 #2750 üzenetére
Próbált meg többször különböző időközönként, mert lehet amikor repülnél akkor már elment.
Mert nálam fs9 be így van igaz az ultimate trafic de gondolom hasonló a progi mondjuk azt nem ismerem de itt lehet menetrendet is nézni. Egyedül a Cargoluxot nem sikerült előcsalogatnom Ferihegyen. -
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2747 üzenetére
Bár nem FSX-szem van, de gondolom a lényeg ugyanúgy működik. Vagyis a gépekhez tartozik flightplan is. Tehát egy-egy pack gépekből, flightplanből, illetve az érintett repterekből áll. Valószínűleg a flightplanak nem tartalmazzák Ferihegyet a Luhfthansa, a Wizz és a Ryanair gépeihez. Iletve lehet, hogy csak nagyon ritkán járnak ide, amikor te pont nem látod őket. Viztos létezik az FSX verzióhoz is valami compiler-decompiler progi, amivel akár vissza is fejthetsz egy-egy tarffic.bgl fájlt (fs9-nél legalábbis ilyenek tárolnak AI forgalmat), így megnézheted, mennyire sűrűn szerepel LHBP a menetrendjükben az említett AI társaságoknak.
-
Geryson
addikt
válasz
Gizmo94 #2685 üzenetére
Megnézem, köszönöm! Egyenlőre nincs meghúzva az i7, mert egy piszkosul jó fórumot találtam, de ott P6T az alaplap, ami egy picit más mind a Rampage II és már 3,3 Ghz-nél sem boot-olt be. Amúgy 3.8 környékén szeretném majd stabilizálni a gépet, nekem annyi elég.
Most amúgy full-full minden az FSX-ben, PMDG 747 Cargo, New York, DX10, Active Sky és olyan 10-12 FPS-em van.
Ha majd 10-el több lesz és az valóban a legalja, akkor már boldog leszek.
AirBooms: Te is ilyen maratoni útrvonalakat szoktál repülni? Offline vagy online?
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2692 üzenetére
Nem, nem terhel többet, vagy fogyasztásmérőm. Alig fogyaszt többet, mint idle-ben.
Egy rendes vízhűtés (ami erős radiátort tartalmaz és hűti a VGA-t is - i7-nél az NB-t nem lényeges hűteni, a memóriavezérlő nem ott van) padig szerintem nem jön ki 50k-ból, de ez már egy másik téma. Ha meg ki is jön, azért az nem kevés pénz!
Szerintem a 4 GHz és a 4,2 GHz között egyszerűen nincs akkora teljesítménybeli különbség még FSX-nél sem, amit a hirtelen megugró fogyasztással és hőtermeléssel arányban élenne a két érték között!
Na de ez már nagyon off! -
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2689 üzenetére
Hát én még mindig azt mondom, hogy több órás FS-ezésre is nagyon kemény dió az i7 4,2 GHZ-en. Komoly befektetés kell a hűtésbe... Mondjuk az FS9 nem terheli komolyan le a rendszert, de nem is kell komolyan meghúzni neki az i7-et (meg még gyengébb procit sem). FSX-et nem ismerem.
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2685 üzenetére
Azért az i7 4,2 GHz-ét ne vegyük alapnak. Már 3,8 GHz-en is komoly hűtést igényel egy ilyen proci. Nekem vizem van, de ritkán használom én is 4 GHz-en, pedig nem kell neki nagyon sok fesz ehhez. A 4,2 GHz-et én már inkább extrémtuningnak tartom, komoly hűtés kell hozzá. Szerintem 24/7-re így szinte senki nem használ ilyen procit.
Ha tévedek, akkor bocs. -
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2640 üzenetére
Márpedig az FS9 és az FSX is meg tud enni bőven több mint 2 GB-t, ekkor szokott előjönni a rejtélyes és bosszantó OOM (out of memory) probléma. Ha van bőven ram a gépben, akkor nem az a baj, hogy más alkalmazások is futnak (ezek legfeljebb lassítják az FS-t, de nem a memóriát fogyasztják el). A virtuális memória növelése általában fokozni szokta ezt a fajta problémát, s nem megoldani. Nálam a problémát (én sajnos még 32 bites XP-t használok) a teljes virtuális memória letiltása oldotta meg és a 3GB kapcsoló beállítása. Ennek beállítását mindenképpen ajánlom azoknak, akiknek van a gépükben legalább 4 GB ram, így megoldható, hogy egy-egy program használhasson a korábbi 2 GB limittel ellentétben 3 GB-t.
-
-
AirBooms
addikt
válasz
Gizmo94 #2527 üzenetére
Amit leírtál, azzal teljesen egyet értek, de tényleg nem vagyok kezdő az e-bay-en. Viszont egy ilyen cucc csomagolása már nem egyszerű, s éppen ezért a postaköltsége sem lehet pár euro. Vagyis a vételárat jelentősen megdobhatja. Én szinte biztos vagyok benne, hogy andorra ezért írta, hogy jól jön egy német nyelvterületen élő ismerős, akitől fizetség nélkül átvehető később a cucc - ami sajnos most nekem nem nagyon van (de majd körülnézek).
-
fatal`
titán
válasz
Gizmo94 #2516 üzenetére
Így van, onnan szenvedtem le az összes liveryt, meg panelt vadásztam normálist napokig az AVSIMről. Volt egy másik, ami jobban nézett ki, de nem működött vele az ILS
A Project Airbus megszűnt így vadászni kell a cuccait, már csak a SimViationon találtam meg ezt is. Még kéne A330, A340 is de nem tudom milyen gépei voltak a PA-nak. A POSKY Airbusokról azt mondják, hogy nem jók.
A380at is megnézném, bár az már túl nagy nekem, a másik oldalon a 747-400at sem kedvelem annyira.
-
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94 #2438 üzenetére
air force one lhbp 108-as állóhelyén jó lesz?
jó igazad van, belátom, ez játék, nem valóság, én a screenshot-okkal nem is ez lenne a cél, csak szeretek a minél valósághűbb környezetre törekedni... talán vatsim ártalom, nemtom... a BA meg pont 2-vel növelte a napi járatainak számát, szóval van még reménymondjuk ugye a skyeurope is eltűnik... meg volt már itt pár fapados korábban... wizz gépekkel nincs semmi bajom
szeretek velük repülni... bár 2-3 hónapja csak BAW-oltam, ma WZZ247K voltam... szembe is jött egy travel service-s gép... és megvolt a livery
ha már ennyire vatsim: holnap EGLL-RJAA maraton
64 őrült BAv társammal egyetemben elindulunk a 11-12 órás útra
mondjuk kb annyi lesz, hogy belőjük a robotot, aztán netezés, film nézés, mindennapi elfoglaltságok... meg persze a határokon ha van atc, egy kis rádiózás...
ajh, ez már lehet kicsit túl off, bár teljesen on, de asszem itt ez a téma keveseket érint...
-
fatal`
titán
válasz
Gizmo94 #2432 üzenetére
Nem akarok warezolni a topicban.
BP 1.5 volt, de az AES nem volt jó vele, mivel az régebbi, ezért ma visszafrissítettem 1.30ra. Új kapuk vagy gurulóutak lehettek, mert arra küldött az ATC, ami nem volt rajta az AESen.
Ja meg a képeken nem látszik, mert olyan szögből volt fotózva de a busz éppen rajta parkol egy statikus MALÉV furgonon.
Majd ma este úgyis repkedek még szerintem és megnézem, hogy 1.30al jó e.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Gizmo94 #2384 üzenetére
Nincs.
Szerk.: #2386: Ez csak AFCAD fix, de van scenery is (ahhoz nem kell ez a FIX), igaz még beta de teljesen jól használható, semmi hibával nem találkoztam: LHSM 0.99 for FS9
-
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94 #2370 üzenetére
én csak 737-el, meg wilco-val zuhantam le... előbbi volt a "tanulógép", utóbbival meg művészet a leszállás... egyszer repültem EGLL-LHBP útvonalat, amikor még az volt nekem a leghosszabb, aztán rwy 31R előtt van egy pár fa... én meg szépen a 3-4 piros lámpámmal beléjük szálltam A320-al
na akkor kapcsoltam ki az összes crash detect-et, kivéve a hajtóműveket
-
-
fatal`
titán
válasz
Gizmo94 #2352 üzenetére
Képpontvillogáshoz a mipmapet húzd le 8ra, azt nem kell felhúzni én is szenvedtem vele. Felhők: Zinertek Ultimate Weathert tedd fel, Zinertek Water és Zinertek Night Environment.
Néhány kép, nálam ilyen: A távoli víz undorító, avval majd megpróbálok valamit kezdeni, bár ez a képeken nem látszik:
-
Korcsii
őstag
válasz
Gizmo94 #2326 üzenetére
nemtom, de ma én is vatsim-en akartam reülni valami hosszabbat (miközben
pótoltam volna a leckéket, amiről a héten lemaradtam betegség miatt
), de a pmdg 747 úgy gondolta, hogy még végtelenül sem tartja a megadott magasság/sebesség értékeket... így kerültem végül a missions menü közelébe, de úgy látszik ma nem repülök a pótlás előtt...
egyébként az FSUIPC-ban van autosave, a nem regisztált változatban is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Linux kezdőknek
- TCL LCD és LED TV-k
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest