- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok
Egy egyszerű apró kérdés egy pcie 3.0 x1 slotba egy ilyen bővítőkártya milyen elméleti sebeséget tudna produkálni? A lapomon csak egy nvme pcie slot van de van egy másik nvme ssd-m amit ugye nem tudok hova rakni. Vagy inkább valami külső ház?
Köszönöm!
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #49654 üzenetére
Még mindig nem döntöttem el hogy megpróbáljam cég telephelyre készpénzes szállítással kérni az Apacer 2280Q4-1, 1TB egységet, vagy inkább átugrojak készpénzért megvenni a Samu 980 sima, 1TB-t a szomszédos zöldmanóhoz.
Most rákerestem kifejezetten ezekre az Atto eredményekre, azonos atto verzió esetén.
Látom hogy nálad 500-as van.
Jól érzékelem hogy ha az Atto eredmények terén a Te 500-asod minden írási érték terén 12-14%-al tud kevesebbet mint a Samu 1TB egység, akkor:
ha az Apacerből is 1TB-osat kérek, valós az igényem hogy gyorsabb legyen a Samu 980-nál?
Vagy ugyanúgy a 980-as lesz az erősebb azonos, 1TB méret esetén a fenti teszten?Amúgy egy PM981a (970 evo plus oem változata)-val kellene végül versenyeznie, hogy van-e értelme azt leváltania az oprendszer alatt.
Pesrze a 3 éves, összevissza telepítgetett rendszert 1x átklónozás után(hogy 1000%-ra be legyen regelve a win10) lefogom gyalulni és teljesen nulláról új telepítés lesz, mert elegem lett a régebbi félretelepítések miatti prolémákból.
Samu 980 sima, 1TB, bár látom hogy a "file size 256MB"
Apacer AS2280Q4-1, 500GB, bár látom hogy a "file size 1GB"
Elvileg 970 Evo plus, 1TB, bár látom hogy a "file size 256MB"
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
sz.j
nagyúr
válasz Doky586 #49694 üzenetére
Mint utóbb kiderült a AOMEI Partition Assistant semmiről nem tehet, valahol "ott lehet az igazság" ami a #49692 hsz-ben lévő linkben olvasható ...
Met fórumtárs javaslata szerint (amit ezúton is köszönök) a problémát jelző ssd-re feltelepítettem egy win10-et ha csak ez az egy ssd van a gépben akkor nem jelez hibát, de ha már két olyan ssd van amin a win10 van/volt (mg az egyikről történt törlés után is!!!), akkor már aláírás-ütközési hibát jelez ....[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz King Unique #49692 üzenetére
Köszi a linkeket , nagyon hasznosak.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
sz.j
nagyúr
válasz Doky586 #49691 üzenetére
Mi az a "Sima törlés"..?
Az AOMEI Partition Assistant progiban rákattintottam a "partíció törlése" lehetőségre, ezt követően jelentkezett a hiba ...
-
-
Met
nagyúr
Próbáld ki hogy lehúzod az összes drive-ot hogy csak a problémás maradjon az alaplapon.
Bootolj be egy windows telepítő pendrive-ról és akkor mit csinál?
Ha látja akkor tudsz particiót létrehozni rajta.
Ha ez megvan akkor gép kikapcs, visszadugsz mindent, gép bekapcs.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
glaci
őstag
válasz pluto1969 #49685 üzenetére
Köszi!
A kifejezetten nem ajánlott státusz kicsit rámijesztett.
Aztán elbizonytalanodtam, mert utána olvasva mintha csak a sok huzamosabb írás után lett volna (egy darabig) csiga. (Az meg azért nem feltétlenül alap felhasználás.)
Jelenleg 850 és 860 EVO van minden gépben, akkor ez válthatja majd valamelyiket most, hogy kiderült: nem rosszabb ez sem.
(És igen, így nem lesz sértődés. Mert azért magamtól nyilván nem ilyet vettem volna ...)Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz Doky586 #49683 üzenetére
"Sima" törléssel töröltem az ssd-ről a win 10-et és most semmit sem tudok az ssd-vel kezdeni, sem partíciózni sem formázni nem tudom ... Hibának azt írja ki, hogy
"Offline ( A lemez offline állapotának oka egy aláírás-ütközés egy másik lemezzel)"
Szerintetek, hogy lehetne megszüntetni ezt a hibát?Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
glaci
őstag
válasz UberMutant #49681 üzenetére
Köszi!
Tehát akkor normál használatnál, amikor írok valamennyit, majd nem, majd újra valamennyit akkor végül is ez a lassulás nem jön elő, hiszen Ő közben a háttérben elrendezi a dolgait és üríti az SLC részt. Csak akkor lassulna, ha rövid idő alatt több mint 75 GB -ot akarnék rá írni.
Akkor, ha tényleg nem vészes lehet, hogy nem sértem meg a családot hanem inkább megtartom.
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Remélem jó helyen kérdezem, ha nem akkor bocsi ...
Eladom a notimat , de előtte szeretném a benne lévő SSD tartalmát biztonságosan törölni.
Erre tudnátok javasolni valami jó megoldást/ingyenes progit?Köszönöm a válaszokat.
-
UberMutant
őstag
szia.
2 8TBos van nálam 1 éve háttértárként használva.
Jól írod a lassulás csak nagy mennyiség írása után történik meg, mert elfogy az slc cache. Elvileg azonos mennyiség van a 8tb és 2tb modellben is, 74 GB.Egyébként a sebessége megfelelő. Olvasással sincs gondja.
Egy írás az írási cacheről.
[link] -
pluto1969
aktív tag
-
Graphics
Jómunkásember
-
pluto1969
aktív tag
válasz apeelme #49674 üzenetére
Köszönöm, engem érdekel, hogyan változnak az ssd-k belsői. Számomra hasznos. Ma megérkezett a nevű boltból a Apacer AS2280Q4 1TB M.2 NVMe , és valóban ezt küldték 1TB méretben 24 000-huf-ért. Ettől kevesebb jó vétel van manapság, köszönöm Graphics kollégának, hogy felhívta erre a boltra a figyelmemet. Bár nem bontottam még fel, de a dobozán látható kép alapján igen, van rajta Dram.
-
glaci
őstag
Sziasztok!
A "Milyen SSD -t vegyek?" topic összefoglalója szerint a Samsung 870 QVO kifejezetten nem ajánlott típus.
Olvastam róla teszteket és azt szeretném megkérdezni, hogy valós használatban is nagyon ratyi vagy csak akkor lassul be egy HDD szintjére, ha egyhuzamban nagyon sokat írunk rá és elfogy az SLC cache. (Ami normál használat mellett gondolom (remélem) talán nem olyan nagyon jellemző.)
Kérdezem mindezt azért, mert kaptam a családomtól ajándékba egy 2 TB -os változatot és most dilemmázok, hogy gyorsan eladjam-e még bontatlanul vagy kibontsam és elkezdjem-e használni.
Ha normál használatnál (Windows10, internetezés, filmnézés, irodai munka) vállalható a sebessége és nem rosszabb, mint egy 850 vagy 860 EVO, akkor kibontom és beszerelem valamelyik számítógépbe.Előre is köszönöm szépen a segítséget!
(Ui.: A fentebb említett topicban már megkérdeztem tegnap lefekvés előtt, de ma reggelre eltűnt és a válaszok is, így még mindig nem tudom, hogy érdemes-e megtartani ... Elnézést kérek, ha valakinek emiatt most ismételten be kell írnia a válaszát!)
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
apeelme
addikt
Sziasztok!
Ha valakit érdekel akkor Verbatim Vi550 S3 1TB jm_id tool-al kiolvasható volt:
Model: Verbatim Vi550 S3
Fw : H220916a Size : 976762 MB [1024.2 GB]
IOCtl: Unlk failed 0x0!
Firmware id string[2D0]: MKSSD_100006000124290121,Aug 31 2022,23:11:31,MA1102,ES8SC#3H
Project id string[280] : r:/01_FW/02_Proj/YMTC/YMTC-X2-6070-Branch
Controller : MAS1102
NAND string : YMN0WQC1B1AC6C
NAND MaxPE cycles : 1000
Ch0CE0: 0x9b,0xd5,0x58,0x8d,0x20,0x0,0x0 - YMTC 3dv3-128L QLC 16k 1.33Tb/CE 1.33Tb/die
Ch1CE0: 0x9b,0xd5,0x58,0x8d,0x20,0x0,0x0 - YMTC 3dv3-128L QLC 16k 1.33Tb/CE 1.33Tb/die
Ch0CE1: 0x0,0x0,0x0,0x0,0x0,0x0,0x0 -
Ch1CE1: 0x0,0x0,0x0,0x0,0x0,0x0,0x0 -
Ch0CE2: 0x9b,0xd5,0x58,0x8d,0x20,0x0,0x0 - YMTC 3dv3-128L QLC 16k 1.33Tb/CE 1.33Tb/die
Ch1CE2: 0x9b,0xd5,0x58,0x8d,0x20,0x0,0x0 - YMTC 3dv3-128L QLC 16k 1.33Tb/CE 1.33Tb/ -
tasiadam
veterán
válasz isti732712 #49667 üzenetére
Eletemben 2x hasznaltam ssd szoftvert. 1x a samsungot, hogy megnezzem, vane a 860 evore update, aztan az random "meghalo" A2000-re, amit felraktam es azota semmi baja. Se elotte se azota. Ha nincs gond vele, nem bantom. A tirkositas meg 256 bites ami 2023ban eleg hurka, arrameg megint nem fogom a gyarit hasznalni.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
Dönc
tag
válasz z123456z #49658 üzenetére
HDS jól szokott működni futott idő és írt adatmennyiség szempontjából. Fiam gépében van egy 250-es UV500. Ha nem volt még nála telepítve sose a HDS, akkor rákukkantok és lövök róla képet, hogy mit mutat. De szerintem sincs gond a látottak alapján nálad.
Íme:
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz isti732712 #49665 üzenetére
Én se értem, mire kellene a szoftveR?
Használd, ott a HDS mondjuk
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
tasiadam
veterán
válasz isti732712 #49665 üzenetére
Minek kell szoftver egy SSD-hez?
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!!
Tapasztalat a GIGABYTE GP-GM30512G-G (SSD) nvme ről!!
Ha a Gigabyte nem adna hozzá ilyen szutyok szoftvert minden olyan jó lenne, ugyanis a gigabyte center bezárásával kék halállal hanyatt vágta magát, újraindítás gigabyte center uninnstall és működik minden szépen.
Allergiás a samsung magician szoftverére is, ott egy esetleges akár sebességmérés vagy csak meghajtóváltás esetén is kékhalál és ismét hanyattvágta magát, ő is uninnstall ,bár ő hiányzik mert a gigabyten kívül van még két samsung sata ssd meghajtó a gépemben,és hát jó lenne ha meg lenne.
Konklúzió, nagyon jó ssd a GIGABYTE GP-GM30512G-G de kompromisszumokkal jár a használata,amit nagyon sajnálok mert hát....
Másik os alatt is kipróbáltam (win10) ezeket a szoftvereket a win 10 egy sata meghajtón van, de ott is ezt produkálta, valahogy nem tetszenek a rendszernek ezek a szoftverek valamiért hibát generálnak, de hosszú kutakodás után sem jöttem rá, hogy miért pedig már széttgugliztam az agyam, ha valakinek lenne szintén ilyen vagy ehez hasonló tapasztalata azt szívesen fogadnám ha megosztaná.Üdv!!
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Viktor77
titán
Akkor ide.
Igen, így van, azóta kiderítettem.
Csak mikor kérdeztem, fogalmam nem volt róla, ezért kérdeztem és kaptam hibás választ.Egy x3-as 16-os kártya van bent, egy x3-as 4-es SSD és egy most egy x2-es 4-es SSD. Másom nincs.
Valszeg marad így, akkora különbség nincs betöltési időkben ahogy látom, majd ha zavar megcserélem őket.
Bár felül az Apacer-en elférne a borda, a PM981-en meg egy kisebb van, az valszeg beférne a VGA alá.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
tasiadam
veterán
válasz kicsipapucs #49655 üzenetére
A cache meret lehet mas. PM961 es 960 EVO kozott is csak a cache a hardver kulonbseg.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz z123456z #49658 üzenetére
Kapott letöltést bőven, de szerintem a TBW arányos a százalék.
Az UV500 amúgy jó volt a maga idejében, egy Marvell vezérlő van benne, ugyana, mint a WD Blue -banvazt hiszem ( de lehet az UV400-zal keverem)
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
PROTRON
addikt
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag lehet.
Nekem PM981a van az "PLUS"-nak az OEM verziója, gondolkodtam az elején én is hogy ráerőszakoljam rendes plusnak a FW-t, ha megteszed a saját simád erestében, írd meg kérlek a tapasztalataid, akkor is ha sikerülne téglázni.Egyébként a 970 EVO plus sebességével összehasonlítva annak csak a 95%-át tudja papíron, tehát van ott differencia a belsőben is nem csak szoftveres támogatásban, én ezért nem mertem belevágni.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Graphics
Jómunkásember
Nem tudunk ilyenről.
-
őstag
Sziasztok!
981-es Samura valahogy crossflashelhető a 970 Evo fw-je? Elméletileg 1:1 ugyanazok.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Graphics #49652 üzenetére
Na probléma elhárítva.
Kapott egy teljes formázást, Visszatöltöttem a régi rendszert, meg kicsit kitakarítottam a régi telepítéseket, amik nem kellenek.
Felszabadult hely után visszaállt a világrend.Valószínűleg nagyon betelt a lemez is, így ez bekavarhatott.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Egy kis érdekességbe futottam bele.
Még nem tudom a megoldást, de keresem.
Az Apacer AS2280Q4 500GB-ról van szó.
Valamiért az írási sebességem lecsökkent. Pedig teljesen jó minden HDS értékem is.
A gép nem változott, memóriából lett több a gépben azóta, még azt megnézem, de nem kéne bekavarni, mert két eltérő modul van benne elvileg. (Gen3-as a gép)Olvasási sebességem szépen eléri a plafon környékét, de írásban hektikus ingadozás van.
Belakott rendszeren:
Teljesen friss telepítésen:
Friss klónozáskor még minden rendben volt.
Ami érdekes, hogy a meglévő rendszerem átdobtam egy Samsung 981-re, ami egy 970 Evo, és ugyanezt a lassulást tapasztalaom, csak ott még lentebb esik az írásom.
Meglepő lehet túl sokat írtam nagy fájlokkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Graphics
Jómunkásember
Bármi jó formázásra.
Vagy választhatod az erősebb megoldást teleírod 1/0-val. Deep format
Minitool Partition Wizard
-
Met
nagyúr
SSD-t mivel érdemes formázni eladás előtt?
Ami nem rontja jelentősen az élettartamát?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Graphics
Jómunkásember
válasz pruzsi #49645 üzenetére
Másikon lehet tudni milyen chip volt?
Ne itt , a másik topicban rinyálj
[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
válasz pruzsi #49580 üzenetére
A Silicon csúfos kudarca után ma kipróbáltam a
AXAGON EEM2-GTR SuperSpeed+ USB-C - NVMe M.2 THIN RIB Box
házat. Terhelés alatt mint látható max 46 fokos volt(mellékeltek 2db hűtőcsíkot?!) Siliconnál nem volt.. Sebesség megvan. Ha bármi hasonló hiba lenne mint a másiknál itt fogok rinyálni 1-2 napon belül[ Szerkesztve ]
-
válasz spleenszuru #49642 üzenetére
Mindenképp CDM
-
Graphics
Jómunkásember
válasz spleenszuru #49642 üzenetére
Teljesen mindegy.
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Mivel 3 db Samsung SSD-m van, nekem benchmark tekintetben jó lehet a hozzá járó Magician app, vagy mindenképp kellene az itt gyakran előforduló Crystal, vagy az Atto?
Malaka!
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #49638 üzenetére
Okés, köszi, csak az utóbbi időben nem volt időm figyelni a topicot.
Elég kevés az info, de az alapján nem mindenben tud többet, pl "program time(tprog)" terén a 970 evo plus jobb.
De a többiben tényleg előre lépés, így hogy árban is jó.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Dönc
tag
válasz Graphics #49635 üzenetére
Nekem se rémlett, hogy bármit állítottam volna benne illetve a négyzetekben se tűnt fel a képed alapján, hogy más van benne. Mentségemre szolgáljon, hogy 1 éve raktam fel a progit, azóta hozzá se nyúltam.
Ezért volt furi, hogy milyen brutál különbségek vannak, nem csak a szekvenciális hanem a random részen is.
Hogy ne legyen ez annyira off, mint amennyire, hoztam, hogy milyen FW van a meghajtón:
Model:
WD Blue SN570 NVMe SSD
Firmware Version:
234110WD
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PROTRON #49636 üzenetére
Ezt viszont már nagyon sokszor kibeszéltük a társtopicban is.
Kb pár napja én is betettem ide a FlashID által kiolvasott értékeket az 500-asból.
-
Graphics
Jómunkásember
Nocsak, van ilyen opció is. Megnézem már
Szerk.: Na nekem még a 7-es volt a régi gépen, lehet ezért se néztem.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Mert nem ugyanaz volt a beállítás. Vagyis hát nálam defaulton más az oszlop.
Más értékeket mértünk, nem állította át öcsém.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PROTRON #49628 üzenetére
Van Cache ebben a típusban, vargalex fórumtárs vett ilyet nemrég.
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #49587 üzenetére
Ha ennyire faja az adott Apacer SSD, akkor ez tök jó lehetőség, csak messze van a boltocska.
Céges vásárlás esetén muszáj vagy készpénz, vagy céges bankkártyáról indítani a vásárlást.
A kártyát nem én kezelem, veszprém meg messze van Bp-ről.(persze ha valaki kisegít hogy vásárláskor a céges adatokat megadva megveszi nekem készpénzért, akkor 1 szállítási díjat amit a cég egyébként felszámolna simán kifizetek neki ha már amúgy is a saját érdekében a boltnál járt )
Pedig leváltanám vele a jelenlegi Samu 981a-t, akkor az mehetne az említett adattárolás funkcióra. : O
BTW
AP1TBAS2280Q4-1 - ennél hol látom hogy van benne DRAM chache? Vagy félreértettelek?[ Szerkesztve ]
-
cidalain
veterán
válasz cidalain #49608 üzenetére
Na megvan a megoldás. Jó a sima 3.5" keret, csak nem mindegy melyik. Olyan kell, aminek az oldalán a két szélén van a csavarluk 10 centi távolságban (101 mm hivatalosan).
Amilyen nekem van (több darab is), azon a két legtávolabbi csavarluk csak 6 cm távolságban van.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Graphics
Jómunkásember
-
PROTRON
addikt
válasz Graphics #49624 üzenetére
Köszi a lelkesedést, az már fél siker!
Nekem 2 ilyen x1 slot van az alaplapon és a felső esetében engem is akadályozna a CMOS de az alsó esetében elvileg nem...mondjuk nem nyitottam ki a gépházat, lehet hogy az X1-et komolyan vették és dremmel kellene.A pcie gen2 foglalatod a háziserveren a hp 120-as ssd-vel az x4 vagy nagyobb méretű igaz?
Mert miután ide írtam, csak nem hagyott nyugodni hogy első keresére béna voltam, tovább turkáltam netet.
Olyanokat olvastam neten hogy X1 slotba nvme-hez dedikált x1 slotos adapter kell, az x4-es nem jó.
Pl elvileg ilyennel megy: [link]
vagy ilyennel: [link]Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PROTRON #49623 üzenetére
Bele tudod tenni az adaptert?
Egy pill megnézem, mert nekem is van itt egy régi lapom az asztalon, hátha bele tudom applikálni az x1-be ha van helyem
Szerk.: Nem sajna, ott van a CMOS elemem. Megnézem a Fujitsu-t. Ott se jó.
Hát, akkor rád lesz bízva a teszt, de erre a célra szerintem egy olcsóbb SSD is jó lesz. SN570 akár.
Nekem egy PCIe Gen2 foglalatba van egy adapter a háziszerverben, és oda tettem egy HP 120GB-os m.2 NVME-t, igaz neekem a gigabit plafonhoz kellett.
Na de rendelek aliról adaptert, mert nekem is kelleni fog a gépbe.
[ Szerkesztve ]
-
pluto1969
aktív tag
válasz boskorelli #49610 üzenetére
Nem tudtál erről WD Blue SA510 SATA SSDs Critical Firmware Update Available
Sajnos ezeknél firmware frissítéssel kell kezdeni, mert különben könnyen kampec neki, mint ahogyan látható.
https://support-en.wd.com/app/answers/detailweb/a_id/50208/~/wd-blue-sa510-sata-ssds-critical-firmware-update-available -
Graphics
Jómunkásember
válasz Raymond #49616 üzenetére
Igen, de az ő kérdése konkrétan arra vonatkozott, hogy az MX500-asnál magasabb az írás a kisebb fájlműveleteknél, mint az olvasás.
Hopsz, jogos, a CDM is ezt mutatja.
Mondjuk érdekes, mert a Red-nél meg nem.
[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
No a házi serveremmel kapcsolatban érdeklődöm.
Adattárolásra fogok venni még 1 SSD-t ( kell a 2,5G lanon a gyors adat elérés), aztán felmerült hogy Samu 980 1TB SSD most jó áron megy, olcsóbb mint a sata 2,5 SSD-k.
Az alaplapon lévő NVME slot jelenleg foglalt, ahogy a gen 3.0 x16 slot is.
Csak PCIe gen 2.0, x1 slot van szabadon és van régebbről egy PCIe gen 3.0 x4-es NVME adapterem.
Inkább előbb kérdezek mint próbálgatnék...Kérdés:
jó az elméletem hogy gond nélkül fog működni 500 MB / sebességen az NVME adapter, pcie gen 2.0, x1 slotban?
Vagy felejtsem el az elméletem, mert ezekhez a faék egyszerű x4-es adapterekhez feltétlen legalább x4 slot kell a működéshez? [link]
Van aki így használja gond nélkül?Mivel a 2,5G Lan csak 300 MB / sec-et jelent, így a gen 2.0 x1 sebesség elég lenne, ha működik.
[ Szerkesztve ]
-
boskorelli
tag
Sziasztok!
Egy negatív tapasztalatot szeretnék megosztani mindenkivel!
A WD SA510-es 2.5 SSD-ket messziről kerülje el mindenki. (WDS...G3B0A --> középen a meghajtó mérete szerepel)
Sztori röviden:
Tavaly nyáron vettem egy 250Gb-osat akcióban, az ~ 3 hét alatt egyik napról a másikra 7 pontot zuhant HDSentinel szerint [kép] 403Gb! írt adat után. Gariban cserélte a forgalmazó ezzel nem is volt gond, ment a fiókba hátha kell majd. Majd Decemberben lett beépítve egy másik gépbe amiből ma szereltem ki mert egyik napról a másikra elfelejtett elindulni, se a Windows nem látja se a BIOS. 3 különböző gépben is próbáltam és egyik sem látja. Úgyhogy megy vissza ismét garanciában.
Tudom tudom van akinek szerencséje van és hiba nélkül működik esetleg akár sok ideje, de én nagyon megszívtam vele. Ha nem a második menne a "kukába" akkor még azt mondanám hogy nem volt szerencsém, de így ezek után szerintem teljesen beleillik a nem ajánlott listába.
!!MINDENKI KERÜLJE EL EZT A TÍPUST!!
Üdv Ádám.
[ Szerkesztve ]
A sikeres üzlet után illik értékelni!
-
kunberci
senior tag
válasz cidalain #49608 üzenetére
Szia!
Ez jó 3.5" sínes beépítő helyre.
Képek:
1:[kép].
2:[kép].
3:[kép].Nehéz olyan változatot kapni, amit szeretnél, ez biztos jó a sínes felfogatáshoz.
Viszont nem nagyon láttam készleten, lehet csak kinti rendeléssel lehetne hozzájutni.
Régebben mi is vettünk vagy 10-12 db-ot, már alig van belőle, még az NVR-be is ezt a fajtát tettem.Illetve a régi házamhoz, szintén kaptam hasonló beépítő keretet:
[link].A képeknél lehet látni a beépítő keretet.
-
cidalain
veterán
Brand gép, sínes csavarmentes szerelős a tartó (persze van spéci fejű csavar, az csúszik a sínben, és pattan a megfelelő helyre)
Így is a helyén van, csak hátul nem akad be, lötyög. Baja nem lesz így sem, de ha létezik rendes, elegáns megoldás olcsón akkor érdekel.
A keretek nem drágák, ezres körül már van, de olyan teljes 3.5" hosszú van-e, az a kérdés. Nekem van itthon 3 is, de mind csak olyan rövid, mind az SSD.
Azért kérdezek, hátha van valakinek ilyen, és megmondja hogy melyik típus biztosan olyan . Stock termékfotóról méretek nélkül nehéz megmondani.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Dönc
tag
válasz cidalain #49606 üzenetére
Remélem itt tudnak Neked segíteni.
Őszintén, sose volt ilyen adapterem, csak simán felcsavaroztam az SSD-ket a 3,5"-ös hlyekre egy oldalról.Nekem is kellene ilyen, de ennyire nem ástam bele magam egy ennél picit elegánsabb megoldás érdekében.
Gyerek gépében van kettő SSD hasonló módon rögzítve, viszont van benne n+szinte végtelen 3,5"-es hely a saját adaptereivel. Mégis cukibb lenne,ha ott lennének az SSD-k is, ha már tökre nem érdekli ezeket, hogy hova rakod. -
cidalain
veterán
Üdv. Létezik olyan SSD keret melynek az oldalsó csavarlukjai pont ugyanoda esnek mint egy 3.5" HDD-nek? A normál SSD keretek csak SSD mélységűek, így a két csavarluk jóval közelebb van egymáshoz.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Graphics
Jómunkásember
Szimpatikus az SN570-es eredménye, igaz én csak egy 500-ast vettem, de majd azt is lemérem.
-
Winne
nagyúr
Mértem 1-et 1-et az mindkét új ssd-vel, hátha ez valakinek segít majd.
Kingston KC3000 M.2 1024 GB
Jók egyébként ezek az eredmények? Nem állítgattam semmit, csak mértem egyet.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest