- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maksabali
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek WD Blue SA510 Sata3 SSD-ről valami ismerete? Kicsit becsapos a neve, mert ebből a WD Blue sorozatból van a 3D nand változat is. Itt a a fórumon nemrégen a WD Blue 3D Nand még ajánlott vétel volt, és arról csupa jót lehetett olvasni!
Viszont külföldi fórumokon az SA 510-ről meg sok negatív vélemény van.
Mondjuk árban is van különbség közöttük, Az SA 510 1 Terrás 28 ezer körül, a 3D Nand 1terrás meg 43 ezer körül!
Tehát használ-e valaki SA 510-et, és milyen a véleménye róla? -
Maksabali
csendes tag
Töröltem a crucial legújabb verzióját, feltettem az 5.0.5-ös verziót, amit ajánlottál, és nálam is most már működik rendesen a szoftver!
A firmware-t frissítettem a M3CR046-os verzióra, a 045-ről.
Újra particionáltam 2 részre az ssd-t, és most már az SSDOK sem mutat hibát az alignálásnál!
A teszteken most nem mutat hibát az ssd, remélem hogy így is marad!
A Hdtune-vel meg nem foglalkozom., legalábbis a Crucial ssd-nél!
Köszönöm a segítségedet! -
Maksabali
csendes tag
Az tény hogy a HdTune legfrissebb változata a Pro 5.75-ös változat is 2019-es, tehát elég régi!
Azt viszont nem értem, hogy a másik 2 ssd-mnél miért nincs gondja a WD-s és a Samsungos ssd-kel, hiszen az értékek nagyjából megegyeznek a CDM eredményeivel. Az ATTO tesztelő programot nem ismertem, de most letöltöttem, és ráküldtem mind a 3 ssd-mre.
Szinte teljesen egyforma értéket mutat a te crucial ssd-del a teszt.
Viszont érdekességképpen az 500 Gb Samsungnál az olvasási eredménye az egész kis file-nál sokkal magasabb a másik két ssd-hez képest!
Hát egyenlőre ennyi!
Különben egy ssd-t milyen hibával lehet esetleg garanciában cserélni?
Nincs még féléves sem a Crucial MX 500-am!
Köszönöm a segítségedet! -
Maksabali
csendes tag
Úgy kezdődött ez az egész történet, hogy először elszállt egy M2 Sata 500Gb meghajtom!
Szerencsére egy toshiba wincsin( amit egyébként már nem használtam) az adatok jó része megvolt. Beraktam ezt a winyot, és elkezdtem bemásolni arra a Crucial MX500 SSD-re amiről most szól a történet. Azt vettem azonban észre, hogy baromi lassan megy a másolás erre az SSD-re! Akkor kezdtem el nézegetni különböző programokkal, úgymint, Hard Disk Sentinel, Crystal DiskMark, és a HdTune.
A Crucialnál ez volt az eredmény
Miközben a másik két SSD-nél meg ilyen értékek voltak!
Kiváncsiságból a HardDiskSentinel programmal egy felület tesztet küldtem rá a Crucial SSD-re, ami után érdekes módon az SSD írási sebessége megjavult, és azóta is hasonlóak az értékek!Viszont A HdTune értéke az ugyanolyan maradt, amilyen volt, amit már előzőleg feltöltöttem.
Ezekután töltöttem a Crucial saját programját, ahol pedig ugye firmware hibát írt ki a program.
Majd hogy érdekesebb legyen a dolog, megnéztem az SSDOK programmal is az SSD-t, ahol a program alignálási hibát jelzett. Fogtam magam, átraktam minden adatot az SSD-ről, más SSD-k re, akkor pedig ilyen lett a HdTune tesztje!
Eltünt a sok tüske, viszont 600GB-nál ott maradt egy!
Többször ellenőrizve is ugyanez maradt az eredmény.
Nos ezek után töröltem mind a két particiót , és csak egy új particiót hoztam létre az SSD-n, aminek most ez lett az eredménye!Viszont a két másik SSD-nél pedig ezt mutatja a HdTune
és azért ezek az értékek egy kicsit jobbak mint a Crucial SSD-é!
Na szóval most itt tartok!
Elnézést, ez egy kicsit hosszú lett, de a történet sem egyszerű![ Szerkesztve ]
-
Maksabali
csendes tag
Nem egyedi az esetünk! Másoknak is vannak ugyanilye problémáik a Crucial MX 500-as sorozatával!
https://forums.tomshardware.com/threads/crucial-mx500-firmware-error-drive-works-but-cant-do-anything-in-storage-executive.3757723/[ Szerkesztve ]
-
Maksabali
csendes tag
Nekem szintén háttértárként működik a kifogásolt 1 Terrás Crucial MX 500-as!
A rendszer az 1 Terrás WD Red SA 500- on van, de azzal nincs semmi baj, az volt a második képen a HD tune-vel tesztelve!
Sőt van egy régebbi 250Gb-os Samsung 860 Evo Pro is, de annál is szép a HDtune tesztje!
Úgy hogy nem tudom hogy a Crusial-on miért ilyen az eredmény!
Nincs még 60%-on a kihasználtsága. -
Maksabali
csendes tag
válasz King Unique #45683 üzenetére
Köszi a gyors válaszod, nagyon jók amiket írtál, ellenörzöm majd ezeket a lehetőségeket.
-
Maksabali
csendes tag
Mitől lehet az, hogy a Samsung 860 PRO Sata III SSD-nek a szekvenciális olvasása 550 MB/s körül van, viszont az írása max a fele ennek a sebességnek.
CrytalDiskMark-al tesztelve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Politika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest