-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Maksabali #49189 üzenetére
Szia!
Rövid tapasztalatom van vele, kb. úgy 1 hónapja van egy ilyen a gépemben. Ami elsőre szembetűnt, hogy a SMART üzemidő számlálója furcsán működik, mintha csak azt az időt venné üzemidőnek, amikor konkrétan írási / olvasási művelet történik, már pedig legjobb tudomásom szerint ennek nem így kéne működnie. Az általam eddig használt összes SSD és HDD üzemideje folyamatosan pörgött, amikor a gép be volt kapcsolva, függetlenül attól, hogy éppen aktív-e az eszköz. Jelenleg, pontosan egy hete van mellette egy WD SA500 1TB is, annak az üzemideje a HD Sentinel most 7 nap és 1 óra, miközben az 1 hónapos WD SA510-é meg 9 nap és 16 óra. A gép pedig folyamatosan be van kapcsolva. Ettől eltekintve teljesen jól működik, én leginkább csak letöltésekre használom, a rendszer, a fontosabb adatok, dokumentumok, és programok a WD SA500-on vannak. Én is olvastam, hogy itt-ott panaszkodnak rá, épp ezért nem is teszek rá érzékeny adatokat, de amúgy volt egy kritikusnak jelzett firmware frissítése, lehet ezzel javítottak is valami hibát, na meg van rá 5 év garancia, ha addig elmegy, ezért az árért már akkor is megérte.
-
Sdi
addikt
válasz
Maksabali #48764 üzenetére
Mivel nálad a cdm is mutatott jelentősen eltérő értékeket, így valóban lehet probléma a meghajtóddal.
Én is beszereztem egy 1 terrás modellt. Ezen M3CR043 firmware van. A crucial csodaprogramja erre is firmware error-t ír, és képtelen kezelni.
A hdtune üres meghajtónál egyenletes tempót mutatott:
[kép]
a cdm és atto tesztprogramok normális értékeket produkáltak:
Aztán rámásoltam 600 giga filmet.
A hdtune grafikonja jelentősen változott, a foglalt részek olvasásakor jelentős lassulást produkált:
a cdm és atto eredmények szinte egyáltalán nem változtak.
Én a tune eredményeit továbbra is az újabb vezérlő nem megfelelő ismeretének tudom be / régi a program /.
A cruciál saját programjának a viselkedését nem tudom mire vélni.
Egy biztos, a meghajtó tökéletesen működik.
-
Sdi
addikt
válasz
Maksabali #48744 üzenetére
Újra átnézve az általad linkelt topikot, ott nem annyira a meghajtók hibájára hivatkoznak, hanem inkább a meghajtók és a crucial saját kezelőprogramjának inkompatibilitására. Az írják, hogy a program nélkül és úgy egyébként az ssd-k rendesen működnek. Egy ember gariztatta csak. Az először általad problémának felhozott szakadozott olvasásról nincs szó.
A hdtune benchmarkon kívül más tesztprogrammal próbáltad már, és ott is fars értékeket adott ? -
-
Sdi
addikt
válasz
Maksabali #48689 üzenetére
A megadott linknek mi köze van a ti hibáitokhoz ? Ott firmware-ről értekeznek.
Ennél a topiknál irkálnak sebességproblémáról, de ott is megoldás született. -
-
King Unique
titán
válasz
Maksabali #45676 üzenetére
Ha az utólag leírtak alapján rendszermeghajtó és erről fut a W10, akkor lehet a CDM teszt közben használta az OS vagy valamilyen egyéb program a meghajtót és azért lett alacsonyabb az írási sebesség. Ahol ha AHCI szerint (itt 2. pont) van telepítve, TRIM működik (SSDOK szerint is) és meghajtóoptimalizálás, firmware frissítése stb. után sem javul a helyzet, valamint a Samsung saját szoftverével tesztelve sem, akkor lehet csak egy (lassú) formázás tenné rendbe, lásd más esetét Samsung SSD-vel. Viszont mivel jelenleg OS van rajta, ezért ez utóbbi gondolom kevésbé opció, vagy max. csak rendszermentés után.
Következő opció értelemszerűen nem foglalkozni ezzel, nem a szintetikus tesztek szekvenciális maximumait kell nézegetni és aggódni ha nem pont éri el a specifikációban megadott értéket az írási sebesség, ha közben a tényleges használatnál nem tapasztaljuk ennek semmilyen hátrányát és megfelelőn működik az SSD illetve azon gyors az OS működése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kingston NV1 500GB M.2 2280 NVMe SSD
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest