Hirdetés

Aktív témák

• €uro

őstag

Sziasztok!

Egy SSD-t próbáltam megformázni Windows 7 alatt, amikor lefagyott a rendszer. Szép lassan haltak meg a programok. Reset-et kellett nyomnom. Újraindításkor a Windows nem tudott betöltődni. Ezt követően végül a második újraindításra csak elindult újra a Windows.

Az SSD tartalmát továbbra is láttam. Gondoltam törlöm a partíciót és újat hozok létre. A partíciót töröltem, de az új létrehozásakor (Quick format) újra kifagytam. Ismét reset-tel kellett újraindítanom a Windows-t.

Jelenleg ott tartok, hogy nem tudom az SSD-t még csak megpartícionálni sem.

Előzmények:

- Egy Corsair Force 120GB SSD Retail (CSSD-F120GB2-BRKT) meghajtóról beszélünk. Korábban az elsődleges meghajtója volt egy PC-nek, Windows 7 volt telepítve rá.
    - Új gépet vásároltam, melybe egy másik OCZ Agility 4 AGT4-25SAT3-256G SSD került. Erre az SSD-re úgy telepítettem a Windows 7-et, hogy a régi (Corsair) SSD nem volt a gépben. Azt csak a sikeres Windows telepítés után kötöttem be.
    - A régi SSD-ről lementettem az adatokat és most szerettem volna megformázni, hogy egy új, tiszta meghajtóm legyen.

Mi történhetett a Corsair SSD-vel? Feltételezem, hogy nem halt meg teljesen. Szerencsére egyébként is formázni akartam - szóval adatvesztéssel nem kell számolni. De azért remélem nem öltem meg a meghajtót azzal, hogy meg akartam formázni. Érdekes lenne.

Van valami ötletetek? Hogy leheljek ismét életet ebbe az SSD-be?

Még annyit, hogy a Disk Management most már sem formázni, sem partícionálni nem tudja. Ezt az üzenetet kapom:

The operation failed to complete because the Disk Management console view is not up-to-date. Refresh the view by using the refresh task. If the problem persists close the Disk Management console, then restart Disk Management or restart the computer.

Már a számítógép is újra lett indítva. Partícionálni vagy formázni továbbra sem tudja a Windows az SSD-t.

Aktív témák