Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nekiestem pár hónapja az edzésnek.
Húzódzkodásból most már megy 6-7 szabályos egymás után, aztán 1 perc pihi és még egyszer, aztán még egyszer. Onnantól már esik az ismétlésszám.Fekvőből szűk kéztartásban 30 megy, ha a húgom rám ül (plusz 50kg) akkor 7 db megy normál kéztartással.
Guggolás megy 20db szabályos
Hasizom: 30 földön fekve nyújtott lábbal.
Amiben óriási hiányosságaim vannak az a híd. (2-es szintből tudok 25-öt) Valamint a kézen állás, azt kb még el sem kezdtem.
No persze az izom nem nő, mert az a fránya tenisz leépít. Most hétvégén is versenyen voltam és összesen 10 órát rohangáltam a pályán (7 meccs). -2kg. De legalább egy második hely egyéniben, és első párosban.
És képzeljétek kipróbáltam a tápkiegeket. A vitamin nekem semmit nem segített. Nem lettem fittebb, semmit nem éreztem, csak annyit, hogy neon színű a vizeletem, amit nem tartottam túl egészségesnek, így leálltam egy hónap után. (amúgy is eszem rengeteg zöldséget, meg gyümölcsöt szóval ezt nem nekem találták ki)
Ellenben a fehérjepor csodákra képes edzés után. Megiszom, és egy óra múlva kb regenerálódtak az izmaim. Brutális érzés.
Hátrány: Nem tudom, hogy placebo-e, vagy most a legnagyobb szállópor koncentráció, de elkezdtem elég gyakran hapcizni. Eddig nem volt semmilyen allergiám. Most nem tudom, hogy ez mitől van... Mert amúgy szedném tovább mert nagyon sokat segít.Na kb ennyi. Majd az egykezes húzódzkodásnál jelentkezem megint
-
mark!
őstag
Most normálisan be is melegítettem, menni fog ez, csak akarni kell
Igazából nem annyira nehéz ez, csak fekvőt is eddig nagyon lassan csináltam, most gyorsítottam, és sokkal jobb Feels good
-
-Solt-
veterán
válasz
Speeedfire #14695 üzenetére
Ez kezdőknek? Aha, oké!
-
mark!
őstag
Edzenék, ha lenne normális edzéstervem, meg tudnám a normális ismétlésszámot stb. Valaki tudna nekem ebben segíteni, esetleg egy edzéstervet összeállítani?
-
mark!
őstag
Sziasztok! Talán már egy fél éve, hogy nem edzek semennyit se. Akkor sem voltam valami jó erőben, de most végképp nem. Alig megy 2-3 sima fekvő, ami elég gáz. Valaki tudna egy kicsit segíteni, hogy mivel kezdjek? Igazából időm az van (jó sok
), tehát szeretnék minden nap edzeni. Kondi kilőve, nem szeretném magam égetni
.
Előre is köszi!
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #14677 üzenetére
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
lassan készülget, épülget a házam. Az udvarra szeretnék egy sima húzódzkodót és egy korlátot. Nincsenek cuccaim, hogy megcsináljam (hegesztő, flex stb...), a neten meg 100k+ ÁFA egy korlát, 160k + ÁFA egy húzódzkodó, ami egy nevetséges lehúzás.
Van itt valaki, aki esetleg ezzel foglalkozik vagy tud olyan vállalkozót (lakatost) aki emberi áron vállalja 3 fémrúd összehegesztését? Én majd lefestem meg leásom és lebetonozom.
Köszi.
-
Shingen
addikt
válasz
westcoastog #14674 üzenetére
Ezt lopom! -
SkyS1gn
félisten
válasz
westcoastog #14674 üzenetére
-
westcoastog
veterán
-
Dinasti
senior tag
Sziasztok!
Úgy érzem hogy a kérdéseimre talán itt kaphatom a legpontosabb és hasznosabb válaszokat.
36 éves vagyok kamionozom és ugye munkahelyi ártalom címszó alatt nagyon keveset mozogtam az elmult években. Természetesen felszaladt rám kb 20kg +
Mivel 3-4 hétig külföldön vagyok különböző országokban így a konditerem kilőve. Viszont rátaláltam erre a saját testsúlyos edzés témára. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem amiket próbálok pontokba szedni.
Előre szólok a szándék és az akaraterő megvan 2 hete már diétázom is aminek a hatására 2-3 kg már eltűnt rólam. A célom pedig a 189 cm-es magasságomhoz szeretnék kb 90 kg ra lemenni (most 110kg vagyok) meg picit formálni a testemet tehát sportos megjelenés a cél lapos hassal az élen.
1: Milyen gyakorlatokkal érdemes kezdeni ami jobban beindithatja a fogyásom?
2: Tudnátok e ajánlani esetleg olyan segédeszközt a kézisúlyzókon kívül ami hasznos lehet és magammal tudnám vinni a kamionban.
3. Ha beindul a dolog van e olyan táplálék kieg amit esetleg érdemes szedni/enni. kb 10 éve gyúrtam akkor pl fehérje turmixot ittam edzések után. S -betűs márkacsoprtól
4 Megfelelő diétával,kezisulyzós edzés,fekvőtámasz és felülés elég e szerintettek a fentebb emlitett célhoz vagy mindenképpen keressek még más gyakorlatokat is. Sajnos húzzószkodásra sincs lehetőségem 1enlőre.
Kb ennyi lett volna hirtelen a kérdésem.
Minden tippet ötletet segítséget örömmel fogadok! -
Male
nagyúr
válasz
DiszNóÓl #14668 üzenetére
Egy tipp, amit megpróbálhatsz: szilárd étel, amit szeretsz, kajáld... és amikor már úgy érzed, muszáj innod, akkor kapd be a tablettát, és mehet rá a víz... a szád/torkod még azt hiszi, kaja, simán lecsúszik. ( így egy marék tabletta is lemegy egyszerre )
Kieg: ne, nem mélyen a szádba, hanem előre! ... mert ez a másik szerintem baromság, hogy jó mélyen tedd a nyelvedre, mindig ezt nyomták nekem is kiskoromban... na úgy nem bírok lenyelni én sem semmit.... aztán rájöttem ( allergia miatt sokáig szedtem tablettákat, jó keserűeket, amit pont remekül érezni a nyelv hátsó részén és közben jöttem erre rá ), hogyha elől, szinte a nyelvem hegyére teszem, akkor a vízzel lendületből leszáguld mire észrevenném...
Ha nagyon nem megy: ízületre van folyékony kollagén, és szerintem a többi szokásos ( MSM, glükózamin, kondroitin) meg kapszulásból feloldható vízben.... nem tudom milyen íze lesz, de szerintem rohadtul nem számít, hogy feloldod... Vagy ha kiszámolva nem drágább, akkor Arthro Guard Liquid... és nem kell vacakolnod a feloldással
Szerk: Tovább olvastam, már rég megtaláltad
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Speeedfire #14669 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
DiszNóÓl #14668 üzenetére
A 2. linken lévő cikk címe elég hatásvadász.
Fiatalabb koromban én sem tudtam lenyelni a tablettákat, mindig injekciót kaptam. Aztán egy idő után megelégeltem és sikerült. Azóta a lónyugtató méretűek is lemennek.
Kurva sok vizet kell hozzá inni, ennyi. Le kell annak csúsznia.Amúgy én nem tudok olyan ízület védőről, ami nem kapszulás. Esetleg próbáld meg széttörni és kajába keverni.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Speeedfire #14667 üzenetére
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Speeedfire #14665 üzenetére
Én meg a kihagyás során inkább fogytam
Most már valamit kezdeni kéne, mert ez így nem valami jó, hogy 65 kiló fölé nem tudok menni... Ha +fehérjét ennék az segítene valamit? Meg tudtok valami olyan ízületvédőt ami nem tablettás és jó?
-
eventus
veterán
válasz
Speeedfire #14663 üzenetére
Hajrá: [link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #14657 üzenetére
Megjött, úgy néz ki elbír.
-
eventus
veterán
Best Rap Motivation Music 2016 [link] Jó zene és mozgás.
-
dokee78
félisten
Hali.
Régebben elkezdtem csinálni a fegyencedzést.
Közben abba hagytam.
Idén akartam kezdeni,de észre vettem,hogy köldöksérvem van.
Azt meg is műtötték.
Hálós módszerrel,viszont egy vízszintes vágással ami körülbelül 7 cm.
Nos nem is az a kérdés,hogy mikor kezdhetem újra,mert azt már sejtem.
Januárig várnék,hogy biztosan lehessen terhelni.Kérdésem az lehet OFF:
Szóval június 6-án műtöttek,már a héten dolgozom.
Viszont a vágásnál a bőr alatt van egy rövid keményedés mintha egy kis gumi tömlő lenne.
Az el fog tűnni,mert zavaró,tartok tőle,hogy valami rendellenesség.Remélem olvassa egy hasonló problémával műtött tag.
Köszi!
-
eventus
veterán
válasz
Speeedfire #14652 üzenetére
-
eventus
veterán
válasz
Speeedfire #14648 üzenetére
Akkor arra mehet, azért egy kicsit kézzel húzd meg mozog-e. Bentre ügyes emberrel tudsz zàrtidomból rendelni állványt, ami szét is szedhető. Vagy marad a fal, plafon.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Speeedfire #14648 üzenetére
Ha mindenképp bentit akarsz akkor szerintem vedd meg, de ha hosszabb távra tervezel akkor építs egy kintit. Nekem alacsony lenne az ilyen pedig csak 175cm vagyok.
-
eventus
veterán
válasz
Speeedfire #14646 üzenetére
Ezt csak akkor ha bitang erős az ajtó félfa. Van ami az oldalaihoz lehet szorítani, de azt is csak olyannàl, ahol fém vagy kemény fa. Pl nem egy ùjépítésű házban farostból van az egész, arra egyiket sem tenném. Falra vagy plafonra fúrni. Ezeknél az új házaknál is láttam elég vicces falakat.
-
Speeedfire
félisten
Ezt ismeri valaki? Vagy esetleg másik alternatíva amit ajtóhoz lehet tenni?
-
Shingen
addikt
Menjetek a soundra nyomjatok egy zászlót és jönnek a nők.
-
kolosanyi
veterán
válasz
adamssss #14637 üzenetére
1 max 2 napot. De úgyis érzed a regenerálódást. Ha enyhe izomlázad van, az nem gáz, úgy lehet edzeni, de ha mozogni se bírsz, akkor pihentesd. Viszont ha meg túl sokat pihensz, akkor nem fogsz fejlődni. Ezért nagy általánosságban 1-2 nap pihenőidő elég szokott lenni, viszont ha túltolod, akkor lehet jót tesz 1-2 hét lazítás.
-
Sziasztok!
Ti két edzés között hány napot szoktatok pihenni? Nekem most nagyon bedurrant a hátam meg a karom egy része a húzódzkodástól, meg a tenisztől, kb alig bírom mozgatni. Gondolom annyit minimum érdemes várni, míg elmúlik.
Más: Az tényleg igaz, hogy az izomlázat nem a tejsav okozza, hanem az izmokban keletkezett szakadások által előidézett gyulladások? Ha viszont ez igaz, akkor sok helyen miért ajánlják, hogy az izomlázra jó rádolgozni?
Köszi
-
RBJ
addikt
Akkor a Sanyi által vázolt dolgok szerint heti két edzésnek kellene jutni testrészekre.
Ez gyakorlatilag is tapasztalom, de erre meg kevés az idő és időjárás. Nálam még mindig mumus a lábazás ha van is heti egyszer de ténylegesen semmi látszat. Lehet jó kis guggolás kellene neki nagy súlyokkal és utána besza...rs. Igaz anno mikor legénykoromba gyurmáztam akkor se volt látszatja a lábazásnak.
Lehet ilyen vagyok. Gyorsizom.
Ha jól megy minden akkor két mell gyakorlat, egy hát és egy láb jön ki.
És így lábba, hátba nincs fejlődés. Érdekes a hátazás nálam még mindig utálatos dolog. Igaz a 98kg ommal nem egyszerű. -
Shingen
addikt
válasz
adamssss #14633 üzenetére
Rákérdeztem a fehérjeporokra is, és azt mondta, hogy "maga tudja, hogy van-e rá szüksége, én viszont nem tudom megmondani, hogy mi van bennük." Ezt elég sejtelmesen mondta, így gondolom arra akart célozni, hogy ne nagyon szedjem.
Milyen begyepesedett sport orvosok ezek.
-
Na voltam sportorvosi vizsgálaton és azt mondták, hogy makk egészséges vagyok. Bár hülye voltam és a labor eredményt nem kértem el külön, de bízom benne, hogy azért csak ránéztek arra is.
Azt mondta a doki, hogy a megnövelt vitaminbevétel okozhat elszíneződést, és megnézte, hogy mit tartalmaz a kapszula. Szerinte rendben van, ha tényleg csak ezek vannak benne.Rákérdeztem a fehérjeporokra is, és azt mondta, hogy "maga tudja, hogy van-e rá szüksége, én viszont nem tudom megmondani, hogy mi van bennük." Ezt elég sejtelmesen mondta, így gondolom arra akart célozni, hogy ne nagyon szedjem.
Amúgy kipróbáltam most 4 adag (4x30g) fehérjét edzés után, egy tál rizsre ráöntve és a következőket tapasztaltam. (A edzések 2 naponta vannak, tehát 7 nap alatt ettem meg a 120g-ot)
Sokkal gyorsabb lett a regenerálódás
Izomláz alig volt (pedig a terhelés ugyanaz volt mint eddig)
Valamint a következő edzésen éreztem, hogy ugyanabból a gyakorlatból többet tudok megcsinálni fáradás nélkül.
Ami negatív az viszont az, hogy egy-két helyen visszajöttek a pattanásaim. Mondjuk ez lehet a melegtől is, ugyanis az megszáradt izzadság eltömíti a kis aknékat. Mindenesetre nem jó jel, mert a legtöbbször akkor jönnek elő ha valami olyant eszem amit nem kíván a szerveztem.A tervem most az, hogy a nyarat végigedzem mindenféle por nélkül, csak vitaminokat, és ásványi anyagokat viszek be mesterséges úton tabletták formájában.
Aztán 2 hónap múlva látni fogom, hogy mit sikerült elérnem, és akkor még mindig lehet dönteni, hogy kell-e a por. (Mondjuk rohadjanak meg, nagyon finomak, itatják magukat, kb egész nap tudnám őket inni)
-
eventus
veterán
válasz
kolosanyi #14629 üzenetére
Mint írtam a fél családnak ilyen, bármit csinálunk
Semmilyen vizsgálat nem mutatott ki semmi kórosat. Évekkel ezelőtt is ilyen volt, mikor punnyadt voltam
Egyből sírnak a dokik.. Több más csillagom is van, azzal bezzeg nem foglalkozik. Na jó, vérvétel előtt betoltam egy ice teát (meleg volt, tömeg volt, nem bírtam már). Húúúú de ment a hiszti mennyi a cukrom
-
kolosanyi
veterán
válasz
eventus #14628 üzenetére
Magas fehérjebevitel miatt ilyen. Nekem múltkor alig akarták megadni az orvosi alkalmasságit, mert biztos vesebeteg vagyok. Mondom igen, bizonyára így néz ki egy vesebeteg...
Most a labor előtt 2 héttel visszavettem a felére a fehérjebevitelt, illetve előtte fél nappal nem ettem semmit, csak vizet ittam, de azt k*rva sokat. Érdekes, minden értékem tökéletes volt. A '70-es években ragadt a magyar orvostudomány.
-
válasz
-Solt- #14624 üzenetére
Nekem +/- 0,5 liter megvan ez a napi adag. Én úgy tudom, hogy egy bizonyos szintig egészséges a sok víz, viszont utána az is csak terheli a vesét.
No mindegy. A sportkórházban majd megmondják. Mondjuk elvben ugyan az van benne mint a Béresben csak kicsit nagyobb dózisban, úgyhogy emiatt nem kellene ennyire elszíneződnie.
-
-Solt-
veterán
válasz
kolosanyi #14625 üzenetére
Sportorvos mondta... Sőt, ezt még fokozta azzal, hogy minden csésze kávé után még 0,5 liter víz!
Nekem 4 liter lenne a napi adagom, én sem iszom meg mindig, viszont amikor egy hónapon át megittam, igencsak éreztem a pozitív hatását. Frissebb voltam, nem éreztem annyira meg a meleget, soha nem fájt a fejem, stb.
-
-Solt-
veterán
-
válasz
kolosanyi #14620 üzenetére
Igen itt en is megtalaltam csak az volt a fura h a webshopban nem volt. (Am tegnap meg volt)
Olvastam errol az elszinezodesrol. A kerdesem inkabb az hogy mi az a vitaminmennyiseg ami meg egeszseges es nem terheli a veset. Gondolom amit most szedek (kiegeszitve kalcium-magnezium tablettaval) az meg belefer.
-
kolosanyi
veterán
válasz
adamssss #14619 üzenetére
Van ilyen termékük, gondolom csak a webshopban nem kapható, ezért nincs ott. A megemelt vitaminbevitel okozhat vizelet elszíneződést.
-
Sziasztok!
Hébe-hóba eddig is szedtem a Béres acitval vitaminját. Most az ára miatt átváltottam a Scitec Daily Vita-min-ra. [link]
Két dolog tűnt fel. Az egyik, hogy a termék nem is szerepel a Scitec oldalán... Ez azért nagyon fura.
A másik meg, hogy sárgás/neon zöld lett tőle a vizeletem. Ez normális?Köszönöm
-
Pickit3
aktív tag
válasz
kolosanyi #14615 üzenetére
De elolvassuk amit írsz.
És Te?
Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Ha idáig eljutsz meghívhatsz egy sörre. Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi Sanyi. -
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #14614 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz. Tök mindegy, hogy mi az edzésmódszer, nagyon keményen kell dolgozni a sikerekért. Egy 2-3 kilós kézisúlyzós edzés került összehasonlításra egy normális saját súlyossal, persze, hogy utóbbi lesz a hét hatékonyabb. Ez olyan mintha azt mondanám, hogy a foci nem hoz eredményt, pedig heti kétszer mindig elmegyek a haverokkal sörmeccsezni, bezzeg mióta heti 5-ször kerékpározok másfél órát kemény hegyi terepen, izmosabb lett a lábam. Hát még jóhogy b+.
Remélem így már érthető amit írok.
Egyébként kezdem azt hinni, hogy baromira nem olvassátok el amit írok, csak az első két sort. Esetleg a szövegértéssel vannak problémák, vagy én nem fogalmazok egyértelműen. Nem tudom ebből hogy jött le az, hogy hiteltelen amit írok.
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Shingen #14606 üzenetére
Itt nem én vagyok a lényeg, hanem az, hogy ne használj babasúlyt meg ne kismama tornára menj, hanem eddzél orrvérzésig és eléred a kívánt fizikumot. Persze, hogy többet ér a húzódzkodás, mint a 2-3 kilós pilates súlyzókkal való bohóckodás. De még többet ér a húzódzkodás plusz súllyal. Az egykezest azért nem mondom, mert ha nem 60 kilós ektomorf vagy - no offense -, akkor soha a büdös életben nem fogod tudni megcsinálni. Tudom, Adam Raw meg minden. Ő tele van kémiával, mások a játékszabályok.
-
kolosanyi
veterán
válasz
eventus #14602 üzenetére
Én tegnap 150 kilóval csináltam 5*5 guggolást, 145 kilóval 4*6 megállítós felhúzást és 45 kilós kézikkel nyomtam fekve ferdepadon. Mellette volt még pár kiegészítő gyakorlat is. Hidd el, megmozgat ez is.
(#14604) Woodslave
Semmivel, teljesen más a kettő. Nekem elhiheted, elég autentikus tapasztalatom van ilyen téren. -
-
itouchfan
senior tag
válasz
eventus #14602 üzenetére
azért, mert a saját testsúlyos gyakorlatok általában minél több izmot bevonnak a mozgásba, egyszerre több izmod dolgozik, tehát több izom több súlyt tud megmozgatni. a súlyzós alapgyakorlatok közül van egy pár alapgyakorlat (fekvenyomás, felhúzás, guggolás, OHP vagy military press) ami összehasonlítható a saját súlyos gyakorlatokkal, de a többi lényege az izoláció, hogy minél inkább csak az egy izmod dolgozzon, amire edzel. azzal meg nyilván kisebb súlyt tudsz megmozgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest