Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
Tegnap dips közben nemtudom mi történt de úgy megfájdult a szegycsontom, este alig mozogtam, még most is eléggé érzem...
-
RBJ
addikt
Idei strand tapasztalatok. Idén mikor lehetett mindig hétvégén strand. Nem ülünk otthon jelszóval hétvégén.
Na egyetlen kórképet tudok felállítani, beteg nemzet vagyunk sajna. Ennyi elhízott nőt, férfit, lányt, gyermeket ritkán látni.
Főleg a fiataloknál is gáz van, csüngő hasak stb. Azt hinné az ember divat a sport, calisthenics és semmi eredményt nem láttam. Nem azt mondom, hogy tiszta izom legyen mindenki de fizikai aktívitásnak még nyomát se látni senkin. Satnya vállak, horpadt hátak, kínból behúzott hasak stb.
Fiatal tini lányok sok 40 es asszony mellett elbújhatnának.
De gyereknél úszógumi
. Buta szülök meg majdkinövi mi.
Sörözés reggeltől sokaknak délben azt se tudja hol van. Szép kikapcsolódás mondhatom.
Anno gyerekként alig vártam, hogy minél hamarabb lemehessünk csavarogni, focizni akármi de kint lenni az emeletesből. MIndig azért kaptunk mert nem akartunk felfelé menni.
Most meg? -
-
kolosanyi
veterán
-
SkyS1gn
félisten
Alsó hát részre tudtok nekem valamit ajánlani? Próbálok odafigyelni a testtartásra is mostanában de nem elég.
-
nero2006
csendes tag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Értem köszi.
Közben kipróbáltam, számomra legalább akkora erőkifejtést igényel a leszorítás mint maga a lábemelés. Gondolom ez így nem igazán optimális.
Mit tanácsoltok, térjek még vissza az első lépéshez vagy inkább így haladjak lassan ezzel a gyakorlattal? Hátha idővel megerősödik aminek meg kell...
Egyébként lelkiismeretesen végighaladtam az első lépésen semmit nem kapkodtam el. Körülbelül másfél hónapot töltöttem csak azzal a gyakorlattal.
Még annyi, hogy jó pár plusz kiló van rajtam combjaim mint az elefánté. Lehet , hogy a lábaimon lévő tetemes túlsúly miatt jóval nehezebb leszorítanom a derekam?
-
-
SkyS1gn
félisten
-
nero2006
csendes tag
Sziasztok!
Fegyencedzés lábemelés szériájának 2.gyakorlatával (lábemelés fekvésben) kapcsolatba lenne egy kérdésem. Természetesen olvastam a könyvet, egy dolog viszont számomra nem világos. Addig rendben van hogy a hátunkat szorítsuk le, kezünket tegyük magunk mellé.
Mi a helyzet a derékkal a gyakorlat negatív szakaszába felemelkedhet e vagy sem?
Sok mindent találtam különböző helyeken pl tenyér a derék alá stb...
A könyv ilyenre nem tér ki. Lehet valakinek egyértelmű én még nem rég kezdtem és sportokban se vagyok egy nagy guru. -
kolosanyi
veterán
válasz
kk831228
üzenetére
Nálam is a 15 volt a fal egész télen, tavaszra sikerült leküzdeni. Sokat számít ha a félmaraton előtt másfél nappal elkezded a szénhidrát töltést. Kb mindent megettem, ami cukros. Aztán vittem magammal vizet meg szőlőcukrot, előtte meg kávét ittam. 4 km-enként ment a cukor meg a víz, utóbbi sajnos nem volt elég, 15 km-nél kifogytam belőle. 17 környékén jöttek meg a bajok, addig simán ment minden. Szerintem főleg a kiszáradás volt a probléma, mert hiába tömtem magamba cukrot, nem segített.
Futónadrágban és futó pólóban voltam, decás Kalenji. Nem dörzsölt, nem irritált sehol, kellemes viseletnek bizonyult.
-
Polllen
félisten
Hölgyek, urak, nem tudja valaki, hogy Székesfehérváron, Szigetszentmiklóson vagy Árpád-híd pesti hídfőjénél van valahol vízszintes létra?
-
kk831228
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Voltam ma is, ma egész jól ment... Képzeld Dombóvár-on dolgozunk aztán futkároztam minden másnap. Ma is elég nyögvenyelősen kezdtem.
Megszokott útvonal benn a városba majdnem körbe. Egy kicsit mondom változtatok rajta, elindultam kifelé Dombóvár-ról, találtam egy jo kis biciklis/gyalogos utat. Ki volt írva Gunaras Hotel + fürdő. Na mpodom megnézem... Közeledek, ahol be kell menni Gunaras felé, sok biciklis stb. Beérek azta q.. va
Hatalmas wellness szálloda, mindenfelé nyaralók, éttermek, fürdő, sok ember sétálgat stb. Mint ha a Balatonhoz értem volna... Gyorsan lefényképezzem a szállodát és futottam tovább... Úgy meg jött a kedvem, el se voltam fáradva pedig 10 km- környékén lehettem. Na kifutottam a határba mondom megnézem a földutat, biztos vissza lehet jutni Domvovárra. Jó elfutottam, csak elkezdett sötétedni, na fasza mondom se lámpa, telefon se sokat bírt volna lámpával. Na, akkor meg az volt a motiváció, hogy kiérjek valami útra...
Végül kijutottam 15 km lett a vége, de nagyon jól ment most. Mennyit számít a kedv, stb...
Nem gondoltam volna... Viszont ahogy visszaértem kezdtem lemerevedni eléggé, az a 15 egy "fal" lesz úgy érzem... Azon majd át kell lépni. Ott már jönnek elő a problémák, a térdem már éreztem eléggé, a csöcsömet kikezdi a poló, le is vetettem, a röcidgatya kikezdi a combom belülről stb... Ezek olyan dolgok amik 8-10km-nél nem jönnek elő... Te mibe futottál?? Rövidgatya mondjuk lehet alsó gatya nélkül kellene, meg van benne egy háló, lehet az bassza a combom, póló : sima póló volt de ahogy átázik kikezdi a csöcst...
Ezekkel valamit kezdeni kell félmaratonra...
Elég lesz ott mást leküzdeni, nem hiányoznak az ilyen hülyeségek plusszba... 
-
kk831228
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Áá, én mindig lassan kezdek... Középsuliba is csak el kezdtem kocogni amikor verseny volt, aztán a többiek kifulladtak pár száz méter után én meg akkor kezdtem sprintelni...
6:30-6:40 el kezdtem tegnap, kb úgy érzem hogy átlag 7 perc/km - t tudok tartani végig... Én is olyan 2:20 körül josolnék magamnak... 
-
kolosanyi
veterán
válasz
kk831228
üzenetére
2 és negyed óra volt. Jó tanács: bőven vigyél magaddal vizet. Nekem 1 l nagyon kevés volt, dehidratált lettem a végére. Illetve elfutottam az elejét, bekezdtem 5-5:30-as kilikkel, emiatt 17 km után nagyon nagyon szenvedés volt már az egész. Inkább lassabban kezdj, mint a megszokott, ne időre menj, hanem a táv teljesítésére.
-
kk831228
addikt
Vót tegnap egy kis kocogás... Alig bírok menni... Lenne egy verseny aug. 31-én, gondolkoztam félmaratoni távon hogy lekellene kocogni... Na gondoltam tegnap hogy meg próbálok egy hosszabb távot, soha nem futottam 10km - fölötti távot, ráadásul rendszeresen mostanába nem is szoktam csak néha 5-7km-t, 2 hetente 1-2 alkalommal. Amikor 10-et futottam utóljára majdnem 10 kg - val könnyebb votam, meg is látszott most az időmön, jóval gyengébb km-eket futottam...
Hát 14 km lett belőle, elég fos időkkel, viszont az időjárás nagyon kedvező volt. Lehet aug - ba nem lesz ilyen kellemes...
. Gondolom az is nagyon sokat számít. 35 fokba nem lenne olyan kellemes...
Nagyon lemerevedtem a végére , viszont szerintem lebirtam volna kocogni, föleg egy versenyen ha van egy kis motiváció. Az biztos hogy meghalltam volna a végén,
sok hullámvölgy volt 14km-en is...
Jó lenne lefutni és nem az idő miatt, hanem csak az érzés hogy teljesítettem...
Gondolkozok még rajta... 
-
Bannani
tag
Ezt láttátok már?

[link] -
kolosanyi
veterán
Tegnap faszán lenyúzta a tenyeremről a bőrt egy rossz mozdulat, ez a hátránya a magnéziának. Természetesen ez nem fog meggátolni abban, hogy ma kerékpározzak, holnap meg ismét széteddzem magam.

-
-PLevi-
senior tag
válasz
Bannani
üzenetére
Igaz, nem ugyanaz a probléma, de hasonlóan hátizommal és lélegzetvétellel kapcsolatos.
Két hete arra lettem figyelmes, hogy mély lélegzetvételnél (nagyjából a maximális lélegzetvétel utolsó harmadában, negyedében) apró fájdalmat érzek a hátizmom alsó részénél. Nem tulajdonítottam neki különös jelentőséget, "majd elmúlik". Végül múlt héten, edzés után olyan szinten felerősödött, hogy nem tudtam hason feküdni, mert nagyon kellemetlen volt. Másnapra visszacsillapodott, majd tegnap vettem észre hogy teljesen eltűnt. Valószínűleg a kézenállás okozhatta, csak azt furcsállottam, hogy kezdetben nem jelentkezett egyből, mert normál lélegzetvételnél nem éreztem.Ha már kézenállás:
Az utóbbi hetekben valamiért úgy érzem, hogy jobban igénybe veszi a csuklóimat, kicsit fáj, pedig a mennyiség (3*1 perc) már több hónapja változatlan és mindig be is melegítem rendesen.Szintén két hete történt, hogy a második sorozat közepén borzasztóan elkezdett szúrni a fogam. Mondom ez mi a fene??
Elég erőteljes fájdalom volt, mert az utolsó sorozatban teljesen elterelte a figyelmem az izomfájdalomról (a "jó" fajta), ami már 20 másodperc után rendesen érződik. Azóta szerencsére nem tapasztaltam más gyakorlat végrehajtása közben sem. -
Bannani
tag
Mostanában, főleg mióta elég intenzív maxolós edzéseket csinálok, észrevettem, hogy visszatért egy régebbi problémám:nem tudok, csak elvétve, venni mély lélegzetet, mert olyan érzés, mintha fél úton elakadna és érzem, hogy nem teljes a lélegzetvétel. Ásítással kicsit könnyebb, valamint folyton a számon próbálom venni a levegőt. Kicsit utánaolvastam, írják, hogy okozhatja idegesség (ez is biztos közrejátszik, de stresszes időszakaimban nem mindig fordult elő), valamint írtak olyat is, hogy meghúzódott hátizom is okozhatja. Akiknek sikerült megszabadulni ettől azok azt írták, hogy erőltetni kell az orron át lélegzést, és kevesebbet kell lélegezni, mert habár nem tűnik föl, de ilyenkor az ember túl gyakran vesz levegőt, túl sok oxigént kap.
Valakivel fordult már elő ilyen, és szerintetek van alapja ennek a hátizommal kapcsolatos állításnak?
Most mindenesetre csak orron át lélegzek, elég nagy kihívás.
-
kolosanyi
veterán
Köszi szépen!

Amíg csak a háló szakad el, nincs gond, a cipő működőképes. Ha a talp sérül, az a problémás, akkor már nem csillapít úgy, meg nem tartja a lábat. A tízezres általános cipőben nagyon rossz futni, sajnos tapasztalatból mondom. Épp tele volt a tököm a drága cipőkkel - mert a 20 ezer is sok - vettem én is egy olcsó Nikeot, de nagyon hamar kukáztam. Nincs az a technika, ami ellensúlyozná a rosszul tervezett cipőt. Hiába a barefoot running, nem sokat ér az se ha a cipő a gyenge láncszem. Egyébként is annak a technikáknak 4:30-as km-ek alatt lesz csak értelme, lassabb tempóban még többet árt, mint használ.
-
duo
addikt
20ért vettem, egy éve valami nike-t kényelmes meg minden de oldalt egy műanyag háló egy évalatt elszakadt a lábfej két oldalán mindkét cipőnél. garival elhajtottak. költsék gyógyszerre az egészet.

szóval én ~10ért fogok venni pl deichmanban egy általános célú edzőcipőt és le van szarva. majd a futótechnika javításával ellensúlyozok. (babakocsi, bababútor, spéci hordozókendő, meg még kismillió cucc kell még, ilyenkor lényegesen hátrébb kerül minden ilyesmi a rangsorban mint a cipő.) --->merthogy jön a második egyenesági leszármaott.
@kolosanyi láttam a tisztavató képeit így az elsők között
szeretnék gratulálni. kívánom találd meg a szakmában a számításod. -
kk831228
addikt
válasz
Bannani
üzenetére
Sajnos Sanyának teljesen igaza van
, 20000ft körül ki lehet fogni akciósan ami máskor 30- körül van, de az az alja... Budaörsi decathlon, vagy még Sports Direct-et is nézd meg mindenképp!! 
kolosanyi: Szégyellem már magam nagyon, hogy nem gratuláltam a sikereihez...
de nem akartam zavarni nyaralás közbe, amit már megbántam... 
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani
üzenetére
Ez a középkategória. Hidd el, elég sok cipőt végigpróbáltam az évek során. Egy a lábadhoz illő, normális modell hű társad lehet ~1000 km-ig vagy 3 évig, ha azt nem éred el. Ellenben egy tízen ezres cipő leszedi a körmöd, feltöri a lábad, megfájdul benne a térded stb. Megveszed, pár hónap múlva vagy abbahagyod az edzést, vagy dobod a kukába a cipőt és veszel egy normálisat.
-
kk831228
addikt
-
Bannani
tag
Tudnátok segíteni, hogy milyen futócipőt lenne érdemes vennem?

-
kk831228
addikt
Hazaértünk a horvátból,
kolosanyi:Találós kérdés: Ki van a képen bal oldalon...??
[link] -
emiki6
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Lol

-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán

-
kolosanyi
veterán
Kitörés variációk. Jópofának tűnnek.

-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
Tegnap kinyírtam magam. 5*5 ppp - 5*5 zsugor mellső mérlegben evezés, 5*5 kézisúlyzós vállból nyomás - 5*5 húzódzkodás, 1 perc hollow plank - 1 perc gumiszalagos bicepsz szuperszettek. Tócsa volt alattam, most meg mindenhol fáj.

-
westcoastog
veterán
Voltam haverokkal kondiparkba, ennyi idő után már jólesett.

-
kk831228
addikt
Na az éhgyomorra futás se lesz a kedvencem...
Reggel gondoltam futok egyet, nyaralás közbe... Felkeltem 10 körül, nagy bögre kv és elindultam. Nagyon kemény terep van ahol nyaralunk 8-10% emelkedő minden felé... Nem tudom hány fok lehetett, de szerintem bőven 30 fölött. Nem is birtam sokat, visszaértem forró zuhany hogy az majd milyen jó lesz, hát nem úgy lett... 
Le kellett dőlni egy kicsit még...
Pedig minden adott volt egy igazi rosszulléthez... 
-
brownus
veterán
ha megkérdezik tőlem, hogy miért bringázom ennyit, és a sport, meg az, hogy odafigyelek a kajára, stb, stb.. akkor ez a válasz, hogy fitt öreg/nyugdíjas akarok lenni! az, hogy ennek még az is a pozitív hozadéka, hogy szép, és kicsit izmos is vagyok, hát istenem, jó ez így

-
brownus
veterán
-
Zoli133
addikt
Hali, nah megvolt a vállműtétem 2 hete.
Az első másfél hét remek volt, kb nulla fájdalom csak épp rögzítve a jobb karom így semmit nem tudok csinálni. Az utóbbi pár napban előjöttek a hátrányok, letapadtak és elgyengültek a forgalomból kivont izmok, a mozgás megszűnése miatt pár kiló is feljött hasra, azt hiszem már értem miért 4-6 hónap a teljes felépülés, még egy hétig marad ez a helyzet van ideje Mindennek leromlani. Ráadásul így, hogy izom sincs többet is fáj a műtött vállam, de egyszer azt mondják jó lesz... -
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Megnőtt az érdeklődésem a témával kapcsolatban . Próbálok megfelelő információkat szerezni . Erről van véleményetek ?

-
zsolthee
senior tag
Most, hogy elkezdtem újból csinálni a híd gyakorlatot (normál híd) földre ereszkedéskor kattan a térdem.
Egyáltalán nem fáj, ráadásul terhelés sincs rajta. Az akkor mitől lehet?
Ja, és csinálom a kis székre történő egylábas guggolás ami egészen jól megy. Szóval valamennyire edzésben van. -
-Solt-
veterán
A közvélekedéssel ellentétben ugyanis a vizsgálatok azt mutatják, hogy az ízületek ropogtatása a hirtelen fellépő nagy erőhatások ellenére nem károsítja azokat, sőt, egyes szakértők szerint a ropogtatás hozzátartozhat az egészséges működéshez.
Szerintem, ha nem fáj, akkor nyugodtan csinálhatod. Természetesen, ha fájdalmat érzel közben, akkor semmiképpen ne erőltesd.
-
zazenke
őstag
nekem is megfájdul a térdem az egylábas gyakorlásátol ezért én sem gyakorlom. Most az a veszély nem fenyeget hogy felül hirtelen túl izmos lennék de ha komolyabban hosszabb távon csinálnám ezeket a dolgokat akkor mi lesz lábazás nélkül ? felül kellemes megjelenés alul meg semmi
-
RBJ
addikt
Tegnap láb edzés volt a szobában. Mikor a egylabas guggolást csinalom elégé kattogos mindkét térdem. Anno mindkettő ben volt már porcleválás. Lehet nem kellene erőltetni az egylabast?
-
kolosanyi
veterán
válasz
yootti
üzenetére
Nem rossz kivitelezés, hanem az alkar a gyenge pont. Csinálj amennyit tudsz és szépen lassan hozzá fog erősödni. Esetleg pihenőnapokon erősíts külön alkarra. Eszedbe ne jusson gurtnit használni meg kivonni az alkart a munkából, úgy sose erősödik meg!
yootti
tag
Üdv!
A húzódzkodásból szabályosan négyet meg tudok csinálni.(nem sok).Viszont az alkarom eléggé megfájdul.Gondolom rossz a kivitelezés.Próbáljak meg jobban koncentrálni a vállamra vagy a bicepszre? -
kolosanyi
veterán
Miki, ezt csak neked: Leg Workout - Drop Sets!

-
westcoastog
veterán
Hihetetlenül elvagyok maradva.. Remélem jövő héttől visszatérés..

-
kolosanyi
veterán
Jót edzettem ma. Nem volt semmi durvulás, 5 sorozat íjász húzódzkodás, 5 sorozat hspu, 5 sorozat evezés, 5 sorozat íjász fekvő és a végére 5 sorozat lábemelés-inverz lábemelés szuperszett.

-
brownus
veterán
nem rossz a tűzoltónő
// pár kg simán elférne rajta, főleg a popsi környékén 
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az biztos hogy nagy arányba vannak az ilyenek... 
. Buta szülök meg majdkinövi mi.

Gondolkozok még rajta... 

xd