Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz Lauda #12446 üzenetére

    Nem így gondolom. Egy erős alapot tanár nélkül is össze lehet szedni. AMi idehaza magántanárral feljött, két év alatt kb ki is esett a fejemből. Egyszerű okból: nyelvtant kellett többnyire magolni. Nálam minden magolós tanult dolog rövidtávú memória, kiesik hamar, újra kell tanulnom.

    Ellenben ha képi dologhoz kapcsolják, vagy valamihez tudom kapcsolni, az más. A spectacular szót pl az O2 arénával kapcsoltam össze egy reklám utánszabadon) , így mindig tudom, mit jelent.

    Bár szerintem az angol tipikusan az a nyelv, amit magas szinten nagyon nem egyszerű művelni, ott már nagyon kell a tanár is.

    Amúgy írtam: ez már kinn volt.

    Esmein 15 évesen kiesett az angol nyelvű oktatásból, lévén leközépfokúzott és nem kellett bejárnia ( egyébként is unatkozott órán ). Mégis mérföldekkel előttem jár, pedig angoltanár kb 13 éve nem látta, és előtte is önszorgalomból tanult.

    De azt hiszem, ezt a kört már lefutottuk itt párszor:)

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák