- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjohn
aktív tag
válasz
szbjns #54310 üzenetére
Megpróbálok egy példán keresztül segíteni, talán hasznos lesz!
-Először behívjuk a adatokat a két táblából, a példában több van de na zavarjon.
A képeken próbáltam levezetni. De látom elég kicsi lett, de olvasható azért.
-A PQ-ban kiválaszthatod ami nem kell, illetve variálhatod.
-Bezárás betöltés után egy excel táblát kapsz.
-Ebből lehet kimutatást készíteni ezt testre szabhatod. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
szbjns #54311 üzenetére
Szia!
A PQ szerkesztés lépései (az előző leírásnak megfelelően):
3. Pont: Kijelölöd a Tervezett oszlopot majd Ctrl nyomva a Bevétel oszlopot. Ezután Átalakítás fülön Oszlopok egyesítése - a párbeszéd panelen elválasztó nincs és beírod az új oszlop nevét (nálam Adatok).
Ezután: Az új oszlop kijelölve - Kezdőlapon - Adattípus - egész szám
4. pont
Nem a Rendelés mezőbe, hanem a Típus_terv oszlopba fogunk helyettesítőt írni:
Kijelöljük a Típus_terv oszlopot. Ezután Átalakítás fülön Értékek lecserélése:
Null helyett Bevétel lesz az oszlopban.
Ezután Kezdőlapon Bezárás és betöltés.
Innen már jöhet a kimutatás.
Még annyi turpisság, hogy a Típus_terv mezőnél a részletezést kikapcsoljuk, de az összesítést meghagyjuk Automatikus opción.
A Típus mezőnél kikapcsoljuk az összesítést, a Rendelés mezőné pedig meghagyjuk az Automatikus opciót.
A kimutás akkor változik meg, ha rajta állva a Kimutatás_tervezés menüben a Frissítésre kattintunk.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
szbjns #54305 üzenetére
Szia!
Power Queryvel (PQ) egy kis munkával össze lehet fésülni a két fájlt úgy, hogy utána a kívánt formában jelenjen meg a kimutatásod.
1. Először a két fájlt olvastam be PQ-ba. Adatok – Adatok beolvasás – Más forrásokból – Táblázatból vagy tartományból menüpontban. (Van erre egy külön kis ikon is a menücsoportban.)
2. Az Adatok – Adatok beolvasása – Lekérdezések kombinálása – Összefűzés menüpontban kiválasztottam a két előző táblázatot és beolvastam.
3. Ezután egy új oszlopba egyesítettem a Tervezett és a Bevétel oszlop adatait – határoló jel nélkül, majd megváltoztattam a típusát egész számra.
4. A következő lépésben a Rendelés oszlop üres (null értékű) celláiba beírtam a Terv szót.
5. Mentettem az egészet, a továbbiakban nincs szükség a PQ használatára.
6. Az így kapott táblázatra elkészítettem a kimutatást a képen látható mező elrendezésekkel. A terv sorokat felvittem a Típus alá elsőnek és félkövér betűket adtam neki. (Kijelölöd a cellát és addig mozgatod az egeret, amíg a szálkereszt meg nem jelenik, amivel mozgatható.)
7. Így változáskor csak frissíteni kell a lekérdezéseket és a kimutatást.
(A PQ „makrója” az alábbi --- a szerkesztés, kezdőlap – speciális szerkesztő menüpontjában érhető el:let
Forrás = Table.Combine({Táblázat1, Táblázat3}),
#"Oszlopok eltávolítva" = Table.RemoveColumns(Forrás,{"Dátum"}),
#"Egyesített oszlop beszúrva" = Table.AddColumn(#"Oszlopok eltávolítva", "Adatok", each Text.Combine({Text.From([Tervezett], "hu-HU"), Text.From([Bevétel], "hu-HU")}, ""), type text),
#"Típus módosítva" = Table.TransformColumnTypes(#"Egyesített oszlop beszúrva",{{"Adatok", Int64.Type}}),
#"Érték felülírva" = Table.ReplaceValue(#"Típus módosítva",null,"Terv",Replacer.ReplaceValue,{"Rendelés"})
in
#"Érték felülírva")
A képek:
1.Részle az összefűzött fájlból:
2.
A kimutatás mező elrendezése:
3. A kimutatás maga:
Ha bármilyen kérdésed lenne, keress bátran.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest