- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baderoli
tag
válasz
Delila_1 #19576 üzenetére
Sajnos nem jutottam vele előrébb
, az nekem megoldás lenne ha egy új munkafüzetben összesíteném a dolgokat. Odáig eljutottam hogy az összesítő gomb után betallózom a kívánt filet, de utána nem működik a darabteli függvény amit előzőleg írtál ha beírom. Esetleg erre van megoldás?
-
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #19585 üzenetére
Köszönöm.
Gondolom ezt a Parancsgombot az Active-X vezérlők közül kellene kiválasztanom, de ott minden szürke.
Nincs fent az Analysis Toolpak - VBA. Gondolom ez a baja, de sajnos arra meg hibát dob ahogy raknám fel, hogy a fájl nem elérhető/megnyitható, pedig ott virít ahol kell.
Ez van 2010-ben, 2003-ban viszont már egy órája keresem a tetves fejlesztőeszközöket, meg gombokat de sehol sincsenek. -
Grass
aktív tag
válasz
Delila_1 #19587 üzenetére
Alternatív megoldásként ez működött most (tartalmat úgy ahogy visszakapom még ha a formát nem is
Adatok - Egyéb adatforrából - XML adatimportálásból => itt kiválasztom az excelt és beteszi az adatokat fülenként vkiálasztva.Nekem így se működik a link hogy kijavítottad, nem értem mi a gond de az adatimportálás legalább sikerült.
Köszönöm szépen!
-
apeelme
addikt
válasz
Delila_1 #14674 üzenetére
Felhasználván a leírásod, kreáltam magamnak egy dátumválasztót a munkafüzetemben (office2003).
Minden szuper de a megjelenése valamitől egyszer csak "tönkre ment", fogalmam sincs mit csináltam, de akármit módosítok most már így jelenik meg. Talán jobban végiggondolva onnantól lett rossz hogy a 3. oszlopra is akartam egy ugyanilyet term. módosított kóddal.
Így jelenik meg:
Két naptárnak látszik de ténylegesen csak egy, a belső naptár a kattintható, viszont úgy tűnik hogy a nagyobbhoz illeszkedik a gomb. Ha kattintok egy dátumon akkor a külső eltűnik. És a külső megfelel a megadott méretnek.
Ez mitől lehet?Private Sub Calendar1_Click()
Cells(Selection.Row, 2) = Me.Calendar1.Value
End Sub
Private Sub CommandButton1_Click()
Me.Calendar1.Today
Cells(Selection.Row, 2) = Me.Calendar1.Value
End Sub
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 2 Then
Me.Calendar1.Value = Cells(Selection.Row, 2)
Me.Calendar1.Left = ActiveCell.Left + ActiveCell.Width + 2
Me.Calendar1.Top = ActiveCell.Top + ActiveCell.Height
Me.CommandButton1.Left = Me.Calendar1.Left
Me.CommandButton1.Top = Me.Calendar1.Top + Me.Calendar1.Height
Me.Calendar1.Visible = True
Me.CommandButton1.Visible = True
Else
Me.Calendar1.Visible = False
Me.CommandButton1.Visible = False
End If
End Sub -
-
retesz147
addikt
válasz
Delila_1 #19472 üzenetére
köszi....de sajnos így nem lesz jó....
így néz ki a tábla most....pl, ha fedlapból jön két karcos, akkor a 6db-ot simán átírom 8-ra...és ezeket a változásokat kellene valahogy tárolni az excelnek....de olyan szinten, hogyha holnap mondjuk 10-re növelem, akkor mentse el a mai és a holnapi változás dátumát és darabszámát is......
és ezeket a változásokat egy diagramban úgy tudja megjeleníteni, hogy mondjuk novemberben pl fedlapból 50 karcos volt....van egy olyan érzésem, hogy ez nem lesz megoldható excelben....
-
geckowize
őstag
válasz
Delila_1 #19467 üzenetére
[h]:mm esetén 2,75 napra kijön 3966:00... gondolom a lokalizáció szerint nézi ezeket a betűket, tehát itt a h az nem hour, hanem hónap, viszont kicsit soknak érzem azt ami kijött hónapra...
[ó]:pp esetén működik!!!
Mit jelent a szögletes zárójel? Mert az javította meg.
-
geckowize
őstag
válasz
Delila_1 #19461 üzenetére
Valamit nagyon szarul vált át. A szóban forgó eset pl amit 18 óra 6 percnek ír a következő:
2013.10.28. 15:25-től
2013.10.31. 9:31-ig.Ezt a két cellát simán kivonva egymásból és sima Szám formátumra rakva (tehát ahogy mondod, alapegységben, napban megkapva) 2,75 nap. Ez jónak is tűnik.
Na most ha ennek a cellának a formátumát módosítom a beépített Time Category-n belüli "13 óra 30 perc" típusra (angol az office-om, de a lokalizációm magyar, lehet egyébként hogy ez is kavarhat be), kapom meg a 18 óra 6 percet, holott 66 óra 6 perc lenne a helyes 2,75 napra.Az Office nyelve és a lokalizáció közötti különbség miatt konvertálhat szarul?
Csak úgy tudtam megoldani, hogy nap-ban számolom ki minden sor végén, aztán azokon végzem el a MAX függvényt, így meglesz a 2,75 nap maxként, ami stimmel is. Aztán mivel nap helyett órában és percben kicsit érthetőbb, mellé kiszámolom ennek 24-szorosának egész részét 0" óra" formátumú cellába, mellé meg a 24-szorosából vonom ki az előbbit (törtrészt így kapom meg) és az egészet szorzom 60-nal, 0"perc" formátumba....
-
dudikpal
senior tag
válasz
Delila_1 #19422 üzenetére
Akkor én gondoltam rosszul, hogy ha a cellaformázásnál általánost állítok be mindkét táblára, akkor azonos típusúak lesznek. Tehát ha a szám típusút szöveges cellára állítom, akkor jónak kell lennie? A szövegből szám sajnos nem lesz jó, mert van olyan cella amiben már betűk is vannak a számok mellett.
A sortörlés nem lesz jó, mert oszloponként eltérő az adatmennyiség. Olyan lehetőség van mint a wordben, hogy megjelenítem a nem látható karaktereket? Ez esetben egy cserével el tudnám tüntetni őket.
-
Pityke78
őstag
válasz
Delila_1 #19382 üzenetére
Okay, ezt így értem, de így minden héten át kell írnom az előző füzet nevét, mert a hétnek a száma mindig nő eggyel.
Ezt nem lehet valahogy megcsinálni, hogy az aktuális füzetben az egyik cellában megadom, hogy az a 40 hét és a képletet úgy átírni, hogy az előző füzetre hivatkozzon, tehát 40-1-re.
Köszi
-
Krisz26
tag
-
-
Dr V
őstag
válasz
Delila_1 #19303 üzenetére
Értettem a leírásod és az alapján is próbáltam, de nem sikerül, hiába csinálom jól. Annyi történik, h a jobbra igazítás megszűnik.
Ha átállítom szövegre a cellatartalmat, akkor eltűnik az aposztróf, de nem tudok vele függvényt generálni. Ha visszaalakítom számmá a cellát, visszajön az aposztróf. -
Dr V
őstag
válasz
Delila_1 #19301 üzenetére
Próbáltam, de nem sikerül. Olyan mintha a cellákat szövegnek tekintené és nem számoknak... Ha törlésnél csak a számokat törlöm nem csinál semmit, de ha csak a szöveget akkor mindent töröl.
Az őrületbe kerget, h nem tudok rájönni, h mit keres a ' jel a beviteli sorban, de a cellákban sehogy sem látszódik és rákeresni sem lehet -
the radish
senior tag
válasz
Delila_1 #19224 üzenetére
Nem, nem.
A listából az a szám kell, melyek a kritériumnál kisebbek. Eddig jó is volt az eredeti függvény.
Azonban eredeti formában az adatbázisban szereplő 2. legnagyobbat adja vissza.
Tegyük fel: 110, 120, 270, 100, 90, 80, 280A képlet szerint ha a kritérium 120, akkor is a 270-et kapom meg, mert az a 2. legkisebb.
Ha a NAGY függvényt használok, ott meg csak azt tudom megadni, hogy hanyadik legnagyobb legyen az eredmény, nem pedig azt, hogy pl. a 130-nál kisebb legnagyobb érték.
-
the radish
senior tag
-
DopeBob
addikt
válasz
Delila_1 #19149 üzenetére
Nem tudnám így egszerre másolni.
Most úgy mukodik a makróm, hogy az elso sortól az utolsóig végigmegy az eredeti táblán, és egy case eldonti, hogy az adott sort melyik munkalapra kell másolni.
Még arra gondoltam, hogy eloszor csak osszerakom a kijelolést és egyben másoltatom, viszont ilyenkor az eredeti táblán kéne tobbszor végigmenni.
-
Mutt
senior tag
válasz
Delila_1 #19122 üzenetére
Hello,
Nem kell ChDir-el váltatni, azonban szerintem fontos lenne előbb ellenőrízni, hogy a megadott útvonal létezik-e egyáltalán.
Sub direktor()
Dim utvonal$
utvonal$ = Range("B1")
'ha nincs a végén \ akkor hozzáadjuk
If Right(utvonal$, 1) <> "\" Then utvonal$ = utvonal$ & "\"
'ellenőrízzük hogy a mappa létezik-e
If Dir(utvonal$, vbDirectory) <> "" Then
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal$ & "proba.xls"
Else
MsgBox "Hiba az útvonal nem létezik"
End If
End SubÉs talán esetleg ellenőrízni is célszerű, hogy a mappa írható-e:
Sub direktor()
Dim utvonal$
utvonal$ = Range("B1")
'ha nincs a végén \ akkor hozzáadjuk
If Right(utvonal$, 1) <> "\" Then utvonal$ = utvonal$ & "\"
'ellenőrízzük hogy a mappa létezik-e
If Dir(utvonal$, vbDirectory) <> "" Then
'ellenőrizzük, hogy a könyvtár írható-e
If GetAttr(utvonal$) And vbReadOnly = 0 Then
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal$ & "proba.xls"
Else
MsgBox "A megadott könyvtár nem írható"
End If
Else
MsgBox "Hiba az útvonal nem létezik"
End If
End Subüdv.
-
RJan
csendes tag
válasz
Delila_1 #19095 üzenetére
Szia
Igazából nem.
Mivel minden hónapban kell egy kimutatás, h ki mennyit dolgozott.
A C6 cellában pedig a hónapot lehet változtatni, viszont csak egy hónapot lát (2013_09) és mikor átváltok C6ban 2013_08-ra, akkor 0 mutat, pedig történt esemény.
A sor végét azt meg tudom oldani, mert csak %-ot kell számolni, csak az aktuális mezők nem változnak a C6 alapján.
Köszi -
pirit28
csendes tag
válasz
Delila_1 #19103 üzenetére
Szia !
Kössz választ..
Lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdést ...Addig megvagyok ,hogy sikerült szétválasztanom a neveket műszak szerint,és kiiratnom a sorszámot mely a nevek mellett szerepel.De hogyan tudom ezeket a neveket egy másik táblába kiiratni műszak szerint egymás alá ?
Erre használtam volna a kicsi függvényt de tökéletes mert ha elfogynak a sorszámhoz tartozó nevek akkor #num hiba fogad...rem mostmár érthetőbb a problémám -
the radish
senior tag
válasz
Delila_1 #19102 üzenetére
Egyszerűen nem megy. Ha az eredeti javaslatod marad, azaz a cellába simán beírom pl. >=0:00:15...., akkor tökéletesen működik. Most megpróbáltam, hogy külön cellába írtam a relációs jelet, a következőbe a változót, összefűztem, de ha ezt adom meg a makróban kr-nek, már ugyanúgy semmi, mint a másik megoldásnál (kr1= ">=" & sheets("Munka1").range("a1")) . Nem lehet, hogy a formátumokkal van probléma?
-
the radish
senior tag
válasz
Delila_1 #19097 üzenetére
Sajnos letelt a szerk.idő.
Az első verziónál tökéletesen működik a szűrés, ha az utóbbival próbálkozok, sajnos sehogy nem jön össze.
Egyszerűen nem szűri meg az adatokat, pedig csak az említett módosítást hajtom végre.
Mi lehet a probléma?ActiveSheet.Range("$A$1:$C$5001").AutoFilter Field:=3, Criteria1:= _
">=" & kr1, Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & kr2 -
rtom
senior tag
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #18924 üzenetére
Köszi a választ.
Időközben született egy megoldás ami úgy látszik működik:
Workbooks.Open Left(ThisWorkbook.Path, InStrRev(ThisWorkbook.Path, "\")) & "forrásadatok.xlsx"
Mostmár csak az a kérdés, hogy mindenképpen meg kell-e nyitnom ezt a fájlt ahhoz, hogy definiáljak benne egy tartományt,
Set rngTartomány = ActiveWorkbook.Worksheets(2).Range("C1:C51")
vagy lehet-e másképp is?
-
Wasquez
senior tag
válasz
Delila_1 #18857 üzenetére
Köszönöm!
Minden Excelek Királynője!Azt megkérdezhetem, hogy hobbiból foglalkozol ilyen excelfogyatékosokkal, vagy ez egy munkakör az oldalon?
Excel:
Lehet, hogy néha túlgondolom az excel képességeit, és olyan dolgokat szeretnék megoldani, amiket nem is lehet olyan módon megvalósítani, ahogyan elképzelem!?Például most ennek a kínlódásaként felmerült egy olyan kérdés bennem, egy HA feltételben teljesülés esetén valamit beíratunk a cellába. És innen lehet e egy képleten belül azt megcsinálni, hogy ha teljesült és a cellába beírodott valami, akkor a rekord másik cellájába is kerüljön egy másik érték?
Vagy ezt csak úgy tudom megcsinálni, hogy először vizsgálom a cellához tartozó fügvénnyel az első cellát és ha beírta az értéket a 2. cellába, akkor ugyanezt a játékot meg kell csinálnom a 3. cellával is, mármint, hogy vizsgálja a 2. cellát?
-
terencehIII
tag
válasz
Delila_1 #18823 üzenetére
köszi
a másikat
ugy értem, hogy van két oszlopom mint pl a képen az A és J ugyanazokkal az nevekkel (csak más sorrendbe)+ melletük lévő oszlopban pedig a hozzájuk tartozó adatok és az A oszlopon nem változtathatók (mármint a sorrenden) és a J oszlopot (a hozzá tartozó, mellete lévő adatokkal) szeretném ugyan olyan sorrendbe rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged