- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
retesz147 #32958 üzenetére
Adj mentést a füzetedre. Nyiss egy új füzetet, aminek egy moduljába (lásd a Téma összefoglalót) beviszed az 1 soros makrót.
Sub mm()
Rows(ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count + 1 & ":" & Rows.Count).Delete
End SubÁllj a kérdéses füzeted kérdéses lapjára, és indítsd a makrót – Alt +F8-ra feljön egy ablak, ahol kiválaszthatod az mm címűt.
Nézd meg, rendbejött-e. Ha igen, adj új mentést a füzetre.Ez a makró megkeresi a füzetben azt a sort, ahol az utolsó bevitt érték van, és az alatta lévő sorokat törli.
Ha valamikor volt egy adat jóval lejjebb, amit később töröltetek, az Excel megjegyzi ezt az egyszeri beírást, és ennek a soráig állítja be a görgető sávot. A makró "elfelejteti" a hajdani beírást.
-
tzimash
őstag
válasz
retesz147 #32947 üzenetére
Sok mindent nem találtam róla, de úgy csináltam, hogy a kiterjesztést xlsx-ről átneveztem zip-re. Így beletudtam mászni a fájlba egy fájlkezelővel, ahol a valami.zip\xl\worksheets\ mappában lévő sheet1.xml-t (vagy amelyik problémás) megnyitottam notepaddal, ahol megkerestem a sorokra vonatkozó (erre már nem emlékszem pontosan, most meg nem találom) részt és átírtam 1048576-ról kevesebbre.
Mindezt valami neten talált angol leírás alapján. Működött, többször is kénytelen voltam használni, mert az akkori főnököm rendszeresen gallyra vágta ily módon a fájlt. Igaz makró abban nem volt. Mindenesetre mielőtt belekezdesz csinálj egy biztonsági másolatot -
Delila_1
veterán
válasz
retesz147 #19497 üzenetére
A képeken nem látszanak a sor- és oszlopazonosítók, így nem tudom megírni a képletet. Nem baj, a SZUMHA függvénnyel Te is meg tudod írni.
Figyelj a hivatkozásokra! A tartomány és a kritérium meghatározásánál fix oszlopok legyenek, az összegtartomány relatív oszlopra hivatkozzon.
-
-
slashing
senior tag
válasz
retesz147 #19473 üzenetére
hát a legegyszerűbb megoldás az a napi vezetés, minden nap új táblázat, minden hónapban meg egy összesítő táblázat ami kiszámolj az össze napiból azt amit te akarsz és csinálja a diagrammokat stb...
de én nem vagyok excel mágus csak ez olyan józan paraszti ész típusú hsz.
-
Delila_1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vírusirtó topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Alkoholista nevelde
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest