- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
retesz147 #32958 üzenetére
Adj mentést a füzetedre. Nyiss egy új füzetet, aminek egy moduljába (lásd a Téma összefoglalót) beviszed az 1 soros makrót.
Sub mm()
Rows(ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count + 1 & ":" & Rows.Count).Delete
End SubÁllj a kérdéses füzeted kérdéses lapjára, és indítsd a makrót – Alt +F8-ra feljön egy ablak, ahol kiválaszthatod az mm címűt.
Nézd meg, rendbejött-e. Ha igen, adj új mentést a füzetre.Ez a makró megkeresi a füzetben azt a sort, ahol az utolsó bevitt érték van, és az alatta lévő sorokat törli.
Ha valamikor volt egy adat jóval lejjebb, amit később töröltetek, az Excel megjegyzi ezt az egyszeri beírást, és ennek a soráig állítja be a görgető sávot. A makró "elfelejteti" a hajdani beírást.
-
tzimash
őstag
válasz
retesz147 #32947 üzenetére
Sok mindent nem találtam róla, de úgy csináltam, hogy a kiterjesztést xlsx-ről átneveztem zip-re. Így beletudtam mászni a fájlba egy fájlkezelővel, ahol a valami.zip\xl\worksheets\ mappában lévő sheet1.xml-t (vagy amelyik problémás) megnyitottam notepaddal, ahol megkerestem a sorokra vonatkozó (erre már nem emlékszem pontosan, most meg nem találom) részt és átírtam 1048576-ról kevesebbre.
Mindezt valami neten talált angol leírás alapján. Működött, többször is kénytelen voltam használni, mert az akkori főnököm rendszeresen gallyra vágta ily módon a fájlt. Igaz makró abban nem volt. Mindenesetre mielőtt belekezdesz csinálj egy biztonsági másolatot -
Delila_1
veterán
válasz
retesz147 #19497 üzenetére
A képeken nem látszanak a sor- és oszlopazonosítók, így nem tudom megírni a képletet. Nem baj, a SZUMHA függvénnyel Te is meg tudod írni.
Figyelj a hivatkozásokra! A tartomány és a kritérium meghatározásánál fix oszlopok legyenek, az összegtartomány relatív oszlopra hivatkozzon.
-
-
slashing
senior tag
válasz
retesz147 #19473 üzenetére
hát a legegyszerűbb megoldás az a napi vezetés, minden nap új táblázat, minden hónapban meg egy összesítő táblázat ami kiszámolj az össze napiból azt amit te akarsz és csinálja a diagrammokat stb...
de én nem vagyok excel mágus csak ez olyan józan paraszti ész típusú hsz.
-
Delila_1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Autós topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest