- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #24649 üzenetére
A munkamappát szövegként szoktam megadni. Utvonal="C:\mm\nn\"
Ez stimmel. Nálam ezt a
strMunkamappa = .SelectedItems(1) csinálja.Mikor a TC-ben látsz egy mappát, a dupla pontra kattintva a fölötte lévő mappába jutsz, az egy pont 8az nem látszik, de van), a főkönyvtárba visz.
Ez is oké, de az általam használt Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)-ben ez elő tud állni vagy valami más feltételt kell megadnom?
Illetve még egy kérdés, hogy ez a FolderPicker milyen tipusú változó? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #24590 üzenetére
Szia!
Áthidalható a probléma úgy is, ha azt a cellát, amelyikre hivatkozni akarsz, ellátod névvel.
Így már lehet használni a feltételes formázásban is:Munka1 munkalap A1 celláját elnevezed pl. elso -nek.
Munka2 munkalap A1 cellájának feltételes formázása: a képlet =elso=akarmiTermészetesen az akármi helyére a feltétel helyettesítendő be.
Üdv.
-
tPedro_
őstag
válasz
Delila_1 #24357 üzenetére
Office 2007
Kozben rajottem, hogy mitol mukodott:
A Formulas ful Name Manager alatt volt beallitva egy ertek, aminek a neve _FilterDatabase volt, a Refers To resz pedig ='Sheet Name'!$A$1:$AQ$36-re volt beallitva.
Ezt lehetett aztan megadni a pivot tabla forrasmegjelolesenel es valamiert ez akkorara bovul mikor lefut, amennyi adat szerepel a lapon.
-
tPedro_
őstag
válasz
Delila_1 #24355 üzenetére
Ertem, azert koszonom.
Az adatokat sikerult kozben kitorolni, mar csak a frissitest kene megoldani.
Gondolom a !_FilterDatabase-ben rejlik a megoldas, de nem tudok rajonni, hogy az mi lehet. Nem latok ra sehol utalast a tablazatban. Pedig kell ott lennie valaminek, mert a file merete kozel 1.5 MB, adatok nelkul.
Probaltam atmasolni a masik sablonba, a pivot forrasanak megadasahoz, de azt irja "Data source reference is not valid."
-
Declare
őstag
válasz
Delila_1 #24333 üzenetére
+ (#24334) m.zmrzlina : Amit Te irtal az viszont nagyon hasznos lesz masik makros dolgaimnal, ahol ugyan csak ugral a kepernyö
ez lett volna a következö kerdesem...amint lesz ra idöm, kiprobalom igy, ahogy irtad!
Köszönöm szepen!!
Ereztem, hogy valami nagyon nagyon egyszerü dolog a megoldas
-
Wyll
őstag
válasz
Delila_1 #24282 üzenetére
Pedig az MSDN-en is ott van az egyértelmű példa, mégsem megy:
Én már ezt nem értem...
Lehet hogy az a baj, hogy relatív a hivatkozás? -
Wyll
őstag
válasz
Delila_1 #24276 üzenetére
[link]: "Természetesen elég két szín összesen, csak egymás után négyesével különüljenek el."
Természetesen lehetséges hogy létre kell hozni még egy - komplementer - feltételt is az előbb említett módon, ha nem jó az alap fehér:
=MARADÉK(V17;8)>=4Bár elkülönülni enélkül is elkülönül.
megj: Amióta a neveknél felfedeztem, hogy milyen oltári szuper, hogy lehetnek relatívak, azóta már mindenre ezt gondolom, és lám, tényleg
-
Wyll
őstag
válasz
Delila_1 #24273 üzenetére
Mégis meg lehet csinálni egyetlen szabállyal!!!!!!!!
Egy cellára megcsinálod a szabályt, figyelve hogy az önhivatkozás relaítv legyen (tehát $-ek nélkül), leokézod, majd a formátummásolóval továbbviszed a többi cellára is.
Ahogy te is mondod, a formázáskezelő a bal felsőre vonatkozót fogja mutatni, de mégis működik:
Elnézést, a sorok számai lemaradtak, az 1-es a 17-esben van, az alsó 16-os pedig a 32-esben.
Meg még dupla is lett. -
Wyll
őstag
válasz
Delila_1 #24268 üzenetére
Én meg ezen gondolkozom itt nagy erőkkel, hogy vajon a feltételes formázás hogyan lesz relatív a létrehozás helyéhez?!
Vagy miért csak a cellaértéken tud alapulni, miért nem tud a cellaértékre alkalmazott függvény eredményén alapulni?A feltételt már ki is találtam: =MARADÉK(<önmaga>;8)<4
(cella értékének 8-cal vett maradéka kisebb négynél)LordVader: nem fogalmaztál rosszul, én már elsőre is értettem
-
chris-v
senior tag
válasz
Delila_1 #24048 üzenetére
Köszönöm Delila, úgy néz ki ez a megoldás lesz amit javasoltál.
Viszint kérdésem lenne, azt be lehet állítani valahol, hogy ahogy írom be az értékeket úgy frissüljön a kimutatás?
A beállításokban találtam olyan lehetőséget, hogy az excel megnyitásakor frissüljön, de folyamatos, vagy időnkénti frissítésre nem találtam megoldást. -
Wyll
őstag
válasz
Delila_1 #24026 üzenetére
Most jövök rá, hogy a te #24020-as példád is tartalmaz hibát (szerintem):
=indirekt("konfig!B2" & "[sample.xlsm]Munka1!definialtnev")Ugyanis a konfig!B2 tartalmát nem indirekten kell értelmezni (hanem csak majd az annak a tartalmából és a még hozzáfűzött szövegből keletkező egészet), ezért szerintem nem kéne köré idézőjel:
=indirekt(konfig!B2&"[sample.xlsm]Munka1!definialtnev")Itt jön viszont, hogy valóban space is van benne, tehát szerintem így kéne:
=INDIREKT("'"&konfig!B5&"[sample.xlsm]Munka1'!B5")
... csakhogy így sem jó
Mellette egy cellában - teszt céljából - a
='\\eleresiut\[sample.xlsm]Munka1'!B5
viszont működik -
DrojDtroll
veterán
válasz
Delila_1 #24016 üzenetére
Újabb problémám van.
Az A oszlopot szöveggé alakítottam, mert gondoltam így könnyebben meg lehet csinálni amit szeretnék.
Meg kellene számolni az adott kutatócsoporthoz (L3) hány növény tartozik, és sajnos ezt segédcella használata nélkül kell tenni.
A következőkre gondoltam:
=DARABTELI(A3:A689, "?????"&SZÖVEG(L3, 0))
(tudjuk, hogy az azonosító mindig hat karakter hosszúságú)
=DARABTELI(A3:A689, "*"&SZÖVEG(L3, 0))de mindig nullát kapok eredményül.
Hogyan lehetne ezt megoldani? -
Wyll
őstag
válasz
Delila_1 #24020 üzenetére
Ááááá, nem jó
Se így:
=INDIREKT("konfig!B5"&"[sample.xlsm]Munka1!B5")
Se így:
=INDIREKT("eleresiut"&"[sample.xlsm]Munka1!B5")
Se így:
=INDIREKT(eleresiut&"[sample.xlsm]Munka1!B5")Az eleresiut cella helyesen \-re végződik, viszont van az elérési útban space. Az nem lehet gond?
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #23995 üzenetére
darabtelivel ez nem lesz jó mert az egész oszlopban fog számolni egyezés után akár hogy szabályozzuk a kritériumát >1-et nem adhatunk meg mert lehet talál 5 egyformát csak nem abban a sorban amiben kéne neki.
A képen van ugye egyezés az utolsó sorminta alapján az első sor az. De ha onnan kiszeded az 1-et akkor is marad az X. mert a második sorban talált 1-est....
szerk: vagy lehet megint félreértem az egészet és nem kell egyeznie az egész sornak....
-
PETEE78
senior tag
válasz
Delila_1 #23990 üzenetére
akkor ír x-et, ha mindegyik cella abban a sorban ugyan olyan értékű...
Én azt szerteném, ha egymás mögött lévő cellák adatai már előtte szerepeltek így a táblázatban, akkor jelölje x-el.
pl d5= zsiráf e5=lámpa F5=14 és ezek így már szerepeltek előtte a táblázatban, akkor az új sorba, ahol ismétlődtek, annak a végére rakjon egy x-et.
Bocs, ha érthetlen vagyok -
snorbi82
senior tag
válasz
Delila_1 #23969 üzenetére
Nem kell szamolni semmit! Minden adat megvan nekem.
Az lenne a lenyeg, hogy adott tabla Minta Janosnak a 18 sorban van minden adata. En azt szeretnem valahogy, hogy egy ures tablazatban a a 18sorba emelje at J, K... Z ig... A 19es sorba AA, AB, 20. sor Ac....AF, 21. sorba stb...
A kovetkezo tablam ami lesz ugye 19. sorba lesz Minta Janosne, akit egy ures tablamba szeretnek atmenteni ugy, hogy:18sorba emelje at J, K... Z ig... A 19es sorba AA, AB, 20. sor Ac....AF, 21. sorba stb...
Nekem eleg lenne az elso nevre ezt megcsinalni es a tobbit en magam megcsinalom...
Olyan scriptet irtam .vbs-be, hogy letre hoz egy uj táblat es a fix adatokkal kitolti, de amit egy meg levo tablabol kell atemelnie azt nem tudom, hogy kell... Sajnos csak ennyit tudok.. Elnezest!
u.i: bocsanat telefonrol irtam... -
-
-
Mittu88
senior tag
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1 #23930 üzenetére
Ja, hogy ez tényleg nekem szólt? Azt hittem félre klikkeltél...
Hát most ezt így abszolúte nem vágom, ez egy üres Excel táblázat. Nem annyi az egész, hogy a képletet át kell írni? Olvasgatom és próbálgatom bőszen mind a KÖZÉP, mind SZÖVEG.KERES függvényeket, de egyenlőre nem jövök rá, hogy mit hogyan kell állítanom, hogy a második kötőjel utáni részt nézze.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
Delila_1 #23878 üzenetére
Sajnos ez nálam nem múködik, pedig bekapcsoltam a makrókat, meg minden, de az oszlopokban: "NAME?" van. Azt hiszem különben, hogy nem teljesen értetettek meg. Csináltam egy példát amiben kézzel rendeztem, hogy hogy is kellene kinéznie a számomra megfelelő végeredménynek. Tehát nekem az összes adatra szükségem van nem csak a házszám egyik felére, csak azért akarom szétválasztani 2 oszlopba, hogy könnyebben tudjam rendezni, majd rendezés után meg összefűzném a 2 oszlopot 1-be.
-
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #23872 üzenetére
Még valamit be kellett tenni a ciklusba.
For betu = 1 To Len(szoveg)
If IsNumeric(Mid(szoveg, betu, 1)) Then
szam = szam & Mid(szoveg, betu, 1)
ElseIf Mid(szoveg, betu, 1) = "/" And IsNumeric(Mid(szoveg, betu + 1, 1)) Then
If WorksheetFunction.IsEven(Left(szoveg, InStr(szoveg, "/") - 1) * 1) Then
ParosCsakSzam = szoveg
Exit Function
Else
ParosCsakSzam = ""
Exit Function
End If
ElseIf WorksheetFunction.IsEven(szam) Then
ParosCsakSzam = szam
Exit Function
Else
ParosCsakSzam = ""
Exit Function
End If
NextA 7/4-hez enélkül nullát ad.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #23866 üzenetére
Én úgy értelmeztem, hogy littleNorbi-nak a C oszlopban lévő adatokra van szüksége. Ha így van akkor ez a fv kell: (Isten bocsássa meg nekem amit tettem
)
Function CsakSzam(cella As Range)
Dim betu As Integer, szam As Integer
If IsNumeric(cella) Then
CsakSzam = cella
Exit Function
End If
For betu = 1 To Len(cella)
If IsNumeric(Mid(cella, betu, 1)) Then
szam = szam & Mid(cella, betu, 1)
'ElseIf Mid(cella, betu, 1) = "/" And IsNumeric(Mid(cella, betu + 1, 1)) Then
ElseIf Mid(cella, betu, 1) = "/" Or Mid(cella, betu, 1) = "-" Then
'CsakSzam = cella
CsakSzam = Left(cella, betu - 1) * 1
Exit Function
Else
CsakSzam = szam * 1
End If
Next
End Function -
Xterms
tag
válasz
Delila_1 #23804 üzenetére
Isten vagy! Viszont tovább szívnám a véredet ha nem haragszol
Ezt most én is elfelejtettem, nem direkt hagytam ki eddig.
Van egy késés oszlop is. Ezt ugye azután is lehet módosítani, hogy az adott sor már kikerült a B táblára, és akkor a táblán is frissül. És persze az is lehet, hogy sok ideig a táblán marad, míg az alant lévő sorok eltűnhetnek.Például:
A vonat, 12:00
B vonat, 12:05, késik 20 percet
C vonat, 12:15
D vonat, 12:20A vonat eltűnik ugye induláskor, B felülre kerül, viszont C és D is előbb fog indulni és eltűnni, mint B. Erre kéne kitalálni valamit, hogy a késők maradjanak meg, és utólag el lehessen tüntetni őket.
Meg különszedtem az érkezés-indulást, ha esetleg nem nagy gáz. Ne utálj nagyon.
-
róland
veterán
válasz
Delila_1 #23799 üzenetére
Ha jól nézem akkor a következő részlet átalakítása akár nekem is jó lehet?
If Target.Column = 7 Then
sor = Target.Row
Application.EnableEvents = Fals
Range(Cells(sor, "B"), Cells(sor, "F")).Copy
Range("H18").PasteSpecial xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
Range("B4").Select
Application.EnableEvents = True
End If -
Xterms
tag
válasz
Delila_1 #23779 üzenetére
Óó király vagy, kezd alakulni.
Megoldható az, hogy a gomb egy kijelölt sort másoljon be A-ból, és ne mindenképp azt, amelyikkel egy sorban van?
m.zmrzlina: külön cellákban vannak, sőt, igazából egymás mellett is több cellányi tartalom lenne, csak ezt még nem mertem felhozni, majd napról napra bonyolítom, és eljutunk valahová remélem
-
adam_
senior tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #23738 üzenetére
Szia!
Félreértettél, nem azt írtam, hogy nincs hibakezelés a makródban - természetesen láttam, hogy ott van az on error goto tovabb és a tovabb cimke - , sőt, még azt sem írtam, hogy nem jó a ws.match, hanem azt, hogy app.match esetén nem kell külön hibakezelést beépíteni a makróba.
Üdv.
Idézet a 23730-ból:
"A worksheetfunction.match helyett célszerűbb az application.match függvényt alkalmazni, (ezt én is egy másik topicban tanultam), mivel így más módon kell a hibakezeléssel foglalkozni." -
bteebi
veterán
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #23724 üzenetére
Szia!
Néhány apró észrevétel:
" Cells(sor + 1, oszlop).Select
usor = Selection.End(xlDown).Row
"A select teljesen felesleges, egyszerűen usor=cells(sor+1,oszlop).end(xldown).row elég.
A worksheetfunction.match helyett célszerűbb az application.match függvényt alkalmazni, (ezt én is egy másik topicban tanultam), mivel így más módon kell a hibakezeléssel foglalkozni.
A ws.match hibát generál, ha nem találja a keresett értéket, az app.match hibaértékkel tér vissza, amit változóban vagy függvényben is "elkaphatsz", akár az iserror, akár az iferror függvény működik. Tehát ebben az esetben nem kell az on error goto vagy on error resume next sor és a hozzá kapcsolódó dolgok.Ha iserrort használsz, akkor "csak" arra kell figyelned, hogy a változó, amibe kéred a match eredményét, variantnak legyen definiálva - mivel értéke lehet szám és lehet hibaérték is. Iferrornál nem kerül a változóba hiba, tehát ott jó a double is.
Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #23724 üzenetére
annyi módosításban még segítenél hogy a WS1 az mindig annak a workbooknak az activesheetje legyen ahol éppen áll, mert ezelőtt a kód előtt van egy sheet.add-om a ws2 meg egy fix workbook fix sheetje amibe végül bekerül
(egy mappában lesznek)
Szerk:
(#23728) Fferi50 Nézem, köszi -
-
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #23723 üzenetére
Meg is van.
Sub Oszlopok_1()
Dim WS1 As Worksheet, WS2 As Worksheet, sor As Long, usor As Long
Dim oszlop As Integer, uoszlop As Integer, cim As String, oszlophova As Integer
Dim WF As WorksheetFunction, sorhova As Long
Set WS1 = Sheets("Munka1")
Set WS2 = Sheets("Munka2")
Set WF = Application.WorksheetFunction
sor = 1
WS1.Select
Do While Cells(sor, 1) <> ""
uoszlop = WS1.Range("A" & sor).End(xlToRight).Column
sorhova = WS2.UsedRange.Rows.Count + 1
For oszlop = 1 To uoszlop
cim = Cells(sor, oszlop)
On Error GoTo Tovabb
oszlophova = WF.Match(cim, WS2.Rows(1), 0)
Cells(sor + 1, oszlop).Select
usor = Selection.End(xlDown).Row
Range(Cells(sor + 1, oszlop), Cells(usor, oszlop)).Copy WS2.Cells(sorhova, oszlophova)
Tovabb:
On Error GoTo 0
Next
sor = Range("A" & sor).End(xlDown).Row
sor = Range("A" & sor).End(xlDown).Row
Loop
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Íme az új Android Auto!
- Linux kezdőknek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest