Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Néhány apró észrevétel:
" Cells(sor + 1, oszlop).Select
usor = Selection.End(xlDown).Row
"A select teljesen felesleges, egyszerűen usor=cells(sor+1,oszlop).end(xldown).row elég.
A worksheetfunction.match helyett célszerűbb az application.match függvényt alkalmazni, (ezt én is egy másik topicban tanultam), mivel így más módon kell a hibakezeléssel foglalkozni.
A ws.match hibát generál, ha nem találja a keresett értéket, az app.match hibaértékkel tér vissza, amit változóban vagy függvényben is "elkaphatsz", akár az iserror, akár az iferror függvény működik. Tehát ebben az esetben nem kell az on error goto vagy on error resume next sor és a hozzá kapcsolódó dolgok.Ha iserrort használsz, akkor "csak" arra kell figyelned, hogy a változó, amibe kéred a match eredményét, variantnak legyen definiálva - mivel értéke lehet szám és lehet hibaérték is. Iferrornál nem kerül a változóba hiba, tehát ott jó a double is.
Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
annyi módosításban még segítenél hogy a WS1 az mindig annak a workbooknak az activesheetje legyen ahol éppen áll, mert ezelőtt a kód előtt van egy sheet.add-om a ws2 meg egy fix workbook fix sheetje amibe végül bekerül
(egy mappában lesznek)

Szerk:
(#23728) Fferi50 Nézem, köszi -
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LED világítás a lakásban
- Gaming notebook topik
- Nitrogénfelhőben született az új rekord
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szerintem ez így tökéletes esz legalábbis az első tesztek alapján köszi, most jól átnézem mi micsoda benne mert ez a ciklusba rakás elméletben tök egyszerű de valahogy a sajátomnál csak bámultam hogy akkor hogyan rakjam ezt ciklusba.
Fferi50