- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
attilaandor #24673 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
attilaandor #24665 üzenetére
A B28 cella képlete: =szorzatösszeg(E2:E22;F2:F22)
Ha az F oszlopban nem százalék formában lennének az értékek, akkor még az egészet osztani kellene 100-zal.Ez a képlet minden sorban az E oszlop aktuális celláját szorozza az F oszlop aktuális értékével – változó értékű százalékkal –, majd a szorzatokat összegzi.
A D28-é egy egyszerű szum: =szum(E2:E22)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Szia!
Először is csinálnék egy oszlopot, amiben kiszámolnám az áfa értéket (e oszlop x f oszlop).
Ezután egy szumha függvénnyel összeadnám a kiszámolt oszlop azon celláinak értékét, ahol az f oszlopban 27 % van.Üdv.
-
slashing
senior tag
válasz
Ha jól látom csak egy cállába akarod így én a szumhatöbb függényt javosolnám hozzá.
Összegtartománynak az összeadandó értékek tartományát add meg a kritérium tartománynak a 27%-os oszlopot, a kritériumnak meg "=27" vagy "=27%" attól függ hogy a % értéket te hogy adatad meg ha szövegesen akkor valószínű az utóbbit kell ha egyéni számformátum akkor el kell elvileg fogadnia az előbbit is.
Pl:
Nem tudom jól értettem-e meg vagy is bruttó áraknak kéne az áfa értéke?
Mindegy a lényeg benne van: E2:E22 az összegtartományom amiben az értékek vannak F2:F22 amiben a áfakulcsok vannak az lesz a kritérium tartományom és ennek a tartománynak adok egy kritériumot ami ha teljesül összeadja az összegtartományban szereplő összegeket "=27"
=SZUMHATÖBB(E2:E22;F2:F22;"=27")-SZUMHATÖBB(E2:E22;F2:F22;"=27")/1,27ez a képlet most azt számolja ki mennyi az összes 27% áfás összegnek az áfája, nekem nem volt egyértelmű mire gondolsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest