- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miertvansote
tag
válasz
Fferi50 #41247 üzenetére
Kösznöm szépen, a második érsz világos.
De sajna az elsőt próbálgatom de sehogy nem működik :S.Bemásoltam az excel amit küldtél de hiába húzom le nem változik a szám.
Ja annyi még hogy számít hogy angol az excel ? Mert az van nekem.
Átírtam a sor row-ra de így sem működik.
Még azért próbálkozom még.
Köszi.
-
BullZeye
veterán
válasz
Fferi50 #41134 üzenetére
Most vagy félreértem, vagy azt javaslod, hogy egyesével jelöljem ki a több 100 egyesített cellát, majd egyesével húzzam jobbra őket? Mert ezzel tisztában vagyok, ezt szeretném elkerülni, főleg mert ha 300 húzásnál 1x 1 cellát tévedek, és nem veszem észre, annak senki se fog örülni.
-
logitechh
csendes tag
válasz
Fferi50 #41073 üzenetére
Újragondoltam a storyt
Delia nagy igazságát szem előtt tartva plusz a tiédet(nincs összevonás veszélyes a sorok törlése) sokkal egyszerűbb megoldásra jutottam.
Persze ehhez ti kelletek.
Mégpedig egy helyre bemásolom az adatokat amit behivatkozok a megformázott táblázatba egyszerű képlettel. Ahonnan meg hivatkozom kedvemre törölgethetek
Végül is erre való a fórum, hogy egymástól okosodjunk. Igaz 4 éjszakányi meló megy a kukába de így legalább könnyen javítható lesz és gyorsabb is
Köszi mindannyitoknak -
logitechh
csendes tag
válasz
Fferi50 #41068 üzenetére
alapból így lenne de egy másik makró pakolja az utolsó üres sorba az értékeket egy másik munkalapról és ha csak a tartalmat törlöm akkor pl a 71. sor üres lesz majd a 72. sorba érték. Ezért szeretném a 71. sort törölni és az utolsó üres sor utáni sorba illeszteni az új adatokat
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #41068 üzenetére
Másképp értelmezem. A kitöltött táblázat egy bizonyos sorát kell törölni, majd ehelyett a tábla végére egy utolsó, üres sort beszúrni.
Vegyük, hogy a J12 cella tartalmazza a törlendő sor számát, ott láttam helyet a beírásra.
Sub Beszur_Torol()
Rows(Range("J12")).Delete Shift:=xlUp
Range("A109").Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
Range("A108:H108").Copy
Range("A109:H109").PasteSpecial Paste:=xlPasteFormats
Application.CutCopyMode = False
End Sub41066, ny.janos: Az összesít képlettel az a baj, hogy a szűrést megszüntetve nem marad meg a sorszámozás.
-
Zola007
veterán
válasz
Fferi50 #41042 üzenetére
Ha átírod nekem, az megköszönöm
Ezt próbáltam, de nem az igaziI have experimented with loading a TextBox when you click a particular cell using the WorksheetSelectionChange event.
In the VB Editor this is pasted into the 'Sheetx(Sheet x) of the sheet you are using it in.
Currently the range is set to column A. If any cell in column A is clicked it loads a UserForm with only a TextBox in it with the content of the cell clicked on.Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Cells.Count > 1 Then Exit Sub
If Not Intersect(Target, Range("A1:A65000")) Is Nothing Then
UserForm1.TextBox1.Value = Target.Value
UserForm1.Show
End If
End SubYou will need to create a UserForm.
Right-Click Forms > Insert > UserForm.
If it's the only one it defaults to userForm1
Add a TextBox to it.The TextBox Properties must be set to
MultiLine = True
Wordwrap= TrueYou can also add scrollbars if there's a lot of text.
You can change the Properties by right-clicking on the UserForm in the VBA window.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Fferi50 #41031 üzenetére
Először is mindenkinek köszi a segítséget, sajnos még mindig nem sikerült megoldanom.
most az egész oszlopban hamis van.
-a lapokat átneveztem 2018 és 2019 nek.
-a 2018 g oszlopból kell találni olyan vevőket melyek megtalálhatók a 2019 g oszlopáben
-mind 2 táblázatban ismétlődnek a vevőnevek, nem sorrendben vannak, az egyezések sem egy sorban lesznek -
-
oke
senior tag
válasz
Fferi50 #40731 üzenetére
Szia!
Ezzel kapcsolatban kérdeznék:
A szűrés után látszó cellákat megkaphatod a SpecialCells tulajdonsággal:
set latszo=Intersect(Cells(1, 9).CurrentRegion, Cells(1, 9).CurrentRegion.Offset(1, 0).Columns(9)).SpecialCells(xlCellTypeVisible).EntireRow
A 9. oszlop látszó celláinak sorait tartalmazza, az első sor (fejléc nélkül).
Ezt ezután egy lépésben törölheted, vagy másolhatod.latszo.Delete
vagylatszo.Copy Destination:=celrange
Ha a 9. oszlop mellette még szűrném a 10. oszlopot is (tehát mindkét oszlopban lenne szűrés), akkor hogy tudnám a létrejövő sorokat kijelölni, másolni, áthelyezni?
-
oke
senior tag
válasz
Fferi50 #40812 üzenetére
Szia!
Most jutottam el oda, hogy kipróbáljam. Ha csak a fejléc van a "mappa" nevű fülön, akkor kiakad futás közben, ha van még egy sor legalább benne, akkor jól működik. Mi lehet az oka?
Dim sormeghat As Long
sormeghat = Range("a1").End(xlDown).RowAthelyez.Copy Destination:=Worksheets("mappa").Range("A" & sormeghat + 1)
-
Laciahegyrol
csendes újonc
válasz
Fferi50 #40836 üzenetére
Szia,
Köszi, valóban jobb megoldás a keresésre! Tudom, hogy a szöveg.keres nem alkalmas egy tartományra, de egy ciklussal már megoldható.
Az alap problémát viszont még mindig nem oldotta meg a countif sem, a hosszú "ő" és "ű" karaktereket ez sem számolja a makróval...
Pl. ha a Dtartományban véletlenszerű magyar magánhangzók vannak, A3="ő", akkor a Range("B3").Formula="=COUNTIF(D
,""*"" & A3 & ""*"") vissza fogja adni a hosszú ő-k számát?
Üdv: Laci
-
mdk01
addikt
válasz
Fferi50 #40786 üzenetére
Igazad lett, egyelőre úgy néz ki jó lesz ez a körleveles megoldás a későbbiekben meg majd egyszerűsítek rajta, hogy ne kelljen hozzá ennyi lépés, csak azt már le kellene programozni.
Most még annyi problémám akadt a végső cél eléréséhez, hogy nem tudom, hogyan lehetne kivinni úgy a sorokat csv vagy txt fájlba, hogy a sort annyiszor vigye ki mint ahányas szám szerepel egy adott cellában.
Mutatom:A legjobb lenne, ha azt az oszlopot ki sem vinné amelyik alapján készülnek a sorok, lásd példa.
Az is megoldás, ha már eleve abban az excel munkafüzetben többszöröződve jelennek meg a sorok, csak ahhoz gondolom egy makro kellene ciklussal, amit szintúgy nem tudok.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Laciahegyrol
csendes újonc
válasz
Fferi50 #40773 üzenetére
Szia,
1. A *.*-ot a saját fájlnév és kiterjesztés helyett írtam, de írhattam volna példa.xlsm-et is.
2. I15 cella tartalma amit keresek. A példában a mit keres.
3. Nyelvi beállításokat ha jól néztem, akkor UTF8
4. Mintát csatoltam: bal oldalon a saját táblázat tartalma, jobb oldalon a másik táblázat, amiben keresni kell. Ha jó a makró, akkor a pirossal jelzett értéket kell, hogy visszaadja, mivel a "tűrő" a másik táblázat soraiban egy alkalommal szerepel, a "fúró" meg kétszer.Köszönöm előre is!
Üdv:
Laci -
bexinho23
őstag
válasz
Fferi50 #40791 üzenetére
Szia!
Lehet félreértem a kérdést, vagy éppen rosszul fogalmaztam a kezdő leírásomban, de az előző havi balansz, az az előző munkalapról lesz kézzel átmásolva. Pl. májusi munkalapon az A10 cellába az áprilisi munkalap A8-as cella adatát fogom átmásolni.
A problémám az, hogy amit A8-ban szummázok, havi balansz (Akt.havi egyenleg - Előző havi egy.) nem egyezik meg a B10 (Summa napi munkaidő egyenleg) cellatartalmával. (Értelemszerűen az oka valahol meg van, de nem tudok a jelenlegi gondolatmenetemről másikra áttérni)
Az A8 cella alapvetően a 31. sor összegző adatát veti össze a aktuális havi munkaórával, ezzel megadva, illetve ebből az összegből levonásra kerül az előző hónapban összegyűjtött balansz. Na most ez 2,5 órával több, mint a B8-ban lévő cellaérték, ami a 38. sort összegzi, majd vonja le belőle az előző hónapban összegyűjtött balanszt.
A 38. sor lényege, hogy napra pontosan látni lehessen, hogy hány perc +/- keletkezett.
-
bexinho23
őstag
válasz
Fferi50 #40784 üzenetére
Az A10 cella egy szabadon beírható mező (ha védve van a munkalap, akkor csak azok a cellák jelölhetők ki, amelyek módosíthatók. Csak szerkeszthető állapotban van jelenleg).
Tervem szerint úgy működne a havi szintű jelenléti nyilvántartás, hogy minden hónapra lenne külön munkalap és az A10 cellába az előző hónap balansza lenne beírva.
-
mdk01
addikt
válasz
Fferi50 #40780 üzenetére
Viszonylag sok etikettet kellene gyártanom naponta egyforma formátumú, de különböző tartalmú excel táblából, jó lenne az excelen belül megoldani.
Nincs rá mód, hogy egy cellába egyesítsem több cella adatait különböző módon formázva?
Azt követően, meg addig játszok a cella méretével ami majd jó lesz az adott méretű etikett perforálásához.
Nem túl elegáns, de ha nincs jobb megoldás..... -
MarioAna
senior tag
válasz
Fferi50 #40757 üzenetére
Hello!
Azért írtam az A2-3-4-et, mert onnantól lefelé is vannak adatok, de az A2-B2-C2 lenne az első sor valóban.
Az átlag a D2 cellában van, a G-H-I cellákban pedig az A-B-C oszlopok átlagtól való eltérése van.
kép
Megpróbáltam ezt a képletet, de a 8-9. sornál már hibázik (C9 értéke 25, a D9-ben található átlag 26, így 1 a különbség és mégis pirosra színezi.
Pedig a logika helyes, én is ilyesmivel próbálkoztam korábban.Üdv
-
huliganboy
addikt
válasz
Fferi50 #40749 üzenetére
Szia!
Van sok sok nyomtatványunk, amit az ügyfeleinknek adunk ki. Ha velünk kapcsolatba akarnak kerülni, vagy üzletelni szeretnének velünk akkor ezeket a nyomtatvány csomagokat kell kitölteniük. Egy csomag esetenként 20-25 word fájlból is állhat.
A tendencia az, hogy 90% hiányosan, vagy hibásan kitöltve hozza azokat vissza. Sok mindent kipróbáltunk már köztük az acrobat űrlapot is, de nem volt célravezető; véleményem szerint az egyes dokumentumok sűrűsége, lapszáma miatt...
Így arra gondoltam, hogy a nyomtatványok kitöltendő vagy éppen jelölendő részeit felviszem egy korlátozott excelbe, és ott ha mondjuk nincs kitöltve valami azt tudja felé jelezni a program (pl feltételes formázással pirosan kiemeli a cellát stb.), majd behúzzuk körlevél mezőként....
A terv ez (volt?):
Munka1 lapon A oszlopban a kérdések, B oszlopban a válaszok szabad karakteres, dátum, fix karakteres, legördülő listás stb. mezők formájában.
Ezeket manuálisan sima = jellel Munka2 lap 1 valamint 2 sorába "hívnám" meg...
Végig gondolva egyelőre kivitelezhetetlennek tartom. Tudom van access, de sok ügyfél nem rendelkezik ezzel, excel azért majdnem mindenkinek van....
példafájlok:
Köszi
-
huliganboy
addikt
válasz
Fferi50 #40742 üzenetére
Igen ez tiszta... Kérdés, hogy összesítsem egy külön lapon?
Tehát a munka1 lapon van az "ürlap".
A munka1 lap A1 cellájában a kérdés, a B1 cellában mondjuk 4 válasz legördülő listában...
A munka2 lapon összesítem A1 B1 C1 D1 a kérdések, de alájuk hogy huzom be a megadott válsztlehet nem is lehetséges, csak forgok rajta...
Köszönöm
-
huliganboy
addikt
válasz
Fferi50 #40740 üzenetére
Értem, köszönöm, ezt szoktam alkalmazni, ha olyan cellát vizsgálok ahol nincs érték...
Más:
Ugye ez az Excel tábla egy körlevél formanyomtatvány adatbázisnak készül. Vannak olyan pontok a word levélben ahol egy bizonyos kérdésre mondjuk 3 válasz lehetséges, és az utasítás szerint alá kell húzni... Na már most az excelben a 3 választ legördülő menüből lehez választani.. Ti hogyan oldanátok meg a Word nyomtatványban a megjelenését?Köszönöm
-
huliganboy
addikt
válasz
Fferi50 #40738 üzenetére
Közben gondolkoztam is, nem jó a plusz sorok beszúrása, mivel körlevélhez lesz egy másik lapon összesítve a tartalom, így fix cellákból kell építkezni....
Ellenben képlettel lehet feltételesen megjeleníteni szöveget (kérdést).
Itt arra gondolsz, hogy a cella maga üres, de ha a válasz igaz megjelenik benne a szöveg?
Köszi
-
oke
senior tag
válasz
Fferi50 #40713 üzenetére
Sejtettem, hogy nem egyszerű, de hogy ennyire
.
Annyit nem ér a dolog. Valószínűleg úgy oldom majd meg, hogy a tevékenységeket két "blokkba", külön excel fülre szedem (elvileg megoldható) és a két blokkhoz külön hozzárendeléseket készítek. Így blokkonként elég lesz az irányítószám a név beazonosításához.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Fferi50 #40711 üzenetére
Tökéletes lenne az a megoldás erre amit mondtál,de nem tudok adatszűrőt használni úgy, hogy össze legyen "nyomva" egyetlen egy sorra a táblázat
Az a három legördülő lista egy másik sheeten helyezkedne el soronként, mint ahogyan az alábbi képen is látható:
Bármennyi sor lehet.Vagy esetleg megtudom oldani azt, hogy az adatszűrő 1 sor magasságú legyen?
Gyakorlatilag a "belsejében" történne meg a szűrés. -
Lokids
addikt
válasz
Fferi50 #40714 üzenetére
Magyar az excelem, de érdekes, mert az ELTOLÁS-t nem ismeri, de az OFFSET-et igen.
PL: =OFFSET(eprojekt!$A$1;0;0;DARAB2(Tevekenyseg);13)
Furcsa.A lenyílót te miért raktad az O1-re?
Nekem az új hozzáadott munkalap A1 cellájában van, ahol a felhasználó majd nyugodtan választhat.
Mondjuk lényegtelen, hogy hol van. -
pvt.peter
őstag
válasz
Fferi50 #40699 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Rájöttem időközben, hogy ez egy bonyolultabb dolog, mint gondoltam, főleg ha korlátozott a környezet, értem ez alatt azt, hogy nem használhatok makrót.
Mellékelek egy képet, hogy miből is indulok ki.Nos, ebből szeretnék egymástól függő dinamikus legördülő listákat készíteni.
Lenne egy listám, ami az A oszlop értéket tartalmazná ismétlődés nélkül,
majd lenne egy másik listám ami a B oszlop értékét tartalmazná az előző oszlopban kiválasztott érték alapján,
majd lenne egy harmadik listám ami pedig a C oszlopban levő értéket tartalmazná, az előzőleg kiválasztott érték alapján.Gyakorlatban:
Ha kiválasztom az első legördülő listában a "bbb" értéket, akkor a másodikban már csak az "eee", illetve az "fff" értéket választhatom ki. Ha itt kiválasztom az "eee" értéket, akkor a harmadikban kizárólag a "kkk", illetve "lll" értéket választhatom ki.
Megoldható ez makrók nélkül? Ha igen, hogyan? -
oke
senior tag
válasz
Fferi50 #40698 üzenetére
Szia,
A nevek is egy segédoszlopban vannak (lesznek), de most igazából a tényleges hozzárendelésnél vannak a "segédtáblában".
A 300 tevékenység az adott (bővülhet is, de az külön téma), de mind a 40 000 sornál meg kellene határozni irányítószám segítségével a hozzá tartozó nevet.
Itt egy kép, mini kivitelben, jelenleg hogy tudnám megoldani. Hogy melyik tevékenységhez melyik név tartozik, azt az irányítószámmal együtt kell előre meghatároznom, csak ennek variációja nagyon sok egy segédtáblához, szerintem.
Remélem így érthető
-
alef
csendes tag
válasz
Fferi50 #40594 üzenetére
Értem, köszönöm. Igazából elég lenne annyi, hogy adott cellatartomány - mondjuk: B10
20 - sárga hátterű celláinak tartalmát cserélje le pl. egy "x"-re, onnantól kezdve már "bármit" tudnék vele csinálni. (A KSH a papír alapú kiadványaiban maga a "..." jelet használja a nem közölhető adatokra, de sajnos az elektronikus adatközlésekben ehelyett a sárga hátterű üres cellát használják, nem tudom, miért... :-( )
-
Bocimaster
csendes tag
válasz
Fferi50 #40569 üzenetére
Elsőként az egész egybe volt,
- majd ezt bontottam szét 4 oszlopra - magát az idő nem tudom "hovatenni"
"Ha" függvénnyel a feltételben az év és a hónap még a nap se olyan nehéz ha ... igaz akkor add össze...
Ami megfogott ez az egyedi érték összeadás a termelésben adott számok amiket a látottak alapján kell összeadni....
-
Pinocchio23
tag
válasz
Fferi50 #40551 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, segítséget.
Betettem a makroba de amikor futtatnám az alábbi hibát dobja:Run-time error ’1004’:
Range osztály Locked tulajdonsága nem állítható beés a debug módban az alábbi sornál áll meg:
oszlop.Locked = True
Lehet valamit kihagytam?
Segítségként a táblázat részlet. A szürke mező zárolt, rögzített. A többi oszlop görgethető, szerkeszthető. A táblázat lapvédelemmel van ellátva.
-
andreas49
senior tag
válasz
Fferi50 #40490 üzenetére
Hali,
Az F5-E24 mezők vannak formázva (háttér, betű, betű szín), az eredmények a B5-C24-ben vannak. A B és C oszlopban is annak a formázásnak kellene megjeleni.
Az F5-24 oszlopban 10 darab '0' (azonos) eredmény van, de ezekhez tartozó megnevezés pont fordított ABC rendben jelenik meg.
Köszi -
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #40423 üzenetére
juhuuuu
köszi szepen! Müködik.
Viszont van egy anomalia, amire nem tudok rájönni
Ez a kód:
(lenyege röviden: a "Tab1" munkafüzet C oszlopaban a "Tab2" munkafüzet nevenek (mindig egy datum, pl 15.03.19) megfelelö datumokat kikeresi. Ha talalal egy egyezöt, akkor kimasolgatja a "Tab1" munkafüzetben a datum soraban talalhato adatokat a "Tab2" munkafüzet megfelelö cellaiba.A teszt közben, akarmilyen 2019 es datummal teszteltem, lefut szuperül. 2018 as datumok közül viszont a többseggel nem müködik. Van amivel lefut jol, viszont a legtöbb tesztelt datummal egyszerüen nem fut le, mintha nem lenne a keresett datum a cél munkafüzet C oszlopaban. Pedig ott van es ugyan ugy van formazva. Az egesz C oszlop datumkent van formazva.
Egy pl: munkafüzet neve 15.03.19 => lefut es szuper.
10.12.18=> nem fut le (mintha nem talalna, de van)
09.10.18=> lefut es szuperNa erre mondjatok nekem valami magyarazatot es megoldast legyszi, mert total passz a kerdes. Ha viszont a makro hol müködik hol nem, ugy nem sok ertelme volt az egesz eddigi munkamnak vele
Sub Aktualisieren_Tagebuch()
Dim c As Range
Dim OK As Variant
Dim iZähler As Integer
Dim Tab1 As String
Dim Tab2 As String
Tab1 = "Bautagebuch"
Tab2 = ActiveSheet.Name
OK = Tab2
Application.ScreenUpdating = False
iZähler = 15
With Worksheets(Tab1).Range("C1:C500")
Set c = .Find(DateValue(OK), LookIn:=xlValues)
If Not c Is Nothing Then
firstAddress = c.Address
Do
Sheets(Tab1).Select
Range("B" + Trim(Str$(c.Row))).Select
Selection.Copy
Sheets(Tab2).Select
Range("A" + Trim(Str$(iZähler))).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Sheets(Tab1).Select
Range("A" + Trim(Str$(c.Row))).Select
Selection.Copy
Sheets(Tab2).Select
Range("B" + Trim(Str$(iZähler))).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAndNumberFormats, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
Sheets(Tab1).Select
Range("I" + Trim(Str$(c.Row))).Select
Selection.Copy
Sheets(Tab2).Select
Range("D" + Trim(Str$(iZähler))).Select
Sheets(Tab1).Select
Range("E" + Trim(Str$(c.Row))).Select
Selection.Copy
Sheets(Tab2).Select
Range("E" + Trim(Str$(iZähler))).Select
iZähler = iZähler + 1
Sheets(Tab1).Select
Set c = .FindNext(c)
Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> firstAddress
End If
End With
Sheets(Tab2).Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
EmberXY
veterán
válasz
Fferi50 #40422 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen, ez tökéletesen működik.Viszont olyan kérdésem lenne, hogy ezt a formázást lehet-e valahogy másolni? A cellák, amiket formázni kellene, egy oszlopban vannak, és mindegyiket szeretném az adott sor adatainak megfelelően formázni, ez megoldható valahogy, vagy csak egyenként?
-
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #40413 üzenetére
Meglett a hiba
(kettö gomb volt es az egyiknel atirtam az "After"-os valtozatra, a masiknal nem. AMikor probalgattam a gombokat a masodik gombnal nem müködött, csak ez nem tünt fel, hogy csak az egyikkel van a baj.)
A kereses es kigyüjtesre majdnem megvan a megoldas:
Dim c As Range
Dim OK As Variant
Dim iZähler As Integer
Const Tab1 = "Bautagebuch"
Const Tab2 = "13.03.19"
Sub suchen()
iZähler = 5
With Worksheets(Tab1).Range("C1:C500")
OK = Application.InputBox("Wonach soll gesucht werden? ")
Set c = .Find(OK, LookIn:=xlValues)
If Not c Is Nothing Then
firstAddress = c.Address
Do
Range("A" + Trim(Str$(c.Row)) + ":G" + Trim(Str$(c.Row))).Select
Selection.Copy
Sheets(Tab2).Select
Range("A" + Trim(Str$(iZähler))).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
iZähler = iZähler + 1
Sheets(Tab1).Select
Set c = .FindNext(c)
Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> firstAddress
End If
End With
End SubA baj, hogy en datumot szeretnek keresni, de ha datumot beirom az inputboxba, nem törtenik semmi
. Ha mas oszlopban keresek (nem a C ben, hanem mondjuk A ban) es ott beirok egy nevet, azzal tökeletesen müködik. Valami itt a datum formatum dologgal lesz szerintem, de nem tudom, hogy mi
Ötlet valakinek?
-
-
ityam
őstag
válasz
Fferi50 #40334 üzenetére
Az a táblázatom már nincs meg amiből a fotót csináltam ide, mert azt csak azért csináltam hogy leellenőrizzem hogy ha én külön kézzel beírom azokat a számokat, amik a táblázatomban vannak akkor is rosszul jön e ki.
Alapból egy pivot táblában jelennek meg ezek a hosszú tizedesek és csak 2 tizedesig jelenítem meg abban, de az érték a checkbox kipipálása után is hosszú.A pivot táblából fkeressel keresek ki értékeket egy másik táblázatba és az fkeres által adott eredmények is sok tizedesjegyűek lesznek.Azokat az értékeket meg 0 tizedesjeggyel formázom így a kerekítéses után már végülis mind1. Nem tragikus csak nem szeretem ha nem értem mi miért van.
Csak fura volt nekem hogy nem tud helyesen összeadni az excel ezért gondoltam rákérdezek. -
Ronyman
aktív tag
válasz
Fferi50 #40185 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, de ezzel az a baj, hogy az adatbázisban jóval több név szerepel! Mondjuk esetleg le lehet szűrni ez igaz.... Egyébként ha a nehezebb megoldást választanám, akkor tudsz ebben segíteni?
Szeretek mindent tudni
A másik dolog, hogy nem csak a szerződő fél adatait kellene kiszedni, hanem egy másik táblázatból azt is, hogy ki az ügyintéző és annak az adatai stb. Tehát ha ezt így meg akarnám csinálni egy külön szerződés táblába, akkor másolgatni kellene több táblából egy táblába... és ezt napi rendszerességgel többször.... -
BullZeye
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Renault, Dacia topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest