- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #36978 üzenetére
Köszi ezt a képet le is mentem ha legközelebb szükség lesz rá.
Egy annyi kérdésem Lenne még,ha ezt felteszem google excel be vagy oda az online felületére akkor meg tudom addni , hogy ki láthassa és ki szerkeszti?
Vagy ha a nevek helyre a google emailcimüket irom akkor a google naptárukba be fog állitani nekik értesitést ha változás történik? -
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #36984 üzenetére
Így van, de itt érzésemre más volt a gond.
Szoktam olyan "csalást" alkalmazni,m hogy ha kevés elemből kell keresni, hogy a keresési oszlop értékeire listás érvényesítést állítok be az adatbeviteli cellában, így ki van zárva bármiféle gépelési vagy egyéb user erroro.
üdv, föccer
-
RAiN91
őstag
válasz
Delila_1 #36970 üzenetére
Sajnos lesz annyi adat, legalábbis elméletben lesz, de már most 50 Mb a fájl, és lassú az egész, és még alig van benne valami
1 évnyi sportfogadás statisztika adatai.
#36972: akkor ezzel kapcsolatban még egy kérdés. Akkor inkább VBA-ban érdemesebb a képleteket írogatni, egy For-Next ciklussal?
-
p5quser
tag
válasz
Delila_1 #36956 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm.
Nem igazán tudom beszúrni, vagy nem ilyen formában kellene utasítani, vagy passz...
Az első munkalapon lévő gombhoz van rendelve ez a makró. Lefut, de csak azon a munkalapon, amelyiken futtatom a "debug" ablakból. Valamint az első munkalapon elszáll hibával, mert nem úgy néz ki mint a többi.Sub CommandButton2_Click()
'Kijelölés
ActiveSheet.Range("$A$1:$N$330").AutoFilter Field:=11, Criteria1:=">1", _
Operator:=xlAnd
ActiveSheet.AutoFilter.Range.Select
With Selection.Interior
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = 5296274
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With
ActiveSheet.ShowAllData
ActiveSheet.Range("$A$1:$N$330").AutoFilter Field:=11, Criteria1:="<-1", _
Operator:=xlAnd
ActiveSheet.AutoFilter.Range.Select
With Selection.Interior
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = 255
.TintAndShade = 0
End With
ActiveSheet.ShowAllData
ActiveSheet.Range("$A$1:$N$316").AutoFilter Field:=11, Criteria1:=">1", _
Operator:=xlOr, Criteria2:="<-1"
End SubEnnek a makrónak kéne lefutnia az összes munkalapon (kivéve az elsőt) a munkafüzetben, ha klikkelnek a gombra.
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #36887 üzenetére
Szia!
Gombon jobb klikk, Makró-hozzárendelés. A feljövő listából kiválasztod a megfelelő makrót, OK.
Na ez nem működött.Sőt nem lehetett új ActiveX gombokat kirakni sem.
AZ AGYAMAT ELDOBOM !!
Jelezte a win, hogy szeretne valamiket frissíteni (win, office ...). Nem szívesen, de engedtem. És láss csodát, mindenféle "trükközés" nélkül mostmár futnak a gombokhoz rendelt macrók -
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #36796 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy csak most írok, csak az ünnepek stb...
Szóval az információnak továbbra is elegendőnek kell lennie. valószínűleg rosszul fogalmazhattam meg a feladatot.
Megmondanád, hogy mi az, ami miatt nem elegendő az infó a megoldásra?Szerintem neked ez könnyedén megy múltbéli tapasztalatok alapján, szóval valahol a feladat elmagyarázásában lesz a probléma.
Köszi
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #36868 üzenetére
Szia Delila!
Kijelölöd a C oszlop formázandó celláit. A feltételes formázás a 10 legnagyobb értékhez=$A2>=NAGY($A$2:$A$100;10)
Amikor Apply-t nyomok akkor a beírt kódot átírja a kijelölt tartományra a C oszlopban. Igaz, mivel angol Excel 2007, a Nagy-ot átírtam Top-ra.
Az A oszlopban a vizsgált tartomány($A$8:$A$19;$A$22:$A$91)
és a C oszlop ugyanazon tartományát kellene színezni($C$8:$C$19;$C$22:$C$91)
köszi -
Csatravi
senior tag
válasz
Delila_1 #36845 üzenetére
Így is ilyet írt.
[kép]De ügyködtem rajta és ezekkel lett jó.
C2 képlete=HA(ÉS(NEM(HIBÁS(SZÖVEG.KERES(BAL(B2;1);"abcdefghijklmnopqrstuvwzxyABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ")));NEM(HIBÁS(SZÁMÉRTÉK(JOBB(B2;3))>0));HOSSZ(B2)=4);"";"HIBÁS ADAT")
B4 képlete
=HA(C2="HIBÁS ADAT";"";HAHIBA(FKERES(B2;$A$7:$B$17;2;0);"Nincs adat"))
Érvényes jó formátumú adattal
[kép]Jó formátumú de rossz adattal
[kép]Így jó lesz.
Köszönöm a segítséget ! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #36825 üzenetére
Szia!
Az a baj, hogy itt
ÉS(KÓD(BAL(B2;1))>64;KÓD(BAL(B2;1))<91)
hamis érték jön vissza, ha az első karakter szám (és persze a másik kódos képletnél is).
Ráadásul nem is ez okozza a bajt, hanem a HIBÁS függvény, amibe bele van csomagolva
Kicsit még megpróbálom ezt is csavargatni, de egyenlőre nem látom (lehet a fától az erdőt), hogyan lehetne egyszerűbben megoldani.Üdv.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Delila_1 #36818 üzenetére
Köszi, de gondolkoztam a makrón. Nem biztos hogy jó ötlet lenne a használata mert nem biztos, hogy akik használnák ott mindenkinél engedélyezve van a makró futtatása. Egyszerű tök laikus felhasználóknak is jó lenne úgy használni, hogy megnyit 4 karakter beír és kész. Ne kelljen engedélyeket állítgatniuk.
-
-
babuckoo
újonc
-
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #36787 üzenetére
Ennél jobbat nem tudok kirakni. Bejelöltem a fájlban, hogy az adott sorokra a képletnek NOK-ot vagy OK-ot kéne dobnia (I-oszlop).
Annyi, hogy az alkatrésznevek nincsenek benne a fájlban, meg a számok nem teljesen végig vannak kiírva, hanem csak az első 3 szám, de ezek teljesen irrelevánsak a feladat megoldása szempontjából. Ennél valósabbat felesleges beraknomA mintában 1-5 mélység van, nyilvánvalóan ahogy írtam is a képletnek csak a G és H oszloppal kell foglalkoznia. (Az A-F csak vizuális szemléltetés a jobb megértés végett.)
Valószínűleg valami tömbképlet fog kelleni, de nem értek annyira az Excelhez sajnos.
Köszönöm előre is
-
MikeAinsel
újonc
válasz
Delila_1 #36775 üzenetére
Köszönöm a választ, de sajnos az nem megoldás,
a lényege annyi lenne, hogy egyrész oszloponként különböző munkalap név van benne, lefelé megy a húzva másolás. Annyit szeretnék, hogy dinamikus legyen, tehát ha változnak a munkalapnevek akkor is müködjön, ezt pedig egy összefüz képlettel bemásolva érném el, de amikor megvan nem tömbképletként kezeli ezeket. Az elöző hsz-emben leírtam egy másik lehetséges megoldását a dolognak. -
CsoGe
csendes tag
válasz
Delila_1 #36754 üzenetére
Hali!
Ez azt jelenti, hogy egy gombhoz tudok több makrót is rendelni?
Amit tegnap írtál, az van most a gombhoz rendelve.
Ha ezt most hozzáteszem, akkor a számgenerálás nem fog menni.Egyébként ezt az üzenetet kapom:
http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/12/13/9142017_12_13_18_04_08_.pngKöszi,
Gergő -
CsoGe
csendes tag
válasz
Delila_1 #36747 üzenetére
Hali!
Lehetne még egy kérésem?
Van egy olyan lehetőség most ezzel a makróval, hogy valaki véletlenül lenyomja a gombot 3-4szer és mindig generálja lefele a számokat.
Be lehetne azt állítani, hogy a gomb megnyomása után 30 másodpercig ne lehessen a gombot újra megnyomni/ne generáljon újra számokat?
Lehet valami időzítőt belerakni?
Így elkerülhetném, hogy valaki véletlenül túl sok számot generáljon le.Előre is köszi a segítséget!
Gergő -
Sesy
aktív tag
válasz
Delila_1 #36711 üzenetére
köszi, hogy foglalkozol velem
ez így tök jó, de:
ezzel az a gond, hogy word-ben nem akarom/lehet definiálni a tulajdonságokat, mert azok építő anyagonként változnak... ez igaz például két vízszigetelő lemez esetében is, tehát ami tulajdonság meghatározza az elvárt teljesítményt A esetben nem biztos, hogy ugyanazok kellenek B esetben...
pl: egyik szigetelő lemeznek elvárt teljesítménye a max. nyúlás a másiknak nem, ekkor nem szeretném/nem lehet az elvárt teljesítmény között ez az érték, hiszen nem releváns...
ergo nem lehetnek fixen meghatározott tulajdonságok word-ben ezeknek is a hozzájuk rendel értékekkel együtt a word-ből kell(ene) jönniük...
-
Sesy
aktív tag
válasz
Delila_1 #36706 üzenetére
Szia!
Ha nem egy cellában van az összes tulajdonság, akkor az egész dinamikussága veszik el.
Mivel a különböző anyagoknak különböző elvárt tulajdonságai lehetnek. Van olyan amelyiknek csak 1 db de van olyan aminek mondjuk 9 db... Ha ezt nem tudom dinamikusan kezelni, akkor nem lesz "szép" a szövegAz lesz a megoldás egyébként úgy látom, hogy word-ben létre kell hozni egy táblázatot és annak a megfelelő celláiba kell beilleszteni a körlevél megfelelő elemét. Ez lehet akár több soros is, mert a táblázatban jól fog működni, és reményeim szerint a táblázat mérete dinamikusan is változik majd a cellában lévő sorok számának megfelelően...
Az is lehet még, hogy hagyom a fenébe a wordot és megkomponálom az egészet excelben
Ha körlevél nélkül tényleg nem lehet megoldani, hogy az excel egy TETSZŐLEGES cellája bekerüljön pontosan oda és úgy egy word dokumentumba ahová szeretnénk és az automatikusan változzon az szerintem nagyon nagy gond...
-
Sesy
aktív tag
válasz
Delila_1 #36680 üzenetére
Szia!
Áttanulmányoztam, de szerintem nekem nem erre van szükségem
A következőről van szó:
Van egy adatbázisom excelben, ami építőanyagok műszaki tulajdonságait tartalmazza soronként.
A sor első cellájában van az építőanyag neve, utána cellánként a tulajdonságok.Egy másik lapon a fenti listából kiválasztásra kerülnek az épületbe tervezett építőanyagok.
Wordben van egy sablon műszaki leírás váz, amiben az excelben kiválasztott építőanyagok tulajdonságainak kellene megjelenniük az adott pozícióban...
A végeredmény egy műszaki leírás lenne, amiben automatikusan változnak az építőanyag tulajdonságok, attól függően, hogy az excelben mi kerül kiválasztásra...
A dolog szépsége egyébként az lenne, hogy a kiválasztás excelben automatikus lenne, egy archicadből jövő állomány alapján ami tartalmazza a tervezett építőanyagok nevét.
Tehát röviden: adatbázis excelben, kiválasztás kritériumai archicadből kapott xls, végleges műszaki leírás wordben a kritériumok alapján kiválasztott tulajdonságokkal...
Előfordulhat, hogy meg lehet oldani a körlevél készítővel a problémát, de nem jöttem rá, hogy hogyan
Azt meg tudom csinálni, hogy a word-be beszúrom irányított beillesztéssel a táblázatom megfelelő celláját, aminek az értéke meg is jeleni, frissül is stb... de nem jó helyre kerül a beillesztett érték... valami oknál fogva tesz bele egy sortörést az első sor elé, és ezért minden új sorba kerül a sor elejére. Ha áthelyezem a beillesztett elemet máshová, akkor az első frissítés után vissza kerül oda ahová a program beillesztett, vagyis rossz helyre
-
p5quser
tag
válasz
Delila_1 #36660 üzenetére
Ha lehet, elmennék a falig...
Ha azt szeretném, hogy csak a kimásolt cella értékét másolja be az adott helyre? Mivel most a teljes cella formátumot beilleszti. Valami PasteSpecial-lal kisérleteztem, de aztán azt is elengedtem....Ha esetleg épp a körmöd piszkálgatnád...
-
toth_janika
őstag
válasz
Delila_1 #36650 üzenetére
Erre én is gondoltam, de a problémám az, hogy ezzel a fájl mérete ugyanúgy megnő...
Emellett van számos olyan információ a táblákban, amik nem kellenek... Az az igazság, hogy egy e-mailben küldhető fájl lenne a végső célom... És ezért gondoltam arra, hogy egy adatbázis kapcsolatos modellt használhatnék, amiből, csak "lekérdezem" a szükséges információkat... Vagy ez baromság??
Közben nézegettem a netet és találtam valami hasonlót, ami nekem kell.
-
glocker
tag
válasz
Delila_1 #36525 üzenetére
Igen, azt szeretném, ha a kérdéses cellák FORMÁTUMA szöveg lenne...
(most megoldottam azzal, hogy txt-be kiexportáltam amit kellett, onnan pedig egy irányított beolvasást végeztem szövegből... amelynek során konkrétan megadtam, hogy a beolvasandó oszlopok "értelmezése" Automatikus helyett legyen TEXT)
de azt szeretném, ha az EXCEL soha nem értelmezné (formázná) magától a szövegnek látszó text-eket számként... majd én megmondom, hogy mi a szám... ha arra kerül sor... nálam sokkal gyakoribb, hogy ez a "segítség" csak zavar...
-
ny.erno
tag
válasz
Delila_1 #36456 üzenetére
Köszi! Feltettem.
-
tzimash
őstag
válasz
Delila_1 #36436 üzenetére
Nem sikerül valamiért
A Userform kódján belül, ahol értéket kap (datum = DTPicker1) nincs gond, de amint meghívom a változót máshonnan, nincs értéke. Üres az MsgBox.
Option Explicit és a Public datum As String ott van.
Annyit változtattam, hogy nem DTPicker1_Change() a függvény, hanem OKButton_Click(), mert előző esetben, nem tudok pl egy hónapot visszalapozni a pickerben.
Van ötleted?
Bocs a kissé amatőr megfogalmazásokért -
tzimash
őstag
válasz
Delila_1 #36417 üzenetére
Most volt időm rá.
Szóval a DTPicker1 értékét beletettem egy "datum" nevű string típusú változóba (date típusúval is próbálkoztam, de azzal nem működött jól később), amit szeretnék használni a Userform-on kívül is, tehát valahogy globális változóvá kellene tennem.
Ebben (is) tudsz segíteni? -
Talala
senior tag
-
0P1
aktív tag
válasz
Delila_1 #36368 üzenetére
Bocs a késői válaszért. Excel 2016-ban ott van a MINIFS, MAXIFS, AVERAGEIFS, MEDIANIFS és egyéb feltételes aggregáló függvények tetszőleges számú feltétellel. Korábbi verziókban nem vagyok biztos.
Én már csak a CONCATENATATEIFS-et (vagyis inkább TEXTJOINIFS-et) hiányolom ...
-
BullZeye
veterán
válasz
Delila_1 #36377 üzenetére
Ez lesz az! köszönöm, még annyi kérdés, hogy a #HIÁNYZIK, mert van olyan termék ami nincs mindenhol, hogy lehet ignorálni, hogy azt üresként kezelje, és pl SUM is működjön?
=HAHIBA(képlet;0)
Ezt ismerem, használom, olyan megoldás kellene, hogy teljesen üresen hagyja azt a részt, mert 0 bekavarhat máshol.
-
maestro87
őstag
válasz
Delila_1 #36368 üzenetére
Nem tudom, hogy a VLOOKUP hogy működik Excel-ben, de Google táblázatban ez segített:
=ARRAYFORMULA( IFERROR( VLOOKUP(A2:A; SORT(A2:B; 2; TRUE); 2; FALSE) ) )
Működése: A SORT függvény növekvő sorrendbe (TRUE) rendezi az A2
tartományt a 2. oszlop szerint, majd a VLOOKUP függvény a rendezett tartomány első oszlopában keresi az A2:A értékeket és az első találatkor visszaadja a rendezett tartományban hozzátartozó 2. oszlop értékét ami a sorba rendezésnek köszönhetően mindig a legkisebb szám lesz. Az IFERROR meg az üres sorokat kezeli.
Mondjuk nem tudom, hogy a VLOOKUP miért működik tömbképletben, hiszen ez is egy értéket ad vissza, de működik. Lehet, hogy tartomány a visszatérési értéke és nem egy szám úgy mint a MIN/MAX függvényeknek? -
maestro87
őstag
válasz
Delila_1 #36363 üzenetére
Valahogy helyettesíteni kellene a MIN függvényt.
Itt egy megoldás (az IF-es válasz), de ez három oszlop közül keresi a legkisebbet minden egyes sorban. -
maestro87
őstag
válasz
Delila_1 #36358 üzenetére
Ez az, hogy nem működik itt a tömbképlet google táblázatban.
=ARRAYFORMULA( MIN( IF( A$2:$A = A2; B$2:$B ) ) )
Ha a MIN funkciót kiveszem, akkor kiterjeszti a képletet, de MIN-nel valamiért nem működik.
D2-ben a képlet. -
tzimash
őstag
válasz
Delila_1 #36336 üzenetére
Már majdnem jó, egy fontos paramétert elfelejtettem leírni a kérdésem felvetésekor.
Az E3-as cellának a gombhoz rendelt makró a futása végén ad egy 1-es értéket (amolyan alapértelmezett érték gyanánt, mivel legtöbbször amúgy is egyest kell beleírni, de vannak kivételek néha).Emiatt változik a cella tartalma... és indul újra a makró.
Ha nem állíttatom 1-esre az E3-at, akkor ott marad az előző érték az E3-ban, ez amiatt nem tetszik, mert ha ugyanazt az értéket kell oda beírnom egymás után, akkor nem változik a cella tartalma így nem fut le a makró -
Pakliman
tag
válasz
Delila_1 #36325 üzenetére
Ismerem ezt a dolgot, csak azt bátorkodtam jelezni, hogy nem a makró lesz az, ami a tényleges megoldást hozza az ilyen emberek ellen, hanem az, ha ráveszik valamilyen formában, hogy igenis vegye tudomásul, más is szeretne (muszáj
) dolgozni az adott táblázaton, figyeljen oda jobban.
Én is rengeteget szívok az ilyen emberek miatt, csak sajnos az feletteseim sz..nak rá
Volt olyan, hogy a munkahelyi gépén megnyitotta, aztán elment haza! (a gépeket általában csak hétvégére kapcsoljuk ki).
Ezért tettem OFF-ba a hozzászólásomat -
Pakliman
tag
válasz
Delila_1 #36323 üzenetére
Ez egy szuper megoldás... lenne... csak az a baj, hogy pont az ilyen emberek becsukják a laptopot stb. és a továbbiakban nem foglalkoznak vele.
Így viszont csinálhat bármit az excel, a munkafüzet bizony nyitva marad
Az automatikus mentés és kilépés vagy mentés nélkül kilépés viszont működhet felettesi engedéllyel (persze ezután jönnie kellene a renitens delikvens felelősségre vonásának). -
Fferi50
Topikgazda
-
0P1
aktív tag
válasz
Delila_1 #36277 üzenetére
Excel 2016-ban valóan ott van ez a funkció, (Adatok, Beolvasás/ átalakitás, ), de korábbbi verziókban Addin nélkül a Külső adatok átvétele menüpontban a Microsoft Query érhető csak el, ami gyakorlatilag PowerQuery/Beolvasás&Átalaktás elődje, de jóval korlátozottabb tudású és kevésbé felhasználóbarát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest