- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
heckbert
csendes tag
válasz
band1103 #5082 üzenetére
szóval szerinted DXVA-val dekódoljam, csak más kártyával? ezeknél nem szebb az ffdshow-val dekódolt kép?
nem vagyok AMD párti, igazából mindegy, de a 73PVM-S2H-ról ezt találtam: HDMI output wasn't rendered properly on our test displays, slightly sluggish performance ([itt találtam], és úgy látom ez nem is 8-as, 9-es széria csak 7100-as -
Magnat
veterán
válasz
band1103 #5046 üzenetére
Igen, talán arra tényleg jó, bár nekem a notimon még amikor csak 1 giga volt benne is tökéletesen mentek a moviek (igaz, csak 720p), pedig akkor nem volt kikapcsolva a swap.. pedig abban is csak 1 modul volt, ráadásul 333-as. De persze ártani nem árt a 2 giga, meg a 4 sem, csak az utóbbi szvsz már tényleg felesleges htpc-be.
-
tiop
tag
válasz
band1103 #5031 üzenetére
Arra gondoltam,hogy egyszerűbb a telepités ,beállítás meg ilyenek PL.most egy HDMI kábellel van összekötve a tv a pcvel és a hang is ezen keresztül jut oda.Tényleg ha 8500 karit vennék azt mivel tudom összekötni a tv-vel?Mert a mostani az nagyon kényelmes és jó!!
Vennem kell valami átalakítókat? -
bikmakk
tag
válasz
band1103 #4991 üzenetére
Na jó, azt aláírom, hogy nem definiáltam pontosan melyik processzorok(ok)ra gondolok, és persze, hogy nem terjeszthető ki minden processzorra. De azért szerintem ha ilyesmiről beszélünk logikus, hogy az épp aktuálisakról, mert a régieknél már oly mindegy, melyik szaggat be jobban
Másrészt tulajdonképpen mindegy, hogy 3% vagy 13% a processzor terhelése. Annyira amúgy sem célszerű kicentizni a rendszert (hacsak nem kényszerít rá valami), hogy hú, ez még 93%-os terheléssel fogja vinni, mert lehet hogy az aktuális konfigurációval az inkább 103% lesz... (Nem is tudom minek oktatom itt a népet, aki új, az úgysem fog visszaolvasni
)
De ha valaki a hozzászólásom alapján P3-s HTPC-t épít 1080p-s filmekhez az meg is érdemli tulajdonképpen, nem azért mert gonosz vagyok, hanem mert aki már ennyire nem ért hozzá, az jobb ha inkább kulcsrakész megoldást vesz, már csak a saját biztonsága érdekében is
-
bikmakk
tag
válasz
band1103 #4987 üzenetére
Na ne mondd már, hogy Te abból azt olvastad le, hogy az AMD-k teljesítménye jobb
Ez most pont nem volt jó összehasonlítás, mert olyan mintha azt mondtad volna, hogy a Balaton azért mélyebb mint a Bajkál tó, mert tetszőleges mélységbe mutatva mindig tudsz a Bajkál tavon olyan mélységet mondani ami közelebb van a vízfelszínhez.
Sarkítva: bármilyen AMD-t választok mindre azt mondod hogy Pentium I és már nyertél is
De fordítva már nem működne a dolog: ha én mondok egy tetszőleges Intelt nem mindnél tudsz mondani jobb AMD-t és és ha pedig Te mondasz egy AMD-t akkor bármelyiknél lehet jobb Intelt mutatni. Ebből a szempotból legalábbis. (És ha valamit mindkét irányba igazolok az már a matematikában is bizonyításnak számít
)
Plusz egy szóval sem mondtam hogy az Intel jobb lenne, csak azt, hogy ha félretesszük az árat ás a MHzeket és csak azt nézzük %-ban melyik processzor van kevésbé kihasználva HD lejátszás közben, akkor Intel a válasz. Ebben jobb, nem abszolut jobb. Ki-ki a saját igényei szerint választ, az egyéb célok alapján, teljesen mindenre kiterjedően nem is lehetne jobb gyártót választani, az egyik ebben jobb, a másik abban, itt most azért írtam a HD lejátszásról mert ez egy HTPC-s topik.
Egyébként pedig ki mondta hogy elmúltam 10 éves
-
-
mexel
veterán
válasz
band1103 #4967 üzenetére
+ radi8tor1-nek is válasz
Mindent úgy csináltam ahogy kell, én is MPCHC-t használok + Haali Media Splittert. Mielőtt ezt a kártyát megvettem, (4350) a 8800gt-m szinte mindent vitt, kivéve 1-2 dolgot, és ott 1-3%-on ment a cpu 720p-s filmnél, 1080p-nél pedig szerintem 10% alatt. Az ati oldaláról én is leszedtem minden drivert ami kell, azt hiszem azokat amiket te is írtál (a legújabbakat), ennek ellenér van egy-két film amit az ati nem visz dxva módban, hanem a coreavc indul el (ha letiltom akkor nem is megy a film), ugyanazokat a filmeket az nvidia viszont csont nélkül hardveresen(dxva) módban vitte. Hiába próbálgatok bármit állítani (nem mintha sok mindent lehetne), sajnos a prociterhelés sem megy le olyan alacsonyra, és nem is visz mindent, ahogy sok ati-s írta sajnos. Azt hittem, hogy ez a kártya még azokat a filmeket (és mpeg2-t) is viszi, ami az nvidiának nem tettszett. Úgy néz ki tévedtem. Most keresek majd egy 8400-es nvidiát és kipróbálom azt is.
A kártyámon 256mb ram van, az számíthat valamit? Szándékosan nem vettem 512-est. -
mexel
veterán
válasz
band1103 #4937 üzenetére
Szia! Látom 4550-et használ HD tartalmakhoz. Én eddig Nvidia 8800-at használtam erre, és azt olvastam mindenhol, hogy az ati UVD2.2-je fejlettebb, több mindent lejátszik, nem annyira ragaszkodik a "szabvány"-hoz. Vettem egy 4350-et, és sajnos rosszak a tapasztalataim. Talán kevesebb filmet tud hardveresen lejátszani (dxva) és a prociterhelés is nagyobb ugyanazon filmeknél. Kell valamit még telepíteni az ati-hoz, vagy a driverében van az avivo? A control centerben megjelenik az avivo, és sok filmet játszik is hardveresen. Az ati "ennyit" tud? Akkor jelenleg jobbnak tűnik az nvidia, de még tesztelem. Bosszús vagyok mert azért vettem ezt a kártyát, hogy jobb legyen filmre mint a 8800gt.
-
dezs520
senior tag
válasz
band1103 #4956 üzenetére
Ne haragudj,nem személyre szabott volt a mondani valóm,de sajna ez nagy általánosságban így működik,és valóban,a nevem alatti besorolásra gondoltam!
Én nem tartozom semeik táborhoz,mégis kicsit az Intel felé húzok(tudom kicsit ellentmondásos)erősebb,stabilabbnak gondolom.
A gép természetesen nem játékra kell,de mint mondtam nem szeretném kicentizni az erő háztartást.
És ne gondold,hogy "hiába pofásztunk ennek a kis fa..nak,hiába járattuk a pof..."mert igazán hasznos dolgokat,érveket vonultattatok fel,amiket nagyon köszönök
És még 1× elnézést a kirohanásomért... -
dezs520
senior tag
válasz
band1103 #4939 üzenetére
Vicces dolgokat írogatsz te nekem(de legalább írtál)Nem igazán értem,hogy mire írtad hogy a keresőt használtad...ha visszaolvastál volna,akkor látnád,hogy ezen már túl vagyok,sőőőt még a "gugli a te barátod "on is(van aki eszt írta)tehát már mindenen túl vagyok,és legvégső estben fordultam hozzátok,és azért legvégső,és nem legelső,mert némeik emberke 1-2 1gyszerű kérdésre olyan bunkón tud válaszolni,mintha Ő szarta volna a Spanyol...és mindez azért mert a nevem alatt az látható ami.
Az összeggel is tisztába voltam meik milyen árban van,mint már írtam az ártol független véleményt szerettem volna,és egy teszt számomra nem elég,szerintem te is jobban örülsz 1-2 felhasználó saját szavainak...
A teszt szerint az Intel jobban szerepelt,és lehet drágább,de a hozzá való procibol(Core 2 Duo) származó plussz,majd kárpótol.
Köszönöm a segítséget -
balkoger
tag
válasz
band1103 #4892 üzenetére
band1103=Igen igazad van volt egy kis elírás, de olyan rég láttam a dobozát
Van rajta D-SUB monitorcsati, meg s-video, Én egy 32" Samsungon és egy 40" Sony-n próbáltam ki, tökéletes volt a kép is full hd-s felbontásban is ( a Sony full hd-s)!!!!!!bikkmakk= Lecseréltem én is a bordát (az északi híd) egy zalman-ra és megtámogattam egy 8 cm-es hűtővel, mert a 4cm az hangos volt. Beraktam egy Modecom feel 202-es mini itx házba, szinte hangtalanul működik!
tothl #4895= van rajta alaplapi spdif csatlakozó én is ezzel kergetem ki a dts hangokat
funkygee #4901 Nem kell hozzá linux distro, mert win alatt is fut rajta a full HD-s film is !!!! Egyébként én kipróbáltam az ubuntu 8.10-et, de szívtam a core avc -vel , pen-ről is tökéletesen fut, csak a gyors pen is lassúnak tűnik akkor inkább laptop hdd.
band1103 #4904= A d-sub-on tökéletes minőségben "kijön" a kép a FULL HD-s (nem tesco gazdaságos) TV-én is. Ezt egy Sony Bravia 40" 4500-as 100hz lcd tv-vel próbáltam 1920x1080-as felbontásban amit nem nevezhetnénk gagyi kategóriának.
Nem akarok senkit meggyőzni azzal, hogy ilyen lapot vegyen, a szándékom csak az lenne, hogy senki se gondolja azt, hogy egy 3ghz procival, meg egy nagy videokártyával lehet csak htpc-t készíteni!
Természetesen a hdmi kivezetés nekem is hiányozna, ha a tévémen nem lenne d-sub, de akinek a tv-jén van és nem akar játszani, szereti a csendet és nem mindegy a fogyasztás annak lehet ez a lap alternatíva! -
bikmakk
tag
válasz
band1103 #4897 üzenetére
A D-SUB tudtommal bírja a magasabb felbontásokat is gond nélkül, ez a csatlakozótól és a kábel minőségétől függ. És a mi LG-nken pl. van D-SUB is
Bár az "csak" HD-ready. És mintha valaki pár hozzászólással lejjebb mintha említést tett volna arról hogy nem mindenkinek van sok pénze, és van aki csak részletre tud tv-t venni
Szóval ez a lap nyilván nem azoknak van akik zsebből megvesznek egy Full-HD tv-t (ez már nem célzás), hanem akik spórolni akarnak, és valljuk be egy szép képű HD-ready tv-re sem mondható jóindulattal sem, hogy nem kerül sokba. (Egyébként nyilván van némi különbség, de nekem nem érne meg 100+ ezret hogy Full-HD legyen, de ez már nem ide tartozik.) A saját topikjában azt írja az úriember, hogy ugyan néha felment 90%-ra is a proci terhelése, de vitte a Full-HD filmeket is rendesen.
Tehát HD-readyre bőven elég ez a lap, plusz abba az egy PCI slotba esetleg bele lehet tenni egy tvtunert, vagy ha nem kielégítő az az audio ami rajta van, akkor egy hangkártyát.
Kevés pénzből ilyen pici PC-t építhet az ember, csak ne várjon tőle utána túl sokat
-
tothl
addikt
válasz
band1103 #4885 üzenetére
Már nincs meg az a 3700+, átálltam core2 duora, azok jol viszik nagyon az 1080p -t izombol. Igazabol Az X2 -t nem ismerem annyira, ha azt mondjatok az 5200+ siman megbirkozik izombol az 1080p -vel + akarmilyen hangsavval egy 780g -s alaplapon akkor azt veszem meg, arban eleg jo. A masik jeloltem a phenom, az mar szinte core2duo-s teljesitmenyt ad. Intelben nem nagyon talaltam mATX -es alaplapot sem megfelelot.
A mostani asztali gepem tokeletes a celra, E8400 + ati 3870, csak az kell masra is, es utalom mindig cipelni a nappaliba meg vissza.
Egy pofas mATX-es hazam van, erre nem koltenek, RAM-om van pluszban es tapom is, vinyo ugyszinten, ezert gondoltam egy "olcso" HTPC megoldasra esetleges Popcorn vasarlas helyett. Egy Amd chipsetes megoldas pont jo lenne, ha eleg az x2 5200+ akkor meg plane. Lenyeg, hogy ne vergodjon tehat 50% procterheles korul legyen az 1080p. -
Versus82
aktív tag
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #4850 üzenetére
Már az UVD-nél kiderült, hogy dezinformációban és információhiányban profik
Itt van 5050e, de a 4050e hiányzik
Versus82: Nekem a 4850e alapórajelen 4 GB memóriával napi munkára is bőven elég, pedig a legtöbbet használt fejlesztőeszközt csak virtualizálva tudom futtatni. A gyári hűtő helyett szerintem vegyél rá egy heatpipe-os darabot, mert a gyári az én fülemnek kicsit hangos nem terhelt állapotban is. Én a fél éven belül esedékes Deneb upgrade miatt egy Scythe Ninja 2 megérkezésére várok, az biztosan lehűti ezt a procit
-
Versus82
aktív tag
válasz
band1103 #4847 üzenetére
köszi mindkettőtöknek
ok,máskor keresek
az általad linkelt alaplapot sehol nem találom... valami helyet+árat tudsz?
az integrált hd3200 kevés lesz, és félek az 5050e sem lesz elég, és beszaggat majd az 1080p-s videó... mondjuk akkor még vehetek bele egy erősebb hd kártyát nem? (már 10e környékén is elég jók vannak)
-
Versus82
aktív tag
válasz
band1103 #4824 üzenetére
köszönöm. végül is az alkatrészek amik kellenek bele megvannak kb 70 ezerből. a neheze a normális htpc ház kijelzővel+távirányítóval... az imon 25 ezer, egy ház min. 20 e, egy táp 10e. ha meg olyat veszek amiben egybe megvan minden az meg még drágább... tudtok valami olcsó házat ajánlani? (vfd-s távirányíthatós)
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz
band1103 #4784 üzenetére
"Nos ha a proci max csak 30%-on megy akkor a cpu ventije leáll és csendesebb lesz a konfig. De te ezt nem értheted hisz projektorral nyomod tehát neked nem számít a zaj de sok embernek igen." - a tápventi akkor is menni fog úh nem oszt, nem szoroz (ok, ha egy Prescott magos géped van, annak lehet hangosabb a hűtője, de a mostani cpu-knak még a gyári ventije sem hangosabb egy átlagos tápnál)
"Na én pont ezért gyúrtam gyúrok az UVD2-re, és szvsz nem, vagyok egyedül akik bérből és fizetésből élünk és nem projektorral nyomulunk csak valami olcsó LCDTV-vel azt is 24 havi részletre. Közben a családot pedig etetni, öltöztetni, iskoláztatni kell." - örülnék, ha abbahagynád a személyeskedést, tudomásom szerint én sem kóstolgattalak eddig. 1ébként meg lennél lepve, ha megtudnád, h valszeg kevesebbért vettem a projektort, mint te az lcd tv-det. (5 jegyű szám)
"Én most 100%-ban tudok az UVD2-re támaszkodni és a tendencia marad mert a releaser csapatok is maradnak most már a DxVA komp. kódolásnál és ez addig fog kiváló képminőséget produkálni ameddig nem jönnek az UHD filmek (kb 10év)." - Igen, talán most már tudsz az uvd-re támaszkodni, a cpu-k meg hány éve tudják a hd-t dekódolni, 3-4? (igaz, én csak 720p-ben gondolkodom, nem mindenki engedheti meg magának a 1080p-t) Akinek meg annyira számít minden forint, vesz 6-8 ezer forintért egy 1 magos P4-es cpu-t használtan, és 720p-ig nincs akadály ... nem kell ahhoz uvd2 kompatibilis vga.
"A kapható igen de ez azt jelentené hogy venni kellene bele, de minek vennék új cpu-t ha a feladatnak bőven elég a mostani is? Hiszen a releaser csapatok is maradni fognak a DxVA -s kódolásnál." - jah, vagy vehettél volna egy új cpu-t (720p-hez új sem kell, elég egy 3-4 éves) és maradhattál volna a régi vagy alaplapi vga mellett ...
"Ez mind nagyon szép és jó de félreértetted a cikket! Nem a 1080p-s filmekről szól a cikk de te mégis erről beszélsz. A cikk az 1080-p kijelzőkről szól! Vagy úgy gondolod hogy nincs értelme 1080p-s filmet nézni 720p-s kijelzőn? " - igen, úgy gondolom ... kipróbáltuk ismerősnél, még full hd tv-n _sem_ látszott a difi a 720p és a 1080p Planet Earth között ... le volt töltve két felbontásban ugyanaz, a 720p pont fel volt méretben, mint a 1080p ... 3 méterről senki nem tudta megmondani, h melyiket nézzük... persze ha fél méterről nézed, talán észreveszed, de nekem telik 3 méteres szobára :-)
-
Magnat
veterán
válasz
band1103 #4767 üzenetére
Szia,
igen, ez a cikk tényleg azt írja, ebben a mondatban:
"UVD2 is implemented in the Radeon RV7x0 and R7x0 series GPUs. This also includes the RS7x0 series used for the AMD 700 chipset series IGP motherboards."
Csakhogy a link, amire hivatkozik a "AMD 700 chipset series" mondatrésszel, pont az a cikk, amire hivatkozva állítottam én, h csak +-t tud. Szal kicsit olyan, mintha a cikk szerzője nem olvasta volna végig a hivatkozott cikket, vagy azt időközben módosították.
De ahogy mondtátok, tényleg nem lényeg az egész, sőt, ahogy már jeleztem is, kicsit hype-nak érzem ezt az egész UVD dolgot ... pontosan mire jó? Ha van egy htpc-m, akkor én azt elsődlegesen filmnézésre akarom használni, tehát nem nagyon izgat, ha közben a cpu terhelés 40-50% (de még nem is lenne annyi), mert pontosan az a dolga, h dolgozzon. Egyedül ott tudom előnyként értékelni (eltekintve attól a pár speciális esettől, amikor két kijelző van a gépen, az1iken vki nézi a moviet, a másikon meg más vki mást csinál a géppel), ha vkinek olyan gyenge a cpu a gépében, h az nem bírná el a hd tartalmakat ... csakhogy mivel sokáig (még most sem teljesen) nem lehetett 100%-ban az UVD-re támaszkodni, így mire 100%-os lesz a megbízhatósága (még ha ez nem is az ő hibája), addigra a legratyibb kapható proci is régen fogja tudni dekódolni a 1080p-s (aminek a közhiedelemmel ellentétben nem sok értelme van) moviekat is.
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #4767 üzenetére
Az általad linkelt Wikipedia oldalon (én is innen vettem az információt) tavaly decemberig még UVD+-ként volt feltüntetve a 780G/790GX páros.
Én az AMD oldalának szeretnék hinni, csak ehhez fel kellene vinniük a specifikációkhoz a korrekt információkat
Szerintem zárjuk ezt a témát azzal, hogy ha valaki talál korrekt UVD/UVD2/UVD+/UVD2.2 leírást/összehasonlítást hivatalos AMD-s forrásból, akkor kérem, linkelje be ide (főleg az utolsó kettő érdekelne, mert az első kettőről van egy-egy whitepaper). Addig meg "tudatlanul" élvezzük az UVD/AVIVO HD előnyeit
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #4760 üzenetére
Azért az nevetséges, hogy az UVD verziójára vonatkozó információ az AMD oldalán nem található meg.
Én csak azért találkoztam eddig egy problémás videóval, mert főleg sorozatokat nézek. Ott ugyanaz a 3-4 release team készíti az mkv-kat, ők pedig korrekt levelt állítanak be (nemrég kíváncsiságból megnéztem néhány fájlt). Ha meg mégsem, akkor a sorozatoknál szokásos 720p miatt az sem jelent túl nagy problémát
Az MPCHC mellé Vistára csak azért raktam fel hetekkel később a Vista Codec Package-et, hogy legyen a WMV-ken kívül a többi videónak is előnézeti képe ...
-
wassermann
addikt
-
dqdb
nagyúr
-
Magnat
veterán
válasz
band1103 #4675 üzenetére
Jah, nekem meg ez rémlett: "Radeon HD 3450, az egyetlen, amellyel jelenleg üzembe helyezhető a Hybrid CrossFire" - ez a 3450 képaláírása, de tényleg mind1 :-)
Mod: aki nem látta volna a címlapon, ontopik cikk
-
beencee
őstag
válasz
band1103 #4659 üzenetére
Világos, nyilván tekintsük ezt egy olyan (nyilván sántító) hasonlatnak, amelyet mindenki megért, mint gyakran emlegetett témát. A tapasztalat pedig teljesen olyan, mint, amit leírtál.
A legtöbb általam látott touchscreen D-Sub+USB (monitor+touch felület) csatlakozó felülettel bír.wassermann
A rend kedvéért a DLNA (és nem DNLA), azaz Digital Living Network Alliance egy olyan szövetség, amely próbál szabványajánlásokat megfogalmazni az otthonokban használt elektronikai eszközök összekötésére. Ehhez megpróbál minél több gyártót a sorai között tudni és elérni, hogy ezek a gyártók alkalmazzák ezeket az ajánlásokat. Tehát nem szabvány és egyáltalán nem protokoll, de iparági szabvány még lehet belőle...
Egészen jó (magyar nyelvű) írás erről itt. -
kojak007
csendes tag
válasz
band1103 #4656 üzenetére
ohhh neviccölj mán...én kérek elnézést a kérés/kérdés mindenkihez szólt és megköszönöm, ha minnél többen írják le a választ..
VGA-ban a cikk szerint csak a 3450-nel tud hybrid graphicselni...vagy minimum azzal és annál erősebb ATIkkal is ugyanúgy?
HDMI és HDTV kimenet közül melyik a jobb nekem? mert két féle típus van a piacon vagy csak egyik vagy csak másik csati van a kártyán...a hdmi-t már ismerem...a másikról most olvastam először...
és te a foxconnba milyen infra vezérlést pakoltál és hova? tényleg be kell áldoznom a dvd/blu-ray író helyét? vagy a kártya olvasóét?
Bencee: akkor ezek szerint elég kivennem a jelenlehi gépemből az exbrutál videokártyát és megpakolnom sok sok HDd-vel és hálózatba kötni a HTPC-vel és csókolom?
mindenki: Milyen Vista kell nekem? 32bit? 64bit? milyen változat home, ultra, vagy mittoménmikvannakmég..?
Beencee: a touchscreenes linkben a képek már nem láthatóak...lehet ezeket megtekinteni máshol?
-
kojak007
csendes tag
válasz
band1103 #4616 üzenetére
huhh srácok döbbenten állok az aktív segítőkészségetek előtt!!!
egy bajom van csak, hogy a felénél elvesztettem a fonalat...
leszűkítve a szélesedő nyitott kérdéseket...
ha jól látom két megoldás van, ami három
1. Média lejátszó + szerver gép/vagy NAS
2. pici HTPC (nem kell több vinyós) + szerver gép/vagy NAS
3. WD TV + USB HDD
szóval a szerver/NAS gépnek az eltávolítása megoldható lenne sztem. Persze attól függ, hogy az arhívált Blu-Ray és DVD filmek nézéséhez elég a Wi-fi hálózati kapocs vagy patch kábellel kell összeköttetésbe lennie a média lejátszóval?
kérdéseim:
1. Alex91 a "4603"-as írásodban azt írtad, h ha az erősebbet veszem akkor tovább jó lesz és másra is használható...mire gondoltál, h másra? játékra? vagy h más formátumot arhíválok rajta? mit lehet még csinálni a NAS-szal?
2. Ez a WD TV szimpi. kicsi és designos. Semmi köztes perifériával nem lehet hálózati kommunikációra bírni a kis dögöt egy szerver géppel? Ez tudná olvasni a Blu-ray/HD formátumot is (MKV) és az ISO-s DVD formátumot is? több ilyen USB-s HDD dobozt nem lehet rákötni bővítés céljából?
3. BUTA kérdés következik: egy valamit nem értek: a HDD-n ott figyelnek mondjuk az ISO-ba betömörített DVD-k, vagy MKV-s HD filmek. Egy ilyen média lejátszó hogyan tudja ezt illabereknádakerek beolvasni és játszani? ez egyszer egy mountolást jelent betöltést és lejátszást... és mind ezt hálózaton? és honnan tudja hogy mi hol van? elóször be kell importálni a saját filmkatalogizáló adatbázisába?
4. még valami ugye ezekbe a WD TV-Popcorn-DVICO ezeknek saját (úgymond beégetett) oprendszerük/kezelőfelületük van. Ezek gondolom sokkal rugalmatlanabbak mint egy HTPC. Viszont gyorsabbak is? gondolom itt nincs boot idő stb...
Én valami olyanra gondoltam, h bekapcsolom a TV-t, meg a front gépet (ami jelenesetben egy média lejátszó) és pikk pakk egy menüben találom magam, ahol távkapcsoló segítségével bemegyek a film adatbázisba, szűrhetek akár (mint egy nokia teló telefonkönyvébe mondjuk) vagy rákereshetek egy filmcímre. rábökök egy OK-val a filmre és megy a moviezás.
A DVD-nek sztem egy nagy előnye van....nem is a menü illúziója, hanem az, h ha akarom berakom a magyar hangot, de ha akarom nyomom eredeti angolllal, vagy némettel vagy orosszal, feliratot váltok..stb...
Ezt a HDD kapcsolgatós szitut nem igazán láttam át...de sztem első körben a villanyszámlával ne foglalkozzunk...
Viszont valami windowsos gépre amúgy szükség lesz passzívként, h rátölsem a dolgokat a HDd-re, módosítgassam a dolgokat....
Azt is hagyjuk ki hogy van a HDDnél is adat vesztési kockázat...ez tény...ezt én is számítsába vettem...ez valóban egy nagy kockázat...mert nagyot lehet bukni egyszerre...de a DVD-k meg szépen lassan de biztosan elkopnak...
Még mindíg nem vágom h mit kéne választani az én esetemben... látom nem olyan egyszerű ez a dolog... lehet, h túl nagy fába vágtam a fejszém?
-
Magnat
veterán
válasz
band1103 #4611 üzenetére
Mivel a 3.5-ös rackek saját táposak, így nem hiszem, h gond lenne egy hubbal összehozni őket, de mivel a mostani deszkákon általábn van 8-12 usb is gyakran, így még elvileg az sem kell hozzá. Keresgélni meg nem kell, bekapcsolja mind a 4et, amikor filmet néz, a hang meg a rackek ill a kábelek elhelyezése lehet inkább probléma ... még össze is lehet mountolni 1 drive alá a 4 vinyót.
-
Alex91
félisten
válasz
band1103 #4607 üzenetére
Lehet, de akkor lesz egy relative nagy haz. Ha kis fogyasztast is szeretne, meg gigabit LAN-t, akkor egy Atomos lappal, gagyi hazzal kijon 30-35k-bol a gep HDD-nelkul, de ebbe nem tesz csak 2 HDD-t. (Tudom, Win-t ugyse venne, de az is min. 20k. FreeNAS ingye lenne, es jo is, inkabb ez ra.)
-
tcsoka
csendes tag
válasz
band1103 #4591 üzenetére
Koszi a gyors valaszt. Szoval erdemes lenne bovitenem. Sajnos ugyis epp gondban vagyok, mert ehhez a konfighoz egy atx-es asus lapom van, es nezegettem millio hazat, de sajnos olyanba ami beleferne a tv allvanyba a tobbi kutyu melle, nos akkora haz csak mikro atx-es lapot enne meg. Szoval most nem tudom mit csinaljak, a gaz hogy itt van egy komplett konfig ingyen es nem igazan szeretnek most arra is kolteni. Vennek valami kis silverstone hazat es kesz, de sajna most az alaplap kozbeszolt. Szoval oszinten szolva nem tudom mit tegyek. A gaz hogy van a sst-nek egy kisebb haza ami benyeli a nagy atx lapot, de abban csak 1 vinyonak van hely, asszem az lc04-es haz ez. Ez most talan eleg is lenne, de kesobb szeretnem fejleszteni esetleg es akkor meg kukazhatom a hazat.
-
Alex91
félisten
válasz
band1103 #4594 üzenetére
Epithet is egyet, de az se lesz olcsobb...
De indulasnak inkabb ez: Synology CS407e Cube Station
Bar ezzel jarna talan a legjobban: Synology DS408 Disk Station
E vesz hozza egy ilyet: Popcorn Hour NMT A-110
Vagy ezt kivaltja egy hazibarkacs HTPC-vel... (De ez se lesz ennel olcsobb. de teny, hogy sokkal rugalmasabb rendszer.)
-
band1103
őstag
válasz
band1103 #4594 üzenetére
Viszont lehet olcsóbb 2 db 2 HDD-s NAS. Hallottam olyanról hogy valakik csinált erre egy külön fileserver gépet, és sokkal olcsóbban jött ki mint valami NAS-al de nem volt a szoba fénye azt biztos. Ő is eldugta a dolgozószobába és Wi-Fi eléréssel oldotta meg a 6-12 HDD-s fileservert.
-
zodo
nagyúr
válasz
band1103 #4532 üzenetére
Mindkettőtöknek ígaza van saját állítását tekintve.
radi8tor1 melegségről csak annyit,hogy van egy Chieftec HPC-420-302-DF-m ami kb. ugyanakkora hőt bocsát ki magából.
Különben meg nem érint ez a téma ,mert ha egyszer lesz szerencséd egy ilyen ház felépítését feltérképezni akkor majd láthatod,hogy max. a hdd + memória páros fűti a házat. Ezt a témát ,pedig hadjuk meg a táposoknak.
Szép napot! -
zodo
nagyúr
válasz
band1103 #4529 üzenetére
Tiszteletem
, mert a tápos topikban sokan lehurrogtak,hogy ilyen elavult tápra bízom a vadi új konfigom. Ez a fajta még halknak mondható és még mindig tökéletessen végzi a dolgát.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
band1103 #4502 üzenetére
Jó,de én most rakom össze,és olcsón akarom megúszni,szóval megelégszem ennyivel.
Még annyi,hogy aerocool m40 ház(már el lett döntve,hogy ez lesz
)+GA-MA78GM-S2H+4850e párosítás esetén elég a box-os proci hütője?Jól hűt?Nem hangos?
Nem lesz most még külön videókártya.
A házban van elvileg egy 12-es venti+lehet még berakni 3db 8-as ventit.
Egyelőre csak a 12-est és a prociét használnám,elég?Illetve kell rá hütőborda?Vagy esetleg az is jár hozzá(én naiv)?
-
Whito
csendes tag
válasz
band1103 #4421 üzenetére
"de a Vistában még mindig vannak bizonyos kódolású HD Rip-ek amiknek a HW-es lejátszása gondot okoz bármely lejátszóval beállítva."
Wow! De jó, hogy meg lehet oldani, hogy csak bizonyos filmeknél nem megy a HW lejátszás. Nálam az a helyzet, hogy gyakorlatilag csak h264-nél megy.
2 napja megvan végre a régóta várt passzív HD 4550 kártyám. A korábban, a 4293. hozzászólásban említett, innen-onnan összeszedett 1080p tartalmakkal, kodek és lejátszó kombinációkkal játszadoztam. Gyakorlatilag az 5 filmből csak 1 esetében sikerült HW támogatást előcsalogatni, amely elég nagy csalódás egy olyan kártyától, amely célközönsége a HTPC piac.
Tudom, hogy sokszor volt már leírva és össze is gyűjtöttem az utóbbi 200 hozzászólásból az ide vonatkozó hozzászólásokat, de mégis kérdezem a szakértőket, hogy az említett hozzászólásban leírt filmek közül melyik esetében kellene működnie a HW dekódolásnak és milyen beállításokkal?Kissé szomorú vagyok, hogy 5 teljesen vétetlenszerűen talált filmből 1 esetén van HW támogatás. Mi rontok el? Rossz a kiválasztás és pont azt az 5 videot sikerült tesztelnem, ahol nincs támogatás, de minden más video esetében van?
Tudom, hogy manapság a "warez" gyártók azért tudják, hogy hogyan kell "jó" h264-et előállítani, hogy működjön a HW dekódolás, de nem mindig és mindenkinek "olyan" forrásból vannak a videóik. Csalódott vagyok egyelőre, mert úgy érzem, hogy a HDMI kimeneten kívül nagy haszna nem feltétlen van egyelőre egy ilyen HTPC-be szánt kártyának.
-
Scoobyka
addikt
válasz
band1103 #4413 üzenetére
vista alatt,de már annyit babráltam,hogy vmikor elő se jön.....azonban a24hz-es lejátszásánál még akadnak gondok...legfőképp fullhdripeknél.....valamikor a hang siett és elcsuszik vmikor meg a kép döcög amikor pásztáz a kamera....ez igen hosszú idő míg belővőm tökéletesre.....
vidkártyán 24hz....médiaplayerclassicban meg fullnézetben a 1920*1080 32bit 24hz-et válsaztom valamint kimenetnél az EVR custom re raktam és a direct3d-nél bepipáltam...akkor nincs ilyen zavaró rész azonban az alsó sáv eltünik.....töbnnyire ez a beállítás jó a full-hd riphez.....valamikor azonban nem az igazi....
akinek esetleg van hasonló konfig: 4850e+gigabyte ga-ma78g deszka 2giga kingston 800-as ram....az elmondhatná....hogy vista alatt milyen kodekeket rakott fel fullhd videókhoz...
nekem most csak egy mediaplayerclassic homec. van fent....valamint egy bs.....mindent visznek dxva is bekapcsol proci 5-10% körül...de a a képen van még mit dolgzoni....a filtereknél vmit ki kell kapcsolni vmit meg be...semmi kodeket nem raktam fel.
-
wassermann
addikt
-
wassermann
addikt
válasz
band1103 #4340 üzenetére
690G nincs portside memóriája és emiatt visszafogja a CPU-t:
(látszik, hogy az IGP totál ugyanott kotorászik ha memória kell neki, mint a CPU):
"... AMD uses an optimized unified memory architecture (UMA) design, and all graphics memory is shared with system memory. For our tests, we found 256MB to be the sweet spot, as performance seemed to be degraded with 512MB or 1GB graphics memory, especially under Vista where the base memory requirements are significantly higher than XP. This may end up being different depending on implementation, but we will stick with the 256MB recommendation..."
Ime a 780G sideport memóriával ( itt a rendszermemóriát már be sem rajzolták, mert az a CPU-hoz csatlakozik):
-
wassermann
addikt
válasz
band1103 #4335 üzenetére
Tapasztalat, hogy a sideport nemcsak játékokhoz jó, mert ha az integrált videó a rendszermemóriát használja mindenhez, a memóriahozzáférések idejére blokkolja a teljes rendszert: akármilyen gyors is lehet a procid, amíg az integrált videó a memóriában kotorászik, ő ilyenkor bizony "lóbálja a lábát"... : ))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti játékok OFF topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Spórolós topik
- Építő/felújító topik
- Ford topik
- Házimozi belépő szinten
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest