Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Google Pixel topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
kojak007
üzenetére
Szia,
csak általánosságban pár dolog, ezek 1 része saját tapasztalat, egy részét csak olvastam vagy hallottam:
-g-s wifi tuti nem elég hd source átviteléhez (kódolva legalábbis) n-est nem próbáltam, de majd vki mindjárt jól megmondja azt is.
-az mkv az nem blueray formátum, a rokonság össz-vissz annyi köztük, h általában mkv containerbe hd filmeket szoktak pakolni és a blueray is hd ... de tök más tészta a kettő. (na jó, még annyi, h a hd filmek egy része blueray rip)
-az mkv mint írtam, egy container, tehát ugyanúgy lehet benne több hangsáv ill felirat, mint a dvd lemezeiden, szal ez ne legyen probléma (1ébként aviban is)
-ha mégis a htpc mellett döntesz, akkor sem kell aggódni a gyors indítás miatt, több ismerősöm használja úgy a htpc-jét, h csak el van altatva, és távirányítóval egy pillanat alatt fel lehet éleszteni, tehát nem kell kivárni egy full rebootot (kimértük teljesítménymérővel, 2-3 wattot eszik egy pc elaltatva, szal nyugodtan úgy lehet hagyni, nem fog pörögni a villanyóra)
-úgy van ahogy te is sejted, az ilyen médialejátszók mindig rugalmatlanabbak, mint egy pc és a kodekek is nehezebben viselik az apró változásokat ... lehet, h pc-n frissíteni sem kell a kodeket és viszi az újabb filmeket, közben meg egy ilyen kütyü már kiakad, ekkor lehet várni a frissítésre
-csak olyan média lejátszót vegyél meg, amit lehetőség szerint ki tudtál próbálni és mindent elolvastál róla a neten, mert mindig vannak dolog, amik csak így derülnek ki ... pl kollegám megvett egy playert, amia leírások és fórumok alapján mindent visz, ami végül is igaz, de időnként akad egy pillantásra a lejátszás ... most várhat a frissítésre és addig benyeli a békát
-azt írod, h egy windowsos gép mindenképpen kell, ezexerint nincsen most asztali géped vagy notid, amin meg tudod csinálni a töltést/módosítást? Mert akkor sztem a htpc lenne neked a javallott, h már úgyis kell egy wines gép ... és akkor legalább van egy letöltő géped is mindjárt, ami (ideális esetben) halk és keveset fogyaszt (pl ha a lentebb tárgyalt usb rackeket passzintod hozzá, akkor éjszakára azokat le lehet kapcsolni, töltéshez elég a belső vincsi)Hirtelen ennyi ...
-
Alex91
félisten
válasz
kojak007
üzenetére
1. A NAS-sal pl. lehet torrentezni, FTP-zni, WEB servert uzemeltetni, web-es feluletu fotoalbumot hasznalni, iTunes server, webkameras megfigyelest stb. A NAS altalaban 24 oraban uzemel, es igy fontos a fogyasztas is. Az olcsobb is tudja mindezt, csak ugye lassabb... Mind a halozati eleresben, mind a futtathato alkalmazasok teren. Vegulis ez is egy szamitogep, ha ugy vesszuk. A NAS-t elerheted a szamitogepedrol is, akar tobbrol is. Vagy lehet halozatos mp3 lejatszot is rakotni.
2. Ez pont mkv-kra van. Most ISO-t nem biztos, hogy jelenleg tud. De TS-t azt hiszem lejatszik. (Bar elvileg csak firmware kerdes lenne az ISO is.) Ket USB csatija van, ket HDD-t igy szo nelkul megbir. Most, hogy USB-HUB-bal egyszerre tobbet is, azt nem tudom.
3. Mint egy halozati meghajtot eri el a NAS-t. Tehat, ugyanaz lenyegeben, mint a szgep kozvetlen wincsijerol oldanad meg a beolvasast, csak itt athuzza a halon.
4. Azert itt is van egy kis boot ido azt hiszem. De nagyjabol ugy mukodik, ahogy elkepzeled...
Valasztani nem konnyu
. A legolcsobb, a WD TV-s lenne, de ez meg nem igazan kiforrott dolog. De ugy nez ki, hogy WD erosen tamogatja. Az uj Firmware-be is sok uj dolog kerult, es hibakat is javitottak. Azt hiszem 30k-s ara barati, de ehhez jonnek meg a HDD-k. 1 TB-os kulso USB-s ugy 30k korul kihozhato.NAS+Popcorn kombinacio nem olcso. Popcorn mar regebb ota piacon van. Vannak vele gondok, es nem eleg rugalmas. De jelenleg egy eleg jo valasztas. A 70k-s ara soknak tunik, de ha megnezel egy normalis HTPC arat taviranyitoval, meg bele a gepet, hat az se lesz olcsobb, sot! Esetleg csak a Popcorn+bele HDD ismerkedesnek jo, ez 1 TB-al 100k-bol megvan, de ugye ez nem bovitheto (de USB-s HDD-t ere is lehet kulon dugni!) A NAS arakat mar lattad. Otthoni server is HDD nelkul talan olcsobban kihozhato valamivel.
NAS/server+HTPC: a HTPC rugalmasabb, de tobb macera szerintem, es olcso se lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650 Steel Legend WiFi R5 8600G 32GB DDR5 500GB SSD RX 7800XT 16GB NZXT H700i
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370P i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
. A legolcsobb, a WD TV-s lenne, de ez meg nem igazan kiforrott dolog. De ugy nez ki, hogy WD erosen tamogatja. Az uj Firmware-be is sok uj dolog kerult, es hibakat is javitottak. Azt hiszem 30k-s ara barati, de ehhez jonnek meg a HDD-k. 1 TB-os kulso USB-s ugy 30k korul kihozhato.