- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
azért ezzel az elméleteddel ne állj elő egy komolyabb csapat előtt,mert egyedül maradhatsz és könnyen kinevethetnek.
a hm topikban sokan kezdték így,hogy minden tápkábelban 240VAC megy és az mindegy hogy 1000Ft-os vagy 100.000Ft-os,nincs változás.
szerencsére most már sokan beismerik,hogy hülyeséget beszéltek.
ugyanez a hangfal kábel is,meg a többi.
nem kell hinni benne,ki kell próbálni,jó pár drótot meghallgattam,kipróbáltam,mire összeállt a megfelelő hang.
és nem bemagyarázom magamnak hogy márpedig ez jobb,hanem hallom hogy jobb vagy rosszabb.azt meg végképp nem értem,hogy akiknek nincs az adott kábele,honnan a fészkes fenéből tud vagy mond véleményt arról amit valójában nem is ismer?
-
Ed Parker
nagyúr
Akkor ezt sasold, nemigen látok AMD-t körülötte
Illetve egyet, de ez csak véletlen
-
cekkk
veterán
Akkor tökéletes a Trnity nem mintha gyenge lenne hozzá, csak xbmc nem tudja a 3D-t eddig még a TMT5öt meg nekem értelmesen nem sikerült bekonfigurálnom
Ha nem játszól és nem kell a 3d akkor a legkisebb bőven elég 5-7% proci terhelés van nálam BD 50 hálózati lejátszásnál, A4-es procival
ED
Általában a mobil procik gyengébbek mint az asztaliak, amikor vettem ezt a gépet i5 proci van benne haverom meg valami 10 ezres amd két magos vackot vett és szinte mindenbe alázta az enyémet, holott nem kellett volna
-
Sziasztok!
Médialejátszó-fiaskó után szeretnék visszatérni a "HTPC"-hez, de fejlesztenem kell, mert gondok voltak lejátszásnál a frekvenciaváltással. Szerintetek ebbe a konfigba:
Gigabyte GA-MA 78LMT-US2H
Kingston 4 GB DDR3 1333MHz
AMD AM3 X3 445Ez megfelelő videókártya lenne a helyes frekvenciaváltás és zökkenőmentes 1080p lejátszás szempontjából?:
És ennek 1.4-es a HDMI portja?
Köszönöm!
-
Ed Parker
nagyúr
Még nem vettem kijelzőt, csak tervezem.
Van hozzá távirányító is.Igazából az a kérdés, hogy a win alapból tud információt kiírni rá, pl szám címek, előadó vagy kell egy program külön?
-
NTX
tag
Nekem A6 van, de ez nem nagy különbség. A projektor edid információi gyárilag nem megfelelőek, tudja a 24pt, de edid szerint nem, ezért trükközni kell vele, cccben hozzáadni a HD felbontást, ezt az intelnél nem lehet ráerőszakolni, ezért is maradtam az Amdnél. A médialejátszó persze ond nélkül kezelni, mert az nem foglalkozik az edid adatokkal. Ha a tvn ki tudod választani a 23hz-et akkor azzal nem lehet gond. Xbmc vagy wmc alatt használod? Wmc mymovies alatt nekem jó, xbmcvel próbáltam, de nem volt teljesen tökéletes, ezért maradtam a wmc front endnél.
-
NTX
tag
Nem, én is ismerem ezt az oldalt. Szerintem, csak a ház hfx, de végül is lényegtelen, hogy milyen alaplap van benne, bár valószínűsítem én is az intelt, mert a tmt azzal viszonylag probléma mentesen működik együtt és most az ivy bridge hd4000 esetében a 24p is probléma mentes.
-
NTX
tag
Ezzel már majdnem egyetértek, hiszen a marketing kell mindenhez
Én is megcsináltam saját magamnak, low cost alapon, nem erről van szó, hogy csoda lenne, hanem egyszerűen megtalálták azokat a megoldásokat, ami jól működik. Ennek, mint szellemi terméknek megkérik az árát. Ha megnézel egy Linn, Naim, vagy Bladelius hálózai zenelejátszót, azok ára is 1 millió körül van és mozit még nem is tudnak, csak zenét. Azok "anyagköltsége" sokkal kevesebb lehet, mint ennek, tehát arányaiban sokkal drágábbak, nagyobb árrés van rajtuk, ettől függetlenül azt is el tudják adni. Ezért mondom, hogy a valós érték az, amit a piac ad érte. A belenyúlásnál nem tudom mire gondolt a fejlesztő, szerintem csak a win beállítások, registry, msconfog, stb esetében kikapcsolták a felesleges szolgáltatásokat, de ez csak egy tipp. Mindegy, szerintem is felesleges ezen tovább vitatkozni! Én indulok is dolgozni.
-
NTX
tag
Ne haragudj, de szerintem te el vagy tévedve egy kicsit! Úgy gondolod, hogy csak a saját véleményed lehet mindig igaz? Ráadásul nem is erről volt szó! Elég régóta foglalkozom hifivel, és elég járatos vagyok benne. Foq meg, hogy jön ide, mi köze van ehhez? Azt én sem vennék, ugyanúgy, mint shakti követ sem. Viszont akkor te a digit kábelek és a tápkábelek közötti különbségben sem hiszel?
A lényeg az, hogy ennek a minősége a legjobb a piacon kapható média lejátszók között és ehhez fogható az ára is. Az egész vita abból indult ki, hogy nem vagy hajlandó elhinni, hogy a Foobar valamilyen egyedi beállítással jobban szólt, mint az alap wasapi, vagy asioval, csak azért mert magyarok találták ki. Mondod ezt úgy, hogy nem is hallottad, mi meg igen. Nem a TMT-ről volt szó, azon nincs nagyon mit állítani, bár ha megnézed az Arcsoft fórumát nagyon sok mindennel nem működik együtt, Amdnél pld nagyon nehézkes beállítani. Senki nem mondta, hogy a TMT-ből jobb képet hoztak ki, mint a saját fejlesztője, a Foobarról volt szó, zene lejátszásról beszeltünk! Mi az, hogy valós értéke? Annyi a valós értéke amennyit a piac hajlandó fizetni érte. Félre ne érts, én sem vennék ennyi pénzért, mert meg tudom magam is csinálni, de nagyon sokan nem. Akkor most az Audi, Bmw vásárlás is csak lehúzás, mert drágább, mint az átlag autó?
-
gorbep
senior tag
Nekem azt mondták, hogy egy PC Win-el..... Az embeddedet én gondoltam hozzá, mert én fejlesztettem már ilyet, és tudom hogy a SW licenc kb fele a Prof. Win-nek, és sokkal rugalmasabban igazítható a célgéphez. Mi SSD-re optimalizáltuk, a rendszer partíció 1GB-volt....azért tud a Microsoft, csak sokan nem értenek hozzá....és a Prof Winben a modulok 90%-a felesleges. Itt csak azokat az objektumokat fordítod be, amik kellenek is. (Próbából csináltam 40Mbyte-os XP-t is és futott....
)
Szóval PC+Win.... nem kell túlspilázni, olcsó, rugalmas és jó
-
NTX
tag
Magasabb az árrés, de nem hiszem, hogy ötször akkora lenne egy mediaplayeren, mint pc alkatrészeken. Ettől függetlenül a mostani legdrágább Popcorn média lejátszó is 130 körül van, ebből kijön egy normális win+htpc. Persze Origen vagy hasonló házaknál már más a helyzet.
-
-
NTX
tag
Kisebbek az árrásek, de a 100 ezerből akkor sem lesz 20! Ekkora különbség nincs. Én is azért váltottam htpcre, mert ár/érték arányban jobb! A lényeg viszont az, hogy a média lejátszónál adott a szoftver, és a hardver is, nem tudsz rajta módosítani, ha adnak ki firmware frissítést, akkor változhat, viszont még a legdrágábbaknál is inkább csak a szolgátatásokat fejlesztik, nem a kép- és hangminőséget, ami a fő szempont lenne. Nekem volt sokféle Dvico tvix 6500-tól kezdődően, C300-ig. Képminőségben egyedül a PH C300 mutatott sokkal jobbat, mint a többi, de hangminőségben az is hasonló volt, mint a többi. A htpct szoftveresen és kiegészítő hardverekkel célirányosan lehet fejleszteni.
-
python1
veterán
Szerintem egyszerű a válasz,de gondolom ezt te is tudod,nem kell pont neked ecsetelni.
Nem akar mindenki programozó lenni,sokan csak egyszerűen szeretnének egy médialejátszót,távirányítóval és kész.
Na ezeket szolgálják ki a "mediaplayer" gyártók,a high-end megoldások meg úgy is drágábbak,ott meg PC platformra építkeznek. -
NTX
tag
Nekem a legdrágább Dunem volt, az akkori legjobb Sigma processzorral, nem a 20ezer ftos kategória, 100 felett volt az ára. Ez kb egy htpc árának felel meg.
Milyen világcég? Nem windows átírásáról van szó, hanem egyszerűen szoftveres beállításokról, és a wint alapból nem htpcre optimailzalták.
A Foobar 2000 meg ingyenes program és nem egy világcég fejleszti. Különböző pluginek dllek vannak hozzá, amit programozói tudással gyakorlatilag bárki írhat.
http://www.foobar2000.org/ -
python1
veterán
+1
Viszont találtam egy gyöngyszemet,aki használ MPC-HC-t annak kötelezően ezt javaslom,hogy próbálja ki.Projektorról filmezek,valami elképesztően jó ezekkel a beállításokkal a kép,természetesen más megjelenítővel is odabsz.
-
gorbep
senior tag
Félreértettél..... A program tényleg Foobar 2000 volt csak teljesen egyedi volt a kinézete, és állítólag hangeszköz kezelést módosították, mert nem WASAPI-t vagy ASIO-t használt. és almás tabletről vezérelték, onnan váltogatták a lemezeket..... Bocsi ha Láma voltam....
Foobarhoz csak kezelési szinten értek, meg ekecseltem egy-két csicsásabb "skin"-t. Nálam WASAPI-n megy, min. bufferen direkt memóriából lejátszással.
#15297:Becsapásról szó sem volt......Az embedded windows-os média lejátszón futott. Ha nem nagy kunszt mutathatnál irányt, hogy javítható a hangminőség az én beállításaimon túl a SW oldalon.
-
Peak
addikt
Ha egy szoftver egy adott MAC cimre/IP cimre küld WoL parancsot, akkor az természetesen csak azt fogja ébreszteni. De ha mondjuk TotalCommanderben a "Network neighborhood"ra klikkelsz, akkor egyszerűen a domain vagy dhcp-n keresztül kimegy minden a hálón lógó készülékhez egy "aggyá' jelet magadról, hogy itt vagy-e" parancs, amiben benne van a WoL parancs is...
-
-
Peak
addikt
Én azért próbálgattam, mert a HK AVR460 Faroudja processzora valahogy furcsán engedi át magán a HDMI videojelet, és 4:4:4 pixelformat esetén az alapértelmezett beállitásokkal a TVn homályzónát, pixeléletlenségett okozott, összehasonlitva ha direkt kötöttem a TVhez a HTPCt.
Külön hozzá kellett állitani a TV pixelélességet, a szineket és egyéb paramétereket a 4:4:4hez via HK-AVR460.De pl. a Full RGB és a 4:4:4 között már nem láttam semmi külömbséget filmeknél.
Viszont játszani ( pl. WoW, Diablo3, Trine2, stb. ) a Full RGB pixelformattal volt jobb, szebb, élesebb. -
canniball
nagyúr
Esetleg még a feladatütemezőt megpróbálhatod. Néha nálam is ezt csinálja, de nem mindig és nem tudtam rájönni miért. Talán akkor amikor más progi még utána indul vagy nem tudom.
"A regeditben írjam be ezt vagy az indítópultba behelyezettnél írjam be ezt valahova?"
Szvsz utóbbi. -
slashing
senior tag
nem biztos de szerintem ez úgy van hogy behúzod indítópultba ott jobb klikk tulajdonságok az xbmc-n aztán a felugró ablakban ahol van az elérési útvonal csinálsz egy " / -fs " vagy valami hasonlót lehet nem kell a / jel de oda kell írni az biztos..
sőt ott van olyan hogy futtatás: teljes ablakban hátha elég az is
-
canniball
nagyúr
Vágom, próbáltam már én is az XBMC remote alkalmazást, de a korábban említett folyamatban a film indításáig még el sem jutottunk, csak odáig hogy bekapcsoltuk a TV-t, a hifit és a HTPC-t.
Azért köszönöm a javaslatot, de ha még egy eszközhöz kell nyúlni akkor az már nem az a kényelem mint most.dabadab!
Olyanra én is emlékszem hogy van arra opció mi legyen az alapértelmezett kikapcsolási funkció, de az csak annyit csinál hogy amikor ránavigálok a főoldalon a kikapcs. menüpontra (vagy lehet amikor megnyomom a pwr. gombot, erre már nem emlékszem) akkor a felugró menüben azon áll a "kurzor" amit beállítunk neki.
Vagy tévednék/nem erre gondoltál? -
canniball
nagyúr
"De ez kb 1 nyomás..."
A legoptimálisabb helyzetben* is:
1. megnyomom a gombot
2. elhúzom a csúszkát
3. rábökök az ikonra
+1. természetesen távirányítóval indítani kell a TV-t és a hifit is.
Ez a mozdulatok számát tekintve négyszeres növekedés.* Nem veszem kézbe a telefont, már be van kapcsolva a wifi és kint az első képernyőn az app. ikonja.
-
Tonyo
őstag
Ez tényleg nem bonyolult. Eksü meggyőztél
Amint kicsit enged a hifi..
belevágok
Vezetéknélküli bill-ről való indításra van ötleted? Jó volna, ha le tudnám hajtani legalább a laptopom, így viszont minden indításnál fel kell nyitni. Altatni nem akarom, éjszakánként random szerűen felkel a kis buzi
-
canniball
nagyúr
Van, de erre nem vagyok hajlandó használni.
Azért vettem a Logitech Harmonyt hogy leegyszerűsítsem az életem; ezzel az egész kóceráj egy gombnyomásra indul, számold ki ez hányszorosára nőne egy alkalmazással.
Enszuke, Garold, sb!
Köszönöm, de félreértettétek a dolgot: jelenleg W7+XBMC-t használok egy egyszerű USB-s távval; úgy van beállítva a motyó hogy a távrángató power gombjának lenyomásakor (kikapcsolás helyett) elmegy aludni így az újabb lenyomáskor be is tud kapcsolni. Csakhogy ez úgy lehetséges hogy a windózban állítottam be az "mikor megnyomom a gombot" funkciót készenlétre. A kérdés pedig az volt hogy az említett folyamat megoldható-e OpenElec alatt? Persze tisztán szoftveres úton! Mert én nem találtam rá opciót.lipido!
Kinézetre nem rossz, de nem tűnik egy szellőzés-bajnoknak... -
Tonyo
őstag
Csak nas funkciókra tartasz egy ilyen HP-t?
Mellette meg egy kis gépet? Akkor már miért nem a HP--ba tolsz egy jobb vid-karit?
Amúgy tényleg olyan szintű lesz mint egy dedikált nas?
Itt az is szempont, h ne zajongjon. A fogyasztás nem olyan fontos, tisztában vagyok, mennyit fogyaszt a tv-m és a hifim, ahhoz képest hangyabrényi.
-
Tonyo
őstag
Ismerem ezt a Hp-t, csak ez annyit zabál, mint egy brazos gép. Ha lenne nas az 0-24-ben menne.
Parker: Igen luxus, ha azt nézed, hogy 70 k-ból ki lehet hozni egy olyan gépet, amit ugyanazokat a funkciókat ellátja
Más kérdés, hogy akkor még nagyobb luxus lenne, ha a 200 k-s laptop a fiókban pihenne.
Micsoda gondok?!
-
canniball
nagyúr
"...a táv milyen jelet küld ki és így mit kellene átírni."
Fordítva nézed a dolgot. A példádnál maradva ha azt akarod elérni hogy az egyes gombot megnyomva pl. pause legyen az eredmény, akkor ehhez csak a dabadab által említett keyboard.xml-t kell átírnod. A távirányító az egyes gombot megnyomva egyest fog küldeni, tehát a pause sorba a space helyére azt kell írnod 1."Értem a minden alatt, hogy amit használ az ember"
Play, stop, pause, jobb-bal-fel-le, enter gondolom mindegyiken van."Ezek az usb kis cuccok feltudják éleszteni a gépet?"
Alvó állapotból. -
canniball
nagyúr
Nekem olyan van mint itt a kisebb; módosítani annyiban tudod hogy a négy színes gombja korlátok között programozható ezen a képen látszik hogyan.
Olyat amivel az XBMC minden funkciója elérhető szvsz nem fogsz találni, nincs az a távrángató amin ennyi gomb lenne. Illetve van, de azt már úgy hívják hogy billentyűzet.
Esetleg a kettő kombinációja a Rii Mini. -
Gabesz26
senior tag
HookR összeállított egy listát a Mini-ITX-es topikban ebből is lehet választani, illetve bejelentettek még mostanság jónak tűnő alacsony magasságú hűtőket: Noctua NH-L9 és Xigmatek Apache III, bár ezek mo-i megjelenéséről még nem tudok semmit.
-
"az E-450 tudja az 1.4 hdmi-t és ezáltal a 3D BD filmeket."
Legalabb itt a PH-n probaljunk meg valamennyire szabatosan fogalmazni. A HDMI 1.4-bol nem kovetkezik a 3D BD (ami egyebkent MPEG4-MVC, igazabol
) dekodolasa. Egyebkent ez nem valami szorozes, jelen esetben is ez a helyzet, tok ugyanaz a video dekoder van az E450-ben mint az E350-ben, igy az sem boldogul az MPEG4-MVC-vel.
Meg egyszer: az E450 sem tud lejatszani 3D BR-t.
-
szabi__memo
nagyúr
Ott van a cikkben a hivatalos kozles. Tesztet meg en sem lattam. Valoszinu nem erdekel kb senkit, ill keves embernek van. Lasd itt sem tud rola senki, semmit.
Ha meg nem tud rola valaki, nem kell hamis informaciokkal dobalozni. De persze siman lehet, hogy en nem tudok valamit es valami meg sem oke ezzel az egesszel. Ezert kerdeztem en is ra, mert tudtommal (tapasztalat nelkul) ugy tudom mennie kell -
"De ha az embernek nem igénye az anime lejátszása"
Pontositsunk: ha az ember nem utazik direkt a 10 bites release-ekre, amik az anime scene-en is csak alternativakent fordulnak elo, mert kb. semmi sem jatssza le oket. Nekem ez nagyon hajanal fogva elorangatott ervnek tunik arra, hogy Enszuke meg tudja magyarazni, hogy miert Intel
Egyebkent nalam Ionok vannak, amikhez kepest meg a Brazos is gyors, aztan valahogy soha nem sikerult ennek semmi hatranyat ereznem. Ha az ember dedikalt HTPC-t akar epiteni, akkor abszolut nyugodtan epithet Brazosra."Egyébként meg nem értem ezt a fogyasztási mizériát"
Fogyasztas = ho = hangos esvagy draga hutes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest