- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pare
csendes tag
válasz
NarvalTM #2961 üzenetére
Én is sokáig gondolkoztam, hogy nekilássak-e a HTPC építésnek, vagy asztali lejátszót vgyek.
HTPC mellett döntöttem, és előre lelövöm a poént nem bántam meg
Alap felállás szerintem az manapság, hogy a HD tartalmak menjenek rendesen.
Szóval asztali vagy HTPC?
És asszem ezzel el is dőlt a HTPC javára, ugyanis nem tudsz nekem mutatni értelmes HD lejátszót. Blu-ray lejátszók 90ról indulnak, nekem 70k volt a gépbe a belsőség + a ház 25k + 18k a távirányító.
Nem bántam meg a felárat ugyanis így van egy 250 gigás tárhelyem HD filmekre, ami bármikor tovább bővíthető( rá is férne márnem kell a lemezzel szarakodnom, tekerés lassabb korongról stb..
Házi szerverként is üzemel a gép mivel halk, ezen fut a torrent, ezen tárolom a képeket, sokszor netezek is erröl ami elég zoral dolog ágybol fekve távirányítóval
És akkor hol vagyok még attol amit bencee kolléga művelt a saját kecójábanÉrdemes elolvasni az írásait.
És akkor még nem beszéltünk arröl, hogy ez a gép a létező összes formátumot ismeri és el boldogul vele minden probléma nélkül.
Abban viszont igazad van, hogy szinte biztos hogy ehhez gép buzinak kell lenni. Fülig ért a szám 2-3 napig amíg raktam össze a gépet, tv-t hoztam haza, konfiguráltam, próbálgattam..
De egy olyan ember aki nem ért mind hardweresen mind szoftveresen a gépekhez, az inkább hozzá se álljon..
Ez egyfajta hobby.
Jelenleg így néz ki a rencer:
[link]A gép maga:
[link]A képek telcsivel készültek ezért ilyen gyenge a minőség, de a lényeg átjön.
-
-
Pare
csendes tag
Igen külön vettem meg hozzá a VFD-t, így olcsóbb volt.
4 csavar tartja az 5,25-ös keretet, majd még négy csavar magát a kijelzőt, utána márcsak fel kell csavarozni a házba a kijelző helyére. Egész véletlenül pont ott lesz a 4 csavarnak a helye a házon
Sima ügy volt berakni másodszorra, elsőre is csak akkor sikrült fejjel lefelé berakni
Bach is szép ház, de nekem a mozart fekete berakásai nagyon tetszettek. -
Pare
csendes tag
válasz
Declare #2675 üzenetére
Sapphire HD2400 PRO bőven elég egy HTPC-be. 12-13k körül bőven megkapod. Már vannak HDMI kimenetesek is.
Nekem egy BE-2300 melett az 1080p meg se kottyan neki, kb 25-30%on dolgozik a proci, attol függően mekkora a bitráta. Persze biztos vannak filmek amik meg izzasztanák de átlagos filmek nem.Ház téma:
Nekem egy ilyen: [link] Mozart van a tv alatt, és nagyon tetszikKülön vettem hozzá az iMon VFD-t, és sikerült is belrakni a kis ablakhoz.
Van benne 3 venti de még nem kellett bekapcsolnom őket, mert a ház jól szellőzik, most egyedül a táp húzza ki a meleget belülről, a proci 50%os ventivel járatva se megy 40 fok fölé.
Szóval tudom ajánlani azoknak akiknek nem jön be annyira a silverstone( nekem nem teccenek) -
Pare
csendes tag
Szia!
Szerintem is kevés az alaplapi vga mkv-hoz. Nekem egy HD2400 PRO szalad a HTPC-mben, és eddig 720p alatt nem tapasztaltam szaggatást, (Full konfigomhoz katt névre
) pedig az Elit Alakulat 10000bitrátája megdolgoztatja
Nem bánom a vételét, még passzív is a kari, szóval sztem ideális HTPC-be.BE2300 van nekem is, elég hűvös proci, film nézés közben 30-32 fok körül mozog gyári hűtővel, úgy hogy visszavettem 50%-ra a ventit rajta.
Nem lesz gond az ethernet sebességével, néztem már a nagygépről is mkv-t és nem akadt meg soha.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest