- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hi!King
őstag
válasz
skoda12 #5880 üzenetére
A szakdoga MSc-n 30 kredites, szóval nem kell MSc-n sem a 30 kredit félévente tantárgyból, csak el sem tudom egyelőre képzelni, hogy honnan lesz időm majd szakdogával foglalkozni.
Egyébként 21 kreditet vettem fel, de van egy 5 kredites tantárgy, amit klasszikus nemoktató buktató oktat, amilyenből másik egyetemen BSc-n találkoztam nem egyel (egy nulla az órája, de cserébe ZH-t úgy irat, hogy órainál nehezebb és jóval több feladat legyen), nem 100, hogy meg tudom most csinálni. Ráadásul pótzh, gyakuv időpontok nap közben, valószínűleg jópár vizsga is ilyen lesz.
(Az meg neki különösen vicces szövege, hogy heti 5 órát készüljünk a tárgyára, ha összeadom a munkaidőm plusz az órákat, plusz ha ilyen arányban minden tantárgyra kellene, akkor aludni sem lenne időm.)Viszont pozitív tapasztalataim is vannak, ezt az egy tárgyat leszámítva kimondottan jó oktatók vannak, és élvezem a szoftverfejlesztő szakma gyakorlatához nem közvetlenül kapcsolódó tárgyakat is (pl. formális szemantika ilyen).
-
-
aktív tag
válasz
skoda12 #5679 üzenetére
Értem. Köszönöm. Tehát mondhatjuk, hogy elvégzés szempontjából, nem mérvadó az A-B közötti különbség (ergo, ha nem menne A-n, nem menne B-n se)? Van ez a C 80-20%, B 50-50%, A 20-80%, programozás-matek. Ez mennyire alapvetés? Valaki ezt hangoztatja, valaki szerint ez hülyeség.
-
válasz
skoda12 #5579 üzenetére
40 perc nekem soha nem volt az az út. 25-30 perc a KöKitől a Lágymányos. 12 perc metró + 5 perc az átszállás villamosra + 5 perc utazás a villamossal + 5 perc séta az IK épületig.
Az utazást valóban ki kell használni amennyire csak lehet, bár a sok átszállás miatt nekem nem nagyon működött.
-
peterszky
őstag
válasz
skoda12 #5389 üzenetére
"Hat egyreszt illik ugy idejonni, hogy az ember mar legalabb alap programokat meg tud irni. Kulonben mi alapjan dont ugy valaki, hogy programozo lesz?
"
Én pl. egy jó példa vagyok erre, gimnáziumban az informatika fakton egy nem működő másodfokú egyenlet számoló Pascal nyomtatott forrásra kaptam jelest
A választás előtt gondolkoztam el rajta, hogy merre kéne tovább. Otthonról csak annyit kaptam, hogy a szüleim szakmáját ne (vendéglátós). A matematikát kedveltem, így ilyen irányban kerestem végül. Végül ezt a szakmát találtam a legérdekesebbnek
És úgy érzem, jól választottam
-
koczka.pm
újonc
válasz
skoda12 #5386 üzenetére
Kösz a linket, nem rossz.. ((:
Amit én szoktam nézegetni.. csinálgatni: http://www.spoj.com/problems/classical/Mellesleg az ott tanulók szolgáltatnának kis infóval, tapasztalattal? Nagyon sok helyen csak a negatívumokat lehet olvasni, hogy matek így.. matek úgy.. olvastam valamelyik fórumon egy kommentet, miszerint az illető azért ment ELTE-re, hogy megtanuljon programozni és kiakadt, hogy őt ott nem tanították meg kódolni..
Az én meglátásom az, hogy egy programozónak egyik nyelvről a másikra át kell tudni térnie relatíve rövid (2-3 hét) alatt másik nyelvre.. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy az ember a mögöttes elmélettel tisztában legyen legyen szó algoritmushatékonyságról, vagy akár az OOP paradigmákról..
Remélem a hozzáállásomnak megfelelően választottam a két intézmény között ((:De érdekelne, robotikával és MI-vel mennyire lehet foglalkozni az ELTE-n? ((:
Illetve milyen TDK lehetőségek vannak?üdv: pmtys
-
Jim-Y
veterán
válasz
skoda12 #5301 üzenetére
Hali. A vizsgabizottsagon mulik hogy kapsz tetelt, vagy huzol. Feketenel nem kell huzni, adjak a tetelt (legalabbis tavaj igy volt), masoknal huzni kell. Szerintem olyan nincs hogy uj tetelt huzhatsz rosszabb jegyert, ez baromsag. Egyebkent ha nem sikerul, attol meg a szakdogat nem kell ujra megirni.
-
-
DeadOrAlive
újonc
válasz
skoda12 #5144 üzenetére
Igen, ezt a megoldást ismerem, de már gondolkoztam rajta hogy esetleg érdemes lenne szakirányt váltani. Namost a másik szakirányon lévő Diszkrét matek nem ugyanaz mint a saját szakomon(kicsit más anyag, más előadó stb.). Ha harmadszor is megbukok, de nem is akarom felvenni többet a tárgyat, mert szakirányt váltok akkor mi történik? Akkor is kirúgnak? (ha jól tudom szakirányt simán lehet váltani, akár az etr-ben is).
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #5133 üzenetére
menj be lukovszkihoz a legdurvabb boci szemeiddel, es remenykedj. nekem 1 eve nincs diplomam, mert O az egyetlen, aki nem hagyta h elvegezzem az MScs targyat ugy, h nem tudok bejarni (kulfold). 1 honap megoldhato lehet, de olyannal ne is probalkozz, h "csinalok plusz feladatokat", mert erre a valasz, h "az nekem is plusz munka".
szoval ugyesen, okosan.
es ea jegyzet eleg, meg ha elsore nem is tunik ugy.
-
Mártógyurma
tag
válasz
skoda12 #5103 üzenetére
Kösz a figyelmezetést. Tanulok itthon rendesen. Feldolgozom (lefordítom) magamnak Szalay bácsi lapjait. Készülök az órákra, tudom a fogalmakat, de amikor beülök gyakra
akkor szinte semmit nem értek az egészből..
Egyébként nagyon távol áll tőlem a szándék, hogy bármiből is megbukjak, de a mai gyak után nagyon úgy érzem, hogy ez a tárgy nem fog menni nekem. A "legjobb" az, hogy még csak a 2. gyakon vagyok túl, de már most így gondolom ezt..amargo: Nincs szándékomban, csak most nagyon nem látok esélyt erre a dologra..
-
Mártógyurma
tag
válasz
skoda12 #5069 üzenetére
Nagyon köszönöm
.
"egyik sem fedi le az anyagot, amit vesztek, de talan egyutt a 3-4 konyv igen"
Ez igen kellemetlen hír számomra. Akkor már csak abban reménykedem, hogy a tanárok azt kérik vissza amit leadtak, vagy legalábbis elmondják mit várnak el.....
...Aztán meg majd felkelek, mert érzem, hogy bilibe lóg a kezem... -
proof88
addikt
válasz
skoda12 #5041 üzenetére
a tananyag folyamatos átalakulásban van a mai napig, pl a Javát sem úgy tanítják már, mint 2009-ben.
Bevmatból (diszkmat) meg most az van, hogy a felvételiző hallgatóknak a nyáron választaniuk kell, hogy közép vagy emelt szintű dimatot akarnak. Ehhez egy feladatsort is kapnak, amit kitölthetnek s ez segíthet a választásban. Ennek az a lényege, hogy a közepet választók egy helyre kerüljenek gyakorlaton, meg az emeltesek is, mert hogy ha egy gyakos csoportban hasonló tudású hallgatók vannak, könnyebben fejlődnek együtt, mintha vegyes tudásúak lennének. Valami ilyesmi van a háttérben. -
mdseldon
csendes tag
válasz
skoda12 #5015 üzenetére
Köszönöm
Mi volt az a tárgy?
A nappalis Ekvivalenciatábla érvényes itt is nagyjából?
Kérdeztem estis TO-t mailban ott azt mondták hogy az itt tanult tárgyakat el szokták ismerni, de vigyem be majd az indexem szeptemberben és megbeszéljük, hát kössssz, nem tudom akkor lehet mégsem olyan egyértelmű a dolog mint amilyennek nekem tűnik -
mdseldon
csendes tag
válasz
skoda12 #5006 üzenetére
És a vizsgaidőszak hogy megy?
Ugyanúgy mint a nappalisoknak?
Jah és elfogadták a tárgyaidat estin is amik meg voltak nappalin?Az 5.-6. tárgyfelvételre:
Még a legelső kredites vagy azelőtti rendszerben 4x lehetett felvenni egy tárgyat gondolom ezután jött dékáni engedéllyel az 5. tárgyfelvétel de akkor még a 4.-hez nem kellett engedély, viszont azt kizártnak tartom hogy 2 ilyen lehetőség is lenne ráadásul egy tárgyból kétszer, ez biztos csak ilyen városi legenda... -
RDYT3X
újonc
válasz
skoda12 #4951 üzenetére
Szia!
Azt esetleg meg tudod mondani, hogy milyen könyvekből kell tanulni első félévben? Ha jól láttam, akkor esti ezek a tárgyak vannak: bevezetés a matematikába (diszkrét mat.), lineáris algebra, programozási alapismeretek). Valami ajánlás, amit nem árt, ha beszerzek? Köszi. -
Lor&
újonc
válasz
skoda12 #4928 üzenetére
Szokj hozzá! Ennél látsz még durvább dolgokat is... az eddigi leghamisítatlanabbul magyar élményem az volt, amikor egy cégnél dolgoztam egy olyan programon amit 2 éve fejlesztettek és mikor oda kerültem már másodszor írtak újra (azóta sikerült harmadszor is). Mindezt egy olyan szoftverrel amit 2 programozó megírt volna max egy hónap alatt, ha nem a főnök mondja meg, hogy hogyan kell megoldani, hanem csupán a fícsörök kötöttek....
Egyébként ha még melót keresel szerintem próbáld meg az ibmnél és az ericsonnál, ők általában keresnek folyamatosan embert. És náluk számíthatsz szakmai kérdésekre tömegével. A kollégák számoltak be bináris fa írásról táblán, illetve c-kód parsolásról lapon ;-)
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4843 üzenetére
van, sőt ami tök szimpi volt, hogy öltözőbe lépés előtt le kell venni cipőt
ilyet nem láttam még én sem.
kapsz kulcsot, csak vigyél 500 HUF -t, mert asszem annyi a kaukciója (nálam nem volt, néni jófej volt elsőre).
amúgy meg tényleg teljesen rendben van, csak nézd meg a honlapon, hogy mikor vannak edzések (xls fájl), nehogy akkor menj!
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4839 üzenetére
menj le kondorosiba. 560 körül jön (jött) ki a bérlet és az jó.
vagy ha jobbat akarsz, akkor 520 körül campona mellett (ne nyafogj, 114es hamar odavisz, én is inkább oda jártam, jobb annyival). (nem jut eszembe a neve. hógolyó, hófóka.. keress rá kerület szerint!)BME uszoda fosszar (ami nem is lenne gond), de fél év ilyen 36k körül volt.
van még a mányoki, de az ELTEs kedvezménnyel is 900, pedig jó (és kezdetben 300 volt). viszont ha van ismerősöd Eötvös -ben (és tudom, hogy van), akkor nekik van ingyen bérletük amivel be tud vinni. győzd meg a Balázst és menjetek.gellért és a többi XI. kerületi fos, én végigjártam, hidd el. van még a vituki IX. -ben, de az fedetlen, ha nem bírod a hideget, akkor ne. ill van egy aaa IX. ker ELTEvel pont szembeni utcában, csak arórl kiderült, h inkább ilyen gyógy izé, úszni nem lehet.
-
snow.man
tag
válasz
skoda12 #4813 üzenetére
Én is szeretek programozni, de hosszú távon az sem egy izgalmas munka, pár év után meg lehet unni azt is. Lehet, hogy te is meg fogod, ki tudja. Én pont azért szeretnék egy gazdasági végzettséget is, hogy ha már rendelkezek kellő tapasztalattal (5-10 év), akkor ha tudok, lépjek előrébb (valamilyen menedzseri poszt). Nem szeretném, ha pl. 50 évesen csak robotolnék és kódolnék a gép előtt, miközben a 30 éves főnököm osztja az észt...
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4807 üzenetére
na ez megnyugtató
én szeretnék picit elmozdulni grafika, kép/jelfeldolgozás felé. ez az a terület, ami felkeltette most nagyon az érdeklődésem (meg Ágiék dolga is, de abban még mindig nem vagyok 100% -ig biztos).
komolyan, első olyan vizsgám volt képelemzés az egyetemen, amire élvezettel tanultam. kellő (és mérsékelt) mennyiségű num/anal ismeret kell hozzá és baromira a szemem előtt van a gyakorlati haszna (pl orvosi MR, CT, .. feldolgozása).ha egy kicsit is matekos beállítottságú vagy (vagy más), akkor melegen ajánlom a grafika sáv/blokk/kitudjamileszaddigra -t.
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4804 üzenetére
bevsapot szidták, h szar ismerősök.
sap prog 1et megcsináltam Tarcsinál, csináltam SAP kurzust, sőt dolgoztam MO egyik legnagyobb SAP -os cégénél is egy kicsit..
nem fogott meg, nagyon nem...
+az ABAP is elég "érdekes".ne mozdulj már el a multik irányába, nem érdekes annyira az a világ
mod: de tippnek, "csak beadando szinten" érdekes, azt köszi, csak épp nem az én világom.
-
snow.man
tag
válasz
skoda12 #4793 üzenetére
Nem is tudjátok milyen könnyű dolgotok van Gazdagnál. Engem tanított Szegeden, full rendes és korrekt. Ráadásul ahogy látom, ami nálatok egy tárgy, az nálunk négy: Formális nyelvek, Bonyolultságelmélet, Automaták és formális nyelvek, Logika és informatikai alkalmazásai. Mind a négy gyilkos. Mondjuk mégiscsak az szte a számítástudomány kelet-közép-európai fellegvára, de akkor sem kellene szétfingatni a hallgatókat...
-
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4788 üzenetére
akkor szólni kell, hogy hirdessék meg
én is mentem tanszékvezetőhöz, h nincs meghirdetve kötelezőm, aztán kiderült, hogy meghirdették más néven, más kódon, nem nekünk, másoknak, hülyegyerek meg szopja ki a kisujjából, h az ugyanaz
másik meg nem volt meghirdetve, meghirdették egyedül nekem -
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4708 üzenetére
Őt azért szerettem, mert tartott órákat, de nem volt katalógus. Az szokott lenni, hogy aki tart rendesen órát, az vezet katalógust, én be szoktam járni, de frusztrál, ha vki rinyál a hiányzásért, a másik véglet meg aki szarik bele, az az órába is és nem csinálunk semmit, de zh-t meg meg kell tudni írni.
Na ő nem ilyen, volt rendes óra, de nem pattogott, hogy ki van ott vagy ki nincs. -
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4704 üzenetére
Papp kicsoda? Papp-Varga Zs. istencsászár, Papp Szabolcs szintén jó (ők egyébként férj és feleség, 2 fiatal tanár, lelkesek, korrektek, igazi tanárok, tanítanak, kérdezni lehet, segítenek amiben csak tudnak...)
Pap Gáborné idősebb, tapasztalt tanár, szeretem, bár nem kedvenc, de mindig korrekt volt, az van, amit mond, olyan zh-t ad, ami anyagot leadott.Menyhártot szintén utálom, egy beképzelt fiatal doktorandusz kölök, de akkora arccal, hogy nem értem hogy fér be az irodájába
-
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4698 üzenetére
1. Ha a Nagy az Sára, akkor Ő Az összes többit szívből gyűlölöm, bár Horváth ha Győző, akkor ő asszem rendes, elég népszerű is, kis fiatal srác. Illés nagy Fradista, de b@szik bármit is mondani órán, szarik bele, ha profi vagy és tanulni nem akarsz, akkor jó, de ha szeretnél tanulni, akkor tőle nem fogsz. Heizlerné szigorú, de nem ez a baj, hanem nekem unszimpi az egész maca.
2. kik ezek?
3. Vincellér -
-
labqabi
csendes tag
válasz
skoda12 #4556 üzenetére
Mindkettőt Vígh Laci tartja, mert megszűnt a progmatos közgáz sáv és kell neki heti 5 óra, h továbbra is meglegyen a félállása (ő nem óraadó, hanem hivatalosan az inforendszerek tanszékhez tartozik)
Amúgy, ha írsz neki egy mailt, akkor van rá esély, h megemel(tet)i a létszámot... sztem
-
-
snow.man
tag
válasz
skoda12 #4508 üzenetére
Egyetemi élet szempontjából lehet, hogy még jobb is Szeged, mint Pest (felmérések is ezt mutatják), de a későbbi elhelyezkedés és a fizetés szempontjából sajnos nem. Hiába mondják, hogy milyen drága az élet Pesten, semmi sem drágább, csak az ingatlan (bérelni és venni is). Minden más alapvető dolog ugyanannyiba kerül. Tehát arányaiban a fizetés jóval magasabb Pesten, mint amennyivel drágább az élet...
A csinos lányok szerintem a fővárosban is megvannak (hiszen a magyar nők eleve gyönyörűek), de itt is vannak dögivel, az biztos... -
skoda12
aktív tag
válasz
skoda12 #4505 üzenetére
Egyébként én is el akartam menni, mert sokalltam, de nem találtam olcsóbbat. Beszarás mennyit kérnek más helyeken néhány négyzetméterért, 25 000 + rezsi de fejenként és még együtt kell élni 4 másik idegen emberrel a civilizációtól távol, tömegközlekedés fél kilométerre, egyetem kb megközelíthetetlen távolságokra ...
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4497 üzenetére
wow, az tök jó
mondta Ági vagytok még 6an, az is hihetetlen (számomra). kicsit komolyabb lemorzsolódásra számítottam, de ez tényleg jó. TDK írásnál figyeljetek az Ágira, hihetetlen sokat tud segíteni (még ha elsőre nem is úgy gondolod, 90% -ban neki van igaza).
aztán ki tudja, talán találkozunk pázmányon 1.5 év múlva
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4493 üzenetére
másrészt vannak tényleg jó specik, amiket érdemes megcsinálni.
- php(!)
- hálózatok világában
- digitális zene, akit érdekel - bár ez is lájtos, de legalább érdekes
- windows rendszeradmin / levelezőadmin
- sudoku
- járai optimalizálós - számelméletes - RISC processzoros tárgyai, de ez tényleg csak fanatikusoknak.
- szimbolikus számítások (maple, ez jól jöhet anal X -nél)
tudtok még valami jót ?de ha még lájtosat kerestek, akkor multimédia vagy milyen néven fut, az kb webfejl szinten van
tdkval hogy álltok ?
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4439 üzenetére
T -vel hasonlóan voltam anno, tud annyival többet, amennyivel többe kerül, viszont az már tényleg business class, pénztárca ügyileg is..
viszont egy nagyon jó döntés volt az IBM, egyszerűen elpusztíthatatlan. már sikerült mind a négy sarkát eltörnöm, n -szer ledobnom és még (kopkop) semmi baja, pedig már lassan 2.5 éves.
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4403 üzenetére
be tudsz jelentkezni eltegrid -re ?
mert én nem.nemtom, ha elmondod hova kéne, akkor segítek, nekem megcsinálta múltkor a Kálmán, de valami gáz volt a geanttal, nem is tudom pontosan. de elvileg akkor(3 hete?) megoldottuk.
de eltegrid72 -re nem tudok most belépni.
mod: akarom mondani eszakigrid -
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4394 üzenetére
a felső résszel teljesen egyetértek. beszélem mindkettőt, de egyszerűen a németet már elfelejtettem, esélytelen. angolt még nettel, filmekkel tudod tartani, németet nem.
spanyol meg nekem is szívem vágya, csak nem érzem az erőt (időt) nyelvsulihoz. majd egyszer kiköltözök pár hónapra, akkor megtanulom
viszont spanyollal az a gáz, h európában nem tudod hasznosítani. délamerika a Tied, de EU esélytelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest