- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
igen, akkor déli
alapvetően az óráid többsége ott lesz a déliben. Nekem nagyon kevés órám volt az északiban, és annak is nagy része eleve nem kötelező tárgy volt pl A kopernikuszi fordulat, ami társadalomtudományi vagy milyen kar.
Matalap az gyakorlati óra szóval nem laptopozós. -
proof88
addikt
az első szám az emeletet jelenti, a többi szám pedig az emeleten belül a szoba száma. Hagyományosan eltérő a jelölés az északi és a déli épület között: mivel pont van, ezért én az északi épületre tippelek. ha kötőjel lenne benne pont helyett, a déli épületre tippelnék. Mondjuk általában ott van egy D vagy egy É betű is, de ha nincs, akkor a vázolt módon szoktam megállapítani hogy melyik épület.
Egyébként ha a megfelelő épület megfelelő emeletén vagy, akkor ott már könnyű megtalálni a termet.
-
proof88
addikt
a gólyáknak elvileg automatikusan felveszik a szükséges tárgyakat. Az már más kérdés hogy mióta Neptun van, azóta folyamatos szívás van ... amikről én csak olvasok, mert én az ETR-es időszakban voltam egyetemista, és bár azzal is voltak gondok, azért bőven nem ennyi és a problémák jó része nem az ETR miatt volt hanem mert rosszul vittek fel 1-2 dolgot ...
-
proof88
addikt
válasz
Superhun #5420 üzenetére
info alapismeretek az szakmaibb, nincs benne könyvtáros tétel sem, meg nyelvtan tétel sem (kommunikáció-jel-adó-vevő-stb). Azért arra mentem anno még 2006-ban, mert azt mondták hogy akinek jobban megy a prog, az menjen arra mert ott több a prog mint a sima info érettségiben.
Aztán tavaly óta kormányrendelet módosítás miatt sehol nem fogadják el sajnos. Pedig info alapismeretekből anno országos 3. lettem. Arról nem beszélve, hogy úgy nem vesznek fel info érettségi nélkül, hogy már voltam egyetemen, 100%-os emelt info alapismeretek érettségim volt, számítógép programozói okj ... de hiába, pedig a pluszpontjaimat is kimaxoltam ... nincs info érettségi, le vagy szarva ... ez nem egyetemi döntés volt. -
proof88
addikt
válasz
Mártógyurma #5269 üzenetére
amúgy van olyan csaj ismerősöm IK-n aki hamar felismerte ezt és a rosszabb jegyet szokta kérni hogy ha érzi hogy a tanár túlontúl segíteni akar neki ... mivel kényelmetlennek érzi ... nem is értem egyébként hogy miért van ez az általános kivételezés ... na mindegy ... sajnálom hogy én nem vagyok elég jó nő
-
proof88
addikt
válasz
Érd.lány #5265 üzenetére
Így van, ahogy Superhun írta. Természetesen én is tehetek arról, hogy még nem végeztem el az egyetemet. De volt olyan tárgy amivel küszködtem és sajnos más hobbijaimnak is sok időt szenteltem közben. Szerencsére lehet találni olyan progos melót is, amihez nem kell diploma. Igaz, a későbbiekben ajánlott a több fizu meg a feljebb lépés miatt. De egyelőre örülök hogy a szakmában dolgozhatok. És kell a pénz is, szóval muszáj dolgoznom.
-
proof88
addikt
előnyben vannak a lányok egyébként, mégpedig géptermi zh-kon is sokkal kevésbé rugdalják ki őket karóval, inkább utolsó utáni 10 percben még összehozzák nekik a 2-est is a tanárok.
a másik hogy pont azért amiért baromi kevés lány van, a kelleténél jóval nagyobb értékelése van a hallgatók körében is egy lánynak, és szívesebben és többen is ugranak segíteni nekik.
de asszem logika mama nem szereti a lányokat.
én életemben egyszerre a legtöbb használható, gyakorlati tudást okj képzésen szereztem meg, ami sok helyen még mindig nevetés tárgya. Én mondjuk tisztában vagyok azzal hogy a velünk párhuzamosan tanuló rendszergazdák okj-n szart se tanultak, sőt azzal is tisztában vagyok hogy az utánunk következő évfolyam, akik már máshol tanultak, mert jöttek a TISZK-ek, szintán lófaszt se tanultak prog okj-n, én azért örülök hogy még tisztességes tanároktól tanultam értelmes dolgokat okj-n, szóval rühellem amikor megmosolyogják az okj-mat, mert gyakorlatilag az egyetemi programozás, eaf-ok, Cpp, algoritmusok és adatszerkezetek, linalg, stb tárgyak anyagát tanultuk, persze kevésbé precízen megfogalmazott szinten, de sok dolog lényegét .... és egy diplomától még nincs előrébb az ember, max fizuban, ha olyan helyre veszik fel ...
sztem nem érdemes belekezdeni infót tanulni csak azért, mert elvileg sokat fizet ... amúgy most biztos hülyeséget beszélek, de sztem olyan hogy túlképzés, lehet hogy van, de nem azért munkanélküli valaki mert túlképzés van, hanem mert nem elég jó az adott területen. Ha HR-rel akarsz foglalkozni és nem tudsz elhelyezkedni akkor képezd magad tovább. Itt se vesznek fel sehova azért, mert diplomád van, ahhoz át kell menned a szakmai teszteken, interjúkon és ott kőkeményen arra kíváncsiak, hogy mennyire vágod a dolgokat.
-
proof88
addikt
srácok, valakinek pótfelvételivel van tapasztalata?
Az a lényeg, hogy megszűnt a hallgatói jogviszonyom, ezért újrafelvételiztem IK-ra.
Igen ám, de én csak nemrég tudtam meg, hogy idén már nem fogadják el az informatikai alapismeretek érettségi vizsgámat informatika helyett, mint régen. Idei kormányrendelet módosítás szerint kivették a szakmai előkészítő tárgyat az elfogadható tárgyak közül, szóval boldog vagyok nagyon.
Az az ötlet merült fel, hogy az augusztusi pótfelvételit meg kéne próbálnom, mert az nem központi elbírálású. Igaz, hogy elvileg csak estisre lesz meghirdetve, de nekem most már az is jó lenne. -
proof88
addikt
válasz
sajtipajti #5096 üzenetére
valóban nem elérhető
-
proof88
addikt
válasz
Vilexica #5082 üzenetére
nem ismerem
amúgy http://markmyprofessor.com/ <- ismered? Mondjuk ő itt sincs fenn, gondolom vmi új tanár.
-
proof88
addikt
válasz
Vilexica #5079 üzenetére
Legéndi Java-ra, egyértelmű!!! Nagyon jó!
Lengyel jófej, Vöröst nem ismerem.
Van hogy órán derül ki a tanár.szerk.: ja igen Szabó Attila ha kisufó akkor ő is jó... de nála még nem voltam de tudom h jófej.
Török Márknál Adából voltam. Amúgy ő is jófej, csak néha morcos az arckifejezése.
-
proof88
addikt
válasz
pH! 5.5 #5073 üzenetére
Nem tudok válaszolni a kérdésedre, csak annyit javítanék, hogy nem 220000 az alapdíj, hanem: 32000 Ft alapdíj + felvett kredit x 6500 Ft. Ha felveszel 30 kreditet, az 195.000, ehhez jön a 32.000, ami összesen 227.000 Ft. Ami egyébként pont a max. fizetendő költségtérítés. Tehát 34 kreditért nem fizetsz többet, mint 30-ért.
-
proof88
addikt
válasz
Mártógyurma #5065 üzenetére
logika könyvem még van de az még kelleni is fog nekem
bevmat könyvem volt de nem tudom hol van
linalg könyvem volt de nem tudom hol van
meg van Csörgőtől analos könyv, de az is kelleni fog még
az a durva h kb 2 könyvemet látom, hol a többi? -
proof88
addikt
válasz
Mártógyurma #5063 üzenetére
nekem elég volt
de lehet ki kéne próbálnod egy első előadáson h milyen és ha nem tetszik akkor diktafon
-
proof88
addikt
válasz
Mártógyurma #5061 üzenetére
sztem jó ötlet
mondjuk én akkor használtam amikor 2 előadás volt egyszerre... egyiken benn voltam, másikat meg felvetettem ismerőssel az mp3 lejátszómra. De illik szólni az oktatónak előadás előtt, hogy felvételt készítesz
de bele szoktak egyezni
-
proof88
addikt
válasz
Mártógyurma #5054 üzenetére
Pál Jenőhöz ne menj ... késel 5 percet, hiányzónak vagy elkönyvelve.
Amúgy tantárgyakhoz felsorolod kik vannak, úgy könnyebb választani ... de visszakeresel a topikban egy adott tárgyra/névre, van egy csomó vélemény. -
proof88
addikt
válasz
dehecked #5046 üzenetére
hi,
én is így csináltam annak idején, 2006-ban felvételiztem eltére, akkor is csináltam meg az érettségit meg ballagtam, és jelentkeztem OKJ-ra. Nyáron megkaptam a levelet, hogy felvettek eltére, és mivel az OKJ-t előtte mindenképp meg akartam csinálni, ezért halasztást kértem. Ezt úgy kell, hogy elmész beiratkozni a kiírt napon az eltére (valszeg OKJ-n el kell kérned magad az ofőtől), ott szépen megcsinálod a beiratkozást, viszed az igazolványképeket magaddal meg mindent amit kell, és leadsz emellé még egy dékáni kérelmet is, amiben leírod, hogy tisztelt dékán úr, szeretnék 2 félévet halasztani OKJ-képzés miatt, tisztelettel xy. És akkor ennyi. Legközelebb 1 év múlva kell menned az eltére, amikor majd befejezted az OKJ-t.
Beiratkoznod többször nem kell, csak most. Ha ETR-be be tudsz lépni majd, ott van egy Regisztráció menüpont, és ott ki tudod majd választani, hogy aktív vagy passzív féléved lesz, ott a passzívat kell kiválasztanod. És mindenképp most kell beiratkoznod eltére is, szal majd menj el, különben felvételizhetsz újra.
Amúgy az a tuti, ha bemész valamikor a tanulmányi osztályra és elmondod h okj miatt halasztani akarsz 2 félévet, mit tegyél. Kb ugyanezt fogják elmondani amit én, csak az tutibb.
Ja és nem számít bele az első 3 félévedbe, ha halasztottál.
Az ETR pedig az a rendszer, ahová be tudsz lépni, fel tudsz venni tárgyakat, látod az órarendedet, tantárgyanként (kurzusonként) van fórum, meg minden. Ott tudod minden félév előtt bejelölni azt is, hogy aktív vagy passzív lesz-e a következő féléved. Ha kapsz EHA-kódot és jelszót, be tudsz majd lépni oda. Az EHA-kódod az egy felhasználói név, ami a tiéd. -
proof88
addikt
válasz
skoda12 #5041 üzenetére
a tananyag folyamatos átalakulásban van a mai napig, pl a Javát sem úgy tanítják már, mint 2009-ben.
Bevmatból (diszkmat) meg most az van, hogy a felvételiző hallgatóknak a nyáron választaniuk kell, hogy közép vagy emelt szintű dimatot akarnak. Ehhez egy feladatsort is kapnak, amit kitölthetnek s ez segíthet a választásban. Ennek az a lényege, hogy a közepet választók egy helyre kerüljenek gyakorlaton, meg az emeltesek is, mert hogy ha egy gyakos csoportban hasonló tudású hallgatók vannak, könnyebben fejlődnek együtt, mintha vegyes tudásúak lennének. Valami ilyesmi van a háttérben. -
proof88
addikt
Üdv,
ELTE IK Déli és Északi épület alaprajzaihoz hozzá lehet jutni? Vagy esetleg méretarányos, részletes 3D modellek formájában megvannak valahol?
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #4851 üzenetére
Nekem egy tavaszi félévben volt 3D-grafika specim vele, 2 havernak még Assembly is mellé. A 3D-grafika keddenként volt délután, és fél óracsúszással utána az Assembly. Volt olyan, hogy nem jött el 3D-re. Kerestük, de nem találtuk. Volt amikor zsinórban 4-szer nem volt óra, és emailre sem reagált!!! Volt amikor írta, hogy elnézést kér, legközelebb lesz, aztán mégsem volt.
Sőt olyan is volt, hogy 5 perces volt a 3Dgraf, mert mondta hogy el kell mennie, de az Assembly meg lesz tartva... hát haverok mesélték, ott vártak rá, és nem lett megtartva.
Egyébként jól magyaráz meg jófej. Meg szerintem amikor ez volt, kicsit nehezebb volt az élete, talán meghalt valakije. De úgy tudom más félévben is csinált ilyen "nem tartom meg az órákat" dolgot.
-
proof88
addikt
Újrafelvételi. Persze megkérdezem majd TO-n, de elvileg rendesen újrafelvételizni kell. Kár ez a papírmunka, mert láttam valahol úgy megy, hogy fél évre szünetel a jogviszony ilyen esetben, majd visszaállítják és lehet folytatni.
4. felvétel volt. Jó vagyok, mi?Csak már beletörődtem, hogy újrafelvételizek.
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #4834 üzenetére
Leadott papír a nyilatkozattal, mármint amire beírom, hogy hányadik tárgyfelvételem volt? Ilyet már kitöltöttem szerintem legalább kettőt. Nálunk már 1 éve minimum van.
Az ETR meg nekem mindig is ellenőrizte az előfeltételt.Amúgy mindegy, már tudom mit csinálok a félév alatt, aztán majd remélem tisztességesebben fogom végezni a munkám az egyetemen. Elegem volt már ebből a jogviszonyból, túl csúnya volt meg minden, rossz jegyek, nem hozzám illő.
Majd a következőnél olyan szinten fogok tanulni, hogy a tanárok majd könyörögni fognak, hogy tartsak én is órákat
.
Mawyx: ááá nem tudtam rendes ütemben haladni a tanulással, a végére meg már nem is tudtam újat tanulni, mert nem fogott az agyam. De így jár az ember, ha elcseszi rengeteg napját hülyeségekkel, aztán utolsó napon nyávog, hogy jajj tanulni kéne ... pff. Igazából egyébként ez volt a 3. vizsga próbálkozásom. Első félévben eljátszottam kettőt. Többi félévben felvettem a tantárgyat, hogy majd megcsinálom, de nem foglalkoztam vele semmit. Ez volt most a 3. próbálkozás, amikor tényleg készültem is, csak éppen utolsó pillanatban.
Nem mentem be, felesleges lett volna.
-
proof88
addikt
Tegyük fel, hogy az egyetem megszünteti a hallgatói jogviszonyomat.
Mert 4. felvételre sem sikerül egy tárgy. Milyen gyorsan veszik ezt észre, egyből megszüntetik-e, ill. megint ugyanúgy kell felvételiznem, mintha most jöttem volna középsuliból?
Ösztöndíjamat megkapom azért az őszi félévért?
Vagy szerintetek meg lehet úszni, hogy nem veszik észre egyből, és egy kis szerencsével akár megtörténhet, hogy eltörlik ezt a 3 tárgyfelvételes dolgot, mert szó már volt róla?
Megtörténhet, hogy félév közepén veszik észre, és akkor szüntetik meg? Vagy ezek félévek előtt történnek? -
proof88
addikt
Szerintetek meg lehet tanulni 20 tételt bizonyítással, ha most elkezdem és nem alszom éjjel? Reggel 7-ig kéne megtanulni őket. Az 10 óra. De mivel kis szüneteket is kell tartani, hogy a rövidtávú memóriának legyen ideje beírni a hosszú távú memóriába a bizonyításokat. Azt olyankor csinálja, ha nem foglalkozunk az anyaggal. Nem gondolunk semmire, vagy teljesen másra gondolunk, kikapcsolódunk, relaxálunk, stb. Mondjuk 2 bizonyításonként 15 perc szünet. Akkor összesen 10 szünet lesz, az 2,5 óra. Tehát tanulásra marad 7,5 óra. De kéne még 1 óra tanulni még defeket is. Tehát bizonyításokra marad 6,5 óra. Úgyhogy kb 19 percem lesz 1 tételre. Na jó, ez legyen kereken 20 perc.
Tehát 21:00-tól 21:40-ig 2 tétel. Szünet.
21:55-22:35 2 tétel. Szünet.
22:50-23:30 2 tétel. Szünet.
23:45-0:25 2 tétel. Szünet.
0:40-1:20 2 tétel. Szünet.
Mondjuk legyen most az 1 órás def tanulás. Szünet. Utána megint a bizonyítások:
2:50-3:30 2 tétel. Szünet.
3:45-4:25 2 tétel. Szünet.
4:40-5:20 2 tétel. Szünet.
5:35-6:15 2 tétel. Szünet.
6:30-7:10 2 tétel. Kész.Aztán következő akadály: utóvizsgázhatok-e ........ ugyanis nincs 1-esem sajnos. Akartam, de elaludtam, ezért nem mentem be beíratni. Mailen meg nem elérhető. Tehát azért ETR-ben fel vagyok jelentkezve vizsgára, csak nem erre az UV-ra, mivel 1-es hiányában nem jelentkezhettem fel. A tanár nevét nem mondom el, remélem megengedi.
Ha megengedi, akkor következő akadály: olyat kell-e majd bizonyítani, amit meg is tanultam?
Hajjajj... tiszta szégyen. -
proof88
addikt
BÚÉK!
-
proof88
addikt
Nektek is nagyon boldog karácsonyt!
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #4748 üzenetére
nincs nekem arra időm, se kedvem, lusta is vagyok
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #4744 üzenetére
miva?
-
proof88
addikt
jaja okézd le, aztán majd igazolványt intézed, amikor jólesik ... annyi h to-ra bemész, elveszel egy adatváltozást bejelentő lapot és odaírod az új igazolvány számod rá, meg persze a neved, eha-kódod... ja és nem árt, ha az új szemig. számodhoz betűvel is odanyilazod, mert nekem rosszul vitték fel, 5-öt S-nek, 2-t Z-nek írták, meg még volt valami, pedig szerintem számmal kezdődik minden szemigszám, na mindegy.
bbazsy: jaaa, ezt nem olvastam, bocsi.
-
proof88
addikt
9600XT, kölcsön tudom adni
de lehet csak 4x-es AGP-s, de lehet, hogy 8x-osat is tud -
proof88
addikt
Nekem a Nikovitsban az is tetszett, hogy megadta a csoportnak a mobil számát, szóval így elég egyszerű volt a jegybeíratás utólag.
-
proof88
addikt
uhh... akkor sétálj el valahova, ahol dolgod van, vagy csak ülj be a mekibe, ez a mostani esős idő nem rossz, ha kint vagy a levegőn. ha megvárod, míg éhes leszel, úgy motiváltabb az ember beülni.
vagy csak tárd ki az ablakokat és tolj valami multis játékot. ott a quake live, böngészőhöz felrakja a plugint, gyorsan letölti a contentet, aztán tolhatod
én mondjuk azért vagyok álmos, mert éjszaka megint nem aludtam. flash beadandót csináltam. általában jól elcseszem az időmet, és alig készülök el időben a beadandókkal. eaf beadandókat is óra előtt fél órával fejezem be, aztán rohanok be órára bemutatni itthonrólpersze múltkor pl az álmosság miatt történt, hogy a doksiba benne maradt az előző beadandó doksijának a vége, mivel az előző doksit írtam át
nem is értette a tanár, miért akarok determinánst számolni a láncolt lista elemein
egyébként vicces, egyik doksit úgy írtam, hogy kb minden 2. mondatnál álomba merültem.
Szóval ha kicsit jobban erőt vettem magamon, mindig visszaolvastam a leírt dolgokat, hogy nehogy hülyeség legyen. Órákon is előfordul velem, hogy bealszok jegyzetelés közben, és arra eszmélek, hogy teljesen hülyeséget, az agyam szüleményét írtam le a füzetbe. -
proof88
addikt
mindegy, túltettem magam rajta (igenis letört aznap eléggé ez a dolog), van egyéb dolog aminek örülhetek ebben a félévben.
-
proof88
addikt
Pál Jenő tanár úrtól soha nem akarok többé semmit, elmehet a ...
Abban igaza van, hogy nem kaphat gyakorlati jegyet az, aki 3-nál többet hiányzik. A szabályzatban is benne van.
De az már nonszensz, hogy azért ne kapjak jegyet, mert valójában csak egy óráról hiányoztam, 3-ról pedig késtem. Pedig valóban csak pár percet késtem általában. Ő meg mindig elkezdte olvasni a névsort óra elején. Hiába értem be a névsorolvasás utánra, pl ha épp elkezdte az anyagot, az már hiányzásnak minősült. Reggeli óra. Fél 9-kor kezdte. Igaz, hogy fél 9, de nekem ezzel volt problémám, mert negyed 9-es kezdésre ált beértem, de ha fél9-re kellett beérni, általában volt 1-2 perc késésem. Van egy másik fél 9-es gyakorlat is, ott is ez volt a helyzet. Persze ott legalább volt egy kis rugalmasság, pl hogy nem egyből névsor, ill. beírta a nevem utólag. pff.
Az egyetlen valódi hiányzásom meg úgy született, hogy egy novemberi reggelen nem volt kedvem bemenni, úgy gondoltam most lesz meg a 3 hiányzás, többet nem fogok késni. Tehát ekkor úgy tudtam, hogy 2 hiányzásom van, a 2 db pár perces késés miatt. Tévedtem, elszámoltam magam. Már 3-szor késtem így, de én 2-ről tudtam (emlékeztem). Tehát mikor legközelebb bementem órára és olvasta a névsort, a nevemnél mondtam, hogy itt vagyok, rázta a fejét és mondta, hogy ne legyek itt. Mondom magamban wtf?!Azt mondta, hogy már 4-szer hiányoztam. Megkérdeztem tőle, hogy biztos? Mert én 3-ról tudok. Én nem éreztem magam bunkónak, ő kicsit idegesebb hangvételben közölte, hogy biztos és nem nyit vitát. M1, gondoltam úgysem ilyen szőrösszívű, el fogja nézni azt a +1 hiányzást, ott maradtam órán. Óra végén mondta, hogy menjek oda emiatt a dolog miatt. Na itt már tudtam, hogy ejnye-bejnyével, de elnézi a 4. hiányzást. Nem így lett. Kb 5 percen keresztül ecsetelte, hogy megmondta, hogy névsor olvasásra kell itt lenni. Hiába mondtam, hogy de csak 1 órán nem voltam itt, a többiről csak az elején késtem. Azt mondta, hogy nem tud mit tenni, másnak sem engedheti meg, nem kivételezhet. Azt mondta, majd jövőre próbáljam újra. Fasza nagyon.
Egyébként tényleg jól magyarázza az anyagot, de nálam elásta magát. Persze én is hibáztam, mert amikor nem mentem be órára, akkor elszámoltam magam és csak 2-ről tudtam, utólag megnéztem és tényleg 3 hiányzásom volt már akkor. Na mindegy, ez van.
-
proof88
addikt
nyugi, én is készültem kopfordra. bár bejártam az órákra, azért zh előtti napon szántam időt arra, hogy végig lapoztam a füzetem és csináltam egy 2 oldalas összefoglaló jegyzetet. és azt magoltam. aztán másnap még linalg ea-n is belenéztem. Így 14 pontom lett, ami 1 pont híján 5-ös.
-
proof88
addikt
na megvan, lefényképezem és elküldöm... nem a legjobb minőségű lesz, mert telefonnal csinálom és lámpa fénynél kicsit zajos képet csinál, de sajna télen már nagyon korán sötétedik ... tök jó egyébként, meg is feledkeztem erről a füzetemről, ez még használható más tárgyhoz is, 10%-a volt csak kihasználva.
szerk.: de jó, még Kopernikusz fejét is lerajzoltam a füzetbe anno. -
proof88
addikt
válasz
Matthewus #4571 üzenetére
nem egyszerűbb a mélboxpontinfpontelteponthu ??? vagy ez nem ugyanaz?
-
proof88
addikt
Kutrovátz nagyon jó fej és érdekesen magyaráz, a kop. fordulaton voltam is és jó volt, érdekes! Egy félév végi zh-t kell írni és megkapod a jegyed, vagy ha javítani akarsz, később szóban megteheted, persze zh-ra is lehet 5-öst kapni. Ha bejársz órákra és figyelsz (engem lekötött), akkor a zh-ra készülés meglehet a zh előtt 1 nappal, kb. 2 óra alatt. Mondjuk csak 4-est kaptam, de 1 pont kellett az 5-öshöz.
-
proof88
addikt
ORSI EA és Anal 2 EA egy időben, na vajon hova járjak be? Analra be KELL járnom, orsira pedig... nos inkább hallgatnám HZ-t és érteném meg ott, minthogy valami leszedett jegyzetből...
-
proof88
addikt
bugzik az etr, szerinte nincs meg az előfeltételem anal3-hoz. nos igaza van, de én fel sem vettem ezt a tárgyat, csak anal 2-t, ahhoz meg megvan, ami kell...
-
-
proof88
addikt
válasz
vargapter #4491 üzenetére
Fel fognak venni néhány tárgyat Neked, ezt majd látod az órarendedben. Ha ütközés van vagy nem tetszik, akkor átvariálhatod. Anno Bevezetés a programozásba és Bevezetés a matematikába, Lineáris Algebra, Matematikai alapozás, Számítógép Architektúrák tárgyaim voltak 1. félévben, valami ilyesmit kéne Neked is felvenni, annyi különbséggel, hogy BevProg most már Programozási Alapismeretek, és BevMat most már Diszkrét Matematika, MatAlap ugyanezen a néven fut még asszem, a LinAlg is, de a SzámArch megint más, talán Számítógépes Alapismeretek...
Linalgnál jó tanár a Szalay Mihály, ajánlom gyakorlatra is, MatAlapnál meg Csörgő István, ebből anno csak gyakorlat volt, EA nem. BevMatnál Bui Ming Phong jó gyakvez, csak meg kell szokni a kiejtését.
Vehetsz fel plusz kreditért nem kötelező tárgyakat, a kurzus keresőbe ajánlom, hogy írd be ezeket a kódokat, hogy IKI, meg IKP, meg xxxn, ezekre keresve találhatsz érdekes tárgyakat, amelyik tetszik, vedd fel. Pl Az informatika története EA Szelezsán Jánossal, csak annyi az egész, hogy beülsz és jegyzetelsz és egy ZH-t kell írni év végén, de ha szorgalmasan jegyzeteltél és max 1-2 óra maradt el a jegyzetedből, akkor kaphtasz csupán arra is jegyet az indexbe, ZH nélkül. A kopernikuszi fordulat vagy A logika története Kutrovátz Gáborral szintén jó tárgyak, érdekesek, jegyzetelsz órákon és megírod a ZH-t, nem nehéz és érdekes, amolyan ingyen kredit. Küzdeni a kötelező tárgyakkal fogsz.szerk.: amúgy muszáj !
-
proof88
addikt
ma iszonyatosan tompa voltam... amúgy is későn keltem fel, tegnap fáradt voltam már nagyon... nem tudom, ilyen napon hogy hozzam rendbe magam... nehéz a fejem és tompa, melegem is van meg nem is... egyébként az edzés feldobna, de 1 napos szüneteket kell tartani, hogy fejlődjön az izom rendesen, és ma pont pihenős nap van... pedig jó dolog leizzadni, ilyenkor érzem, hogy élek...
-
proof88
addikt
Ezt nem szeretem a vizsgaidőszakban... ha akarom sem tudom előbb megcsinálni, húzom-halasztom a vizsgákat... így tényleg csak 2 hónap nyár marad... össze kéne szedni magam és előbb vizsgázni mindenből...
-
proof88
addikt
hangsúlyozom még1x, többféle műszál és rétegezés van, attól hogy vízlepergető, nem biztos, hogy beleizzadsz, vagy ha mégis, biztos nem úgy, hogy megrohadsz benne
De ezt nem ismerem, én csak erről tudok nyilatkozni, mert ezt próbáltam ki. Igaz ez téli, de nem is ennyiért vettem, azóta úgy látszik felment az ára.
Mondjuk akkor sem volt olcsó, de szvsz 20 alatt volt. Meg a kerékpáros mezem sem látom most a kínálatban... viszont nyári mezeket még nem próbáltam... bár lehet csak alsó nadrágot veszek majd, az égetőbb probléma, nyáron tavaly is mindig úgy értem be a munkahelyre, hogy tocsogott a víztől a rövid nadrágom, azért ott lenn középen nem szeretem, ha mindenki szeme láttára vagyok nedves, még akkor sem ha izzadságról van szó.
-
proof88
addikt
jaja drága volt
műszálból is többféle van... anno kaptam anyukámtól egy olyat, véletlenszerűen vette, az is biciklis... nem szeretem, mert egyrészt büdös leszek benne, másrészt viszket a hátam a melegben benne, stb... akkor már inkább pamut póló, abban is megizzadok, de nem leszek olyan büdös és a hátam sem viszket
télen még nagyobb szerepe van ezeknek, hogy hogyan találod meg az optimális öltözéket biciklire. olyankor tud nagyon sokat segíteni a tisztességes műszálas ruha, amiben nem fázol meg, jól érzed magad, de elpárologtatja az izzadságot, tényleg jó, viszont nagyon drága... de aki télen nyomja keményen, annak nagyon megéri és fílingje is van, hogy 0 fok alatt vagy kinn, de kabát sincs rajtad, csak egy póló és egy dzseki... és mentem így be egyetemre és örültem, hogy nem kell ruhatáraznom se, büdös sem vagyok... a hátam izzadt volt, de nem éreztem...
ha ezek a ruhák sokkal olcsóbbak lennének, senkinek nem lenne szüksége kabátra télen sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest