- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
válasz
boros44 #5762 üzenetére
C-t ajánlják azoknak akik inkább a programozás részével szeretnének lényegesebben foglalkozni, de ettől függetlenül több közös órájuk van A-sokkal (még a matekokból is). Vannak tárgyak amiből eltér az anyagmennyiség C-n és A-n, de van ahol csak mondjuk a számonkérés típusa más (gyakjegy vs. szóbeli vizsga). Nem tudom milyen a BME-s matek, de szorgalom itt nagyon kelleni fog letudni (gyakran több is, mint szimpla megértés).
-
aktív tag
válasz
Gerlingen82 #5737 üzenetére
Igen, ez alapszak. Mesterről sajnos még sokat nem tudok, nekem az jelenleg nem aktuális. De szerintem majd fognak jönni mesteresek, ahogy láttam többen is vannak itt a topikban onnan, ők biztos tudnak segíteni. Esetleg felvin találhatsz infót az elmúlt évekről.
-
aktív tag
válasz
Gerlingen82 #5735 üzenetére
Szia! Ha konkrétan a szakirányra vagy kíváncsi, akkor oda az első félév után kell jelentkezni, és úgy tudom, hogy az addig elvégzett tárgyaktól függetlenül minden oda jelentkező azon a szakirányon fog haladni a 2. félévtől. Lényegében ha a programtervező szakra bekerültél, akkor utána a te döntésed, hogy melyik szakirányon haladsz majd tovább (milyen típusú tárgyakra összpontosítasz). A végén a kapott diploma is ugyanaz szakiránytól függetlenül, csak a szakterület lesz más.
Mi úgy emlékszem 48-an választottuk ezt idén (most leszek modellalkotón 3. féléves), és hallomásból úgy tudom, hogy ezt általában a kevés jelentkezőből viszonylag sokan befejezik. Hogy pontos statisztika van-e erre, azt sajnos nem tudom. -
-
aktív tag
válasz
skoda12 #5679 üzenetére
Értem. Köszönöm. Tehát mondhatjuk, hogy elvégzés szempontjából, nem mérvadó az A-B közötti különbség (ergo, ha nem menne A-n, nem menne B-n se)? Van ez a C 80-20%, B 50-50%, A 20-80%, programozás-matek. Ez mennyire alapvetés? Valaki ezt hangoztatja, valaki szerint ez hülyeség.
-
aktív tag
válasz
pvt.peter #5676 üzenetére
A központi kérdés számomra, hogy mennyire lehet mellé nyúlni a két szakirány között. Most vagyok első félév végén (még természetesen nincs meg minden vizsgám) és a programozás tárgyakat mondhatni könnyen vettem, a matekkal alapvetően többet foglalkoztam, ezekből nem úgy, mint a programozásokból, de nem is rosszul végeztem. Emelt matekkal jöttem, itt is emelt dimaton voltam és alapvetően érdekel is, viszont tartok tőle, hogy az A-s többlet matek megtanulása már nem az érdekes kategória lesz.
Leginkább a környezetemben levő emberek bizonytalanítanak el. Van, aki nálam jobb matekból és B-re megy, viszont van, akivel nagyjából egy szinten vagyok és nem is gondolkodik máson A-n kívül. A hiperszuper gimiből jöttek gyakran olyan matematikai (bár esetenként programozós) dolgokról beszélnek, amiről gyakorlatilag fogalmam sincs, sokszor gyakorlatokon is amit ők elsőre megértenek azt én csak több gyakorlás, példa után. Na, ilyenkor nem érzem magam A-ra valónak.
A tanulással, szorgalommal nincsen gondom, de összességében úgy érzem több befektetéssel még jobb lehettem volna az első féléves matekokból is. Mit gondoltok, érdemes így A-ra mennem, vagy biztosabban végeznék B-n? Jelenleg még tervezek MSc-vel ha ez számít valamit a döntésben.MasterMark: Úgy tudom nincs matalap keresztféléven.
-
aktív tag
Apropó, 2. félév.
Lenne itt valaki, aki A vagy B szakirány vége felé jár, esetleg MSC-n van, vagy már dolgozik vele és tudna pár kérdésemre válaszolni? Leginkább tapasztalati dolgokról lenne szó. Nagy segítség lenne.
Előre is köszi -
aktív tag
válasz
MasterMark #5668 üzenetére
SZERETNÉM FELHÍVNI A FIGYELMET AZ ALÁBBIAKRA (2015. szeptember 5-i bejegyzés):
Kérem, hogy mindenki nézze át a szak tantervi hálóját az IK honlapján. Ebben látható, hogy tantárgyunk előfeltétele a második félévben induló "Analízis 1"-nek, ami pedig egyéb tantárgyak előfeltétele. Ebből következik, hogy ha valaki e félévben nem végzi el a "Matematikai alapozás"-t, akkor bizonyos tárgyakkal egy évet csúszik, s ezzel (pár év múlva) kicsúszhat az államilag finanszírozott képzésből. Jó, ha ez most az első félév elején tudatosul.
Továbbá a képzési időből való bizonyos mértékű kicsúszás a hallgató számára még visszafizetési kötelezettséget is keletkeztethet. A "Matematikai alapozás" tárgy nem teljesítése rögtön két félév csúszást jelent, ami elég sok.
-
aktív tag
Sziasztok! Végül emelt matek érettségi lesz, a felvételiben pedig az IK az első helyen.
Tapasztaltabb pesti közlekedőktől kérdezném, hogy mennyire megoldható a bejárás a Lágymányosi Campusra Kőbányáról. Google térkép egy órát ír tömegközlekedéssel, ez nagyjából reális? Most is napi 2 órát közlekedek (igaz ez távolsági járat, átszállások nélkül), de ez kivitelezhető egyetemi, fővárosi szinten is? Jelenlegi állás szerint ez a lehetőségem lenne, vagy kollégium. Előre is köszi a segítséget. -
-
aktív tag
válasz
pvt.peter #5567 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Ezt is úgy hallom másoktól (tanulóktól, tanároktól egyaránt), hogy az emelt matekórák után a közép érettségit könnyen meg lehet írni bőven 80% fölé. Viszont, ha nem sikerül az emelt 45% felett, fölösleges volt belevágni és még utána ott van a szóbeli része is. Ezért is érdekelne, hogy mennyire meghatározó szerepe lehet majd az egyetemen, ha a pontokat most nem veszem figyelembe.
A programozásra is azt mondják, hogy nem baj, ha valaki nem programozott előtte, de előny, ha már van benne valamennyire ismerete. -
aktív tag
Sziasztok! Nem rég tanácsolták (nem konkréten ELTE-n, de ide is igaz lehet), hogy érdemes emelt matek érettségit tenni, ha proginfóra szeretnék jelentkezni. Állítólag sokkal egyszerűbb a többi érettségi tárgy mellett felkészülni emelt matekra, mint majd az egyetemi tananyag mellett pótolni a régi gimnáziumi tananyagot. Emelt matekot és infót tanulok most gimnáziumban, eddigi jegyeim alapján nem feltétlenül van szükségem a többletpontokra a bejutáshoz, ezért nem tervezem, hogy emelten érettségizek. Ti hogy látjátok ezt?
-
aktív tag
válasz
Superhun #5559 üzenetére
Sziasztok! Az idei tanévben végzek gimnáziumban és eddig az ELTE programtervező informatikus szak tetszik legjobban. Lenne itt olyan, aki tudna segíteni pár kérdésben, egy-két személyes tapasztalatot megosztani velem? Ha igen, egy fb elérhetőséget privátban nagyon megköszönnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Sorozatok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Házimozi haladó szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest