Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
Bazsi, Peti, Régiek!
Nagyon szomorú hírem van. Kőhegyi János (algoritmusok) tegnap délelőtt meghalt. Mély fájdalommal búcsúzunk tőle, nyugodjon békében! -
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #5349 üzenetére
Látom jó helyed van, én közalkalmazottként küzdök az éhenhalás ellen, de majdcsak lesz jobb
Most egészségügyi gondjaim vannak, ha helyrejövök, akkor nekiállok másodállást keresni. Mondjuk a kereséssel eddig se volt gond
csak a találással
bbazsy mit csinál? Hazajött már? Ha nem, akkor remélem ingyenszállás befigyel nála és meglátogatom -
Mawyx
őstag
válasz
Tele von Zsinór #5033 üzenetére
ezt a 2. megtaláltam google- vel leiratban
határidő lejárt 13- án én meg nyaraltam közben, onnan írtam nektek ide, nem ezzel voltam elfoglalva, de lövésem se volt a másik kettőről, így ez nem lett meg, remélem ezzel nem estem ki teljesen
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #5029 üzenetére
Kisegítenétek?
Mit ír ki az alábbi bash parancs egy Solaris vagy Linux rendszeren? grep ':x:[^:]\{4\}:' /etc/passwd | cut -f 1 -d ":" | sort -rHa van speciális jelentése, akkor mire szolgál bash-ben a PS1 nevű környezeti változó?
Mit ír ki az alábbi nawk (gawk) script Solaris vagy Linux rendszeren? nawk 'BEGIN { FS=":"} { x[$7]++ } END { for (k in x) { if (k) { print k, x[k] }}}' /etc/passwd
-
Mawyx
őstag
válasz
nickwearby #4997 üzenetére
Micsoda weboldal
itt aztán meg lehet aszondani melyik tanár mennyire volt béna
sokadszori tárgyfelvételről én is hallottam, néztem is ezt most hogy (facebookon olvastam falon vkitől, fel is csillant egyből reménysugarak tömkelege)
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #4974 üzenetére
Régen jártam erre, te mit tanulsz most?
Nálam még minden a régi, 1 vizsgám tolódott májusra, államvizsga előttre, más nincs. Szakdoli konz is aláírva, már csak meg kell írni készre. 400kreditem van, ha még azt mondja a to kell vmi tárgy, agyonütöm kb szó szerint, ez már nem normális, hogy ennyi kredit kelljen. Szívás volt már ez a szak ennyi kötelezően előírt kredittel.
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #4965 üzenetére
Szia, esetleg Kozsik java ea tételeid vannak kidolgozva?
Teszten 1 pont kellett volna, de nem adta meg, a gép osztályzott le, így viszont szóbeli tételekből, a diái meg nem túl bőbeszédűek, mármint azok alapján nem tudom kidolgozni a tételeket kifejtősen (persze próbálkozok, valami már van, csak ez kevés lesz) -
Mawyx
őstag
Nekem úgy tűnt dadog, nem volt egy mondat amit befejezett volna mielőtt másikba kezdett, egészen egyszerűen beszédproblémája van sztem, viszont kedves és jóindulatú, a zh-i évről évre hasonlóak.
Amikor először jártam hozzá, nem voltak diái, vagy nem mutatta meg, idén bemutatott párat, de fel nem tette, járkáltunk hozzá mindig, hogy tegye már fel, felrakta, az tényleg jó, de beszélni akkor se tud.
Infóadásban is a csúcson van, tényleg nem kell nála nyomozgatni semmit, hiányzással nem foglalkozik.
-
Mawyx
őstag
visszatértem
-
Mawyx
őstag
Daiki Tennóról tud vki vmit?
-
Mawyx
őstag
Nem tudok úszni.
És én tudom mit birok. A kötelező tesiből semmit. Első félévben próbáltam és hidd el, nem akartam otthagyni az órát, mindenki előtt megszégyenülve potyogó könnyekkel belegondolva, hogy rajtam röhögnek kisétálni a teremből, de úgy éreztem megfulladok. Gyenge vagyok, nem birom és nonszensz, hogy emiatt ne kapjak diplomát. Viszek orvosi igazolást, el kell hogy fogadják, ha vki nem alkalmas rá, akkor nem alkalmas. -
Mawyx
őstag
Hogy rohadnának meg, eltörölték a kötelező tesit, de nekünk még kötelező 2félévnyi
Beledöglök
Tudtok olyan tanárt, aki elfogad orvosi igazolást?
-
Mawyx
őstag
Most jött üzenet, nincs meg a Logika és számelm előfeltételem, törölni fogják a tárgyfelvételem. De csodás
Most kihez menjek? TO-s azt mondja majd ő nem tud vele mit kezdeni, etr-esek meg engedély nélkül nem vehetik fel nekem, bár meg tudnák csinálni. Tanárt kell megkeresni, hogy sürgősen csináljunk vmit, írjunk papírt, aztán go etr-esek. Tavaly nem volt gond a felvétellel csak a teljesítéssel
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4837 üzenetére
Oh, baszod!
Hát akkor újrafelvételi. Valszeg sok tárgyad elfogadnak majd és nem kell újra megcsinálni, csak lepapírozni őket sorban, kérvény-aláírás, kérvény-aláírás...
Elég szemétség, hogy limit van hányszor lehet felvenni. Nekem tavasszal megint lesz egy 3.felvétel, ami most sikerült, annak van 2.féléve is -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4835 üzenetére
Nálam is volt, hogy elbohóckodtam a tárgyfelvételeket. Nem bohóckodás volt, csak amikor már láttam, hogy ennyi nem fér bele a félévbe, akkor ugye nem lehetett már lejelntkezni, pedig amíg el se kezdődnek az órák, honnan tudná az ember előre, hogy melyik tárgy mennyi erőfeszítést igényel?
És akkor most mi lesz? Újrafelvételi? Hogy hogy megy azt kb a TO se tudja sztem, mindig mást mondanak, de mindenképp ott kérdezd meg, hátha vki mégis vágja kivételesen hogy mi a pontos ügymenet.
Ja, de még egy 4.dékáni tárgyfelvételt kérvényezhetsz. -
Mawyx
őstag
Nincs java meghirdetve, fuck
-
Mawyx
őstag
reggel megint vizsga
-
Mawyx
őstag
Bukta
-
Mawyx
őstag
Ez az angol könyv megvan vkinek? BME angol középfokú nyelvvizsgára készít fel. Nem szeretném megvenni, de kölcsönbe jóljönne, már kaptuk belőle házit.
Peti! Még nálam van vmi könyved vagy 3db, februárban visszaadom már, itt van vagy egy éve
Régi infó tankönyv, kellett tankönyvfejezetet írnunk asszem, ahhoz kellett.
-
Mawyx
őstag
Nemigen tudok zh mentes tárgyról, vagy zh vagy vizsga de vmi van
Leveleket törölgetek, épp egyet találtam:
Az oktatástechnológia nem nehéz, ott Sóki Szabó Lászlót ajánlom.Ott csak egy fogalmazást kelllett írni egy oktatóprogramról, valamint 10 rosszul sikerült fényképet kellett kijavítani valamilyen programmal.(pl photoshop), és azokat megmutatni a tanárnak.Fel is vettem, nekem ez vagy kötelező vagy köt.vál.
Fizikás részen Schillerrel lehet mindig egyezkedni, neki elég egy beadandó. 3éven keresztül bármniyeln tárgyam volt nála, sose voltunk képesek túllépni a Schrödinger egyenleteken
már olyan vicces volt sztem
vagy Bérczi Szani, de ő kicsit sztochasztikus, ha berendel, akkor meg kell jelenned pl kiselőadnod a beadandód
Windows Server rendszeradmin kezdő kollokvium Papp; Sándor; jónak tűnik? Miféle ez?
Jah, átolvasva most ugrik be infós részhez, Képszerkesztés meg Kiadványszerkesztés voltak beadandósak, de már anno is megszűnőben voltak, de mintha épp láttam volna etr-ben Kiadványszekesztést. Előadásért nagyon haraptak, de egy levelet megéri írni nekik. Vmi nagy neves néni tartja, aki a kiadványszerk anyja és szeretné átörökíteni a tudást...
Web animáció Flash-es óra volt még beadandós, bár utsó órán be kell mutatni kiselőadva, de Réthey-Prikkel Brigi a tanár, vele lehet tárgyalni.
Tudtok olyan órát, ami van az elte-n és használható vmire, az életben drága tanfolyamon sajátítható el? Mert akkor inkább itt kéne felvenni, amíg lehetőség van rá. Gondolok itt pl php-ra. De nem igaz már, hogy ennyi év alatt sose tudtam bejutni
Egyéb? Matekot hanyagoljuk, lehet hogy tök jó meg minden, de annyit nem ér nekem mint egy php. Vmi hasznos kéne.
-
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4788 üzenetére
akkor szólni kell, hogy hirdessék meg
én is mentem tanszékvezetőhöz, h nincs meghirdetve kötelezőm, aztán kiderült, hogy meghirdették más néven, más kódon, nem nekünk, másoknak, hülyegyerek meg szopja ki a kisujjából, h az ugyanaz
másik meg nem volt meghirdetve, meghirdették egyedül nekem -
Mawyx
őstag
3-as lett a szigorlat
-
Mawyx
őstag
Holnap vizsga, ma éjjel már alig aludtam, a gyomrom a torkomban. Délután lesz vizsga, utálom ezt, miért nem lehet reggelre tenni?
-
Mawyx
őstag
reggel vizsga
jár még vki rajtam kívül az eltére? -
Mawyx
őstag
Sikerült végre ez a redva társtud-os tárgy. Persze idő csak egyikre volt, a többi viszgaidőpont meg nem jó, mert akkor más van. De végre felejthető. Csütörtökön jön a következő vizsga
-
Mawyx
őstag
Mit csináltok ma este, hova mentek?
-
Mawyx
őstag
Macsom beteg, kapott ma egy szurit a seg*ébe, nem volt túl boldog
De virgonc, jókedvű, van étvágya, játszik, most kiment szaladni, mert szellőztetek. Ha nem használ, 3nap múlva újat kell kapjon, de most semmi papírt nem adtak mit kapott, ha másik orvoshoz viszem honnan tudja mit kell kapjon második részt?! Hazakocsikázni vele meg nem épp olcsó, most nem akartam menni ilyen hamar... Reméljük ez elég lesz neki.
-
Mawyx
őstag
Nemsoká indulok haza, boldog karácsonyt!
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4742 üzenetére
Hát durva volt, mert szemtől szembe kérdezett és azonnal lökni kellett volna. Ennyi idő alatt fel se fogtam mivan
Soha nem volt még ilyen vizsgám, hogy ne legyen felkészülési idő... Ez így durva és túl pontosan kell tudni. Adott 3témát, választani kellett volna, én mind3ról mondtam 1mondatot, azt mondta összevissza csapkodok, ennek így nincs értelme...
Ha ezt tudom, hogy ilyen nála a szóbeli, akkor mindenáron megtanultam volna írásbelire, de nem tudtam, hogy így zajlik, mondom, ilyen még sose volt, ezt nem gondoltam.
Sajnálom az időt rá, a szigorlat elől veszi el az időt, de ígyx sok idő nekem ilyen potnosan benyalni 80oldalt szóról szóra, nem elég a csak simisumi van róla fogalmam dolog.
-
Mawyx
őstag
nem lett meg
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4738 üzenetére
De veled nem volt megbezélve, őket támadtam be, hogy jöjjenek segíteni, mert egy belakott szobát kellene beszőnyegezni. Mivel benne lakok, így nem szüttyöghetek vele egyedül egy hétig, hanem 1nap alatt mindenképpen végezni kell a bútorok kihordásával, beszőnyegezéssel és a visszapakolással cakkpakk. Csakhát símán eltelt a nyár, nem volt kedvem foglalkozni az üggyel, most meg érzem, hogy hideg.
-
Mawyx
őstag
Jááájjj, fiúkák! Hiányzik a szőnyeg, befagy a seg*em, nyáron elmaradt a szőnyegezés
-
Mawyx
őstag
Így nem lesz Heineken
Semmi gond, sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. Karácsonyra raksz össze gépet?Megnézné vki indul-e log és számelm tavaszra? Én nemtok jelentkerzni, mert nem tudok adataegyeztetni, mert nem jól az adataim, to-ra kell majd mennem, de az nem most lesz. Vagy okézzam le és majd módosíttatom utána? Személyigazolványcsere volt és azt nem engedi magamnak módosítani...
-
Mawyx
őstag
Kiözben eljötem haza, de azt a hozzászólást még nem otthonól küldtem, épp indultam. Fin*om sincs melyik melyik, de sztem látszódnak a címkék. Sok gép volt nálam és nem tudom melyikekben melyik volt, így nemtom mennyire volt hangos meg semmit se, nekem minden asztali gép hangos. Bármikor eljöhetsz értük, megsasolhatod, szerelhetsz is, én nem értek hozzá
.
A ventis fűtések nyilván hangosabbak a ventinélkülieknél és szeretnek si tönkremenni ezek a kis ventik, legalábbis amik a rack-ekben vannak, azok gyorsan nyiszegősödnek és megmurdálnak -
Mawyx
őstag
Igen, igen, igen, sikerült, még egyetemista vagyok!
-
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4708 üzenetére
Őt azért szerettem, mert tartott órákat, de nem volt katalógus. Az szokott lenni, hogy aki tart rendesen órát, az vezet katalógust, én be szoktam járni, de frusztrál, ha vki rinyál a hiányzásért, a másik véglet meg aki szarik bele, az az órába is és nem csinálunk semmit, de zh-t meg meg kell tudni írni.
Na ő nem ilyen, volt rendes óra, de nem pattogott, hogy ki van ott vagy ki nincs. -
Mawyx
őstag
Log és számelm nevű csoda szokott indulni keresztben, indul most februárban?
-
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4704 üzenetére
Papp kicsoda? Papp-Varga Zs. istencsászár, Papp Szabolcs szintén jó (ők egyébként férj és feleség, 2 fiatal tanár, lelkesek, korrektek, igazi tanárok, tanítanak, kérdezni lehet, segítenek amiben csak tudnak...)
Pap Gáborné idősebb, tapasztalt tanár, szeretem, bár nem kedvenc, de mindig korrekt volt, az van, amit mond, olyan zh-t ad, ami anyagot leadott.Menyhártot szintén utálom, egy beképzelt fiatal doktorandusz kölök, de akkora arccal, hogy nem értem hogy fér be az irodájába
-
Mawyx
őstag
Nahát, megint "egyezünk"
Asszem félek
Nagyon mérges voltam, nem is írtam ide. Unkorrekt a faszi úgy ahogy van. Órát nem tartott egész félévben, de már tavaly se... de most elintézte, hogy legalbb ő írassa a zh-t (eddig ez se volt). Csomóban megegyeztünk, pl zh előtt konz, zh után megbesz, rögtön kapunk jegyet stb stb, ebből semmi nem volt. Alig 40percet késett. És így, hogy volt pofája nem tartani órát, mi meg vártuk hiába, nem engedett pl beszélgetni se zh-n, adott zh feladatokat, mintha me se egyeztünk volna semmiben... Ha 1est ad, akkor minden mindegy alapon, mivel a kirúgásnál nincs rosszabb, akkor megpróbálom hivatalosan kiborítani a bilit. Így szólni se mertünk ea tanárnak, mert tavaly mi voltunk lebaszva, de most akkor be kellene jeleneteni vhogy, hogy ez nem korrekt így, így nem tudjuk teljesíteni a feltételeket, ha nincs megtartva az óra. Úgy volt lesz beadandó is, de nem lett, mert nem volt kedve összeállítani semmit. Olyan egy rohadék és nem is értem hogy lehet állásban, ha egyszerűen nincs is ott, nem tanít, levelekre nem válaszol. Egyszer pöccentünk be, amikor megint hiába vártunk, ea tanár felhívta mobilon, annak se vette fel a telefont se és úgy tűnik akkor lebaszták, mert utána megtartott 1 órát, hurrá... Csak ilyenkor cserébe érted szokás adni jegyet mindenkinek és akkor mindkét oldalról el van sikamikálva, így viszont csak az megy át, aki már állásban a szakmában dolgozik egy ideje és máshol megtanulta, mert ettől a fasztól nem tudjuk, más tanárt meg nem adnak évek óta.
Áhh, majd kiderül... -
Mawyx
őstag
válasz
skoda12 #4698 üzenetére
1. Ha a Nagy az Sára, akkor Ő Az összes többit szívből gyűlölöm, bár Horváth ha Győző, akkor ő asszem rendes, elég népszerű is, kis fiatal srác. Illés nagy Fradista, de b@szik bármit is mondani órán, szarik bele, ha profi vagy és tanulni nem akarsz, akkor jó, de ha szeretnél tanulni, akkor tőle nem fogsz. Heizlerné szigorú, de nem ez a baj, hanem nekem unszimpi az egész maca.
2. kik ezek?
3. Vincellér -
Mawyx
őstag
Holnapra 8tól kb délig extra drukkolást szeretnék kérni, sorsdöntő nap lesz, nagyon nagy vizsga, nagyon-nagyon fontos
-
Mawyx
őstag
Meglett a c++, annyira király vagyok
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4687 üzenetére
Igen, és a logika se, arra már be se mentem.
Meg kell tanulni, anélkül nem megy.
Ráadásul rossz helyre küldtek, feltéptem a tanár szobájának ajtaját, mentem be zh-t írni, mint terembe, de nem terem voltHolnap is 2zh. Asszem tudom miért nem mennek, folyton álmos vagyok, nem tudok figyelni se, ki se mozdulok, ülök a 4 fal között és a kedvem egyre tart a végtelen fosba
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4681 üzenetére
Igen, és fizessen félévente nemtom de vagy 200k-t, holott azért kénytelen suli mellett dolgozni, hogy ne haljon éhen, és összesen nem keres ennyit egy félévben, nem hogy csak úgy plusszban ennyi összegyűljön mellette, ráadásul fizetősöknek nincs se ösztöndíj, se koli, se semmi
Az esti tagozathoz meg kell egy meglévő diploma is, legalábbis tavaly még tuti kellett, mert én is át akartam menni, mert az könnyebb, aztán rájöttem, hogy még nincs diplomám...
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4679 üzenetére
Nagyon sajnálom
Ez nem egy szimpatikus dolog eleve, mármint a katalógus, oké, hogy járjunk be, de melózni se lehet így, mert mindig van 1-1 idióta tanár meg eleve az összes gyak ilyen, csak 1-1 EA-nál lehet eljátszani, hogy nem járunk be. Nem értem miért kell kötelezővé tenni a bejárást, a vizsgán kell tudni átmenni, de ez még mindig hagyján, az ilyen késések miatt beírás, megrovás stb, ami totál ovis dolog. Főleg, hogy összevissza helyekről járnak be emberek, már nem anyuci hoz-visz minden nap oviba, viszont vannak menetrendek, egy busz beér, amikor beér, nem taxi... Óraütközésnél ez nagyon fincsi.
-
Mawyx
őstag
A szerdai zh nem sikerült
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4675 üzenetére
Az a honlapon lévő?
Arról meg már írtam, hogy én 1elolvasással nem jegyzek meg semmit, tehát amire ti nem is készültök, mert bennetek van ösztönösen, vagy ugye oviban is tanultuk vagy mittomén, azt nekem meg kell tanulni, a tanulás nálam meg azt jelenti, hogy többször el kell olvasni, felmondani, olvasni-mondani, azaz memorizálnom kell. Amire vki azt mondja, hogy áhh, 10perc alatt fel lehet készülni, annál nekem 10perc kb arra elég, hogy átlapozzam a többszáz oldalt. Így szokott ez lenni.
Indulok megvédeni (előadni) a beadandóm, remélem elfogadták még, hogy most éjjel adtam le.Úgy nézek ki, mint akit agyonvertek
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4673 üzenetére
Nem mindig tudtam bejárni logika történetre, kopernikuszra meg egy órán se voltam, numanallal ütközött, ami meg katalógusos óra volt
A helyzet elég tré, tudom
De most is 2 beadandó vár, most kezdtem és reggel 8ra kell, másik du 2re (2db), péntek reggel 8kor meg egy egyetemi további pályafutásom 2.fordulós zh-ja (első kettő meglett), péntek éjfélig másik beadandó.
Jövő hét:
hétfőn 2zh
szerdán 1zh
csüt beadandó -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4671 üzenetére
Jajj, az jó lesz
Tesztes vagy egy kérdést kifejtős?
Jövő héten számításelmélet zh Tichlernél
Elvileg Gazdag órája, de első órán Tichler jött be, hogy Gazdag ide küldte, ő tartja az órát...
Múlt órán se birtam követni semmit, de akkor legalább írt vmit a táblára, mindig összevissza beszél, mond vmit, majd az ellentété és találd ki, hogy akkor melyik a jó. Szal írt a táblára, de csak nullákat és 1eseket, nem birtam követni, előkaptam a fényképezőgépem és vakuval kattLesett mindenki ez mi volt, szegény Tichler meg még jobban belegabalyodott mindenbe
-
Mawyx
őstag
Topic kihalóban.
Hogy álltok? -
Mawyx
őstag
Tudtok c++ hoz ajánlani vmi használható anyagot, ami elmagyaráz mindent jól? öröklések, mutatók stb minden? Esetleg ami egy mintapéldán végigvezet?
-
Mawyx
őstag
Sikerült a prognyelv első 2 zh
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Filmvilág
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Háztartási gépek
- Direct One (műholdas és online TV)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged