- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
snow.man
tag
Igen, szte-n gondoltam, mert most itt dolgozok egyetem mellett és egy 3-4 évig nem szeretnék elmenni, gyűjtöm a tapasztalatokat. Addig meg egy közgés diploma belefér. Ezt a szakot néztem, gazdálkodás és menedzsment távoktatásos formában, tehát neten van szinte minden anyag, bejárni alig kell, csak egy-két konzultációra meg vizsgázni. Még lazább, mint a levelezős, a diploma értéke pedig semmivel sem kevesebb. Itt vannak matekos meg infós alapozók, de azt be tudnám számíttatni a mostani szakomról, még egyszer azokat nem kellene megcsinálni, így a 7 féléves képzést simán meg lehetne csinálni 2 év alatt. A 7. félév szakmai gyak, de ha dolgozik valaki, akkor azt már betudják szakmai gyakorlatnak. Egy félév 160 rugó, tehát jóval 1 milla alatt megúsznám a dolgot. Meg lehet, hogy le tudnám zsírozni a céggel, hogy fizessék. Persze biztos lenne ára, pl. aláíratnak velem egy szerződést, hogy 3 évig biztos nem megyek el a cégtől, de megéri szerintem...
-
snow.man
tag
válasz
skoda12 #4813 üzenetére
Én is szeretek programozni, de hosszú távon az sem egy izgalmas munka, pár év után meg lehet unni azt is. Lehet, hogy te is meg fogod, ki tudja. Én pont azért szeretnék egy gazdasági végzettséget is, hogy ha már rendelkezek kellő tapasztalattal (5-10 év), akkor ha tudok, lépjek előrébb (valamilyen menedzseri poszt). Nem szeretném, ha pl. 50 évesen csak robotolnék és kódolnék a gép előtt, miközben a 30 éves főnököm osztja az észt...
-
snow.man
tag
Szeretem a képfeldolgozást is, de hosszú távon megunnám.
A szoftverfejlesztő még nem olyan nagy szó szerintem.
Én sem szeretnék mindig "csicska" kódoló lenni, aki napi 8 órában robotol. Tervezek szerezni egy közgés diplomát is meló mellett, azzal talán feljebb is juthatok...
Én meg néha azt bánom, hogy nem az eltére mentem. Így van ez, a szomszéd fűje mindig zöldebb...
SSIP-ről egyelőre én is annyit tudok, amennyi a honlapon van kb., meg hogy a ceepus ösztöndíjat már elnyertem rá, tehát fizetik az utat, ottlétet, stb. -
snow.man
tag
Képfeldolgozás tényleg nem rossz terület, nálunk szte-n számtud mellett képfeld a másik neves terület (meg persze mestint az mta-s kutatócsop miatt), az ország legjobb képfeldolgozói vannak itt. Külön képfeld szakirányt is választhatunk. Én speciel megyek a következő ilyen nyári iskolára most júliusban Kolozsvárra, biztos érdekes lesz. De nálam ez megmarad csak érdeklődés szintjén, elhelyezkedni nem ezen a területen szeretnék. Jóval szűkebb is a kereslet ilyen szakemberek iránt, mint szoftverfejlesztőkre...
-
snow.man
tag
válasz
skoda12 #4793 üzenetére
Nem is tudjátok milyen könnyű dolgotok van Gazdagnál. Engem tanított Szegeden, full rendes és korrekt. Ráadásul ahogy látom, ami nálatok egy tárgy, az nálunk négy: Formális nyelvek, Bonyolultságelmélet, Automaták és formális nyelvek, Logika és informatikai alkalmazásai. Mind a négy gyilkos. Mondjuk mégiscsak az szte a számítástudomány kelet-közép-európai fellegvára, de akkor sem kellene szétfingatni a hallgatókat...
-
snow.man
tag
BÚÉK Mindenkinek!
Nem tudja véletlen valaki, hogy Pesten hol lehet a legolcsóbban Microsoftos vizsgákat tenni? Azt tudom, hogy számalknál ~30 rugó...
-
snow.man
tag
válasz
skoda12 #4508 üzenetére
Egyetemi élet szempontjából lehet, hogy még jobb is Szeged, mint Pest (felmérések is ezt mutatják), de a későbbi elhelyezkedés és a fizetés szempontjából sajnos nem. Hiába mondják, hogy milyen drága az élet Pesten, semmi sem drágább, csak az ingatlan (bérelni és venni is). Minden más alapvető dolog ugyanannyiba kerül. Tehát arányaiban a fizetés jóval magasabb Pesten, mint amennyivel drágább az élet...
A csinos lányok szerintem a fővárosban is megvannak (hiszen a magyar nők eleve gyönyörűek), de itt is vannak dögivel, az biztos... -
snow.man
tag
4500
-
snow.man
tag
válasz
peterszky #4147 üzenetére
A sima fonya az csak szimplán formális nyelvek. Bár ott is vannak automaták rendesen, szal a tárgyak elnevezéseit nem is értem igazán. Áfonya lehetne inkább fonya2. Egyébként áfonya állítólag a legnehezebb tárgy nálunk az öt év alatt. Több olyantól is hallottam, akinek mindig minden sikerült elsőre (uv-ja sem nagyon volt), hogy minden simán meglett neki, de áfonyával vért izzadt. Ha minden igaz, én sajnos ősszel fogok vele találkozni. Előre rettegek, utálom a számtudos tárgyakat...
Hwsw amúgy nem hülyeség (talán még hasznos is), csak kicsit absztraktul vannak megfogalmazva a dolgok. Mondjuk számtud esetében minden elvont...
-
snow.man
tag
-
snow.man
tag
Jó nektek. Mondjuk nálunk minden számítástudományi tárgy (logika, fonya, bonyelm, hwsw, áfonya) eszméletlen nehéz. Ezek olyanok nálunk, mint nálatok analízis. Köszönhetően annak, hogy nálunk oktatnak a számítástudományok legnagyobb képviselői, Közép-Európában állítólag nálunk a legjelentősebb a számtud kutatás és oktatás. Sajnos...
-
snow.man
tag
válasz
Matthewus #3937 üzenetére
Úgy látom, lassan egyedül maradsz a véleményeddel.
Az egyetemen tényleg nem fognak semmit alád tenni, senki nem fog könyörögni, hogy tanulj, mindenki magára van utalva. Az oktatók munkáját lehet szidni, de szerintem felesleges, sok tárgyat más sem tudna jobban megtartani. Aki már egyetemen oktat, az valószínűleg nem buta ember és a szakmájában otthon van. Persze az ismeretek átadásával és a tanítási hatékonysággal lehetnek gondok, de senki sem tökéletes. Ahogy én látom, a nagyon kevés és rövid órákon azért próbálja mindenki a maximumot hozni. Nem csoda, hogy csomó mindent nem értesz meg, hiszen mondjuk egy gyakon nagy a rohanás, nem is nagyon van idő ott megérteni, de egy jó jegyzet alapján otthon leülve ki lehet silabizálni. Nekem is nem egy olyan tárgyam volt, amiből egész féléven át egy kukkot sem értettem, mindig csak körmöltem a táblára felírtakat (némelyek táblára gyorsabban írnak, mint én papírra), órán figyelni sem tudtam, de zh-k előtt otthon mindig megértettem a nagyját.
Abban van némi igazság, hogy jóval kevesebb egyetem is elég lenne. Pont múltkor hallottam, hogy Angliában valami harmadennyi felsőoktatási intézmény van, mint nálunk, pedig jóval fontosabb és nagyobb ország. De gondolom ott az a teória, hogy kevesebb egyetem legyen, de azok nagyobb létszámmal. Náluk szinte minden egyetem elte méretű vagy még nagyobb. A vidéki kis főiskolákat nálunk is meg lehetne szüntetni, ott kb. semmit nem kell küzdeni egy diplomáért. Meg különben is, egy Szarvas vagy egy Békéscsaba méretű városba minek felsőoktatási intézmény? Ha már infó szakokról beszélünk, nemrég hallottam, hogy pl. a dunaújvárosi főiskolán az infó majdnem büfé szak. Vizsgaidőszakban alig van vizsgájuk, mert majdnem mindenből megajánlott jegyet kapnak, az anyag meg sem közelíti a nagy egyetemekét, stb. Tehát valóban lehetne tömbösíteni a felsőoktatást, csak ezzel meg az a baj, hogy a nagyobb városok (Bp, Debrecen, Szeged, Pécs) már lehet, hogy nem bírnának el még nagyobb egyetemet, még több hallgatót.
Ergo a megoldás valóban az is lehetne, hogy kevesebb embert vesznek fel. Nem is kell olyan régre visszatekintenünk (20-30 év), amikor ez még működött. Aki akkor bekerült a felsőoktatásba, az valószínűleg el is végezte az adott szakot. Ráadásul akkor valóban egy minőségi rendszer volt, a diploma értéke is nagyon jó volt, stb, stb, nem kell tovább ragozni. Ez a tömegesítés nekem sem túl szimpatikus, de mint előzőleg már írtam, valóban vannak hibái a hazai felsőoktatási rendszernek (melyiknek nincsenek?)...
-
snow.man
tag
válasz
Matthewus #3931 üzenetére
Szerintem csak az szidja ennyire a magyar felsőoktatás rendszerét, aki nem igazán boldogul benne. Persze, nem azt mondom, vannak hibái, de azt nem az egyetem szabályozza, hogy elvégzed-e a szakot az előírt félév alatt vagy sem. Minden tárgyból megvan a minimum követelmény, ha azt nem teljesíted, nyilván meghúznak. Nem ülnek le minden hallgató teljesítését átnyálazni és mindenkit direkt megbuktatni legalább egy tárgyból úgy, hogy biztos ne férjen bele a mintatantervbe, ez azért abszurd lenne...
-
snow.man
tag
Nem gondolok sokat, azért is furcsálltam.
Tudom, hogy volt 3 éves képzés is, az csak főiskolai szintű volt, nem egyetemi. A főiskolait programozó matematikusnak hívták, az egyetemit meg programtervező matematikusnak. Lényegében hasonló volt, mint a mostani bsc+msc rendszer, csak ott főiskolai diploma nélkül is lehetett egyetemi végzettséget szerezni, most meg nem lehet... -
-
-
snow.man
tag
Szevasztok "eltések"!
Én SZTE-n vagyok infós és most találtam rá a fórumotokra, de gondoltam belinkelem a "mi" topikunkat is: SZTE Infósok topicja. Hátha érdekelnek valakit a szegedi körülmények is...
Olvasgattam ennek a fórumnak az elejét (ugyanis így a vége felé már elég offos a topik), érdekes dolgokat írogatta(to)k. Azt szűrtem le, hogy a szegedi és a pesti képzés elég különböző azért, bár mindkettő kemény...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- BestBuy topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kutya topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged