- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudjátok, hogy milyen lehetőség van levelezőn MSc-t végezni programtervező informatikus BSc után? (Bár a fórum ELTE specifikus, engem érdekelnének más lehetőségek mint BME, OE, amennyiben van levelező).
MSc felvételin a pontszámítás hogyan történik mostanság? A diploma eredményeit nézik-e (jó lenne...) a felvételik mennyire húzósak?
Kicsi background: 2016-ban végeztem azóta egy nagyobb multinál dolgozom, de fel-feltörő tudásszomjam miatt ismét megfordult fejemben a gondolat, hogy lehet tovább kéne menni a tanulmányi ranglétrán. Tehát részben a papír megléte, részben pedig a tudás és az esetleges kutatások motiválnak, viszont olyan rendszerben tanulnám ami kellően rugalmas, hogy mellette a munka maradhasson (ezért gondoltam levelezőre).
-
Neuler
csendes tag
Azt esetleg tudja valaki ,hogy a jelentkezés jár-e valamiféle kötöttséggel. Arra gondolok ,hogy február 15 a határidő ,de utána mondjuk mégsem mennék Msc-re, esetleg már el sem megyek a szóbeli felvételire, ilyenkor keletkezik-e valamilyen fizetési kötelezettségem vagy nem történik semmi?
Illetve a másik eset ,hogy mi van ha esetleg elmegyek szóbelire is és utána gondolom meg magam miután elvileg felvettek, ilyenkor ha "nem iratkozom" be történik -e valami, illetve gondolom később még jelentkezhetek újra a fenti esetek után.
Előre is köszi.
-
Neuler
csendes tag
Rendben köszönöm. Ősztől gondoltam jelentkezni, tehát most a februári szemeszterben még nem, ezért érdeklődöm ,hogy már aktív mesterszakosok tudnak-e mutatni egy órarendet ,hogy néz ki kb. A tantervet majd kikeresem akkor mindjárt (azért egy linket elfogadok
biztonság kedvéért ha nem nagy fáradtság).
Igen a modellalkotót azt alapból elvetném. Az ,hogy gond a matek ... hááát mondjuk úgy ,hogy ha van olyan szakirány ahol kevesebbet kellene vele szenvedni akkor az jobb
Egyébként azt hallottam az Msc könnyebb már mint a Bsc. Ezt esetleg meg tudod erősíteni?
-
Neuler
csendes tag
Értem.
Melyiken van a legkevesebb matek?Abból már kicsit elegem lett, meg az egyiken van még progmod folytatás... abból is elég volt 3 félév .. xd
Ha megvan az órarended esetleg privátba meg tudod mutatni? Érdekel mennyire lehet mellette mondjuk dolgozni, mikor kezdődik a legkorábbi óra stb.
Köszi
-
Neuler
csendes tag
Msc-sek: Valaki majd be tudja dobni az órarendjét, érdekelne ,hogyan oszlanak el, mennyire vannak délután/este.
Illetve: Msc-s szakirányokról valaki tudna pár sorban nyilatkozni?(Melyik a legnehezebb, melyik a legkönnyebb, bár nyilván ez függ az egyéntől is.)
-
Neuler
csendes tag
26-27-28 - án államvizsgázók. Írjatok majd élménybeszámolókat milyen volt. Mit kaptatok/húztatok , hogy ment a védés, mennyire gyötörtek meg, sokan vesztettek-e csatát.
Hajrá mindenkinek! Sok sikert! -
Neuler
csendes tag
válasz
Oneforall #5692 üzenetére
Hello.
Ada - GNAT
EVA I - QT (És úgy rémlik mintha Ubuntu alatt kellett volna fejleszteni.)
EVA II - Visual Studio
WAF - Visual Studio (+ Microsoft SQL Server Express)
C++ - Amennyire emlékszem vizsgán nem szeretik annyira a grafikus felületű fordító/szerkesztőket, mint a codeblocks pl. ennek ellenére lehet használni, de bemutatásnál azt hiszem parancssorból kellett fordítani az állományokat.Java B szakirányon nincs, de mint szabadon választhatót ha minden igaz felveheted, így abban a félévben veheted fel amikor meghirdetik, tehát a C szakirányon érvényben lévő esetleges függőségek így nálad nem élnek a Java-t illetően.
KÉRDÉS:
Hmmm .. a tőlem megszokott módon a kérdés nagyon elméleti, nem szeretek egyetlen eshetőséget sem figyelmen kívül hagyni, szóval: Mi történik akkor ha valakinek nem sikerül az államvizsgája? Új szakdolgozatot kell-e írni? Egyáltalán történik-e valami azon túl ,hogy nem kapok diplomát? Egyszerűen jelentkezem a következő félév végén? (Remélhetőleg erre nem kerül majd sor...)
-
Neuler
csendes tag
(Minden napra 1 kérdés...
)
A záróvizsgán a tételekhez jól tudom ,hogy nem kell bizonyítás? Vagyis a fontosabb definíciók, tételek kimondása szükséges "csak"? (Immanuel60 oldalon lévő tételek jók? Valaki vizsgázott ezekkel? ((Persze vannak saját kidolgozások, jegyzetek is.))) -
Neuler
csendes tag
Rendben ,köszönöm az infókat.
-
Neuler
csendes tag
A szakdolgozatot elvileg saját laptopon is be lehet mutatni? Eddig mindenhol azt olvastam ,hogy igen és minden ,már lediplomázott ismerősöm is saját gépen mutatta be a programját.
Közületek aki lediplomázott már ezt hogyan oldotta meg?
-
Neuler
csendes tag
válasz
Superhun #5655 üzenetére
Igen, de abban csak ennyi szerepelt:
A NAPPALI programtervező informatikus BSc szakosokat a Tanulmányi Hivatal osztja be záróvizsgára, a záróvizsga napjáról és a záróvizsga-bizottságról a Neptun rendszeren keresztül kapnak értesítést.Nyilván a konkrét nap később derül ki, de a TO-n megkérdeztem és január 20-30 között lesz valahogy.
-
Neuler
csendes tag
Valaki tudja ,hogy a mostani, keresztféléves Bsc záróvizsga mikor lesz? Én úgy néztem ,hogy január vége fele lehet, de nem találtam rendes infót egyelőre.
-
Neuler
csendes tag
Ha jelentkezem Msc-re akkor a szakdoga leadási határideje ugye dec. 1., mi történik akkor ha bár a jelentkezésemet leadtam, csak dec 15-i határidőt tudom tartani? Csak az Msc jelentkezést bukom vagy vagy más "bajom" is eshet?
(A kérdés szigorúan elméleti..... "Készülj fel a legrosszabbra, de törekedj a legjobbra." --> saját idézet ... xD)
-
Neuler
csendes tag
válasz
pvt.peter #5627 üzenetére
Ó értem, köszönöm a választ. Azért kérdeztem mert felvin ugye külön meg van jelölve ,hogy estis meg nappalis szak, így mindkettőre jelentkeztem és a sorrenden gondolkodtam, melyik lehet nekem jobb de így teljesen mindegy...
Bekerülni elvileg nem olyan nehéz ha jól tudom.
Szerződést kell még aláírni az állam felé ,hogy x évig itthon dolgozom illetve ha nem végzem el időben sokat fizetek? ezekről ki mit tud? (Bsc-n nekem ilyenekkel nem kellett még vacakolni...szerencsére...) -
Neuler
csendes tag
válasz
balika011 #5625 üzenetére
Igen néztem én is ,de csak a programtervező matematikusi szak nagyprogramját láttam kiírva e tekintetben, a bsc szakdoga leírásban meg nem volt megadva ,csak a margók ,sorközök hogyan legyen az oldalszámozás stb. ,legalábbis én nem vettem észre ,hogy ott lenne valahol.
Msc-sek: írjatok majd ,hogy mikor vannak a nappalisok meg az estisek órái, lehet-e mellette legalább félállásban dolgozni stb. (most még tudom variálni a sorrendet a felvin...)
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok. Msc-s hallgatókhoz lenne kérdésem:
Néztem ,hogy van nappali államilag támogatott meg esti is, a kérdés az lenen ,hogy a nappali az mennyire nappali? Vannak-e délelőtt órák? Lehet-e mellette dolgozni valamilyen szinten, vagy ha ilyen elképzeléseim vannak akkor az csak az estin oldható meg. Esetleg valaki órarendet tudna mutatni ,hogy milyen eloszlásra lehet számítani?Másik kérdés: A Bsc szakdolgozat terjedelmére mik az elvárások? (Terjedelemre vonatkozó megkötést a kiírásban nem láttam de biztosan megvannak az íratlan szabályai).
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Záróvizsga jelentkezéshez ki kell tölteni egy lapot ami a szabadon választható tárgyakat tartalmazza (amiket elvégeztem), nos az ehhez szükséges nyomtatványt sehol sem találom a neten, előre kitölteném mert már abszolvált hallgató vagyok, nem járok be, csak valamikor amikor be tudok menni gyorsan leadnám.
Tudja valaki ,hogy hol érhető el? (nem találtam sehol)
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg ,hogy őszi félévben általában meddig kell elkészíteni és leadni a Bsc-s szakdolgozatokat? Egy régebbi táblázatot találtam amiben december 15 szerepel, de nem tudom mennyire valós. Előre is köszönöm az infókat.
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudja ,hogyan kell abszolválni (és nem arra gondolok ,hogy legyen meg minden tárgy + szakmai gyak. mert ezek megvannak). Hol kell bejelenteni, mit kell tennem stb.
Záróvizsga meg szakdoga leadás köv. félévre maradt, de tárgyam már nincsElőre is köszi a segítséget.
-
Neuler
csendes tag
Azt tudja valaki ,hogy 2011-ben felvett hallgató ha kicsúszik az államilag támogatott képzési időből akkor milyen költségekre számíthat? (Én valahol úgy láttam ,hogy 6x 000Ft alapdíj + 6-7000Ft/felvett kredit )
Előre is köszi.
-
Neuler
csendes tag
válasz
Superhun #5582 üzenetére
Ááá köszönöm a gyors választ.... akkor nem lesz világvége és nem kell a gyűrű útját követnem a Végzet-katlanba.
Gondolom a csúszás a szakdogára kapott jegyet nem befolyásolja, illetve nem tudom az jelenthet-e a gondot ,hogy a téma le lett adva (a szakdolgozat témája), bár ezt ugye a záróvizsgára jelentkezéskor is fel kellett tüntetnem (kellett a szakdoga címe).
Még 1 (azaz egy, one, uno, eins) kérdés: Ha az abszolutórium megvan (összes tárgy + szakmai gyakorlat), de hiányzik még a szakdoga meg a záróvizsga akkor a kicsúszás miatt kell perkálni az egyetemnek vagy ilyenkor már nem?
-
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Szigorúan elméleti jellegű a kérdés.....
Mi történik akkor ha valaki nem készül el a szakdolgozattal a megadott határidőre. Nyilván így nem lehet záróvizsgára sem menni, de ilyenkor mi történik? Lehet dolgozni rajta tovább és a következő félévben újra lehet jelentkezni a záróvizsgára, vagy világvége és pusztulás? (Még egyszer megjegyezném ,hogy teljesen elméleti a kérdés.. xD ... de komoly választ várnék azért, kösz.) -
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Numerikus módszerek 1 már keresztféléves? (azért kérdezem mert az analízis is nemrég lett az, a hallgatói szerződések bevezetése óta, de numerikus módszerekről nincs efféle információm)
Előre is köszi a válaszokat. -
Neuler
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy már megkezdődött az ETR-ben a rangsorolásos jelentkezés,de nincsenek időpontok az órákhoz ,így pedig nem lehet összeállítani az órarendet.
Valaki tudja esetleg ,hogy mikortól lesznek elérhetőek az órák időpontjai?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Tesla topik
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest