- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Hát, én emelt matekot csináltam és az egyetemi matek még így is durván nehéz volt, szóval ha csak nem jársz matek versenyekre, akkor mindenképp érdemes, sőt szinte kötelező emelt matekra menni. De ezt én látom így. Én egy viszonylag színvonalas gimnáziumi matek oktatással is igencsak nehezen vettem a proginfós matekot, bár tény, hogy utáltam mint a ***. A jelzőt el tudjátok képzelni
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
ad1: http://blog.jetbrains.com/blog/2014/09/23/jetbrains-makes-its-products-free-for-students/
ad2: írtam nekik kommentben, hogy a @elte.hu-s emaileket is fogadják el
ad3: Congratulations! Your JetBrains Student License subscription is confirmed.Jó töltögetést
-
Jim-Y
veterán
válasz
aizen92 #5527 üzenetére
Szia. A nappali msc Szoftvertechnológia szakirányon az estisekkel van együtt. 4-től vannak órák, de hogy milyen napokon az vakszerencse. Szerencsére az msc-sek nagyon nagy hányada, saccra 80-90%-a már dolgozik egyetem mellett szóval nem te lennél az első aki munka mellett csinálná. Persze ha tudnád a munkád csak 80%-on csinálni az még jobb lenne. Ilyenről, hogy tesi, közgáz ne is álmodj, hogy be tudsz majd valamit számíttatni. Nem azért mert annyira ismerem a beszámítás rendszerét, hanem mert mit számítanál be? Anatómiát?
Jog pedig csak bsc-n van. üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #5457 üzenetére
ezt aláírom, nekem van/volt olyan szerencsém, hogy van saját lakás, tehát albi pénzre úgymond nem kell költeni, de a kaja az valami baromi drága, nekem szinte csak arra megy el a pénzem, főleg ha az ember próbál egészségesebben élni, és itt most nem arra kell gondolni, hogy minden másnap sushit enne az ember, vagy lazacot, egyszerű csirkemell, meg zöldségek, saláta stb... sajnos a mai magyarországon az egészséges étel drágább, mint a szar kaja
-
Jim-Y
veterán
válasz
ledger91 #5376 üzenetére
Szia.
Lesz egy beosztás, hogy neked hányra kell, és hol lenni. Ugye van egy tételsor, amiből asszem nem húzol előre, hanem amikor bemész a szobába húzul egyet. Bár nem vagyok ebben biztos.
Engem HZ és Saci feletetett, illetve voltak még bennt rajtuk kívül is.HZ a Petri hálókból akart volna defaultból feleltetni ami MsC-s anyag
Szerencsére ez nem történt meg, úgyhogy nem volt para.
Én azt javaslom neked, hogy nézdd át normálisan az anyagot, de nem kell félned mert nem arra mennek, hogy ne vegyenek fel, hanem arra, hogy felvegyenek.
Szóval nyugi, meglesz az ^^
Az MsC meg klasszisokkal jobb mint a BsC szv jól döntöttél, hogy jössz
Ja és grat az államvizsgához, végül mi lett a külsős taggal?
-
Jim-Y
veterán
Igen, azért az IT-t nem hagyták ott, csak átmentek egy másik egyetemre/főiskolára. Az igazság az, hogy nagyon sok olyan tantárgy van, ami nehéz, és nincs értelme. Majdnem minden félévben 2-3 tantárgy matek, ebből egy biztos, hogy annyira szopatós, hogy szinte csak mázlival lehet átmenni. Szerintem emiatt hagyják ott sokan. Az éremnek viszont van másik oldala is, sokat hígul a ProgMathoz képest a színvonal, kérdés, hogy ez csak a matekra igaz, vagy az infóra is?! A választ nem tudom, de a bizonyíthatatlan tény, tény marad, hogy csak kevesen végzik el időben, az említett nehéz tantárgyak miatt.
Megint egy másik téma, hogy a napokban folyt vita arról, hogy miért is nincs a szakon több uptodate technológia, míg az MIT-n mai dolgokat tanítanak, addig idehaza ezeréves technológiákat (is), amiket már a kutya se használ.
Én amugy msc-s vagyok, nekem tetszik az msc, jobban is megy, és mellette dolgozni is tudok. (nincs matek
)
-
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #5367 üzenetére
Sokáig úgy működött, hogy amelyik részt szarabbul írtad meg beugrón, oda kerültél szóbelin. Na abban az évben amikor én mentem belőle vizsgázni, 3.-ra, pont akkor vezették be, hogy random kerül szétosztásra a csoport, én meg persze, hogy mammerhez kerültem
Gazdag Zs 30 perc alatt lefeleltette a fele csoportot, asszem senki se bukott, mami pedig olyan 3 órán át feleltetett. Mondanom sem kell...
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
spibal123 #5339 üzenetére
http://to.ttk.elte.hu/tanrend Itt ki tudod keresni az órarended. üdv
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
stratever #5308 üzenetére
röviden, tömören.. azt kell leírni, hogy miért NEM tudtad elvégezni a tárgyat 6 lehetőség alatt.. valós, vagy vélt indokokat kell írni, dolgoznod kellett, hogy fenntartsd magad, beteg voltál 3 hónapon keresztül, pluszban óraütközés, etc... maga a nyomtatvány nem lesz 2 A4-es oldalnál hosszabb, az indokokat nagyjából egy A4-es oldalon sorold fel.. de ez a TO jobban tudja. Arra nem fogják megadni, hogy nem jártál be, ezért nem tudtad elvégezni időben
-
Jim-Y
veterán
válasz
skoda12 #5301 üzenetére
Hali. A vizsgabizottsagon mulik hogy kapsz tetelt, vagy huzol. Feketenel nem kell huzni, adjak a tetelt (legalabbis tavaj igy volt), masoknal huzni kell. Szerintem olyan nincs hogy uj tetelt huzhatsz rosszabb jegyert, ez baromsag. Egyebkent ha nem sikerul, attol meg a szakdogat nem kell ujra megirni.
-
Jim-Y
veterán
Matalapon elméletileg újra a gimis anyagot kérik számon.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Mártógyurma #5269 üzenetére
Én is ezt tapasztaltam, akárki akármit mond, a lányok 1-1 gyakveznél/vizsgáztatónál előnyben vannak, pont amiatt, mert kevesen vannak, így nem szívesen rántják meg őket. Sőt a szűk ismerősi körömből, de szerintem általánosan is, több fiú hagyja itt az egyetmet mint lány, a lány max azért hagyja itt, mert rájön, hogy őt ez marhára nem érdekli, és nem azért mert kibukott.
Példa, BevMat 3. tárgyfelvét, vizsga VÉGRE Burcsinál és nem Fülöpnél vagy Járainál, szóval Burcsi, én voltam a ~3-4. vizsgázó, első két fiú 5-5 percet volt bennt, 3. egy lány volt akit 35 percig vizsgáztatott, hogy meglegyen a kettes. Utána bementem, mivel 3. tárgyfelvét volt ezért nagyon felkészültem, igazából 4-5 perc alatt levizsgáztatott, kaptam egy négyest, de még maradtam volna az ötösért, ha már hetekig készültem rá, de rám/ránk csak enny idő jutott
-
Jim-Y
veterán
válasz
Érd.lány #5256 üzenetére
Szia
Nem kell előképzettség, az órákon megtanulhatsz mindent ami kell, vagyis csak simán az órán nem, hanem otthon az óra alapján mindent el tudsz majd sajétítani. Ha jó logikai érzéked van, megy a matek, és szorgalmas vagy, akkor nem lesz gond a képzés elvégézésével. De! ha csak a fizetés miatt jönnél ide, akkor kárász életű lesz a karriered, mert nem lehet úgy IT szektorban dolgozni, hogy egyáltalán nem érdekel a téma, mert hamar eleged lesz belőle, viszonylag rövid ideig, de akkor maximális koncentrációval kell dolgozni ami csak akkor megy, ha érdekel is a programozás. Pl beadandó, projekt stb..
Egyébként a helyedben elvégezném a BsC-t, majd elmennék MsC-re ahol már specializálódhatsz, pl média szakiránra ahol lehet belőled webprogramozó, vagy valamilyen grafikus, 3D tervező stb.. vagy mehetsz Szoftvertechnológiára ahol projektmenedzser vagy valami hasonló lehetsz -időve-, tehát relatíve keveset kell majd hardkódolnod.
üdv
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #5217 üzenetére
hát nem tudom te mikor végeztél? de ma már a B és a C között kb 3 tantárgy, és a pár vizsgán szigorúbb bánásmód a különbség, jó esetben 10% kül.
És több matek van C-n, nem 40/60, vagy akkor engem átvertek
Plusz B-n is van ADA..Magyarán az A nagyon különbözik, a B és C 10% eltéréssel de kb ugyan az, persze amit írt a kolléga az úgy van, C-n JAVA van, B-n C# .NET... üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
almost10 #5213 üzenetére
"és milyen arányba tanulok majd matekot informatikához képest ?" szerintem ilyen 60% matek 40% info.. Ha szorgalmas vagy és érdekel a téma, akkor nem lesz problémád én úgy vélem. Tantárgyfelvétel előtt (2. félévtől) nézd meg a tanárértékeléseket, elég sok múlik azon, hogy jó tanárhoz veszed-e fel a tárgyat vagy sem. Ha jóhoz veszed fel és készülsz, akkor átmész, ha az első kettő közül valamelyik nem teljesül, akkor nem mész át
Tehát, tájékozódj a tanárokról, és ne hanyagold el a tanulást, zh előtt 3-4 nappal már kezdhetsz tanulni, akkor nem lsz gond. üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz
almost10 #5204 üzenetére
üdv
gimis matek elég lesz, ami majd kell azt megtanulod... ha előre akarsz készülni akkor integrálást,deriválást, és egyenletrendszereketet nézd át.
C,C++,Ada lesz B-n (szoftverfejlesztő) Java,C++,C lesz C-n (szoftveralkalmazó)
C#-os alapismeret csak előnyt jelenthet majd neked, az igény pedig elég nagy, ha ezt elvégzed, akkor nem hiszem, hogy attól kell majd félned, hogy nem lesz munkád..
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
Mártógyurma #5185 üzenetére
aha... új fícsör az egyetemen-> előadás katalógus, Fülöp óráján kellett bevezetni, így nem lehetett ellógni. De ez még nem volt elég, kis sztori:
félév vége felé tanárnő mindenkinek összeszámolta, hogy mennyit hiányzott addig előadásról, nekem azt mondta, hogy egyet még hiányozhatok, de megvagyok, így az utolsó előadásra nem mentem be, helyette az aznapi anal zh-ra tanultam. Hétfőn volt az ea. Kedden jött email is a tanárnőtől, ahol a hiányzók miatt újra leírta az összesítést, ebben az állt, hogy eggyel túlléptem a keretet. Azonnal írtam neki, hogy nekem mást mondott a tanárnő múlthét hétfőn, így nem mentem be az utolsóra, és, hogy akkor mi legyen?! Ááá ő azt nem tudja, menjek be a csütörtöki másik szakosoknak szóló előadására, azt is elfogadja. Így is tettem, beültem az előadásra, a végén odamentem feliratni magam. Szóltam, hogy én a hétfői csoportban vagyok, elmeséltem a sztorit, és, hogy írjon fel. A hétfői katalógus nem volt nála, de felírt engem egy papírra (asszem a csütörtökis katalógus aljára). Nagy happy, óraszám megvan...
vizsgaidőszak..
vizsgaidőszak..
vizsgaidőszak..
Eljött a vizsga ideje, nagyban venném fel a bevmat vizsgát, hát nem lehet, kiderült, hogy nincs meg az óraszámom, így nem vizsgázhatok. Mondanom sem kell, egyből mentem a tanárnőhöz, elmeséltem neki a dolgot, persze nem emlékezett (aki ismeri, nem lepődik meg ezen, hiába telt el csak egy hónap). Elővettük a katalógusokat és összeszámoltuk, egy híján megvolt a jelenlétem, de mondtam neki, hogy a csütörtöki előadása papírján van az utolsó, elővettük azt is, és itt jön a poén.. a saját írását nem bírta elolvasni, ilyet szólt, idézem:"Ne haragudjon, de ennyi idő távlatában erre már nem tudok mit felelni, látom, hogy itt van valami, de nem tudom elolvasni, így sajnos nem tudjuk, hogy ez magát jelöli-e, vagy sem, próbálja meg jövőre"...
Így is lett, mondjuk a fejét majdnem a földbe vertem, fejben meg is tettem, de végül nem mehettem vizsgázni, csak jövőre.. nice
-
Jim-Y
veterán
És gólyatáborba jöttök? Én megyek, mint msc-s.. bár ezt lehet inkább titkolnom kellett volna, és ott majd szivatni titeket
-
Jim-Y
veterán
Na, nekem is meglett kedden a ZV jeee
-
Jim-Y
veterán
Miért nem kértél dékáni méltányosságit? Ismerek olyat akinek kétszer is megadták, így ötödször veszi fel a dimatot. Nekem negyedszerre sikerült, de amondó vagyok csak a tanáron(tanárokon) múlt, hogy háromszor is megvágtak. Negyedszer Burcsi tartotta, egyből normális volt az átmenési ráta, plusz ha elsőre is ő tartotta volna, akkor cca 95%, hogy megvan egyből
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Torrent meghívó kunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged