- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
válasz
Hi!King #5879 üzenetére
Annyit tudok hozzátenni, hogy a bsc utolsó évét csináltam estin és hasonló tapasztalataim voltak. Szintén kb 20 kredites féléveket csináltam és így is fullon voltam órákkal a munkaidő után. Tényleg 21:00-ig ültünk a padban. Aztán a végén bejött mellé még kreditérték nélkül a szakdolgozat és a záróvizsgára készülés.
A TO-ra minden biszbasz miatt rendszeresen kellett járni. Estiseknek a nem túl munkahelybarát 13:00-14:30-as nyitvatartással, mert csak.
Akinek olyan a munkája, hogy 18:00-ig tényleg bent kell lennie munkahelyen és utána még 1 órát ingázik az eltére, az felejtse el.
-
skoda12
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #5863 üzenetére
Csak az új ilyen, de nem csak az esti. Amikor utoljára nézegettem, akkor a nappali matekot is rendesen megvágták. Amikor én 2009 körül nappali A-ról váltottam estire munka miatt, akkor majdnem minden matek tárgyamat kreditelismertetni kellett. Csak 1 félév numanal és a komputeralgebra nem lett felhasználva.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Ron Swanson #5827 üzenetére
Őszintén, szerintem nem jól választottál. Ha arra a 2 évre ráhúznál még 1-et, akkor már kapnál érte BSc diplomát és az külföldön is papír. Most a hiány miatt mindenkit felvesznek programozó állásba, aki nem tűnik baltás gyilkosnak, de a franc se tudja meddig tart ez a habzsi-dőzsi, utána pedig a legkényelmesebb szűrő a HR kezében a diploma megléte lesz.
A matek már rég nem vészes ezen a szakon, típusfeladatok vannak és lehet menni konzultálni is órán kívül. Továbbá, épp idén vagy tavaly csökkentették megint a matek mennyiségét, kb megfelezték, ahogy néztem. 3 félév dimatból lett 1, analízisből 4 helyett maradt 2, stb.
Szakmai gyakorlatra meg BSc-ről is elmehettél volna ezekhez a cégekhez. Akkora gyakorlati hely lista van az IK oldalán, hogy kilóg a monitorról.
-
skoda12
aktív tag
Fekete macskat aldozz mielott leadod a kervenyeket. A csillagok allasa is szamit, amikor eldontik mit fogadnak el. Nappalirol estire valtva nem ismertek el 2 targyamat, amik elvileg fedtek az estis anyagot. Az egyiknel (programozasi technologia) az volt az erv, hogy nappalin cpp-ben volt a gyakorlat, estin javaban. Ugyanaz a tanar tartotta az orat, kerdezte is, hogy mi a rakot keresek megint az orajan. Masik hallgatonak ugyanezt a targyat elismertek ugyanazzal a nappalis targgyal, amivel en akartam kivaltani, de akkor mar ujra levizsgaztam, amikor kiderult ...
-
-
skoda12
aktív tag
Ha jól emlékszem az első ZH csak gráfokról szól majd, de nyílván attól függ milyen gyorsan haladtatok gyakorlaton. ZH-n csak feladatmegoldás van, de ehhez tudni kell a tételeket és definíciókat legalább kimondás szintjén. Bizonyítás biztosan csak a vizsgán van.
Minta ZH, vizsga stb [sharq] oldalán. -
skoda12
aktív tag
válasz
zoli422 #5727 üzenetére
Hello
Az órák délután 4-től este 9-ig tartanak hivatalosan, de 8:30-kor azért már be szokták fejezni. Nincsenek 1-2 órás lyukak az órarendben, mint nappalin. Katalógus nálunk nem volt, sosem tudtam beérni a 4-es előadásra, nem volt belőle gondom. Munka mellett csináltam, kb 20 kreditet vettem fel félévente (proginf bsc nappaliról elismertettem sok tárgyat), de így is ki volt töltve 4-9-ig majdnem minden estém az órarendben.
Kreditelismertetés során infós tárgyakkal volt problémám, mert estin néhány tárgynál más programnyelvet használtak, illetve voltak olyan óráim, amiknek estin nem volt párja, így kidobott kredit volt ...
A matek tárgyakat simán átvették, volt olyan is, hogy egy nappalis előadással kettő estis tárgyat pipáltam ki. -
skoda12
aktív tag
Messze nincs ilyen nagy különbség a szakirányok között. Fejből 2008-as tematika alapján A = C +
- 1 extra szemeszter valszåm/stat
- numerikus algoritmusok helyett numanal 2 (magasabb óraszám)
- modellek és algoritmusok helyett anal4 (magasabb óraszám)
- dimat2 magasabb óraszámA legtöbb órátok közös lesz a B és C-sekkel.
Biztos, ami tuti alapon magad is megnézheted a tantárgyi különbségeket a TO oldalán. -
skoda12
aktív tag
Orara nem kell sajat gepet vinned, mert vagy van a laborban vagy a tablara felkerul minden. Ettol fuggetlenul hasznos, ha van laptopod, amit magaddal viszel neha es az eloadasok kozotti 1-2 oras szunetekben tudsz rajta jegyzetet olvasni, vizsgara / ZH-ra tanulni, beadandot kesziteni.
-
skoda12
aktív tag
válasz
aizen92 #5527 üzenetére
Elvegezheto estin is, csak ra kell szanni az idot. Ahogy fentebb is irtak, 4-tol vannak orak (bsc-n is), de par gyakorlat siman becsuszik este 8 utan is. Tombositeni estin nem lehet, ha 30 kredit korul akarsz teljesiteni minden felevben, mert ennyi nem fer bele 2-3 napba. Nappalin talan igen, de ott meg a szerencsen mulik, hogy fel tudod-e venni a targyakat a megfelelo idopontban.
Kreditelismertetest probald meg, hatha a kotelezoen valaszthato jog/kozgaz targyakat nem kell ujra elvegezned, de nem fuznek hozza nagy remenyeket.
-
skoda12
aktív tag
válasz
pvt.peter #5504 üzenetére
Hello.
- nappali / esti tagozat óráinak időpontja
Estis orak delutan 4-kor kezdodnek es este 9-ig tartanak. Bsc-n legalabbis igy volt, szoval valoszinuleg Msc estin is igy lesz. Nyilvan nem feltetlen kell 4-tol 9-ig bent lenni, estin nem is irnak nevsort a jelenlevokrol, mivel mar sokan dolgoznak es ugyis 6 utan esik be a tobbseg. Az eloadasok kezdodnek elobb es a gyakorlatok vannak este 7-tol 9-ig kb.
-
skoda12
aktív tag
válasz
ledger91 #5390 üzenetére
Nem a szakiranyodtol fugg, hogy milyen pozicioban fogsz dolgozni es milyen gyorsan leptetnek elo, szoval emiatt nem kell aggodni. Viszont ha sem a programozas sem a DB vonal nem erdekel, akkor kar ilyen vonalon MScre menni. Nezz korul mas egyetemeken is, hatha van olyan MSc sav, ami erdekelne.
-
skoda12
aktív tag
válasz
koczka.pm #5387 üzenetére
Spojt is csinalgattam regen, az is jo. A tobbihez:
Nagyon sok helyen csak a negatívumokat lehet olvasni, hogy matek így.. matek úgy..
Sokan fognak riogatni a matekkal, de alapjaban veve megcsinalhato. "A" szakiranyos voltam es siman vegigtolhato 4-5 jegyekkel. A ZH-k semmi olyat nem tartalmaznak, ami gyakorlaton ne lenne leadva csak mas adatokat adnak meg. A vizsgak sem nehezek egy ket kiveteltol eltekintve. Ilyen kivetel pl a diszkret matek 1, de ott is az anyag mennyisege volt sokkolo kozepiskola utan, maguk a tetelek trivialisak, 2-10 sorban bizonyithatoak voltak.
olvastam valamelyik fórumon egy kommentet, miszerint az illető azért ment ELTE-re, hogy megtanuljon programozni és kiakadt, hogy őt ott nem tanították meg kódolni..
Hat egyreszt illik ugy idejonni, hogy az ember mar legalabb alap programokat meg tud irni. Kulonben mi alapjan dont ugy valaki, hogy programozo lesz?
Masreszt reszben igaza lehetett annak, aki ezt irta. Programozas oktatas nagyon gyenge es ebbol komoly problemak lesznek. Mindket munkahelyemen az allasinterjuk soran tomegevel hullottak el az emberek rutin kodolasi feladatokon, el sem jutottak odaig, hogy melyebb ismereteket igenylo feladat elokeruljon. Ez amugy nem ELTE specifikus jelenseg, mindehonnan erkeztek jelentkezok.Az én meglátásom az, hogy egy programozónak egyik nyelvről a másikra át kell tudni térnie relatíve rövid (2-3 hét) alatt másik nyelvre..
Ez eddig ok, de attol, hogy a szintaxist ismered attol meg nem leszel programozo. Ha 2-3 het alatt lehetne kikepezni javas meg .netes embereket, akkor nem lenne hiany beloluk evek ota. A lenyeg, hogy az ecosystemet, best practiceket, gyakran hasznalt librarykat, build toolokat es az adott platform nyugjeit is ismerni kell ahhoz, hogy teged egy eles projektre rategyenek. Ez egy C++/Java/C# nyelvnel also hangon 1 ev befektetett tanulas es ez meg mindig a junior programozo kategoria.
De érdekelne, robotikával és MI-vel mennyire lehet foglalkozni az ELTE-n? ((:
Illetve milyen TDK lehetőségek vannak?Szerintem robotika es MI nem erossege az ELTEnek. Viszont rengeteg TDK tema es egyetemi projekt van. Amikor en kerestem ilyen temakat, akkor foleg matek es fizika tanszekes tanarok kerestek programozokat altalaban modellezesi feladatokra.
-
skoda12
aktív tag
válasz
koczka.pm #5383 üzenetére
Picit off
Ha az algoritmus hatekonysag es optimalizalas erdekel, akkor ajanlom a kovetkezo oldalt:[UVA]
Itt tobb ezer algoritmikus feladattal probalkozhatsz kategoriakba gyujtve. Tovabba meg a topcodert is erdemes megnezned. Ezek az oldalak rakenyszeritenek arra, hogy tenyleg megertsd az algoritmust, mivel implementalnod is kell oket, raadasul ugy, hogy az adott idolimiten belul fusson. -
skoda12
aktív tag
Epic win. Raadasul 5 lett a zarovizsga, jo tetelt huztam.
-
skoda12
aktív tag
Ok, koszi az infokat.
-
skoda12
aktív tag
Hali.
Zarovizsgan mi alapjan adnak kidolgozando tetelt? Huznom kell egy csomo cetli kozul vagy a vizsgaztatok adnak egy temakort? Es ha nem megy a kapott tetel, akkor lehet ujat kerni (matekosokrol hallottam, hogy ilyenkor ujat lehet huzni egyszer es max harmasert felelni)? Mennyire szigoruak a vizsgaztatok?
Ket nap van hatra es elegge be vagyok tojva. Nem igazan szeretnek ujra szakdogat irni.
-
skoda12
aktív tag
Sziasztok.
Bsc záróvizsga menetéről kellene nekem némi infó. Szóval állítólag van valami tételsor az IK honlapján, amit ki kell dolgozni és megtanulni. Meg is találtam, de utoljára 2010-ben volt frissítve és tele van olyan tételekkel, amikhez kapcsolódó tárgyam nem is volt (pl fóthista tanok, kódoláselmélet nálunk már kimaradt) vagy pedig mintha teljesen más lenne a tételsorban, mint amiről a tárgy szólt (oprendszerek, számelmélet és rejtjelezés). Eltén azt mondták, hogy valahogyan el tudják dönteni melyik szakirányostól mit kérdezzenek, ami tök jó csak én nem tudom, hogy nekem mit kellene megtanulni, mert voltam A és E szakirányon is és teljesen összefolynak a tárgyak. Van az IK honlapján szakirány szerint lebontott hivatalos tételsor, ami egyben friss is vagy legalább távolról ugatja a 2008-as tantervet?
-
skoda12
aktív tag
Azert nem kell elajulni, zh-n tipusfeladatok vannak, vizsgara meg van 3 honap, hogy megtanulja az ember a definiciokat es a teteleket. Nyilvan vannak nehez targyak, de ezek mindig a tanar szemelye miatt nehezek es nem azert mert kulonleges kepessegeket igenyelne az anyag megertese.
-
skoda12
aktív tag
válasz
peterszky #5163 üzenetére
Szerintem a regi topiclakok kozul mar sokan vegeztek, ezert nincsenek itt. Elvileg nekem is mar csak a zarovizsga van hatra. Most nyaron akartam vegezni, de nem tudtam a szakdolgozatot idore elkesziteni, nem voltam hipermotivalt, hogy 8 ora programozas utan meg este programozzak 2-3 orat. Mindegy, decemberig csak elkeszul valahogy es igy legalabb van idom a zarovizsgara tanulni.
Most kezdenek el foglalkoztatni olyan problemak, hogy vajon hova pakoltam 3 evvel ezelott a linalg jegyzetet, dimat konyvet meg a tobbit? -
skoda12
aktív tag
válasz
DeadOrAlive #5145 üzenetére
Szerintem kovetkezo felev elejen tudsz csak szakiranyt valtani, de etr ki fogja dobni mar most, hogy nem sikerult harmadjara sem a targy, az nem szamit, hogy nem is akarod mar felvenni (mert elvileg nem is lenne ra lehetoseged). Be kell menni to-ra es oket megkerdezni. Meg egyszerubb, ha nem buksz meg ebben a felevben. Dimat2 megcsinalhato, inkabb tanulj ra.
-
skoda12
aktív tag
válasz
DeadOrAlive #5143 üzenetére
Ha harmadszorra sem sikerul a targy, akkor dekannak kell egy levelet irni. Ha szerencsed van, akkor megengedi negyedszerre is felvenni, de valami normalis indokot ki kell talalni, hogy miert nem sikerult az elozo harom alkalommal.
-
skoda12
aktív tag
Ma volt EA. EA-ra elvileg nem kotelezo jarni viszont csak max 4 alkalommal lehet hianyozni gyakorlatrol fuggetlenul attol, hogy tudod-e igazolni vagy sem. Gyakorlaton pedig tenyleg irtak katalogust. Mindket zh-n kotelezo megjelenni, kulonben nincs lehetoseg potolni. Gyakvez szerint extrem kiveteles esetben ez utobbi szabalytol eltekinthetnek.
-
skoda12
aktív tag
Hello mindenki,
A sors ugy hozta, hogy a felev kozepen kb 1 honapig az elte kozelebe sem tudok menni. Az a nagy kerdes, hogy mennyire lehet ezt a szamhalokat elvegezni igy, hogy a targy harmadan nem ulok bent? Lattam, hogy minden EA-n adnak szamitasi feladatokat otthonra, amikhez hasonloakat gyakon oldanak meg. EA folia ehhez nem eleg, legalabbis elso blikkre ezt szurtem le. Mibol lehet normalisan megtanulni a targy anyagat?
-
skoda12
aktív tag
Voltam nappalis, most koltseges vagyok munkahely miatt es meg leszek is egy kovetkezo egyetemi szak miatt min 5 tovabbi evig, tehat egy kisebb vagyont kilapatolnak alolam. Ennek ellenere tamogatom a brutalis tandijemelest es az allami helyek csokkenteset. Igy legalabb erteke lesz a diplomamnak es egyebkent sem kell az a sok partiarc az egyetemekre, akik a golyataborban szipoztak, a kolesz szobaban fuveztek, a folyoson meg a spray + ongyujto komboval jatszottak langszorosat.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Mártógyurma #5105 üzenetére
Valoszinuleg meg rengeteg evfolyamtarsad erez igy, de nem kell feladni. Mar fentebb is irtam valakinek, hogy linalgot a bolyai sorozat matrixszamitasabol konnyen meg lehet erteni. Gondolom most alap vektormuveleteket + Gauss eliminaciot tanuljatok. Ez pl pont benne van a vege fele, 10 oldalban ertelmesen elmagyarazva. Ha magadtol nem tudod megtanulni, akkor setalj korbe a D epulet foldszintjen es nezd meg a faliujsagokat. Par ember hirdetni szokott, hogy vallalnak korrepetalast teljes proginf/progmat szak matek anyagabol.
Ja, es ne felejtsd el beadni a szorgalmi feladatokat. Jol jonnek majd a + pontok felev vegen.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Mártógyurma #5102 üzenetére
Nem szabad, mert matalap utan a legkonnyebben teljesitheto matekos targy, a tobbi ennel mar csak nehezebb lesz. Ezenkivul par evfolyamtarsam szart pisalt numanal 1-2 gyakon, mert nem tanultak meg a linalgos alapfogalmakat. Ha ezt most elbukod, akkor tolod magad elott a numanal 1-2, anal 3-4, szamgraf targyakat + amik ezekre epulnek (valszam, stat, ...) es numanalbol nincs kereszt, szoval 1 ev csuszassal nyitsz. Ha kell inkabb ejszakazz, de elso felevben nem erdemes elbukni semmit.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Mártógyurma #5084 üzenetére
SAP-bol megcsinaltam a bevezeto targyat, meg a programozos targybol az elsot. Igazabol sokat nem nyujtottak, de annal megis tobbet, mint amit a neten talaltam rola. A programozas resze abap-ban tortenik, ez nem tudom mennyire piackepes tudas, mert az ujabb modulokat (pl hr), mar javaban fejlesztik, ha jol emlekszem.
Egyebkent eleg jo palyanak tunik a SAP, de itt is a tanacsadok gazdagodnak meg, nem a programozok. Annyi biztos, hogy aki elvegzi a targyakat, annak adnak hozzaferest a szakirodalomhoz, ami egyebkent draga es nem talalsz minden bokorban/boltban/konyvtarban ilyen konyveket. Par eve van az ELTE-n lehetoseg hivatalos SAP minositesek megszerzesere, ez + pont. Akkori gyakvezem azt is mondta, hogy aki jo eredmennyel vegigtolja a programozos targyakat, annak segitenek SAP munkat talalni. -
skoda12
aktív tag
válasz
Mártógyurma #5068 üzenetére
Ahh, felejtsd el. Amit erdemes megvenni, az a Jarai fele bevmat / dimat, linalghoz a bolyai sorozat matrixszamitasa, algohoz az uj algoritmusok. Az utolso kb 6-8k ujonnan, a masik ketto 1500-3000 volt, amikor en vettem. Ha mas is kell, akkor inkabb vedd ki a konyvtarbol. Az a baj, hogy van par targy (pl numanal, valszam, it targyak, ...), amire elso oran bemegy a tanar, felir 3-4 cimet, mint ajanlott irodalom, aztan elmondja, hogy egyik sem fedi le az anyagot, amit vesztek, de talan egyutt a 3-4 konyv igen. Persze, egy csomo olyan dolog is van bennuk, amiket nem fogtok tanulni. Ezert pedig felesleges 5000 forintos konyvbol megvenni minden felevben 10db-ot.
Arany kozeput: kiveszed mindegyiket konyvtarbol es amelyik tetszik meg erdekel is a leadott anyagon kivul, azt megveszed. -
skoda12
aktív tag
válasz
Mártógyurma #5058 üzenetére
Türelem, még csak most derült ki, hogy kit vettek fel. Nekem anno augusztus első hetén jött meg a határozat, kb a gólyacsomaggal egy időben. Egyébként sem tudod szeptemberig mire használni az etr-t.
-
skoda12
aktív tag
válasz
proof88 #5044 üzenetére
Hát ez az. Megmérik a semmit egy teszt segítségével. Arra van pénz, hogy tripla óraszámban hirdessenek bevmat ea-t (2 közép, 1 emelt), rólam meg legomboltak 200+k HUF-ot 23 kreditért, csak mert valamiért nincs esti képzés államilag támogatott verzióban. Na mindegy, már csak progtech 2 és számhálók van hátra aztán irány a matek szak.
-
skoda12
aktív tag
Nem tudom, hogy van-e rajtam kívül más itt a topicban, akinek ez újdonság, de most akadtam rá ETR-ben, hogy dimat 1 ezentúl két verzióban fut: emelt és közép szint. Ennek ismeri valaki a történetét? Amit eddig dimat 1 EA-n leadtak, az mind kellett valamilyen másik tárgyhoz. Ha most ebből kihagynak valamit, akkor a többi tárgy anyagát is szűkítik vagy mi?
-
skoda12
aktív tag
válasz
mdseldon #5017 üzenetére
Szoftvertechnológiával akartam kiváltani a Programozási technológia 1-t. Az előadó és gyakvez is ugyanaz, tematika is, csak egyiknél a gyakorlat c++, a másiknál meg java, ezért nem ismerték el. Ami benne van az ekvivalenciatáblában az érvényes és még pár extra, ami nincs benne:
Ada <-> Java kiváltható
Nappalis anal 3 gyak <-> Estis anal 3 ea+gyak kiváltható
Num 2 gyak <-> Programcsomagok numerikus módszerekhez kiváltható -
skoda12
aktív tag
A bevmathoz Járai Antal Bevezetés a matematikába című könyvét fogják ajánlani. Benne van minden, ami a vizsgára kell, én csak eből a könyvből tanultam. Linalghoz vannak jegyzetek az előadó honlapján, szintén elegendőek az 5-ös vizsgához. Linalg gyakorlathoz szerintem érdemes megvenni a Bolyai sorozatból a Mátrixszámítás-t. Egyébként a tanárok nem fogják említeni azt a könyvet, de rengeteg kidolgozott példa van benne. Progalap (és minden info tárgy) könyv nélkül megcsinálható.
-
skoda12
aktív tag
Szia!
Most estin tanulok és nagyon laza az anyag a nappalihoz képest, simán meg lehet tanulni meló mellett (én is teljes munkaidőben dolgozok mellette). A matekból neked eleve sokmindent el fognak ismerni gondolom, ami meg marad, ott már az előadás és gyakorlat össze lesz vonva (X-es tárgyak). Az óraszám és az anyag is csökkentett, nagyon egyszerű példákkal.
-
skoda12
aktív tag
Na most már felvettek egyszerre két céghez is, így egyiket vissza kellett mondanom. 1 hónap training period Hollandiában, utána főállás Budapesten.
1 "A" szakirányossal kevesebb, mivel estin csak "C" van, ha jól tudom. Azért picit örülök, hogy megszabadulok num2-től, viszont lesz Dimat3. -
skoda12
aktív tag
Ehh. Ezt meg kell osztanom. Ugye 2008 után jelentkező hallgatóknak kötelező 6 hetes gyakon résztvenni. Eleve hosszabb távra keresek munkát, de ez most mindegy. Található egy lista az inf-es oldalon, hogy hol lehet jelentkezni. Kinéztem pár céget, küldtem is cv-t (legyenek A,B és C cégek). Az első jelölt rögtön meg is kért, hogy menjek Győrbe állásinterjúra
-> autoskip. Az nájsz, figyelembe véve, hogy egy pesti egyetem honlapján hirdetnek. Aztán küldtem még mailt B-nek meg C-nek. Eltelt 2 hét válasz nélkül, ekkor telefonon próbálkoztam. B -> elérhetetlen, 3 napon keresztül 30 percenként hívtam őket, senki sem vette fel. C -> telefont felveszik, majd beleközlik, hogy a kapcsolattartó már nem dolgozik ott
(tiszta szerencse, hogy az elte-s információk abszolút up-to-date kategóriába tartoznak). Nagy nehezen berángattak interjúra, meg még néhány másik interjúalanyt ugyanarra az időpontra, így abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy végighallgathattam, mások hogyan nyalnak segget 1,5 órában. Az interjúztatók kb 45 percen át fényezték a céget. A fennmaradó időben irreleváns kérdésekre kellett válaszolni (mi a hobbid szintű kérdésekre kell gondolni). Mindenesetre két jelölt többször is megemlítette, hogy már dolgozik itt ismerőse
. Az interjúztatók természetesen nem olvasták el az önéletrajzokat, így sikerült behívniuk egy olyan embert is, aki teljesen más területen akart dolgozni, őt viszonylag gyorsan lekoccolták. Eltelt két hét és kaptam egy mailt, hogy szakmailag nem feleltem meg. (Azt tudni kell, hogy az interjún mindenki egyetlen érdeklődő szakmai kérdést kapott a másfél órában, semmi teszt vagy ilyesmi.) Ezen picit kiakadtam, mert fél év project tapasztalattal, két beszélt idegennyelvvel, Sun által mínősített programozói oklevéllel, 4.94-es átlaggal, szakmai kérdések nélkül leszűrni, hogy szakmailag nem feleltem meg, az azért erős (nem tudom a többieket felvették-e, az ő szakmai tapasztalatuk: "volt már ilyen órám egyetemen"). Nem mintha egy világ dőlt volna össze, mert másik két multicégnél jelenleg a sokadik fordulóban 2.5x annyit ajánlottak nekem, de nem gondoltam, hogy a kapcsolatok már IT területen is számítanak.
-
skoda12
aktív tag
válasz
Vilexica #4920 üzenetére
Úgy tudom törvény van rá, hogy a hallgatók x %-ának tanulmányi ösztöndíjat kell kapnia a nappali tagozaton. Általában 2 körüli átlagra már jár valamekkora összeg. Min-max korlát nincs. 4.97-es átlagra 25600 kaptam ebben a félévben, lineáris képletet használnak, tehát kiszámolhatod, hogy kb mennyit kapnál most az átlagodra.
-
skoda12
aktív tag
Újra van egy üresedés nálunk, ha érdekel valakit.
Nemdohányzó 4. albérlőtársat keresünk XI. kerületben (Etele út 1). A lakás 52m2-es, bútorozott, van hűtő, mikro, mosógép, 80/25-ös net. ELTE TTK,IK és BME 15 perc alatt elérhető, kelenföldi pu szintén 15 perc, áruház a szomszéd épületben. Júliustól költözhető, 15 000 + rezsi (általában összesen 25 000) egy hónapra. Két havi kaució szükséges.
Érdeklődni: gygqabi@inf.elte.hu -
skoda12
aktív tag
Balázs a következő félévet a franciáknál tölti. Campona mellettibe fogok járni akkor. Cuccokat hová tudom tenni? Van kulcsrazárható szekrény vagy őrzik az öltözőt? Tudom hülye kérdés, de eddig csak a szülővárosom uszodájában jártam, az ottani állapotok meg ... Szóval eléggé figyelni kellett mikor nyúlnak le valamit.
-
skoda12
aktív tag
Bp-n melyik uszodát ajánlanátok? Preferáltan xi. kerületben keresek. Hétköznap délben kb hányan használhatják az úszómedencéket, lenne szabad hely?
-
skoda12
aktív tag
válasz
snow.man #4811 üzenetére
Én pl direkt kódernek készülök.
Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen csak szeretem. Esetleg később programtervezés is szóba jöhet, mert érdekes, ahogy a sok apró rész összeáll egy nagy működő programmá. Különös egyébként, hogy az évfolyamomon alig van néhány hallgató, akik fejlesztőnek készülnek, továbbá azok közül is a többség inkább webes vonalon képzeli el a jövőjét.
-
skoda12
aktív tag
Tudtok olyan órát, ami van az elte-n és használható vmire, az életben drága tanfolyamon sajátítható el?
Sap kurzusokat tudnám ajánlani, ha érdekel a téma. Sap valószínűleg piacvezető marad a területén hosszú évekig, nagy pénzeket lehet vele szakítani, főleg tanácsadóként. Gyakorlatvezető említette, hogy az egyetem idén kötött az sap-val szerződést, ami azért jó, mert spéci tananyagok ingyen lesznek elérhetőek és sok új kurzus is jelenik meg, amikkel sap minősítést lehet szerezni. Kb olyat kell elképzelni, mint Java vonalon a SAI. Az új kurzusok jövőre indulnak el. Valószínűleg, mint eddig is, gyenge előfeltétel lesz a Bevezetés a SAP világába tárgy.
bbazsy: A fent említett BevSap pont olyan tárgy, hogy a félév végéig elég leadni egy beadandót. Ez általában egy esszé (kb 2000 szó), vagy kérsz a tanártól valami anyagot és azt kell angolról lefordítani magyarra (kb 20 oldal, ha jól emlékszem). Sajnos csak 1 kreditet ér.
-
skoda12
aktív tag
Num 4, anal 2. Analból definíciók kimondása nem ment teljesen pontosan.
peterszky: A következőket tudom. Beugró 5 kérdés logika, 5 kérdés számításelmélet. Összesen legalább 5 jó válasz szükséges. Ha sikerült, akkor elméletileg abból a részből kell vizsgáznod, ami rosszabbul sikerült. Gyakorlatilag az történik, hogy ha már van logika vizsgád, akkor számításelméletből kell vizsgáznod, egyébként logikából. Számításelméletet Gazdag Zsolt tartja. Nála 3-asért elég csak általánosan beszélni a témakörről, 4-5-ért bizonyítani is kell. Logikából a vizsga/fő időtartama valahol 5 perc és 1,5 óra között szokott lenni, mely attól függ milyen lett a beugród ( minél jobb, annál több és nehezebb témakör, esetleg feladatmegoldás), bejártál-e EA-ra (katalógust vezetett), emlékszik-e rád, kedv, hangulat ...
Kidolgozott tételek Gazdag honlapján letölthetők, logika anyag meg a Pásztorné honlapján. -
skoda12
aktív tag
válasz
nickwearby #4786 üzenetére
Már kerestem kurzuskód, kurzusnév, tanszék alapján is. Eddig nem jártam sikerrel, de még más sem tudta felvenni.
-
skoda12
aktív tag
Kinél érdemes felvenni a következőket?
Opre: Nagy, Heizlerné, Horváth, Illés
Grafika: Klár, Vad, Valasek, Vida
Adatbázisok: Kósa, Nikovits, Vincellér -
skoda12
aktív tag
Van valakinek jegyzete a természetfilozófia történetéhez? Proginf.org-on volt egy kb 30 oldalas jó összefoglaló, de most már nem megy az oldal, így nem tudom elérni a jegyzetet.
-
skoda12
aktív tag
A tárgyról kihullottam, a tanár nem tud segíteni, az etr lehalt, már hétfőn a TO-ra kell mennem. ELTE én így szeretlek.
-
skoda12
aktív tag
Kovácsnál sajnos nem tudom felvenni ütközés miatt. Igazából Nyitrai meg Varga időpontjai lennének csak jók.
Proof88: Akkor marad Nyitrai, az ő időpontja jobban megfelel nekem, mint Vargáé.
Szerk.: Újraszámították a rangokat.
Nem fértem be eddig NumMód EA-ra rang miatt pedig 300 főre van meghirdetve.
-
skoda12
aktív tag
Nyitrainál volt már valakinek órája? Algo gyakot venném fel nála, ha nem érkezne negatív info.
-
skoda12
aktív tag
Egy kurzusszervező azonosítóját (ami a mázli kiszámításához kell) hol lehet megtalálni? Sem etr-ben sem a ttkto oldalán nem találom.
-
skoda12
aktív tag
válasz
skoda12 #4505 üzenetére
Egyébként én is el akartam menni, mert sokalltam, de nem találtam olcsóbbat. Beszarás mennyit kérnek más helyeken néhány négyzetméterért, 25 000 + rezsi de fejenként és még együtt kell élni 4 másik idegen emberrel a civilizációtól távol, tömegközlekedés fél kilométerre, egyetem kb megközelíthetetlen távolságokra ...
-
skoda12
aktív tag
TDK-val jól haladunk. Egyedül kezdtem dolgozni rajta, aztán kalorimeteres társaság is becsatlakozott, mert hasonló a témájuk és egy program tudja most már a két generátor feladatát. Paraméterezhető szinte minden, a geometria, az anyagok, az energia, szűrések. Van algoritmusunk arra, hogy a főbb nagy energiájú részecskék útvonalát megtaláljuk, az összes részecske hitpontjainak koordinátái alapján. Nemrég kezdtünk neki a rekonstrukciós programnak. Holnap megyek kfki-be, Veszter mond algoritmust a problémára és keddre kész lesz az is. -
skoda12
aktív tag
válasz
vargapter #4491 üzenetére
A TO minden elsősnek csinál majd órarendet, ez valószínűleg szeptember első hetén fog megtörténni. Viszont mindenképp bele kell piszkálnod az órarendbe. Van két kötelező tárgy (jogi és menedzsment ismeretek, közgazdasági alapismeretek), amit nem fognak felvenni nektek, mert nem hirdetik meg akkora létszámon, hogy mindenki beférjen rá. Ezt a kettőt mindenképp vedd fel, nem épül rájuk semmi, de nem jó ezekkel a tölteléktárgyakkal később bajlódni. Aztán xxx kódjelű tárgyból el kell végezned hármat a diplomáig, szóval ha van rá lehetőséged és időd, akkor egyet ezek közül is érdemes már most letudni. A másik, amit javasolni tudok az a webfejlesztés 1 nevű speci felvétele. Nem kell rá bejárni, 2 xhtml lapot kell leadni a félév során és 4 kreditet ér (pont annyit, mint a diszkrét matek vizsga
).
-
skoda12
aktív tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy a westendben az üzletek nyitva szoktak-e lenni aug. 20-án?
-
skoda12
aktív tag
Gólyatáborba mindenképp menj el, ha teheted. A felsőbbévesek tartanak előadásokat, hogy mire érdemes figyelni az egyetemen, milyen támogatásokat lehet megpályázni, sport és szórakozási lehetőségek, külföldi ösztöndíjak, stb. És nem árt, ha néhány embert ismersz a leendő csoporttársak közül.
-
skoda12
aktív tag
Nincs bajom az R szériával sem. Otthonra akartam egy notit, mert az asztali gép nem bírja a gyűrődést (vinyó haldoklik, ram kevés, emiatt nem lehet rajta pl netbeans-szel dolgozni, bővíteni már nem éri meg, ja és crt monitor van hozzá
). Ha már új noti, akkor gondoltam, hogy T-s jobb lenne, mert erősebb procikat raknak bele. De valószínűleg egy R-es gépet fogok így venni.
-
skoda12
aktív tag
Meghalt a topic? Thinkpad T szériás gépet hol lehet venni kb 230kból?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged