Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• skoda12

aktív tag

válasz koczka.pm #5387 üzenetére

Spojt is csinalgattam regen, az is jo. A tobbihez:

Nagyon sok helyen csak a negatívumokat lehet olvasni, hogy matek így.. matek úgy..

Sokan fognak riogatni a matekkal, de alapjaban veve megcsinalhato. "A" szakiranyos voltam es siman vegigtolhato 4-5 jegyekkel. A ZH-k semmi olyat nem tartalmaznak, ami gyakorlaton ne lenne leadva csak mas adatokat adnak meg. A vizsgak sem nehezek egy ket kiveteltol eltekintve. Ilyen kivetel pl a diszkret matek 1, de ott is az anyag mennyisege volt sokkolo kozepiskola utan, maguk a tetelek trivialisak, 2-10 sorban bizonyithatoak voltak.

olvastam valamelyik fórumon egy kommentet, miszerint az illető azért ment ELTE-re, hogy megtanuljon programozni és kiakadt, hogy őt ott nem tanították meg kódolni..

Hat egyreszt illik ugy idejonni, hogy az ember mar legalabb alap programokat meg tud irni. Kulonben mi alapjan dont ugy valaki, hogy programozo lesz? :F
    Masreszt reszben igaza lehetett annak, aki ezt irta. Programozas oktatas nagyon gyenge es ebbol komoly problemak lesznek. Mindket munkahelyemen az allasinterjuk soran tomegevel hullottak el az emberek rutin kodolasi feladatokon, el sem jutottak odaig, hogy melyebb ismereteket igenylo feladat elokeruljon. Ez amugy nem ELTE specifikus jelenseg, mindehonnan erkeztek jelentkezok.

Az én meglátásom az, hogy egy programozónak egyik nyelvről a másikra át kell tudni térnie relatíve rövid (2-3 hét) alatt másik nyelvre..

Ez eddig ok, de attol, hogy a szintaxist ismered attol meg nem leszel programozo. Ha 2-3 het alatt lehetne kikepezni javas meg .netes embereket, akkor nem lenne hiany beloluk evek ota. A lenyeg, hogy az ecosystemet, best practiceket, gyakran hasznalt librarykat, build toolokat es az adott platform nyugjeit is ismerni kell ahhoz, hogy teged egy eles projektre rategyenek. Ez egy C++/Java/C# nyelvnel also hangon 1 ev befektetett tanulas es ez meg mindig a junior programozo kategoria.

De érdekelne, robotikával és MI-vel mennyire lehet foglalkozni az ELTE-n? ((:
    Illetve milyen TDK lehetőségek vannak?

Szerintem robotika es MI nem erossege az ELTEnek. Viszont rengeteg TDK tema es egyetemi projekt van. Amikor en kerestem ilyen temakat, akkor foleg matek es fizika tanszekes tanarok kerestek programozokat altalaban modellezesi feladatokra.

• peterszky

őstag

válasz koczka.pm #5387 üzenetére

Szerintem érdemes érdeklődnöd a BME topikban is, hogy milyennek találják a saját rendszerüket. Itt mi nyilván az általunk megélt dolgokról tudunk okosakat mondani, a műegyetemet meg az évek során felszedett poénokkal ekézhetjük max. :)

Én úgy érzem, hogy gondolkodásban egy jó alapot kaptam itt az alapképzésen. Ha nem lett volna ez a kavarás, akkor lehet, hogy nekiálltam volna estin a mesternek is, de igazából nem éreztem szükségességét, és bevallom, hogy kicsit meg is untam már az iskolát.

És szerintem igaz, amit írsz, egy programozónak illik gyorsan elsajátítania egy új nyelvet, ott a referencia és a buksija. Szerintem aki itt végez, az többnyire alkalmas is erre.

A kemény matek meg olyan, amilyen. Szerintem kicsit segít abban, hogy később nagyobb rendszereket könnyebben lásson át az ember. És mivel nagy programokra a BSc alatt nem vagy rákényszerítve, így ezeken keresztül láthatsz komplexebb dolgokat. Ha mellé jól elsajátítod, az még előny is lehet.

Divat szidni a képzést, lehet, hogy alapja is van a kritikáknak, sőt biztos, de ha valaki beleteszi a munkát, annak nagy valószínűséggel nem lesz gondja az életben később.

• skoda12

aktív tag

válasz koczka.pm #5383 üzenetére

Picit off
    Ha az algoritmus hatekonysag es optimalizalas erdekel, akkor ajanlom a kovetkezo oldalt:[UVA]
    Itt tobb ezer algoritmikus feladattal probalkozhatsz kategoriakba gyujtve. Tovabba meg a topcodert is erdemes megnezned. Ezek az oldalak rakenyszeritenek arra, hogy tenyleg megertsd az algoritmust, mivel implementalnod is kell oket, raadasul ugy, hogy az adott idolimiten belul fusson.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés