- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
donistvan
csendes tag
válasz
proof88 #5419 üzenetére
Hát most én is így vagyok velük, mert a pontom meglenne, csak nem fogadják el ezt az érettségit és későn vettem észre
Azt ,hogy miért nem fogadják el, azt én sem tudom, mert szerintem az informatikai alapismeretek nehezebb és inkább a programozásról és a számítógép működéséről szól mint a sima informatika .
-
spibal123
csendes tag
válasz
proof88 #5270 üzenetére
Szia!
Olvastam hogy az elte-ik -ra jársz, remélem tudsz segíteni majd.
Van egy problémám. Még pedig az hogy valamiért nem tudom elérni a pandora - t otthonról. Ezt írom be a böngészőbe: http://pandora.inf.elte.hu
De sajnos nem jön be semmi. A böngésző Google Chrome. Olyanokat ír ki hogy a szervezet tanúsítványa nem megbízható, és hogy a szerver tanúsítványa gyenge aláírási algoritmussal van aláírva.
Köszönöm a segítséget
-
Mártógyurma
tag
válasz
proof88 #5262 üzenetére
"előnyben vannak a lányok egyébként, mégpedig géptermi zh-kon is sokkal kevésbé rugdalják ki őket karóval, inkább utolsó utáni 10 percben még összehozzák nekik a 2-est is a tanárok."
Ez 100%-ig fedi a valóságot. Ha nem láttam volna én is a saját szememmel el se hinném. amit írsz.
-
Érd.lány
csendes tag
válasz
proof88 #5262 üzenetére
Na igen, milyen könnyűnek hangzik... Csak épp ott akad el a dolog és mutatkozik meg a túlképzés, amiről írtam, hogy nem jutsz el az állásinterjúig, vagy a tesztekig, ahol bizonyíthatnál. Ugyanis amíg mondjuk 4-5 éve a 200 elküldött pályázat után visszahívtak 15-20 helyről (ha potenciális pályázó voltál), addig ma ugyanilyen körülmények között a 400-ból talán 2 hív vissza és ez nem túlzás! Rengeteg az álláskereső és arányaiban kevés a munka, épp ezért a munkaadók nagyon elszálltak az elvárásaikat illetően és mivel egy meghirdetett állásra egy nap alatt ma beérkezik 250-300 önéletrajz (ez nem vicc!), kedvükre válogathatnak a jelentkezők közül. A képzettségekről meg annyit, hogy van olyan ismerősöm, aki 2 diplomával, 2 nyelvvizsgával, nemzetközi környezetben töltött tapasztalattal, nyelvet beszélve a saját szakterületén nem talál munkát 10 hónapja és ki tudja meddig még. Ez az illető az elmúlt 10 hónapban több, mint 700 helyet célzott meg, melyből arányaiban a felére tökéletesen megfelelt, a másik 50% pedig megoszlott a túlképzett és az alulképzett kategóriában. Az elmúlt 10 hónapban talán 5 interjún volt, állást nem kapott...
Bár a ti szakmátok nagyon jó és keresett, azért nem árt ha ti is tisztában vagytok ezekkel, mert ez a mai valós helyzet. -
dehecked
tag
válasz
proof88 #5049 üzenetére
hehe, ezt egyszer már néztem akkor a vezetéknevemre kiírta hogy túl sok találat van, ha meg beírtam legalább a keresztnevem kezdőbetűjét akkor meg nem talált meg (viszont ha jól emlékszem akkor még 2010 volt kiírva az első sorban). most meg talál 5 embert akinek szűcs a vezetékneve és nem vagyok köztük
az közrejátszhat hogy ők felsőbbévesek az itt talált infok szerint? ugyanis vagy új jelszót kaptak mert nem használták az elmúlt félévben az etr-t vagy megmaradt nekik a régi de ők már mind bent voltak a rendszerben. lehetséges hogy az én adataim csak ezután töltik majd fel?
szerk: az eha-s dolgot megpróbáltam nem működött
-
dehecked
tag
válasz
proof88 #5047 üzenetére
egyrészt nagyon szépen köszönök minden info-t amit megosztasz velem sokat segít ^^ másrészt most kaptam egy etr-es emailt amiben egy visszaigazoló link volt, de EHA kódon kívül ebben semmi xtra nincs szóval jelszót nem kaptam :S azt nekem kell kiválasztanom vagy ezt is ők adják? illetve ha nekem kell regisztrálni ezzel a névvel akkor azt hol tehetem meg? mert etr oldalon csak login ablak van, regisztrációst nem találtam
-
skoda12
aktív tag
válasz
proof88 #5044 üzenetére
Hát ez az. Megmérik a semmit egy teszt segítségével. Arra van pénz, hogy tripla óraszámban hirdessenek bevmat ea-t (2 közép, 1 emelt), rólam meg legomboltak 200+k HUF-ot 23 kreditért, csak mert valamiért nincs esti képzés államilag támogatott verzióban. Na mindegy, már csak progtech 2 és számhálók van hátra aztán irány a matek szak.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4837 üzenetére
Oh, baszod!
Hát akkor újrafelvételi. Valszeg sok tárgyad elfogadnak majd és nem kell újra megcsinálni, csak lepapírozni őket sorban, kérvény-aláírás, kérvény-aláírás...
Elég szemétség, hogy limit van hányszor lehet felvenni. Nekem tavasszal megint lesz egy 3.felvétel, ami most sikerült, annak van 2.féléve is -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4835 üzenetére
Nálam is volt, hogy elbohóckodtam a tárgyfelvételeket. Nem bohóckodás volt, csak amikor már láttam, hogy ennyi nem fér bele a félévbe, akkor ugye nem lehetett már lejelntkezni, pedig amíg el se kezdődnek az órák, honnan tudná az ember előre, hogy melyik tárgy mennyi erőfeszítést igényel?
És akkor most mi lesz? Újrafelvételi? Hogy hogy megy azt kb a TO se tudja sztem, mindig mást mondanak, de mindenképp ott kérdezd meg, hátha vki mégis vágja kivételesen hogy mi a pontos ügymenet.
Ja, de még egy 4.dékáni tárgyfelvételt kérvényezhetsz. -
nickwearby
tag
válasz
proof88 #4829 üzenetére
Leadott papír a nyilatkozattal csak ettől a félévtől van.
A többi előadót nem ismerem, de ha 2008-as vagy, akkor az előadód át fogja nézni az indexedet leadáskor, és valószínűleg észreveszi, hogy már 3. tárgyfelvétel.
Ez az egyik,
a másik, hogy az ETR is okosodik,
a most tavaszi tárgyfelvételnél pl. már ellenőrzi az előfeltételt is :SEmiatt valószínű, hogy a tárgyfelvételek számát is előbb-utóbb regisztrálni fogja...
Eljárás semmi nincs, egyszerűen egy értesítő levél,
és az, hogy az ETR-t nem tudod használni a továbbiakban. -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4742 üzenetére
Hát durva volt, mert szemtől szembe kérdezett és azonnal lökni kellett volna. Ennyi idő alatt fel se fogtam mivan
Soha nem volt még ilyen vizsgám, hogy ne legyen felkészülési idő... Ez így durva és túl pontosan kell tudni. Adott 3témát, választani kellett volna, én mind3ról mondtam 1mondatot, azt mondta összevissza csapkodok, ennek így nincs értelme...
Ha ezt tudom, hogy ilyen nála a szóbeli, akkor mindenáron megtanultam volna írásbelire, de nem tudtam, hogy így zajlik, mondom, ilyen még sose volt, ezt nem gondoltam.
Sajnálom az időt rá, a szigorlat elől veszi el az időt, de ígyx sok idő nekem ilyen potnosan benyalni 80oldalt szóról szóra, nem elég a csak simisumi van róla fogalmam dolog.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4738 üzenetére
De veled nem volt megbezélve, őket támadtam be, hogy jöjjenek segíteni, mert egy belakott szobát kellene beszőnyegezni. Mivel benne lakok, így nem szüttyöghetek vele egyedül egy hétig, hanem 1nap alatt mindenképpen végezni kell a bútorok kihordásával, beszőnyegezéssel és a visszapakolással cakkpakk. Csakhát símán eltelt a nyár, nem volt kedvem foglalkozni az üggyel, most meg érzem, hogy hideg.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4687 üzenetére
Igen, és a logika se, arra már be se mentem.
Meg kell tanulni, anélkül nem megy.
Ráadásul rossz helyre küldtek, feltéptem a tanár szobájának ajtaját, mentem be zh-t írni, mint terembe, de nem terem voltHolnap is 2zh. Asszem tudom miért nem mennek, folyton álmos vagyok, nem tudok figyelni se, ki se mozdulok, ülök a 4 fal között és a kedvem egyre tart a végtelen fosba
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4681 üzenetére
Igen, és fizessen félévente nemtom de vagy 200k-t, holott azért kénytelen suli mellett dolgozni, hogy ne haljon éhen, és összesen nem keres ennyit egy félévben, nem hogy csak úgy plusszban ennyi összegyűljön mellette, ráadásul fizetősöknek nincs se ösztöndíj, se koli, se semmi
Az esti tagozathoz meg kell egy meglévő diploma is, legalábbis tavaly még tuti kellett, mert én is át akartam menni, mert az könnyebb, aztán rájöttem, hogy még nincs diplomám...
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4679 üzenetére
Nagyon sajnálom
Ez nem egy szimpatikus dolog eleve, mármint a katalógus, oké, hogy járjunk be, de melózni se lehet így, mert mindig van 1-1 idióta tanár meg eleve az összes gyak ilyen, csak 1-1 EA-nál lehet eljátszani, hogy nem járunk be. Nem értem miért kell kötelezővé tenni a bejárást, a vizsgán kell tudni átmenni, de ez még mindig hagyján, az ilyen késések miatt beírás, megrovás stb, ami totál ovis dolog. Főleg, hogy összevissza helyekről járnak be emberek, már nem anyuci hoz-visz minden nap oviba, viszont vannak menetrendek, egy busz beér, amikor beér, nem taxi... Óraütközésnél ez nagyon fincsi.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4675 üzenetére
Az a honlapon lévő?
Arról meg már írtam, hogy én 1elolvasással nem jegyzek meg semmit, tehát amire ti nem is készültök, mert bennetek van ösztönösen, vagy ugye oviban is tanultuk vagy mittomén, azt nekem meg kell tanulni, a tanulás nálam meg azt jelenti, hogy többször el kell olvasni, felmondani, olvasni-mondani, azaz memorizálnom kell. Amire vki azt mondja, hogy áhh, 10perc alatt fel lehet készülni, annál nekem 10perc kb arra elég, hogy átlapozzam a többszáz oldalt. Így szokott ez lenni.
Indulok megvédeni (előadni) a beadandóm, remélem elfogadták még, hogy most éjjel adtam le.Úgy nézek ki, mint akit agyonvertek
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4673 üzenetére
Nem mindig tudtam bejárni logika történetre, kopernikuszra meg egy órán se voltam, numanallal ütközött, ami meg katalógusos óra volt
A helyzet elég tré, tudom
De most is 2 beadandó vár, most kezdtem és reggel 8ra kell, másik du 2re (2db), péntek reggel 8kor meg egy egyetemi további pályafutásom 2.fordulós zh-ja (első kettő meglett), péntek éjfélig másik beadandó.
Jövő hét:
hétfőn 2zh
szerdán 1zh
csüt beadandó -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4671 üzenetére
Jajj, az jó lesz
Tesztes vagy egy kérdést kifejtős?
Jövő héten számításelmélet zh Tichlernél
Elvileg Gazdag órája, de első órán Tichler jött be, hogy Gazdag ide küldte, ő tartja az órát...
Múlt órán se birtam követni semmit, de akkor legalább írt vmit a táblára, mindig összevissza beszél, mond vmit, majd az ellentété és találd ki, hogy akkor melyik a jó. Szal írt a táblára, de csak nullákat és 1eseket, nem birtam követni, előkaptam a fényképezőgépem és vakuval kattLesett mindenki ez mi volt, szegény Tichler meg még jobban belegabalyodott mindenbe
-
bbazsy
őstag
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4561 üzenetére
Kutrovátz nagyon jófej, ma este vele volt az utsó órám, de minden napra kellene egy, hogy feldobja a napot
Kb élni se volt kedvem, amikor beültem hozzá pedig.
Kopern. fordulatot is felvettem nála, de numanallal ütközik, így nem tudok bejárni.Minden zúzós tárgygyal ütközik vmi, főleg hogy akaratom ellenére ma is ráraktunk egyet egy meglévőre
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4377 üzenetére
Meg is fagyott bennem a vér, amikor megyek a külsőben, előz engem vki, mögém ér egy másik kocsi, de a belsőben előztek, kicsapja a kormányt a leállóba, ő nagylegény, jobbról előz, de ott meg álltak
Visszarántotta mögém, de aszittem becsinálok
Megunta az életét? Semmi gond, adok neki kötelet, a saját udvarában használhatja
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4374 üzenetére
Használni fogom így is
A protektorosat jobban szeretem, de az kicsit nagy, meg full fekete, meleg.
Otthon most feltúrtam a bicajos cuccaim és felhoztam. Megtaláltam a régi mezem, kukásmellény színű és most nem nagy rám, belenőttemEgy Maxx nyeregtáskát is találtam, még amikor bicajversenyen melóztam, ott szakadt le egyik versenyzőnek és eldobta én meg begyűjtöttem, megvarrtam, örültem nagyon
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4372 üzenetére
Mosdókagylóban kézzel, ezért éreztem mosás közben a tenyerén a nyálkás dolgot. Gondoltam ebből lehet az anyagára következtetni, mert nincs sehol nyálka, de az ilyen típusú kesztyűimet vízbe rakva, mintha egy rakás takonyt markolásznék. Talán műbőr vagy passz, de gázul néz így ki.
Az új kesztyűt, ha vízbenyomnám, megszáradva ugyanígy nézne ki, mert sajnos egy másik kesztyűm is ilyen.Amúgy tiszta lett a kesztyű, látszik a peremén meg a kézfején, hófehér, belül a tenyere is szép, csak kívül a tenyérrészen a bőrös anyag lett ilyen fura.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4369 üzenetére
Aranyos ez- általában
Várok egy levelet, de hiába
bbazsy: Milyen felvételi? Msc? Milyen volt, miből?
Kimostam bicajos kesztyűmet, bőrös a tenyere, bevizeződve tök fura volt, mintha tiszta nyálka lett volna az egész. Megszáradva megkeményedett, körbenyomkodtam, felhúztam, visszapuhult, de olyan mintha sík kosz lenne, ezt így tök ciki felvenni. Hogy lehet ezt tisztítani? Próbáltam tusfürdővel, mosóporral, öblítővel.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4309 üzenetére
Nem tudom lesz-e egyáltalán uv, nincs kiírva, nagyon a végén járunk a vizsgaidőszaknak. Elvileg nem csinálhatnak olyat, hogy nincs uv, de szoktak
Ezen túl sok minden múlik most, ha nem sikerül, nagyon elcsúszok mindennel, pedig jövőre akartam diplomázniTúl sok az anyag, rengeteg.
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4292 üzenetére
ne főzz bele drogot, ennyi a trükk
viccet félretéve aki nincs hozzászokva a koffeinhez, azzal csinál csodákat. ugyanez igaz a nikotinra is. (ha nagyon behülyít, akkor szívj el egy fél cigit, az annyira betompít, h visszaállsz alapra)
nálam energiaital fájdítja a fejem, kávéval elvagyok. mondjuk úgy, h csak és kizárólag vizsgaidőszakban iszok, így legalább hatása is van, nem vagyok hozzászokva.
menj el úszni, az szokott annyira kikapcsolni és feldobni, h a tompaság megszűnik. az ilyen itthoni ugrabugra, meg még a bicikli se annyira.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4290 üzenetére
Én nyomtam még egy energiaitalt, 120/70 és pulzus: 90, mintjárt kiesik a szivem a helyéről. 90/50-es vérnyomás az átlagos nekem, a pulzus meg rohadt magas, itt ülök egy székben, nem marathonit futok
Álljon már el az eső meg száradjon már fel kicsit, tekerni akarok egyet, nagyn tekerhetnékem van -
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4285 üzenetére
micsoda gondok..
amúgy ha ilyen elérési gondok vannak, azt nem a winyóra vezetném vissza.
soksoksoksoksok ember használja az 5400es winyóját minden szarra gond nélkül
egy sims nem foghat ki rajta, ott más a gond, hidd el. esetleg bios / chipset frissítés, ilyenek nem segít ?ha tényleg a chipset fogja vissza, akkor a 7200es se lesz jobb, sőt
esetleg kérj egyet kölcsön, azzal próbáld ki..annyi kávét ittam, h nem tudok aludni, viszont már tanulni sincs kedvem / erőm. megszívtam
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4283 üzenetére
valamit elnéztél, scorpio blue az 5400 rpmes.
amúgy 120as toshibaról cseréltem, ez hangosabb. hallom mikor adatot mozgat, de annyira nem vészes, meg lehet szokni (csak toshiba után volt fura).
wdt vegyél vagy hitachit, ezekből se a legalját, ennyi az aranyszabály. én nem néztem semmi hangtesztet, nálam az mellékes volt, adat kellett + megbízhatóság + barátságos ár.
laptopba amúgy _én_ nem ajánlom az 7200est, mert egyrészt hangosabb, jobban rezeg. másrészt jobban melegszik + több áramot fogyaszt, előbb megy tönkre. sztem ilyen tipikus bnő hug gépbe a simshez nem kell +5mb/s elérés, de ez a Ti döntésetek
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4279 üzenetére
hmhmm. mondasz okosakat
nemtom, majd megnézem az U -t meg ezt, aztán meglátjuk melyik lesz. igazából cipelni utálom a zárakat ez az egyetlen bajom. így is nehéz a biciklim, hát még azokkal.ööö, kerületi sebesség (nem akarok hülyeséget mondani, de így rémlik.) bár ez nem biztos, hogy jó a fékezés szempontjából, de tény
namind1, majd végiggondolom.
viszont az is egy pont, h az agyat terheled csak (meg a támvillát). a felnit nem, ami egészség szempontjából jó
illesztésnél szokott amúgy 'szétrobbanni'. nyilván nem szó szerint, mert azért a gumi tartja, de csúnya volt...
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4277 üzenetére
van fent bordo és a sarokcsiszoló videó is
de hát flexelni csak nem flexelik utca közepénhátsó fékre a jég jó pont, azt elfeleljtettem. télen szívtam eleget
tárcsához: azt ne felejtsd el, hogy egyrészt a felni alu, a pofa mondjuk valami műanyag. ezzel szemben a tárcsa edzett acél, a pofa valami fémes cucc. fém fém-en azért nagyobb csodákat csinál. + szervízes érv is bukik, mivel közelebb van a tengelyhez, ezért kisebb a sebessége. v-fék meg sáros, ráfagy télen, havason csúszik, kutyafüle.
ha a hűtés megoldott, akkor a tárcsa messze jobb (nézd meg a kocsikat csak pl).nem akarlak rábeszélni, csak érvelek én is.
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4241 üzenetére
szép fényes. meg látom igazi városi csavargó
néha nagyon tudom utálni az olyan embereket, akik ilyen kisujjamnyi gumival húznak el mellettem, mikor én már a belem kiköpömviszont max egy jó CC -re cserélném el azt az érzést, h szinte bárhonnan le tudok ugrani, h lépcső nem akadály, h ha beletaposok akkor széttépi az aszfaltot meg h stabil.
köszi a képet, most már látom hogy van az U. mondjuk ott engem zavarna, de tudnám előre is rakni, akkor talán nem.
homlokcsőnél nem zavar ?? nem lesz fura a súlypont ? (mármint fékezésnél, stb).
nemtom, én beleszerettem a tárcsafékbe. amíg nincs vele gond (és az ált konstr. hiba), addig hihetetlen igénytelen és jó. V -nél mindig figyelni kellett a bóvdenezésre, állítgatni, 8asnál 'azonnal' centírozni, stbstb. ezt meg felraktam 2 éve, és azóta ott van..
meg hát pöccre fog, azt imádom
és ugye csak első fékem van, ezt nem merném bevállalni V -vel, mivel esőben az drasztikus csökken. meg láttam már felnit szétrobbanni srác alatt a fékezéstől, nem volt szép.köszi, de Pécs legjobb szervízében volt 2x, meg probikenál. náluk jobbat nem nagyon tudok, valami nagyobb gáz van a kicsikével. de mind1, 2 éve leszedtem hátulról, azóta max elsőkerekezéshez hiányzik
hátsó fék addig tök felesleges, míg nem kezdesz el lejtőzni, városba teljesen kiváltható. -
-
bbazsy
őstag
válasz
proof88 #4234 üzenetére
nem bízod a véletlenre Te se
én egy 810es steel-o -val mászkálok, fel tudom tekerni a nyeregcsőre, azé imádom
viszont U -ra egyrészt anno nem volt kess (granit plus lesz, ha lesz), másrészt utálnám cipelni. szal maradt ez.U-t tudod tárolni valahol biciklin, v cipelgeted ? milyen az abus tartója ? ( fénykép?
)
meg nem szakadsz meg a 10mm -s lánccal, én a 8ast is sokallom néhafosok néha, ha kint kell hagynom az utcán, bár kétlem, h akárki elvágja, csak az első kerék védtelen (és van rajta egy tárcsa + elég drága a kerék).
sulinál meg én be szoktam vinni, keresek egy üres termet, és hátsó sorban hozzákötöm két székhez
onnan nem viszi el senki (nem mondom el a mindig üres termet, mert akkor befoglaljátok
)
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4234 üzenetére
Ugyan már, ezt az ember magának magyarázza, próbálja meggyőzni magát az ember, hogy miért kell, miért muszáj megvennie a drágát. Tizenpár éven át egy olyan bringát hajtottam, ami a teszkó szintet se közelítette meg, de sose tört el
A végén már ropogott a fogaskerék vagy mi, de ment. Télen-nyáron, hóban-sárban azzal mentem minden nap. Meg gondolok a tanyabéli gyerekek, felnőttek bringáira, párezer ft-os cangák, mit tudják ők mi a duplafalú felni, azt se tudják, hogy létezik, é sláss csodát, bringáznak sokan. Falubéli Pista bá nem umf-fel megy a kocsmába szántóföldeken át. Oszt széthullik? B@szik széthullani. Autós topicon is csak felhúzom magam. Csak a drága, csak a sok lóerős kocsi a kocsi, a többi gördeszka...
Hegyről lefelé nyilván szétesik, de "bótba járni" tökéletes a teszkós is.A sárga kis szívem csücske Gepida bikemag apróról 10k volt használtan, kb 4éve megvan.
F@sza, akkor gerinclakatom van, eddig nem tudtam mi az. Tök nehéz és nem jó semmire.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4232 üzenetére
"örök élet+3nap" ez egy mondás mifelénk, magyarán túlél engem
Nem engedem ki a popsim alól, 50k volt, ami a mi családunkban qrvanagy pénz, volt is morgás belőle. Amikor a 20ezres schwinn outimat vettem, már akkor is balhé volt, hogy minek ilyen drága... Van vmi záram, egy U meg egy másik valami, robogó van rajta, ahhoz ajánlották, de sztem sz@rt se érnek. Az egyetemkertben is láttunk b@szotterősnek kinéző zárakat a bokorba hajítva, elvágták és vitték a bringát, pár másodperc és viszik.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4230 üzenetére
Ja, olvasgattam bicajos topicban... Pedig lecserélve nem lesz, venni kéne másik gumikat meg elcipelni szervizbe felrakatni, annyit nem foglalkozok vele, végülis mindegy, ezt így adták, ez van. Egy rakat pénz lenne, csomó idő, ezen (a feketén) meg vatta új minden. Ritkán használom, ha el nem lopják, örök élet és 3 napot kitart nekem.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4225 üzenetére
Úgy olvastam vhol, hogy úgy kell állítani, hogy a féltalp leérjen a földre, ez kell városban a biztonságos közlekedéshez. Az nagyon kicsi volt, feljebb raktam, de még nem jó így.
De eleve a egész bicaj nem az én méretem, mert rém kényelmetlen, teljesen elnyomorodok rajta. Bár az én nagypapi-mami stílusomhoz és sebességemhez egy trekking lenne talán jó, amikkel a német turisták tekernek kempingekben
Vagy gyorsabban kellene tekernem, nyomni neki, hajtós pozíció, nem városnézős.De majd alakul, egyelőre nagy szó, hogy elővettem, leporoltam és megsétáltattam
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4222 üzenetére
Az ülésmagasságot valóban úgy a legkényelmesebb beállítani, úgy viszont nem ér le a lábam a talajhoz, ha talajhoz állítom, akkor meg rossz tekerni. Most épp a lábujjhegyem leér, de fentebb kéne rakni.
Klipszet használok, szép nagyokat lehet benne esniViccesen el lehet dőlni lámpánál
Az ülések meg mind rosszak, raktam rá egy zselés plussz ülésrevaló izét, de így is katasztrófa, úgy tűnik nagy a seg*em vagy nem tudom
-
vargapter
csendes tag
válasz
proof88 #4187 üzenetére
Felvételre jelentkezhet az ELTE Természettudományi vagy Informatikai Kar
most felvételt nyert, alapképzésben részt vevő elsőéves hallgatója, aki országos vagy nemzetközi tanulmányi versenyeken díjazott volt,
valamelyik szakának hallgatója, akinek kreditsúlyozott tanulmányi átlaga meghaladja a 4,5-et,
egyik MSc szakára felvételt nyert hallgató, aki BSc-s tanulmányait kiválóan teljesítette,
valamelyik Doktori Iskolájának tagja, aki eredményes kutatómunkát végez,
egyik szakán diplomát szerzett, nappali tagozatos doktorandusz, aki állami ösztöndíjasként vagy MTA fiatal kutatói állásban végez kutatómunkát,ez azt jelenti hogy nem vesznek fel oda ha elsőéves leszek és nincs országos vagy nemzetközi díjam??:s
az szomorú:S -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4047 üzenetére
nah, a guggolás is érdekes, leguggolok és nem birom felnyomni magam
keveset eszek, de így is hízok, nagy az úszógumim, oda rakódik minden és éhes is vagyok
nem értem hogy lehetek ennyire gyenge, pl a húzódzkodás is, egyszer se birom felhúzni magam... gondoltam veszek ilyen csukló-meg bokasúlyokat és úgy sétálok, hátha erősödnék kicsit.
de most már a gellért hegyre is csak hajnalban lehet felmennem, mert nappal majd 35 fokban nem kapok levegőttegnap is szenvedtem, pedig max csak 25 fok volt
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3946 üzenetére
Én se szidom, pedig nem igazán megy jól a dolog. Van 5ösöm is, de sok 1esem is, 5éve járok egyetemre és még nem végzek. Nincs nyelvvizsgám, 5szigorlatnól 2van meg. Pár órát úgy buktam el, hogy már 2.héten láttam, hogy ez ennyi óra mellett túl nehéz, nem fér bele az órarednbe, de már nem tudtam ugye lejeletkezni, így mintha bejártam volna, mintha megnuktam volna ellőttem egy tárgyfelvételt
Van amihez sík hülye vagyok, át kell esni rajta, semmivel se leszek rosszabb diplomás ettől, mint bárki más, melóhelyen is biztosan megállom majd a helyem-legalábbis nagyon remélem.
Nem örülnék neki, ah ekvesebb egyetem lenne, mert lehet nem lehetnék akkor most itt. Aki lazázni akar, az mehet Dunaújvárosba.
Szinten lejjebb adni meg nem kéne, így is feleannyit se tudunk, mint a régiek. Párom egyetemi tanár, reggel fél 8-tól este 8ig az egyetemen van, ideje semmi és sokat panaszkodik a hallgatókra, hogy nem győz lefaragni az anyagból, már semmit nem lehet leadni abból pl matekból, mint régen, nincsenek alapjaik a hallgatóknak, nem tudnak semmit és a nagyon nagy többség nem is akar semmit.
De kicsit ellentmondásos is, hogy magasabb színvonalat akar vki, de ez se megy neki, akor azt hogy?
Az meg való igaz, hogy ez egyetem, nem kézenfogva szájbarágósdi áltsuli. Teljesen más tanulási szisztémát igényel, más hozzáállást.
Csinálom ahogy birom és örülök, hogy tanulhatok még akkor is, ha nem vagyok egy észkombájn, nekem így megy és kész. Van amiben jó vagyok, annak kell örülni. -
peterszky
őstag
válasz
proof88 #3658 üzenetére
Aláírásodhoz: egyelőre (-e-g-y-e-n-l-ő-r-e-)
Az egyenlőre is helyes, csak egy kicsit más szövegkörnyezet kell hozzá. Ez mondjuk sokakat nem érdekel, valószínűleg ezért keverik (vagy azt se tudják, hogy mindkettő létezik
) az egyenlőre - egyelőre szavakat. Szomorú, hogy nem nagyon figyelnek ilyenekre manapság.
Meg az unszimpatikus is nagyon kedvelt, egyszer olvastam is róla, hogy az miért helytelen, de már nem teljesen emlékszem rá. (valami olyasmi volt, hogy latin és ezért nem lehet az un-t használni rá vagy valami ilyesmi, remélem nem írtam nagy baromságot
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged