- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Van itt valaki, aki matlab-ból eltudna magyarázni 1-2 dolgot, estin nekem kicsit érthetettlen 1-2 dolog.
-
amargo
addikt
Azt nem tudom, hogy minden fél év elején, de nyilatkozni kell róla. Továbbá január 31-ig meg kell kapni az igazolást.
Csak nem olvastam végig..
5.5 Kaphatok-e adóigazolást 2010 után?
A személyi jövedelemadóról szóló 1997. évi CXVII. törvény módosítása (közteherviselés átalakítását célzó törvénymódosításokról szóló 2009. évi LXXVII. tv. 186. § 8. pont) értelmében a 2010. január 1. napjától befizetett képzési díjak tekintetében megszűnt az adókedvezmény igénybevételének lehetősége, ezért az ELTE az adóigazolás alapadatai feltöltésére korábban rendelkezésre állt felületet 2010. január 1. napjával megszüntette.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Tudtok valamit az adókedvezmény igénybevételéről? Idén nem jött semmilyen értesítő és az emlékeimbe kutakodva az rémlik, mintha eltörölték volna - amiben reménykedem, hogy nem így van.. -, de még nem találtam konkrét leírást. A qter-ben továbbra is írnak arról, hogy van ilyen.
-
amargo
addikt
válasz
mdseldon #5000 üzenetére
Estisként én is így gondolom, hogy simán megtanulható, a mostanában indult szakok már jóval gyengébbek - mint amibe én kezdtem, mégis ugyan az lesz beírva.. ezért néha elgondolkozok, hogy átmegyek, bár már csak pár tantárgy van, mind1.
Nekem egyedül a gyakorlattal volt a gond analízisből - meg a logika
- elég sokat kellett gyakorolni, hogy időben befejezzem.
Régebben az elvárás az volt, hogy ugyan az a tananyag ellenben heti 2 óra elmélet és 1 óra gyakorlat, számonkérés a nappalisokkal együtt volt, majd mivel analízisből lemaradtam és későbbiekhez kerültem, ott már lazább volt a számonkérés, a beugró ugyan az, de csak olyan 20-30 bizonyítás volt.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Bajban vagyok, logikából nem sikerült a vizsgám. Már háromszor vettem fel a tárgyat, de csak idén próbáltam meg.
Ha jól tudom van lehetőség kérvényezni 4. felvételt. Ehhez van valami sablon?Köszönettel
amargo -
amargo
addikt
Logika kidolgozott definíciói valakinek megvannak? Valahogy nem akar nekem összejönni..
-
amargo
addikt
válasz
Crystalheart #2562 üzenetére
Ha jól dolgoztad ki, akkor alig kell pár dolgot elmondani. Legalább is nálam így volt.
-
amargo
addikt
válasz
skoda12 #2559 üzenetére
Névsor szerint kell bemenni. 6db ember fér be az irodájába. 1-4 órát is bent lehetsz.
Kapsz 2 tételt, a lényeg, hogy senki másnak a 6ember közül nincs ugyan az a tétel kiosztva. Ezt kell kidolgoznod, majd kimész és mond rá egy jegyet. Ha nem megy, akkor a5-ről mindig von le jegyeket. -
amargo
addikt
Ez tény fel is nézek a srácra, 1x bejött vizsgára, 3as lett Fekete végignézte az indexét és felajánlotta, hogy írja meg megint mert nem akarja Ő lerontani az átlagát és megkérdezte miért lett most csak ennyi. - Családi dolgok - mondta.
Kint elmesélte nekünk, nem rég lett apa és a fia az ölében feküdt az este, majd elaludt Ő meg nem mert megmozdulni és szintén elaludtElképzelni sem tudom mi kell a 7.33-as indexhez?
-
amargo
addikt
Szia
Diákhitel:
Nem értem, hogy miért kellene kihagyni egy félévet, hogy találjon munkát. Továbbá, hogy diákhitelt vesz fel szerintem nem fog megoldódni a problémája. Az csak egy adóság, amit görget maga előtt, majd ha lesz munkája egyből kezdheti törleszteni.Munka mellett tényleg nem lehet olyan sikeresnek lenni a tanulásban, de azért túl lehet élni így is, viszont vannak kifejezetten kiváló hallgatók is (én ismerek ilyet
-
amargo
addikt
Bocsánat, hogy mindig estisként ide pofátlankodom az ellen példáimmal.
Több ponton nem értek egyet. Diák hitel minek? A legtöbb ismerősöm bánja aki felvette, mert iszonyat magas kamatai vannak. Továbbá értelmetlen is, én is azzal értek egyet, hogy ha tudom megveszem, ha nem, várok még vele - persze nem mindenre lehet a végtelenségekig várni.
Suli mellett dolgozni lehetetlen?
Erre jó pár évfolyam társammal rátudnánk cáfolni (igaz 150ből már csak páran maradtunk..).
Persze azt is jól tudom, hogy nappalin többet várnak el. De azok amiket leírtál, nagyban jellemzik a mai fiatalokat - én sem vagyok öreg- első a tanulás - már akiknél - és minden más háttérbe szorul, amivel nincs is talán baj, csak nem igaz. Tekintve olyan szakmát választottatok - márha - hogy bizony még rengeteg ideig tanulni fogjátok - új dolgokat - és valószínűleg munka mellett.
Ne értsetek félre, de több ismerősöm is 24-28 évesen is még ott tart, hogy tanul - jó eredményekkel! - viszont, nem túl jó anyagi helyzetű szülők segítenek a végtelenségig Nekik, mivel jót akarnak.
Engem meg arra neveltek, hogy a saját lábamon álljak, igaz csak remélem, hogy jó úton vagyok felé.
Továbbá nem azt írom, hogy mekibe kell menni dolgozni, hanem néha a nehezebb is lehet könnyebb, ha egy nagy multihoz beállsz dolgozni nem csak a túlórákat meg a fizetséged kapod meg, olykor jóval több tudást, mint az egyetemeken továbbá egy ütős szakmai önéletrajzot is. Míg ha egy egyetemről kijössz, az első 2-3évben leginkább csak mazsola - persze van kivétel - az ember, hiába kitűnő átlaggal kerül ki..
Leginkább úgy tudnám jellemezni, egy friss diplomást, bármikor találsz, de egy bevethető embert nem.Kicsit hosszú lett, remélem a mondani valója több mint..
-
amargo
addikt
válasz
Crystalheart #2535 üzenetére
Ha estis vagy, nem.
-
amargo
addikt
válasz
nickwearby #2143 üzenetére
Köszi
De néni. (nem, és nem)
-
amargo
addikt
hi!
Ha egy EA-t felvettem, de a hozzá tartozó gyakot nem (nincs meg most veszem fel elsőnek) és már nem lehet tárgyakat felvenni, gondolom a TO-s nénihez kell bemosolyognom?
-
amargo
addikt
Hi, csak most vettem észre..
No, de most megint nyitva van a BC jó kis koptatós falak.. rengeteg új fogás.tegnap még nem voltak utak.. Szerdán ismét megyek, ha él a leírás észreveszlek, nálam az ismerető: 185cm szőke, vékonyabb fajta, szűrke rock pillars piros tépőzárral (mostanában csak rajtam láttam ilyen cipőt).
Poló ebben az időben nem biztos, hogy lesz rajtamMost jobban figyelem majd a topicot, csak most rengeteg munka jött be..
-
amargo
addikt
Szia!
Többen kijárnak közülünk Ausztriába Schneeberg-hez állítólag ott jó a köteles mászás is, meg lehet jókat boulderezni is (csak ezt nem igen szeretné szívemhez közel álló személy) viszont az everestgym-ben töltöttem az előző nyarat, míg tatarozták a Boulder Club-ot. Ott vannak vicces falak, viszont kint van a.. ezért gondoltam, hogy a mászó birodalmat meg kellene majd néznem
Most szerdán is leszek/ünk, ha gondoljátok. (persze csak 5 után..)
A teljesítmény: mindenki így kezdte(kivéve Törpe..)
Mawyx: Egy függőleges falra felmászni nem igazán kihívás, ha csak nem kötöttbe és max nem 1-2 ujjas fogásokról van szó, de itt is lényeges az elrendezés, mert igazából az ujjakkal csak addig húzol, amíg fel nem lépsz.
A cipőnek annyira kell szorítania, hogy még el tud viselni a fájdalmat, mivel ezen tartod magad (kivéve plafon, ott akasztasz/vagy karból).
-
amargo
addikt
Hopp ezt elfelejtettem..
ELTE IK PTI Groups -
amargo
addikt
válasz
peterszky #1737 üzenetére
Ha az órai jó, akkor nekem is jó
Köszi az infót
Szintén boulder club, a mászóbirodat 1x már majdnem megnéztem..
Én hétfőn, szerdán (nyáron talán majd még egy nap) 5 utántól a boulderben szoktam lenni, ha gondoljátok. Szombatonként én sajnos nem tudok menni, de persze ritkán igen.Legalább alakulhat egy ELTE IK mászócsapat is
-
amargo
addikt
HI Bevmat2 és anal1 gyak jegyzeteket mere lehet fellelni?
Vagy esetleg tudnátok küldeni.
Köszi
amargo -
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Ez az ETR egy vicc..
Múltévi befizetésemet képtelenek voltak felvinni, csak úgy mintha most fizettem volna be.. Ezért is nekem kellet többször körbejárni a TO-t, hogy egyáltalán észrevegyék. De hogy utána is hetek kellenek.. -
amargo
addikt
Ez matek volt(2 ZH-ból 2 lett 1es), nem megy a fejembe (tudom nem szép dolog a magyarászkodás: estire járok 8órát, ha nem többet dolgozok mellette.. valmalamiért nem jött be a matek, pedig nem állítanám, hogy rossz a felfogásom) a többi tantárgyal nincs bajom, pedig ott van a Fóti féle varázslás is, de még az is világosabb, mint a komplex számok meg a relációk, hogy miért? Mert a Fóti legalább elmagyarázza az egyiptomi hieroblifákat, ami mára már nem is tünik annak.
Tehát akkor készülhetek arra, hogy mindent tudnom kell, nembaj már úgy is elhatároztam, hogy bevágom a maradékot is. -
amargo
addikt
Én jelenleg örülök, ha a matekom meg lesz.. Nem tudom miért ez a tantárgy valahogy kimarad a tanulási körömből.. Most örűlök, ha mehetek pótZH-ni és nem pótvizsgázni kell, tényleg a különbséget jól sejtem, hogy a pótvizsgán mindent tudni kell a ZH-n meg csak az adott részt(ami akár szintén minden lehet)?
-
amargo
addikt
Valaki tud adni jó bevmat jegyzeteket?
Meg úgy álltalában
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Napelem
- Yettel topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest