- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- iPhone topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
válasz
MasterMark #5666 üzenetére
Keress egy másik felsőoktatási intézményt, ahol nem ennyire sűrű a matek, mint itt. Nem bántásból, tényleg ez talán a legjobb tanács. Nem egy olyan ismerősömet láttam hosszú "haláltusában" elvérezni, akiknek a programozás tárgyakkal egyébként gondjuk nem volt, de az Analízis / BevMat / LinAlg teljesen megfeküdte a gyomrukat.
-
peterszky
őstag
Én a biztonság kedvéért elborzasztottam az IK rendszergazdákat, hogy mit kérek telepíteni, ha nem engedik, hogy saját gépen mutassam be. Írtak egy választ, hogy ők azt javasolják, saját gépen mutassam be
Egyébként meg a záróvizsga kezdésnél a bizottság első kérdése az volt, ki az, aki saját gépen prezentál.
-
peterszky
őstag
Nem kell mindent elhinni, amit a neten olvasol
Az gyorsan ki fog derülni, hogy van-e érzéked hozzá, tetszik-e, stb. Ott kell észnél lenni, főleg, ha esetleg nem jött be, mert váltani is tudni kell, ha nem megy, akkor nagyon erőltetni sem szabad, sokan szerintem emiatt keseredtek bele.
-
peterszky
őstag
Az emelt matematika nem fog ártani, az biztos, ha meg érdekel is egyébként, akkor szerintem érdemes is minél előbb jobban elmélyedni benne. Azt meg tudom erősíteni, hogy az emelt szintes készülés után a közép szintű érettségi nem okozhat gondot, anno nekem nem adtak emelt próbaérettségit a gimnáziumban, így azt kellett írnom, ha jól emlékszem, akkor 96%-os lett.
Emellett azt a 45%-ot se nehéz elérni.
-
peterszky
őstag
Egy legenda véget ért, visszavonult LogikaMama
-
peterszky
őstag
válasz
skoda12 #5389 üzenetére
"Hat egyreszt illik ugy idejonni, hogy az ember mar legalabb alap programokat meg tud irni. Kulonben mi alapjan dont ugy valaki, hogy programozo lesz?
"
Én pl. egy jó példa vagyok erre, gimnáziumban az informatika fakton egy nem működő másodfokú egyenlet számoló Pascal nyomtatott forrásra kaptam jelest
A választás előtt gondolkoztam el rajta, hogy merre kéne tovább. Otthonról csak annyit kaptam, hogy a szüleim szakmáját ne (vendéglátós). A matematikát kedveltem, így ilyen irányban kerestem végül. Végül ezt a szakmát találtam a legérdekesebbnek
És úgy érzem, jól választottam
-
peterszky
őstag
válasz
koczka.pm #5387 üzenetére
Szerintem érdemes érdeklődnöd a BME topikban is, hogy milyennek találják a saját rendszerüket. Itt mi nyilván az általunk megélt dolgokról tudunk okosakat mondani, a műegyetemet meg az évek során felszedett poénokkal ekézhetjük max.
Én úgy érzem, hogy gondolkodásban egy jó alapot kaptam itt az alapképzésen. Ha nem lett volna ez a kavarás, akkor lehet, hogy nekiálltam volna estin a mesternek is, de igazából nem éreztem szükségességét, és bevallom, hogy kicsit meg is untam már az iskolát.
És szerintem igaz, amit írsz, egy programozónak illik gyorsan elsajátítania egy új nyelvet, ott a referencia és a buksija. Szerintem aki itt végez, az többnyire alkalmas is erre.
A kemény matek meg olyan, amilyen. Szerintem kicsit segít abban, hogy később nagyobb rendszereket könnyebben lásson át az ember. És mivel nagy programokra a BSc alatt nem vagy rákényszerítve, így ezeken keresztül láthatsz komplexebb dolgokat. Ha mellé jól elsajátítod, az még előny is lehet.
Divat szidni a képzést, lehet, hogy alapja is van a kritikáknak, sőt biztos, de ha valaki beleteszi a munkát, annak nagy valószínűséggel nem lesz gondja az életben később.
-
peterszky
őstag
válasz
Superhun #5365 üzenetére
Ha valamire büszke vagyok, akkor az az, hogy maminál tettem le a Logika vizsgát (nekünk még külön volt, Logikai alapok a programozáshoz néven)
Az a titok, hogy érteni kell, ha érted, akkor átmész, ha nem érted, akkor megbuksz, még ha felmondod neki az egész könyvet, akkor is. Legalábbis én ezt szűrtem le az ismétlések alatt
-
-
peterszky
őstag
válasz
Superhun #5250 üzenetére
A BevProgon a szóbeszéd szerint főleg azok szoktak elhasalni, akik úgy érkeztek az IK-ra, hogy volt már prog. előképzettségük, erről nem tudok mit mondani, nekem őszintén szólva nem igazán volt (info fakton egy nem működő pascal progira kaptam meg az ötöst
).
Linuxot ProgKörön láttam először életemben. A programozáshoz közelebb álló tárgyakkal semmi gondom nem volt, kivétel a SzámHáló (oktató és saját hiba) és a PP gyakorlat (ezt a mai napig nem tudom megmagyarázni
). Inkább a matematika az, ami miatt nehéz elvégezni a szakot, szerintem is.
-
peterszky
őstag
válasz
Mártógyurma #5207 üzenetére
"Mondjuk elég kellemetlen tud lenni még a Lineális algebra is ..."
Dulván a padlóla lökhet
(sorry, kihagyhatatlan volt
)
-
peterszky
őstag
Egy kérdés: az én hallgatói jogviszonyom mikor szűnt meg?
Most az oklevél átvételével vagy a 2010-2011-es tavaszi félév végén, amikor abszolutóriummal végeztem? Ha utóbbi, akkor melyik hónapban
-
peterszky
őstag
-
peterszky
őstag
válasz
vernon- #5160 üzenetére
Majd írd be a lehetőségeket és kiokosítunk
Diszkrét matematika: Burcsi Péter, Székely Jenő
Matematikai alapozás: Csörgő, ha tart
Lineáris Algebra: nekem Fried Katalin volt anno és kedveltem, az anyag is ment rendesen, de voltak róla negatív vélemények is.Mi még most első féléves?
Speciket bármikor fel lehet venni, de szerintem sem biztos, hogy első félévben a legjobb ötlet, új környezet, új dolgok, hogy kell tanulni, stb-stb. Esetleg egy egyszerűbbet, de annak meg ugye nem biztos, hogy sok értelme van (mint pl. Webfejlesztés
).
-
peterszky
őstag
A hétvégén "retróztam" egyet, visszanéztem a topikot. Nem semmi, miket lenyomtunk itt
Többi tettestárssal mi a helyzet? Mawyx, bbazsy, gygabor, nickwearby, proof, raczger, szalontai, Tele von Zsinór (bocs, ha kihagytam valakit)
Ami egy jó tanács: gyakornoki hely! Nagyon fontos! Minél előbb, én is előbb végezhettem volna, ha ezt időben jól választom meg, sajnos az első nagyon fos volt (FHB Bank), utána meg kicsit leült a lelkesedés és mivel nekünk (2006-os, én nem mentem át újabbra) nem volt kötelező a gyakorlat, így el is halványult kicsit a dolog. De most majd egy éve vagyok a jelenlegi helyemen, ahol előbb csak "szakdolgozat író" voltam, majd gyakornok és jelenleg már alkalmazott (azaz vállalkozóként, de ez részletkérdés). Ennek köszönhetően egy elég komoly országos projektben vagyok résztvevő (röviden: [link])
Szóval erre minél előbb rámenni. Megéri.
-
peterszky
őstag
A biztonság kedvéért nézd meg az ETR-ben a képzési adatoknál, hogy került-e be jegy a tárgyhoz. Mondjuk ez tényleg egy érdekes kérdés, elvileg az index a mérvadó és nem az ETR. Szóval ha sehol nincs dokumentálva ez a TO-s hiba, akkor simán ki lehetne beszélni, hogy az első alkalommal tényleg törölték.
A tárgyfelvételek számát nekem az indexben is vezették, ceruzával a tárgy mellé írták
Amúgy neked kell nyilatkozni minden félév végén papíron ezekről.
Jim-Y: Grat!
-
peterszky
őstag
válasz
Superhun #5154 üzenetére
Logika tételt, valamint kaptam utána BevProg (maxker specifikáció) és Algo (AVL-fa) kérdést. A felelet hármas lett, a szakdolgozat négyes (témavezető értékelése 30/30 pont, szóval ezen mosolyogtam), a védés szintén négyes (ezt sem értem, de mindegy). A diploma így négyes. Ideje volt már, hogy meglegyen
-
peterszky
őstag
-
peterszky
őstag
Hehe, szeptembertől átállnak az ELTÉ-n Neptunra
Még jó, hogy ha minden jól megy, nekem ezzel már nem kell törődnöm.
-
peterszky
őstag
válasz
NumBill #5121 üzenetére
Ha nem veszed fel az ajánlott tárgyakat, akkor nem fogsz haladni, mivel a következő félévben nem tudod felvenni az ezekre épülő tantárgyakat.
Amik nekem voltak, nem tudom, azóta mennyit változott a dolog:
- Matematikai alapozás -> Analízis (amire aztán a NumAnal is épül)
- BevProg -> ennek második féléve, plusz EAF1 (ami négy féléven át tartott nekünk)
- BevMat1 -> BevMat2, Formális nyelvek
- Lineáris algebra -> NumAnalMásrészt nem értem pontosan, mit értesz azalatt, hogy "csak aláírások lesznek meg". Rémlik, hogy másutt ez elég valamire, de itt nem nagyon. Alapvetően úgy működik, hogy nagyrészt mindenből van előadás és gyakorlat. Az előadás vizsga feltétele, hogy a gyakorlatot teljesíted (aláírást alapból megkapod, de jegyet is kell mellé szerezni). Ha megvan a gyakorlati jegyed, akkor levizsgázhatsz elméletből. És az elméleti vizsga megléte a feltétele a következő féléves tárgy felvételének. Extrém esetben felmentést lehet kérni és van olyan eset is, hogy szimplán nem veszik észre a cselezést, de mostanában mintha figyelne már erre az ETR.
Keresztfélév: van olyan tárgy, amiből mindig indítanak, van olyanból, amiből meg nem. Mellette vannak a vizsgakurzusok, ha a gyakorlatot teljesítetted, de az előadást nem, akkor veheted fel, de ezeknél nincs semmilyen óra, csak félév végén vizsga az elméletből.
-
peterszky
őstag
válasz
Mártógyurma #5070 üzenetére
Pedig általában ez fog történni
Én talán egyszer kerültem olyan helyzetbe, hogy többet kértek, de az az ember egy idióta volt.
-
peterszky
őstag
válasz
Mártógyurma #5054 üzenetére
Majd írd meg a lehetőségeket, aztán kiokosítunk
-
peterszky
őstag
Ne is bánd
Első alkalom: bejött, közölte, hogy rossz napja van, mindenkit megvágott, még Acsai Petit is, ha jól emlékszem. Ez azért mindent elárul arról a napról
Második alkalom: kb. egy órát ültem vele, a végén megvágott
Harmadik alkalom: ismét egy órát ültem vele, hármast kaptam
Ami azért volt para, mert ugyanazt a tételpárt húztam ki, mint a második alkalommal és a végén már ugyanazok a kérdések jöttek elő, mint amikor megvágott
(minden alkalom egy tárgyfelvétel volt)
Amúgy mik is voltak: lány ne legyél, öltöny, hosszú haj (rövid hajam van
) meg dicsérd a könyvet, unokákra kérdezz rá, stb-stb...
-
peterszky
őstag
Lehet tart, csak most a régi-új BSc miatt kavarás van... Az újon már külön van A / B / C numerikus elméletben, ott többen tartanak gyakot meg más a követelmény (= könnyebb
). Meg van egy külön tárgy, amit a 2006-os A-nak hirdettek meg, most minden 2006-os B/C-nek azt kell felvenni. Ezt Krebsz tartja, az újat meg László Lajos. Azért is nem maradt meg pozitívan Krebsz, mert sokat hibázott MatAlapon, ott még ugye észreveszi ember, Num2-n már nem vagyok benne biztos, hogy meglátnám
-
peterszky
őstag
Szerintem is Kósa, ha csak gyakjegyre mész, akkor meg Vincellér, de nála sokat nem fogsz megtanulni.
Szerk: Brányit meg kerülni, szerintem elég vészes a gyakja (nála csináltam Adatbázisok 1-et.)
Érdekes lesz ez a Num2 gyak választás, Krebszhez beférek, ott a legkisebb a csoportlétszám harminc fővel, a többi magasabb... Az alapból nem igazán jó, ha túl sokan vagyunk. Viszont Krebsz gyakorlata az előadás után van rögtön
-
peterszky
őstag
Lerchner Szilvia Zsuzsanna - Numerikus módszerek 2. GY
Róla van valakinek infója vagy inkább Krebsz?
-
peterszky
őstag
A teszthez tudtam volna adni segédanyagot, de az már késő...
-
peterszky
őstag
Szerintem eddigi legfingatósabb vizsgámat éltem ma át (talán Logika Mama volt ehhez fogható), párhuzamos programozás - Zsók Viktória. Ha lehet választani, szerintem ne nála feleljetek
Hála égnek meglett kettessel, de szerintem jobbat érdemeltem volna (ilyet se sokszor írtam...
)
-
peterszky
őstag
válasz
Vilexica #4907 üzenetére
Algoritmusok és adatszerkezetek 1. :
Ásványi; Varga; Nyitrai; Nagy; Giachetta; Máriás; Veszprémi; Kőhegyi;Logika és számításelmélet GY. :
Gazdag; Alagi; Tichler;Numerikus módszerek 1. :
Krebsz; László; Lerchner; Bozsik;Kiss;Programozási nyelvek JAVA EA+GY. :
Legéndi;Szabó; Dudás; Lengyel; Török; Zaicsek; Neuwirth;Formális nyelvek és automaták EA+GY. :
Tichler; Nagy;Ásványi; Gazdag; Hunyadvári; Veszprémi; -
peterszky
őstag
válasz
drachos #4903 üzenetére
Goto TO, kérsz csekket, elmész infoparkba a postára és befizeted, vissza TO, ott bevezetik az indexbe és ETR-be is.
De figyelj! Ha jelentkezni akarsz más vizsgára is, akkor előtte tedd meg, mert amíg a postától nem érkezik meg az ELTÉ-hez a pénz, addig az ETR letilt a vizsgajelentkezésről...
Legalábbis nekem volt egyszer ilyen tapasztalatom, még jó régen, egyszer kellett 3. vizsgát igénybe vennem ilyen módon (igaz, akkor arra mégsem mentem el).
Vizsgaidőszak nekem véget ért. Korábbiakhoz képest (
) egész jól teljesítettem, "csak" a valszám nem lett meg
Mindegy, úgyis egy plusz év van még a numanal 1-2 miatt... De már látom a fényt az alagút végén
Szép történet volt ez a BevMat2, második félév óta kísértett
-
peterszky
őstag
Mai "achievement": sikerült előbb megszereznem és beíratnom egy tárgyból az előadás jegyet, mint a gyakorlatit
(Fordítóprogramok és assemblerek 2.)
Mondjuk kb. 0% esélyt látok arra, hogy nem lesz meg a gyakorlat, mivel a zh-k jól sikerültek, a beadandó meg működik (csak még nem nézte meg Nagy Sára). Azért mókás történet lenne, ha mégse adná meg -
peterszky
őstag
Modellek és algoritmusok
Előadó: Simon Péter Dr.Na, ez fincsi lesz
-
peterszky
őstag
http://proginf.org/download.php - itt elvileg van egy-kettő.
-
peterszky
őstag
válasz
nickwearby #4866 üzenetére
Ja, már itt lenne az ideje elvégezni
-
peterszky
őstag
Logika és számításelmélet vizsgára/ról kéne nekem minden elérhető (lefolyás, anyagok, kidolgozott tételek, ilyesmi), ha valakinek van.
Nem nekem, ismerős kérte, de én csak holnap tudok keresgélni, hátha addig összejön ide valami
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Gumi és felni topik
- Házimozi haladó szinten
- World of Tanks - MMO
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Könyvajánló
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC , i9 9900 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged