- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #55709 üzenetére
Kollégámnak van kis akkus reflektorja, pont a héten láttam. Itthon vette, full fém a ház is. Levettem a hátlapot, 1db 18650 van benne forrfülezve-vezetékelve. Szemre talán 350-400 lumen lehet, 1db cob volt a közepén, teljesen flood lámpa, de irtó gyenge volt a fénye. Sokkal többet is ki lehetett volna abból préselni. Megerősített abban, hogy műanyag vacakra nem fogok 4-10$ költeni.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55699 üzenetére
Sarkítod. Neked megint minden csak fekete vagy fehér. Ha valaki azt mondja terepjáró kell 10 millióig akkor nem új range rovert meg toyota landcruisert meg Q 7-est ajánlok neki hanem valamit abban az árkategóriában ami neki belefér. Értem hogy szerinted az jobb és van hogy én is rábeszélek valakit az ultraferi helyett egy convoyra vagy astroluxra de pkusz 30-40%-okról beszélek nem 4-5-szörös árról. Nagyon nem mindegy. Akinek nem lételeme a lámpa és nem ragaszkodik a prémiumhoz csak olyat akar ami eleget tud az elvárásainak megbízhatóan akkor nem ajánlok prémiumot aminek a felét se használja ki. Kulcstartó lámpára is ha valakinek kulcslyuk világítás kell elég a Tube 6$-ért nem kell TUP 40-ért és akkor most ez az eddigi legjobb ára.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55695 üzenetére
Gondolom direkt csinálsz úgy mint aki nem érti.
Ha valaki konkrétan leírja mondjuk, hogy 15$-ig keres lámpát akkor miért kezdesz el 60-80-90$-os lámpákat ajánlgatni neki? Rendre ezt csinálod.
Tudjuk, hogy jók ezek a lámpák de azzal nem segítesz a kérdezőnek ha olyan lámpákat ajánlasz neki amik az áruk miatt nem felelnek meg. Miért csinálod akkor? Hogy felsorolhasd a lámpagyűjteményed? Vagy azt gondolod, hogy akinek 20$ már sok egy lámpára, annak majd megtetszik a drágább lámpa és hirtelen négyszer annyi pénze lesz rá?
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55684 üzenetére
Rendre átsiklasz rajta, de általában aki olcsó fejlámpát keres az nem az Armytek meg Zebralight, Fenik stb.-re kíváncsi, még ha nagyon szuperek is.
Amúgy szemezek most a Prime C2 Pro mellett valami AA méretű Armytek-el is, de nagyon szeretném ha lenne benne töltési lehetőség és ilyen nincs a kínálatban, gondolom nem véletlenül.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55685 üzenetére
Volt HC65-öm csak könyörögtek érte adjam el és hát volt az a pénz
Jó volt. Szerettem mert egybe tudott sokmindent de most annyi lett hirtelen és annak is többnyire csak a fő ledet használtam max 300 lumenig olyan meg van több is ami ennyit tud csak jóval könnyebbek. Így nem érzem azt, hogy vennem kéne másikat mert van 6 fejlámpa plusz jön a NU25 ami tényleg a rövid idejű dolgokra lesz megfelelő. -
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55675 üzenetére
Itt megint közbelép a fizika. Kétszeres távolság negyed fény. Vagyis a COB olyan szélesen világít, hogy a széleken már a távolság növekedése miatt kicsi lesz a fényerő. Ha növeljük a teljesítményt, akkor meg a szemünk előtt középen lesz olyan erős, hogy az már zavaró. Vagyis az lenne a megoldás, hogy középtől a szélek felé egyenletesen erősödjön, és az előttünk levő egész síkot ezáltal egyenletes fényerővel világítsa meg. Na ez meg bonyolult és drága lenne, nem is csinálta meg senki. Egyébként a szélesen világító zoomokkal ugyanez a helyzet.
Mindettől függetlenül a széles világítás egész más mint a 60 fokos meg még szűkebbek. Ha állandóan oda kell fordítani a fejemet, ahol látni akarok valamit, pl. szerelés, az hosszú távon nagyon kellemetlen, sokkal kényelmesebb a szélesen megvilágítás. -
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55632 üzenetére
Az nem baj, hogy téged nem győztek meg, ettől még szélesen világítanak. Most megnéztem a három COB-ledes lámpámat, szemre olyan 150 fokos, a széle felé persze már nem egyenletes, hanem gyengül a kb. 0-ig. De kipróbáltam mozdulatlan fejjel, balra és jobbra elnézve csak szemmel, ameddig nézni tudok addig még van fénye.
-
i-sti
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #55581 üzenetére
Azon én is csodálkozom, hogy nem került bele egy "turbó" mód a lámpásba.
A fejlámpával valóban kettősek az érzéseim nekem is. Egyfelől tetszik, hogy egy enyhén textúrázott lencsét kapott, másfelől 250 lumen mellé tényleg tudott volna ez egy 500 lumen körüli turbó fokozatot is ha akarják. A PC ház strapabíróvá teszi, viszont lehet ezt is másolni fogják? Ha még nem láttátok bemutatom a Nitecore MT22C olcsó változatát: Xanes 1w cob
-
bwoay
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55555 üzenetére
ez mind igaz, csak közben a mágneseshez az akku meg a töltő is a csomag része. és ezzel együtt is több, mint 20 dollárral olcsóbb. totál nem értem.
amúgy néztem a csöveket, de a magyar importőrök kínálatában nem láttam,
a gyártó oldalán meg nincs készleten. pedig milyen szép is lenne, ha egyetlen fejjel össze lehet rakni akár 3 féle lámpát... -
-
Nahát!
tag
válasz
FBLLMAG #55541 üzenetére
Jó nagy kavircnak tűnik most már, hogy a V3 milyen változatokban jött ki.
Összeszedtem a nálam járt lámpák felhasználói útmutatóit.
V1 esetében volt állítási lehetőség védelem nélküli, illetve védett 18650 beállításra.
Gyári beállítás: védelem nélküli 18650.V2 esetében lehetett a lámpát 18650-en kívűl mással is használni.
Itt a user manual szerint a helyes feszültség szint visszajelzéshez volt szükség az akku/elem típus beállításra, a működést nem befolyásolta.
Gyári beállítás: védelem nélküli 18650.V3 esetében semmit nem kell állítani.
(Hogy ez ne legyen téma: mindegyik Wizard-ot védelem nélküli 18650-el használtam a gyári beállítással - nem felhasználói hibából romlottak el.)
A most nálam lévő Wizard Pro V3 (a fejpánt és a szilikon tartó a Zebralight-é, sokkal kényelmesebb, mint az Armytek kemény műanyag tartója):
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #55541 üzenetére
Az Armytek Wizard PRO V2 még fehér kapcsolóval, XM-L2 leddel volt gyártva.
-
bwoay
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55511 üzenetére
"És szerintem az is probléma szokott lenni, hogy a régebbi lámpáknál a tulaj állította be a használt táp fajtáját.😉"
ez amúgy mi célt szolgált? mármint mit csinált?
én arra gondoltam, hogy a lithium elemet, meg a védett akksit csontig merítette, a védelem nélkülinél meg biztonságos feszültségnél kapcsolt ki. nade hogy van az, hogy régen ezt be kellett állítani, az újabb modelleknél meg már nem? -
Nahát!
tag
válasz
FBLLMAG #55518 üzenetére
Én vagyok olyan, hogy ha hibát észlelek kérem a javítást, jelen esetben a cserét, hiszen valóban nem olcsó lámpáról van szó és erről szól a garancia.
Annak idején elég sokat leveleztem a szervizes kollégájukkal, Sandra-val. Fel sem merült, hogy nem vették volna komolyan.De, lötyög az. :-)
Ha megfogod a lámpatestet az egyik kezeddel, a másikkal pedig a fejet, bizony mozogni fog egymáshoz képest, hiszen ebben az esetben csak a meneten illeszkedik (nincs meghúzva), illetve a gumigyűrűn, ami viszont rugalmas. -
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55513 üzenetére
Egy zseblámpa lényegesen egyszerűbb eszköz mint az autó, és megbízható lámpát a kínai is tud csinálni 10$-ért, szóval ez nem érv. Az igaz, hogy a hibáról hallasz, a jól működőről kevésbé. Jogos. De az azért sokkoló kicsit, hogy az összes Wizard tönkrement a kollégának sima hétköznapi használat alatt.
Tudod ha veszek egy túrabakancsot 80ezer forintért (tehát jó drágán, mert azt igéri a cipőgyár, hogy ez a modell bírni fogja, ez külön erre készült), majd elkopik a talpa attól, hogy háromszor elsétálok a tesco-ig meg vissza, akkor joggal mondhatom, hogy ennél egy sima toracipő is többet bír. Pláne ha kicserélik és a következő is szétmállik három hosszabb sétától.. szóval érted na.
Mindent meg lehet persze magyarázni, ideologizálni. Meg lehet balszerencse is persze.
Amúgy a legjobb barátom ma vett egy Armytek Elf C2-t mert annyira megtetszett neki miután kézbevette. Ő a WestBam által ajánlott BP-i hivatalos boltban vette, azt mondta nagyon rendesek voltak, korrektek és még értettek is hozzá. Annyi, hogy ő hideg fehéret vett, majd hétvégén megyek hozzá és megnézem.
-
Nahát!
tag
válasz
FBLLMAG #55511 üzenetére
Én nem állítottam a táp fajtáját, a gyári beállítással a gyártó által ajánlott védelem nélküli akkut használtam.
Nem vagyok elektronikai szakember (csak gépész) de annyit azért sejtek, hogy a védett/vagy védelem nélküli beállítással ellentétesen használt akku nem okozna olyan problémát, ami nálam jelentkezett.
Volt, hogy a kapcsoló maga nem működött, csak nagyon erős nyomorgatásra;
volt hogy folyamatosan zölden világított és nem kapcsolt semmit;
volt, hogy kihagyott fokozatokat.
Természetesen ez nem egy, hanem mind különböző Wizard lámpák esetén.Volt "szerencsém" az Armytek lámpáinak több generációját megismerni, a Wizard esetében egyértelműen fejlődés tapasztalható. Azt hiszem a második generációnál (talán 1.5 volt a jelölése) volt rengeteg baj, nagyon hamar ki is futtatták.
A Predator-nál nem volt soha ilyen gond - de egyszerűbb is az elektronikája a kapcsoló csak kapcsol, a módváltások a fej tekerésével történnek ((amit egyébként utálok, különösen azért, mert kitekert fejjel használva (hiába csak 1/8-ad) lötyög a fej a testhez képest; persze ez talán az átlag felhasználónak fel sem tűnik, de nekem az a fél milliméter mozgás is lötyögés)). -
-
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55495 üzenetére
Semmi gond nincs azzal, ha valakinek megéri a többlet pénz a többlet szolgáltatásért. De azzal sincs baj, ha valakinek nem. A garancia felfogható biztosításként, ha gond van, a költségeket állja a gyártó. De ha a garanciával vagy egyéb plusz szolgáltatással együtt már túl nagy lesz az ára a lámpának, akkor elkezdenek elpártolni a vevők az olcsóbb irányba, ahol kevesebb garancia van vagy nincs garancia, kevesebb vagy nincs egyéb szolgáltatás. Mindenkinek máshol van a lélektani határ, hogy mennyit hajlandó kifizetni egy adott termékért.
Már többször néztem Armytek lámpákat, amikor jött a hírlevél az akcióról, és nem tudok venni, mert 50 $-t nem fogok adni egy 1000 lumenes lámpáért, egyszerűen nem éri meg, veszek inkább két olcsóbbat, amikkel még jobban le is tudom fedni a lehetséges világítási körülményeket.
Azt meg nem érzem a meglévő lámpakészletemmel, hogy fontos a garancia, mert nincs elromlott lámpám. Leejtett és elromlott van, de ez pech, nem garanciális probléma. Viszont akár 500 $-ral többet is fizethettem volna értük, ha drágább, hosszabb garanciával rendelkezőket vettem volna. És ez még nem olyan sok lámpa, kb. 20. -
Ra3
őstag
válasz
FBLLMAG #55495 üzenetére
Szerintem rossz topciban vagy ezzel hogy folyamatosan téríteni akarod az embereket, korábban az AA elemes lámpákkal, most meg a 3-4x-es árú márkákkal.
Amire itt a többség a lámpákat használja arra bőven jó egy Convoy, EagleEye, stb.. sőt még azok többsége is túlzás.
Ahogy egyébként a környezetemben látom sokan még a 4-5ezer forintot is sokallják ezekre, pedig vannak többen akik sokat lámpáznak, vadászok, horgászok, természetjárók, de inkább kínlódnak a gagyi olcsóbb kínaiakkal. -
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55451 üzenetére
Ez így megy másnál is, ha benne van az árban, akkor van szuper szolgáltatás.
Valami csokiügynököt láttam, tenyérnyi különleges csoki 300 $ körül, és aktatáskában a helyszínre viszi személyesen, van kóstoló és helyben meg lehet venni. Kb. 3 $ a csoki, 297 a szolgáltatás.
Lámpánál is ilyesmi, van a lámpa meg a hozzá járó egyéb, mindenki eldöntheti hogy megveszi-e az egyébbel együtt csomagolt lámpát vagy vesz egyéb nélkül sokkal olcsóbban.
-
bwoay
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55480 üzenetére
a sima Prime C1 Pro V3 kb 650 lument tud, nem is lesz forró, de nincs is benne aktív hővédelem. a nagyobb változata, a C2 Pro pár dologgal többet tudott, pl helyzetjelzés kikapcsolt állapotban, 2 helyett 3 féle strobe és firefly mód, meg a már említett hőszabályozás. aztán megjelentek a (fura mód) jóval olcsóbb tölthető változatok, ahol a C1 meg a C2 drivere szerintem tök ugyanaz. hirtelen a kis lámpa is tudott közel 1000 lument, meg aktív hővédelmet, de ugyanúgy a korábbi XP-L LED maradt benne. szerintem olcsóbb lett a gyártás úgy, hogy nem kell külön 2 féle driver a kicsi meg a nagy lámpába. az megmagyarázná a melegedést, mert akkor ugyanakkora áramot kap a kisebb teljesítményű LED, ami ekkor már inkább csak fűt.
A Prime A2 Pro-hoz képest pedig nem 150 lumen a többlet, mivel a valós teljesítménye a két lámpának 700 vs 970, tehát majdnem 300 lumen az eltérés. meg ugye az A2 jóval nagyobb felülettel bír, így nem meglepő, ha kevésbé melegszik.
az megint egy másik dolog, hogy nekem mennyire van szükségem 1000 lumen fényáramra. a Prime C1 Pro magnet egy EDC lámpa, megvannak az előnyei és korlátai, én a helyén tudom kezelni. de jó példa arra, hogy nagy nevű gyártó is szívesen írja rá a lenyűgöző adatokat, miközben ez a teljesítmény erős kompromisszumokkal használható csak egy ilyen méretű lámpa esetén. és meggyőződésem, hogy a Prime C2 Pro magnet is hasonlóan melegszik, mert hiába a nagyobb test, ott egy XHP35 szór 1700 lument, magyarán nem sokkal jobbak az arányok. -
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55480 üzenetére
Vagy mert így a falhasználó nem tud belenyúlni aztán elrontani és kérni a pénzét hogy rossz a lámpa.
Amikor nálam jártál elfelejtettem mondani hogy ami Liitokala matricás LG HG2 akkud volt az valószínűleg ugyanaz a hamisítvány amibe én is belefutottam. Az nem bír annyi áramot leadni mint az eredeti. Hamarabb beesik a feszültsége.
Példa:
Haikelite MT03 TA eredeti 30Q akkuval 19000 lumen.
Ezekkel a liitokala store matricás HG2-kkel max 15000 lumen.
Lehet nálad a C2 pro-ban is ezzel mértél és nem járt az olyan erős fokozaton mint gondoltad. -
bwoay
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55468 üzenetére
csak hogy én nem amellett érveltem, hogy az olcsó lámpa mennyivel jobb, mert könnyen javítható, meg hogy az mennyivel alacsonyabb költség! nem mondtam semmi mást, mint azt, hogy nem kell feltétlenül gyantába mártani az elektronikát ahhoz, hogy egy eszköz strapabíró legyen.
igen, az Armytek először narancssárgán, aztán pirosan villog, mielőtt visszavenne. de mikor ezt kipróbáltam, azt tapasztaltam, hogy már a narancssárga jelzésnél sem lehet fogni, olyan forró (Prime C1 pro magnet USB). -
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55458 üzenetére
Számomra van egy másik oldala is ennek. Én szeretem a lámpáimat. Használom őket, hozzám nőnek és nagyon bánnám ha valamelyik tönkremenne és már nem lenne kapható pont az a típus mert már nem gyártják és csak valami mást kaphatnék helyette, ami lehet h fejlettebb de pont az hiányzik belőle amiért megszerettem annak idején.
Convoy S2+, S3 is ilyen kedvenc például. Több darab van belőlük, hogy ha tönkremenne akkor legyen ugyanolyan tartalékom vagy alkatrészem. Egyszerűen ezek úgy jók ahogy vannak, szeretem a formájukat, méretüket stb. sőt még a tökéletlenségüket is. Megnyugtat, hogy bármi van, meg tudom menteni a lámpám.
Az Armytek Elf C2 is ebben a ligában játszik, nagyon megszerettem és ha tönkremenne és nem lenne kapható már, akkor hiába kapnék helyette mondjuk egy Wizard Pro-t, nem lennék maradéktalanul boldog. Ilyen esetben nem a pénz érdekel, mert eszmei értéke van számomra ezeknek az amúgy hétköznapi használati tárgyaknak, mert "mindennapi társaimmá" szegődtek.
Ez biztos valahol beteges hozzáállás, de számomra pont emiatt nem tehető egyenlőségjel a javíthatóság és a garancia közé.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55467 üzenetére
A Nitecore MH23 -ast mértem 760 lm -os magas fokozaton, 30 °C -os szobában, 10 perc után 42 °C -ra melegedett. A Convoy S2+ elérte a 58 °C -ot magas fokozaton, ami táblázatod szerint 800 lm körül lehet.
Vedd le mindkét lámpa fejét és mérd le hány gramm. Látatlanban mondom a Nitecore sokkal nehezebb lesz. Ezért nem melegszik el olyan könnyen. Erről beszéltem. Fizika.
-
bwoay
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55458 üzenetére
nem lekezelőnek éreztem, hanem az volt. a megállapításom kapcsán, totál oda nem illő módon nekiálltál azt ecsetelni, hogy amíg neked gyorsan és költségmentesen intézik a cserét, amint jelzed a hibát, addig mi, olcsólámpás földi halandók otthon javítgatjuk a lámpáinkat, és várunk a filléres alkatrészekre heteken át.
ami a melegedést illeti: örülök, hogy Zozz írta le - ha kicsi a lámpa, de nagy a teljesítménye, melegedni fog. ezt se nem nehéz, se nem drága dolog kordában tartani, max az olcsó gyártók közül sokan a magas fényárammal igyekeznek eladni a termékeiket. egyébként az Armytek lámpám pont jobban melegszik, mint a többi 1 LED-es olcsó darabom, mivel pici, és sok neki az 1000 lumen. mikor narancssárga villogással jelez (ami ugye még csak warning, nem a kritikus jelzés), akkor már nem lehet kézben tartani. szóval bocsánat, de ennél azért jóval több szakmaiságot várnék el ebben a topicban. főleg tőled. meg több objektivitást az ideologizálást helyett. -
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55458 üzenetére
Nem dobom a szemétbe sem a lámpát, sem az akkut. A meghibásodott lámpát visszaküldöm (vissza is kérik). Gondolom újrahasznosítják, vagy legalábbis leadják, a gyártás során keletkezett hulladékkal együtt. Az Olight -nál ezt be is mutatták. Így nem termelődik szemét, vagy kevesebb szemét termelődik.
Álomvilágban élsz. Nem jószívűségből és környezetvédelemből kérik vissza. Pont tesznek rá kínában hogy a világon mennyi szemét van máshol. Csupán sok a balkáni ahol a jó terméket is megpróbálják hibásként feltüntetni a gyártó felé hátha visszakapják az árát és lett ingyen cuccuk. Ezzel annyit védenek magukon, hogy ha elküldöd a rossz lámpád akkor ők biztosak lehetnek abban hogy rossz és nem behúzni akarod őket. Ha valaki csalni akar nem fogja elküldeni nekik mert kiderül, hogy semmi baja. Ennyi.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55443 üzenetére
"Zozz jeges tesztjét meg a Convoy nem élte túl (víz ment bele, másnap javítani kellett).
Túlélte, működött csak kisebb fényerőn. Mérnem kellett ahhoz hogy tudjam baja lett mert szemre nem látszott feltűnően.
Pláne, ha 10, 15, 20 kapcsolással léptek / lépek be a programozásba, csoportváltásba. És 2x is meg kell tenni napi szinten, a csoport és a memória váltás végett.
Nem kell megtenni. Kiválasztod a megfelelő módcsoportot és használod. Egyszer kell kiválasztani.
Egyébként miért forrósodna fel olyan hamar a lámpa feje?
Mert 50g anyaggal akarsz elhűteni 900 lument. A fizikát nem lehet megb...niAz, hogy nincs hővédelem az elektronikában, és esetleg párszor felmelegítsük a ledet rendesen, az biztos, hogy a led élettartamára, hosszútávon nem lehet jó hatással. Előbb, utóbb, gyengülni, halványodni fog a led. Szerencsére, talán nem ég ki a led, mint a régebbi Police lámpáknál, ahol kondit használtak, hogy erősebb fénye legyen a lámpának.
Amit a kezed forrónak érez az a lednek lóxar. 60-65 fok süti a kezed hogy eldobod. A ledek 125 fokon is elvannak és 80 fok még teljesen normális üzemi hőfok.
Az Armtek Wizard pro is 60 fokig elengedi a lámpát ahol fogni nem lehet aztán a stabilizált kimenet miatt a merülő akkut még nagyobb árammal terheli ezáltal csökkenti az akku élettartamát jelentősen. Szóval én nem problémázok hogy ha valami merül akkor gyengül kicsit a fénye. Ha a kezedbe adnám az S2+-od fél óra eltéréssel egy félig lemerült és egy teli akkuval nem tudnád megmondani melyik volt melyik akku szemre. Ilyen kicsit számít ez a stabilizálatlan driver.Konditól erősebb lámpa? Ez marhaság. szűrésre és nagyobb impulzusok stabilizálásra használják nem teljesítményt növelni.
A led degradálódik szerintem még az állásban is de ez már tök más téma. mire egy lednek csökken a fényereje a használattól akit zavar úgyis vesz újabb technikát, akit nem zavar az amúgy se a legjobbat vette.
Személyesen kérdeztél a stílusodról. Ez pőont egy olyan hozzászólás amire a többiek utaltak. -
ace22
tag
válasz
FBLLMAG #55453 üzenetére
De, nagyon sokat számít, hogy hol laksz. Például egyre többen nem is szállítanak Magyarországra és a legközelebbi szakszerviz minimum Bécsben van..
Már örültem, hogy az elhunyt Nitecore lámpám javításánál tudok tőled tippet kapni, de Magyarországon lakom, a lámpa Kínából jött, és lendületesen hanyagolnak minden garanciálissal köszönőviszonyban lévő témát. :-(
-
bwoay
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55443 üzenetére
teljesen felesleges volt ez a végtelenül lekezelő és hosszú okfejtés, meg a példák felsorakoztatása, miután én csak annyit írtam, hogy léteznek olyan ütésálló, vízálló, strapabíró elektronikai termékek, amik mindemellett (könnyen) szervizelhetőek is. ez nem vélemény, hanem tény. meg lehet oldani anélkül is, hogy kiöntenék a panelt. ez nem a vízállóság meg ütésállóság elengedhetetlen feltétele, és nem is hiszem, hogy minden egyes magasabb kategóriás lámpagyártó ugyanezt az utat járná. te azt várod el a pénzedért, hogy azonnal, költségmentesen cseréljék a lámpát, én meg nem bánnám, ha a komolyabb gyártók részéről látnám a törekvést arra, hogy a hibás lámpák ne termeljenek több szemetet.
-
ace22
tag
válasz
FBLLMAG #55443 üzenetére
"addig nekem is megjön a zsír új lámpa (kb. ingyen)"
No, hát itt van a kutya elásva. A garanciális csere nem szokott magyar üzletekben működni (a "jobbakban" sem), mostanában a GB/BG is kezd kifogásokba menekülni. Kíváncsi lennék, hogy működik nálad a 6, 7, 9 év utáni gyors és vitamentes csere, plusz költségek nélkül.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #55436 üzenetére
Nem a szerencse hagyta el, mondogatom egy ideje, hogy túl szeretné nőni magát, átment a dolog a pénz irányába. Kevesebb, de átgondoltabb, közösségileg tervezett lámpa mindenkinek jobb lenne. De addig míg a vackokra is van kereslet...
Kisebb tömeggel, kompaktabb méretben, holdfénnyel és időzített turbó móddal ezt vinnék mint a cukrot 35$ körül, a legjobb vétel lehetne. -
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55431 üzenetére
Ha tényleg igaz, hogy más minőség jön földrajzi helytől függően, az igencsak gáz lenne a márkára nézve. Lowend gyártónál oké, na de egy olyannál akinél az elnyűhetetlenség a jelszó és az ára is ennek megfelelő, annál ez nem elfogadható. Pláne, hogy a silányabb darabok rombolnák az egész brandet.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55421 üzenetére
Lepucoltam a meneteket teljesen szárazra zsírmentesre. Még úgy se vesz fel áramot, hogy kupak nélkül táppal adok neki direktbe. 100%, hogy a driverben döglött az ami az akku pozitívot a csövön visszavezetné ilyenkor a tailcap-hoz. Lehet csak egy ellenállás de az Armytek driver tudvalevő, hogy ki van öntve meg se próbálom szétszedni mert 99% az esély arra, hogy alkatrészek beleszakadnak a kitöltőanyagba és kuka lesz az egész. Amúgy se vagyok az a lámpában töltögetős fajta.
(#55423) Gargouille:Marad nálam. Így nem eladható. Javítani nem lehet. Nekem meg tesztelni és használni megfelel így is.
Esetleg ha valakinek kell a mágneses töltős kupak egy sima mágnesesért amin nincs töltő cserébe odaadom töltőkábelestől. -
bwoay
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55413 üzenetére
szerintem az a kis plusz fényáram annyit tud, hogy 0.5m-rel messzebb visz, és 8 fokkal jobban fűt
nagyságrendileg. régebben is fennakadtam Zozz táblázatában azon, hogy az általam a budget kategóriában oly' sokra tartott Eagle Eye X2R high módban 2A alatt vesz fel, 700 lumen felett teljesít és képtelen annyira felmelegedni, hogy ne lehessen kézben tartani, vagy kárt tegyen magában. ezzel szemben az azonos típusú LED-del (de más színhőmérséklettel) rendelkező Convoy S2+ 2,8A-ral terheli az akksit, és a mérés szerint 10 (!) lumennel többet présel ki magából. én erre azt mondom, hogy lényegében azonos teljesítmény mellett 45%-kal többet fogyaszt. jó deal? nyilván nem.
-
WestBam
Topikgazda
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55411 üzenetére
Elég jól összefoglaltad, igen ebben a ligában vannak kpmpromisszumok. Vállalható kompromisszumok.
Az S2+ -nál én például eleve 4x driverrel kérem már a melegedés miatt. Az egy kb 3-400lm -et tartósan bíró lámpa. A 8x -es driver értelmetlen abba a kis testbe.
Ugyanakkor van egy nagy előnye is a drágább társakhoz képest, két mozdulattal alkotóelemeire bonthatod és bármit cserélsz benne ha gond van.
A Convoy-nál is picit ingadozó az eloxálás minősége, de alapvetően elég jó a többi olcsó társához képest.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55379 üzenetére
Ez például tetszik, magas cri és meleg színhőmérséklet, de furcsállom, hogy nincs belső töltés:
H600c Mk IV [link]
Ennyi pénzért alap kellene, hogy legyen. Egyelőre még én is emésztem, aztán egyszer eljön a ZL idő is.
Tényleg ha már itt tartunk, Armytekből nincs belső töltős AA lámpa?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55387 üzenetére
S2+ -ra a 60°-os lencse a terítésre, a távolság pedig nem ennyire fontos. A Nitecore BR20 175 métert ír, autóval országúti tempónál nincs erre igényem, nemhogy lakott területen belül akár csak gyér közvilágítással, vagy országúton vak sötétben, ahol úgyis hozzászokik a szemem pár perc alatt a sötéthez.
Ismerem magam, nagyon sokat volt éjszakai túrán, a C8-at is azért vettem ilyen driverrel, mert elég, illetve vakít a visszavert erős fény.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FBLLMAG #55385 üzenetére
Budapest, aszfalt, illetve kerékpárút, de a környékünkön gyenge a megvilágítás, amit a nagy fák is árnyékolnak.
Egy jó megoldásra (tartós, megbízható, tölthető) hajlandó vagyok költeni.
Most nézem, a Nitecore BR35 90€+ árát, hát, ennyit nem szánok rá.
A beépített akku ebben az árkategóriában számomra elfogadhatatlan. Inkább veszek egy Convoy valamit 60°-os lencsével és egy mountot Párom bringájára, nekem meg elég a villogó előre, ha nem, ott a C8 1$-os mounttal, ha sötétben száguldoznék.
A NU05 valid előre is.
-
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55367 üzenetére
Elvileg stabilizált driver van benne, Constant current boost circuit. Ha nem jelez, akkor ameddig bírja nyomja a lument aztán kikapcsol, vagy ha védelem sincs benne, akkor 0-ra szívja az akkut.
Szóval egy jó példa arra, hogy benne van a test, ledek, a driveren kívül minden, csak egy pár $-os rampinges driver kellett volna bele, és egy használható méretű, megfelelő fényű univerzális lámpa lehetne kis pénzért. Nekem máig a 26650-es méret a kedvencem, a legjobb a fogása, a legjobb az egy akkus üzemideje, a három led nem túl szűk, nem túl széles, általános világításra teljesen jó, de egy ilyen driverrel alig használhatóvá lehet silányítani egy lámpát. Kb. kizárólag túrázásra közepes távra és távolabbra. 1000 lumen már sok egy kamrában, szobában, sátorban, hátizsákban, grillezéshez stb. stb. -
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55367 üzenetére
Ugyanmár, csak beledobsz egy 12000mAh-s 18650-et (innen lehet válogatni), elmegy az röhögve még tovább is!
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55362 üzenetére
Nézegettem azokat is, de átláthatatlan számomra a kínálatuk, minden fejlámpájuk ugyanolyan, semmi áttekinthetőség a weblapjukon, végül elment a kedvem tőle, hogy átlássam melyik miben különbözik.
Pedig nagyon jókat írsz róluk és máshol is ugyanezt írják. Talán majd élőben ha eljutok a következő talira, akkor hozol és megnézem.
Még tervben van 3-4db "brand" lámpa vétele hosszú távon (a Convoy és egyebek mellett), de majd eldöntöm mik lesznek. Ami szóbajöhet az a ZL, talán Olight, Armytek meg majd még biztos lesz egy-két márka játékban (meg persze van pár ami tuti nem kell). Ami fontos, hogy valamiben nagy pluszt nyújtson. Az Armytek-nél például a robosztusság volt ami megfogott.
-
dik
őstag
válasz
FBLLMAG #55337 üzenetére
Aha jó értem okos töltő nincs így akkor ennyi volt nem foglalkozom vele(nem ér tán annyit). Többet innen nem veszek aksit ezzel meg majd lesz valami ha kamu, ha meg nem akkor örülök. Majd figyelem az eseményeket hátha valaki belefut még hasonlóba és kiderül igazi vagy sem...
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #55297 üzenetére
Nem kell az estét sem megvárnom, már így is látom, nagyon jó fénye van (ez már nappal a szobában is látszott) a LL lámpásának, és tényleg nem vakít, MAX fokozaton sem. Vékony (4 cm átmérőjű), átlag zseblámpa magasság, és a méretéhez képest, könnyűnek érződik. Dimmelhető a fehér és a piros fény is, azonnali MIN / MAX eléréssel. Több fajta villogó funkció. Belső töltés, power bank, és rengeteg szerelék jellemzi, és természetesen akku is jár hozzá. Sötétben világító kapcsoló, nagy db világító tömítőgyűrű, a könnyebb megtalálás végett.
Áramszünet, autóba pakolás / kerékcsere, kivilágítatlan pince / padlás, kinti sütögetés, kerti parti, sátorozás, horgászat, stb., felhasználása szinte korlátlan ezeknek a lámpásoknak.
Persze, ha van pár fejlámpa, zseblámpa is a lámpás / -ok mellé, az a csúcs.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
FBLLMAG #55276 üzenetére
Nálam az üzemidő ott kezdődik, hogy legalább egy 18650-et használ. És azok között is akad könnyű.
A Sofirn SP40-nél én hátrányként jelöltem meg a kissé spotos fényét ellenben isti felhasználási céljára lehet pont ez felel meg. 3500-as Sanyo GA akkuval 144g fejpánttal kompletten. Van USB töltő benne. Töltés közben is üzemeltethető. Árban szerintem mindegyik említett alatt van és órákon át el tudnám hordani olyan a fejpántja. -
bringasisti
őstag
válasz
FBLLMAG #55269 üzenetére
Mikor még bírtam lejártam Balatonra. Mikor az Energizer megjelent az 1W lámpával vettem egyet. Mivel nem tölthető ezért nagyon drága volt az üzemeltetése mert 11 h volt megadva de 6-8 h után cserélni kellett a telepet. Az volt a nagy előnye hogy 2-3 ° volt a fény ami arra volt jó hogy emelt fejjel tompítást kértem a buzi autóstól, viszont ha előre világítottam a sávomba akkor nem zavartam. Most a Nitecore NU 30 lenne a befutó ha le tudnék tekerni Balatonra
-
FBLLMAG
senior tag
-
-
Ra3
őstag
válasz
FBLLMAG #55199 üzenetére
Engem még mindig meglep hogy az emberek mennyire képesek megideologizálni egy adott márka felárát, amiket itt példának írsz az csak felszereltség kérdése, van olyan A3 ami ezt nem tudja és olyan Octavia ami igen.
Elég régóta az autóiparban dolgozok, olyan tákolásokat látok a közép-felsőkategóriás kocsiknál is a tervezőasztaltaltól a gyártásig, hogy a tulaj sírva vinné vissza ha látná hogy miért akasztottak le róla alsó hangon 10-15 millát.
Ezek persze a biztonságot nem veszélyeztetik, csak apró igénytelenségek, vagy éppen olyan megoldás ami addig tart ki amíg az első tulaj 5 év vagy adott futás után megválik tőle.
Amikkel én találkoztam azok pont prémiumnak beállított német gyártóknál jöttek szembe, és a legfelülre pozícionált márkáikba is jutott ezekből az alkatrészekből (Maybach/Rolls).Szerk. : ja és mivel csak egy kis szegmensére látunk rá az autóiparnak mindig azon szörnyűlködünk a kollégákkal hogy a kocsi többi részén is mi lehet.
Kicsit olyan ez mint az élelmiszer ipar, ha valaki eltölt egy kis időt a pl. a tejiparban akkor kell neki pár év felejtés mire újra tejterméket eszik -
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55202 üzenetére
Pedig értelek hidd el. Csak ez annyira szubjektív dolog tudod, hogy felesleges így méricskélni, mert még vagy száz paraméter odaírhatnál, akkor sem kapnál pontos képet.
Ráadásul mindig a felhasználástól függ, hogy valami előny e vagy hátrány. Lehet előny a nagy hatótáv egy vadásznak, de a szűk hotspot miatt meg átok egy szerelőnek ugyanazon lámpánál. Vagy lehet hiányosság egy hegymászónak ha csak 2 fokozat közt tud lépkedni egy lámpa mondjuk, de egy idős embernek meg előny az egyszerű kezelhetőség... és így tovább.
A legtöbb ilyen paraméter csak nézőpont kérdése, hogy "jó" vagy épp "rossz" e.
A hatásfok, az anyaghasználat, az összeszerelés minősége esetleg lehet fokmérő (bár még ez is szubjektív kicsit), de abban meg azért olyan nagy szakadéknyi különbség azért nincsen - szerintem - mint az árban.
De a garanciát is nyugodtan mondhatnám akár. 10 év garancia a jobb magas felárért vagy az ha szerelhető a lámpa és 1$-ért veszek cserealkatrészt bármikor hozzá ha mégis tönkremegy? Én nem tudom a választ, csak azt mondom, hogy ez a "mi a jobb" kérdés annyira nem fekete-fehér.
Abban viszont azt hiszem egyetértünk, hogy mindannyian szeretjük ha egy lámpa megbízható és üzembiztos, mert ez még sosem volt gond.
-
gyapo11
őstag
válasz
FBLLMAG #55202 üzenetére
Erről a szorzó sorozatról a sakkprogramok jutottak eszembe, amik ugyanezt csinálják az egyes lehetséges lépésekkel. Aztán az egyik programot egy óvodás is megveri, a másik meg megveri a nagymestert is. Szóval minden azon múlik, hogy mekkora szorzót adok az egyes funkcióknak, nehéz kitalálni a jó számokat.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55200 üzenetére
Eddig is értettem azt amit írsz, csak nem értek vele feltétlen egyet. (Apró de fontos különbség.
) Egyáltalán nem ég és föld a differencia szerintem, hanem "minimális", az árkülönbség sokkal nagyobb. De elfogadom ha szerinted nem. Attól, hogy nem vettem eddig ennyiért lámpát még volt a kezemben drágább lámpa, egyáltalán nem volt "meglepetés" ilyen értelemben.
A munkámban viszont gyakran felső kategóriájú IT eszközzel dolgozom (hálózati eszközök, szerverek, telefonok stb.) egyáltalán nem esek hasra ezektől, látom, tudom mi a különbség a low end meg high end közt, nem csak árban hanem valós képességekben is. Ez autóban, ruhában, lámpában sincs másképp.
Ha már felhoztad a H03-at, szerintem minőségben az is ott van csak másra való. Az kisebb és ha tényleg csak nagyon közelre kell akkor a fénye sem rosszabb semmivel, egyszerűen másra való. Az Elf alkalmasabb kültérre is, a H03 meg inkább tényleg csak szerelgetni. Hogy melyik a jobb lámpa az csak a feladattól függ, van amire például a 13$-os X1R alkalmasabb. Ha meg mondjuk abból a szempontból vizsgálod, hogy melyik javítható vagy melyiknek egyszerűbb a kezelése (mert ez is lehet akár kardinális szempont valakinek), akkor meg a drága lámpa vérzik el.
Félre ne érts, jó lámpa ez, imádom tényleg, de azért nem akkora nagy dolog. Végülis csak egy jó fejlámpa.
-
Gargouille
őstag
válasz
FBLLMAG #55185 üzenetére
Tudom, hogy nem sértőnek szántad, de ez valahol egy kissé leereszkedő/lenéző, hogy eleve azt feltételezed, hogy az emberek tudatlanságból alkotnak véleményt (igen, vannak akik igen), nem pedig azért mert így gondolják. Ebből mintegy következik, hogy aki meg vásáról pár drága lámpát ("így már nem tudatlan") annak csak jó véleménye lehet róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Synology NAS
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest