- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yipp
tag
Sziasztok!
A Digi-nél minden csatornához van EPG? És minden csatorna kódolatlan?
Egy Terratec Cinergy C HD-van szeretnék majd próbálkozni. Ezen a karin van egy "loop-through" antenna kimenet is. Ezen a digitális jel is kijön? Mert egy második tunert is szeretnék ráfűzni a jövőben: az olcsóbb "T PCIe Dual"-t (azon csak bemenet van). Így megúsznám a kábel szétosztását, ha igaz...
-
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Van lassan egy éve, egy technisat cablestar hd2-es TV-tuner a gépemben, tegnap elszántam magam, hogy újra tegyem az OS-t. Minden rendben ment, feltettem a drivert, majd a hozzá kapott DVBviewerTE2 programot, amit eddig is használtam. Be is állítottam minden úgy ahogy kell, aztán jött a fekete leves: Nem működik a távirányító... hát mit ne mondjak egész este ezzel sz@rakodtam, majd a reggelem is ráment... Kezdetben megvizsgáltam mindent, driver, szoftver, elem kábelek... minden jó, legfrissebb és működőképes.. de sajnos nem tudom életre kelteni a távirányítót. Valami ötletetek esetleg, hogy mi lehet a probléma?? Vagy vigyem vissza?
Segítségeteket előre is köszönöm -
crhis86
tag
Sziasztok!
Nem nagyon értek ezekhez, hátha tudtok segíteni.
Bp-en, egy 14. kerületi 4 emeletes 3. emeleti szobájában szerintetek elég egy Gigabyte U7300 antennája? (ugyanis tervezem, hogy veszek egy ilyet)
Köszi a segítséget:
crhis -
Kernel
nagyúr
Annyira hülye nem vagyok, hogy földi vevővel akarjak rögzíteni kábeltvt.
Ezt most nem nagyon értem, akkor miért kérdezted?
...vagy csak a földfelszíni digitálisokat lehet rögzíteni (Alcor HD2500 pl.) a piacon lévő vevőkkel?
Láthattad, hogy földi vevő. Számomra meg természetes, hogy Alcor = földi vevő (DVB-T). Ezért írtam, hogy azzal nem fog menni.
-
csudri
őstag
Annyira hülye nem vagyok, hogy földi vevővel akarjak rögzíteni kábeltvt.
Az viszont elszomorít, hogy DVB-C vevővel sem, mert apámnál kellene kiváltani a megdöglött videóját. Mivel egy új VHS videóba ma már tök felesleges beruházni, ezért keresek valami megoldást, hogy fel tudja venni, amit szeretne. DVD-felvevőt rá lehet kötni a sima UPC-s STB-re?
ui: A UPC saját vevője sem játszik, mert az plusz 2000/hó. Már így is 13500 a havi UPC számla, az már tényleg rablás lenne.
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
UPC digitális kábelt nem tudod földi vevővel dekódolni, nyilván rögzíteni sem. Még DVB-C vevővel sem tudod, csak azzal, amit a UPC ad. Abból lehet rögzítőset is kérni, drágább csomagban. De az is csak a saját belső merevlemezére rögzít titkosítva, így legfeljebb SCART-on keresztül tudsz róla felvenni, VHS magnóval például.
-
gyiku
nagyúr
milyen medialejatszok vannak most a piacon dvb-c tunerrel? hol tudnek rajuk keresni? iponon nincs ilyen opcio.
-
vtechun
veterán
válasz
wassermann #9782 üzenetére
Bemesz egy notival, es egy gagyi dvb-t stickkel, es kiderited, hogy van-e vetel, ha van akkor tovabblepsz
-
válasz
wassermann #9782 üzenetére
Induljunk ki abból, hogy nincs.
-
wassermann
Topikgazda
-
Sziasztok!
Lenne egy probléma amit meg kéne oldani. Nagypapám kórházba került és úgy tűnik egy jó ideig ott is marad, így tv-zni is szeretne. Azonban a szobában nincs "antenna" kimenet. Mivel lehetne megoldani a tv-zést, lehetőleg úgy, hogy minél több csatorna jöjjön be, jó minőségben. Miket kén hozzá venni?
Köszi a választ előre is.
-
azbest
félisten
válasz
vtechun #9777 üzenetére
nem drm-es a felvétel szerintem, hisz pont az a lényeg, hogy a tvheadend kikódolja és streameli a frontendnek (pl xbmc).
sima windows alatt fut 20 db vlc player egymás mellett
(igencsak megizzadt tőle a 4 magos gép amit lejátszottam az adásokat, párszor meg is akad némelyik adás mert túl sok volt már neki)
-
vtechun
veterán
na, nekem egyelore egy htpc-ben van a tuner, ezen fut a tvheadend is, és xbmc is. na, most egyelre a tvheadend felvételeit a webes felületen állítgatom, most szenvedek azzal, hogy egy olyan xbmc verziót fordítsak, ami támogatja a pvr funkciókat. ha ez meglenne, akor mér tényleg csak egy ilyen kártyaolvasó modul kellene. Ebben az esetben egyébként a tvheadend által lementett tartalom már nem DRM-es? simán másolgatható, kódolgatható? ez tök jó lenne, mert már xbmc nagyon a szívemhez nőtt
ez a video mit mutat, milyen rendszeren futnak ezek a videók? milyen lejátszóval?
-
azbest
félisten
válasz
vtechun #9775 üzenetére
igen, határozottan menne két tunerral
De mondom, az nem conax modul csak egy mezei kártyaolvasó, a dekódolást szoftveresen végzi a tvheadend (a weblap amit linkeltél ott pedig a windowsos homesys progi / hybridbox pc mellé árulják szerintem kissé drágán)Itt egy példa, ubuntu 11.10 alól futtatva a tvheadend-et 3 tunerrel és kártyaolvasóval (a legfrisebb git verziót használva) + az általam írt kártyaolvasó drivere és pcsclite csomag telepítve (a driverhez némi útmutató is van): [link]
Mondjuk azt nem tudom, hogy a tévék mennyire támogatják a stream lejátszást hálózatról. Később ha sorozatgyártásba kerül, majd kipróbálok egy raspberry pi kütyüt stb-ként használva (van kompozit és hdmi kimenete, xbmc futhat majd rajta)
-
vtechun
veterán
tuner megy, siman mennek a free adsok, mondhatni pöpec, csak mondom jó lenne, ha mennének a fizetősek is, és akkor a htpc-m mindenre megoldás lenne
nem kellene fizetnem at-homenak az iptv-t pl. még az ugrott be, hogy ilyen conax modullal és 2 tunerrel, lehetne-e egyszerre nézni a két freki műsorait? mert akkor egy ilyen tvheadend elláthatna egy egész házat, 4-5 tv-vel, felvételekkel, stb-vel
egyébként archlinux, gigabyte u-7000 -es tuner. menne szerinted ez az általad ajánlott kártyaolvasó? : USB Smart IC Card Reader Web ATM Taiwan Banks EZ 100PU
-
azbest
félisten
válasz
vtechun #9771 üzenetére
Pcsclite csomagot kell feltenni, hogy a pcsc kártyaolvasót kezelje. Ezen felül magának a kártyaolvasónak is kellhet driver, a gyártó oldalán szét kell nézni. Valamilyen Gem twin kártyaolvasó ahogy nézem [link]
Egyébként ez egy közönséges kártyaolvasó, nincs benne semmi extra, ha van már valamilyen neked (pl otp netbankhoz kapott omnikey), akkor az is jó lehet. Magam részéről ezt szoktam javasolni, mert egy kipróbált és olcsóbb olvasó: [link]
Linux alá a newcs 1.67rc1 kártyakezelő programot tudom javasolni, a tvheadend erre kapcsolódik rá. Persze a tunert fel kell ismerje a linux, vagy ha véletlen magától nem megy, akkor frissebb v4l telepítés kell [link]
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Olyan készülékre lenne szükségem, amivel apám fel tudná venni a tv-ről, amit szeretne. Eddig egy sima vhs-készülékkel megoldotta, de az most megdöglött. UPC digitalis kábeltv-ről van szó, van olyan nem aranyáron mért készülék vagy csak a földfelszíni digitálisokat lehet rögzíteni (Alcor HD2500 pl.) a piacon lévő vevőkkel?Előre is köszi!
-
Zirowe
nagyúr
Köszi a választ.
Itt a kártyát külön is lehet venni, tehát nincsenek összehangolva a vevővel.
Viszont kiderült, hogy vagy veszek 21k-ért egy nagravisionös camet, vagy egy edision argus piccolo vevőt, ami elvileg módosított fw-vel mindenre képes, amit szeretnék, és még az ntfs hdd-t is támogatja pvr üzemmódban (a jelenlegi vevőm csak a fat32-öt).
Szóval most az a tervem, hogy elpasszolom a skymastert, és beszerzek egy piccolot.
-
vtechun
veterán
valakinek van tapasztalata linux alatt ilyen kártyaolvasóval? ill., hogy esetleg együttműködik-e egy gigabyte u-7000-es tunerrel? vagy hogy megy ez? hts-tvheadend a progi
-
wassermann
Topikgazda
Lehet, hogy velem van a hiba - de annak ellenére, hogy szinte nem is nézek TV-t - tágabb családomban, ha bárki tanácsot kér tőlem évek óta felhívom a figyelmüket a FullHD-ra és az MPEG4-re (lsd topik 1. hsz). Már többen cseréltek le öreg TV-ket a környezetemben, ezt szemelőtt tartva: pl. a 74 éves keresztapám is.
Szerintem megérti mindenki és pénztárcája szerint mérlegel...
-
Kernel
nagyúr
válasz
wassermann #9765 üzenetére
De azért tegyünk különbséget, hogy kábeles szolgáltatóknak átállni sem kötelező semmire, mivel a saját, zárt rendszerét mindenki úgy működteti (technikailag), ahogy akarja. Maradhatna még analóg is, amíg a piac nem kényszeríti fejlesztésre.
Mint amikor az analóg földi sugárzásban bevezették a sztereót, eleve a korszerűbb, NICAM-sztereóra álltak be, mely már akkor CD-minőségű digitális jelet vitt át, az analóg rendszeren belül.
De kábeles cégek attól még tovább nyomták a meglévő cuccaikon dual-analóg (A2) sztereóban, eltekintve persze a földi vételből bekevert adásoktól.
Jelenleg a digitális átállás is csak a hazai földi sugárzásra vonatkozik, eltekintve olyan hazugságoktól, vagy esetleg csak butaságoktól, amit szolgáltatók vagy bolti eladók gerjesztenek, digitális átállás rémével riogatva az idős nyugdíjasokat, csupán eladásaik fellendítése céljából.
Miközben az idős nyugdíjas kábeles előfizető a földi digitális átállást észre sem venné, egyébként.
-
Kernel
nagyúr
válasz
DeathAdder #9764 üzenetére
Legfeljebb, ha MPEG-4-ben nyomják a HD-tartalmat, akkor azoknál sötét képernyő lesz. Hangot hallod esetleg. Tehát itt nem arról van szó, hogy túl kis felbontással jelenik meg, hanem sehogy nem jelenik meg (ezt csak az egyértelműség kedvéért).
De ezt a szolgáltatód tudná pontosan megmondani, hogy milyen kódolások vannak ott.
-
DeathAdder
veterán
válasz
wassermann #9765 üzenetére
Értem.
Nos abba a 8ezer Ft-ba nem halok bele, és pár évig biztosan jó lesz.
Aztán már biztosan felénk is jobban elterjednek a HD tartalmak, akkor viszont a TV-t fogom majd lecserélni, amiben nyílván lesz már beépített vevő -
wassermann
Topikgazda
válasz
DeathAdder #9764 üzenetére
Amiatt, hogy minél több csatornát zsúfolhassanak össze, szerintem a szolgáltatók a jövőre nézve nem gondolkoznak a már elavult MPEG2-n. Most még előfordulhat MPEG2, de nincs törvény arra, hogy SD-t (normál felbontású műsort) csak ebben tömöríthetnek. Akármi történik a jövőben (a teljes átállás után) szerintem az már mindenképp a hatékonyabb tömörítésű MPEG4-es lesz!
Emiatt az, hogy te csak SD-t nézel, nem véd meg a jövőre nézve!
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Utánanéztem a plazmám pontos típusának!Panasonic TH-42PA30.
Úgy látom ennek a natív febontása 852x480 (2 pixel híján annyi mint a húgom Motorola Defy-je)
Szerintem itt el is dőlt, hogy szükségtelen számomra az MPEG-4 es HD vevő.De ha nem így van, akkor mindenképp szóljatok rám légyszi
Egyébként nem létszükséglet számomra a TV a mindennapokban.
Csak arra használom, hogy kéthetente egyszer megnézek egy meccset, vagy ha nagyon unatkozom, de erre igen kevés alkalom akad! Mindössze szeretném, hogy szép legyen a kép rajta, hogyha nézem akkor ne azt a szemcsés szar analógot lássam.A HD tartalmakat pedig egy 27"-es ViewSonic monitoron nézem, a kis szobámban ha arra vágyom
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Vettem egy használt szobaantennát hogy a dvb-t adást fogni tudjam de valamiért a magyar adókat nem találja.A szlovákoktól bejön kristálytisztán 3 tv és 12 rádió de magyar egy sem.
Mi lehet a gond?
-
vtechun
veterán
-
csendes
addikt
válasz
kircipeti #9752 üzenetére
Az XBMC-hez kell egy backend, ami szerverként működik. Attól függően lehet választani, hogy Windows vagy Linux alatt használod az XBMC-t. Windows alatt vagy a MediaPortal vagy a ForTheRecord Argus TV Server elérhető, ezek elvileg minden BDA kompatibilis meghajtóval rendelkező tunert kezelnek. Linux alatt nem tudom, hogy működik-e egyáltalán ez a tuner, ennyit találtam róla: [link], elvileg TVHeadend, VDR, MythTV vagy MediaPortal lehet a backend.
Részletes leírás az XBMC-vel történő tévénézéshez: [link].
Én Linux alatt TVHeadend-del használom az XBMC-t tévénézésre. -
kircipeti
senior tag
Udv!
Egy Alcor DTV Conax vevot be lehetne loni az XBMC-vel? Van ilyesmivel valakinek tapasztalata?
-
wassermann
Topikgazda
Szerintem most már egyáltalán nem érdemes MPEG2-es cuccot venni. Ha a topiknyitó, 1. hozzászólásom olvasod, már akkor is ezt írtam - és azóta évek teltek el!
-
gyiku
nagyúr
válasz
DeathAdder #9740 üzenetére
1024x768 is van, ami csak hd ready, de a 720p-t tudja, az is sokkal szebb, mint az sd.
-
BeLac
tag
válasz
DeathAdder #9742 üzenetére
Természetesen tudnád nézni a HD adást is nem HD-s TV-n, de az STB amit kérdeztél az nem tudja venni a HD-s adást. Így az nálad nem fog megjelenni. Vagyis nem lesz
m1 HD, m2 HD, Duna 2 HD, SuperOne HD, Nat Geo Wild HD, Nat Geo HD, Music Channel HD, DIGI Sport HD, DIGI Sport Plus HD,
Azt hiszem nem hagytam ki semmit.Üdv:.
Ja a lényeget kihagytam.
Ezek adják SD-ben is.
m1, m2, duna 2, SuperOne, Music Channel , DIGI Sport , DIGI Sport Plus, -
Watt25
veterán
válasz
DeathAdder #9740 üzenetére
Igen, ebben az esetben nem biztos, hogy erőltetned kell a HD-s vevőt. (De talán a még okosabbak majd megmondják.)
-
Watt25
veterán
válasz
DeathAdder #9738 üzenetére
Azért azt még pontosíthatnád, hogy mit értesz "nem HD-s" alatt? Úgy rémlik, hogy nagyon régen lehetett kapni SD felbontású 16:9-es plazmákat is. Ilyened van? Vagy azért az 1366x720-as felbontást tudja? Mert ha igen, akkor már érdemes a HD-s vevőben gondolkodni.
-
DeathAdder
veterán
Szia.
Mivel a plazmám nem HD-s akkor gondolom nincs szükségem HD-s vevőreValamint semmilyen speciális kódolású műsorai nincsenek a szolgáltatónak.
Ez egy egyszerű külföldi szolgáltató (én is külföldi vagyok), ami tudja a DVB-C sugárzást. Van HD adás is, de az én TV-m nem HD-s..Tehát akkor sem lenne jó szerinted?
Köszi
-
BeLac
tag
válasz
DeathAdder #9735 üzenetére
Én nem vagyok benne biztos mivel a leírásokban csak az MPEG-2 -t említik. A HD adások pedig MPEG-4 -s kódolásúak.
Üdv:.
Közben meg is találtam. Tehát HD adást nem tud.
Termék jellemző WCD 1210
Teljesen MPEG-2 és DVB-C kompatibilis
Conax / Wellfly CAS
Több QAM demodulációs választás: QAM16, QAM32, QAM64, QAM128 és QAM256
1000 csatorna TV-és rádió programozható
256 színű On Screen Display, amelyek több nyelven
EPG, teletext és felirat támogatás
Három keresési mód: Kézi / Auto / All frekvencia
Változó képarány (4:3, 16:9) Letter Box
Kedvenc csatorna beállítása és a gyerekzár funkció
Automatikus mentése az utolsó csatornának
Szoftverfrissítés révén RS232-port és a kábeltelevíziós rendszerből
NTSC / PAL videó kimenet és az automatikus konverzió
Több A / V kimenet, beleértve az opcionális SCART, komponens és RF kimenet
Opcionális 18V/250mA DC kimenetet le átalakító MMDS rendszer
TávirányítóA készülék a Digi Tv kábel szolgáltatásában működik 68 csatornával.
-
Kernel
nagyúr
válasz
DeathAdder #9735 üzenetére
Digikábelhez jó, de az még nem garantálja, hogy minden szolgáltatónál biztosan használható, mert léteznek az általánostól eltérő megoldások is.
A Digikábelhez nem szükséges különleges vevő, mint ismert, az üzletekben kapható DVB-C televíziókkal is kapásból megy.
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Gyors kérdés:
Ezzel az eszközzel fogható a digitális adás kábeltévével?
Természetesen a szolgáltatónak van DVB-C sugárzása!Köszi
-
GBogyó
tag
A szolgáltatást ismerő emberke kellene neked, de pár általánosság.
Nálunk a Nagra3-as kártyák párosítva vannak az olvasóval, ami gyakorlatilag a beltéri egységet jelenti. Elvileg lehetne a nagra3-as CA modullal is párosítani, de hazánkban ez nem gyakorlat.
A CI+-ra nem lenne elméletben szükség, ha nem találtak volna ki megint valami baromságot a jogvédők. Arra hivatott, hogy a HD-s tartalmakat ne lehessen elmenteni, másolni, a reklámokat áttekerni.
Ha a szolgáltató is adna CI+ modult az előfizetéséhez, akkor lehet rá jó esélyed, bár még a párosítás akkor is lehet probléma.
A szolgáltató oldalán az látszik, hogy lehet modult kapni külön. Ez lenne a biztos megoldás, de se árat, se típust nem találtam.
-
Armagedown
őstag
válasz
wassermann #9726 üzenetére
Nálam nem rontja , sőt ellenkezőleg , most nincs semmi probléma vele , ezelőtt esténként probláma volt az A mux vételével , volt hogy a box ki is írta hogy nincs jel.
50kmre vagyok a Fehérgyarmati adótól.
A vevő egy synaps thd-2850
A jelerősség/jelminőség stabilan 79/80 , ha nem hull a hó , akkor 65/50re is leeesik
Erre varrjál gombot , javitja a hó a vételt -
Dragon27
senior tag
remélem megkaptad ., aqua.. a levelet ...
-
csendes
addikt
válasz
stranger28 #9729 üzenetére
A hibrid vevőnek akkor van értelme, ha ugyanarról az antennáról jön az analóg adás és a DVB-T (vagy ha esetleg a tunernek két antennabemenete van). Az analóg kábelhez érdemes egy belső PCI vagy PCI-E analóg tunert venni, ennek a képminősége jobb, mint egy USB-snek. A DVB-T-hez pedig külön egy USB-s tunert.
-
stranger28
addikt
Sziasztok!
Írtam már korábban ide, de most változtak a körülmények, és az USB-s megoldás is szóba jöhet végül.
Szóval tudnátok nekem ajánlani olyan USB-s/belső TV-tunert amivel tudnám a DVB-T ingyenes adásait és a UPC analóg jelét is nézni? Illetve nem tudom melyik volna jobb megoldás: az USB vagy a belső, de ha nem muszáj, akkor nem építeném be a gépbe. Továbbá fontos lenne, hogy ne zabálja a gépet lehetőleg, amikor nem használom. Ezért is gondolkozom inkább USB-ben, mert azt kihúznám ugyebár.
Köszönöm.szerk: Hirtelen iPonon ezt "néztem ki".
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, tegnap sikerült végre beszereznem egy olasz tivúsat kártyát, hogy a kódolt olasz adókat is tudjam látni a hotbirdön.
Viszont problémába futottam.
Először is azt hittem, hogy a műholdvevőmben már van alapból egy kártyaolvasó, és azon kívül egy CI foglalat.
Nagy meglepetésemre, amikor bele akartam rakni a kártyát az olvasó nyílásba, kiderült, hogy az csak egy "dísz" nyílás, nem jó semmire, ezért csak a CI foglalat használható.
Viszont nem volt otthon cam olvasóm, csak az, amit a dvb-t-hez használok, egy wayteq conax cam ca-module olvasó, de ha abba berakom a kártyát és az egészet a műhold vevőbe, akkor azt írja ki nekem, hogy kártyahiba.Elvileg a kártya nagravisiont használ, talán a 3-as verziót, illetve ha a hd csatornákat is szeretném látni, akkor CI+ is kell, bár ezt még mindig nem sikerült megértenem, hogy miért lenne szükség csak a hd adások miatt egy újabb modulra, ha a műholdvevő kompatibilis a hd adókkal.
Viszont, ha nem akarom a hd adókat (amiből amúgy is csak kettő van), akkor elég egy sima smarcam.Az lenne a kérdésem, hogy vajon elég beszereznem egy ilyen smarcam ci+ olvasót a műholdvevőbe és minden menni fog, vagy mindenképpen új műholdvevő kell?
Jelenleg egy skymaster dchd 9000 típusú vevőt használok.
Nézegettem a ci+-os vevőket, de eddig az "emberi ár" kategóriában csak a strong SRT 7300 CI+, ami ha jól látom, borsos ára ellenére nem tartalmazza az olvasót, csak alkalmas annak befogadására.
-
sittes79
addikt
válasz
wassermann #9726 üzenetére
Az hagyján, de nekem megfagy kint az erkélyen a tesco antennám
milyen progival lehet mérni a jelet win 7 alatt?
-
wassermann
Topikgazda
Körkérdés: - MENNYIRE RONTJA A HÓESÉS A DVB-T VÉTELT?
(válaszokat így várnám:
1.mux: erősség ennyi szokott lenni, hóeésben most ennyi.
2. mux: ennyi szokott lenni, hóesésben most ennyi
3. ADÓTORONY távolsága (km kb.) -
Degeczi
nagyúr
nekem a log alapján nem ezeket, hanem a 9137x firmware-t próbálja rátölteni - de sikertelenül
(amúgy szintén 48d:9135, "Zolid"-nak azonosítja ezt a picit is)ugyan 64 bites az Ubuntum, de itt sajnos biztosan a tunerrel van gond, mert a DX-es fórumon mindenki azt írja, h probléma nélkül megy, ez viszont Win7 alatt is kifagyasztja a programokat (valszeg az a driver még elfogadja, de a működéssel már baja van)
mindegy, lassan csak megjön a másik példány
-
azbest
félisten
válasz
Degeczi #9715 üzenetére
mégiscsak sikerült mükődésre bírnom az it9135 chipsetes tunert, szintén ubi 11.10 alatt, talán számít de 3.0.0.15-generic 32 bites rendszer. (048d:9135 Zolid Mini DVB-T Stick de nem a pici hanem a szürke aminek a képét mutattam):
sudo apt-get install libproc-processtable-perl git build-essentials patchutils
git clone git://linuxtv.org/media_build.git
cd media_build
./buildsudo make install
ebből a zip-ből kinyert fájlon futtattam a következő parancsot
dd if=dvb-usb-it9135.fw ibs=1 skip=64 count=8128 of=dvb-usb-it9135-01.fw
dd if=dvb-usb-it9135.fw ibs=1 skip=12866 count=5817 of=dvb-usb-it9135-02.fwaz így kapott két fájlt a helyére másoltam:
sudo cp dvb-usb-it9135-01.fw /lib/firmware/
sudo cp dvb-usb-it9135-02.fw /lib/firmware/a hardverse pid filtert is ki lehet kapcsoni elvileg (hogy mindent adjon át szűrés nélkül a szoftver oldalnak):
echo " dvb-usb-it913x pid=1" >> /etc/modulesÍgy működik most 1 tuneres módban, a eldje mondjuk első sikeres indításakor pár villanás után elsötétült, talán kiéget... Win alatt nem ment még. Linux alatt ahogy látom dvb-usb-it913x.ko és dvb-usb-it913x-fe.ko drivereket használ: [link]
-
azbest
félisten
válasz
sittes79 #9721 üzenetére
Ha win7 akkor valsz alapból rajta van a ms dtv dvd codec, a kép számára. Ha újabb vga kártyád van akkor ezzel a hardveres gyorsítást is kihasználja. Ha valamiért ez nem tetszene akkor még mindig ott van az ffdshow.
A hangnak kell monogram he-aac ([link] (regsvr32 neve.ax)
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Adott egy kínai usb DVB-T okosság és egy kodek mentes windows, dvbviewert használnám, érdeklődnék, hogy szükségeltetik e kodek és milyen?
Köszi
-
vtechun
veterán
ide is : nektek most, dvb-t -n az rtl-en a dr. csontban megvan a 2 hangsáv? mert elvileg meg kellene, hogy legyen. be is mondták előtte. de nálam nem jelentkezik.
-
Degeczi
nagyúr
az alább linkeltet 3.2-es kernellel próbáltam (ami 11.10-es Ubi alá egyszerűen fölmegy), de mindenféle firmware rátöltése során hibákat ír a kernel log-ba,
Win7 alatt ugyan fölrakja a driverét, látszik az eszközkezelőben, de minden program szinte kifagy, ha próbálja használni (10-15 perc alatt ugrik 1%-ot a Media Center csatornakeresése, ami egy másfajta tunerrel pár perc alatt végig megy a teljes frekisávon)ezért ez sajnos biztosan hibás
-
Degeczi
nagyúr
létezik ez még kompaktabb kiszerelésben (csak sajnos elsőre egy rosszat kaptam, most várom a másodikat...)
az alábbi honnan van?
-
azbest
félisten
válasz
csendes #9702 üzenetére
Igen, a korábbi chipsethez is kell firmware és mint zárt bináris az nincs a linuxhoz mellékelve (de például az ubuntu automatikusan letölti mint zárt drivert).
Az af9015 a kedvencem, az szépen megy mindenütt már egy ideje, v4l fordítgatás nélkül is, csak most ezt hozta a kínai posta. Egyelőre nem sikerült beüzemelni még win alatt sem, se az automatikusan települő sem a mellékelt cd sokkal újabb driverével sem. Lehet eleve hibás példány. Ugyanilyen műanyag tokban más fajták is szoktak lenni, azokat is macerás használni. Ennyi lutri van a kínai cuccoknak, hogy nem tudod melyik változat az, sőt még akár szállítmányon belül is lehet eltérés. -
gyiku
nagyúr
dupla
-
gyiku
nagyúr
hi, marciusban lejar a kabeltv husegem es nem kivanom meghosszabbitani, mert egy kalap szar. milyen megoldas van huseg nelkuli tanyeros tevezesre lehetoleg minel tobb hd adassal es esetleg havidij/huseg nelkul? ket tv-m van.
-
jaja1981
addikt
válasz
wassermann #9698 üzenetére
Semmit.
Csak láttam pörög a topik és megkérdem.
Más erre vonatkozó topikot hirtelen nem találtam, de köszönöm a megerősítést. -
csendes
addikt
A 3.2 Linux kernel ki van adva, Archlinux például már a 3.2.2-t használja. Alapból nem támogatja az ITE9135-t, firmware-t kell telepíteni. Ugyanakkor korábbi kernelekkel is használható ez a tuner, bár egy kicsit bonyolult a telepítés. Jelenleg azért nem ezt a típust ajánlanám elsősorban Linuxhoz. Részletek: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Dji Osmo Pocket 3
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged