Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz bnorci71 #5991 üzenetére

    Ha digitális az adás akkor elképzelhető. Állítólag a digi kábelszolgáltatónál lehet csak megoldani ezt. Megoldhatatlan probléma, ha kódoltan jön az adás és csak a szolgáltató által adott set top box-szal nézhető.

    Másik probléma, hogy ehhez dvb-c tuner kell ami drágább.

    a) Ha egyszerre csak egy géppel szeretnél tv-t nézni (vagy egyszerre csak egy adást lehet nézni a választékból). akkor egy tuner kell hozzá és egy olyan strem szerver program, ami távolról vezérelhető, hogy melyik adást mutassa. (vlc playerrel is megoldható azt hiszem)

    b) Ha többen szeretnétek különböző adást nézni egyszerre, akkor vagy annyi tuner ahányan vagytok (és annyi példány a stremelő programból),
    c) vagy annyi tuner ahány frekvencián jön az adás (például vlc-vel felkonfigolva) és ekkor báki bármit nézhet, annyi nézővel amennyit a helyi hálózat elbír.

    Ha analóg az adás akkor is elképzelhető, de akkor csak az a) és a b) megoldás játszik. Nameg analóg eseténa szervernek az adást digitalizálnia is kell, ez sokkal nagyobb feladat, mint a másik esetben a szétosztás.

    Csak akkora sávszélesség kell, amennyit az általatok nézett csatornák használnak.

    Most kíváncsiságból próbálgattam ezt mindigtv (dvb-t) adással, két digitális tunerrel két vlc playerrel tudom streamelni az öszes adásukat és csak annyi sávszél kell, amennyit éppen nézünk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák