- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zajacz
csendes tag
válasz
Murphistic #10984 üzenetére
Óóóó, nagyon köszönöm a válaszokat!
Akkor ezek szerint ágyúval lőttem verébre...
Mégis, valami olyan megoldás kellene, ami biztosabb jelet ad (mert filmeket szoktam rögzíteni). A passzív antenna jó ötlet, először én is erre gondoltam, csak nincsen erkélyem se, és így nem tudom hova felszerelni, kicsi a hely. Arról meg lebeszéltek az üzletben, hogy pl. a szekrény tetejére tegyek egy irányérzékenyebb passzívat (merthogy a falak miatt sok a visszaverődés, és az irányérzékenységével gond lesz).
Vajon ha az erősítős antennámnak kisebb tápfeszt adnék, akkor az erősítés is kisebb volna? Vagy ez egyáltalán nem biztos, hogy így aránylik? (Ahova a tápot dugom, azt írták: 9-12 volt. Ez persze lehet, hogy csak a tűrése, és nem több ennyinél.)
Mivel mobilisak a cuccok, most mindent elviszek máshova, messzebb az adóktól, és kipróbálom ott. Hátha kiderül ebből is valami. -
Zajacz
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nálam biztosan jobban értetek hozzá.
A következő a jelenség: Adott egy laptop, rajta egy tv-tuner: a Leadtek Dongle mini. 3,3km-re lakom a Hármashatárhegyi toronytól, és kb 5 km-re a Széchenyi hegyitől. Utóbbira jobban rálátok, de eléggé lent vagyok a Dunánál, igaz, a 4. emeleten. Valószínűleg az adóhoz való közelség miatt egész jól működik a tunerhez adott mini botantenna. Ritkán azért kicsit beleszaggat, meg rossz időben már gáz, valamint ha valaki mobiltelefont használ a szobában. Befektettem ezért egy "Signal HDA 5000" nevű erősítős antennába, amivel egyáltalán nincsen jelem. Ha kihúzom az erősítőjét a konnektorból, akkor van jel, de jobban szaggat, mint a botantennával (szerintem így - kihúzott állapotban - nem is kell működnie). Először azt gondoltam, hibás az antenna, így visszavittem, és adtak kipróbálásra egy másik szobaantennát, ami szintén erősítős. Ezzel detto ugyanaz a jelenség: valamelyest van jel passzív módban, de ha bedugom a tápját, akkor minden jel lemegy nullára. Kipróbáltam több szoftverrel is (Total media, Winfast PVR2, Homesys), ugyanez a jelenség.
Az üzletben bemérték az antennát, és szerintük jó. Én itthon kipróbáltam egy analóg tévén az analóg adásokkal, azzal is működött erősítve. (A kábeleket, és csatlakozásokat ezerszer ellenőríztem.)
A tunerre gyanakszom. Lehet, hogy ez túlvezérelhető?
Mi lehet a gond?
Ötleteiteket előre köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Pegasus 6GB / Beszámítás OK!
- Kingston FURY Renegade 32GB 2x16GB DDR4 3600MHz kit - 38 hónap Aqua.hu Garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 9060XT/RX9070/RX9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Samsung 870 EVO 256GB 2,5" SSD
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest