Hirdetés
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zajacz
üzenetére
Táp nélkül az erősítő valóban nem működik, majdnem úgy lehet felfogni, mint ahogy egy hangerősítő is néma, áram nélkül. Csak itt annyi a különbség, hogy a nagyfrekvenciás jel átszivárog a különböző alkatrészeken és szórt kapacitásokon, így gyengítve mégis átjut valami.
Ezt főleg analóg adásnál lehet jól látni, amikor táp nélkül erősen zajos vagy elmegy a kép. Bedugva adott esetben a túlvezérlés is látható, amikor elcsúszik, széttörik a kép, vagyis a szinkronjelek sérülése miatt szinkronhiba áll elő.
Vételtechnikai szempontból, amikor 3 és 5 kilométerekről beszélünk, az nem távolság. Helyi vétel, ahol erősítőt többnyire nem is szabad alkalmazni, a túlvezérlés esélye miatt. Ha kiraknál az ablakba egy passzív lepkeantennát, talán jobban járnál. Talán, mert ebben a szakmában semmi nem biztos (nem vagyok antennaszerelő egyébként, de TV-ket javítok).
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Zajacz
üzenetére
Szia!
Szerintem az a gond, hogy az erősítős antenna túlerősíti a jelet. Valaki itt korábban azt írta, hogy az erősítő áram nélkül nem enged át jelet, így lehet, hogy hiába van rádugva az antenna a tunerre, te csak a kábellel veszed a jelet.
Esetleg próbáld meg az erősítős antennát becserélni egy passzív antennára, amit az ablakhoz közel teszel, esetleg magát a botantennát rakod az ablakhoz közel.
Szerintem neked elég lenne a botantenna is, csak meg kell találni a megfelelő helyet. Én például egyszer alufóliával árnyékoltam a szobából jövő zajok ellen, ami többé-kevésbé működött is ( vagy placebo hatás ), de az ötlettől szerintem bármelyik itt fórumozó szakértő a hasát fogta volna ( egy szóval béna volt
).Murphistic
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 7
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű!! Lenovo T14 GEN2 / i5-1145G7 / 16GB RAM / 240GB SSD / EU v.bill
- Újszerű!!! Lenovo L14 GEN5 / Intel Core Ultra 7 155U / 16GB RAM/ 512GB SSD / Win 11 / EU v.bill
- Lenovo Tab M10 PLus 3rd gen. TB128XU + Lenovo Folio Case
- P15s Gen2i 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv
- Asus Vivobook X412U (i3 7th, 4 GB 120 GB SSD) laptop leárazás!!!
- Eladó Samsung Galaxy A32 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
).
wassermann