- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
A 22 in 1 az szerintem jó hozzá. Elviekben. Nekem az iRangeX-hez adtak kábelt, a win érzékeli/telepíti is, a liftoff is látja, de nem tudom kalibrálni, win alatt sem. Lehet, hogy csak w10 miatt szopok vele, de nekem ez az OS van és semmi kedvem visszafele butítani a rendszereim W7-re.
Az is lehet, hogy nekem is csak adatkábelem van és az nem jó a simre. Az a tiédhez is van.
-
Geller72
veterán
Jackal_ tesztelte is. Én nem sokra nézem, az akkuja is kisebb, és nehéz mint a kő. Racernak gagyi, kamera platformnak alacsony, kicsi az akkuja is. A körítés elég nagy, de annak már ára is van. (Szemüveg plusz panel, etc) Maradok a B3-nál. Ahhoz rendeltem gyéri kamot, SD kari slotos is, meglátjuk, hogy jó lesz e (elvileg FPV kam) ha nem, akkor megy rá egy AIO kam és nagyobb akku. A Firefly 7S-el 12 perc repidőt ad full megpakolva mindennel. A gyári akkuval. A 2300-al ~15 min.
-
gonger
senior tag
A syma x5hc-1 (magasságtartós) azért az árához képest jól lebeg, szerintem kezdésnek tök jó.Itt kaptam a tippet, hogy azzal kezdjek, hálás is vagyok érte; bár valószínűleg tovább fogom adni, mert érkeznek a nagyobbak és a szobacirkálókkal eddig is többet volt időm foglalkozni.
-
Baku
aktív tag
Köszönöm, de egyrészt én maradok a foldable propeller projectemnél, másrészt meg a 6" az kicsi a Bugs3 - ra. Az eredeti propok olyan 8" körüliek, (talán egy picivel rövidebb), de a MAVIC foldable prop 8.3" , és - ahogy a belinkelt videón is látszik - teljesen jó a b3-ra....
-
Baku
aktív tag
Nincs 3S akksim, de nem is igazán izgat a dolog különösebben. Egyrészt nekem ez az erő, és gyorsaság már így is lenyűgöző, és még fel sem kapcsoltam HIGH fokozatba ....
A másik, hogy ezt a gépet 2S-re, tehát max. 8.4V-ra tervezték, beleértve MINDEN alkatrészét. 3S-sel, 12.6V-al hajtva bírja ugyan, hiszen minden alkatrészt bő tűréssel terveztek, és gyártottak, no de meddig bírja??? Szerintem félő, hogy nem sokáig. A legjobb bizonyíték erre - többek között - a remegés, vibráció is, mert maga a váz, és az összes mechanikus elem is a 2S - es, "normál" üzemmódban fellépő erőhatásokra lett megkonstruálva .... Szóval, a magam részéről nem feszegetném ezeket a határokat.... -
-
m4rk.89
aktív tag
Köszi, de arra gondoltam, hogy az általam linkelt töltőhöz milyen kábel kell hogy azt a konnektorba dugjam?
Vagy azt adják hozzá?
Amit Te linkeltél ahelyett jó ez BG-ről?
-
Baku
aktív tag
Szerintem simán elbírja, (legfeljebb durva bukásnál lehet gebasz), de ha biztos akarsz lenni, cseréld a csavarokat hosszabbra, esetleg erősebbre. (Ha elbírja a távtartó falvastagsága, akkor egy 0,5-tel nagyobb furat, és vastagabb csavar....)
Mondom, nem fogtam még a kezemben Bugs3 - at, ezért még az is lehet, hogy a távtartókat is ki lehet cserélni erősebbre (vastagabbra)....Én minden eshetőségre felkészülve a kamerát vékony damillal a géptörzshöz rögzítem, (safety rope), ha valami miatt leszakadna a tartóról, akkor se hagyjam el....
(De ez csak az én hülyeségem)Amúgy sok videón látni, hogy a rezgéscsillapító gimbal gumibakjait is átkötik madzaggal. Először nem tudtam miért, aztán amikor egy nagyobb esés után eldobta a kamerát, a gumibiszbaszokat meg fél óráig kutattam a fűben, azonnal rájöttem ..... Azóta én is átkötöm....
-
Baku
aktív tag
Nos, felettéb erdekes így, innen "osztani az észt" több okból is:
1: Bugs3-at eddig még csak képen láttam, de onnan tudom, hogy ugyanaz a camera felfogatása, mint az X8-nak (hála Istennek).....
2: Az én Bugsom jelenleg a hárombetűsöknél csücsül, és várja a meglepi ugyintézésének eszközlését ....
3: A Walkera gimbalomtól most kb. 500km- re vagyok ....Szal.... a Bugs hasán kell lennie egy rácsúsztatós kamera tartónak. Ez ugyanolyan, mint ami a korábban linkelt rezgéscsillapító gimbalon van. Azon, az egyik oldalon papa, a másik oldalon mama van.... Le kell választani a gumibakokról a papa oldalt, és kicserélni a walkera rezgéscsillapító felső lapjával .... Ennyi ....
-
_X10Dead_
aktív tag
Kezdő cp-helinek, vagy beltérre ideális, mert pont azt tudja amit a nagyok, csak kisebb/könnyebb és a 0820-as motor miatt nem kezelhetetlenül nagy az ereje.
Ha leesik nem veri szét magát, bár a farka kicsit nyuzoga. A motor nyilván sokkal gyorsabban fog tönkremenni, mint egy brushless-nél, de egy gyors chaolival fillérekért lehet vadállatot csinálni belőle.
Szóval, megbocsátó és olcsón szervizelhető, így pont jó a kelek-fekszem fázisban -
Baku
aktív tag
Sajnos ez ma nem jött össze ....
Mire feltöltöttek az akksik, mennem kell dolgozni....
De majd csinálok hamarosan ....Addig is egy teszt a YT-ról:
-
Baku
aktív tag
Itt ülök az akkuk fölött, és várom, hogy végezzenek. Ha nem tépem ki a hajam addig, akkor kimegyek, csinálok valami kis videót, (végre nincs szél....), de ne várj nagy durranást, ez nem egy kameragéniusz, csak bohóckodni jó, de arra nagyon....
Egy tizest megér mindenképp (szerintem).... -
Jackal2
senior tag
az első szám ÁLTALÁBAN colban a hossz, a második a szögállás. Minél meredekebb, annál többet emel és több áramot is von el.
Azért szokott lenni zavar az erőben, pl:
- 6045 , 6 col 45-ös emelkedés (nem fok)
- 1138, 11 col
- 1935, 19 MILLIMÉTER és 35-sö emelkedésSzóval néha nehéz kibogarászni.
-
Baku
aktív tag
Szvsz. ha egy gépet 2S - re terveztek, beleértve MINDEN egyes porcikáját, statikai felépítését, lehet ugyan kísérletezni a 3S -re mókolással, de kérdés, hogy érdemes- e feszegetni az alkatrészek túlterhelését, és hogy vajon meddig bírják az alkotóelemek a strapát. Vajon megéri?? (Szerintem nem....)
(No persze mindenki maga dönti el.....)
-
kriszbon
őstag
Olvastam én is azt a cikket, de ha jól rémlik nem az volt benne hogy fel lehet tölteni, csak hogy lehet bele valamennyit tölteni, regenerálódik kicsit.
De ez nem minden típusú elemnél jön be, ki kell próbálni hogy melyik vesz fel, melyik nem forrósodik.
Taglalta talán még azt is, hogy megéri-e a belefektetett energiát, minden esetre valami 1 órás töltést írt, hogy "észhez" tér kissé az elem(próbáltam van ami vesz fel energiát, tartja is egy ideig).Arra alkalmas lehet a módszer, hogy ha nincs hol hirtelenjében beszerezni elemet, kihúzhat a bajból.
-
Jackal2
senior tag
Mindegyik nagyon eszi. A megoldás: AA méretűSorbo Lipo akkumulátor, amit USB-ről tudsz tölteni. Fél éve vettem, 1x kellett eddig tölteni a Flyksy Fs-i6 távomban. Én évenként 40 db IKEA elemet használtam el, de amióta ezek vannak, egyet sem kellett beszereznem, szóval még a "zöldeknek" is tetszeni fog.
Más:
- kitettem a Furibee F36S tesztet, jó kis gép - lenne -, csak már nagyon hiányzik belőle az erő, viszont jó hír azoknak, akiknek van Eachine E010/JJRC H36/Furibee F36 modellje, hogy azok is átszerelhetőek. -
_X10Dead_
aktív tag
Nem USB-s és nem is olcso, de enél jobb nincs:
TS100
Kicsi, 12-24V között etetheted bármivel, legyen az az imax-tápod, szivargyújtó vagy egy 4S-es aksi...
Fesztől függően 17-65W-t tud, állítható a hőmérséklet, a standby és sleep idő, és van benne giró, így érzi azt is, ha letetted. -
Geller72
veterán
Pedig itt van.. ...de majd csak 27.-től lesz..
-
Arti1
aktív tag
XT60-as páka is volt, Hobbyking EU-ból 5$ + shipping, BG-ről kínából 7$ free shipping és biztos pontozható is
-
Geller72
veterán
Én innen vettem.
-
SpydeR3412
aktív tag
-
-
SpydeR3412
aktív tag
-
-
Arti1
aktív tag
Igen, azt is néztem, hogy ARF.
Még csak erősen a gondolkodás fázisában vagyok, hogy a bogárról merre tovább...
FPV szett van, most, hogy levonultak a 100km/h-s szelek, valamikor összerakom a rendszert, de csak az eredeti 2S-el, elég az kezdésnek
Eddig FPV élmény csak az u807 meg a rá befőttesgumizott EF-01 AIO kamera volt, Quanum DIY V2-ben nézve, a mikrók kimaradtak, de most a bogár meg a V666 FPV következik, majd írok róla, ha kipróbálom, úgysem bírom magamban tartani -
-
Baku
aktív tag
A múltkor én is kotorásztam a számítógépes "szemétdombomon", ránézésre nagyon hasonlóak azok a dugók a balancer csatlakozókhoz, de mégis mások, nem illeszkednek a töltő balancer csatlakozó aljzatába. Pl. A két párhuzamos illesztő, vezető sín is más távolságra van, és a tüskéken magassága is más. Szóval nem jó .... Rendeltem, majd egyszercsak megérkezik.....
-
Baku
aktív tag
És ez miért jó? Nem egyszerűbb elvenni a gázt? Miért kell ehhez külön egy gomb? (Ráadásul így, hogy akár véletlenül is megnyomhatom ...)
Igen, ilyen akku csatit kerestem, meg banana típusút, de már megrendeltem őket, KÖSZÖNÖM!
(Van 5db 2400-as akkum az X8-hoz, ha nem muszáj, nem veszek a bugs-hoz is....)
Forrasztás szerencsére "csípőből" megy, az nem lesz gond.... -
Arti1
aktív tag
Zománcfesték
Veszel alsó és felső elemet, pirosat, és kész a piros bogár
amúgy is kell a tartalék alkatrész
Sőt mixelheted is, alulról fekete, fentről piros, vagy fordítvaVagy, egyik héten piros, másik héten fekete
Sőt, ha valami kárt okozol, gyorsan átépíted a másik színre, és "nekem olyan nem is volt, az enyém más színű"
-
Teréz Atya
senior tag
-
Arti1
aktív tag
Nem csak a phantom után
A Syma X5C pl. az U807 után is egy nyugdíjas csigapedig mindkettő kefés
Az u807 igaz, hogy nem egy versenygép, de legalább fordul (mode3-ban)Meg attól függ, ha a phantomot csak lassú videózásra használta és nem galambkergetésre, akkor még egy u807 is jó lehet kezdésnek, aztán majd lesz belőle brushless 2S
aztán 3S, meg 4S
-
syler123
veterán
Közben be is rendeltem. Majd kiderül hogy mennyire veszek össze a különböző kapacitású akksik együtt töltve.
Maga a motor lehet egyféle, de a menet az nem ugyanaz, tehát amikor forgatod a motort szorítja a csavart a hirtelen indulás, nem pedig lazítja, így nincs az hogy egyszer csak elrepül a prop
-
vandor01
senior tag
en vagyom mind kettore bugs/x350 de 1xuen nem tudom hol hasznalni oket!
meg az x251-es is tul sok egy emberekkel teli parkban a hetvegen
aztan fel is kell oket "oltoztetni" aksik propok mocik FPV... etc
megreptetni meg? utazzak felorat vmi ures retre? ahhh felesleges hajcio... -
Arti1
aktív tag
GB-ről rendeltem február 18-án piros bogarat.
feb. 20-án feladták, március 14-én ért az országba (Cseh posta... hallottam róla, hogy lassúak, de hogy ennyire...)
márc. 26-án elkapták a piros bogarat a zöld ruhás lepkevadászok, hogy megtréfálják... mire ebből határozat lesz, az tuti április, amire meg megkapom...
nem tudom, mit csinálhattak vele 12 napig, szerintem már bejáratott motorokkal fogom megkapni
Tanulság, Geller-ét is elkapták, ezt is, a 90$-hoz hozzá kell számolni a 27%-ot... -
syler123
veterán
Majd tesztelgetem, szerintem nem nagyon lövök mellé a B6 mini-vel. Azzal lőttem mellé hogy nem rögtön azt vettem. Szerintem most nem veszek hs 1177 kamerát sem, mert nem látom értelmét, teljesen rendben van a Falcon kamerája, amióta fákat kerülgetek nem figyelem a képpontokat, csak sikerüljön bevenni a kanyart -
syler123
veterán
Köszi, ez szuper!
Ahhoz milyen beállítások kellenek? Hány A-el töltötted? Milyen típusú akkut kell kiválasztani? Mindenhol írják hogy zselés akkumulátor, de hogy konkrétan mi azt nem látom sehol.
28.-án akkor megveszem 28 dodóért a Skyrc b6 mini-t, nem árt ha van itthon egy ilyen mindenes töltő, drone-ozáshoz meg különösen jó lesz parallel board-al.
-
syler123
veterán
3 akkum van, 3 különböző
Rosszul jött ki. Infinity az kellett, akkor még nem volt RTF, utána megrendeltem egy 1600-os RTF-et, erre it írják hogy ugyan már minek azt vettem, az 1350-es jobb, így a 3. meg az lett
Amúgy a parallel board amúgy sem biztonságos, 3 akkut fel tudok tölteni egyesével is, nincs is olyan töltőm amire mehetne parallel board.
De teljesen igazad van, az lenne a legjobb, ha lenne 3db 1600RTF akkum, de ez most így jött ki. Ezután már csak 1600-os rtf akkut fogok venni, a többitől jó lenne megszabadulni.
-
kimista
aktív tag
se a C, se a cellaszám nem lényeg. Ami számít, a töltési c érték (ami gyenge aksiknál 1, racer aksiknál 5), illetve a kapacitás. Úgy tudod kiszámolni, hogy a mah értéket beszorzod 1000-el (így megkapod az Ah értéket), majd beszorzod a töltési c-vel (nem a merítési c-vel!) így látod hogy az az aksit 2,2 amperral töltheted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest