- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
marciart11 #13520 üzenetére
simán, csak mikor merre?
-
válasz
marciart11 #13517 üzenetére
semennyit, szépen leszállt. meg az nem a gép hibája volt...
Slent77: advanced
-
válasz
marciart11 #13510 üzenetére
nekem eddig teljesen stabil és megbízható.
a kamerájával van egy kis gyanúm, hogy a fényképek lágyabbak néha mint kellene, de még nem fejtettem meg, hogy optikai probléma vagy egyszerűen csak elrázza. de még így is simán jó. -
shaddam
aktív tag
válasz
marciart11 #13510 üzenetére
Jövő hétre jön a kislány, szerintem beüzemelem a wordpresses blogom (hányszor mondtam már) ha már fizetem a domaint meg a tárhelyet. Ahogy ennyi lejött róla, hogy a józan paraszti ész nem árt, ha meg baj van át kell csapni atti módba és visszahozni.
Nézegetem elég komoly appok vannak ingyen is hozzá, pl a pix4d amivel lehet ortofotózni, meg ott a litchi, ami 6 ezer, de a funkciók nagyon jónak tűnnek.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #13382 üzenetére
A gepeimet beraktam a cuccaim koze.
Viszont a fejembe vettem, hogy 6 csatornan megoldok mindent, ami nekem kell. Ha idom engedi, nyaron majd megcsinalom.
Azon gondolkozom h i6-ba rakok csatornankent 2 db 3 allasu kapcsolot es 3-as szamrendszernek megfeleloen ellenallasokat.
Elmeleti sikon mukodnie kell. Gyakorlatban meg lehet, hogy akkora fail lesz, hogy a fal adja a masikat, es lehet szo szerint. -
shaddam
aktív tag
válasz
marciart11 #13303 üzenetére
P3A. Náci banda a dji (ha gépet raknék össze ingyen se használnám a cuccokat), de kompakt, meg minél előbb kell, nem érek rá a pixhawkos hexa projektem életre kelteni (
Sőt szegény robocatom is 80%-ban kész, de egy időre eldobozolom
-
shaddam
aktív tag
válasz
marciart11 #13299 üzenetére
Molnigee kolléga fogja ezentúl röptetni
-
medvegy
aktív tag
válasz
marciart11 #13209 üzenetére
Érdekes egyébként, mert csak akkor ajánlja fel előugró ablakban a frissítést v4.04 firmware-re, amikor indítom a vezérlő szoftvert. Ha rámegyek az 'Upgrade' menüre, akkor nem ajánl újabbat a v4.02-nél, ami jelenleg is fent van.
Az is érdekes, hogy a v2.40-es vezérlő szoftver és a v4.04 firmware, amit felajánl előugró ablakban, ha jól tudom Naza-M V2-höz van már. Akkor miért ajánlja föl ezeket az updateket a P1.1.1-hez, amin ha jól tudom még Naza-M fut?
Nem fogok egyelőre kísérletezgetni vele, mert utána, ahogy te is mondod, elég sok mindent újra be kell lőni (csomó kalibrálás, default paraméter szett betöltés, stb...).
Neked az FC40-esen milyen firmware van?
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
marciart11 #13125 üzenetére
Ha W7-ről frissíted 10-re, akkor lehet, hogy jó lesz a driver. Én tiszta telepítéssel próbáltam a 8.1-et és a 10-et is.
-
medvegy
aktív tag
válasz
marciart11 #13125 üzenetére
1 db gyári 2200-es aksi volt hozzá. De 3000-eseket szeretnék majd venni, ez elvileg bele is fér. A Win 10-ed Win7-ről frissített vagy tisztán telepített?
-
medvegy
aktív tag
válasz
marciart11 #13122 üzenetére
Némi alkudozás után 65k-ért sikerült elhozni a gépet, plusz 7k-ért kaptam egy újszerű hordozó táskát is mellé. Egy EKEN H9 úton van már hozzá, de se gimbal se FPV-m egyelőre. Pót aksik meg a gimbal beszerzése a következő.
d.tiborz & mgy: Hát nem térnék vissza a Windows 7-hez a kopter kedvéért, de a virtuális drive az jó ötlet. Futólag nézelődtem már külföldi fórumokon ez ügyben, nem kizárt, hogy van megoldás virtuális drive nélkül is. Majd beszámolok a fejleményekről. Egyébként fura, mert a modell boltban, ahová vásárlás előtt vittem átnézetés céljából, W10-es laptopra (igaz W7-ről frissített) voltak a DJI cuccok (driver + kezelő progi) feltéve, és vígan tették a dolgukat.
-
KovA
tag
válasz
marciart11 #13035 üzenetére
Gondolom .. nem siettetésképpen irtam csak érdeklődtem ..
-
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #12989 üzenetére
Anyagozik ja,még hasonlít is rá,a drogos is azt hiszi ha jó a cucc hogy tud repülni
-
mgy
senior tag
válasz
marciart11 #12735 üzenetére
Azon gondolkodom, megveszem most, aztán ha eljön az ideje, bekapcsolom.
Nyilván nézek hozzá távot-vevőt addig. -
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #12131 üzenetére
Vagy ha bekap egy láncot
Viszon feldobom ide ezt a kérdést, hogy tud-e ilyet valaki:
- EU raktárból, racert, ami a normál szénkefés gépeim és a Emax Nighthawk 280 pro közé ékelődne és brushless. Gyakorolni kell, hogy az törjön, ne az Emax. Én a JJRC X1-re gondoltam, jobb nincs, de ha valaki tud, írja meg, úgy is egy csomóan kérdezik, milyen az X1 -
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #12122 üzenetére
Ezt nem is írtam, csak azt, hogy a mostani állapot a kommunizmus évtizedeinek köszönhető, magyarul el lett hanyagolva, ez meg igaz
-
válasz
marciart11 #12014 üzenetére
nem terveztem
egyrészt jobban fogok figyelni (és nem repülök telefonnal, amin sokkal kevésbé látszanak a mindenféle adatok), másrészt kap a gép egy gps trackert.
-
válasz
marciart11 #11945 üzenetére
elég csak látni fentről
egyelőre úgy néz ki, meg lesz oldva, de ha mégsem, szólok
Pikachu24: hibáztatnám én örömmel a gépet
de sajnos user error. attól hogy lent szélcsend van, fent még lehet hatalmas szél, akkora, hogy nem tudja magát megtartani a gép. a magasság miatt az élőképen nem vettem észre, hogy távolodunk, a kiejlzőn meg azért, mert tablet nem volt nálam, csak telefon. egyszercsak jelvesztés, rövid időre még visszatért, akkor láttam, hogy elindult haza, de nem ért vissza. innentől spekuláció: útközben ért el az akksi a kritikus feszültségig, ott elkezdett leszállni, aztán vagy leszállt valahol, vagy előbb merült le, és onnantól esett.
-
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #11920 üzenetére
Én tudom, a többieknek mond
-
shaddam
aktív tag
válasz
marciart11 #11833 üzenetére
Hát én tartom magam ahhoz a szokásomhoz hogy dollárból nem váltok át, meg nem adok össze. Jobban alszom
-
muranyig
tag
válasz
marciart11 #11783 üzenetére
Milyen gimbal lehet jó? Walkera g2d pl milyen? Prop?- cserélni kell, vagy mit értesz ez alatt?
Köszi -
kimista
aktív tag
válasz
marciart11 #11794 üzenetére
ez majdnem annyi mint maga a gép
neked mik voltak előtte? vagy azokat nem ajánlod?
-
kimista
aktív tag
válasz
marciart11 #11790 üzenetére
Marci, milyen gimbalt ajánlasz? Eachine l2d helyett érdemes valami komolyabbat venni a cx 20ra? (walkera 2d, vagy egy 3xis?
-
válasz
marciart11 #11783 üzenetére
meg optika. ha a yi obija helyére lehet tenni nem halszemet, mindezt valami szépen egyensúlyban tartja, akkor már majdnem igen, csak a vezérlést kell eljuttatni 2,5 km-re
persze nem feltétlenül kell bemenni a tó közepéig vele.
-
válasz
marciart11 #11422 üzenetére
80 fokot már meg lehet oldani rektlilineárisan, (vízszintes) 120 fokot már nemigen
cserébe legalább végig éles, ultranagylátóknál még komolyabb üvegeken is probléma tud lenni az élesség. oké, a canon 11-24 már elég jó, de az ára is
-
válasz
marciart11 #11428 üzenetére
Ha veszek yi-t, ilyet is beszerzek, köszi!
-
Minstrel
senior tag
válasz
marciart11 #11428 üzenetére
Na egy ilyet dobok az SJ4000-be, köszi a linket.
-
jony77
tag
válasz
marciart11 #11420 üzenetére
Azt szeretném kérdezni hogy fullhd videó rögzitésénél mekkora különbség van,hogy 1:2/3" vagy 4/3 as cmos érzékelő közt?alapból ugye nem mindegy mekkora?!
-
kettom
csendes tag
válasz
marciart11 #11422 üzenetére
Melyik az?
-
válasz
marciart11 #11420 üzenetére
mondjuk úgy, hogy az akciókamerák legnagyobb része erősen egy kaptafára épül
a p3 tudása is eléggé goproszerű, csak nem halszemet raktak elé. -
kimista
aktív tag
válasz
marciart11 #11293 üzenetére
Milyen méretű aksikat használsz? (mm és mah is érdekel)
-
válasz
marciart11 #11014 üzenetére
Fogalmam sincs.
Én kapcsoltam rth-ba, de láttam, hogy nem jön. Vissza manual, de semmi. Úgy láttam lebeg. Családnak szóltam, kimentem az utcára, ott olyan volt mintha jönne visszafelé, de még sem. Kocsiba be, másik utca, ott se reagált. Szépen elindult előre, kocsival addig mentem amíg lehetett. Mező felett láttam, hogy lezuhan.
Kiderült annyira még sem mező volt, mert egy ház kertjébe esett.
Ha bekapcsoláskor csipog mint a helye, az mit jelent? -
válasz
marciart11 #10821 üzenetére
yellow?
most nincs kéznél, de a stáblistán fent van. -
válasz
marciart11 #10814 üzenetére
az csak szimplán béna, viszont amikor autóznak a hollóssal, akkor látszik, hogy remegett a gép, és utólag stabilizálták, viszont az a motion blurt nem tüntetni el.
-
csmat
senior tag
válasz
marciart11 #10795 üzenetére
A WlToys 686G-hez képest az már vér profi
-
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #10452 üzenetére
Bármit,azért vagyunk itt,majd szólok ha lesz érdekes,a távokat is azért kérdeztem hátha valakinek jó.
-
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #10446 üzenetére
Nélkülem nejlonszatyrot röptetgetnél most,nem phantomot.
Ment privát.
-
tibibi
őstag
válasz
marciart11 #10434 üzenetére
Azt nevezhetjük kedvező vételnek
vagy ilyen árban mennek a használt gépek ?
-
Imy
veterán
válasz
marciart11 #10296 üzenetére
Értem, nem is tetszik, csak most van EU raktárban gearbesten.
-
kimista
aktív tag
válasz
marciart11 #10294 üzenetére
áh, szóval tiéd az fc40
szabad tudni mennyi volt / honnan? -
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #10289 üzenetére
Mármint kopter?
2 MJX X600
1 Hubsan X4
1 Eachine H8
1 WLtoys V686G
1 Nihui U807 úton vanTehát hat, de az egyik MJX már nem fog repülni, ahogy elnézem
-
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #9345 üzenetére
Tud majd menni 120-al és jobban gyorsul mint egy Ferrari? Mert csak akkor érdekel
-
szacsee
nagyúr
válasz
marciart11 #9090 üzenetére
Szia!
Gondoltam nem árt egy univerzális jó táv ha belekóstolok az rc modellezésbe.
X9-el indítottam volna, vagy minimum egy 6 csatornás rádióval. Felhozatalt elnézve mindegyiknek vannak hibái.
X9-hez kellett volna egy háttérvilágítás, antenna mód, és mivel több helyen is olvastam jelvesztésről frsy modul + vevő. Így nem akciós árakat nézve kb így jöttem volna ki:
6 csatornás 50-60 $
10 csatornás 150-200 $
9x ~ 80 $ + backlight ~ 5$ + Frsky DJT ~30$ + Frsky vevő 30$ ~ 145-150$ + moddolás, ami ahogy észrevettem nem javallott kezdőként nekivágni.
Repülő és quadhoz lesz. Terv egy tanonc repcsi és egy 250-es épített elsőre.
Utána egy 3D repülő és egy 450-550-es kolbászolós quad gimballal. (már ha lesz rá pénzem)
Addig marad a mini és az X5 (már ha megjön a csere) és repülésre a szimulátoros gyakorlás.
Repülés csak azért jött képbe, mert olcsóbb mint egy quadot megépíteni és addig tudnám használni a távot és az irányokat elsajátítani. X5 ameddig bírja addig megy, jövő év végén pedig BF és karácsony előtti zűrzavarban bevásárolnám a többi cuccot. Töltő, táv, bohóc quadok megvannak, innen már az eddigiekhez mérten nem nagy a többi beruházás. Ha belejövök akkor pedig évi 10-20K max amit költenem kell ha nem török mindig.
Nem mindegy, hogy egy kefés gépet pofozgatok ebből a pénzből, vagy csak propot, akksit veszek brushless gépekhez szvsz.Jut eszembe:
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek! -
kimista
aktív tag
válasz
marciart11 #8614 üzenetére
Ehhez kell még monitor is. Lattam a cx20 képeidet a blogon, írd már össze légyszíves h mit használtál fel konpletten (a legkisebb kabelig is, ami neked lehet h elfekvoben van 10 és nem gondolsz rá) koszi
-
kimista
aktív tag
válasz
marciart11 #7908 üzenetére
Ha megvenném a Syma FPV kit-et, a kamera helyett valahogy be tudnám lőni, hogy a YI-ről jöjjön a kép AV out kábellel?
-
válasz
marciart11 #8492 üzenetére
Köszi!
El is törtem.
Én hibám, rosszat kapcsoltam fa közelébe.
Remélem csak a váz sérült, és semmi más.
Gearbesten a legolcsóbb ahogy látom, nem tudja valaki, hogy auto free és Netherlands Post mi a különbség? -
válasz
marciart11 #8461 üzenetére
Open source.
-
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #8084 üzenetére
Pont erre utaltam, hogy te kened vagod a temat, szetszeded , megcsinalod. Az emberek nagy resze nem ilyen. A tav kontaktos volt azt se hagyd ki. A naza vezerlo 30 rugo, gyari motor 7000, fpv szett 45000 szoval akkor meg sem olyan olcso a dolog. A quanum nova szepen repult? Nem. Szoval egy atlag ember szamara benne van a szivascunami lehetosege.
-
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #7916 üzenetére
Ó máj gád
Nálatok nincsen egy kölcsönben?
-
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #7916 üzenetére
-
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #7908 üzenetére
Látjátok, ezt mondtam, itt van Marciart, aki első kézből meg tud erősíteni. Szóval aki megveszi a Cheerson CX-20-at, ő csak azt látja, hogy 63.000-be kerül, ehhez képest a végösszeg meg 130.000, nem mindegy. Viszont a Naza-s Cheersonod szépen repül, szerintem kb. szebben mint bármi ebben a kategóriában, az ugye még 30.000.
És akkor úgy jársz mint én szombaton, hogy béna vagy, felakad a fára és alulról nézel 130.000 forintot
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #7784 üzenetére
Hmm, ahogy nezem 300m hatotav, nem tul acelos. Probaltal tuningot Wi-Fi antennaval vagy meglesni, hogy a vevo- vagy adoantenna rendesen meretre van-e vagva?
Headless mode-dal kapcsolatban, a vevoben van iranytu? Azaz, ha forogsz, akkor mndig a tav iranyahoz kepest mozog a kopter vagy egy iranyba kell nezned mint az kisebb gepeknel? -
válasz
marciart11 #7784 üzenetére
[link]
Nem volt jó a link. -
válasz
marciart11 #7560 üzenetére
Nem találom a Shark X6-ot.
Akkut csak azért venném onnan, mert akkor nincs posta.
Még hozzácsapok valamit, és ingyenes.wyattthoearp:
-
wyattthoearp
tag
válasz
marciart11 #7560 üzenetére
Nekem is egy éve van meg nagyjából.
Ha 30 méterről leejted eltörik a lába. Az enyém is eltört. Forrasztópákával vissza hegesztettem, amolyan műanyag javításként. Azóta is az van. Nekem open source van, meg még 2 haveromnak is, különleges gond nem volt egyikkel sem.Bocs nem neked akartam küldeni 😃
-
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #7392 üzenetére
Ez nem az, hanem a kicsi a 30.000 forintos
-
Saccco
nagyúr
válasz
marciart11 #7372 üzenetére
Elég drágák, a táblázat alapján meg annyira nem kiemelkedő az emelőerejük. Impresszív forma.
Pont most látom, hogy egész jó áron vannak az Eachine Racer 250 motorjai.
-
Saccco
nagyúr
válasz
marciart11 #7339 üzenetére
Helyes!
Vagy rosszul keresek, vagy az emax DJI style motorok 810/935kv-sek? Az nem lesz jó hozzá.(#7341) shaddam:
Robocat uralom lesz! -
Allien
veterán
válasz
marciart11 #7258 üzenetére
Fikció, amit írsz, és csak reménykedsz. Elérkezhet egy olyan szint, amikor már egy kis szerkezet képes egy komplett részfeladatot ellátni, egy másik meg egy másikat, majd a végén össze áll egy zárt rendszer, és voilá, kellenek programozók, managerek, elnök vezérigazgató (és titkárnő, sofőr Neki). A többi ember meg majd a szolgáltató iparban próbál elhelyezkedni...
Az Amazon tipikus példa erre. Le akarja csökkenteni a fizikai munkás állományt, mert képtelen kezelni az embereket. Nagyobb profitot akar, mert többet akar drogozni, és a fű már nem elég a heroin meg sokkal drágább... -
Saccco
nagyúr
válasz
marciart11 #7205 üzenetére
Mobilról most nem tudom linkelni.
Így jutsz oda:
Aliexpress - Robocat - $22-$28 - egy eladó hirdeti ennyiért. -
Saccco
nagyúr
válasz
marciart11 #6989 üzenetére
CPPM-en megy a 8 csatorna.
"NOTE: For your safety all D4R-II receivers sold by MultiRotorMania feature the 27ms firmware upgrade already installed, this allows safe use of all 8 channels when using the CPPM mode. " - [link]
-
Saccco
nagyúr
válasz
marciart11 #6987 üzenetére
Miért arra? Működik azzal is?
Én a DJT-t szeretnék beletenni. A vevő D4R-II.Szerk.: Úgy nézem megy. De ettől még érdekel, hogy miért ezt választod.
-
Saccco
nagyúr
válasz
marciart11 #6976 üzenetére
Már nem is használod?
A gyári adó+vevővel voltak a gondok? -
Saccco
nagyúr
válasz
marciart11 #6878 üzenetére
Majd egy épített 250-es racerhez fog. Egyelőre csak ez kézzelfogható az egészből. Illetve úton van egy váz. Remélem sikerül a végére érnem, persze nem lesz gyors menet.
A terv egy Robocat. (srd280 szerű)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #6710 üzenetére
1. Amekkora marharepa az a foszer, hogy el se hiszed, hogy a fold nem nyilik meg alatta. Ujgazdag bombis izomtibor. Tavaly dicsekedett h van egy Ducati motorja. Kerdem milyen, valami enduro? Mondja, nem, Ducati.
Nem tudom mit szerencsetlenkedhetett ossze. Barmit kepes vagyok elkepzelni meg az ellenkezojet is.
2. Hat az atteteles gepek fel nem kent papjakent ezt hadd ne kommentaljam. En, aki esoben, viharban, ejjel es nappal is roptetek, nem ertem miert fujna el a szel. Jobban bele kell hajolni a szelbe, ennyi. 20-25 km/h egy Dromida-nak nem gond. Pedig csak 1S akku, 0820-as kefes motor. Ha a szel mar le akarja fujni a sapkamat, akkor bemegyek.
Az is igaz, hogy en meg a CX-10-et is kint roptetem. -
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #6710 üzenetére
Nagyjából egyet értek. Annyi, hogy az Alishanmao féle staircase challenget elég nehéz lenne megcsinálni egy DJI-vel, lévén át sem fér két lépcsőfok között
Én személy szerint két dolgot látok a kis, brushed gépekben:
- olcsó hobbit, beltérbe
- gyakorló gépeket, ahogy te is mondtad
+ 1 ha a változatosság gyönyörködtet, akkor kb. 20-30.000 forintért vehetsz fél tucat olcsó gépet, ahogy én is tettem és ráérezhetsz arra mi az ami bejön:
- akrobatikus kopterek? Racerek
- aerial photography
- vagy megállsz a majomkodásnál, ami nem kerül többe mint egy durvább kocsmatúra költsége.Tegnap véletlenül ráléptem az Eachine-re és nem szartam be (nem lett hál isten semmi baja), mert 3300 forint. Ha viszont mondjuk a kutya megrágja a DJI egyik karját, akkor sokkal idegesebb lettem volna (na nem mint ha lenne DJI-m vagy kutyám, de az analógia érthető).
Aztán ugye van az a kategória, aki nem engedheti meg magának a brushless gépeket, ez szerintem itthon a nagyobb halmaz.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #6704 üzenetére
Van egy ismerosom aki allitasa szerint egy Phantommal probalt repulni. Tobben is allitottak, hogy tenyleg volt neki, nem csak hazudott, meghat penze is van. Az elso alakalommal kiprobalta milyen magasra megy. Aztan elerpult neki a rakba. Azota szerinte a "dronok csak b*ziknak valok."
-
zarew
senior tag
válasz
marciart11 #6474 üzenetére
Na vettem egyet az alin. Van valami doksid hozzá? Mert az eladó oldalakon egy szó sem.
-
zarew
senior tag
válasz
marciart11 #6474 üzenetére
Basszus lemondtam az alin a másikat,erre nézem,elfogyott!
ottobacsi Persze,hogy megér,de ez nem a rendes ára....Inkább lottóz arra is nagyobb az esély
Az az 1 vevő viszi aki pontban ráklikkel.Nézd a rendes árát.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
marciart11 #6475 üzenetére
Sok evvel ezelott a merevszarnyu Rth-kepes gepeket se hivtak igy.
Ennyi erovel egy taviranyitos auto is lehetne dron! -
drnet
aktív tag
válasz
marciart11 #6424 üzenetére
Minden annyit ér, amennyit adnak érte.
20k alatt nem kapsz X8C-t, tehát annál többet ér.
Egyébként szerintem az X8C nem egy túlárazott darab. -
Turbobacsi
senior tag
válasz
marciart11 #6424 üzenetére
nem ez volt a kérdés
... akkor viszont az x5c mennyit ér szerinted?
-
marciart11
aktív tag
válasz
marciart11 #6379 üzenetére
-
zarew
senior tag
válasz
marciart11 #6273 üzenetére
A naza konfigurálásánál az adóval.
-
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #5361 üzenetére
Erre akartam rávilágítani. Azért én is elég sok buktatót szedtem össze, de ez speciel nem jutott eszembe, ezért jó hogy leírtad.
Az biztos, hogy az alacsony ár miatt ezek az eszközök nincsenek túltervezve, de nem is az örökkévalóságnak vesszük ugye.
A gyár ad valami specifikációt arra, hogy mi lenne a normális üzemi hőmérséklet?
Csak mert pl. Adam Savage az Inspire 1-hez vagy 6 akku pakkot visz magával, igaz az más kategória, de mint ha bírná (bár nem tudom, hogy tud 6*25-30 percet repülni, mert az már a kéznek is fárasztó lehet)
Más: azt tudja valaki, hogy a Syma 5 SW-n van-e sd kártya bemenet a kamerán?
-
wyattthoearp
tag
válasz
marciart11 #5278 üzenetére
Melyik fajta gimbal? Elbírja a cx20 a háromtengelyűt is?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #4823 üzenetére
Flying 3D X8 - fuh, ezt inkabb ne, elmult idoben nagyon megszaporodtak vele a bajok. Irtam rola korabban ide.
@ Jackal2 - en banggood, gearbest, tinydeal szentharomsagban hiszek.
Ha valami hamis a userek ugyis kiverik a hisztit. Ha torlik odairja megcsavart angolsaggal h mi a hiba. Azt ferdeszemu barataink nem nagyon tudjak ertelmezni.
@ trafóóó - en irtam, elkuldtem a bloggazdanak. Feldobtam driveba. Tessek.
Meg bele kene tenni:
- mi az a headless + RTH es miert nem jol mukodik kis koptereknel
- mi a RTF / BNF / PNP / ARF
- tovabbi ismertebb tipusok -
válasz
marciart11 #4672 üzenetére
én is, még nem próbáltam
de azt hiszem hogy térképen nyomkodós a saját appjával nincs, először le kell repülni igaziból. -
válasz
marciart11 #4635 üzenetére
köszi
kézzel, a második felében sajnos látszik is -
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #4540 üzenetére
Nem linkelhetek,de jelenleg 3om van hirdetve,a drágábbik 60 ami 1hónapos,2starttal az aksiban,dobozzal,papirokkal biszbasszal.
-
jony77
tag
válasz
marciart11 #4360 üzenetére
Syma x8w+ gagyi sportcamera!(most tervezek rá venni egy sj4000+)
Ez csak egy kép a tegnapi videóbol szettem ki mint az ezelőtieket.
Sajna csak egy aksim van még hozzá igy naponta munka után csak 9 percet tudok rögziteni
De már van kb 12x9perc, a használható részeket összevágom és igérem felrakom
De nem lesz olyan szép,látványos mint qnadam videója -
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #4361 üzenetére
Szerintem sem kapacitás,sem technika nincs arra ma még hogy drónokat nézegessenek a szervek.
Persze "lekaphatja" valaki magát a gépet a levegőből és az nagy érvágás a tulajnak,de ennyi és nem több.ha elkapnák véletlenül az irányítót is,az hivatkozhat szélre,műszaki hibára stb,de szerintem mostanság senki nem foglalkozik ezzel.
A legnagyobb félelem az lehet jelenleg szerintem az hogy feltámad a szél és fél milla elrepül az éterben.
Az meg hogy hol repülünk a saját felelősségünk,hisz köztudottan veszélyes lehet 2kiló zuhanó műanyag. -
jony77
tag
válasz
marciart11 #4084 üzenetére
Érdeklődni szeretnék,h komolyabb filmezésre (esküvői) melyik olcsóbb drónt ajánlanátok?
Én dji f450 -en,f550 en gondolkodom.
És milyen kamerát ajánlanátok rá? -
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #4086 üzenetére
Nekem 1db játék drónom van,szerintem ez nem releváns ez esetben.
-
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #4082 üzenetére
Írtam hogy nem kétlem hogy sokan ebből élnek,én elbeszélgetnék eggyel a felhasználás terén,ilyen főfoglalkozásút viszont még nem sodort elém a sors./ettől persze még lehetnek sokan/
-
Duck sidious
csendes tag
válasz
marciart11 #4079 üzenetére
Marci.. egy kisse komolyabb fenykepezogep...kb 1.000 eur
Es egy vodor ember veszi meg hobbira..pl aposomnak 3 is van...egy komolyabb objektiv meg meg dragabb is
Ugyhogy lehet minket gyerekezni..de az ismerosi koromben senki nem ropkod (sajna)
Ellenben kb 5..7 embernek van 1.000 eur plusszos fenykepezogepe..
Es meg en vagyok a 2. gyerekkort elo ....hehe
Ez legalabb szorakoztat is... kb 100 x jobban mint (mulutkor baratainknal nezett kirandulasi kepek amibol kb 50 egy viragrol szolt) -
dudicukrasz
tag
válasz
marciart11 #4079 üzenetére
Nem kétlem hogy hatalmas a konkurrencia,az esküvői filmek és mezőgazdasági feltérképezések terén,de ez azért alapvetően a játék kategória.ami a felhasználást illeti.
-
laccy88
senior tag
válasz
marciart11 #3919 üzenetére
Failsafe probléma megoldva. Én bénáztam (azt elfelejtettem írni hogy), vevőt cseréltem, és nem jól bindeltem össze. Nem failsafe módban volt bindeléskor a táv. Mostmár ok. A gps módot nem tudtam kipróbálni mert esik az eső. Bár tegnap 6 volt a k-index. Hátha emiatt viselkedett úgy..
-
válasz
marciart11 #3929 üzenetére
ha a kártyán fent van az új fw, akkor magától csinálja, de most negyedóráig tartott
a gyors teszt alapján minden megy szépen, az útvonalat nem próbáltam csak. nemsokára megnézem, hogy néz ki a 2.7k videó. -
válasz
marciart11 #3924 üzenetére
vagy egy picit később. elfelejtettem, hogy dji-éknál a frissítés nem 10 mp, hanem 20 percnyi villogás, dudálás, ki-be kapcsolás
-
válasz
marciart11 #3874 üzenetére
aug. harmincadikán repültem vele 11-ig, akkor szerintem csak 30 körül volt
de nem mértem. nekem meleg volt
-
válasz
marciart11 #3869 üzenetére
a dji go szerint: 9 óra 2 percet 79 felszállással, 67788 méter távolságban (amiben nincs benne ~egy órányi beltéri repülés)
időjárástól is függ, de tud forró lenni. a töltés 1-1,5 óra (sose mértem, hivatalosan kilencvenvalahány perc), de a lehűlést meg kell várni. töltőre dugva villog hogy melege van, aztán ha kihűlt, nekiáll töltődni.
volt többször jelvesztés miatt (határok feszegetése...), hazajött gond nélkül
15 perccel szoktam számolni, de 30%nál már jövök vissza. lebegve biztos megvan a 23de nagyon függ a repülés mikéntjétől, széltől, stb. volt már egymás után két 16 perces repülés, amiből az egyiknél 2,2km-t mentem, a másiknál 3,2-t, mégis az előbbinél 20%nál ért földet, utóbbinál 29%nél.
-
robotkutya
tag
válasz
marciart11 #3635 üzenetére
Szabadtéren is jól muzsikál, simán berepül egy sportpályát, egész jó sebességgel.
-
Peaceliker
addikt
válasz
marciart11 #3600 üzenetére
Persze, ezt mondom, nem is várom el. Kipróbáltam, mert kíváncsi vtam, de ennyi,ha nem lenne benne sem aludnék rosszabbul
(#3601) Teréz Atya
Nekem gyári yaw rate nagyon nem jön be, tl gyors, high rateben, meg egyszerűen repülhetetlen. Nade most devo7e vel már úgy állítom, ahogy akarom
cx10 et lehet eladom, ha nem megy devo val, úgyis h8 at fogom hajtani...
(#3609) Szabi46
Ha kimegy hatótávból sztem akkor is le kéne esnie.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #3603 üzenetére
"GPS nélküli headless, esélytelen hogy az valaha is működni fog."
Hmm, szerintem te az RTH-rol beszelsz en meg a headless-rol. A headless megy. Szinte az osszes 6 axis kopterbe bele raktak mar. Bar igaz, ha ugy porgeted mint egy UFO-t, el tud tajolodni, jo lenne egy iranytu is.
Az RTH, mint emlitettem csak annyi, mintha headlessben magad fele huznad az iranykart. Tavolsagot csak saccolni tud igy elegge pontatlan. -
Duck sidious
csendes tag
válasz
marciart11 #3603 üzenetére
Mar 2 db? Cx20 es?
Amugy kicsit tolodik a komolyabb copter vasarlas..belekeveredtem egy szerzodes reszleteibe... es az ugyved orankent 300 eurert dolgozik rajta....asszem most o vesz quadcoptert nem en
Amugy annyira kiakadtam az oradijjan hogy egyszeruen kesz vagyok..mondta a parom menjek pszihologushoz az csak 60 eur/ora..... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #3600 üzenetére
Hat akkor valamit jol elb...altaztam h nekem megy.
Szerintem itt megint az lehet, hogy a hatterben megint ujabb batcheket hoznak ki, persze semmi jelzes nelkul, hogy valami valtozott.Eddig 2 verzioval talakoztam szemelyesen:
1. alap h8 mini - 150 mAh akku
2. nevezzuk v2-nek - low rate-ben kisebb a sebesseg, de emelt a yaw rate; high rate-ben mintha a yaw rate nem lenne olyan beteg?; rohadtul hangos taviranyito - 150 mAh akkuPeaceliker-e lesz a v3:
3. elszabott headless - 100 mAh akkuCheerson CX-10-el is eljatszottak - van piros, kek, zold alaplapos, valamelyik kis antennaval amit ki szoktak vezetni a gepen kivulre a modderek. Az enyem meg lila, integralt antennaval.
-
Duck sidious
csendes tag
válasz
marciart11 #3455 üzenetére
Szia meg nem vettem...
Karacsonyra lottem be magamnak a DJI phantom 3 advencet.. addig sporolok miert? -
törölt tag
válasz
marciart11 #3181 üzenetére
Ennyi pénzért van 5mp-es kamera....sőtt, többszöröse is....az más kérdés hogy milyen a minősége...milyen szezorral lencsével stb.-vel dolgozik a kamera...a megapiell a képpontok összességével elért valos képméret. Szval lehet neked 20mp kamerád egy kaka érzékelővel és egy 5mp es csucstechnologiás érzékelővel és lencserendszerrel, 100% h az 5mp es kamerádnak lesz szebb képe.
-
nagysandor79
aktív tag
válasz
marciart11 #3181 üzenetére
erre gondoltam én is. csak mivel kezdő vagyok . nem akarok lyukra futni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged