- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Itt tilos az biztos, ott van oldalt a topicban. Hirdetheted a ph-n az egyebek közt (én már említettem itt az illetékeseknek, hogy illene egy saját hirdetési topic a drónoknak, de semmi) és jó eséllyel a kutya se nézi meg. Vagy a hirdetési oldalakon. Az ingyeneseken is és a fizetősökön. Valamint van facebookos group is. Annak részleteit nem tudom, mert nincs facém már rég.
-
Teréz Atya
senior tag
Peros szigszalagot hasznalok, emigye:
Ne felj kislany nem lesz baj,
a szigszalag eltakar,
majd az mindent eltakar,
ha akar.Am az MJX X600 feketeben jobban tetszik, de amikor fel oran at kerestem a dzsumbujban az egyik gepet melo elott meg a fekete szin feltalalojat is elkuldtem a meg nem mondom hova.
-
Jackal2
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
Kerestel te mar gazban koptert? Meg a 23.5-es Ominus is ugy el tud bujni, hogy ihaj.
Egyertelmuen feher, de inkabb narancs. Piros lapatokkal elol. A semmi es valami kozti materialis kerdesrol van szo a keresesnel!
Amugy sok gepnel nem alakitanak ki rendes ablakot a LED-eknek, igy a feheren meg atlatszik, de a feketen meg nem. Pl H8 mini. A feketen csak disznek van LED.@ Drenadar - az USB toltod oda dugod ahova akarod, de pl mobiltolto is megteszi.
-
Allien
veterán
Szerintem meg hülyeség a fekete VAGY fehér kérdés, mert vegyesen a legjobb, esetleg full pirosban.
Az X600-nál is úgy csinálom, hogy a kiegészítőket próbálom úgy venni, hogy vegyesen legyen. Mivel az enyim full fekete, gondolkodom, hogy az alját meghagyom feketén, a tetejét viszont cserélem fehérre. Alulról nézve a fekete a nyerő, felülről meg a fehér. Ami még fontos, hogy bele fogok rakni egy buzzert (low voltage alarm). A súly mellékes, mert pl le fogom szedni a led világítását, és át variálom, azaz pl a led takaró műanyag is kuka valszeg.
De, bizonyos esetekben még a propeller védőket is le lehet szedni, ha nyílt terepen reptet az ember, szélcsendes időben, már ha ez igaz mondjuk 100 méterrel fentebb is.
Habár, fent mindegy, valszeg nem ütközik semmivel sem, lent meg jobb a kontrol.
-
jony77
tag
Én a kamerát hevederrel rögzitettem,de szivacsot tettem a gép és a kamera közzé.
És a hevedert nem húztam csutkára ,hogy a szivacsot ne lapitsa ki teljesen .Maradjon kb fél cm vastag rezgés csilapítónak.De azért tartson.Szerintem érdemes egy kb 5cm vastag szivacsot használni. -
Jackal2
senior tag
Kerek, csak ugye az is kopik, ráadásul nem hinném, hogy valami hú de jó fémből van, hanem gagyi műanyagból. Persze olcsó, ezt értem és mivel az MJX X101-kapcsán jött elő, ami a méretéhez és a tudásához képest kifejezetten olcsó modell, szóval szerintem ez elfogadható.
Pl a Hubsan brushless motoros quadjai 50.000+ ba kerülnek és azokon se kamera, se gimbal se semmi
-
Pikachu24
aktív tag
Szerintem jól töltöd, de engem is érdekelne más tapasztalata
Ha még nem láttad volna.
-
drnet
aktív tag
Most nézem, hogy ezek a vackok postaköltséggel annyi, mint egy új akksi.
Inkább levágom a picsbe a T-t, és rakok a végére banándugót. A gyári akksin, a banándugó végén a műanyagot (ami a csatlakozó végén van) megfaragtam annyira, hogy krokodilcsipesszel tudjam tölteni. Ez ok.
Ha jól mértem, akkor 3,5 mm-es a banándugója, veszek ilyet, és átforrasztom, amit rossz véggel rendeltem. -
wyattthoearp
tag
Lehet kapni egy csomó féle átalakítót, ha nincs kedved forrasztani. A fenti linkkel pedig tudsz majd mindent tölteni.
-
Turbobacsi
senior tag
-
Jackal2
senior tag
Nem tudom a választ sajna. Egy dolgot találtam, egy postai közleményt a vámoltatással kapcsolatban, itt olvashatod
Én a következőt csináltam:
- 2015.09.30: rendeltem egy Hubsan X4-et (nem volt forrás, akkor még nem tudtam hogy Kínából jön, de tesztnek jó volt)
- 2015.10.06: ugyan arról az oldalról rendeltem egy Smya X5SW-t, de Németország warehouse megjelölésselMind a kettőhöz kaptam egy követési számot a Tiny Dealtől és folyamatosan követtem a mozgásukat, a Syma hétfőn meg is érkezett.
A Hubsan elakadt a vámon hétfőn és azóta ott áll, gondolom a Posta majd kiértesít levélben, hogy valahogy tegyem meg a vámkezelést. Annyit találtam még, hogy elvileg a postavamugynokseg@posta.hu email címre lehetne előre küldeni számlakivonatot, hogy meggyorsítsd a vámkezelést, de akkor sem értem, mi alapján rakják össze a számlát a küldeménnyel (megrendelés szám). Hova kellene fizetnem a vámot és a kezelés összegét? A postának? Vagy a vámhivatalnak?
Szóval elég sok a kérdés, de egyszer kell végig szívni, aztán kiderül
-
zarew
senior tag
Olvasd el !.Minden le van benne írva. A li-po aksi nem játék!
xtro: Összeraktam neked egyet
-
jony77
tag
[syma x8c töltő]
Én sem értek hozzá ,de a gyáriba nem is lehet bedugni a vastag kábelt.
Úgy reklámozzák,hogy balansz töltő,3órás töltés idővel -
Jackal2
senior tag
Azt próbáltam fejtegetni, hogy esetleg úgy jön ki az ott említett 5MP, hogy egy elírás az egész és a tényleges bájt méretet írták a dobozra. Tudom hogy a Megapixelhez nincs köze a színmélységnek, de fájlmérethez van és esetleg arra tippeltem, hogy az került rá, de:
Közben megtaláltam az egyik tesztben a tényleges méretet: 2592*1944, forrás:itt
A cikk végén van egy kuponkód, gondolom már nem él, de egy próbát megér. Kód: h12cbg így 70 dolcsi.
A drón 21K-ba kerül, a banggoodon
Szerintem ez elég baráti ár. A Quadcopter tudja a
- headless modeot
- one key returnt
- egész jó a képe (persze nem egy DJI) ami látható:Szerintetek lehetne ez a copter mondjuk a Syma X5 alternatívája? Alkatrészeket még nem néztem.
-
jony77
tag
Szerintem a videó magáért beszél
[Syma X8 and Gimbal.]
Csak az operatőr kezdő! -
Teréz Atya
senior tag
Kcx-017 merom van. V / A/ mAh meressel, 10 memoriahelyel. Most derult ki h az elvileg 2600 mAh powerbankom csak 1300 - 1400 mAh-t ad le. A tobbit elfustoli. Ez legjobb esetben is alig tobb mint 50%. Grrr.
@ Jeti0924 - orulok, hogy sikerult megoldani.
@ dudicukrasz - elso propokat pirosra szoktam festeni. Filctoll jo, a sima kiemelo nem, mert nagyon gyorsan lejon.
@ Rhcspsz01 - ezekrol a BG-s haromagu propokrol mindent hallottam csak jot nem. Max annyi h jobban kapaszkodik a levegobe, ellenben az akku kevesebb ideig birja es nagyon gyakran nincsenek jol kicentrirozva.
@ qnadam - ain't bad
-
Pikachu24
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
A LiPo (lithium polymer battery) akksiban a ket elektrodat egy vekony polimer hartya valsztja el. Amennyiben ez megserul (akar utodestol akar a litium elektroda elkezd kristalyosodni) konnyen rovidzarlat alakulhat ki.
A lenyeg, hogy tenyleg kicsi az eselye, de esznel kell lenni. Ha valami tortenik mi a francot csinalsz egy izevel ami kegyetlenul fustol, rohadtul forro es meg a borre karos anyagokat is tartalmaz? Kezbe nem tudod venni, mire elokeresed a fogodat addigra mar reg langra kapott a muszal szonyeg.
Kiprobaltam 1S, 1200 mAh akksi - gyorsan porgott es egy 48 m3-es szobat rohogve teleokadott volna fusttel.Van akinek a garazsa egett ki.
@ Jeti0924 - Nagyon jo kis doboz. Elivileg 40% toltottsegen - kb 3,82 V. Ezen a linken minden szepen le van irva angolul.
-
jony77
tag
Leszettem az alsó motor burkolatot és ahoz rözítettem átmenő apró csavarrral.
a facebook-on találtam egy olyan csoportot "Syma X8C - Tips & Tricks" ,itt sok kipróbált okosságot mutatnak x8c-ével kapcsolatba!
De az első két lábat muszály voltam kifordítani mert bele lógott a kamera képébe. de igy is nagyon stabil.
Később meg tervezem tó felleti repülést, és ahoz hungarocell talpakat ha véletlenül beleesne.
És vizről felszállásnál megfigyeltem videókon,hogy akkor jó ha motor alatt van a láb,vagy annál kijebb!
Különben induláskor belefordítja magát a vizbe! -
Teréz Atya
senior tag
A vezetekek szinebol kiderul h melyik iranyba forog:
color: red-blue / red-whiteFelpattintottam nektek ket kiegett 0720-as motort, hogy lassatok hogy allnak benne a kefek (szenkefek? nekem reznek tunnek). Az elso red-blue a masik white-black (H8 mininel red-white)
Tessek:Forditva is be lehet kotni, csak akkor jobban kopnak.
@ cris78 - En beparkoltam tegnap a mosogatoba. A motor feleig ert a viz. Kivettem, repultem tovabb. Ha teljesen ellepte, akkor en jol kiszaritanam. A motort nem itatnam meg alkohollal mert bronzgyuru tartja a tengelyt ami zsirral van atitatva kopas ellen.
Elnezest mindenkitol a reggeli faparaszt hozzaszolsaim miatt. Nem jellemzo ram, csak annyira felpaprikaztak, hogy eldurrant az agyam
-
Waikiki
tag
Ez volt az egyik cucc, amibe belebotlottam, csak a terméklapokon eléggé szórtak a vélemények a cucc minőségével kapcsolatban: elvileg egy SkyRC nevű gyártó cuccáról van szó, amit aztán szorgos kezek lemásoltak, és a másolat nem feltétlenül sikerült tökéletesen. Nálad akkor nem nagyon volt még probléma vele?
-
zoo.x
csendes tag
Nekem is ilyen van (hamisitott),de 1 cellát jól tölt csak pl: rosszul balanszerezik ha több cellád van és a packban kicsit marültebb cella is van ,vagy ha kisütöd az akkudat pl.Lipo-t a discharge funkcióval(kapacitás teszt) akkor 3V-ra kisüti és utána nem akarja tölteni mert szerinte alacsony az akku fesze(ugye amit ő sütött ki addig
) ....szóval tele van bug-al a progija de az alap funkciók mondjuk müködnek.
-
AndrewTdi
addikt
ilyen cuccom van hozzá. ezt sem dughatom rá?
-
B-L-A-C-K
titán
Syma X5C-1-esen van a vezérlőn külön erre 2 gomb (egyikkel jobbra átfordulást tudsz, másikkal balra). Lényege hogy ennek a gombnak a megnyomásával, illetve az egyik kar elhúzásával tudod ezt kivitelezni ezen a gépem. Tegnap a 2. repülésemnél véletlenül jöttem rá, későbbre terveztem ennek az utánanézését-kivitelezését, de jó móka, és nem is nehéz mutatvány ezen.
-
jozsi252
veterán
RC Modell fórumon nézz szét használt töltők között. 5-6k környékén talán kitudsz fogni egy jót. Ennél olcsóbbat ne akarj venni, mert majd ha túltölti az aksit, vagy nem úgy tölti ahogy kell, és emiatt kell kidobálnod aksikat, akkor viszont az olcsó töltő lesz a drága töltő..
USB töltőt vehetsz pár dolcsiért, de úgy járhatsz vele mint egyik fórumtárs hogy túltölti az aksikat.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged