-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #38649 üzenetére
50-et ezekre kár lenne költeni, a három nem ér annyit összesen.
MJX Bugs
JJRC X1
XK X252
XK X251Légi felvételt egyikkel sem fogtok tudni készíteni, mert ahhoz stabilizálni kellene a kamerát gimballal. Csak remegős rettenet lenne belőle, ezért az XK X300 képe volt a legjobb, amit láttam, de azért az is csak az elmegy kategória.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
muranyig #38649 üzenetére
NE GV6-om van Dromida Ominus neven. Jo cucc, meg elegge strapabiro, de JATEK.
U807 / XK X250 kategoria Gyari kamera csapnivalo, kukapozitiv. Max ra tudsz celluxozni egy Mobius Mini-t, de minek.
JJRC H25G FPV - FPV-s jatek, sacc / kb. csapnivalo kameraval.
Syma X8HW - nagyra nott jatek, jatekmotorokkal, bohoc FPV-vel. Ja, meg jo nagy dog, faj, ha valakinek a fejere esik.Az ismerosod vegyen egy XK X250-et, majd amikor mar becsukott szemmel kezeli, tovabb lephet valami komolyabbra, pl. MJX BUGS 3-ra. Brushless, erosebb, tartosabb motor, de mar fel tudja serteni a bort, igy kezdonek nem ajanlanam.
FPV - 5.8 Gigas analog FPV, semmi WiFi-s bohockodas. A WiFi-vel a delay, hatotav, iranyitas zavarasa a baj. Lenyegeben semmit nem tud, amire egy FPV rendszer hivatott.
Ami ertekelheto digitalis atvitelt bizotsit az minimum a DJI Phantom 3 pro LightBridge rendszere vagy az ezer dollaros digi FPV. De ez mar nagyon nem jatek kategoria. -
-=Tiger=-
tag
válasz
muranyig #36026 üzenetére
Szia!
Hol vetted a drónt? Hova szól a garanciája? Hol adtad le?
Nekem 2x volt kint németországban a myactioncam-en keresztül. (oda bármelyik magyarországi vásárlásút lehet vinni és ők kiküldik) (DJI CAS numbert is kapsz hozzá ahol nyomon lehet követni.)
Egysze hétfőn adtam le,másodjára szerdai napon. Következő hét pénteken javítva nálam volt.
Ez barátok közt is kevesebb mint 2 hét utaztatással mindennel együtt. -
szacsee
nagyúr
válasz
Fogyasztóvédelmet megemlíteném, de előtte lesd meg, hogy milyen jogaid vannak.
30napos gar rémlik ősidőkből, ez lehet már változott azóta.... 15 nap alatt törekednie kell rá.
Gar viszont a javítás idejével megnő, illetve csere esetén újraindul.
[link]
Keményíts be kereskedő fele, egy levél a fogyivédelemnek érdeklődés gyanánt.
Mindenről kérj papírt, átvétel, gar idő megnövelése javítási idővel stb... gondolom én , ha gond lenne.
Papírt kaptál gariba vitelkor? -
medvegy
aktív tag
válasz
Lassan 2 és fél hónapja vársz, az most mindegy hogy a bolt vagy a DJI hibájából.
Az nagyon sok. Én még régebben egy Samsung monitorral jártam hasonlóan. Hónapok óta húzódott a szerviz, nem kaptam vissza se a pénzemet, se a javított monitoromat se egy újat. Meguntam a dolgot és írtam egy udvarias (tényleg) levelet a Samsung Magyarországnak, illetve finoman megemlítettem a fogyasztó védelmet. Nemsokkal utána meg is kaptam a csere utalványt.
Én a helyedben bemennék a boltba ahol vettem, és közölném velük udvariasan, hogy kéred vissza a pénzed vagy kérsz egy másik P3-at, mert két és fél hónap alatt nem jött meg a javított géped. Nem vagyok benne biztos, de talán jogszabály is kötelezi erre őket, ha a javítás 2 hónapnál tovább húzódik. Ezzel párhuzamosan írnék a DJI-nak is, és a gép széria számára hivatkoznék.
Egyébként melyik boltban vásároltad a madarat? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
En atmennek asztalcsapkodosba. Amugy nemtom, de Szlovakiaban van valami olyan, hogyha x ideig nem javitjak meg kerheted a penzed, a tobbit meg sakkozza le az elado a nagykerrel.
Amugy itt mi volt. Kikuldtek Kinaba javittatni vagy mi?@Jackal2 - OSD - 5 perc. (most, mig korbegugliztam mit kell es hogyan, 3 nap
)
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
muranyig #19525 üzenetére
Volt már szó róla, hogy a kis mágneses vackok nem jók a fantomhoz, mert nehéz a prop (meg amúgy sem tud átfordulni).
5" fellett a Du-Bro (OCDAY) Tru Spin a minimum. Ezt kívülre is lehet szerelni. De! Gyárilag egy menet nélküli 3mm-es tengellyel jön és kúpos szorítókkal, ami az általános, átmenő propokhoz jó, önzáróhoz (zárthoz nem). Szóval, a fantom (nemecsek) esetében kell még egy 6mm-es kiegyensúlyozó tengely, a végén menettel (ha belenézel a propba, látni fogod). Ilyet vagy találsz / csináltatsz valahol 2 sörért, vagy rendelsz az Amazonról, E-bay-ről. -
-
medvegy
aktív tag
válasz
muranyig #19076 üzenetére
Nagyon jó lett a videjód
jony77: Köszi, ment vissza pü. 50 colos TV-men megnéztem muranyig videóját meg a tiédet is újra (a sajátjaimat mindig ott csekkolom YT feltöltés előtt). A tiédben talán egy-két helyen veszek észre pici jello szerű remegést, de muranyigjében én nem látok semmit. Lehet a te szemed túl jó
-
kimista
aktív tag
válasz
muranyig #17626 üzenetére
balancer, 500 ft, csak a rúd, ezzel ugye ünzárósat nem lehet.
-
kimista
aktív tag
válasz
muranyig #17626 üzenetére
De ez csak a parabola? Vagy az a kis doboz is elől? Az mi? Hogyan működik?
Nekem nincs balancer onzarohoz, amit néztem az olyan árban van mint amit linkeltel, 8ezer körül. Nekem csak egy balance rod van, maga a rúd a két csavarral, állvány nélkül, asszem 500 Ft volt, atmenos propokhoz jó, de onzaroshoz nem. De elvileg origi djit nem is kell balancolni... -
shaddam
aktív tag
válasz
muranyig #17546 üzenetére
Nem vagyok
A fő különbség a hatótáv. Azért ha van egy falu köztem meg gép között alacsony magasságban a 600-700 méteren is lehetnek gondok. Standarddal ahogy hallom az 500 is jó nyílt terepen
Azt mondom a litchi nekem bevállt
. De neked ott más baj lehet ha nem játssza le. A követés pl bekerült litchiben egy frissítéssel, ahogy hallom eléggé béta még a dolog. Videózni nem nagyon videóztam még phantommal, nyersen feltöltöm őket. Főleg fotózgatok
-
shaddam
aktív tag
válasz
muranyig #17539 üzenetére
185m. Hatótávon nem hinném hogy változtat standardnál. Advancednél és profnál elvileg lehet vele mókolni hogy kézzel állítok bitrátát, de ez sose izgatott. Az biztos hogy a funkciók sokkal kevésbé szivatósak mint a go-nál. Akarok körözni egy templom körül, akkor rábökök a térképen, megmondom milyen magasan, kör sugara, sebesség és merre nézzen és már mehet is. Go-ban ez ugye odarepülök, aztán bohóckodni kell. A missziók is rohadt profik, ha van net pécén megtervezem aztán a terepen már repüli is pl
-
shaddam
aktív tag
válasz
muranyig #17531 üzenetére
Litchiben mondam a phantomnak hogy csináljon panorámát. Forgolódott a kislány, aztán pécén Image Composite Editor összerakta és feltolta photosynthre. Amivel szívók hogy szeretném google mapsba fellőni. A panoramio régen elvileg tudta, most a google+ photos tudja. Össze is vágta a képeket, de csak kiterítve síkban, nem ilyen forgatható módon
-
medvegy
aktív tag
válasz
muranyig #17472 üzenetére
Nem teljesen értem: magának a távirányítónak a hatótávjával van gondod vagy az FPV hatótávjával? Mert ha a táv 80-100 métert tud magasságban trükközés nélkül, az nagyon kevés szerintem. A P1.1.1-el minden mókolás nélkül fel tudtam menni 200 méterre (GPS magasság korlátozás szerint, városban), és szerintem még feljebb is menne. Horizontálisan legtöbbször 300 métert szoktam neki megadni, és addig simán el is megy.
-
kriszbon
őstag
válasz
muranyig #17476 üzenetére
Értem rendben, köszönöm válaszodat.
#17482) SpydeR3412 Köszönet itt is a válaszért.
Úgy döntöttem megpróbálom gariztatni, mert szétszedni nem szeretném, mivel akkor már szerintem buknám a garit.
Van vele más apróbb problémánk is, pl. hiába tesszük alapra a gépet ahogy rövidke leírásban van, akkor is erősen egyik oldalra húz, vagy is jobbra mindig elmegy, nehéz korrigálni.
A kamera fejrésze lötyög, az aksi fedelet jóformán úgy kell kifeszegetni, és érzésre újjal megpörgetve a lapátokat, kettőt jóval szorosabbnak érezni, nem perdülnek olyan könnyedén.
A kamera képét már nem is említem, mert nem hogy 2MP szerintem, de még talán 0,2 sincs.
Telefonon nézve még úgy ahogy elmegy a kép, de monitoron már csak homályos foltok, színes vízfestés szerű maszatok a fák, bokrok, a talaj meg lilás színű.
Tudom nem kell sokat várni tőlük, de nézegetve videókat erről a típusról, azokhoz képest ez katasztrófa.
A vezérlőn a sebesség választó gombra (lassú-gyors) meg szerintünk nem változik semmi, ugyan olyan sebességgel megy.
A Wifi kapcsolat sincs mindig rendben a telefonnal, olyankor meg repülni sem lehet vele, amíg újra nem indítom az egészet a telefon nélkül.
Valami nagyon nincs rendben, vagy ennyire balfékek vagyunk ezekhez a kütyükhöz.Amíg ezt rendezem(mert ez nem kell az biztos) rendeltem egy JJRC H12C modellt, talán azzal nem lesz ennyi gondunk.
-
erikke17
őstag
válasz
muranyig #17479 üzenetére
Semmi mókolás alapból tudja az 500-at
Ugyan ilyen boosterom van mint neked csak én házilag legyártottam[link]
Hát 200m magasság simán ment úgy hogy távot rendesen tartottam ha felfelé fordítottam a kopter felé ment volna még szerintem.
Nem nem Budapesti Szlovákiáról Párkány környéke -
medvegy
aktív tag
válasz
muranyig #17449 üzenetére
Teljesen igazad van! Sokszor elhangzik itt a fórumon, hogy a P3 Standard az abszolút bestbuy 180k körül kameraplatformként. Ezzel többé-kevésbé egyet is értek. De ahogy te is mondod, kell minimum még egy aksi (mert ugye a kb. 20 perc édeskevés, ha kimész a terepre), ami plusz 40k. A jelerősítő nem tudom mit kóstál, de gondolom az sem két fillér. Szóval, ezt-azt beszerzel még, és már is ott vagy 250 körül 180k helyett. Én pont ezért választottam tanulni a P1.1.1-et kéz alól, olcsó Eachine gimballal meg egy SJ5000X Elittel (65+10+35, vagyis 110k-ból kijött a szett, olcsóbb kamerával megvan 100 alatt). Van hozzá 4 db aksim, amikkel összesen 45 perc körüli repülési idő adott, ami elég ha kimegyek a terepre. Abban bízok, hogy a P4-ből jönnek majd más verziók is, és szépen lemennek a használt P3 árak. Jó volna jövőre kéz alól 200k alatt leakasztani egy szép állapotú P3 Pro-t vagy Advanced-et.
-
muranyig
tag
válasz
muranyig #17441 üzenetére
iratkozzatok fel a csatornámra, ha tetszik és akkor egyből láthatjátok a következő vividket. Már vágom is a következőt!
-
medvegy
aktív tag
válasz
muranyig #17429 üzenetére
Igen jó és igen merész videó a víz miatt. Én egy dolgot hiányolok, jó lett volna valami szép panorámát is látni olyan 150-200 méter magasról (a vezérlő szoftverben tudsz neki pontos magasság korlátot adni). A hétvégén én is víz fölé készülök, remélem nem szól közbe az időjárás.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
muranyig #16951 üzenetére
Nagy propokra a Dubro Tru-Spin a favorit.
Ugyanez az OCDAY is, csak olcsóbban, kínából. Én tőle vettem.A kisebb, 5" környéki propokra, már nem igazán megfelelő, mert ahhoz nagy a belső súrlódása. Ezekre a mágnesesek ugyanolyan, vagy jobb eredményt adnak.
-
Allien
veterán
válasz
muranyig #16952 üzenetére
Eddig semmi baj. Az egyik az autós kamerámban van napi szinten írja a kamera. A másik a drónba került. Azt persze ritkábban használom. Tesztelni nem teszteltem, ha a sebességre gondolsz.
Amúgy másik oldalról most rendeltem egy 128 gigásat, és egy 512-st. Ezek persze erős fenntartással, mert eleve olcsóak. A kollegám már rendelt 512-st, és múködik is, csak éppen a sebessége éppen csak class 10-s, ami már nem minden eszközben elegendő.Viszont nem erről a kínai oldalról van szó.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
muranyig #14825 üzenetére
Igen és még otcóó is: $3,141,162
Szerintetek ha egy 200-500 000Ft-s kardal levágom valakinek a kezét akkor a kardot kell elvenni.
Amúgy igen, egy sárkány 25-30 méterre is felmegy (ez egy közép kategória) erre ráraknék valahogyan egy akció kamerát azzal szabály sértés lenne???
-
ottobacsi
tag
-
SzilagyiTibi
csendes tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #12296 üzenetére
Felejtsd el. CX 20. Ez egy racer, teljesen alkalmatlan lassú forgásra meg egy helyben tartásra. Táv bármi lehet, a vevő-adó párost találd meg. A gyári egyébként a Flysky FS i-6.
Van új játék a Banggodon és a Tiny Dealen, blogra feldobtam, kuponokkal együtt, ha kell valakinek.
-
Minstrel
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
muranyig #7238 üzenetére
Ha makod van akkor JJRC X1. 120 dolcsi. 1806-os brushless motorjai vannak 2S akkuval 6040-es propokkal.
Az egesz gep tomege 306g, a felhajtoerejet 900g korulire saccolom. 200g a gimbal, egy Yi meg 70?
DE:
1. semmi tapasztalat, Seby irja rola az elso angol tesztet. Mondjukra egyelore neki tetszik.
2. Inkabb sportos, izgaga, mint kameraplatform
3. Az 1.6 felhajtoero / ossztomeg (900/570) nem lesz tul rozsas. Persze ezt valakinek meg kell merni. -
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #7244 üzenetére
Gondolj bele abba, hogy a YI meg a gimbal 40.000 forint és te egy ennél olcsóbb géppel akarod reptetni, majd nem bírja és földhöz vágod. MI van alul? Amit meg akarsz védeni, az meg megy a kukába. Megéri? Nem igazán...
Titkos tipp: JJRC X1 ,hátha de nagyon utána kell olvasni és még mindig ott a tápellátás.
De gondolj bele, Tarantula 1300mAh, CX 20 2700mAh, vajon melyik táplálja meg jobban?
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #7228 üzenetére
Megemelni meg tudja az MJX X101, Tarantula is, na de utána hogyan tovább? Hova kötöd be? Miről táplálod? Milyen lesz a gép mozgása? Mennyire csökken le az üzemideje?
Szerintem úgy számolj, hogy kell egy minimum 70K-s gép, de inkább több és akkor már normálisan fog repülni, mondjuk 10-15 percet...Mind ezt 120.000 ért
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #6922 üzenetére
Kollégám vett egy Sym X5 SW-t. Ez olyan WIFI-s mint a Cheerson, a baj az vele, hogy csak a telefon rögzíti a képet, mert nincs fizikailag memória kártya slot a kamerában. Ez azért becsapós, mert a sima Syma kamerán viszont van. Vagyis ha tényleg FPV-zni akarsz, akkor válaszd az S verziót, mert 5.8 GHZ, de nekem az nem szimpi, hogy csak a telefon veszi fel.
Meg kell nézni, hogy a sima WIFI-s verzión van-e kártya hely, de én megvenném a drágábbat.
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #6919 üzenetére
Amit én olvastam róla anno, mert játszottam a gondolattal, hogy megvegyem:
+ szuper stabil
+ van benne levegőnyomás figyelő szenzor, nagyon jól tartja a magasságát
+ elég jól repül
+ egyedi elrendezés Y3 rendszerű hexakopter, viták folynak arról, hogy mekkora teljesítményvesztéssel jár az egymás alatt forgó 2-2-2 rotor, de összességében pozitívra hozták ki
+ elég jó minőségűAmiért én nem vettem meg, az az, hogy az akkumulátor kapacitása nagyon kevés szerintem. 360/450 mAh- a Hubsan X4 C-nek 380mAh, ilyenem van és az egy 16 cm-es gép és 6-7 percet repül, ez meg egy 31 cm-es, szóval nehezen hiszem el, hogy tud 7 percet.
Nézd meg a spare partsokat itt én lehet utána olvasnék, megy-e bele nagyobb akksi. A másik gondom, hogy miért 2S az akkumulátor, ha ilyen kis semmi kapacitása van? Csak mert akkor balanszolva kell tölteni, tehát vehetnél töltőt, vagy töltöd USB-ről 3 órát? Ha veszel még pót akkumulátort a rövid üzemidő miatt, akkor 3óra*akkumulátorok száma, USB-ről, milyen remek időtöltésVan belőle egy W verzió is, az FPV Wifis a Tiny Dealen 22K-ért.
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #6863 üzenetére
Nem, ezek szerint elbírja. Annyi, hogy ez tipikusan az amit nem akarok
Felrakni gyors szorítóval, mert rezeg az egész szar tőle, nézd meg a videó fele nézhetetlen, mert ráng a kamera, össze-vissza forgatja a képet. Persze ha lenne valami jó állvány, amire fel lehetne fogatni és az nem lenne túl nehéz (de az lesz
), akkor meg lehet próbálni.
Megnéztem a súlyokat:
Xiaomi Yi 72 g
Mobius Action cam 37 gEz azért a duplája, ez már számít. Majd csinálok emelő tesztet konyhai mérlegen és akkor kiderül.
Ami viszont biztos, hogy ha még fel is tudja emelni, a motorokat jobban öli. Persze mivel a két kamera egy árban van, én is inkább a Xiaomit venném
Mobiust szimulál a srác, akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=7LrCGPOVLj8 (super sluggish, wants to fall down)
Ő azt mondja, tegyünk rá 808 Keychaint, ami szerintem egy iszonyatos f*s, szóval mint ha rajta sem lenne. A gyári kamera többet ér, igaz nem is 2000 forint
Ehhez képest a gyerek simán repül ezen a videón GoPro Heroval: https://www.youtube.com/watch?v=-YBDFzOV4Dw
Na akkor most hol az igazság?
Talán itt: Runcam HD, itt egy videó, hogy hogyan repülnek vele, Velcroval felrakva: https://www.youtube.com/watch?v=PgwMTl86wto
Teszt Mobius vs. Runcam: https://www.youtube.com/watch?v=Zq5GLh2hwzI
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #6835 üzenetére
Szerintem nem. DE az X600-hoz van magasabb Landing gear szett, kb 600 forint egy pár, úgy fizikailag már elfér. Amit videót láttam, az Mobius Action cam (40g) és Keychain cam volt (kb.20g). Nekem az nagyobb gondot okoz, hogy hogyan kéne eltalni az ideális dőlésszöget a felvételhez?
Erre valami ötlet vagy esetleg egy konzol?Szerintem a Xiaomi Yi nehéz, de meg kell nézni mennyi a súlya.
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #6472 üzenetére
Szia, ez annyit jelent, hogy a kopterek töltője általában buta töltő (vagy csak egy USB kábel), az akkumulátoron viszont van valamilyen elektronika, ami "jelzi" ha már feltöltődött, legalábbis az 1 cellásak esetében. A gond akkor van, amikor neked cellánként kell feltölteni az akksit. A 3.7V cella feszültsége feltöltött állapotban 4.2V körül van, de azt nem tudod, hogy mennyire tér el a két cellában a töltöttség, ezért ezt balanszírozni szokták (pl. SkyRc töltők). Na most amikor valamelyik cella feltöltődik 4.2V-ra, az még nem jelenti azt, hogy a másik is és ezért amikor meríted őket, akkor a másik tovább tud merülni és ez nem tesz neki jót.
Ha nem balanszolva töltöd, sokkal hamarabb tönkre mennek az akkumulátoraid, a kérdés az, hogy megéri-e neked megvenni vagy sem?
Mert egy 1000 forintos akkumulátor mellé venni egy 10.000 forintos töltőt, na az azért túlzás.
-
Jackal2
senior tag
válasz
muranyig #6319 üzenetére
Ezen annyira nem vagyok meglepve, hogy nem tudja megemelni
Amik biztosan meg tudják emelni és nem drágák:
-Syma X8, MJX X101, JJRC Tarantula X6Ezek a 20-30K-s kategóriába esnek. A baj az, hogy kicsit sokat akarsz a JJRC H8 után....A gimbal + GPS már +1 kategória ugrás, tudásban és árban.
Amin biztosan van GPS és meg tud emelni kamerát + gimbalt:
Cheerson CX-20, Flying 3D X8, XK Detect X8, Walkera 350, DJI sorozat, ezek 80.000 körül vannak minimum (Walkera, DJI kb. 200) és ebben még nincs gimbal és FPVHa komplett szettet vennél, akkor:
Upair-Chase, Wingsland Scarlet, Ghost drónokkal próbálkozhatsz, ezek olyan 150.000 körül vannak, ezek mind FPV-sekVagy építesz, de a ráfordított tudás és energia nem fogja megérni, kivéve ha munkanélküli vagy és semmi dolgod
Gimbal az olyan 20K körül van már, 2 axisos, ha össze akarod rakni a cuccokat, kamerád már van. De mivel egy csupasz alapgép is 60-70 minimum (Cheerson CX-10 német. o.-ból) ezért az már 80-90K a gimballal és abban még nincs FPV, szóval a vége kb. ugyan az, de az illesztéssel neked kell szarakodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest