- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Ezt biztosan nekem akartad címezni? Csak mert én ugyan ezt írtam
A belső ellenállás, amennyire én tudom, a akku elhasználódásával párhuzamosan növekszik, vagyis ha a feltöltési ciklusok száma nő, akkor az ellenállás is, ebből lehet következtetni arra, mennyire van rossz állapotban az akku (persze másból is, cellafesz, púposodás, meg hasonlók)
Marciart csinált valami Oszcilloszkópos mérést akkumulátorokon, amiből kiderült, hogy hány ciklus van benne, majd megkérdem, mi volt a technika.
Ami a C értéket illeti, ez a kisütési sebesség, vagyis hogy mennyi áramot tud leadni az akku. Én erre még nem láttam mérési metódust otthoni környezetben, de ugye terheléses tesztekkel ezt is lehetne mérni. Ugyanis a terhelésre az akkumulátor melegedik, illetve gáz képződik a belsejében vagyis a púposodásból is lehet következtetni arra, hogy túl van-e terhelve vagy sem.
Csinálhatunk ilyen tesztkörnyezetet pl. egy kikötött versenygéppel és mérhetjük műszeresen az átfolyó áramot, ha beiktatunk valamit az XT60 betáp és a gép közé, de ebből még mindig csak az fog kiderülni, hogy az átfolyó áram növekedése hogyan befolyásolja az akku hőmérsékletét, pl.
-
Jackal2
senior tag
Okos ötlet, amit csináltál, ezen már én is agyaltam, csak az a baj, hogy nem mindig ugyan azt töltök rajta, 2S-4S-t össze vissza és lusta lennék levenni állandóan a ragacsot, de a piros jelölést lehet megcsinálom, mert enyhén veszélyes a dolog
De lehet, hogy veszek két parallel boardot és inkább azt kicserélem, mert akkor már a cserével rá vagyok kényszerítve, hogy odafigyeljek.
-
kimista
aktív tag
igazabol nekem jo lenne egy noname táv is, ha tudna 1 km hatotavot. szar erzes amikor 5-600 méternél elmegy pedig épp felgyorsult a cucc
csak valamiert semelyik távnál nem marják h hány métert tudnak.. pedig nekem speciel ez lenne a döntő..
egyedül a radiolinknél látok 1 km-es hatotavot, többiek milyenek? -
NightLord
tag
Gondoltam a kidobozolásra, de végülis így legalább védve van.. egyébként ugye műanyag a ház, nem mértem a súlyát, de 1-2g nál nem lehet több.
Még csak kipróbálás szintjén volt a levegőben, nincs teljesen fixálva az FC - ráragasztottam egy kétoldalon ragasztós szivacsos izére, de így még nem tökéletes, kell kerítenem egy vékony gyorsszorítót, majd csak akkor tudom rendesen kalibrálni, és elengedni.
-
molnigee
aktív tag
Nem tudom írtam e, van szemüveg meg minden adott, kivéve hogy egy hete az fpv adó lesérült a gépről...
Természetesen még aznap rendeltem újat, mivel nem tudom megjavítani (pedig tudom mi a baja), így kb most péntekre már lehet újra lesz rajta adó, és mehet a fpv...Amúgy így losban is jó gyakorolni, még csak pár hete van meg a gép, szokni kell, bár már losban jól megy
FPV-vel repültem kb annyit hogy megnéztem 3-4 körre. -
Teréz Atya
senior tag
Hat, az osszes multimeterem csak 2 digitet kepes mutatni a tizedespont utan 20V mereshataron, de ugy tunik h az iSDT cca rendben van. Az egyik multimeterem 1 szazaddal tobbet, mig a masik egy szazaddal kevesebbet mutat, tehat atlagban jo. Ami picit pontosabban jelez, az a B6 mini, de az csak a legalacsonyabb es legmagasabb fesz jelzi ki 3 digit pontossaggal a tizedespont utan. Az alapjan azt mondhatom h a b6 mini pontosabban balancol, az iSDT meg nagysagrendekkel gyorsabb. A legnangyobb elteres cellak kozt cca 0.02V volt (4.21 - 4.19 V) de ott az akkunak az egyik cellaja gyengebb, es B6 minivel sem akar sokkal 4.19V fole maszni.
Turnigy - SW bug? Megprobalnam ujrarakni a FW-t, elrontani mar nem ronthatod jobban.
-
Teréz Atya
senior tag
-
SpydeR3412
aktív tag
Asszem keresek valami videót róla inkább.
Amugy nagyon jól osszebaratkozott az x800 es az micro kamera.
Qva jó!
És mivel mindenki ki akarja próbálni legalább a szemüveget, csinaltam ra egy kis optikai tuningot az orientáció megtartása miatt (elől jobban kivagtam a szem nyílásait, hátra meg kapott egy olyan sárga helyzetjelzőt, mint ami a karjain is van). Bitangul nez ki nagyon.Remélem elhozza majd valaki az x100at megmutatni, ha már lecsuztam róla.
Mellesleg úgy erzem nemsoká, inkabb nekiallok es epítek egy microquadot.
-
Teréz Atya
senior tag
Mert az FCB nem mer cellakra. A 10 akkumbol 2-nek gyengebb az egyik cellaja, ekkor jol jon a figyelmeztetes. Nekem 3-bol 3 jol megy, multimeter is ugyanezt mutatja. Igaz en GB-rol rendeltem pcit dragabban, nem alirol, lehet ez mar valami Uber Quality termek, vagy a tokom tudja.
-
fape
senior tag
Nekem pl az BG-ről vett állítólag emax NH main boardról lehagyták a vbat portot és nincs más.
Most három van, egy kb jó, a kettő másik csak tájékoztató jelegű infót ad. Tényleg csodás termék...De az saját építésen, még a mwosd/minimosd is az FC-től veszi az aktuális fesz értéket. Sőt még minimum/warning beállításokat is
Ha végre bekerült a CF/BF-be az ibus telemeria akkor én is megkapom majd a távirányítóra is. -
Allien
veterán
De mi a helyzet a kisebb akksikkal, jellemzően a kezdőknek 1s-2-s a MAX! Azokat tök felesleges 100 dolláros cuccal tölteni, főleg mert a többségük (kb az összes) közvetlenül alkalmatlanok 1s-t tölteni (nincsen ilyen csatlakozójuk). 2s-nél is, alig változik a helyzet. Az MJX X600 gyári töltője is bőven megtette, amit meg kellett, nem púposodott az akksi róla, és inkább töltsön 10 percel lassabban, mint hogy felfújja az akksit.
Persze, egy balanced töltő nem árthat, de abból is elégséges lehet egy olcsóbb, de minőségibb.
-
molnigee
aktív tag
Beírtam a profilomra hogy holnap van a szülinapom, és meg is kaptam a szülinapi 40$ kupont (vip3).
A két kupon pedig, 150$-ra ad 20$ kedvezményt...
Kár hogy már bevásároltam... Ha esetleg kell valakinek 20$al olcsóbb valami, akkor elküldi nekem a pénzt én meg megveszem a címére -
fape
senior tag
Én nem nyúlnék hozzá a kalibrálás után. Elvileg pont az a célja az egész kalibrációnak, hogy a max és min ppm-t beállítsa. Ami az esetek 99% azt eredményezi, hogy nem lesz egyforma az összes esc-n.
Legalább is én így értettem a mester videójából.
Aztán lehet h baromira benéztem -
Jackal2
senior tag
Mint a szar, felpuffadt és forró volt. De ez a gagyibb 1800-as 35C, de csak 3S és ott is kivégződött. Ez az 5050x3 annyira merev és brutális, hogy overkillnek érződik. 4S-re nem mertem felrakni.
Pl itt ez a táblázat, mi az hogy 34 ampert fogyaszt? 136A-t mivel etetsz meg? Meg milyen PDB kell ami ezt kibírja, úr isten. És van már quad blade meg hex, meg 6S meg ilyenek...
-
SpydeR3412
aktív tag
+(#24855) Allien:
Köszi srácok!
Most rendeltem HK-ről 2db Turnigy aksit.
Remélem tényleg ideér.Amúgy sikerült jól beterveznem ezt a versenyt: 4db aksim meghalt, a Falcon felső lapja eltört, propellerek elkezdtek törni (maradt még kb. 5-6pár, de úton van az 5045 TriBlade, remélem az is megérkezik), a videó antennám, csak az van amit pár napja eszkábáltam.
-
Jackal2
senior tag
2204 2300KV Eachine szitázású (vagyis egy Emax). Azt senki nem tudja, hogy a Fairy gyenge-e, mert én még sosem láttam róla tesztet. Ha 30A peaket tud, akkor olyan nagyon nem lehet gyenge, de erről csak annyi, hogy a 18-20A Kiss ESC-k sorban füstöltek el, pedig az ugye márkás, míg a Rotorgeeks 20A simán bírta a 30A-t is. Meg kéne mérni, az lenne az igazi.
Nem akarom én túlfeszíteni, de ez volt 1 centtért a HK-n, szóval ha van már vagy 5 szett, ki kéne próbálni nem?
-
SpydeR3412
aktív tag
Van egy pár mp-es felvételem ezzel az aksival.
Egy sima felszállásnak indult gondolatban, amit aztán nálam is csúnya szavak váltottak fel. -
fape
senior tag
Egyelőre még többet használom 3S-sel a gépet mint 4S-sel, de már szokok át.
Azt biztos, hogy sokkal jobb az Infinity 1,5Ah, mint a Zop Power 1,5Ah 45C. Legközelebb majd jobban figyelekNem válogattam sokat a power analyzer-nél, G.T.Power 150A-st rendeltem.
Főleg a virtual current meter kalibrációhoz kell majd. -
fape
senior tag
Én is vettem, 2db 4S 1500mah-t. Egyelőre 3-4x repültem. Nem volt meleg, amikor cseréltem. A power analyzer még nem jött meg, szal nem tudom hogy tényleg 70C-e. Elsőre viszont egy komoly balance töltés kelett neki volt vagy 0.2-0.3v a cellák között. Azóta rendben van. Ha szeretnéd mérek neked tárolási és full ellenállást. Viszont hasonló árban van a turnigy nanotech is.
-
Az kemény! Igen miután 3x mentünk az X1-ért már nem vagyok olyan bátor.
Jackal Adapter csati mint pl a lapopokon. Most nincs nálam mert mindig bent hagyom. Holnap hozom haza.
Ma végre kijátszottam az akkut. Hát kell vagy 5 mert hamar megkajálja. A moddervéna dolgozik egy 5000mah megoldáson
Tényleg jól kezelhető csak a tapasztalatom nincs meg, de azt csinálja amit parancsolok. Az ejtést még gyakorolnom kell mert van súlya! És kicsit nagyobb gázra már rakétaként száll felfelé.
Elkezdtem videózni mikor megjött, majd felteszem. Utána meg a negatívum pozitívum videó jön.
Még mindig nincs senkinek egy x380 fölösbe? Pénteken jön az asszony és a fülébe súgom, hogy x380=lehet gyerekünk
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Smiley a végén? 😀
Ennyit megér a copy, de többet nem adnék érte.
Ha transponder kivételével tudja az összes funkciót, akkor ez az ajánlott vezérlő, hacsak nem pwm-es a vevője valakinek.
Eredeti 32£ volt postával, akkor a 10dof F3 copy került 9000ft-ba. Nem volt kérdés melyiket vegyem. ☺ -
szacsee
nagyúr
Rendelj valami apró fost ami 100gr sincs és eu olcsó postás.
Csak promózzák az elején, leírva nincs. Ugyanaz, mintha vársz és kiadja az akciós ablakot, csak nem kell várni. Legalábbis úgy tudom.
Viszont lehet holnapig nem raknak át platinumba, így inkább mással rendeltessetek, vagy kivárós módszer. ☺ -
Nohab61
aktív tag
We're glad that you're enjoying our Seven Deadly Deals Promotion and thank you for your purchase! Unfortunately, due to the high demand for the items on the sale, your items were oversold and we will not be able to fulfill these items to you in a timely manner.
We have cancelled the order 20014079389 and refunded the value of the order to your account in Bonus Points and this should reflect on your account within 24 hours. If you would prefer to be refunded in to your payment method (PayPal or Credit Card), please do not hesitate to contact our Customer Service, and they will arrange this for you.
We apologize profusely for the mixed up and hope it doesn't put too much of a negative on the sale experience for you. We still have several days of promotions to run, and we're excited for you to see what we have coming up later in the week!
Warmest Regards,
HobbyKing Customer Service Team
Röviden szar a webshoprendszerük és többet adtak el
Mondjuk a legjobb a Warmest Regards kis homik
-
Pikachu24
aktív tag
Az a baj hogy valami online (internetben megnyitható) felület kéne, és nem valami letöltős program(az útóbbi még meg is tudnám oldani).
Tromf: Én az F450 váz lyukjaiba tekertem bele(igaz az rx701-nek nagyon hosszú a vezetéke).
Sajnos nekem is csak egy ilyen kis vezeték darabka.
-
TromF
tag
-
Pikachu24
aktív tag
Igen, sajnos. Nem tudom milyen megoldás lenne a legjobb. Valami regisztrálós külön oldal kellene, mert a hardverapro nem átlátható. Vagy esetleg azt is meglehet oldani hogy nem szerkesztheti mindenki hanem csak annak akinek van engedélye(egy google fiók kell gozzá), és akié a dokumentum az látja hogy ki mit szerkesztett.
-
TromF
tag
Attol fugg, hogy valogatsz. Ha tenyleg keszleten van a cucc, akkor gyorsan megjon, de altalaban meg a kontener Kinaban van a cuccal, mikor mar azt irjak, keszleten van, igy be kell varni.
Nekem volt ami 3-4 nap alatt megerkezett.
Illetve a kinai raktaras akkuk 1 het alatt itt vannak mostanaban. Sztem a szallitasi szabalyozas miatt eleve Europaban taroljak,az akkukat nem lehet mindenhol szallitani. -
Teréz Atya
senior tag
Nekem eddig csak egy szallt el. Szo szerint.
Igaz, az utobbi idoben nem kenem neki olyan durvan. Rajottem, hogy a magam eletet konnyitem meg, ha a pici 180-assal zummogok 4S-el a fak kozt. A NightHawk meg nagyobb, nyugodtabb, igy ezzel tolom inkabb nagyobb terepen, illetve magasabb legterben is sokkal stabilabb. Pont ezert ezen gyakorlom az acro-t. Lehet meg a vegen kap GPS-t es szonart egy Gran Turismo-t epitek belole. De ehhez nagyon sok szabadido fog kelleni. Tehat legkozelebb osszel. Tegnap kirepultem 6 akkut es papa, modolasra nem volt idom.@ TromF - terhelesnel a motor leallitast az ESC-nek kell tudni, nem a failsafenek. A falcon 180-on a 20A Flycolor Fairy tudja, de buza, fuszalak, kabelek bezavarnak neki. Az egyik motor meg is porkolodott, de eddig megy, igaz lecsokkent a huzasa. 4S-el mindegy
-
Arti1
aktív tag
Ilyen óccsóért bekötöm fordítva is
Rendeltem pár darabot, de hiába jelöltem EU-t, szerintem kínából jön... Mikor utólag meg akarom nézni a rendelés részleteit, ott már nem látom, hogy honnan küldik, de lehet, hogy én nézem rosszul...
De az androidos app-ban is problémázott a raktárral, azért próbáltam gépen rendelni, ott simán továbbment, de nem vagyok meggyőzve, hogy ez EU-ból jön majd... -
fape
senior tag
Nem láttam/fogtam még a botokat. Addig nem ajánlgatnám. Az biztos, hogy az "I love textil" vagy Megbolondultunk (ki hogy ismeri) boltokban olcsón lehet rikító anyagokat venni.
Ígérem lesz leírás a diy zászlókról is.
Lassan nekem is blogolnom kéne, vagy bekéretőzni valakihez egy-egy vendég posztra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest