Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Na lehet, ha úgy alakul veszek egy Auchan drónt, meggyőztetek...

-
tibibi
őstag
megvettem pontokkal 38 dollárért az akkut kiderül elküldik vagy nem

-
Teréz Atya
senior tag
válasz
qnadam
üzenetére
Jaja, hisz mint tudjuk DJI annyira megbizhato gepeket gyart h nem is hoztak ossze kulon HowTo-t flyaway esetere. Vagy megis?Oppa.
Amikor az Inspire nekirongyolt a garazsajtonak elvileg az is SW bug miatt volt. Ez utobbi azert is jo pelda, mertha tenyleg SW bug miatt hajtott neki (nem lehet 100%-ig megbizni a technikaban) azert van igazam, ha meg a foszer volt bena, akkor meg azert.
Amugy meg semmi bajom a DJI-al, messzemenoen a legjobban osszerakott es atgondolt RTF keszleteket ok csinaljak. Csak azert vegyuk eszre, hogy ezek meg mindig csak felfujt jatekszerek, nagyon messze vannak egy autonom robottol, amit sokan a dronnal tesznek egyenlove. -
válasz
Teréz Atya
üzenetére
ha nincs gps, szerintem nem megy sehova rth módban

nem értek egyet azzal, hogy feltétlenül kicsi géppel kell kezdeni, ésszel szerintem a phantommal is lehet. az meg, hogy az ember nem tanulja meg, mit kell vele kezdeni, ha szembe jön, az kifogás, atti módban a phantommal is lehet gyakorolni. headless módban szinte soha nem is használom, csak ha egyenes vonalon akarok mozogni, és közben forgatni a kamerát.
(igen, vesztettem már el a gépet, de azt a helyzetet egy kisebbel úgyse lehetett volna kipróbálni)
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Igen a 936 klónja.
A másik topikban (forrasztó pákás), le is írtam miért éri meg ennyiért.
Páka BG-n ~1800Ft
Ebay előlap szabályzópanellel ~2500Ft.
Trafó pl vaterán 2800Ft-ért vettem, de normális 24V-os új trafót 7-8K körül kapni.
Nekem még kell egy ház is hozzá és többe van eddig mint a linkelt másolat.
Gyári Hakko v. 900-as heggyel (lehet az atten is ilyen) is lehet használni, fűtőbetét ~400Ft és minden van hozzá csak olcsóbb mint pl egy solomon, vagy somogyis másolat.
Fuvarral is kb 9K körül van, itthon az SL-10 klónjai 12 körül kezdődnek és a solomon pákája csak azért nem tetszik (amúgy venni fogok egyet majd másodiknak), mert túl vastag a hakko másolathoz képest. -
molnigee
aktív tag
Szerintem, főleg aki kamera platformot vesz, épít, az óvatosan, maximálisan odafigyelve vezet. Sőt, minél tapasztaltabb vagy annál jobban odafigyelsz. Ettől függetlenül mindenki kerül necces helyzetbe. Szóval az hogy te majd vigyázol rá, meg p4el is lehet óvatosan alacsonyan repülni az egy dolog.
Aztán ha van egy kis gond, bepanikolsz, azt se tudod mihez nyúlj és már meg is van a baj. Ilyenkor kell a rutin hogy 1mp alatt tudj dönteni hogy mit kell csinálni.
Én p4el nem is mernék repülni... Fél millát reptetni, kösz nem. -
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Nem, simán NEM vehetsz! Annak a balféknek sem ez volt az első Ferrari-ja, mégis ugye össze törte...

-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien
üzenetére
Dehogynem, vehetsz LaFerrari-t fogalmatlankent is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hikvision
senior tag
válasz
szuper94
üzenetére
Eléggé végigjártam az X8 témát, gyárilag az X8W ha rajta voltak a prop védők meg a gyári kamera, akkor is csinált olyanokat, hogy amikor gyorsabban kezdett ereszkedni, hiába volt csuma gáz, alig bírta magát megállítani, figyelni kellett, hogy ne essen be a magasság hirtelen. aztán prop védők leugrottak, kapott a gyári kamera helyett egy SJ4000-et vízálló tokkal!!! majdnem 180gramm volt csak a kamera, hát itt ha nem volt legalább 80%-os az akku akkor úgy földhöz lehetett vágni, hogy öröm volt nézni akkorákat süllyedt. Most ott tartok, ahogy feljebb linkeltem is, a motorok ki lettek cserélve X8G-félékre, és az alaplapon a motorok pufferkondijai 5x kapacitást kaptak, így megszűnt a magasság vesztés, a G-s motorok meg kb 1.5X erősebbek mint a sima, tehát most úgy viszi az SJ-kamerát tok nélkül, mintha gyárilag teljesen üres lett volna, így már élvezhetően lehet vele repkedni. 1 akksival 7-8 percet megy el, mire jelzi hogy merül.
-
Allien
veterán
De, NEM ülhetsz (pontosabban vehetsz) azonnal egy LaFerrari-t. Nem véletlenül. Nem a pénz a döntő, hanem az emberi hülyeség. Ha majd balesetet okozol, magyarázhatod, hogy Te remekül szerepeltél szimulátor programban.
Vezettél már Lada-t, mit Neked egy Porche. Ja. Lehet azzal is LASSAN hajtani, attól még az első próba úton fejre fogsz állni vele.
Az alapok az ÖSSZES gépen megegyeznek. Ergo, vegyél egy alap gépet, amivel megtanulod legalább az alapokat. Egyáltalán, Neked való-e a cucc, mert ha már azzal sem boldogulsz, akkor a drágábbal SEM fogsz, hidd el. 
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee
üzenetére
Akkor ez valami Hakko copy lesz. Amugy az a szerencsenk h kiskerben nem tiltottak be az olmos forraszt, igy annyira nem kritikus a halalpontos hofokszabalyozas.
Amugy a hofokszabalyozos forrasztoallomas nem egy atomfizika, csak jo minosegu alkatreszek kellenek bele. Ha ez megvan, akar meg mukodhet is.
-
szacsee
nagyúr
Hobbyking-ről vásárlók!
Ha valaki még küzd a forrasztással, itt egy olcsó és viszonylag könnyen használható állomás.
Trafót lehet kapni ha lehalna, szabályzópanellel tele van az ebay (hakko 907 soldering controller), pákát meg ebay és bg-ről 900-as hegyek mennek bele, de HK-ról azt is lehet venni.
Gondoltam megosztom veletek.
Yt-n van tesztvideó róla. -
_X10Dead_
aktív tag
Az óvatosság segít vigyázni a pénztárcádra, de nem tanít meg repülni.
Lehet, hogy hónapokig nincs probléma, mert egyrészt óvatos vagy, másrészt a drón elég okosan van programozva, de ez csak hamis biztonságérzetbe ringat.
Csak idő kérdése, hogy olyan helyzetbe kerülj, hogy lefejeled a pánik gombot.
Na, itt válik el a sz@r a víztől. Lehet, hogy szimplán lefagysz, lehet, hogy elkezdesz kapkodni, és a végén vagy megoldódnak a dolgok, vagy nem.
Pont, mint mikor először csúszol meg a jégen a kocsival. És minél több őrangyal ült addig a válladon, annál durvább lesz, mikor magadra hagynak.
Persze, a Te döntésed, hogy egy Yarissal, vagy egy AMG Mercivel tanulsz vezetni, de ha az utóbbival, akkor szólj, hogy merre teszed, hogy véletlenül se járjunk arra. -
Teréz Atya
senior tag
A P4 inkabb egy onvezeto Teslahoz hasonlit. Azert irtak mar itt a forumon, hogy valaki egy Edda koncerten panikolt be, nyomott egy RTH-t es szetcsapta a Phantomjat egy diofan. Ha a nezok koze esik meg ennyire sem lett volna oszinte a mosolya. Meg pl. baroszenzoros gepnel nem is tudod, hogy hatszelben emelkedik, szembeszelben sullyed a gep, ha elore haladas utan megallsz ugyanakkora gazzal, felrantodik a gep, gyors visszarantott gaznal at is fordul. Leveszed a gazt elveszik minden kontroll, etc., etc. Lenyegeben fingod sem lesz a repules dinamikajarol. Mi a francot fogsz csinalni, ha szembe fordul a gep es manual mode-ba kell kapcsolnod?
Napkitores van, elmegy a GPS, te meg nyomsz egy RTH-t, de a gep nem tud mit csinalni. Mar irtam, egyik ismerosomnek elrepult a rakba, o sem tudja hogyan.
Nagy szel van, nyomsz egy RTH-t, de a gep csak tavolodik, holott sport modeban tudna a gep 72 km/h-t. Soroljam meg? -
krx21
nagyúr
válasz
Allien
üzenetére
De miért, avval nem lehet gyakorolni? Egy sokkal olcsóbb gép, amin esetleg gyakorolnék egész máshogy viselkedik, mint a P4... Szerintem ésszel ovatosan el lehet indulni és eleve azon gép tulajdonságait szokom meg amit szeretnék is...
Vagy Mercedes-en nem lehet elkezdeni autót vezetni? Szerintem a kellő ovatósság a kulcs...
Söt a dji-nek még gyakorló szoftvere, szimulátora és kezdő üzemmódja is van, ha jól tudom... -
tibibi
őstag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Vagy mer ,de akkor nagyon bátor
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Allien
veterán
Csakhogy, a P4-l kezdeni is totál mesügeség, tévhit, zsák utca. Miért? Mert NEM tanulsz meg bánni Vele.
A tudást csak idővel lehet megszerezni (gyakorlással), a pénz önmagában NEM elég, kivéve, ha van pénzed egyből 4db p4-t venni, ha az egyik elrepül, nem baj, ott a másik. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
krx21
nagyúr
válasz
molnigee
üzenetére
Én meg ha elkezdem, rögtön egy phatom 4-est vennék. Szerintem azt nehezebb összetörni, mint egy alapmodellt. Mint ahogy egy tolatóradaros, szervós lexussal is könnyebb parkolni, mint egy 1200-es zsigulival...
Vagy rosszul gondolom?
Azon kívül, alacsonyan, a közelben avval is lehet ovatosan gyakorolni... -
Game-over
aktív tag
válasz
szuper94
üzenetére
Molnigee +1
Keress rá a YouTube-on az "angolpark1080p" vagy valami hasonló nevű videóra, azt X8C-vel vették fel gimbal nélkül (vagyis szerintem gimbal nélkül is lehet jó minőségű felvételeket készíteni)
Én most rendeltem egy X8G-t BNF verzióban, hozzá egy SJ5000x Elite meg Credit card mount, aztán meglátjuk milyen lesz

-
molnigee
aktív tag
válasz
szuper94
üzenetére
Rárakhatod ha akarod, de lesz egy 4-6 perces rep időd, túlterhelt motorokkal, amit majd hetente cserélhetsz.
Elsőre nem szeretnél sokat költeni rá, ok, majd költhetsz rá hetente
Meg eleve, egy 20 ezres gépre akarsz bízni egy 20 ezres gimbalt meg egy 20 ezres kamerát?Én az alábbi utat jártam, és még talán így igy gyors volt a tempó.
H8 mini, syma x5c, xk detect x380.Sokan azt hiszik hogy ők majd tudnak, és nem nehéz ez, de 100% hogy elviszi a szél, vagy földhözvágod...
-
szuper94
tag
Egy 160g körüli gimbalt sem bírna el a syma x8? SJCAM kamerát szerelnék rá ami jóval könnyebb mint egy gopro. Így elsőre nem szeretnék rá túl sokat költeni. A syma x8c, x8g és az x8w között csak a kamera a különbség?
Egy ehez hasonló bőven elég lenne nekem: https://www.youtube.com/watch?v=mtlQxpy6_t0 -
rasky
senior tag
Tudja valaki, hogy mit javítottak a Syma X5C v6 verzióban? Azt látom, hogy már kék a led a távon, de más?
Volt korábban X5C-m, de az akku merülés jelzés miatt megváltam tőle, már akkor jelzett mikor zuhant...hubsan előtte 1 perccel már villog.
-
válasz
Teréz Atya
üzenetére
tandem. egyedül nem is tudnék, nem is mernék
-
tibibi
őstag
Szerintem nem
a fehér varjút is hamarabb észrevennéd a feketék közt ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más gearbestnél engedi az akkut megvenni kérdés fognak e szállítani

-
medvegy
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Köszi szépen, megnéztem, ez az gondolom.
A középső két kábelt max kikötöm. -
krx21
nagyúr
A legtöbb drón amúgy miért fehér? Egy fekete gépet nem lehetne jobban követni az égen?
-
yoke76
újonc
-
_X10Dead_
aktív tag
Sajnos a Runner egy igazi hit-and-miss quad gyárilag.
Ez volt az első moduláris felépítésű RTF quad, amit a széles tömegeknek céloztak, komoly marketinggel, elérhető áron. Mellesleg gyönyörű.
Ha empatikus vagyok, akkor rosszul vezették be a piacra, ha ellenséges, akkor simán tele van tervezési hibákkal. De attól még gyönyörű.
A gond ott van, hogy ez egy sports flyer / cruiser, de racer-ként hirdették. Mivel belépő modell, azt nem rovom fel hibának, hogy egy kicsit túlsúlyos és így kevésbé gyors illetve agilis a konkurenciához képest.
De az már probléma, hogy nem elég merev a váz.
Egyrészt a repi anyagokban karbonnak hirdetett váz-elemek CF laminált üvegszálasak, másrészt elképesztően vékonyak (0,7mm). Hogy még viccesebb legyen, a PDB komoly szerepet kap az erőjátékban egy ütközés során. Ennek rossz esetben az lehet az eredménye, hogy egy durva crash során az egész gép kettétörik, úgy, ahogy van.
Ezt meg még sikerült megfejelni a 8!!! bites FC és az ESC-k nem kellően összehangolt működésével, ami oda vezethet, hogy egy nullára lehúzott, majd felrántott throttle művelet során az első és hátsó motorok nem feltétlen indulnak együtt újra>>> FOD.
Szóval, nem elég, hogy törékeny, még öngyilkosságra is hajlamos.
Igazi hisztis kurva. Mondtam már, hogy gyönyörű?Igazság szerint mindenre van megoldás, csak ehhez buherálni kell. Fogalmazzunk úgy, hogy nem RTF-ként, hanem Ready-to-Mod-ként kellett volna hirdetni.
Hát ezért kapta az implantátumokat
Felszedett egy kicsit itt-ott, de egy Díva amúgy is méltóságteljesen vonul ugrándozás helyett, nem igaz? :-) -
mgy
senior tag
válasz
Bornie127
üzenetére
Mielőtt elkezdesz bízni egy bármilyen (olcsó) töltőben kísérj végig egy töltés amper (mondjuk az usb aljzatba dugva) meg feszültség mérővel (közvetlenül az akksin, akár leszedegetve a töltőről). Az egyszer már jónak gondolt u807 gyári töltővel pár napja sikerült felfújni egy nem túl olcsó turnigy akksit. Megmértem, hát persze, hogy szar.

-
Bornie127
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy több akksi egyidejű töltését, hogy oldjátok meg? Pl: Blitzwolf 40w-os 5 portos usb töltő, és portonként egy, vagy az elosztós töltő [link] és ezt etetitek meg egy erös adapterrel?
Egyéb más? Mire kell figyelnem esetleg? -
mgy
senior tag
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Kemény!
De ha zavar a magas tömeg, miért raktál rá mindent duplán? Vagy kell a rendes merevséghez?
De végre látok egy "fejjel lefelé" építést, a 150-es váznál nagyon gondolkodok rajta. Hármas propok férnek így el csak, a 3.5-ösek már annyira közel mennének a függőleges tartókhoz, hogy azüvegszálaspapír diaton váz/karok az első erősebb kanyarban bemutatnák egymásnak őket.
Természetesen már vettem egy karbon szettet, azt valszeg fordítva építem én is meg. -
_X10Dead_
aktív tag
Összeállt a cirkáló.
Bár hívhatnánk nehéz-bombázónak is, mert még mindig gyönyörű, de nem az anorexiás címlap-lány fajtából... baszki, 600!!! gramm lett rep-készen.Walkera Runner 250
- dupla battery plate
- dupla bottom main board
- dupla upper main board
- camera guard bumper
- majom-fogó az akkuhoz
- 2500KV-s motorok
--------------------------------------
602 gramm propok nélkül 0.0
Na, most l
ehet röhögni :-) -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Úgy látom duplán is szerencsés vagy.
Részint Anyud miatt, hogy végignyomta, részint hogy sikerese is lett a hajtóvadászat.
A vak nénivel meg meg kell barátkozni. Ingyenes post-forward
Még egyszer, gratula!
-
mai megfigyelés: siklóernyővel 4-5-600 méter magasra felmenve rögtön átérzi az ember, milyen szelet kap az arcába szegény kopter

-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
A születési dátum nem kell csak a DNS-e

-
Teréz Atya
senior tag
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Értem, ismerős. És erre is tudsz válaszolni? 14644

Ezt nagyon kedvesen írtam le
(egyszóval ....) -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Pikachu24
üzenetére
Van egy furcsa dolog falun - tok mindegy, hogy mi a vezetekneved, 99% hogy a postason kivul senki sem tudja. Mivel mindenki a csufneven, lanykori neven, valamilyen ragadvanyneven van szamon tartva.
Tehat pl. van a zugivo Gizi neni. Namost rola senki nem tudja, hogy Kiss, Nagy vagy Kovacs. Az oregektol megkerded, ok meg azt mondjak, hogy a Maricsek lanyka, holott mar 30 eve ferjhez ment.
Sokaig azt hittem egyik nenirol, hogy az a vezetekneve, hogy Nyerges. Mint kiderult nem, csak azert hivtak igy, mert nagy a segge.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Ki is bontotta neked? Amúgy nekem ez az oldal ki írta az átvevő vezeték nevét. http://track.aftership.com/
De akkor végül is a te neveden vette át? IMG

Amúgy az én csomagomat sem egy tapasztalt futár hozta, mert nem volt házszám és kereshette hol van az a ház ahová vinnie kéne. (Aztán persze ki kaptunk mert nem volt házszám.)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Pikachu24
üzenetére
My bad, GLS. De azert ez elegge remiszto, hogyha van egy pszicho szomszedod bediktal egy kamu nevet a csaomagot meg neked letagadja. Te meg futhatsz a penzedert. A masik furcsasag, hogy a szomszed nenike ugy latszik barmit atvesz, legyen az FPV szemuveg, doglott macska vagy levelbomba.
Mellesleg azert vagyok izgatott, mert van pont egy gyogyos szomszedom, aki a kocsma elott parkolo bicikliknek szurkalja ki a kereket. Mar parszor kapott a szajara, de erdekes modon nem akar valtoztatni a hobbijan. Meg heje-hujazik, ha sokaig nezel a kertje fele, mert "Lesed a kertjet!" -
Pikachu24
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Amúgy ez tuti a DHL volt? Tudtommal a hk GLS-el szállítat.
-
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Mutert raallitottam az FPV temara, korbenyomozta a kornyeket, kiderult, hogy a szallito az egyik szomszed nenikenek dobta be a szemuveget.
A nenikenek meg nem volt ott a szemuvege, es alairta amit a kezebe nyomtak.
Csak azt nem ertem, ha megvan a telefonom, mailem miert nem birtak hagyni egy rohadt uzenetet, hogy he haver, ne idegeskedj, a csomagod ennel es ennel keresd. Sot a postaladaba is dobhatott volna egy sajtcetlit. Meh, mindegy mar.Meg jo, hogy nem guminot rendeltem, mert mire hozzam jutna mar kiprobalta a fel falu.

-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
szuper94
üzenetére
Az X8-as stabil és erős, de sár-nehéz. Egy Walkera gimballal még elboldogul, ha nagyon óvatos vagy, a 200 grammosokkal már biztosan kinyírod.
Ha mindenképpen játék gépben gondolkodsz, akkor MJX X101.
With the weather returning to 'Blurgh' I've experimented with measuring thrust. By adding ~1kg weight I measured the weight reduction on my trusty kitchen scales.
The results are promising:
50% Throttle - 613g 'lift'.
70% Throttle - 735g 'lift'.
At 80% throttle it was starting to lift the weight and I abandoned the test.De az X101 meg hajlamos meglógni, illetve flip-and-roll-ozni.
Szóval, ahogy a többiek is írták, nem igazán javasolt ezzel szórakozni.
-
Pikachu24
aktív tag
Patics Csipogót jelent és gondolom arra kell hogy ne merítse tul az akkukat.
-
shaddam
aktív tag
3 kört repültem ma, végre nem esik az eső, csak szél fújt. Hátszéllel jó 60-al repesztettem, visszafelé 40-45-tel. Kellemesen meglepődtem. 1500 méterre repültem végig full jelerősséggel. Őzeket sajna nem láttam, de egy szántó traktort elkaptam

-
Pikachu24
aktív tag
válasz
tonyrulez
üzenetére
Ebayen nem találtam, de mivel csak brushed gépeken szokott lenni 1s akku ezért szerintem teljesen fölösleges lenne a súlya miatt.
Jackal2: "Nem tudtam, hogy attitude modeban is tud bukfencet én meg csinálta egy száz százalékos előre hátrát"

Amúgy hogyan tudtad megcsinálni?
Teréz Atya: Magyarúl
-
Jackal2
senior tag
-
krx21
nagyúr
Az óbudai auchan-ba megint van Auchan drón...
-
Patics
tag
válasz
bdznkrly
üzenetére
Akkor ahogy Teréz Atya is javasolta: Ne dugd be a ballancer csatit, csak a fő csatit. Sima töltésre kapcsolj és indíts.. Ha hibát jelez, akkor gond van (szakadás) a fő csatival vagy a kábelekkel. Legalábbis az egyszerűbb esetben.
Fő csatin, az aksin, mekkora a feszültség? Le tudod mérni?
@Tonnyrulez, most látom az is rá van írva, hogy csak 2-8 cellás aksiknál jelez alacsony feszre...
-
bdznkrly
újonc
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Igy is hiba van

@patics nem jut el a tesztig se. 3 cellas
-
Patics
tag
válasz
tonyrulez
üzenetére
Ez nem buzzer hanem lipo teszter.. Vagy én látok rosszul? Miért kellene, hogy csipogjon?
Az van ráírva, hogy ha egy cella feszültsége 3.3 V alá esik, akkor csipog. Tegyél rá egy túlmerített aksit és csipogni fog...Ráadásul ezt nem "bekötni" kell, hanem "bedugni" a ballancer csatlakozóba. Egy cellásnál a fő csatlakozóba...
De bocs, ha hülyeséget írtam, de nekem ezt jött le elsőre..
Ááá.. kipróbáltam, a fő csatin nálam nem ér, vagyis csak a ballancer csatin jó, az meg nincs az 1 cellásnak.. Így én is várom a választ, "hogy kell bekötni", hogy 1 cellásat is mérjen?
-
Patics
tag
Eddigi tapasztalataim a V686G-vel:
Volt 42 startom, átlag 9 perces repidővel, az összesen kicsit több mint 6 óra üzemidő.
Eleinte furcsa volt, hogy liftezik, azt hittem a "drónok tartják a magasságot", tévedtem. Megszoktam, már elég jól tudom korrigálni. Ma erős szélben is féken tudtam tartani, igaz sodródott rendesen, de gondoltam ha ilyen szélben is tudom kontrollálni, szélcsendben kezes bárány lesz.
A kamerát, FPV-t egyenlőre nem használom, nem is és sokat, inkább a sportos repülést gyakorlom vele, már amire képes. Még semmilye nem tört, egymás után folyamatosan 3 aksit repülök vele. Kb. a 20. start után finom műszerolajjal beolajoztam a csapágyakat, tengelyt, fogaskereket, ettől kissé megtáltosodott, érezhetően hálás érte.
Egyszer vitte el a szél, akkor egy fa tetején landolt, szerencsére a gázkarra zúgása és a ledek villogása nyomra vezetett. Az elejére egy erős led jót tenne, valszeg updatelem vele.. tartalék alkatrészek megjöttek, de egyenlőre nem igényli a cseréket.
Az első napok csalódás után (nem ismertem és többet vártam tőle), megszerettem. Kiváló tanuló gép, szerintem. Készítettem neki egy szuper hord táskát (ha érdekel valakit megosztok készítési leírást, fotót, meg segítséget).
Most már nagyon vágyom egy sportos racerre, de abban még kérem majd a segítségeteket.
-
tonyrulez
őstag
Mivel a sok Felcsút drón yard törvény kommentben elveszett, megkérdem mégegyszer.
Ilyen buzzert vettem U807-hez, viszont egy cellás akksinál még nem ad ki hangot, csak 2 cellástól. Hogy kell bekötnöm hogy az 1 cellás akksira is csipogjon? Valaki mintha írt volna itt hogy megcsinálta. -
Game-over
aktív tag
válasz
szuper94
üzenetére
Ha kell a gimbal is akkor az X8 kiesett, mert egy akciókamerát még elbír, de gimballal együtt a +200 g az már túl sok.
De igazából az összes szénkefés gép kiesett, mert egyik sem bír el akkora súlyt, inkább a cx 20-tól vannak erre alkalmas gépek (de ha még nem volt előtte drónod, akkor érdemes egy olcsóbbal gyakorolni)
-
kimista
aktív tag
HK eu raktárán kívül honnan érdemes mostanság aksit rendelni? milyen lehetőségek maradtak?
-
szuper94
tag
Sziasztok
milyen drone-t ajánlanátok amatőr kamerázáshoz?
gimbalt szeretnék rá venni mindenképp. (esetleg ha tudtok abból is valami jól megbízhatót)
Én így elsőre Syma x8-at néztem. -
-
bdznkrly
újonc
Inax b6 problema ujra (egyszer mar volt ilyen)
Toltes inditasnal connection break hibauzenetet kapok. nem olyan regen ezt a hibat megoldotta egy toltokabel csere de most nem. Forrasztasokat atneztem es rendben talaltam oket..3 akkuval probalom
Mi lehet a megoldas?
-
Bornie127
aktív tag
Sziasztok,
úton van egy Syma X5C-1. Milyen tulajdonságán változtatna ha a két lapátos propellert három lapátosra cserélném?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
cris78
üzenetére
Hat a koznyelv szerint Dron = olyan UAV ami kepes onallo manoverezesre es magatol meglesi a cicis nenit, viszont otpercenkent tonkre megy es raesik valaki fejere. Epp ezert komoly egeszsegugyi es moralis kockazatot rejt.
Tovabbi magyarazatert lasd a vonatkozo South Park reszt. Mellesleg tudtatok h az osszes Soth Park tok ingyen megtekintheto a Comedy Central oldalan?
Eredeti ertelemben a drone himnemu rovar pl. meheknel a here. -
cris78
őstag
Mi számít dronnak?
-
medvegy
aktív tag
Valakinek nincs szüksége X5C-hez való 600mAh-s aksikra? Zsír újak.
-
AGE-T
őstag
21 napos elbírálás, és ha jól értem nem repülhetek mondjuk a citadella felet, mert ott emberek tartózkodnak!? Zöld mező fölött sok értelme van egy P3-4nek...
Gondolom hoznak valami gyorsan összetákolt jogszabályt, ami megtiltja a drónozást mindenhol és kész. Maximum kijelölt helyeken, parkokban biztosítással lehet majd drónozni...
-
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs igazad, csak arra utaltam, hogy sértő :-)
Egy 250-es "átlagos', nem túl-csicsázott racer (ZMR, 3S, 12A, 2300KV, 5040-es prop) 70-80 közé tud gyorsulni és relatíve könnyen fel lehet húzni 100 fölé. Az más kérdés, hogy kell-e. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Hat ebben csak arra tudok tamaszkodni, hogy a Phantom 3 a gyarto szerint 60-ra kepes, mig a fene tudja hogyan hitelesitett sebessegmerovel mert qav210-esekre szinten 60-at lattam. A phantom 4 sport modban kiviszi a 72-t.
En mondjukra a karbon propellereket nezem ferde szemmel. Ha utkozik a gep, valaminek el kell nyelnie az utkozes energiajat. Akkkor meg inkabb legyen a propeller mint a motor tengelye vagy az ember akinek utkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Alkoholista nevelde
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Jura Ena 8 kávégép
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vezettél már Lada-t, mit Neked egy Porche. Ja. Lehet azzal is LASSAN hajtani, attól még az első próba úton fejre fogsz állni vele.
Az alapok az ÖSSZES gépen megegyeznek. Ergo, vegyél egy alap gépet, amivel megtanulod legalább az alapokat. Egyáltalán, Neked való-e a cucc, mert ha már azzal sem boldogulsz, akkor a drágábbal SEM fogsz, hidd el.