Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuhur
kezdő
Nézd meg mindenféle okos kiegészítés nélkül. Egyszerűen normál repülés mód minden arc meg kutyafüle nélkül.
Vedd le a légcsavarokat, kapcsolj be mindent (drón, táv, app) aztán tedd le a földre. Indítsd távirányítóval (de csak ha előtte már meggyőződtél arról amit fent írtam). A motoroknak ekkor szépen el kell indulniuk de nem magas fordulaton. Ekkor még légcsavarral sem szállna fel. Ha viszont sivítani kezdenek, akkor nincs ötletem, azaz a szervíz az ötletem. -
Kézből indítom, a sparkon van olyan funkció, hogy megkeresi az arcod, és ha talál, elindítja a motort, és másfél méterre beáll eléd, várva, hogy a kézmozdulatoddal irányítsd. Én addig nem engedem el, ameddig nem érzem, hogy áll a levegőben szépen. Most ez volt a szerencsém.
Fuhur: köszi a tippet, kikapcsolt távirányító mellett is csinálja.
-
Segítsetek, Urak! Ma kint voltunk terepen a Sparkkal, és úgy néz ki, begyűjtöttem egy technikai hibát. Két akkut eseménytelenül kirepültem, szépen leszálltam kézbe, majd a harmadik akkura való váltást követően engedtem volna el a drónt (szerencsére szintén kézből), majd ahogy felpörgette a motorokat, elkezdett tovább pörögni, folyamatosan gyorsult, alig bírtam fejre fordítva leállítani. A GO alatt annyit írt, hogy ellenőrizzem a propellereket. vagy motorhiba. Megtettem, nem látszott rajta sérülés. Akku ki, akku vissza, próba újra, eredmény ugyanez. Volt két tartalék propellerem (jelölés nélkül is jelölt is szerencsére), feltettem őket, semmi változás. Lecseréltem a másik párt is, szintén ugyanaz a hiba. Kipróbáltam másik akkuval, megint csak felbőg, aztán vagy lelövi magát, vagy szenved, ameddig fejre nem fordítom.
Az előzőek tükrében az a kérdésem, hogy van-e még valami, amit kipróbálhatok, vagy innentől szerviz?
Egyszerűen nem értem, soha nem zuhant, sport módot se nagyon látott, nem tudom, előjele semmi nem volt, nem tudom, mi a fene történt. Szó szerint egyik percben semmi baja nem volt (hangján se volt furcsa semmi), másik percben meg már fel sem szállt. Mázli, hogy kézből indítotttam, így meg tudtam fogni, nem tudom, ilyen esetekben a stop gombbal mit érek, le nem lövi a motorokat, szerintem elszállt volna a francba, vagy nem tudom...
-
NvidiaRTX
őstag
-
Geller72
veterán
válasz
Statikus
üzenetére
..vajon ismét elkerülte a figyelmed, hogy írtam, amikor szemüveggel repülök, nem nézek semmilyen kijelzőt, mert nincs rá sem szükségem, sem lehetőségem.
. Így nem igazán érint, hogy az adott távon van e kijelző, avagy nincs. De azt is elárulom, hogy a büdös életben nem néztem a táv kijelzőjét.
. Ha nem lenne, engem az sem zavarna.De mivel nekem még nem volt Air 2-m, letöltöttem a magyar nyelvű használati útmutatót és az idevonatkozó részt elolvastam.
Lényegében elég sok mindent lehet távról kezelni, de mivel ilyen gépem nincs, nem tudom, hogy a prog gombra mit lehet még rátenni. Ha netán nem lehet ISO-t állítani, az megint csak azt jelenti, hogy a Fly appon kívül még butítottak a gépen - vagyis a távon is. Nem állítom, de mintha valahol láttam volna, hogy a sima Mavic Pro távját összebindelték másik géppel is, talán épp az új Air-el is. Megérne egy Yt keresést, könnyen lehet.
."Véleményem szerint, az, hogy máshol akarsz leszállni, mint elindultál és nem állítottad át menet közben a homeot nincs összefüggésben azzal, hogy kézbe szállsz le, vagy fűbe, vagy aszfaltra, vagy a kombájn tetejére"
-De van. Nekem legalábbis. Persze, ahány ház, annyi szokás. A legtöbbször - ahogy írtam is, ott szállok le kézbe, ahol máshova nem tudok. De ezt én nem is kézbe leszállásnak nevezem, mint ahogy sok videóban látni és van is ilyen funkció, hanem tulajdonképpen ott lebeg előttem és "leveszem" a gépet kézzel, nem szállok le vele. Ez nem olyan - szállj le a tenyerembe opció használata tulajdonképpen.
. Ezt talán a legtöbbet a P4-nél használtam. Ott meg tudtam fogni a lábakat szépen. De Pro-nál sem gond, mivel érzékelők nélkül repülök. -
Statikus
senior tag
válasz
Geller72
üzenetére
Hát pont erről beszélek. Ez nem egy AIR2, az AIR2 távján nincs sem kijelző, sem ennyi funkciógomb, mert nem arra készült, mint a Pro, vagy a Zoom.
MEGTALÁLTAM AZ ÖSSZEFESZÜLÉS EGYIK OKÁT:
Én az Air2-ről beszélek, mert azt ismerem valamilyen szinten, van aki általánosságban beszél, van aki a Pro, Zoom drónt veszi alapul.Véleményem szerint, az, hogy máshol akarsz leszállni, mint elindultál és nem állítottad át menet közben a homeot nincs összefüggésben azzal, hogy kézbe szállsz le, vagy fűbe, vagy aszfaltra, vagy a kombájn tetejére.
És igen, valóban írta valaki régebben, hogy miért száll kézbe. Megértettem, ettől függetlenül én továbbra sem szállok kézből fel, kézbe le. Nem igényli a profilom, nem használom olyan dolgokra a drónt, ami miatt erre szükség lenne, de, ha majd előfordul, vagy valami miatt kipróbálom, meg fogom írni nektek, hogy elvesztettem a szüzességemet.
-
Geller72
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Sokkal. Olyan, mintha rajta ülnél. Vezeted, mint egy autót, nézel ki a szélvédőn. Oldalra egyértelműen csak úgy vaktában nem mész, mielőtt körülnéznél vele egy helyben, de folyamatos haladás esetén semmi gond. Vertikálisan amilyen irányba fordítod a fejed, a kamera is arra fordul, így azzal egyáltalán nem kell foglalkoznod. Azt kell előtte beállítanod, hogy ennek az érzékenysége milyen legyen. A legtöbb telefonon ugye eleve van head tracking funkció. Ott nem így hívják, de a drónnal összekötve ez lesz belőle.
. Egy filléres VR box már jó, amibe belefér a telód. Meg ugye a VR app, ami esetemben pl. a Litchi. Nekem 3-4 adat van a kijelzőn ilyenkor. Bőven elég is. Magasság, távolság, sebesség, akku százalék. De ez konfigolható, ahogy az is, hogy a kijelzőn helyileg hol helyezkedjen el.Egy tabletnél sokkal jobban érzékelhető minden és jobb esetben semmilyen fényszennyezés sincs, ami zavarna, ergo tök mindegy, mennyire süt a nap. ISO-t tudod simán állítani ugye távról, vannak prog buttonok és a zoom is adott szintén távról. A gyári szemüveggel lehet úgy repülni, hogy arra megy, amerre a fejed fordítod.
. Nekem erre ugye nincs szükségem, viszont ez a legolcsóbb és árban a legjobb megoldás erre. HDMI outputtal rendelkező távoknál rá lehet kötni olyan FatShark szemüvegre is, ami eleve dual lencsés, tehát még VR app sem kell.Talán többet mond mindennél az, hogy én totál szenzorok nélkül repülök.
. -
Geller72
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nem szeretem, ha kiforgatják a szavaim.. Pontosan tudod, hogy mire gondoltam. Ha repülök, én közben nem nagyon állítgatok, ha nem muszáj, vagy nincs rá időm. Pontosan tisztában vagyok vele, hogy hol, mit kellene állítanom.
. A legutóbb egy búzatábla széléről szálltam fel, amit már jó előre fixáltam, de kb. negyed óra után, miközben a levegőben voltam, megjelent 3 pótos traki és két kombájn ott, ahonnét felszálltam és nem igen akartam bonyolítani a dolgot. Mivel szemüvegben repültem, amiben a telefon volt, le kellett volna vennem a szemüveget, ki kellett volna vennem belőle a telefont, és matatni a menüben. Talán nem vitatod azt, hogy a leggyorsabb és legegyszerűbb módja az volt, hogy lehoztam magam elé és levettem kézbe.
. -
Geller72
veterán
válasz
Statikus
üzenetére
"Valóban akkora lúzer vagyok, hogy én mindig appot használok és appal szállok fel, sajnálom, hogy nem ismertem az app nélküli felszállást.
Sőt, én kézből sem szállok fel és kézbe sem szállok le! Tudom, ez sem menő, de én már csak ilyen öregesen nyomom és ezek után sem fogok törekedni ezekre."
-Ez tényleg magas ló már.. Bele sem gondolsz abba, hogy a legtöbben kiba em vagányságból szállnak le, vagy fell kézbe, hanem teljesen más okokból.
Ebből csak kettőt írok le annak ellenére, hogy ezekről a fórumban rengeteg komment volt - mégsem értelmezted, vagy inkább nem akarsz tudomást venni róla, csak hisztizel itt, mint egy ovis:
-Azért szállok le, mert mondjuk nincs hova. Méteres fű, gaz, retek, akármi.
-Azért szállok le, mert a home pointom "nem oda szól", nem oda lett beállítva, ahonnét felszáltam, esetleg jóval odébb sétáltam közben, mint a HP, és manuálban szállok le, de nincs hova - és/vagy igaz, hogy nem fix HP-t állítottam talán pont a fentiek miatt, a gép jönne haza RTH-ba a távhoz, de a környezet nem teszi lehetővé a landolást megint csak, vagy csak nincs időm megfelelő helyet keresni a landoláshoz."App nélkül ugye nem lehet a fotó-videó beállításokat módosítani? Ha mégis, csak jelezzétek, elolvasom a manualt... Én nem találtam a távirányítón erre vonatkozó gombokat."
-Megint égeted magad..
Ehhez még akkor hozzájön, hogy a saját távod sem ismered. Ahogy írtam is, a manuál elolvasásával kellett volna kezdened, így megint csak olyanon vitatkozol, amiről ugye a manuál hiányában fingod sincs, de megint/mégis vitatkozol..Mondom én, hogy olvass, tesztelj, mielőtt leállsz vitatkozni...
. Vannak beállítások, amiket lehet. (ISO, Zoom, pl., de progi gombokra szinte bármit rátehetsz.) Ezzel én nem azt mondom, hogy kell app és eszköz nélkül repülni, de sejtheted, hogy ha azt mondom, hogy szemüvegben repülök és készítek bármilyen felvételt - akkor nem az appot nyomogatom, hanem csak és kizárólag a távról vezérlem az egészet. Sejthető lenne ebből, hogy nem kell app bizonyos dolgokhoz. Azt hittem, legalábbis.
Mégis leállsz vitázni. -
krx21
nagyúr
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Itt a probléma: Pont az ilyen mondatokat emelik ki, helytelenül!!!
“A drón tehát nem egy pokoli eszköz. Ésszel és ügyesen kell használni, az előírásokat maximálisan betartva, és így egy gyerek kezébe is nyugodtan oda lehet adni.“

Ez így bátorítja a tehetősebb szülőket, majd jönnek a balesetek. Ráadásul e miatt lehet szigorúbb a szabályozás... stb.. -
Fuhur
kezdő
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Tévedésben vagy. A vita nem ezért alakult ki:
"Itt előjött, hogy azért vitatkozunk, mert én nem ismerem a profibb gépeket, te pedig nem ismered az egyszerűbb gépeket.
Így nem sok értelme volt egymásnak esni."Hanem azért, mert meglehetősen arrogánsan kérdőjelezted meg az app nélküli felszállás lehetőségét.
És most is magas lóról hirdeted egy üzemmód "értelmetlenségét"!Az első esetben kiderült, hogy kicsit se volt igazad.
A második esetnek meg semmi értelme, mert se tapasztalatod se szakértelmed nincs hozzá ami nem lenne baj ha nem párosulna egy markáns ám alapjaiban téves "majd én megmondom hogy van" állítással.Amiben való igazságod van: a vitának semmi értelme. Részemről is befejezettnek tekintem. További sok jó leszállást kívánok!
-
Statikus
senior tag
Ezzel, hogy repülőt is vezetsz, teljesen más megvilágításba kerül, hogy ki, hogyan száll fel-le, hogyan repül.
Az applikációval történő felszállásnál nem gondolom, hogy nagyon szükség lenne beavatkozásra. Leteszem a drónt, megnyomom a felszállást, zümm-zümm és felszáll 1,2m magasságba, majd lebeg. Ebben nem gondolom, hogy bármi veszélyes lenne.
Leszállást nem applikációval szoktam, odarepülök, ahol le akarom tenni, 1,2m magasságban lebegek, hosszan húzom lefelé a kart, majd leteszi és leáll.Az Air2-n nincsenek külön beállításhoz használható kapcsolók, forgatók.
Lehet billenteni a gimbalt, át tudom kapcsolni fotóról videóra és van egy shut gomb.Itt előjött, hogy azért vitatkozunk, mert én nem ismerem a profibb gépeket, te pedig nem ismered az egyszerűbb gépeket.
Így nem sok értelme volt egymásnak esni.Ezek után ebben a vitában egyetlen hiányosságom, hogy nem ismertem az app nélküli felszállást - aminek nagyjából semmi értelme - szerintem, mert máshogy használom a drónt.
-
Fuhur
kezdő
Minden élcelődést félretéve én azért indítom minden esetben manuálisan mert akkor a drón repülésének első pillanatától kezdve a kezem a kormányokon van. Éppen ezért a leszállást is manuálisan végzem mivel még akkor is korrigálhatok, mikor a gép már automatikus leszálló módban van. Én ezt szoktam meg, ez ad biztonságérzetet.
Repülőt is úgy vezetek, hogy végig a bal kezem a gázon van a jobb pedig a boton még akkor is, mikor magasan vagyok és útvonalon repülök ahol általában semmi sem szokott történni. De bringán sem szoktam elengedett kézzel tekerni noha nem lehetetlen, de nekem a kormányok kézben tartása a komfortos.Mellesleg (a mininél nem tudom, de) a Mavic , az Inspire és a P3-P4 távirányítókon például záridőt lehet állítani. alapértelmezetten a jobb oldalsó "tekerővel". Minden egyes érték változáshoz egy csippanó hang tartozik. Ezen túlmenően a távirányító alján van még két gomb jobbra és balra amikhez további (akár kamera kezelő) funkciókat lehet rendelni. Ezzel együtt továbbra sem gondolom, hogy a "vakon" fotózással túl sokat kellene küzdeni. Csupán azt írtam, hogy ez a funkció is elérhető app nélkül.
-
Statikus
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Azért, mert az app nélküli felszállást nem ismertem, én is képes voltam azonnal kezelni, vásárlás előtt én is sokmindent végignézek, olvasok, szinte már ismerem, amikor kibontom a dobozt.
Megnéztem számtalan Air2 teszt videot, magyart, külföldit, de valahogy egyikben sem mutatták, hogyan szálljunk fel app nélkül. Lehet azért, mert semmi értelme?Szerintem zárható a téma, most már tudom, hogy lehet, a manualban is megtaláltam azt a 2 sort a témáról, amit olyan fontosnak gondolsz.
És most, hogy ezt is megismertem, még mindig nem mondhatom azt, hogy mindent tudok az Air2-ről, a Fly-ról, vagy általában a drónokról.
Jó repülést! Ujjakra vigyázni fel és leszállás közben!
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Statikus
üzenetére
Nem lehet app nélkül semmit sem módosítani, de aki automatán fényképez annak amúgy sem kell semmit módosítani még az app-ban sem főleg úgy, hogy RAW képet is csinál a gép amit utána kedvem szerint alakíthatok PS-ban.
Az egyetlen gond csak az, hogy nem látja az illető amit fényképez és ez miatt értelmetlen kijelző nélkül használni.Nem kell ahhoz naponta 3 akkut repülni, hogy megismerd a gépet de azt hittem azért néztél valami tutorial videót anno a drónok kezeléséről.
Én mielőtt megveszek egy terméket órák hosszat nézek róla videókat és teszteket, hogy mit hogyan.
Az első drónomat úgy üzemeltem be (P3 Standard), hogy már mindent tudtam róla csak a mozgási irányítást kellett elsajátítanom.
A legmenőbb amúgy az ha kézből szállsz fel manuálisan csukott szemmel szélben.
-
Statikus
senior tag
Hűűűű, ezt most jól megkaptam.
Valóban akkora lúzer vagyok, hogy én mindig appot használok és appal szállok fel, sajnálom, hogy nem ismertem az app nélküli felszállást.
Sőt, én kézből sem szállok fel és kézbe sem szállok le! Tudom, ez sem menő, de én már csak ilyen öregesen nyomom és ezek után sem fogok törekedni ezekre.Kamerakép nélküli repülés: ezt nem is kifogásoltam, én is szoktam úgy repülni, hogy a gépet nézem és nem a képet.
Kamerakép nélküli fotózás, videózás: nem tudom elképzelni, hogy bárki képes úgy egy témáról megfelelő képet készíteni, hogy nem látja a témát, nem látja a beállításokat, nem lát semmit, csak 30 méterrel távolabb egy drónt, ami valamerre néz... Ha csak vaktában kell fotózni, videózni, vagy a szabad szemmel repülést videózod, akkor természetesen működik, de témát - amennyiben az nem egy marhanagy hegy a távolban, hanem egy kisebb téma a közelben - kizárt, hogy jó az irány, a szög, a beállítások stb.
App nélkül ugye nem lehet a fotó-videó beállításokat módosítani? Ha mégis, csak jelezzétek, elolvasom a manualt... Én nem találtam a távirányítón erre vonatkozó gombokat.
AuraSync: Sokmindenhez értek, de ha visszaolvasol, ez az első drónom, néhány hónapja vettem, nem repülök minden nap 3 akkut, tehát nem mondhatom, hogy minden csínját-bínját ismerem, ezért is szoktam fa..ágokat kérdezni - legalábbis szerinted.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Statikus
üzenetére
"Abban segíts már légyszi, hogy szállsz fel app nélkül."
Azt hittem azért ennél jobban értesz hozzá.
Sztem még a Phantom 3-al is fel lehet így szállni nem, hogy a mostani új drónokkal.
Kajak eddig mindig az app felszállás opcióját használtad?
Amúgy a manuális felszállás menőbb.
Geller:
Már akartam kérdezni de nem csinálsz egy Topic ismertetőt?
Tudod ami a többi topic elején szokott lenni amolyan DJI bemutató összefoglalót.
Vagy kivel lehet megbeszélni, hogy ilyet lehessen csinálni?
-
Fuhur
kezdő
válasz
Statikus
üzenetére
Örülök a cinizmusodnak

Nyilván elítélendő, de én szeretek például nyolcasokat repülni és élvezem, mikor a gép repülése szép, koordinált és nem csúszik a levegőben a fordulónál. Ahhoz nem kell kamera. Nem utolsó sorban jó gyakorlás a gép vezetésére például ha elmegy a kamera képed.A felszállás meg roppant egyszerű:
Indítod a cuccot le-középre húzott botokkal, aztán a bal bot felfele tolásával felszáll
Gondolom ezzel most hétpecsétes titokról rántottam le a leplet
És az sem titok, hogy nem az így készített fotókkal akartam indulni a drónfotó pályázaton. Csak azért írtam, hogy ez a funkció is működik, de nem kell használni ha nem akarod.
-
duni84
aktív tag
válasz
Statikus
üzenetére
ne haragudj, de komolyan nem értelek. bal lábbal keltél fel? leírta, hogy telefon nélkül is lehet reptetni is, fotózni is. nyilván nem így csinálja mindig, de lehetséges.
Biztos használható képeket csináltál kijelző nélkül --> szerintem nem én vagyok a szupertehetség, aki kijelző nélkül is tudott használható képet csinálni, pedig velem is előfordult, hogy a telefonom simán lemerült, a naplemente miatt nem volt opció, hogy visszasétáljak a kocsihoz, feltöltsem, majd vissza a témához, szóval mivel az ember jó esetben tudja, hogy milyen beállításokkal fotózott, meg melyik tekerő/gomb mit csinál, ezért gond nélkül a témához tudja állítani a záridő+rekesz kombót, a kamera látószögét meg ismeri, így ha látja a drónt, akkor azért van esélye jól belőni a kompozíciót is (max körbevágja).
hogy szállsz fel app nélkül --> mindkét joy-t középre és lefele húzza az ember és elindulnak a rotorok (ez a default az összesnél, nem?)
-
oszy
veterán
Nem akarja összefűzni az ice a panoráma képeket. 360 fokos panorámát csináltam az Air-rel.

-
Fuhur
kezdő
válasz
khorvat
üzenetére
Csak jelzem, hogy a telefon vagy tab nem befolyásolja a DJI drón repülésének biztonságát. A telefon csak egy kijelző amin keresztül is vezérelhető a drón, de annak leállása, az app kifagyása nem hat a repülésre.
Én többször jártam már úgy iOS-es eszközzel is és Androidossal is, hogy repítés közben a kezemben leálltak a cuccok. De a távirányító és a drón között a kapcsolat továbbra is megvolt. Ha láttam a madarat egyszerűen haza hoztam, ha nem láttam megnyomtam a távirányítón az RTH gombot. Természetesen előzőleg többek közt az RTH beállításoknak helyeseknek kell lenni, de ha az akkor Inspire, Mavic mind kezelhető maradt telefon vagy tab leállás után is!
És jártam már úgy is, hogy elvittem magammal a Mavic-ot de a tabot otthon felejtettem. A telefonomhoz pedig nem volt kábelem viszont nagyon akartam repíteni. Minden gond nélkül ment. Persze a fotókat, amiket készítettem csak leszállás után tudtam megnézni a laptopomon, de repíteni minden gond nélkül lehet. Nyilván feltételezve, hogy egyébként a drón mindene be van állítva, így nem kell feltétlenül app az indításhoz.Ezzel együtt én is azon az állásponton vagyok, hogy a repítéshez használt mobil eszköz is, ha lehet legyen legalább hasonló kategóriás, mint a DJI cucc a drónok viszonylatában. Pusztán a felhasználói élmény végett

-
khorvat
senior tag
Egy százezer feletti drónt nem érdemes gagyi telefonra bízni irányításilag szerintem! Azt szokták mondani akinek van pénze majomra annak legyen banánra is

Egy Samsung A vagy S sorozat a mindennapokban is jó társad lehet és a drónt is biztonságban tudod ha vele használod! De hangsúlyozom ez az én véleményem! -
Timyyy
őstag
DJI Mavic Air 2 távirányító gondja volt már valakinek?
1 hónapja vettem a gépet, és a legutóbbi repülés alatt a távirányító 2 gombja sem működött, az egyik a jobb kéz mutatóujjnál lévő "elsütő" gomb, a másik pedig az, ami vált a fotó és videó mód között.
Kiküszöbölhető ez valami frissítéssel vagy valamiféle resettel, v irány vissza gariztatni? -
válasz
Geller72
üzenetére
Köszi! Ami nekem igazán lényeges, ha tud ilyet a szoftver, hogy automatán többféle módban tudjon repülni, mert a circle / rocket / spiral elég gyorsan megunható. Tudom, lúzer vagyok, hogy ezeket használom, de amikor értékelhető felvételre van szükség gyorsan, én nagyon szeretem ezeket használni. Az más kérdés, hogy ezek kézzel is lerepülhetők, és már le is tudom őket repülni, még így is sokszor használom, mert így követhetem szemmel a drónt, ami szűkebb helyeken nagy előny.
Az az opció érdekelne!
-
boaa
újonc
Egy utolsó kérdés utána ígérem örökre eltűnök.
Xiaomi Redmi 7A 16GB 2GB RAM Dual
Ez van így kiírva. Ezzel fog menni a djy fly? Használ valaki ilyet, meg tudja erősíteni?
Tudom, tudom az ötön ment, de tudjátok fránya egy betűk ide, memóriaszámok oda, ebben meg már van egy gyanakvásra okot adó 'A' betű az egyik memóriaszám csak 2... -
Geller72
veterán
..van olyan opció, amivel kapsz 30% kedvezményt.. A Litchi annak éri meg, aki kihasználja azt, amit tud. És ugye a Spark sem volt olcsó..
.
Én megvettem iOS-ra és Androidra is. Egyszer kellett megvenni, nem havidíjas. És megspóroltam vele egy Dji szemüveg árát mindenképpen.
. Az meg 400 euró lett volna. Mindkét telóm Head Trackinges. Így ha VR-ben repülök, a kameramozgással nem kell foglalkoznom, mert követi a fejem mozgását. (Fel-le). Csak repülni kell. De a többi tulajdonsága is nagyon hasznos. Neked kell tudnod, hogy mire tudnád használni, valamint hogy ez neked megér e ennyit. A Sparkot ugye alapból támogatja a Dji app miatt is..
. -
Geller72
veterán
Egy elég fontos Litchi kommentet találtam a fejlesztő facse oldalán.

Ezek szerint van remény. Sikerült kiegyezniük a Dji-al SDK oldalról. Bíztam benne, hogy csak idő kérdése a dolog. Aki eddig nem használta, szerintem jobban teszi, ha ezt az appot tüzetesebben tanulmányozza, mert tulajdonképpen egy olyan app, amilyennek a GO-nak is már rég lennie kellene funkciók szempontjából. (Is). -
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A Davinci tud olyat, hogy interpolál normális minőségben egy alacsony FPS anyagot feljebb? Olyan jó lenne a 30 FPS-es Spark videókat meglassítani 0,8-cal, de röcög az egész.
Én amúgy Cyberlink PowerDirector 365-öt használok. Nem ajánlom, pedig sok helyen hozzák ki jónak. Annyi, hogy stabil, de az effektek, átmenetek és template-ek nagyrésze hihetetlenül avittas és gagyi.
-
oszy
veterán
Nekem van iPhone is és droid is. Ez utóbbi egy P8 lite 2017 és még sincs az ajánlottak között, sőt, az említett a leírásban sem szerepel. Viszont megfelel a követelménynek.
dipslaypecification.com
4 x ARM Cortex-A53
CPU model: Kirin 65x -
-
oszy
veterán
Végre meglett a Air (1) gépem.
Azt mondtam képek alapján, hogy a legrondább gép, de nagyon tetszik. Milyen programot használtok filmek vágására? Bár én inkább fotózásra használom majd, viszont érdekel a filmes dolog is. 
A GO 4-ben is van olyan funkció, mint a Fly-ban, hogy összerak valamit magától? Bár gondolom az nem a legjobb megoldás hosszútávon. Ismerősöm minivel csinált ilyet, onnan tudom.
-
BEndre34
tag
Az azért nem semmi, hogy már a rendőrség is használja közlekedés biztonság kapcsán a drónokat. Vagy ez csak nekem újdonság? A felvétel Salgótarjánon készült. [link]
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Geller72
üzenetére
Az ilyen videókon és társaikon csak nevetni lehet amikor a sok gyökér retard nem olvassa el a leírását egy egy terméknek aztán meg rinyál az interneten.

Akkor ezek szerint én mázlista vagyok, hogy az évek során egyszer sem vertek még át a Wish-en.
Persze gógli keresőbe mindet meg lehet találni minden létező dologról van negatív vélemény még a 3 milliós DJI drónról is ami 200 méter után jelet veszt.Mavic Air 2 Problems.
Ennek ellenére még is megvettétek a gépet velem együtt.
A Mini-re inkább rá sem keresek.
-
Geller72
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A Wish egy átbszós, kalap szar..pont.
"Vannak olyan oldalak is, amelyeket határozottan kerülni kell, ilyen például a Wish, ezen rengeteg az átverés, a hamis termék"
-Ilyen kommentből Dunát lehetne rekeszteni a neten..
-
NvidiaRTX
őstag
-
Gelner
tag
válasz
tirszin
üzenetére
Köszi, igen valószínűleg :) a falunak készült és ők ratapadva keresnek dolgokat, fotós vagyok így nem volt nehéz kitalálni mikor kell felvenni, bár idő hiányában 1 órával korábban indultam. A Kamera mozgás és a dront programozott úton automatán engedtem el, így térképen pc előtt nem volt nehéz. De köszi
-
tirszin
senior tag
Szépen mozgatod a kamerát. Jó fényeknél vetted fel. Szép lett a végeredmény is. Csak sztem amikor még újdonság a drón, akkor sem érdekes 7 percig mutatni egy várost és a mezőket. Ha már láttunk ilyet, akkor pedig 1 perc is sok belőle. Az ilyen felvételek sztem csak pár másodperces betéteknek jók egy videóba, így folyamatosan unalmas lesz.
-
duni84
aktív tag
a pénzt gondolom már visszakérted, viszont próbáltad már forró vízzel leönteni és "helyrenyomni" belülről?
-
Gelner
tag
Nha hát "pár" hete itt kerestem dji phantom 3 pro burkolatot 🤭 wishrol lelkesen megrendeltem, és hát érdekes formában kaptam meg. [kép] [kép] [kép]
valaki nem tud itthon egy megbízható boltot, vagy bárkit aki adna el phantom 3 pro vázat? Köszönöm annyira nem sürgős mert röpködök a régi vázzal, csak szeretném felújítani.
Az második litchis felvételem [link] ez ügyben is jöhet kritika esetleg valami észrevétel.
Köszönöm -
leportp04
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Drónt szeretnék vásárolni!
2 típus jött számításba ami a keretbe belefér!
Adott egy MA2 új garanciás,bolti,care biztosítással!
Illetve adott egy P4A sosem repült, új gèp ,de garancia nincs rá!
Az ár kb azonos kategória!
Volt már Phantom gépem alapokkal rendelkezem!
A méret nem mérvadó úgyis autóval hoztam vittem eddig is bàr lehet kiderülne hogy a kisebb méret praktikusabb!
Felhasználási terület:Hobbi célra, fotózás videózás illetve fotós barátomnak besegíteni esküvőknèl!
Jórészt nappal lenne használva!
Köszönöm a válaszokat és a segítséget! -
Geller72
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Az, hogy vannak lehetőségeid, a géped képes lenne rá, de egy butább app miatt nem tudod kihasználni az igen is probléma. Hogy te nem használod ki az adott gép lehetőségeit még nem jelenti azt hogy a többi ember ne akarná vagy nem szeretné kihasználni. Ha van Litchi support, van way point, van vr box support, nem kell 4-500 euróért gyári szemüveget venned, tudod használni a telefonodat szemüvegként, fejkövetéses gimballal... például. És ez csak egy a sok közül. 30%-át kitakarja? Ne túlozzunk már.
Nem egy öt collos telefonnal akarunk repülni. Vr-ben csak 3 adat van a kijelzőn, plusz az iránytű, de áthelyezhető, testre szabható hogy mit hol láss. Sorolhatnám, de most is úgy vitatkozunk hogy te nem is láttál ilyet...de vitatkozol.
-
Statikus
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Neked tényleg mindennel bajod van az életben?
Pár hete írtam, hogy kamerakép alapján lehetetlen pontosan tudni, érezni, hogy hány méterre van a drón az adott céltárgytól. Szeretném minél közelebbről fotózni, hogy csináljam? Menjek neki? Te hogy csinálod? Hogy érzékeled viszonyítási pont nélkül a távolságot? Vagy nincs rá szükséged? Ha nincs, akkor miért kell leszólni azt, akinek van, aki esetleg másra is használja a drónt, mint te? -
NvidiaRTX
őstag
Több évig képesek voltunk úgy repülni a drónokkal, hogy nem volt semmiféle szenzor most meg az a baj, hogy nem írja ki milyen távolságra van az előttünk lévő akadály?
Ezek a szenzorok kb még mindig annyira megbízhatóak csak mint a Tesla kocsik önvezetése...
Sőt engem néha csak idegesít a csipogás meg az, hogy állandóan lefékez, legtöbb esetben ki is kapcsolom.
Ennyit a szenzorról.
A GO az kitakarja a látómező 30%-át a Fly meg ennek csak a felét vagy annyit sem.
Inkább a Fly HUD irányába menjenek tovább.Geller:
Nekem a Fly-ból csak a karok finomhangolása hiányzik semmi más.
Akinek ennél több kell vegyen 500k-ért Mavic 2-t vagy P4-et aztán heló GO-zzon meg Licsi-zzen csak.
Én drónozni vettem a drónt nem arra, hogy a programot nézegessem meg a 121 beállítását amit úgy sem használok. -
Geller72
veterán
Te write only vagy? Azt hittem elolvastad/értelmezed, amit írok...
Olvass vissza néhány kommentet, amit nem én írtam ezzel kapcsolatban. Ha nekem nem hiszel. Nincs olyan, hogy zsiger. Használatból adódó észrevehető különbségek vannak a GO javára. Jó néhány másik app van, ami a GO-val-ból való kapcsolatból veszi a saját működéséhez szükséges információt. A Dji a Fly-al kapcsolatban nem adott ki ilyen SDK-t, vagy akármit, ami alapján ezt a 3rd. app/cég megtehetné. Sokan fejlesztenek Dji gépekre, amihez a base a GO app. A Litchi itt csak egy szelet a tortából. Gondolom, azért te is észleled a két app közti difit még akkor is, ha semmi egyebet nem használsz. (vagy nem..).
Részemről ez off, senkit nem akarok meggyőzni, simán csak egy vélemény. -
Geller72
veterán
válasz
khorvat
üzenetére
.,.vr box+kábel+telefon. Problem solved..
Bár litchi support nincs, van másik app. Igaz, azzal a másikkal jó rég próbáltam. Kb erre gondoltam, amire te amikor fikáztam a litchi support hiányát és úgy általában azt hogy mi a faxért a fly appra tették ezt a fasza kis gépet, nem a go-ra. Ezt a mai napig nem értem. Kb ezért nem vettem még Air2-t...
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
khorvat
üzenetére
Én ezt rendeltem meg hozzá amolyan próbaképpen.
Használni nem tervezem.Arra én is kíváncsi leszek, lesz-e abból valami.
Mavic 3 biztos támogatni fogja fél milláért.
-
khorvat
senior tag
Air 2-re tud vki már vmi jó tablet tartót ajánlani? Vannak már tapasztalatok?
Illetve DJI Goggles és Air 2 kapcsolatáról semmi hír, hogy a jövőben végre megoldanák ezt az ordító hiányosságát? Komolyan mondom emiatt fogom eladni, ha megunom a várakozást a csodára.
-
NvidiaRTX
őstag
Azért megkéredzném a DJI "mérnökeit" mi futott át az agyukon akkor amikor kitalálták, hogy az Air 2-nek a távirányítójára nem kell nyakba akasztó tartót kreálni.
Kérdezném tőlük, hogy miért, ugyan MIÉRT???
Miért külön kell egy noname kínai aliexpresses árustól megvenni hozzá az alkatrészt?
Vagy azt gondolták, hogy ezt a távot soha nem engedné el senki irányítás közben, hogy valamit közben csináljon?
Mindig le kell tenni a földre a koszba?
Édes technológiai Istenem hol tartunk komolyan...
Legközelebb mi lesz nem adnak majd a géphez propellereket? Külön kell megvenni Aliról?DJI The Future of Possible mi? Vicc.
-
NvidiaRTX
őstag
-
Geller72
veterán
válasz
Csabee.
üzenetére
..nem az rth funkciójával nem vagy tisztában, hanem úgy all in. És tényleg nem bántásból írjuk, amit..
Ok, ott a szántáson nem sok gond lehet, ez igaz. Ennek ellenére én speciel egy eszközt addig be nem kapcsolok - bármi legyen is az - amíg nem vagyok tisztában azzal, hogyan működik, mire, hogyan reagál, mik a működéshez szükséges funkciók. Te legalább kint repültél, de rengeteg olyan user van, aki megközelítőleg sem ilyen körültekintő. Arról ne beszéljünk, hogy a google- be bepötyögve milyen hamar meg lehet találni a választ arra a kérdésre, hogy dji akármi rth beállítása dji go appban...
Az rth setup a legelső beállítások egyike, szerintem a legfontosabb. Ha ezt nem tudod/tudtad, hogy hogyan kell, akkor a többi beállítással mi a helyzet?
Szántás ide vagy oda.. Érted, ugye. Mindenfajta sértődés nélkül.
Az online tanfolyam az egy dolog. Addig ne költs ilyenekre, amíg az alapokat, a saját - vagy kölcsön kapott - gépet és szoftveres környezetet nem ismered. A dolgok jelenlegi állása alapján én nagyon kivárnám ezeket a pilótavizsgás dolgokat, mert jelen pillanatban ezek még csak nem is akkreditált vizsgák, max felkészítő fázisok egy esetleges akkreditált vizsgára Aka totál pénzkidobás. Addig is yt videók, gyakorlás, read only..
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Az még csak hagyján, hogy a képzés ára annyi, de azért fel kell utazni BP-re ott meg még szállást is találni meg visszajönni aztán 200k alatt meg sem áll a dolog.
Azt a 200k-t inkább költöm arra, hogy én magam megtanulok repkedni otthon a kertben és max összetörök egy Mavic Mini-t.
De még úgy is olcsóbban kijövök.
-
Csabee.
nagyúr
A vizsga szerintem jó lenne. Egy online fizetőset eltudnék képzelni én is. Igaz én csak tesztre kaptam , és egy hazahívó gomb funkcióját ha nem ismerem az nem hiszem hogy hatalmas gond.. hiszen a kijelzőtől haza tudom hívni, no meg manuálisan. Szóval baleset veszélyről szó sem lehet az esetemben. mert ilyen 50-100m-es távban reptettem kizárólag a szántón.
DjI drón képzést láttam már 140.000Ft körül. -
Anélkül, hogy bántani akarnék bárkit is: éppen ez a hozzáállás az, ami miatt a jogalkotók kötelezővé teszik előbb-utóbb a vizsgát a drónokhoz is (na meg mert szép kis üzletet fog ez jelenteni, de ezt most hagyjuk). Eszem megáll, hogy a legtöbb ember ma már tapasztalati úton akar megtanulni mindent, előzetes tájékozódás nélkül. De, a Kolléga legalább nem lakott terület felett próbálkozik, ezt speciel értékelem.
-
Geller72
veterán
-
Csabee.
nagyúr
Kölcsön kaptam a drónt, csak kb 50perc repülés van a drónban, és az is nagy mezőn ahol 1km-re semmi nincs
csak ez feltűnt amikor próbálgattuk. Azért nem olyan mint a vezetés, mert ott részt vettem oktatáson és gyakorlaton, itt meg nem.. És pont ez "zavart meg" hogy nem akartam magasra repülni, de a gombot megnyomva mint a rakéta kilőtt felfelé
Így mindig megszakítottam a drón hazatérését és manuálisan szálltam le vele a kijelző gombját használva.jozsi252: Köszönöm ez jogos. Nekem tényleg csak azért volt furcsa mert 15m-ről szerettem volna hogy vissza térjen, erre meg felrepült 50m-ig.. (holott olyan magasságba nem is szerettem volna repülni vele)
de teljesen érthető a dolog. Köszi szépen. -
krx21
nagyúr
Ma próbáltam a precíziós landolást a MA2-vel. Jelentem 3-ból 3x jól teljesített.. Az 50x50cm-es landing padra leszállt...
-
jozsi252
veterán
válasz
Csabee.
üzenetére
Van persze. Mondjuk az hogy elkerüljön mindenképp magasfeszültségű vezetéket, vagy mamutfenyőt, vagy 30 másik dolgot. Ezért érdemes az RTH-t aránylag magasra állítani. Lehet hogy te repkedsz cikk cakk-ba mindenfele, de ő nem ugyanazon az útvonalon fog visszajönni hozzád.
-
Csabee.
nagyúr
Sziasztok!
DJI Mavic Mini -nél olyan jelenség van hogy ha megnyomom a távirányítón hogy a kezdőponthoz repüljön vissza, akkor felrepül jó magasra a drón... :S mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Így nem igazán érint, hogy az adott távon van e kijelző, avagy nincs. De azt is elárulom, hogy a büdös életben nem néztem a táv kijelzőjét.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Statikusnak válaszoltam, de elszúrtam 

.