Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
krx21
nagyúr
Szevasz

Abban az árkategóriában nincs jobb követő drón a DJI kínálatában jelenleg. (a drágább sem jobb követésben sőt..) Majd a Mavic 3 lesz jobb, persze jóval drágábban)
Az eddigi legjobb követés van benne amit eddig a DJI kiadott. (Active track 3.0)
Ha nem lenne elég más gyártót kell keresni.
Ami kb. ebben az árban egyértelműen jobb (követésben) az a Skydio 2.. -
Iludka
tag
Sziasztok. Érdekelne, aki használja már a litchi nevű alkalmazást Mavic mini-hez. mi vele a tapasztalat? Köszönöm az infót.
-
Joshi
titán
Üdv.
Melyik megoldást érdemes venni ha fontos a kijelölt céltárgy kamerás követése? Tesztek alapján a Mavic Air 2-nek ez a funkciója nem a legjobb, pedig az az összeg még beleférne (300k). -
Egyébként én a repülőgépek repülés közbeni ispekcióját nem is igazán értem...
Nem tudom miért nincsenek kamerák a gép kritikus részein; amolyan visszapillantó tükör-jelleggel; hogy a pilóta meg tudja nézni mi történt éppen ha gebasz van.
Egy nagyon egyszerű pálda rá: egy szállítmányozó cégnek szereltem fel a kamionok jobb tükre alá olyan széles látószögű kamerát ami a kamion jobb holtterét teljesen kizárja;
ha a kamionos jobbra indexel akkor a műszerfal közepén lévő egyébként navigációs kijelzőn ezt a képet mutatja. Azóta nem volt olyan balesetük, hogy sávváltáskor letoltak autót, bringást, robogóst .
Szóval nem tudom miért nincsen kamera arra, hogy a másodpilóta le tudja csekkolni, hogy rendesen kint vannak a futók, hogy állnak a szárnyak , miért nem megy rendesen a hajtómű?
Lehet, ha nem csak sejtenék a problémát a pilóták, hanem látnák is, akkor talán jobban tudnának reagálni... -
válasz
Statikus
üzenetére
Bizony, azokat szoktam nézni én is
Valójában az aerodinamikai dolgokkal kell nagyon tisztában lenniük a pilótáknak, mert az egy dolog, hogy ott van rengeteg műszer, mégsem lehet 100%-ban hagyatkozni rájuk. Élő példa műszeres dologra amikor az egyik magyar légitársaság A320-as fedélzetén a pilóta közli veled, hogy a gép visszafordul, mert a süllyedés során az orrfutómű kiengedését visszajelző műszer hibát jelez. Visszafordultunk Budapestre és hála az égnek sikeresen landoltunk (amolyan Die Hard feeling volt, rendőr, tűzoltó meg minden
) , mert az orrfutómű kint volt, csak a visszajelzésben résztvevő érzékelők valamelyike adhatta meg magát gondolom. Az orrfutómű esetén nem tudom, ha érződik, de pl. a középsőnél érezni a fedélzeten amikor kiengedi, viszont "érzésekre" nem hagyatkozhatnak, gondolom szigorú protokoll van ilyen eseményekre.Visszatérve a drónos dologhoz, szerintem a hidegben nem csak a jegesedés amivel kell számolni, vagy amitől kell tartani, mert a műanyag propellerek merevsége is változik ilyen hőmérsékleten, illetve az akkumulátor is másként viselkedhet, sőt ha nincs melegítve (zsebben akár), akkor felszállni sem engednek a DJI drónok.
-
Statikus
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Nem nyitható meg, de a páratartalommal, amennyire egy mérnöknek tisztában kell lenni, tisztában vagyok.
De azt nem tudom, hogy mi az a káros páratartalom, amikor már nem kapcsoljuk be az elektronikai cikkeket és mi az a klimatikus környezet, amikor már nem repülünk drónnal, mert veszélyes - és ennek az okát sem tudom, mert nincs aerodinamikai képzettségem. -
Fuhur
kezdő
Az leginkább attól lehetett, hogy melegben több víz (pára) van a levegőben -Pompi által linkelt táblázatból is jól látható-. A porszívó vagy akármi is volt, a levegőt gyorsított fel amitől annak nyomása csökkent és közben le is hűlt. E két hatás eredményezte, hogy a levegőben eredendően lévő pára mennyiség az adott nyomáson és hőmérsékleten túltelített állapotot eredményezett és ezért kicsapódott. Ez a kondenzvíz. Nyáron a klímák hűtőjéből is ezért csurog a víz.
Télen az eleve kevesebb vizet tartalmazó levegőből -megint csak Pompi táblázata segít- még ha kondenzáció is létrejön volumenét tekintve kevesebb kondenzvíz keletkezik. Sajnos ebben az esetben inkább jellemző a lefagyás és már el is jutottunk a repülő eszközök jegesedésének kérdéséhez
-
válasz
Statikus
üzenetére
Lehet, hogy amire emlékszem, az fagypont alatti megállapítás volt. Régen dolgoztam egy helyen, ahol külső levegővel dolgozó, nagy teljesítményű porszárító cucc volt. Az biztos, hogy nyáron szinte használhatatlan volt, cserébe télen ment, mint a kisangyal. Innen jön az emlékem erről a témáról.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Linkelve nem engedi, de ha kimásolod az url-t és vissza a címsorba, akkor beadja.
De amúgy itt van. -
Fuhur
kezdő
Nekem beázás még sose volt.
Volt viszont a már emlegetett akadály észlelés a kopter alatt amitől nem akar lejjebb jönni. Ez kis felhők átrepülésekor is előjöhet.
És volt már jegesedésem is ami elég hamar tud zuhanáshoz vezetni. Régebben beszéltük itt a jegesedés okát. Ha gondoljátok újra leírom, de vissza is lehet keresni.Még hozzá teszem, hogy a legkisebb gépem a MAVIC Pro, de bármely más géppel is megtörténhetnek a fenti dolgok.
És még annyit, hogy én is szoktam éjszaka repülőzni. Például a szilveszteri tűzijátékomat is előszeretettel fotózom Inspirével, vagy mostanában Mavical.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Geresics
üzenetére
Én viszont csak azt hallom nálam tapasztaltabbaktól, hogy esőbe ne szálljunk fel vele. Mert ugye a rotor felül nyitott és hiába a nagy légcsavar sebesség, attól még a szétporlasztott vízből bejuthat. Plusz az illesztéseknél is (Air2 akksi mellett pl) lábak csatlakozásánál úgy szintén. Kamera vízpermettől párásodik, emiatt felvételek amúgy is kuka - én tuti nem szállnék fel.
-
-
válasz
Statikus
üzenetére
Bár nem nekem szólt a kérdés, azért válaszolok: azon felül, hogy a pára semmilyen elektronikának nem tesz jót, itt még az is probléma lehet, hogy a ködös idő zavarhatja a szenzort. Sparkkal szoktak például úgy járni, hogy az alsó szenzor ködben azt hiszi, hogy van valami a gép alatt, és nem engedi süllyedni a madarat, így meg elég nehéz leszállni... A hideg idő (ha csak nem mínuszokról beszélünk) szerintem nem árt önmagában, mert általában alacsony a pára tartalom a levegőben.
-
Statikus
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Téma vissza

Tegnap este, sötétben, párában, ködben felszálltam körülnézni, elég szép városi fényeket fotóztam - nem osztom meg -, még soha nem láttam így, tetszett.
Erre ismerősöm lehülyézett, hogy ez az idő nem tesz jót a drónnak, meg veszélyes, meg stb...
A zúzmarás idő vajon mennyivel veszélytelenebb, vagy teljesen hülyeségeket beszélt?
Aerodinamikai tudásom nincs, csak amit tévéből felszed az ember, ezért nem tudom, hogy van-e igazság abban, amit mondott. -
Geller72
veterán
Tegnap vettünk a MM-ban, itt Berlinben egy Mini 2-t. Itt most 584 ercsi volt, FMC.
-
válasz
KillHates
üzenetére
Én is felröhögtem a saját poénomon!
3 hete a bestbuy topik közösségét dobtam fel egy egérpad kapcsán, ami olyan olcsó volt, hogy rögtön hármat vettem belőle, mondván annyit akkor is megér, ha a p_csömre csavarom, és kiklopfolom benne a családi ékszert...
Azzal elvittem a napot, az biztos...
Erős ez a november, kihozza belőlem az állatot.Statikus: teljesen mindegy a színezet, csak írtam egy random nagykutya nevet, de írhattam volna ezer mást, akár a másik oldalról is. A lányeg az lett volna, hogy nem az zavarja itt a honatyákat pártállástól függetlenül, hogy Te meg Én repkedünk. Az viszont már igen, amikor a különféle online lapok riporterei laza mozdulattal repülnek át kapun, árkon és bokron, azán 40 perc múlva már ott is az írás a főoldalon, penge éles képekkel illusztrálva.
-
Hogy ON is legyünk, és elszakadjunk a magyar rögvalóságtól; Laci barátommal már nagyon várjuk a zúzmarás időt, hogy lőhessünk pár szép felételt a határról.
-
Fuhur
kezdő
Nagyon off irányt vett a fórum. Nem lehetne visszatérni az alap témához? .... Mielőtt egy csomó hozzászólás egyszer csak elillan innen.
-
Statikus
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Pártállástól függetlenül és politikától mentesen lenne egy megjegyzésem - bár úgy látom, a téma már megérkezett.

Mindenki közpénzezik, mert az olyan menő manapság. Az összes közalkalmazott, köztük az óvónők és tanárok is közpénzből élnek. Az a közel 20.000 alkalmazott és családjuk is közpénzből él, akiknek munkád ad a nevezett.
Abba nem szeretnék belemenni, hogy ki, hogyan, mennyit, ez a része nem lényeg a mondandóm szempontjából és nem is szeretném ilyen irányba vinni a fórumot.
-
-
-
t72killer
titán
A magyar rendszer teljesen idejétmúlt, nem működőképes. Nem hiszem el, hogy a repülőknek is heteket kéne várni egy-egy légtérhasználati engedélyre/ennyire tudnak előre minden mozgást
.Annyi kéne egyébként, hogy a drón wifi-n publikusan sugározzon egy egyedi SSID-t, ami alapján pofon1xerűen azonosítható lenne a pilóta - illetve a madár pontos pozíciója repülésbiztonsági szempontból. Mivel alapból van wifi minden madáron, a nagyobbakon nem is akármilyen, ezt egy sima FW-frissítéssel minden gyártó meg tudná oldani.
-
válasz
Szabó András
üzenetére
Én is túlzásnak tartom, de ettől még ez egy szabály. Hülye szabály? Az. Be kell tartani? Be. Ennyi a lényeg. Nekem is Sparkom van, nem egy vadászgép, se nem nagy, se nem nehéz, se nem gyors, mégis megkértem rá mindig az engedélyt, ha tudtam, hogy BIZTOSAN fogom adott területen, adott időben használni. A gond az, amit KillHates is írt: bonyolult és lassú az egész eljárásrend, ráadásul teljesen szembemegy a józan ésszel, valamint a jellemző felhasználási szokásokkal. Plusz, nem hogy könnyítettek volna az eddigi szabályzáson, hanem jókorát szigorítottak rajta, ami nettó f@szság, és teljesen ellentéetes hatást vált majd ki, ezt jól mutatja ez a fórum is. Az, aki eddig kért, az sem fog ezzel szórakozni, mert vicc az egész... És a legszomorúbb, hogy azok ellen, akik ellen valójában kitalálták az egészet, semmit nem fog érni, mert a gerilla újságíró ugyanúgy nem kér majd engedélyt, és ugyanúgy meglesi majd Lölő pucsító ánuszát az ablakon keresztül, ahogy az épp zihálva töcsköli a közpénzt.
-
t72killer
titán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Szerinted aki tilosban jár és tényleg le kéne szedni az égről, az fog regisztrálni, bejelentkezni bárhova? Hozzánk egyszer belesett egy drón az x+1. emeleten, ablaktól 30 centire lebegve. A dolog gyönyöre, hogy kisreptér védelmi zónájában vagyunk, azaz a mostani rendszer szerint is szigorúan engedélyköteles lett volna errefelé felszállni. (Németo-ból írok, nincs olyan minden alkalomra légtérhasználatit kérő szabály, mint Mo.-gon).
#7546+8: ennyi. Kötelező biztosítást mondjuk általánosan előírnék mindenkinek, egy rossz helyen átrohanó gyalogos is brutál károkat tud okozni akár a saját halála árán is - ami nagyon szomorú, de a végén te állsz ott egy totálkáros kocsival pl.
-
Szabó András
tag
Azt egy kicsit túlzásnak érzem, hogy van egy kis 80-90 grammos szerkezetem, amivel nem 100, 50 méterre nem merek elmenni, mert önállósítj magát már 30 méter távolságban is, és mindig úgy repültem, hogy párom figyelte, hogy mit csinál, meg az egész szerkezet valami huszonegykét ezer Ft volt (igaz azért, mert akciós volt, de nem 90% volt az akció
), és ha most jól értem erre is vonatkozni fognak olyan szabályok ami Európában példátlan. Bár nekem a tervezet sem egyértelmű. Abban a tudatban vettem vagy 3-4 hónapja, hogy erre nem kell engedély meg miegymás. Nos a végkövetkeztetésem már sokadjára az, hogy nem örülök, hogy ebbe az országba születtem, persze nem lenne jobb Líbia, vagy Csád, és hasonló országok, de valami Finnországot, vagy Norvégiát, vagy hasonlót nagyon el tudnék magamnak képzelni, persze ha oda születtem volna.
Valaki tud abban segíteni, hogy most mit kellene betartani a kis 80-90 grammos DJI Tellomnal? Mert nem tudok eligazodni ezen a dróntörvényen. -
Statikus
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
És te a videoknak hiszel, vagy a saját tapasztalatodnak? Én Budapest sűrű részein is repültem már, talán 100m volt táv, amikor csipogott, hogy nincs jel, gyenge jel. Kicsit mozogtam és megvolt. Mindezt úgy, hogy nem volt rálátás, két ház volt közöttünk.
És ha szeretnéd, olyan videót is tudnék készíteni, hogy szobán belül, fél méter távolságban sincs jel. Csak egy jelzavaró kell. Jelzavaróval pedig bármit megzavarok, nem csak a wifi-t.
Kiváncsi lennék ki volt az a barom, aki kitalálta ezt a mondást: akinek telik majomra legyne pénze banánra is... Autónál ez még igaz is. Van sok proli a panelrengetegben, akinek csak az számít, hogy meglegyen a fasza autó, persze 99% hitelből, törlesztgeti, amíg van állása, aztán amikor valami baj van, már viszik is az autót. De legalább megmutathatta, hogy volt - fullhitelből. Nem gondolom, hogy a drón egy olyan dolog, amit minden hülye megvesz, csak azért, hogy legyen. Ha így lenne, lépten nyomon jönnének szembe a drónok. Szintén Budapest és környező települések környékén még soha nem futottam össze másik drónnal, persze ez azt jelenti, hogy nem olyan helyeken járok, ami másnak is érdekes lehet.
A szabályok megszegését viszont igenis szankcionálják, súlyosságtól függően elsőre figyelmeztetéssel, utána pénz, majd elkobzás, repülés megtiltása, kötelező ismételt vizsga - ha lenne kötelező első vizsga
Ehhez azért még nagyon gyerekcipőben járunk, ezért szabad a rablás, szabad a fotózás, szabad a kukkolás, szabad minden, a károkozás is... -
Statikus
senior tag
Pedig a kerékpárra kötelezővé tenném a kötelezőt, amilyen állat módon mennek, szlalomozva autók között, át a piroson, ha az autósávban van zöld, akkor autó, ha a zebrán, akkor gyalogos... Mi történik, ha lever egy tükröt? Semmi... elteker. Még rendszáma sincs, ráadásul most kötelezően maszkban van mindenki...
Erre mondják az "OKOSOK", hogy akinek van pénze autóra, annak legyen pénze tükörre is, ha leveri egy barom? Sajnos hallottam már ilyen gondolkodásmódot is, beteg... -
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én nem a járulékokat sokallom, hanem az ügymenetet tartom egy f@szságnak.
Miért nem lehet, a mai digitális világban azt megoldani, amit pl. az autópálya matricánál?
Kimegyek repülni a pusztába a légtér,hu-n vagy az erre csinált NER-es appon keresztül megnézem, hogy ott ahol repülnék éppen mi a helyzet, aztán a Simple-n keresztül veszek oda levegőmatricát
Bár amilyen retardáltak biztos ki fogják találni, hogy a drónra rá kell ragasztani majd egy A3 méretű fizikai matricát
Az egyik rotorjára! 
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"ezek a dróntörvény javaslatok teljesen jogosak mivel pilóta nélküli légi "járművekről" beszélünk."
Nem tudom eldönteni így hirtelen, hogy ez kettős mérce, vagy szelektív memória. Ha jól látom, mindkettő. Érdekes módon amikor drónoztál, neked se akaródzott ilyesmit fizetni; szerintem vagyunk vagy hárman ebben a topikban, akik DOE tagok biztosítással, és még légteret is igénylünk, ha kell. Részünkről még csak-csak érthető lenne egy hasonló kirohanás, de részedről finoman szólva is erős volt ez a mondat.
Szerintem te trollkodsz!
-
pavika
tag
A KRESZ szerint a kerékpár is jármű, amivel az úttesten is közlekedünk, de még sem kell rá biztosítás vagy adót fizetni.
-
Blizzardking
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A gyerek távirányítós autója és az otthoni kisvasút után azért nem fizetsz útdíjat meg casco-t ugye?
Azért mert a nevében szerepel a "jármű", ugye nem lesz egy másfél tonnás vas szerkezet amiben utazni tudsz, ugye?
Ne nyelvészeti alapon dőljön már el egy ekkora lehúzás.
Ha a cipőmre is azt mondjuk hogy jármű, ne kelljen adót fizetnie mindenkinek aki cipőt hord. 🙋♂️ -
NvidiaRTX
őstag
Azért ennyire nem kell lesarkítani a kategóriákat, ezeket a Wi-fi-s vackokat én csak szelfi drónnak hívom mivel egy erős wifi szennyezett környezetben 2 méter és már jelvesztés van.
Több videó is van erről yutbobon főleg Mini-vel.Ha már zsebben turkálás, ezek a dróntörvény javaslatok teljesen jogosak mivel pilóta nélküli légi "járművekről" beszélünk.
Én adózok a motorom meg az autóm után is, a "járműveim" után.
Légtér fizetés? Miert én nem fizetek út díjat meg teljesítmény adót? Dehogynem.
Meg biztosítást is hoppá. (Casco = Care hogy többet ne mondjak.)Legyen csak fizetős a drónozás akinek telik majomra legyen pénze banánra is.
Aki meg megszegi a szabályokat büntessék csak meg, ahogy engem is meg tudnak bírságolni szabálytalanságért az úton.Jó hétvégét, jó szelet a Mini-nek.
-
Pompi
nagyúr
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Hu apám nem vagy semmi. De legyen. Egyrészt. Miért nem igazi drón a Mini 1? A jelátvitel miatt? Ühüm. Az Air sem igazi drón akkor gondolom.

Másrészt a Mini 2 is negyedmillió alatt van. De szerintem hagyjuk. Én ma szembesültem vele, hogy bekerült a nem igazi Mini 1 drón a Litchibe pár napja és kaptam az alkalmon, hogy olcsóbban vegyem meg. Tudod ez már csak ilyen emberi tulajdonság, hogy ha valamit meg lehet olcsóbban venni, akkor olcsóbban szeretném megvenni. Függeltenül a zsemem és a drónom (bocs, drónomnak látszó tárgyam) árának a mértékétől. -
Fuhur
kezdő
válasz
t72killer
üzenetére
Ez nagyon hasonlít a Pix4D Capture progihoz. Annak a felvételt készítő része ingyenes de persze a feldolgozó már pénzes.
Ha térképet készítek (ortofotót) akkor a programozott repülést választom és ha DJI cuccal csinálom, akkor a Pix4D Capture progival tervezem és repítem a cuccot. Ha merevszárnyú, akkor a Mission Plannert használom mert azokban a vezérlő Pixhawk.
Ha viszont 3D modell a cél, akkor én kézzel repítem a koptert. Sokszor elég közeli képeket is kell készítenem és ott már nem bízom az automatikában. Pontosabban abban még bízok, csak a GPS lokalizáció necces. Sokszor tapasztaltam, hogy egy "belőtt" nyomvonalat újra repítve akár 1 méter offset hiba is van az előző nyomvonalhoz képest. Az ok érthető, tehát nem ez a bajom, hanem ha ezen okból "érintő fogást" venne a kopter az épületen akkor azért nem lenne felhőtlen az örömöm.
-
t72killer
titán
Asszem benevezek rá
lehet jól jön az első 3D-modellezős lépéseimhez.Régebbi BF-eken nem komolyabb volt az akció
? -
t72killer
titán
3rd party akksikból van használható p4pro-ba? Az egyik akksim (mind eredeti...) úgy tűnik állás közben kipurcant, 11 alkalommal repült, 2-3havonta a töltővel csináltam rajta egy merítés-töltés kört -mégse volt neki jó
. Semmi kedvem 10repülésért kiadni 150€-t. -
NvidiaRTX
őstag
Már azt hittem sokalljátok a program árát amikor a kezetekbe van a negyed-fél millás drón.
-
Fuhur
kezdő
Ezen behaltam

Van benne drón is, hogy ne legyen off
Ha tudsz oroszul, akkor tökéletes az élmény 
-
Fuhur
kezdő
válasz
Statikus
üzenetére
Ennyi off után visszatérve az érdemi kérdéshez:
- Ahogy Geller72 írta is, itt azért összetett számításokat kell elvégezni ami csak részben hasonlít a klasszikus renderelési feladatokhoz ezért sanszos, hogy egy nagy teljesítményű proci is jó szolgálatot tehet.
- Ami a leg időigényesebb, az maga a térbeli pontfelhő előállítása. Ez a teljes feldolgozási idő kb 80-90 %-a. A felület előállítás és a textúrázás az előzőekhez képes pillanatok (na jó esetenként fél-másfél óra) alatt megvan.A pontok számítása egyébként elég egyszerű csak az a probléma, hogy rengeteg van és ráadásul egy pontot elég sok adatból kell meghatározni. Kicsit érthetőbben. Ha van két képed (eltérő pozíciókból fotózot!!! ) melyeken megtaláltál két azonos képrészlethez tartozó 1-1 képpontot akkor azt mondod, hogy ez a képpont egy térbeli pontból képződött le. Tehát a képen lévő pont és a térbeli (amit rekonstruláni akarsz) pont egy egyenes van. Ugyan ez igaz a másik kép azonos pontjára. No és akkor a térbeli pont épp a két egyenes metszéspontjában van. Csakhogy itt lesz egy rakat kép azonos pontokkal tehát egy rakat egymást metsző egyenes. Elvileg ezek éppen egy pontban metszenék egymást DE NEM! És akkor jön az iterálgatás. A program igyekszik az egyenesek egyenleteinek paramétereit úgy változtatni, hogy a keletkező metszéspontok a legkisebb szórást mutassák. És akkor ez még csak egy pont!!!
Nos éppen ezért írtam, hogy a fejlesztéseim közt ezt a fejlett CPU-s irányt is megnézem. Ehhez persze a meglévő gépből semmit sem fogok tudni felhasználni. Na talán az egeret meg a billentyűt
De ez egy új beruházás lesz mert a legnagyobb pénzkidobás az öreg gépet foltozgatni ugyanis architekturálisan ezer gond lesz ami miatt nem igazán gyorsul majd a program futása.Különben próbának ha épp külföldön vagyok vagy olyan helyen ahova nem túl sanszos, hogy visszaszaladok ha meg kellene ismételni a felvételeket a laptopomon szoktam elkészíteni a modellek egy gyengébb minőségű változatát (i7-6700 HQ 2,6 GHz, 16GB RAM és NVIDIA GeForce GTX 960M kárty van benne). Ha az jó, akkor már idehaza mehet a jobb minőség.
-
Statikus
senior tag
válasz
Geller72
üzenetére
Valóban sokkal erősebb, de egy 3 éves i7-hez képest elvárt, hogy ütős legyen.
Az ilyen tesztek megmutatják, hogy jobb, erősebb, gyorsabb, látunk egy pontszámot, de munkához nem a pontok érdekesek, hanem az idő. Kíváncsi lennék mit mutatna, mekkora lenne az előny, egy ilyen feldolgozásban, sok, nagy felbontású fotó esetén, adott feladatot mennyivel gyorsabban csinál meg. -
Statikus
senior tag
Úgy úgy, GPU-val bányásznak, GPU-val renderelnek, nagyon sok számolásos munkára használják a GPU-t, persze kell hozzá megfelelő szoftver is.
----------------------
SZERK:
Mint épületek tervezésével is foglalkozó mérnök 3D-ben modellezünk. Magyar piacvezető szoftver nem támogatja a GPU-s renderelést. Szánalom. Nem tudni miért nem, csak... Ezért az egyik gépbe már nem is vettem kártyát, mert az intel csupasz i7 procija elég arra a grafikára, amire kell... -
Geller72
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Igen, hasonlítjuk. Mert az volt a kérdés. Nem bánnám, ha néha előbbre is olvasnál a kommentek közé, nem csak beleröfögnél egy utolsó komment valamely részébe úgy, hogy nulla előzményt néztél. Ha olvastál volna, többek között az is megvolna, hogy épp azt említettem, hogyan viszonyul egy vga a cpu-hoz, ha az adott szoftver éppen cpu-ra vagy vga-ra optimalizált. Hiába van mondjuk egy millás vga-d, ha az adott szovtver, amivel dolgozol, komplex egy vga-hoz, de optimális a cpu-hoz. Messze nem tudsz mindent megoldani vga-val, de ezt te valszeg pontosan tudod, csak megint szívozni jársz kommentelni.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Geller72
üzenetére
"Egy 3900x háromszor erősebb mint egy 8700k processzor."
Ju dont széj.
Egy 24 szálas CPU-t hasonlítgat egy 12 szálashoz.
Ha a CPU-k annyira jók lennének renderelésre meg számolásra akkor nem lettek volna Quadro meg Firepro kártyák soha.
Mivel számoltak anno Bitkoint? Hát nem CPU-kkal.
GPU-kkal renderelnek videókat/filmeket is ha van rendes támogatása az adott programnak.
Drága VGA-król beszélnek, de ott a kezükbe a fél millás drón.
Na megyek tovább Assa Valhallázni mert ma jár le a Uplay+ előfizum és arra ki kell tolnom a 3080-al ami az Air 2 helyett lett.
-
Statikus
senior tag
válasz
Geller72
üzenetére
3x erősebb? Ezt kérlek valahogy igazold is.
Egy az egyben nem hiszem, hogy be lehet rakni egy új AMD procit egy régebbi, gyengébb alaplapba.
Mondjuk kilencvenes években még emlékszem, hogy kompatibilis volt az Intel, az AMD, a Cyrix, meg még ki tudja mi és csak beraktam egy Cyrixet és már ment is.

-
Geller72
veterán
Az nem annyira meglepetés. Ha gpu-ravan optimalizálva a szoftver akkor a videókártya akár 40 x gyorsabb lehet a processzornál akár milyen erős processzor van a gépedben. de egy új típusú processzor mondjuk egy 12 magos 24 szálas ryzen lehet hogy meglepő eredményt adna. ha nem sok különbség van a mostani miért eredményekben a videókártya és a processzor között akkor a processzort cserével sokkal olcsóbban jönnél ki mert a videókártya nagyon nagyon drága. Egy 3900x háromszor erősebb mint egy 8700k processzor. És a 3900x processzort meg lehet venni 125000 Ft körül.
-
Grillo
őstag
Van egy munkaterület, ahol több évig dolgoznak. Oda van légtere, kb. folyamatosan, majd egy éve.
Mivel vagy magának aktivál légteret, vagy esetleg egy-két embernek még, így pontosan tudja, mennyi a legális esetszám.
Nem a hangulatkeltés a cél, hanem én is nagyon meglepődtem. Én 150-et mondtam.Mondjuk tekintve, hogy tavaly vagy 70 ezer drónt adtak el itthon, annyira nem meglepő.
Talán írtam is korábban, hogy egy hónapja 2-3 hétig a Citadellán dolgoztam. Reggel és este felé, de szép időben napközben is sokan repültek. Volt olyan este, hogy párhuzamosan 2-3 drón volt a szobor körül a levegőben.
Ez már egy sokak számára elérhető hobbi, a kiemelt turisztikai helyeken nem kérdés, hogy a turistákon kívül is sokan repülünk legális légtér nélkül.
És ezen a törvénytervezet alapján nem hiszem, hogy sok változtatás lesz. -
Fuhur
kezdő
Hmmm..... És ha tudta nélkül akkor honnan tudható? És milyen drónok? És akkor is amikor munkarepítéseket vagy repüléseket végzett a kollégád? Miért kell egyáltalán folyamatos légtérzár azon a területen?
Ahhoz, hogy ne hangulatkeltés legyen hanem értékelhető ténymegállapítás szerintem lényegesen több infóra lenne szükség. De csak úgy kijött belőlem .... nem lényeges. -
Fuhur
kezdő
Egy kicsit "játszadoztam" a képekkel.
Megpróbáltam a kupac 3D modelljét előállítani úgy, hogy a textúrát a hőkép adja. Ez nem kb rávetített textúra, hanem arányos, távolságok, magasságok mérhetők és a hőmérséklet is mérhető az egyes pixeleken. Nem mennék bele a részletekbe, most inkább legyen csak a látvány

Ezt tehát a P2-essel FLIR Duo R kamerával készítettem. Természetesen a feldolgozás offline.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Vezetékes FEJhallgatók
- Parfüm topik
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Renault, Dacia topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.06
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha mondjuk elengedem a követést, akkor mennyivel butább egy Mini 2? Arról elég jókat mondanak és az ára is elég baráti.

) , mert az orrfutómű kint volt, csak a visszajelzésben résztvevő érzékelők valamelyike adhatta meg magát gondolom. Az orrfutómű esetén nem tudom, ha érződik, de pl. a középsőnél érezni a fedélzeten amikor kiengedi, viszont "érzésekre" nem hagyatkozhatnak, gondolom szigorú protokoll van ilyen eseményekre.

.

lehet jól jön az első
?
. Semmi kedvem 10repülésért kiadni 150€-t.