Új hozzászólás Aktív témák
-
P3Dr0
senior tag
Nekem a mavic 2 pro nál volt egy hasonlóan izzasztó szituációm ahol percekig semmi kapcsolat nem volt a drónnal. Később kielemezve a logokat (airdata segítségével) egy olyan érdekes dologra bukkantam,hogy a kapcsolat vesztést egy lehetséges totális fedélzeti rendszer összeomlás előzhette meg. Elösször obstacle avoidence hibák sorozata (120 méteren semmi tereptargy a közelben) majd kapcsolat laggolás ,novekedett reakció idő és végül egy teljes kapcsolat vesztés. Én is inditgattam újra programot (dji go 4) meg kábel ki be húz de nem az javította meg hanem egy idő után magához tért a drón és visszajött a kapcsolat. Majd kb. 800 méterről hazahoztam és landolás után lepihentem picit 😂
A drón visszafele tartott de mikor beütött a crash megállt és egyhelyben lebegett természetesen egy folyó felett..... úgy ahogy kell.
Utólag egy lehetséges dologra gyanakodtam méghozzá arra,hogy a drón pont olyan szögben repült,hogy a hátsó, oldalsó szenzorokat megzavarhatta a napfény esetleg a karokrol visszaverődő fény amitől a rendszer behülyült. De ez csak egy teoria a valódi okot nemtudom mi lehetett.
Nem volt kellemes érzés..... -
Fuhur
kezdő
Kíváncsian várom a gyártó válaszát ...
Ma tesztelgettem kicsit a Minit:
Szabad téren -5 méter magasan kóricáltam, de semmi rendellenesség. Szóval annyi biztosnak látszik, hogy nem a negatív magasságból eredő számítási hiba történt az épületen belül.
Pórbáltam távolságtesztet is. Első nekifutásra 400 méter után feladta a harcot, de vissza lehetett még hozni csak már nagyon nyekergett, hogy adatokat veszt a kommunikáció. Pedig domboldalon álltam és teljes rálátás volt a cuccra. Gyengén lakott (kb 10 ház a repülés irányában (környékén).
Aztán még egyszer nekiugrottam, de most már elment 1100 méterre. Még vezethető volt de már dobálta a figyelmeztetéseket, így visszahoztam.
Ugyanitt a Mavic Prom 2500 méter simán tudni szokott.Nekem sincs egyik rendszerem se tuningolva. Csak úgy van ahogy azt a DJI megteremtette
-
Statikus
senior tag
Az egész hozzászólásom abból indult ki, hogy milyen sokba kerül a biztosítás, a vizsga, nincs szabályozva semmi, hűdeszar az egész, nem fizetnek, mert nem arányos, mert drága, ússzuk meg osztrákiában ingyen. Most meg kiderül, hogy az évi 3-4 óra használatra a nagy többség simán beruház tíz-százezreket. Akkor hogy is van ez???
Lehet, hogy neked megéri az akksis kerékkulcs és valszeg oka volt, hogy vettél, de itt főként arról beszélünk, hogy hobbi szinten kurvadrága a drónozás és senki nem akarja megfizetni az előírt biztosítást.
Autónál, motornál is van lehetőséged a garázsban tárolni és évente csak egyszer elmenni vele egy találkozóra - sajnos akkor is ki kell fizetned az éves KGFB-t, arra az egy útra, arra a 3-4 órára, hogy mehess vele közúton.
-
Statikus
senior tag
Azért, mert te tudod, még nem biztos, hogy mindenki tudja, nem lehet mindenki olyan tapasztalt, mint te. Szerinted mindenki számára nyilvánvaló, hogy az osztrákoknál hogy megy az autópálya díjfizetés? Ha mindenki tudja, akkor bocs, valóban felesleges volt felhoznom ezt a példát. De örülnék, ha mondanál rá egy értelmes magyarázatot, hogy miért kell 30 nappal korábban megvenni az online "matricát"...
-
blu79
addikt
Köszi az infokat
és a többieknek is
A telloval már körberepültem itt mindent semmi gond nem volt, ezzel viszont legalisan szeretnek repülni, addig valahol kipróbálom h minden rendben van e a drónnal
Igazaból csak kirandulasra szeretnem használni , lőni pár fotót pl Bélapatfalva - belkő ez csak egy peldagyőri vok amugy
-
DIEGO15
őstag
Én tudtam regisztrálni, de bele sem kezdtem a képzésbe, mert már a megkötött képzési szerződés és ellentmondásos. A szerződésben az áll, hogy a képzés ingyenes, csak a vizsga díjköteles, amíg a képzési felületen már kéri, hogy fizessek. A KTI-n leírtak szerint először el kell végezni a képzést, aztán kell a biztosítás (annyi, ahány géppel akarsz repülni), majd regisztrálni kell a gépet és magadat is. Most ez úgy néz ki, hogy nem tudsz biztosítást kötni, amíg nincs regisztrálva a géped és nem tudod magadat regisztrálni a géphez, amíg nincs biztosításod.
Vagyis jelen állás szerint:
- elvégzed a tanfolyamot online 4300hufért
- majd személyesen vizsgázol (valszeg) a megyeszékhelyen 4600hufért
- közben regisztrálod a drónodat X hufért
- amint kapsz a hatóságtól nyilvántartási jelet a drónra, tudsz majd biztosítást kötni 20.000 hufért (groupama drón)
- Ha megvan a biztosítás, akkor tudod magadat regisztrálni, mint üzemben tartó.
- Ezután már csak az app kell és repülhetsz.Egyszerű, mint az egyszer egy. Attól eltekintve, hogy még se képzés, se vizsga, se regisztrációra nincs lehetőség
ui.: Tegnap én is megcsináltam az osztrák jogsit. Ha elfogadják itthon, akkor legalább azt a 8.900huf plusz személyes vizsgát megúsztam.
-
konyi79
addikt
A kerek történet annyi, a KTi teljesen készen áll az oktatásra, kész a tájékoztató, kész az oktatási felület, páran csináljuk is sőt, túl vagyunk az online teszten.
A korábban kirakott vizsgaidőpontokat azonban törölték, ennek is prózai oka van:
Az, ami alapján az anyag, a vizsga, meg minden készült, nem jelent meg a közlönyben. Amíg nincs ott a részletes jogi háttér, nem lehet sem tanfolyam, sem vizsga.
Szóval baszogathatja bárki a KTi-t, meg nézheti hülyének, de hiába csinált meg mindent a társaság ahhoz, időben elkezdődjön a tanfolyam, a vizsgáztatás stb, amíg Magyarország Kormánya által hitelesített folyóiratban nem jelenik meg, nem csinálhatnak semmit. Ez a dolgok rendje.Mindemellett tessék olvasgatni az EU szabályozást, mert ez a pár nyakatekert napig, amíg nem teszik helyre, az van érvényben.
A DroneHungary csatornáját pár napja rágtam át. Nekem se tűnik túl komoly vállalásnak. Most is kijön egy Mini 1 teszt licsivel?
-
boaa
újonc
Ezt köszönöm és tényleg minden építő jellegű megjegyzést. Esküszöm tényleg nem vágom, de ezzel azt nem fogom megtudni, hogy a boltban melyik telefont lehet megvenni. Vagy rosszul értelmezem?
Itt van pl ez https://tablet-pc.arukereso.hu/huawei/matepad-t8-16gb-53011akt-p556919634/
Honnan fogom megtudni, hogy ez 64 bites-e? Leírásában nem látom sehol. Meg fogja tudni bármi, vagy bárki biztosra erősíteni elfut-e rajta? -
krx21
nagyúr
Meggyőzél, marad a rendelés a CPL-re..
Ez nem fix, ezt lehet tekergetni?
https://www.hobbycity.hu/dji-mavic-air-2-szuro-cpl -
BEndre34
tag
Jogos! Szerintem is teljesen helytálló a kérdés, de akkor mi kérünk akkor elnézést, hogy értelmes, használható választ akartunk adni egy kérdésre. Eddig azt hittem erre való ez a fórum (nem csak a negatív kommentekre).
Nekem csak az alap P4 van de még azzal is ég és föld a különbség egy ND nélküli és ND-vel felvett videó között. P4P esetében gondolom még jobb a végeredmény.
!!! OFF-ba tettem, mert nem vitaindítónak szánom !!!
-
NvidiaRTX
őstag
El is olvastam én is csak hát azt gondoltam az csak egy amolyan opcionális dolog hogy jobban illeszkedjen a hajlatokhoz.
Arra nem számítottam, hogy ha nem lesz meg ez a lépés akkor gyakorlatilag szinte fel sem tapad rá.
Lehet ezért volt az, hogy valakinél menet közben vált le a matrica mert kihagyta ezt a lépést.Mind1 igazából csak próbaképpen vettem, nem nézett ki rajta túl szépen szal nem nagy veszteség az a pár dollár.
Ha meg azt akarja valaki, hogy távolabbról is lássa a drónt vegyen nagyobbat és ne a rikító matricával próbálja meg kompenzálni a drón méretét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Formula-1
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest