Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
lionshamlet
senior tag
Tehat renderelesi hiba, köszöntem.
Eddig youtube 4k profil volt beallitva, de akkor maradnom kell a forrasanyag tulajdonsagainak a megőrzésénél.

-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Még az előző válaszainkra sem reagáltál semmit már egy újabb kérdés van és ráadásul egy tök alap kérdés ami bent van az összes létező videószerkesztő tutorial-ban ami fent van YouTube-on.
Minden videó szerkesztő progiba még az Adobe cuccaiba is van a kimeneti beállításoknál egyezés beállítás tehát amikor a nyers videó adataihoz (felbontás, FPS érték, stb) beállítja automatán a kimeneti adatokat.
Csak be kell pipálni és többet nem lesz ilyen FPS szám "mismatch"-ből eredendő problémád.
Amúgy ez már nem DJI topic-ba tartozó téma hiába drónos felvételről beszélünk. -
Toby0501
csendes tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nekem akkor volt ilyen, amikor benéztem a framerate-et. 30fps-sel ugyan azt csinálta, mint neked, 29.97-tel jó lett.
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Canon m50 + ronin sc
A gyári usb-c - micro usb kábel használatával nem működik a videó elindítás/leállítás gomb, mit kell esetleg beállítani az m50-en, hogy össze tudjon hangolódni a két eszköz? A kábelt érzékeli a ronin mert a telefonos applikációban lehet használni olyan dolgokat amiket kábel nélkül nem.Előre is köszi.
-
válasz
kicsigeri
üzenetére
Simán "be kell bikázni" a párnacellát. Egyszerűen szét kell szedni és közvetlen az akku a kimenetre kötni a nominális feszültségét. Fontos, hogy 1-1.5 A áramkorlátot kell megadni labortápon, mert ilyenkor szeret nagyon éhes lenni a LiPo és dagadtra hízik a szó szoros értelmében 4-5 Ampertől.
-
válasz
lionshamlet
üzenetére
Ugyanezt csinálja az Autel szoftvere is. Agyf@szt kapok tőle.
Tök jó, hogy a sz@r dolgokat is gyorsan lelopják egymásról a gyártók-fejlesztők

-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Tehát ha jól értem a telóról törölt képek megjelennek miután újra csatlakoztatod a gépet hozzá?
És mi van ha a gépről is törlöd a már nem kellő képeket?
Akkor sztem nem lesz honnan visszatöltődnie a képeknek a telóra. -
lionshamlet
senior tag
P4 - dji go 4 app páros
Folyamatosan lementi a telefonra a kepek - videok elonezeti képét, pedig a cache mentése opció nincs bekapcsolva.
A problema, miutan toroltem a képeket, de ujra használom a dront a törölt kepek megint megjelennek az újakkal egyutt a galériában.Hogyan tudom ezt megszuntetni?
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Van egy Mavic Air (1) aksim amit kisülten vettem (ingyen volt). Valahol korábban olvastam, hogy elvileg lehetséges az újra programozása, csak azt nem írták le hogyan. Valakinek nincs véletlen meg, hogyan kell?

-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"Ahhoz hogy annak képességeit kihasználjam egyáltalán megérje a befektetés még csak hobbi célból is ahhoz rengeteget kellene utazni az meg ugye nem ingyen van.
Utazni azért, hogy ne mindig ugyan azt a halász tavat videózzam le meg nem mindig a szomszédok felett repkedjek."Ezt a részét speciel megértem, de ez igaz majdnem minden hobbira. Én például most fotózok, csak kedvtelésből, semmi zsé keresés. Mégis, kiöntöttem az ablakon nemrég egy FX váz és néhány alap objektív árát, mert amikor volt rá időm és csináltam, zavart, hogy az addigi belépő rendszerem miatt helyenként zajos a kép, és végül egyszerűen nem kaptam vissza az elkészült kép értékében azt az energiát, amit egyébként beletettem.Nem olcsó váltás volt, és nem mondanám, hogy sz@rom a pénzt, sőt, ez elég komoly befektetés volt, ennyit a gépemre sem költök, pedig az munkaeszköz is egyben. Ráadásul jó, ha egy héten egyszer van lehetőségem fotózni (porté vonalon mozgok, ugye oda kell még egy ember is, akit fotózhatok). DE, ha az embernek hobbija van, arra áldozni kell pénzt és időt is, előbbiből ráadásul ugyanannyit, ha egyszer használod egy évben, meg akkor is, ha naponta hajtod. Pont, mint a motor. A Sparkot ezért nem cseréltem le végül én sem, pedig nagyon rezgett a léc.
"Továbbá rendes szabályozás sincs ami iszonyat zavaró, mindig ott van egy minimális bűntudat az emberben, hogy tiltott repkedést hajtok végre és ha leesik akkor meg még kárt is okozhatok aztán nem véd meg még a jó Isten sem a következményektől."
Erre azért van megoldás, még ha nem is "rendes" a szabályzás. Persze, a Te döntésed, hogy élsz vele, vagy sem. Azért egy kifutó Sparkot vennék a helyedben, csak az ízéért, és hogy megmaradjon az irányítási rutin. Nemrég akciózták Arsnál, egy százas volt.
-
DIEGO15
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Minden érveddel maximálisan egyet tudok érteni. Ennek ellenére annyira élvezem azt a pár alkalmat amikor tudok egy jót repülni és szép felvételeket készíteni, hogy nekem ezért "megéri" megtartani a drónt. Viszont pont ezen indokok miatt nem fogok jobb, drágább drónra váltani a Miniről egy darabig.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Plussz hozzátenném még, ha a júzer - mint pl én - olyan képeket, videókat akar mint ahogy az marketing anyagokban is szerepel, akkor a reptetés utan még oda kell ulni a gép elé, es szoftveresen dolgozni a felvett képsorokon hosszú órákat. - külön video - külön foto szoftver persze. Es erre egyszerűen se időm, se energiam, pedig érdekel a téma. Plussz ezeken kivul természetesen Tanuld meg a dronnal valo repulest, manőverezést fotozast, mikor milyen beállításokat hasznalj. Na, akkor most meg egy nd filtert is felpattintani stb.
Ezeket a képeket a telefonommal keszitettem, semmi utomunka, auto beállításokkal:
https://kepkuldes.com/images/a17dd59611fb382c3a18c79d23a99559.jpg https://kepkuldes.com/images/d22bb1e8ccf31ab37463ceddf0827518.jpg https://kepkuldes.com/images/364a78466c9a1a7c088fc423bbc79f10.jpg https://kepkuldes.com/images/f529a53795b4050c8816c6e31a19b5c1.jpg
A p4-el hogyan tudok ehhez hasonlo kepeket csinalni, utómunka nélkül?
Sehogyem.
Pedig egy többszázezer forintos celeszkozrol beszelünk. -
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én meg örülök, hogy van a távval is 1 kilón belüli cucc a táskában, aztán, ha nincs orkán, akkor az emberek által esetleg járt útról félrehúzódva felszállok a géppel, hogy megnézem fentről is, más perspektívából a terepet. Erre az Air 2 telitalálat, mert a képminősége rendben van és a 20 perc + repidő is okés.
Ez a kép készülte előtt nem sokkal ott bohóckodott egy Minis tag, pont az emberek által járt út közepéről szállt fel vele, aztán ott repkedett pár 10m-ekre az emberektől.

-
NvidiaRTX
őstag
(#7075) Timer és a többiek:
Nem csak a téli hidegről van szó és nem is holmi túlárazott Mavic 3-akról... és nem is a DJI márka itt most a lényeg.
A drónozást pénzes embereknek találták ki ugyan is nem áll meg annyiban, hogy megvettem a drónt.
Ahhoz hogy annak képességeit kihasználjam egyáltalán megérje a befektetés még csak hobbi célból is ahhoz rengeteget kellene utazni az meg ugye nem ingyen van.
Utazni azért, hogy ne mindig ugyan azt a halász tavat videózzam le meg nem mindig a szomszédok felett repkedjek.-Milyen drón az amit úgy kell kocsival a célhelyszínhez vinni? Hát nem tud oda repülni?
Kérdezte hozzá nem értő munkatársam és részben igaza van neki.Szép és jó a 8km-es hatótáv a semmi közepén de ez lakott területen ALACSONYAN esélytelen.
De ha tudna mondjuk 20km-t távolságban oda vissza az már 40km amit meg az akku nem bírna hátha még szembe szél is lenne.
Én úgy érzem, hogy most állunk a drón fejlesztés második lépcsőfokán és messze van még a 10. emeleti tetőtér.Amennyit én használtam az Air 2-t őszintén szólva nem érte meg megvenni. Volt olyan egy hétig még csak be sem kapcsoltam pedig aztán jó idő volt, nem volt kedvem reptetni kész.
A másik ok a mérges szemekkel néző emberek akik nem tolerálják ha nekem olyan eszközöm van ami nekik nincs. Oké ilyen alkalom nálam nem volt vagy csak nem vettem észre de amiket itt látok leírva hogy rám hívják a rendőröket mintha valami bűnöző lennék.. hát kösz nem.
Az időjárás... tipikusan akkor van jó idő amikor az ember dolgozik vagy nem ér rá kimenni.
Egész héten dolgoztam szép idő volt nyáron, délutános műszak. Ugye délelőtt nem volt kedvem kimenni akkor még annyira jó idő sincs, délután meg munka volt.
Na csak gyere hétvége. Erre esik mind2 napon hétfőre meg megint 8 ágra süt a nap... köszi.Ahogy nézem ezt az időjárási átlagot már csak rosszabb lesz még kevesebbet lehet majd értelmesen használni a gépet.
Nekem még sztem a Mini is felesleges lenne és ahol én drónozni szoktam amúgy is folyamatosa Wi-fi szakadásom lenne az meg nem hiányzik, hogy kínlódjak vele.
Szóval ja ez olyan dolog, hogy nem lét szükséglet és pl a nálunk dolgozó 400 emberből kb 2 embernek van drónja az egyik én voltam a másik meg megfürdette a P3-at nyáron egy tóban.
Továbbá rendes szabályozás sincs ami iszonyat zavaró, mindig ott van egy minimális bűntudat az emberben, hogy tiltott repkedést hajtok végre és ha leesik akkor meg még kárt is okozhatok aztán nem véd meg még a jó Isten sem a következményektől.
Ami meg talán a legaggasztóbb, hogy a fecskék előszeretettel kergetik a gépet és nem szeretném ha a 300k-s cuccom lehullana mert az idióta magár nekiment.
De most, hogy láttam ezt az akku púposodást... meg még azért is aggódjak hogy vajon vajon mikor szólja el magát az akku reptetés közben vagy mikor esik le hirtelen 70%-ról 0-ra a töltöttség.
Akkor inkább veszek valami olcsó játék gépet amit ha hozzávágok a fának sem fogok sajnálni. Nemrég néztem 50k-ért gépet kb ugyan azt tudja mint a Mini csak nem DJI a neve.
Egy ilyen bőven elég arra, hogy az ember néha néha játszódjon vele egy kicsit ha nem fúj a szél.Na sztem leírtam mindent ami a szívemet nyomta.
Én aszondom 10 év és lesz olyan drón amit érdemes lesz megvenni és arra talán már rendes szabály rendszer is lesz.Az elkerülő rendszerek gyerek cipőben járnak, az akkuk nevetségesen keveset bírnak (1 óra töltés 30 perc repülés WTF) és így tovább, hogy a fapados szoftvereket már ne is említsem.
Kijött a gép meg mellé a Béta szoftver... Béta teszterek voltunk szokás szerint mert olyan sűrűn kell kidobni a drónokat most már évente, hogy idő nincsen befejezni őket.. lásd GoPro Hero 8... amire elérhetővé vált hozzá minden modul megjelent a 9. Mi ez ha nem röhej?A technika halad csak lassan semmihez nem készül rendes szoftver csak immel ámmal összetákolt valami, hogy az adott eszköz képességeinek a 40%-át azért ki tudja használni a naiv megvezetett átvert user.
Na mentem aludni.

-
NvidiaRTX
őstag
Egyelőre búcsúzom tőletek, eladtam az Air 2-t mivel nem használtam volna közel fél évig, azért ne legyen a szobámba, hogy töltögessem az akkukat két havonta.
Amúgy is púposodást véltem felfedezni két akku-n is... amit a vevőnek is jeleztem.
Aztán nyáron lehet csak egy Mini lesz majd használtan, majd meglátom.
Vagy valami alternatíva mondjuk Zino 2.További jó drónozást!

-
Geller72
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
App.
-
oszy
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
A számítógépes program (DJI assistant 2) megmondja.

-
lionshamlet
senior tag
Melyik most a Phantom 4 drón aktuális Firmware száma?
Az enyém: 2.00.0810
Szükséges/megeri-e frissíteni? -
oszy
veterán
Erre van más alternatíva windowsra? Jogtiszta Win 8.1 Pro
Esetleg tudja valaki miért nem akarja?
Could not stitch together any of the input images. Please make sure your images are taken from one location and overlap one another.
Egyszer csináltam panoráma képet egy mappából importáltam a fájlokat.
-
krx21
nagyúr
Valaki kihámozta már a netről, hogy AÍR 2-nél a Smart Controller hoz e a konyhára hatótávolságot tekintve, vagy rosszabb?
-
DIEGO15
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
EZT nézd meg. Szerintem ott kell lennie minden beállítási lehetőségnek.
Azért írtam 40mbps-t, mert ha jól tudom a youtube 4k-ban annyit enged max. -
lionshamlet
senior tag
válasz
DIEGO15
üzenetére
Na ez a 2 opció hiányzott nekem:
- Render at maximum depth
- Bitrate encoding: VBR, 2 pass (40 mbps)
illetve 60mbps-re módosítottam, annyival is rögzít a P4.[4k-ban valamiért nem elérhető]
Másik kérdés, vajon azért nincs a gimbal opcióknál nálam Gimbal Pitch Speed opció mert túl régi a fw?
4.3.37Ennyi amit állítani tudok a gimbalnál:
[link] -
DIEGO15
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nem. A mini képe iso 100 értéken is zajos, ezért a Neat video plugint használom a Premiere-ben.
-
DIEGO15
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Ha Adobe PP akkor a preset legyen Youtube 4K, ezen kívül:
- Render at maximum depth
- Bitrate encoding: VBR, 2 pass (40 mbps)
- Use maximum render qualityHosszabb lesz az exportálás,de ez adja a legjobb minőséget.
Én még egy zajszűrést is rá szoktam ereszteni, mert a Mininek elég zajos képe van. -
P3Dr0
senior tag
válasz
Tomdriver
üzenetére
Az első karoknál ahol csatlakozik a testhez. Felső testrészen lesz hosszanti repedés, viszonylag hamar. Havernak Írországban is első szériás a drónja az is csúnyán néz ki de ő még csak most fogja gariztatni.
Ezt a képet amit csatoltam már a Dji szervizből küldték Hollandiából. Szerencsére nekem akkor azonnal cserélték a drónt. Kaptam egy vadi új 3N szériásat. Nem repültem vele annyit mint a régi 1N-el de mintha jobban bírná az új. Kicsit sötétebb árnyalatú a drón műanyagja. Lehet módosítottak az anyagnak az összetételén....
[kép] -
tirszin
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nincs beégve az ég, csak hangyányit túl világos.
Premiere-ben a Luminetri Color - nál van, a 2. opció, custom a neve, azt hiszem. Az 1. a Basic.
Nekem a mavic egyik lába konkrétan beszakadt a géptestbe, kihúztam, fixre ragasztottam, úgy használom. Mit nekem holmi repedések. :) Én azt mondom, nem kell ezt az eszközt tutujgatni, hanem használni kell, megtanulni vele repülni, minőségi kameramozgásokat véghezvinni. Félre lehet csúszni itt is, mind sok hifista a High-End cuccával, amin már nem is hallgat zenét csak 1-2 demó felvételt, ami jól szól, de zeneileg nulla.
-
Statikus
senior tag
-
Tomdriver
őstag
-
P3Dr0
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Nekem akkor akadt fenn a szemem mikor az AIR2-m nél megjelentek a stressz repedések és a DJI al felvettem a kapcsolatot. A technikus azt mondta,hogy a drónt kössem kábellel egy pc re majd az assistant progival szedjem le a drónról a logokat majd tegyem a DJI számára elérhetővé. pl. google drive. Mondtam magamban persze, mingyárt meglesz. Erre leszedett a drónról pár GB adatot 🤣🤣🤣
Máig nem tudom mit tárol a drón mert ez az adat ahogy látom encrypted (kódolt). De én úgy vagyok vele ha kell az összes eddigi videót, fotót is oda adhatom a DJI nak az se érdekel. Mindenesetre ez a pár GB (tömörített (és) (vagy) kódolt...) "log" fura.....
-
lionshamlet
senior tag
válasz
tirszin
üzenetére
Oh, köszi.
Igen, az ég olyan mintha be lenne égve, vagy csak nekem tűnik úgy?Csak a szaturaciot illetve az rgb görbét módosítottam.
A fák feketében a távolban, na azt még nem próbáltam módosítani.
Premier proval keszult a szín kalibrálása, ebben merre is tálalom a high tone setupot?
Mert akkor arra is raugrok
-
tirszin
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nekem tetszik a fák színvilága és a víz színe is. Sztem jó.
Távol, szemben olyan mintha csúnyán bebuknának feketébe a fák, egész nagy területeken. Annak már annyi, azt nem tudtad feljebb húzni? Esetleg kisebb kontraszt?
Még az égboltot próbálnám meg picit sötétebbre húzni a high tone-al. (De ez már egyéni. Ebben a ködben, lehet jobb így.) -
lionshamlet
senior tag
Hello, A színeket milyennek tálaljátok?
[link] -
NvidiaRTX
őstag
Én meg elteszem télire az Air 2-t hidegben nem repdesek, utálom a telet a hideget.
Habár még lesz pár nap 25 fok de... van más dolgom most.Felteszem a (hogy mondjam úgy, hogy ne minősüljön hirdetésnek) polcra ahol bizonyos emberek pénzért elvihetik "kipróbálni".

-
majestic
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Pontosan! Én ugyanúgy gondolom. Gondolom, semmi sem érdeke sem pedig értelme nincs a kínaiaknak, hogy hol jár mondjuk egy svéd rendőrségi drón... Mégis mire jó egy ilyen adat? Valóban, valószínüleg más miatt kell, nem kémkedés miatt... Ugyanez a helyzet a telókkal is: kit érdekel, hogy az pl. a rendőrség (ha akarja) pillanatok alatt meg tudja találni a telefonodat? Találja! Kit érdekel? Akit ez zavar, az valami rosszban sántikál, azt meg találják csak meg!
-
válasz
majestic
üzenetére
"Szerintem attól tartanak, hogy annak a szoftverébe is belekötne "
Azért tegyük hozzá, hogy nem alaptalanul. Nem Amerikában bukott le a DJI hogy az online telemetriához hozzáfér a felhasználón kívül más is, hanem valamelyik skandináv országban. (lehet, hogy pont a svédeknél, mert ott használja a DJI cuccokat a rendvédelem) Mondjuk egyébként nem értem mi a para ebben, ha tudják, hogy merre repül a drónod. Biztos nem ez az infó az amivel meg lehetne nyerni a harmadik világháborút.

-
válasz
majestic
üzenetére
Ez azért mennyire gáz! Nagyon bíznak abban, hogy le fogják váltani, de még mindig hatalmas a szavazóbázisa, mert (ott is) egy teszetosza banda az ellenzék. Meg egyébként is ezzel saját maga alatt vágja a DJI a fát (ha igaz a hír) mert ha megnyeri a választást akkor is be fogják mutatni a Mavic3-at és ezzel saját magukat köpik szemem. Meg különben is nem azért fejlesztették ezt a drónt, hogy ettől a pojácától tegyék függővé a technológiát.
Egyébként sem értem, ha felmerülnek szoftveres telemetriai biztonsági aggályok, akkor miért nem azzal foglalkoznak és nem a púposkodással. -
válasz
KillHates
üzenetére
Ehhh.... letiltotta a képek átemelését
Namégegyszer, azoknak is akik most járnak errefelé:
Komolyabbnak igérkezik szenzorok terén mint az Autel
8db 18650-es cella? Nem értem miért "ócsítanak" egy ilyen profi kategóriában? Mert gyanítom, hogy fél millió lesz az induló ára majd.Arról nem is beszélve, hogy a Li-Ion 18650-es tokozású súly-teljesítmény tényezője messze alatta marad a Li-Po párnacelláéktól.
Most olvasom, hogy szén-grafén akkuk lesznek benne!
meg leengedi-felhúzza a kamerát, hogy 360 fokban körbefordítható legyen!
Lesz egy egymillió is a boltokban!

-
válasz
majestic
üzenetére

Komolyabbnak igérkezik szenzorok terén mint az Autel

8db 18650-es cella? Nem értem miért "ócsítanak" egy ilyen profi kategóriában? Mert gyanítom, hogy fél millió lesz az induló ára majd.Arról nem is beszélve, hogy a Li-Ion 18650-es tokozású súly-teljesítmény tényezője messze alatta marad a Li-Po párnacelláéktól.
Most olvasom, hogy szén-grafén akkuk lesznek benne!
meg leengedi-felhúzza a kamerát, hogy 360 fokban körbefordítható legyen!
Lesz egy egymillió is a boltokban!
-
majestic
őstag
Ha igaz, nagyon durva lesz: [link]
-
Statikus
senior tag
Vágásban, szerkesztésben nincs gyakorlatom, elsősorban olyan videókat, fotókat készítek, amik nem a szépségük miatt szükségesek, hanem funkcionálisan csak a tartalom egy része a lényeg.
Innen ered a "tudatlanságom"
MOVAVI-val van valakinek tapasztalata, véleménye? Nem drága, alap vágást, alap színbeállításokat csináltam már vele, elég egyszerű. Szerintetek mik a hiányosságai, vagy miért ne öljek bele több időt, néhány 10e Ft-ot?
Tulajdonképpen beszéljetek le róla, miért sz.r, miért jobb a premier, vagy a sony, stb... (ami kb. 100x többe kerül).Köszi
-
lionshamlet
senior tag
válasz
tirszin
üzenetére
Köszi.
- premier pro
- lightroomEzt a 2 programot hasznalom.
Képek szerkesztésénél - ahogy írod is - általában a kéket es a zöldet probalom korrigalni en is.
Illetve a technikam az hogy megy minden auto korrekciora es ezek utan igazitom a black/white párost es a szaturaciot
Ez általában elfogadható vegeredmenyt produkal, de azert lehetne jobb is.
Illetve most probalgatom az autokorrekcio helyett a lutokat alkalmazni.
De ezek inkabb instabarat filtereknek tűnnek túlnyomó részben.A premier proval pedig még bőven az ismerkedes fazisaban vagyok.
-
tirszin
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Itt technical emberek gyűltek össze, az utómunka nem az erőssége ennek a csoportnak. 🙂
Egyébként igazad van, a képkészítés nagyon fontos része az utómunka. Ha úgy vesszük, általában több mint a felét adja a minőségi végeredménynek! Persze a dokumentalista fotókhoz elég az is, ami kiesik a gépből a gyári algoritmus szerint. Ha szeretnél valami plusz feelinget, kénytelen leszel utómunkázni, ahogy azt jól érzed is. :)Amit szeretnél, ahhoz már a szelektív színezést is tudni kell használni. A lényege, hogy csak egy-egy szűkebb színtartományba nyúlsz bele. Olyan, mintha csak az lenne kijelölve, ezért videónál is jól használható. Én a bőrszínbe, az égboltba, a zöldbe mindig belenyúlok. Nézz utána ennek! A Premier pro profin tudja d-log nyersanyagból. 👍
Egyébként vannak jó Fb csoportok, ahol inkább művészi vénájú emberek vannak, ott sokat tanulhatsz a fotózás terén. Pl dslr fotó, drón fotó és videó, stb -
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
-
P3Dr0
senior tag
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Aannddeeee
üzenetére
Nem értem mire gondoltál mikor írtad,hogy "A képen UAE rendőrök láthatóak. Semmi közük a svédekhez."
Svéd rendőrség 2014-2015 óta használ több területen is drónokat.
Felderítés, eltűnt emberek keresése, bomba keresés, veszélyes területek feletti repülés, kutatás, feltérképezés....stb.
kb. 200 kiképzett pilotájuk volt mikor készült a videó... -
DIEGO15
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Szia. Nem értek egyet a többiekkel. Ha neked a videó készítés a cél, akkor igenis fontos a színkorrekció. Én Minivel repülök csak és én is csak kapargatom a felszínt ha a szerkesztésről van szó. Szerintem ha érdekel, akkor feküdj rá a témára nézz videókat amik ezzel foglalkoznak és próbálgasd a beállításokat. Én azzal kezdtem, hogy gyűjtöttem a lutokat.
Ez a konkrét videó amit linkeltél szerintem is rossz irány. A videó legalább felén durván túl van tolva a szaturáció és még ki tudja mi.
-
válasz
lionshamlet
üzenetére
Bevallom őszintén amikor adótornyokon darázsfészkeket kell keresnem, rogyadozó gyárkémények szegélyét ellenőriznem vagy ütött-kopott toronydaruk illesztéseit köteleit ellenőrzöm, akkor nem igazán merül fel több az utómunka kapcsán mint kimásolom a felvételt a megrendelő pendrive-jára. Néha előfordul, hogy a bénázásokat kivágom, de hogy fényelni, vagy effektelni hpgy hol kell a vágószoftverben; lövésem sincsen
-
Akkor nem értem mi lehet a baj, azon a TV-n még a Chaplin filmek is színesek !
-
válasz
lionshamlet
üzenetére
Kérlek ne vedd sértésnek, és bocs, hogy ezt mondom, de vagy cserélj monitort vagy menj el szemészhez!
Gyanítom, hogy 70% körül lehet a monitorod RGB lefedettsége. 
De ezek a videók inkább valami csicsás videóklipbe valók, mint természetfilmbe. Rózsaszín hó, jajpirosan izzó sátrak, világító anorákos emberek hogy csak egy párat említsek... Az egész borzasztóan mesterkélt. Ilyen videó inkább reklámfilmbe való, persze ettől, még qrva jól néznek ki
de brutál utómunka lehet mögötte! Próbáld meg a felvett videóid valami 4K-s TV-n lejátszani és rá fogsz jönni, hogy b@sszameg ezek de jók! Én is így jártam; az AUTEL videói a régi ASUS notimon, borzasztóan színtelenek és mosottak voltak, aztán egyszer nem a laptopon néztem vissza a videót, hanem rádugtam a nagy TV-nkre és ledöbbentem. Aztán többek között e miatt lett egy HDR-es Dolby Visions AMOLED 4K-s (és még kiskutyaf@sza
) Dell AW M15R2-es gépem és rájöttem, hogy nem nagyon kell hozzányúlni a felvételekhez. Egyedül párás időben csinál olyan felvételt, hogy azt mondom de jó lenne a polárszűrő a kis objektívre, ha lenne rajta bajonett 
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Miért nem jó az amit a gép full automatába csinál?

Mindenki a saját ízlése szerint fogja színezni, semmi értelme nincs ennek.
Pl nekem tetszik a Galaxy S széria szaturált színű AMOLED kijelzője más meg undorodik tőle.
De viszont ha videó felvételről van szó akkor ki nem állhatom ha agyon van szaturálva meg kontrasztozva. -
lionshamlet
senior tag
Drón videokkal készült felvételek utómunkálata/színezése
Sziasztok,
Dji Phantom 4-gyel készült fotók/videok színezésével vagyok bajban, valahogy nem tudom tetszik e amit szerkesztek
Szoval leginkább nem vagyok elégedett.- A fotók "nagyjából" olyanok szerkesztés után amilyeneket elképzeltem, főleg azért mert túl van szaturalva, de ez a természetestől messze van.
- A videók színezésével viszont abszolút tanácstalan vagyok.
Alapból nem vagyok benne biztos, hogy a mar felvett anyag technikai oldala működőképes-e?A kérdés, ki hogy csinalja, milyen napszakhoz milyen Nd filterrel, kamera beállításokkal.
Az en setupom a következő.
- D-log
- iso100
- feheregyensuly: 5300
- kontraszt,stb -3, -2, -2
- ebben a kevesbe napos, inkabb felhős időben nd8 filter/polarproKérdés, van e itt valaki akinek elküldhetek egy ket fotot, es egy rovid videót, amit ő kiszínez, hogy kideruljon mennyivel másabb a végeredmény mint amit en csinálok.

-
NvidiaRTX
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
Ha egy Snapdragon 700 körüli CPU már van benne akkor okés a dolog.
Mondom simán megy a cucc egy A70-el pedig abba csak egy Snapdragon 675 van.
Jó oké nem olcsó (újonnan) egy ilyen CPU-val felszerelt teló de még is jobban kijössz mint egy Smart-al.Aprón nézz körül fingért hugyért dobálják ezeket a telókat én ott vettem anno 75k-ért.
-
NvidiaRTX
őstag
Túl drága és ahogy hallottam, gyengébben szerepelt a Mavic 2 szériánál is a Smart Controller hatótávban. (nekem is volt)
Jobban jár az ember ha vesz 50k-ért valami 6 colos használt okos telót és azt fogja be kijelzőnek.
Egyedüli előnye a Smart-nak a fényereje volt, de nekem most sincs azzal gondom egy A70-el. -
krx21
nagyúr
-
Poénból tettem be déli népekről fotót
mert nagy migránssimogatók ezek a skandinávok. Persze csak addig amíg nem költözik egy a szomszédságba. Akkor aztán kimutatják a foguk fehérjét, hogy és egyből jön a lenézés. Nagyon sok külföldön élő ismerősöm mondja, hogy bármit megtehet, akkor is auslander marad. -
Tomdriver
őstag
Én amikor ezeket az országhatárok nélküli "jószomszédi" kapcsolatokat olvasom, vagyis tök mindegy hol élsz, mert ugyanolyan bunkók az emberek (tisztelet a kivételnek, talán olyan is van), teszem össze a kezem, milyen jó döntés volt kiköltözni már vagy jó 15 éve...
...P3DrO, én már megléptem! Távol minden lakott helytől, családommal egy meseszép helyen, erdőben élek.

-
Geresics
addikt
Helló újra itt!

Tegnap gondoltam letesztelem a Mavic Mini követési funkcióját, de sehol sem találtam!
Lehet, hogy nem is tud ilyet?
Az előre konfiglolt mozgásokban tök frankón felismer, még a motoron is, köröz körülöttem, meg minden!

Viszont ha elindulok, egy pillanatig mintha követne, de aztán már nem jön utánam.

Van erre valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PH! Darts
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/50418573216_431d47394b_n.jpg)

!) nincs ilyen. Remélem nem is lesz.
Nem baj jön a síszezon, lemozgom: nem veszek bérletet a felvonóra