Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Statikus
senior tag
Nekem néhány esetben volt jelvesztés lakott területen belül, 2-3 épület árnyékában ment el a jel. Befosva nem voltam, mert szépen felment RTH magasságba és már emelkedés közben visszajött a jel. Természetesen ilyen jellegű vakon elrepüléshez ajánlott ismerni a környéket.
Így utólag azért belegondolva, ismeretlen helyen megindul RTH magasságba úgy, hogy fölötte van egy kábel, egy fa... érthetetlen is, hogy nincs benne felső szenzor.
-
Tomdriver
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
(#6689) AuraSync
Mininél nagyon gyorsan jön a jelvesztés, gyakran visszafordíthatatlanul.
(#6690) Timer
Érdekes, én meg pont azt figyeltem meg, ha szembe fordítom a gépet, akkor jön vissza hamarabb a jel. Lehet a Mininél elöl van?
(#6692) krx21
Ez mindenképpen jó hír, köszönöm.
A vad nem tudja, mi ez. Figyel, de ha nem látja nem ugrik. Az autó már más, az génjeikbe rögződött és bizalmatlanabb vele. Persze hazai viszonylatban csak őzről beszélhetünk, ők mozognak nappal is, más nagyvadat a sűrűk mélyén esélytelen megfigyelni ekkor.(#6693) P3Dr0
Szürke kijelző és vele para nálam már többször is volt a fentebb említett hirtelen jelvesztés miatt. De 'hál Isten, emiatt keresés még egyszer sem.
Nagyon szép felvétel, gratulálok hozzá! -
Timyyy
őstag
4 hónapis mavic air 2
"gimbal overload"
Semmi crash, semmi durvulás, egyik napról a másikra. Frissítettem a szoftverét, és utána jött ki a jelenség. Nem tudom hogy összefügg-e, vagy enélkül is pont most produkálta volna...?MM-ben vettem, nekik kell visszavinni gariztatni, vagy egyből a DJI-t keressem?
-
Masterboy84
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem, minden led világított, előtte töltöttem fel.Akkor lehet, hogy úgy tettem le a földre hogy volt mögötte vmi, de ha kézből engedem el, akkor is ott vagyok mögötte, és általában nem sipákol.
-
majestic
őstag
Lenne 2 kérdésem:
1. Melyik platformon jobb a DJI szoftvere: IOS vagy Android?
2. Ha csak távirányításra használnám, melyik androidos telefont ajánlanátok (kijelző fényesség, aksi idő, stabilitás, stb.) -
P3Dr0
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nekem egyszer volt totális jelvesztés. 1200m re járhatott a drón mikor totál se kép, se hang, szürke kijelző..... Az a fél perc mire előkerült maga volt az örökkévalóság! Mint később kiderült abba az irányba amerre küldtem a drónt egy domb volt, elég lapos de 100m magasan 1200m messze bőven elég volt,hogy kitakarja a jelet teljesen. Szerencsére az RTH tökéletesen működik de mindig ellenőrzöm felszállás előtt a signal lost option-t.
Én is szeretek közel menni az objektumhoz amit filmezni szeretnék de néha sajnos nincs rá mód. Múltkor egy kastélyt akartam filmezni de nagy volt a birtok. Messziről (1500m kb.) Kellett indítanom a drónt. Szerencsére minden jól működött.Amitől én nagyon félek 2 dolog. Sirály és a ragadozó madarak.....
Volt már nagymadák,hogy közel repült a drónhoz de szerencsére megfordult és nem bántotta na de a sirály.......az egy repülő, tollas patkány
-
NvidiaRTX
őstag
Az is ugyan ilyen fordulásnál az Air 2-be.
Múltkor egy falu szélén szálltam fel és amikor narancs lett a kapcsolat elkezdtem megfordulni álló helyben hoppá máris piros lett és képernyő szakadás.
Persze annyira ettől nem kell megijedni több tesztet is néztem és van, hogy pirosról vissza felugrott fehérbe a jel mert frekit váltott a gép.
De jobb félni mint megijedni én a saját gépemet kockáztatom ilyenkor nem egy kölcsön kapott teszt gépet.
Jobb a békesség ilyenkor inkább visszajövök vagy irányt váltok.
Ha egy nagyobb falut akar bemutatni az ember azt több helyszínen több felszállással is meg lehet csinálni azért van 4 akkum.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ismerős az érzés. A Sparkot sem merem elengedni jelvesztésig soha, sőt, ha csak egy pillanatra megszakad a kép, tolatni kezdek vele, mert a hátuljában van az antenna, és ha szembe fordulsz magaddal, képes még ilyen körültekintő használat mellett is RTH-ba csúszni. Az ilyesmit a wifi számlájára írtam, de ezek szerint az OcuSync sem mindenható.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Tomdriver
üzenetére
Tesztelni kell mert terület függő.
A Drónhungári-sok is csináltak ilyen tesztet az Air 2-vel semmi közepén, hogy lejjebb ereszkedtek és nem volt jelvesztésük.
Itt nem is igazán a fákkal van a gond inkább épületekkel és a wi-fi szennyezettséggel.Amúgy én nem bízok ilyen RTH dolgokban, 1km-re van korlátozva a távolság és amint látom, hogy csökken a jel vagy is már narancssárga akkor jövök is vissza.
Én is inkább megközelítem a helyet és inkább ott szállok fel ezen az 1km-es körön belül.Meg is kaptam érte a beszólást múltkor munkatársamtól:
Milyen drón az amit úgy kell a helyszínre szállítani hát nem tud oda repülni?
Mondom neki megértenéd az aggályomat ha neked is lenne egy 300k-s cuccod a levegőben tőled több km-re.
Akiknek nincs ilyen cuccuk sokszor nem tudják elképzelni, hogy milyen azzal a gondolattal élni minden reptetés során, hogy 50% vagy visszajön vagy nem.
Valamelyik reggel felszálltam a házunknál a faluban, hogy csináljak egy szép napfelkeltés 360-as panorámát és mire elértem a ~85m-es magasságot már vagy 20-30 kis fecske körözött a gép körül. Végül csak kép lett belőle mert féltem, hogy valamelyik neki megy a gépnek.
El kezdtem leszállni és az egész raj követett egészen ~20 méter magasságig.
Ne legyek parás mi? -
Tomdriver
őstag
P3Dr0, AuraSync,
köszi a válaszokat, ezek szerint az Air2 megfelelőbb lehet erre a célra, 50 méter magasság már elég és a táv is.
Kérdés mennyivel hangosabb, mint a Mini? Ezt még mindenképp le kell teszteljem. -
válasz
Masterboy84
üzenetére
Kontaktos lehet a táv belső akkuja. Vagy a feszültség vagy az áram nincsen meg és azért hisztizik.
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Szerintem három esetben csipig (persze eltérően). Akadályészlelésnél, hazahívásnál és akkor, ha merülőben van a táv akkuja. Nem a legutolsó van nálad?
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Masterboy84
üzenetére
Akkor csipog így ha akadályt érzékel a gép nem? Nem azzal van a gond?
-
Masterboy84
tag
Sziasztok! Mavic Air távirányítója miért kezdhet el csipogni eszetlenül mindenféle előzmény nélkül? Bármit csináltam vele, ha bekapcsoltam mindig csipogott. Volt, hogy már bejött a kamerakép is, de mégis csipogott. Egy dolog oldotta meg, hogy füves talajra kicsit földhöz b...tam
na de nem ennek kellene lennie a reális megoldásnak... -
Tomdriver
őstag
Mavic Air 2-t használ itt valaki erdős terepen? Arra lennék kiváncsi, mi az a távolság, ami még kontrollálható.
Én a Minit főként újulatok feltérképrzésére használom, szeretem mert csendes és nem zavarom vele a vadat (volt már így néhány vadmegfigyelésem.
)
De ha elküldöm a fák fölött egy másik területre (30-40 méter magas fákról beszélek), nem árt ha előtte fellövöm kb. 200 méterre, nehogy jelvesztés legyen. Így még 400-500 méterig elmegy, viszont ott már nem tudom lejjebb engedni, pedig min. 60 m lenne az ideális magasság.Gondolom az Air 2 (pláne Mavic 2 Pro) ennél többet tud.

-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én nem fizettem légteret sehol sem csak a kolléga. Az én példámat csak megemlítettem, hogy mindenféle ultrakönnyű kisgépekkel meg siklóernyőkkel olyan helyeken és magasságban repkednek, ahol szerintem nem is szabadna és kétlem, hogy bármiféle engedélyük lenne (pláne a siklóernyősöknek). Persze ezt csak így gondolom, de lehet, hogy tévedek.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ilyenkor miért nem híjjátok fel ezt a légteres központot, hogy itt repkednek az én légteremben?
Ha már fizettél érte számon lehet kérni őket nem?
Mert így tényleg úgy néz ki, hogy csak a pénz szerzésről szól ez a légteresdi.
-
-
Semmi. Pár hete egy aktivált (!) légtérben jött át motoros kisgép a fejem felett, szerencsére még csak csomagoltam kifelé. 150 méterig volt légterem, lehet, hogy felette volt, de nem igazán hiszem. Más alkalommal sárkány repülő húzott át tőlem párszáz méterre a fák felett, szintén a 30 perccel korábban aktivált légteremben haladva...
-
P3Dr0
senior tag
Én Svédországban élek ott nincsenek ilyen furcsa dolgok mint itt.
Látóhatáron belül kell maradni a drónnal.Kontrollálatlan légtér max. 120m , kontroll légtér max.50m, katonai légtér max 15m magasság. Minden reptér kifutópályától számított 5km es körben a repülés tiltott csak a toronnyal egyeztetve van lehetőség a repülésre. Vannak védett területek mint a Svéd királyi paloták ha ott repül az ember durván meghurcolják és a drón irányítást átvéve elveszik a hatóságok az eszközt. Ezenkívül tilos a repülés a természeti rezervátumok és védett területek mint erőmű, börtön...stb. felett. Erre van kifejezett dronos térkép így tisztán látni hol lehet és hol nem lehet repulni.
Lassan letelik a karanténom és bár ugyan elhoztam magammal a drónt (meg még vettem mellé egy másikat is
de mivel ennyire bonyolult itthon a helyzet lehet nem is fogok reptetni..... 
Néztem a legter . hu oldalon a térképet egy káosz az egész. Láttam olyan drón légteret Balatonnál ahol 5500 láb magasságig van engedély.....
Egyébként ha az ember mégis csak reptet mi van ha belerepül egy előzőleg bérelt drónos légtérbe?
-
Fuhur
kezdő
A légtér igénylés tevékenységre szól . Lehet igényelni egy eszköz repülése számára de lehet sporteseményre. Csak gondoljatok bele: egyetlen reptérnek sem lenne egy aktív repülőn kívül levegőben gépe ha a légteret kizárólagosan egy gépre adnák csak meg. Vagy eje (ejtőernyős) ugratásnál már nem is ugorhatnának, hiszen az őket szállító gép már foglalja a légteret. Ez nem így van!
Ha rendezvényre kéred, akkor arra kapod (megfelelő feltételek esetén), ha kizárólagosan kéred, arra kapod (szintén megfelelő feltételek esetén).
A kék szalagnál a probléma az volt, hogy egyetlen szemfüles "játékos" megigényelte a fél Balatonra aztán más már nem kaphatott. elvileg csak úgy repülhetett volna akár sportrepülő is ott, ha szemfüles mókusunkkal egyeztet. A további probléma ott a légtér visszaadásának kb lehetetlensége volt. Ez mind szépen mutatja, hogy ez az egész dolog mennyire életszerűtlen és ezért betarthatatlan. -
infinyt
újonc
Sziasztok! Egy ideje nem reptettem a MP2-t. Ma azt tapasztaltam,hogy a telefon kijelzőjén a bal alsó sarokban lévő térkép ablak sötét volt. Indulásnál a női hang csak a take off-t mondta be, azt hogy ellenőrizzem a home pointot a térképen, viszont nem. A GPS műholdak közül 12-t látott. Látótávolságról nyomtam neki egy RTH, és gond nélkül visszajött a kiindulási helyre. Mi lehet a probléma? Köszi előre is.
-
válasz
KillHates
üzenetére
Szerintem úgy, hogy adott eseti légtérben annyi maradat reptet egyidőben, ahányat akar. A kérvényen nincs erre vonatkozó érték, tehát kábé az Ő felelőssége, hogy mennyit kordinál egyidőben. Az sincs leírva, hogy csak én foghatom a távirányítót. Innentől már csak értelmezés kérdése.
-
válasz
majestic
üzenetére
Senki sem tudja betartani. És igazából nem is nagyon akarja, amíg ilyen lehetetlen állapotok vannak. Talán egyedül a DroneHungary-sok pedánsak ebben, mert ők annyira fókuszban vannak, hogy kénytelenek. (bár nem tudom, hogy egy-egy versenyt hogy oldanak meg, mert egy légteret csak egy mardárnak biztosítanak azonos időben, mert volt már úgy, hogy szerettem volna igényelni de mondták, hogy foglalt már.
-
válasz
Statikus
üzenetére
Ez valóban így van, hogy teljesen szubjektív. Van egy operatőr barátom, aki már 4 AIR-t "elfogyasztott", mert munkára használja és annyira szereti, hogy le nem cserélné másra!
Én itt arra próbáltam utalni,. hogy részemről a RTF drónok inkább a hobbi kategóriába tartoznak, míg a nagyobb, mondjuk fix szárnyas villanymadarak meg inkább profi cuccok. Persze a kivétel erősíti a szabályt, mert ott a Fimi A3 ami fix szárnyas és klasszikus hobbídrón és ott a MavicPro vagy a nagy Anafi thermal kamerával amivel meg nem optimális szelfit csinálni
-
-
Statikus
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Javaslom, hogy a MUNKÁRA kifejezést kicsit részletezzük.
Kinek mit jelent a drón munkára használata.
Ugye nem mindenki rallyvideokat készít drónnal, tehát nem mindenkinek számít a leg-leg-leg sebesség.
Vannak, akik épületeket, építményeket fotóznak egyben, vagy annak nagyon kis részletét közelről.
Vannak akik tájfotóznak.
Vannak akik kimennek a 100 hektáros birtokot körberepülni, hogy lássák van e kerítésbontás, vagy akármi.
Vannak akik hőkamerával éjjel vadakat, vagy migráncsokat keresnek a hőkamerával.
Van aki sűrű, növényzettel benőtt környezetben repül, fontos a tökéletes navigációs képesség, az érzékelők és a méret.
Sorolhatnám, de szerintem nem lehet kijelenteni, hogy munkára Phantom, hobbira Mavic.Ki milyen munkára használja még a drónt?
-
Bárcsak így lenne, de sajnos nem.
A legtöbb EU-s déli országban az van érvényben, hogy látótávolságon belül kell használni a drónt max 50m magasságig, lakott területen, üdülőövezetben.
Kilterületen meg nem repülhetsz bele G légtérbe ( ha jól tudom akkor annak 1000 láb)
Itthon az ősrégi posztkommunista paranoid rendelkezés a hatályos, mert stadion és kisvasút építésben jók vagyunk, de az EUs normatívák aktualizálásában nem igazán. Valszeg arra várunk, hogy valami pénztároslőrinc-közeli banda kifejlesszen egy digitális malacpersely appot amivel lehet majd repülni. -
válasz
majestic
üzenetére
Üdv a klubban. Valóban nonszensz, nem véletlenül várja mindenki a normális EU szabályzást. Mindenesetre, amit megtehetsz addig is: DOE tagság, ezzel járó kedvezményes biztosítás megkötése, egyedi légtér engedély igénylése 30 napra. Ha mázlid van, nincs kórház, reptér, BV intézet a környéken, és megadják (plusz repülés előtt és végén fel kell hívni a légi irányítást, ezt se felejtsd el soha! ). Aztán ha éppen csak minden második hónapra kérsz, vagy néha ott is repülsz, ahol nincs engedélyed, az már saját döntés és vérmérséklet kérdése. A helyedben nem ott repülnék, ahol lakok, a második felszállásra az lesz, hogy kukkolod a szomszédságot, a magyar mentalitás már csak ilyen.
-
majestic
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Na de ebből - leegyszerűsítve - az derül ki, hogy sehol és soha nem lehet repülni... Te akkor hol repülsz? Mindig kimész valamilyen elhagyatott részre? Van a hatóságoknak valami bemérő eszközük, hogy bemérjék honnan irányítod a drónt? Akkor mire lehet használni? Minden esetben engedélyt kell kérni? Ez nonszensz!
-
válasz
majestic
üzenetére
Mi van akkor ha “véletlenül” rajtakapnak, hogy nincs repülési engedélyem? Mert én tuti nem akarok engedélyeket kéregetni...
Eljárást indítanak ellened, első körben figyelmeztetnek, utána 30 ezres bírságot is kiszabhatnak.Egy társasház (3 lakásos) teljes alsó szintje az én tulajdonom egy 440 nm-es kizárólagos kerthasználattal. Ott használhatom a gépet?
Nem! Légtérhasználati nélkül egy papírrepülőt sem dobhatnál el a kertedben. Közterülten meg pláne. Engem még teljesen zárt építési területen is b@sztatott két közteres. Aztán odajött az építésvezető és elküldte őket az örömlány anyjukba, hogy mit keresnek ott láthatósági mellény és munkavédelmi sisak nélkül. (rajtam mindig van mellény amikor reptetek, kobak meg az építkezéseken) Ennyit a jogkövetésről a hatóságok részéről.Ha mégis feljelentene a jóindulatú szomszéd, akkor mi történik? Honnan tudja bárki is bizonyítani, hogy egyáltalán van Drónom?
Ezt nem tudom. Én általában személyesen szoktam affektáló prolikkal konfrontálódni, mert valahogy az értelmesebb rétegekből inkább kiváncsiságot vált ki a drónozás nem ellenérzést. De már jártam úgy, hogy egy szántőföld felett reptettem az Inspire-t mert befotóztam egy lovardát, amikor a semmiből megjelent torzonborz, 3 fogú, full alkesz nő és ordítozni kezdett, hogy feljelent mert kukkolok a drónnal. Hát.... nem voltam kedves vele. Fogatkozott, hogy rámhívja a rendőröket de aztán eltakarodott, úgy ahogy jött. -
válasz
lionshamlet
üzenetére
Szerintem hobbira inkább egy Mavic2, munkára meg a Phantom. A Mavic nagy előnye, a mérete, hogy gyorsan RTF, nem kell a propokkal matatni, viszont sokkal sérülékenebb mint a Phantom és drágább is hozzá minden. A Mavic második sorozatában elég sok dolgot kijavítottak.
Nekem egy Inspire1 Pro-m volt, de eladtam, mert munka már nem volt rá annyi és hobbira meg pont a reptetés előtti összeszerelés miatt nem szántam el magam rá. Én ma egy AIR2-t próbáltam mert nekem az AIR1 az egyik nagy kedvencem és gondoltam, hogy az AIR2 majd mekkora nagy előrelépés lesz, de csalódmon kellett. Szerintem a szoftverén butítottak, meg valahogy nem volt annyira "egyben" mint az AIR1. AIR1-et meg nem akartam. Így hát Autel Evo 2 lett belőle, ami viszont nagyon kellemes meglepetés lett! Tényleg hülyebiztosan repül, baromi messzire elmegy (na jó a Mavic2 messzebb megy) és brutál sokat bírja az akkuja. A színe mondjuk elég vicces, de ez van
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, a tortenet röviden:
Dji Phantom 4 dron megserult, elkuldtem szervizbe.
Csakhogy a posta elvesztette a csomagot.
2.5 honap varakozas utan visszaterítettek valamennyi casht.
(Rosszul nem jartam, de nem a teljes vételárat térítettek meg).A kérdés pedig.
Dji Phantom 4 ujra, vagy Mavic pro?
A mavicbol is az elso, vagy a masodik szeria ajanlottabb?
Összehasonlítva mondjuk a Phantom 4-gyel, jobban jarok-e bármelyik maviccel vagy maradjak a Phantom 4-nel?
Esetleg P4 pro, ha tálalok jo árban?
Ebbol kifolyolag hasznaltan szandekszom venni, újszerű allapotban levő dront.
Nem sürgős, ráérek bongeszni a hirdetesi oldalakat.Csak hobbi celra kell, nem munkára.
Érdekelnének a vélemények, pro es kontra.
-
majestic
őstag
Jó egy órát olvasgattam a hozzászólásokat. Szeretnék venni egy Mavic 3 Pro (ha majd megjelenik). A kérdésem az okosokhoz az lenne, hogy végül is most mi az a kötelező szabályzat, ami engem érintene a használattal kapcsolatban.
Mi van akkor ha “véletlenül” rajtakapnak, hogy nincs repülési engedélyem? Mert én tuti nem akarok engedélyeket kéregetni...
Egy társasház (3 lakásos) teljes alsó szintje az én tulajdonom egy 440 nm-es kizárólagos kerthasználattal. Ott használhatom a gépet?
Ha mégis feljelentene a jóindulatú szomszéd, akkor mi történik? Honnan tudja bárki is bizonyítani, hogy egyáltalán van Drónom?
-
NvidiaRTX
őstag
-
Az érdekes, de akkor miért írta a munkatársuk azt, amit? Nyilván túl sokat kérdeztem, így nekem már nem eladó! :) Furcsa volt az egész szitu. Csütörtökön váltottunk néhány emailt, péntek délelőtt küldtem egy emailt, hogy nem tudom webshopon keresztül rendelni, de itt vannak a számlázási és szállítási adatok, és megveszem. Semmi válasz. Volt elég dolgom, nem foglalkoztam vele, gondoltam majd ma biztos jeleznek. Semmi. Megírtam, hogy mi a helyzet, erre jött az infó, hogy már nincs meg. Erre most meg raktáron van. Mindegy, úgy veszem, hogy akkor ezt el kell engedni.
-
Köszönöm a tabletes válaszokat Mindenkinek!
Geller72, az a gond, hogy 10-es tabletem nekem is van kettő, igazából ez egy dedikált eszköz lenne csak repüléshez, és mint ilyen, a nyolcast találom a legjobbnak, a nagyobbak már nehezek a Spark / Air távirányítóhoz. Egy Lenovo-t ajánlottak 40k körül, de egyik forrás azt írja, megy a GO, am ásik meg épp az ellenkezőjét...Bendre34: Neked külön köszi az első részre adott választ is!
sonye: Neked is köszi, figyelek erre.
-
Statikus
senior tag
én biztos nem vennék lakásban repkedéshez minit, mivel tudásában meg sem közelíti az air2-t, softwaret sem tudod rendesen gyakorolni.Viszont van egy jobb ötletem.
Kinti sötéthez inkább vegyél valami lámpát az Air2-re és gyakorolj kint. Nagy "álmom" az éjszakai repülés, de még nem vettem rá magam. Kell egy biztonságos hely, ahol nem verem oda semmihez, viszont mégis fogok látni vele valamit, mert a teljes vakságnak semmi értelme.
-
Geller72
veterán
-
sonye
senior tag
Ami tuti, hogy a rendszer hardver 64bites legyen. Ez alapkövetelmény a Go-nál. Sok kis olcsó kínai telefon ezért hasalt el. Épp emiatt írt is valaki, hogy olcsó telefon nem vitte.
40K alatt max használtat fogsz kapni. Egyébként eleve 40 alatt nem érdemes tabletet venni, mert vagy a kijelző vagy az egész hardver gyatra. -
BEndre34
tag
Elsőnek a #6604 válasz: Mindkettő (csak kiteszik / repülnek vele). A P3, amit vettem nem csak a polcon volt, hanem repültek is vele (Duplitec által bevizsgálva 24 alkalommal). Az első P4, amit kinéztem (nem vettem meg, mert táv nem volt hozzá), 0 km-es darab volt 1 év garanciával.
A tablet kérdésre a válaszom sajnos nem lesz túl pontos, mert a GO4 tekintetében (is) csak nagyvonalakban van leírva + az ajánlott készülékek listája. Ami biztos, mert saját tapasztalat (azaz kb 1,5 óra önszivatás), az a min 2 GB RAM. Ezt leszámítva elvileg bármi jó, ami az app adatainál is megvan (min. Android 5.0; iOS 9.0). Aminek "jó" a fényereje(nit/nits) és a megadott ár környékén van azok leginkább a Samsung tabok. A Samsung Galaxy Tab A pl elég jónak tűnik ebben az árban. Vagy használtan valami komolyabb tablet. -
Tabletben van valami tuti tipp, amin biztosan megy a GO 4? 8 hüvelykes kellene, 40k alatt. Tudom, így nehéz, azért kérdezem!
-
NvidiaRTX
őstag
Hát ha jön is ki hozzá Smart Controller nem fogja megérni megvenni.
Egy 300k-s drónhoz egy 250k-s távirányítót venni ami igazából csak fényerőben lesz jobb mint egy teló és nincs lógó vezeték. (volt Smart Controller-em nem valami gyors cucc)Én ezt megoldatom úgy, hogy egy Samu A70-et befogtam csak kijelzőnek.
Itt Hardveraprón lehet olcsón venni használtat 75k körül és annak van elég hardveres ereje, fényereje és akku kapacitása is.
A távirányító tölti szal nagyon nehezen megy le róla a töltöttség és csak akkor kapcsolom be ha használom.Így nem kell nélkülözni a telót reptetés közben.

-
P3Dr0
senior tag
válasz
Statikus
üzenetére
Ház nem lakás, tágas.
Sötét nappalok kint vannak bent van világítás. 
Mini nem sokkal nagyobb mint egy tello így első ránézésre és a tello nekem sokat adott anno a drón irányíthatóság megértésében Pl. szembe irány/fordított irányítás, poi manuális kivitelezése....stb. Azonkívül a kamera alapján való repülés. Egyébként sok videón látni,hogy emberek pl. egy híd alatt nemtudnak úgy átmenni,hogy ne csapnák a drónt alulról a hídnak. stb.
Azonkívül ott az app. ami mindig változik nem árt tisztában lenni az újdonságokkal. (Persze ez modellenként változó).
Vagy ha jönne olyan szitu hogy nem akarom az air2.t magammal vinni csak a minit akkor a mérete miatt bizonyos szituációkban elvezhetnem az előnyét.
Na persze nem rabeszeltetni akarom magam mert amioet írtál tök logikus és kézenfekvő de a mini mérete és egyszerűsége megtetszett nagyon.
-
Statikus
senior tag
Nem teljesen tudom megérteni, hogy mit akarsz lakáson belül gyakorolni a sötét téli estéken.
Kicsit kifejtenéd?Nem minigarzonban élek, sőt... mégsincs arra lehetőség, hogy a szobában értelmes repülési gyakorlatokat végezzek a drónnal. Nekem Air2 van, fel tudok szállni, tudok vele kicsit mozogni bármilyen irányban, de ennyi, nincs 10-20m-es repülési terem házon belül. Bajok vannak, ha ennyitől meg tudod tartani a drónvezetési képességeidet. .) Természetesen ez nem igaz, ha van egy 2-300m2-es nappalid, vagy egy fedett csarnokod az udvarban

-
P3Dr0
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Én személy szerint a go-t preferálom és ettől az új alpptol a hideg ráz de azért kellett váltani állítólag mert a mini és az air2 64bites míg a go 32bites rendszereket támogat. Ezért van,hogy nemmukodik a smart controller az air2 vel. Szerintem nem is fog. Majd a mavic 3 nak jön ki smart controller és szerintem az lesz kompatibilis az air2 vel es a minivel.
-
P3Dr0
senior tag
Van egyébként (dji) Tello mini drónom is belső repkedésekre de azt a mobilról/tablettről vagy game kontrollerel tudom irányítani viszont se az app se a távirányító (mode 3) nem áll rendelkezésre.......
Mini a legkisebb DJI amiben sokminden közös a nagyobb testvéreivel és talan a mavic 3 nak is a dji fly lesz az appja,
-
P3Dr0
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A kérdés jó. Én Svédországban élek (most itthon vagyok pár hetet) ahol az éghajlat elég zord ősztől tavaszig. Az elképzelésem az lenne,hogy mivel a mini pici és jópár videót láttam,hogy házon belül repültek vele gond nélkül gondoltam nagyon jó gyakorló eszköz lenne propeller védővel a hosszú, sötét, téli időszak alatt.
Svédországban akár csak Észak Amerikában a házak túlnyomó része fából van (kívül dísz téglával) így házon belül is szépen működik a gps aminek segítségével beltérben is elég precízen lehet repkedni.
AIR2 vel is repkedtem már beltérben de pl. a nappalit rendesen átrendezni a szél amit generál
Nem kifejezetten benti.
Regebben a mavic pro platinumot is megreptettem házon belül na az katasztrófális szélvihart csinált
Úgy gondolom több előnye lenne a mininek szerintem. Balkezes vagyok így én a stick 3 módot használom ami sok mas pici dronnal nincs is mint opció és a közös app (dji fly) használata is folyamatos gyakorlatot biztosítana.
Az a baj ha sok időt kihagyok a repüléssel heteket akár hónapokat és hirtelen jön egy jó idő az első repülések mindig bénán sikerülnek mondhatni kijövök a gyakorlatból.
Ezért gondoltam egy minvel talán fent lehetne tartani sőt fejleszteni is lehetne a repülési gyakorlatot a hosszú, sötét téli estéken is.
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Röviden, a pro felhasználás irányából három év alatt elérték a konzumer felhasználók alsó rétegét, amit az eszközök fizikai megvalósulása is követett, a szoftverrel együtt. Nekem egyébként a Spark >> Mini vonal is nagyon hasonló, annyi, hogy ott a Mini fejlődött is, Osmo Mobile vonalon viszont mindent beáldoztak azért, hogy trendi legyen a kütyü (kicsi, könnyű, cserébe kisebb telefont bír el, a szoftver pedig egy limitált fos).
-
válasz
Statikus
üzenetére
Nem láttam még élőben túl sokszor a Fly-t, de nekem olyan hatása van, mint ami a gimbal vonalon történt a DJ GO >> DJI MIMO szoftverekkel kapcsolatban. Imádtam, hogy Osmo Mobile 3-ra váltva elvesztettem az addig meglévő funkciók közül jónéhányat. Cserébe volt template a videóknak, meg a kiskutya f@sza tudja még, mi nem. Arról már nem is beszélve, hogy maga a gimbal is gyatra teljesítményű volt a ketteshez képest. A OnePlus 7 Pro mellett. Inkább eladtam, és visszaálltam a kettesre, az elbírta a telefont, és így visszakaptam a Go-t. Szerintem a Fly app is úgy jár majd, mint a Windows 10: kogyonláltak belőle mindent, amit fejlesztésként meghúzva építenek vissza két év alatt.
-
Statikus
senior tag
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Statikus
üzenetére
Nem jelzi sehogy, de ettől nem kell félni én azt a szenzort még nem igen tudtam becsapni.
Sőt a legtöbbször túl biztonságos is és amikor teszteltem az automata landing-ot ki is írta, hogy arra a helyre nem megfelelő a leszállás és megáll, ha alányúlsz akkor meg feljebb emelkedik.
Kikapcsolni sem lehet azt az alsó szenzort az app-ban.
Krx: Lehet csak erősebb fékezésnél vált pirosra? Mint egy autó féklámpája.
Sonye: Ez a lehessen állítani a HUD-ot dolog már nekem is átvillant az agyamon és nem csak ebben a progiban.
De ez sztem olyan mint egy luxus autóból átülni egy 15 évesbe amiben nincsen 7 colos központi kijelző és hiányérzeted támad tőle, viszont fordítva már nem igaz.
Ha a FLY app lett volna annó az alapértelmezett program akkor nem hiányoznának annyira a GO fícsőrök.
-
sonye
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Hát tudom, hogy a csipogás is idefesítő, de a fly appban ezek a mütyüri ikonok és jelzések nem tetszenek. Nekem sokkal jobb, hogy a Go-ban feltűnőbbek az üzenetek.
Ok legyen diszkréta flyban, de miért nem lehet több módra állítani? Ki mit szeret elven. Ennek több értelmét látnám. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Statikus
üzenetére
Itt látni működés közben: [link]
Nem fog métert mutatni mint a GO és nem is lesz zöld-sárga-piros.
Egyszerűen csak gyorsabban kezd el csipogni és lefékez a gép.
Ez a jelzés sokkal kulturáltabb mint az amikor a GO odabaxa a képernyő közepére a jelzést, hogy véletlenül se lássál tőle semmit.
Amúgy nagyon egyszerű, akinek nem tetszik a Fly progi vesz magának egy Mavic 2-t vagy Phantom-ot aztán mehet GO-zni.
Sztem a Fly progi pár éven belül jobb lesz mint a GO.
-
Statikus
senior tag
Aaaaah, hát erre rá nem jöttem volna, köszi. Próbálgattam előre-hátra mozgatni, hátha a távolságot jelzi vele...
De így sem világos. Látod a képen, hogy elöl a kamera előtt ott van fiam pólója, ott mégsem jelez semmit.
Hátulról én álltam, de távolabb.
Olyan, mintha felcserélve lenne, alul az elöl, felül a hátul
Erről nincs leírás?Esetleg a színekkel jelzi, hogy hol van közel, hol van távolabb, mert nagyon nem mindegy, hogy valami 3 méterre van, vagy 1...
Pár hónap-év és lehet, hogy ezt is megoldják. -
NvidiaRTX
őstag
Ha szabad megkérdeznem miért akarsz Mini-t venni Air 2 mellé?
A megtetszett a mérete és súlya miatt valahogy nem igazán az a válasz amire én számítok.
Mert azt megérteném ha lecseréled egyiket a másikra de, hogy mellé?
Csak nem te is a súly korlátozó drón törvénytől félsz? -
P3Dr0
senior tag
Kedves fórumozók. Az AIR2 mellé vennék egy MINI-t (megtetszett a mérete és súlya miatt 🙃)
Hol érdemes Budapesten FMC-ba venni?
Mennyire hangos 20-30m magasan? Az AIR2-nél halkabb?
-
Geresics
addikt
Helló srácok,
egy ideje már van egy DJI Osmo Action, és egy DJI Osmo Pocket a tarsolyomban, de eddig nem látogattam a topikot. Viszont napok kérdése, és lesz egy DJI Mavic Mini is, méghozzá Fly More comboval, úgyhogy asszem lassan ideje részt vennem ebben a topikban is
Visszaolvasásban nem biztos, hogy jelesre vizsgázom majd, így simán lehet, hogy teszek majd fel olyan kérdést, ami vótmá, olyankor azért megköszönöm, ha belinkelitek a korábbi választ!
Látom nincs topik-összefoglaló. Van bármi, amit érdemes előzetesen tudni?
-
NvidiaRTX
őstag
Engem inkább az érdekelne, hogy mi a jobb megoldás. (jobb minőség)
Ha utólag "zoomolok" bele a már felvett 4K videóba videószerkesztőben vagy felvétel közben.
Ha egyforma akkor ez a Zoom funkció szó szerint csak arra jó, hogy.... hogy közelebb hozzam... na hogy többet lássak élőben a szomszéd... na jó...
Te mit mondasz erre krx?
-
krx21
nagyúr
Nos, az új Zoom-os Air 2 firmware fent van.
Még nem repült, de amit észre vettem, hogy külön séma a 4K Zoom.
Ilyenkor az 1x Zoom is közelebb visz mint a normál 4K Wide.
(2,8mm vs 3,6mm?)
Kíváncsi lennék így 1x-es Zoom-al milyen a natív felbontás... -
irabin
friss újonc
Sziasztok. Van itt vki akinek mavic minute van?
-
válasz
BEndre34
üzenetére
Köszi az infót, hasznos volt! Másfél év bolti garit adnának rá, ami azért elég hosszú, maximum eladásnál lehet negatívum. Evileg bontatlanok a tartozékok is, emellett minden megvan, rákérdeztem külön. Mivel DJI szakszerviz, elvileg ha DJI garis, akkor is hozzájuk kerülne. Így meg az árba belefér még a Care is akár.
Amúgy mire használják ezeket a gépeket, csak kibontják és polcra rakják, vagy demó napokon repülnek? Ez elvileg még aktiválva sincs.
-
BEndre34
tag
Szia!
Csak a kérdés első felére tudok válaszolni. Anno a P3S szintén bontott/bemutató darabként került hozzám és 1 év bolti (tehát nem DJI) garanciát kaptam rá. Egy-két apróság a boltban elkallódott belőle (leesés gátló, gumi, prop leszedő,...), de semmi fontos nem hiányzott. Viszont nagyon jó ára volt, így megvettem. Semmi hibája nem volt!!!
Se karc. se cserére utaló nyomok. Aki látta, azt hitte, zsír új a gép. Gyönyörűen repült (olyan nézte meg, aki munka miatt 4-5 éve drónozik) , tette a dolgát rendesen. .... Azóta eladtam és lett egy P4 szintén boltból, igaz, az használtan (kb 4 órát repültek vele), de 6 hónap bolti garanciával és szerencsére (gyorsan le is kopogom) szintén hibátlan a gép.
Szerintem, ha ár kb ugyanannyi, mintha használtan, garancia nélkül vennéd, ne sokat gondolkozz rajta.
Az AIR vélemények pedig majd jönnek olyantól, akinek volt, de amennyire a fórumon, egyéb helyen olvastam, ár-érték arányban nem rossz vétel (persze kinek mekkora a kerete és mire fogja használni kérdés ez is).
-
Kollégák, demó darabot szabad venni? Myactionnél van most Air 1 FMC, ami elvileg bemutatódarab volt, null-kilométeres, adnak rá garanciát is, másfél évet, de gondolom ez bolti, nem DJI. Elvileg Care is aktiválható akár.
Személyesen nem tudok érte menni sajnos vidékről (múlt héten voltam fent Pesten, f*ck) , így rendelném, de kicsit fázok a bontott termékektől, mindig újat veszek mindenből. Ellenben, ez most elég jó áron van ahhoz, hogy fontolóra vegyem a dolgot. Van valami hiba, ami az állandó nyitogatástól előjöhet? Mert ha nem repültek vele, és demó darab volt, gondolom maximum ki-be hajtogatták a rotor karokat, más nagyon nem érhette a bolton belül, esetleg a gimbalt érhette még sérülés, ha a kedves érdeklődő nagyon megpiszkálta. Ha megveszem, bontani kamera előtt fogom, de nem hiszem, hogy gond van a géppel, korrektebb annál az a cég az eddig tapasztalatok szerint.
Akinek volt Air-je, tapasztalt valami nyűgöt vele? Van típushiba amit érdemes nézni? Esetleg javított sorozat, mint most a kettes sorozatnál?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de mivel ennyire bonyolult itthon a helyzet lehet nem is fogok reptetni.....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)